Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Álmodj szépeket!
  2008-12-07 22:35:17, vasárnap
 
 




Valahol, távol a való világon,
Messzi túl a Képzelet-Határon,
Van egy egészen piciny ország.
Az a hely, ahol az álmokat írják.
A szép álmokat zsákokba varrják,
S aztán kis manók mind széjjelhordják.
Viszik a világ minden részére,
S belehintik az élők szemébe.
Egy álommanó hozzád is elért.
Leteszi zsákját, bedugja kezét
És belemarkol a tündérporba,
Hogy a csillámot szemedbe szórja.
Csipetnyi manó, vajon hol lehet?
Nem látod őt, de hallod, hogy nevet.
Óvatosan homlokodra lépked,
S arcod simogatja. Ugye érzed?
Kicsiny manó, tenyerét kinyitja,
S az álomport szemeidbe szórja.
Mosolyogva nézi, amint lehunyod őket,
És füledbe súgja: Álmodj szépeket!!
 
 
0 komment , kategória:  Esti, Jó éjszakát versek  
Adventi vasárnap 2.
  2008-12-07 10:43:04, vasárnap
 
 


Advent második vasárnapja - 2008. december 7. Színe a lila. Az ádvent mellett a nagyböjti időszaknak is lila az ünnepi színe az egyházi liturgiában. Számos helyen a karácsonyt megelőző hetekben a lilát kékkel helyettesítik, hogy a két ünnepet megkülönböztessék egymástól.
Az adventi ünnepi könyveket ismerve, melynek első versét 1992-es dátummal leltem meg Tóth Zoltán név alatt a kelet örökségei sorozatban, felmerül a kérdés: Miért ünneplik az adventi várakozást koszorúval?
Mindenki ismeri a gyermekdalt: Koszorú, koszorú, miért vagy olyan szomorú? Azért vagyok szomorú, mert a nevem koszorú.

Az első adventi könyv, amely a kezembe került Rossmanné szerkesztő nevével volt ellátva 1995-ben, Depresszió volt a címe. A depresszió indiai misszióval volt feltűntetve, mint mély gödör, melyből kimászni egyedül nem lehet. Az indiai misszió lényege: Indira Gandhi rájött arra, hogy népét elsősorban a cigarettától és az alkohol bűnétől kell megszabadítani ahhoz, hogy emberré váljanak. Érdekes, hogy a depresszió mégsem Indiában arat, hanem a fehér emberek között.

A második adventista könyv Jézus élete vörös színben, Jézus fején töviskoszorúval. Nagyon régi Jézusról szólt, aki a mennyei Jeruzsálemével Jeruzsálem helyszínére ereszkedik a világ végén, miután Sátánnal és a bukott angyal Luciferrel megvívta csatáját, a meghaltak csodálatosan, tökéletesen lesznek láthatóak, míg a gonoszok tűzben fognak járni, akik nem tértek meg a hívó szóra a világ végéig, melynek jeleit már régen láthatjuk. Először a mennyei Jeruzsálembe a gonoszokat hívták meg, akiket Sátán tanai félrevezettek, akik fekete mágiával, spiritizmussal, okkultizmussal, asztrológiával, jóslással...foglalkoztak, ezeket tisztítják meg a bűneiktől. A végén megy be az égi Jeruzsálembe, melynek a jele a sárga rózsa Máriával a megtisztultak hada. Addig a pusztító tisztítja a népeket. A pusztítót vas-Babilonnak nevezték el, melynek központja ezek szerint a sivatagban és a Vasgyárban van, aki megváltoztatja az időket és a gyilkosok karmikus törvényeit, vagyis átírják az összes könyvet, köztük a Bibliát is Sátán népének megváltására.

Az Utolsó küzdelem című adventista könyv new yorki helyszínen játszódó könyv, kutyák háborúja.

A Játék a tűzzel című 1995-ben kiadott adventista könyv szintén new yorki helysznen - ez a borsodi főváros testvérvárosa azóta - játszódik egy démonokkal térítő cigarettáról leszoktató szektában, melynek eszménye Lucifer, a szépfiú. A mindenről tudó, lakásokat felforgató és embereket üldöző démonok segítenek a szektának abban hogy hívei megtérjenek hozzá. A démonok tűzben terjednek, ezért ha megszállnak egy kutyalélekkel rendelkezőt, felettébb gonosz lesz az állapota. De itt nem kell félni, a kutyáknak védelmük van odalentről, az emberi tüdőt támadták meg születésem előtt élő leheletként, ahogyan a Sokféle neveknek magyarázata című könyvben Szilágyi Ferenc megírta, Ábel az élő lehelet, mellyel az apokalipszis egykor kezdődött, végtelen legenda és névmagyarázó jelentésével és sorozatával.

Ilyen küzdelem történik most a világban, s az égi Jeruzsálemben tökéletesként meglátszódó angyalok parányi lények, ráadásul a fekete angyalok emberi testeket is megtámadó apokaliipszist végrehajtó atlantiszi angyaloknak magukat nevező energiában terjedőek, mint a szexuális adventista és többi zsidó csapás. Így került arra sor, hogy átírják a könyveket, s a zsidó nép önmagát kiválasztottá tegye végtelen napkeleti erkölccsel bíró kelet örökséggel, dél népével, nyugati Ady féle könyvekben megírott spritiszta apokalipszissel, Jehova focizó sárga kutyájával, sivatagi Bábeljával, mint egykori Sátán népei. Sátán népeit 1998. óta mesterségesen emelik,kinek föld alatti társa a boszorkányok fejedelme, az okkultizmus és barbarizmus nőstény fejedelme, akiknek térítésével az egészségügy indult a Fiúk, lányok Kósa-Szederényi évkönyv alapján születésem körül. Nőstényeknek nevezték ekkor a női nemet, akitől undorodtak még akkor az orvosok.

Látható a zsidó tisztulás menete, a könyveik kiadásra kerültek, bekerültek a római egyházba is, holott az adventisták szombatisták voltak, nem bálványimádóak.



Minden advent

Minden advent kegyelem:
vétkem jóvátehetem.
Minden advent vigalom:
Isten Úr a viharon!
Minden advent érkezés:
átölel egy drága kéz!
Minden advent alkalom:
győzhetsz saját magadon!
Minden advent ítélet:
így kellene - s így élek!
Minden advent remegés:
Isten felé epedés!
Minden advent ima is:
Uram, fogadj be ma is!
Ürögdi Ferenc




 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 142 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 5523
  • e Hónap: 11764
  • e Év: 64030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.