Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut:Johanna, a farkaskutya
  2010-06-29 17:51:10, kedd
 
  Egy faluvégi házikóban élt egy öregapó és egy öreganyó. Unatkoztak kettecskén, pedig a körzeti orvos és a rendőrség után nekik kötötték be a leghamarabb a telefont, ezért időnként el-ellátogattak hozzájuk a falubeliek ügyes-bajos dolgaikat elintézni.
Egyik este panaszos kutyavonításra figyeltek fel és kisiettek az udvarra. A kerítésbe akadva találtak egy több sebből vérző farkaskutyát. Bevitték a házba, a kutya hagyta, hogy a néni fertőtlenítse sebeit, majd megetetett vele öt tányér tejet és szelíden szólt hozzá:
- Hát ki bántott tégedet, egy ilyen szelíd kutyust?
- Azért bántottak, mert nem vagyok sem kutya, sem ember, egyikőjük sem akar
befogadni. Elvarázsolt engem a farkasok varázslója, mert nem akartam a falkavezér felesége lenni. Egyszer, amint az erdőben sétáltam, éppen egy mókust figyeltem, hogyan viszi be elemózsiáját odújába, s nem vettem észre a hátam mögött settenkedő veszélyt. Körbevett engem a farkascsorda, tereltek a falkavezér elé. Azután belélöktek egy gödörbe és odahajítottak mellém egy fácánt véresen. Én sírtam, hogy semmi sem kell és a vezér közeledését sem bírtam elviselni, amikor egy vénséges vén vak varázsló hátborzongató üvöltésbe kezdett. Nem sokat értettem belőle, csak amit mutatott is: addig leszek kutya, amíg egy ember rám potyogtatja három csepp könnyét. De csak mézédes szeretet-könny lehet, mert a félelem könnye sós, a panaszkodásé keserű.
Az öregapó már nem bírta zsémbes álarca mögé rejteni érzéseit és reá ejtette könnyeit, a szeretet édes könnyeit, s lám, ott állt előttük a szépséges aranyhajú Johanna. Boldogan éltek azután, Johanna gondoskodott a házaspárról, énekelt nekik, s felvidította öreg napjaikat.



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut: Ki nyújt segítő kezet?
  2010-06-29 17:47:53, kedd
 
  Fáj a sivárság,
fáj a fájdalom,
a magány,
a szeretetlenség,
a nyomor,
a harmónia elvesztése.

Hiányérzet gyötör
szüntelen,
napjaim üresen
tengetem.

Méltatlanokra
pazaroltam életem,
primitívek között
vergődtem szeliden,
megértőn,
mert oka volt
durvaságaiknak.

Amire nincs ok,
az az emberek
megszüntetése,
kihalatása,
megalázása,
fekete leves dicsekvése
olyanoknak,
kiket büntetni sem lehet.

Nincs törvény,
oda a becsület,
a tisztesség bűnné vált,
már régen megtámadták,
maguk alá rendelték
a tisztaság képviselőit.

Meghalni a börtönben
hogy lehet?
Felakasztanak?
Elvágják az ereimet,
vagy belémtömik
gyógyszereiket?

Meddig tart a közös sorsom
gyilkosaimmal?
Ki ad választ kérdéseimre,
ki tud kisegíteni a
megváltottak közül?
Meddig árad még a
gonoszság?
Ki nyújt segítő kezet
az embereknek?



 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Hellinger terápia Csanyik1991
  2010-06-29 12:33:04, kedd
 
  dr. V. elmeosztályi szülött pszichoterápiás szanatóriumba lett helyezve főorvosnak a kilencvenes években nyitó Csanyik-völgybe Miskolcra dr. B. G. kőporozó börtön képviselet volt II-es idegosztály főorvosával együtt.

Én oda dr. P.I. által kerültem a pszichopaták emelése, kitermelése közben beutalásra. Árpi nevű cigányápoló volt ott, akinek pataki volt a felesége, aki éjjelente bejárt aludni a szanatóriumba, mert félt otthon démonoktól, vagy láthatatlan világtól, amibe beavatást nyerhetett.

Én nem akartam terápiákon részt venni, ugyanis a Mátrába kértem beutalót a strumámmal, de nekem nem adtak, csak B. Júlia mérleg szülöttnek - testvére rendetlen Halakként kiválasztottként Bak apa mellé született, a rendetlenek emelése, tisztítása születésem óta történik -.

Gyurmázást, rajzolást, jógát talált ki dr. V.. Heilinger terápiát is egyszer beállított, amikor engem egy mezőkövesdi asszony mellé állított be gyereknek. Mezőkövesdi Johannás központtal indult a mesék szerint a Johanna, a farkaskutya története, amelyik Johanna énekesnő volt és a Vörös Oroszlános szülöttek Annás főszereplői - kommunista Cate időszakot is beleértve a börtönelme ismétlőinél - és zsidó, karmikus fekete mágus alkémista szülöttjei szép életet élve kerültek médiába, sztárnak kitermelésre belőle, beleértve a baktériumokkal bombázókat is.

Anyámnak szúrós szeme volt mindig, sziszegve dobálta a szemetet a kályha alá, nem győztem utána takarítani.

Amikor a mezőkövesdi kezdethez beállítottak, én végig sírtam, hiszen valóban Mezőkövesddel indult az életem, farkasokkal Afrikából, kutyák egyiptomi történelmével.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1486
  • e Hét: 6350
  • e Hónap: 12591
  • e Év: 64857
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.