Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Standovár Ágota: Kereszt
  2010-05-15 21:59:02, szombat
 
  Ma nyeljed el a hangot, add a két kezed
Ma hívd párbajra sorsod, köpd a könnyeket
Ma dacolj a jövőddel, csapd be a kaput
Ma pörgesd a kereket, és időd visszafut
Ma legyél gyerek újra, rettegd a halált
Ma fogd a szoknya szélét, öleld a babát
Ma hidd, hogy biztonsággal emel fel a kar
Ma tudd, hogy nem kell félned, rosszat nem akar
Ma hagyd, hogy elringasson az elsuttogott szó
Ma vigasztaljon a fény, ki elment, annak jó
Ma fogadd be a mesét, van egy más világ
Ma ne tagadd meg hited, Isten figyel rád
Ma ne gondoljál másra, csak arra, hogy szeretsz
Ma bízzál a fiúban, érezz, beléd fájdult a kereszt
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Rózsaszín szelet
  2010-05-15 21:05:44, szombat
 
 

Tészta: 8 tojás sárgáját, 6 ek. Kristálycukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét 2 ek. Kristálycukorral habbá verjük. A kikevert tojássárgájához hozzá adunk 3 csomag eper vagy puncs pudingot, 3 ek. Lisztet, 1 cs. Sütőport, kevés habbal lazára keverjük, majd az összes habot hozzá adjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe piskótaként sütjük.

Krém: ½ l. Tejbe 1 ½ csomag vaníliás pudingot megfőzünk. 1 rama (bármilyen jó helyette) margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, kanalanként belekeverjük a kihűlt pudingot. Ezt a krémet kenjük a hideg tésztára. Tetejére csokit reszelünk vagy tortadarát szórunk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Néhány gyöngéd napunk
  2010-05-15 20:58:25, szombat
 
  Jevgenyij Jevtusenko:

Néhány gyöngéd napunk

Néhány gyöngéd napunk:
vízdörgést hallgatunk,
lábbal próbálgatunk
hullámvert szirteket.
Arcod lágy mezején,
karod folyóvizén
az a szeplőnyi fény:
te-illatú sziget.

Egyetlen volt az az éj:
hánytorgott lenn a mély,
a függönyt tépte a szél,
le akarta vetni magát.
Hogy verte a partokat
az orkán! Széthasadt
a vihar-szagu, vad
csillag-világ: a szád.

Mint máglyán, égsz velem.
Féltés és félelem,
bukás és győzelem
ikrek a földtekén.
Rámkulcsolod karod,
fogad csikorgatod,
magad riasztgatod -
a vétek az enyém.

Fölös a másik pohár.
A part fel-felkiabál,
komor daru zihál,
cipelve homokot.
A másik vánkoson,
fehér sivatagon,
egy ottmaradt, finom
hajszálad kanyarog.

Van egy furcsa óvoda:
Összegyültek oda
s gyerekként sirnak a
szerelem percei.
Ott rájuk találhatunk,
ott árnyak közt bolyong
néhány gyöngéd napunk -
kettőnk gyermekei.

(Rab Zsuzsa fordítása)
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Számold ki a sorsodat!
  2010-05-15 10:58:27, szombat
 
  Reinkarnáció: számold ki, ki voltál és merre tartasz!
Nők Lapja Cafe
Székelyhidi Ágnes


A születési dátumunk egy mágikus számsor, nem véletlen, hogy melyik évben, melyik hónapban, és melyik napon születtünk - ennek pontos oka, és célja van.

Az 1-es szám jelentése
A missziószám kiszámolása

Ha a teljes születési dátumunkat számjegyenként összeadjuk, és egy számjegyre egyszerűsítjük, akkor az eredmény az úgynevezett missziószám lesz. Ez jelen életünkben a feladatunkra utal, míg az előző életben arra, amit nem vállaltunk fel.
A számítás egyszerű: a születési dátumunk számjegyeit kell összeadnunk, és addig egyszerűsítenünk, míg egy számjegyet kapunk:
Pl.: 1965.04.04. » 1+9+6+5+4+4=29 » 2+9=11 » 1+1=2, vagyis el kell olvasni a 2-est!


• Ebben az életben az önállóság, a kreativitás, és a döntés felelősségének felvállalása a legfontosabb feladata. Most nem számíthat másra, másokra. Saját kezébe kell vennie élete irányítását. Legyen határozott, és öntudatos!
• Valószínűleg az előző életében mindig háttérben állt, amit nem bánt. Sőt, örült, hogy nem kell nehéz döntéseket hoznia. Nem tudott, és nem is akart felelősséget vállalni. Viszont remek társ volt. Segítőkész, gondoskodó, és gyengéd, szívesen ápolt bárkit. Csapatjátékosként mindig készségesen működött együtt. A kivitelezésben jobb volt, mint a kitalálásban. Ha megmondták, mit tegyen, önként, és hatékonyan állt neki a megvalósításnak. De gyenge, és befolyásolható volt. Ezért most egyedül, és magabiztosan kell kezébe vennie a ,,kormányt". Közben ne feledje, milyen együttműködni, és másokra figyelni!

A 2-es szám jelentése

• Most az első rendű dolga, hogy gyengédséggel, és szeretettel vegye körbe a körülötte lévő embereket. Ebben az életében csapatjátékossá kell válnia. Okoskodás nélkül, szerényen kell megtalálnia a módját, hogyan segíthet a szeretteinek, és bárki másnak is.
• Korábbi inkarnációjában szinte biztos, hogy önfejű, makacs, és öntörvényű volt. Mindig a saját feje után ment, nem törődött azzal, hogy a többiek mit gondolnak, mit szeretnének. Sokszor volt igaza, de nem engedte, hogy bárki más véleményt mondhasson, vagy vágyainak hangot adhasson. Okos volt, de megközelíthetetlen. Valószínűleg kevés barátja volt, emiatt elég magányos lehetett. Ezért most legyen barátságos mindig, mindenkivel! Vegye észre, hogy állandóan egymásra vagyunk utalva!

A 3-as szám jelentése

• Itt az ideje, hogy meglássa az élet naposabb oldalát! Ebben az életében az életöröm, a vidámság, és mások jókedvre derítése a feladata. Emellett a tanulás, az információ gyűjtése is fontos dolga. Legyen nyitott, kíváncsi, és minden előítélettől mentes!
• Előző életében zárkózott, és embergyűlölő lehetett. Nem szeretett beszélgetni, és megosztani a tapasztalatait, ezért magányos életet élt, környezetétől elszigetelődve. Zordnak, mogorvának, és félelmetesnek tartották. Ez egyre barátságtalanabbá, és elszigeteltebbé tette. Hiába volt bölcs, és tapasztalt, nem adta át a tudását másoknak. Ezért most nélkülözhetetlen, hogy nyisson az emberek felé. Legyen közvetlen, barátságos! Érdekelje, mi van velük, mi foglalkoztatja őket! Nem baj, ha olykor sokat beszélnek, hallgassa végig őket!




A 4-es szám jelentése

• Most a tervszerűség, a józanság, és a gyakorlatias hozzáállás a leglényegesebb feladata. Mindig mindenben törekedjen a praktikusságra. Ne az ideákkal, hanem a kivitelezhetőséggel foglalkozzon! Legyen szorgalmas, és élvezze, hogy hasznos tagja a közösségnek!
• Ezt megelőző életében nagy valószínűséggel szenvedélyes, és bohém életet élt. Nem volt semmi tervszerűség a napjaiban, általában spontán, a hangulatától függően döntött. Nagy kanállal falta az élet, az önmérsékletet hírből sem ismerte. Ugyanakkor imádni valóan kedves, jóindulatú, és jó kedélyű volt. Szívesen, és kérés nélkül segített bárkinek. Ha volt pénze, szórta. Ha nem volt, akkor mások tartották el. Emiatt ebben az életében a takarékosság fel kell, hogy váltsa a pazarlást. Legyen megfontolt, és visszafogott!

Az 5-ös szám jelentése

• Ebben az életében meg kell tanulnia rugalmasan, és spontán reagálni az állandóan változó helyzetekre. Meg kell találnia az élet örömeit. Feladata, hogy a jelenhez, és a jövőhöz is pozitívan álljon hozzá. Mindehhez a hitből meríthet erőt. Ez a hit nem a vallási fanatizmuson, hanem az optimizmuson kell alapuljon.
• Ezekből következik, hogy korábbi életében merev, hitetlen, és pesszimista volt. Folyton aggódott, vagy félt valamitől. Nem engedett meg magának semmilyen lazítást. Állandóan spórolt, és nem merte élvezni sem a pénzt, sem az élet gyönyöreit. Viszont szorgalmas, becsületes, és takarékos volt. Mindent meggondoltan, tervszerűen tett. Most az egyensúly megtalálása fogja sikeressé, és boldoggá tenni. Tanulja meg élvezni az életet, úgy hogy nem esik túlzásba.

A 6-os szám jelentése

• A mostani inkarnációban a szépség, a boldogság, és a harmónia megtalálása a fő feladata. Vegye körül magát esztétikus dolgokkal, és adjon magára! Költsön arra, hogy szép, divatos, és ápolt legyen! Közben gondoskodjon a környezetéről, szépítse meg az ő életüket is! Tanuljon meg főzni, és sütni! Kényeztesse önmagát, és másokat is!
• Az előző életében valószínűleg erőszakos, erős akaratú, és harcias volt. Csak a saját céljaival törődött. Aki belefért a képbe, azokat ,,használta", a többiek érdektelenek voltak. Sikerorientált, és mániásan küzdő életet élt, de közben krízis helyzetben megmentőként lépett fel. Vagyis, ha komoly baj volt, akkor lehetett rá számítani. De a hétköznapokban nem nagyon. Ezért most jó lenne, ha meleg, kedves, emberbarát stílust alakítana ki. Adjon, és fogadjon el minden olyasmit, ami a szeretetből fakad!

A 7-es szám jelentése

• A jelenlegi életében befelé kell figyelnie, a külsőségeknek nem kell jelentőséget tulajdonítania. Sőt, rá kell jönnie, ezek csak eltorzítják, elfedik a lényeget. A tapasztalatokra kell helyeznie a hangsúlyt, a sok beszéd helyett a csend bölcsességére kell figyelnie.
• Úgy tűnik, előző életében meglehetősen felületes, és szószátyár volt. Sőt a pletykákat nemcsak tovább adta, hanem gyártotta is. Bár nem volt rosszindulatú, mégis sok kárt okozott fecsegésével. Ugyanakkor derűs, kellemes társasági ember volt, széles körű ismeretekkel rendelkezek, amelyek azonban nem voltak túl mélyek. Épp ezért most a sok helyett az igényes, és alapos tudás megszerzésére kell törekednie. Egy témában legyen jártas, de ott nagyon. Legyen profi, aki ismeri az összes részletet! És minderről csak akkor beszéljen, ha kérdezik!

A 8-as szám jelentése

• Váljon hőssé! Ebben az életében a megmentő szerep az öné. Bátorságra, akaraterőre, és elszántságra kell szert tennie. A félelmet, és a bizonytalanságot ki kell irtania az életéből. Az egész folyamatot kell átlátnia, hogy gyors, és jó döntéseket tudjon hozni.
• Korábbi életében a kényelem fontosabb lehetett, mint a teljesítmény, ezért szinte mindig a könnyebb utat választotta, önkímélő ,,üzemmódban" működött. A kihívások helyett az élvezeteket választotta, és közben mindenkit kényeztetett. Hozzá bárki fordulhatott, ha éhes volt, vagy anyagi gondjai voltak. Mindig segített, és nem várt viszonzást érte. Számára a test igényei voltak az első helyen. Valószínűleg ebből fakad, hogy most meg kell találnia az egyensúlyt az élvezetek és a küzdelem, illetve a kényelem és a kihívások felvállalása között.

A 9-es szám jelentése

• Most a legfontosabb dolga, hogy saját érdekein túllátva képviselje a közösség érdekeit. Mindig mindenben komplex módon gondolkozzon! Vegye észre, hogy a szebb jövőért már ma lehet tenni. Közben védjen minden élőt!
• Előző életében kicsinyesen, és szőrszálhasogató módon köthetett bele mindenbe. Nem látott tovább az orránál, nem érdekelte, hogy milyen eszmék, és magas ideák nemesíthetik meg a hétköznapi célokat. Csak a tények, és az épp rendelkezésre álló javak motiválták. Ám józanságával, szorgalmával, és tisztességes hozzáállásával sokszor nyújtott hathatós segítséget. Mindig idejében tette fel azt a praktikus kérdést, ami a megvalósításhoz kellett. Emiatt ebben az életében elsődleges, hogy össze tudja kapcsolni az elméletet a gyakorlatt
 
 
0 komment , kategória:  Számmisztikai elemzések  
Köszönöm a barátságod!
  2010-05-15 08:26:39, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Légy az öröm virága!
  2010-05-15 08:24:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Virág horoszkóp
  2010-05-15 07:08:22, szombat
 
  A virág horoszkóp a numerológia elvein alapul. Nem számít, hogy melyik évben születtél, de még a hónap sem, kizárólag a nap. Érdekes információkat ad meg rólad, hiszen a megfelelő virágokat szigorú kritériumok alapján választották ki. Ismerd meg a személyiségedet, életpályádat, s tudd meg, hogy mi kell tenned a boldogságért!





Napraforgó



Ha a születésnapod: 1., 10., 19. vagy 28.

A Napraforgó nagyon nagylelkű teremtés.Tele van energiával, könnyen barátkozik, mindenkivel megtalálja a közös hangot, kellemes társaság.

Körbelengi egy különleges kisugárzás. Hajlamos azt hinni, hogy mindent ő irányíthat, ebből lehetnek problémái. A harmóniára törekszik, az egyensúlyért küzd, sokszor erején felül teljesít, hogy tökéletesíthesse saját magát és megszabadulhasson a hibáitól. Könnyen kimászik a nehéz helyzetből is, s ő kerül ki győztesen minden csatából, ezért is csodálják annyian.

A szerelemben az ösztöneire kell hallgatnia, s meg fogja találni azt a személyt, aki egyenrangú társa lesz. Figyelnie kell arra, hogy ne rendelje maga alá partnerét!

Illik hozzá: Bazsarózsa, Búzavirág, Orchidea.





Bazsarózsa



Ha a születésnapod: 2., 11., 20. vagy 29.

A Bazsarózsa mindig követi azokat az elveket, amiket ő maga határozott meg. Következetes, még akkor is, ha nagyon nehéz helyzetbe kerül emiatt.

Sokan ezért vaskalaposnak, rugalmatlannak tartják, ami nem csoda, hiszen sosem enged a 21-ből. Ha rábíznak egy feladatot, azt maradéktalanul teljesíti, s a határidőket is mindig betartja. Nyugodt, gondmentes életre törekszik, amit apránként, lépésről lépésre épít fel.

Már szinte párkapcsolatfüggő, nem tudja elképzelni egyedül az életet.

Szenvedélye olykor átcsap birtoklási vágyba, néha pedig már idegesítően gyengéd, ezért nem könnyű hozzá alkalmazkodni.

Illik hozzá: Bazsarózsa, Búzavirág, Orchidea, Pipacs, Margaréta.





Boldogasszony papucsa



Ha a születésnapod: 3., 12., 21. vagy 30.

A Boldogasszony papucsa állandóan pörög, nem tud hosszabb ideig egy helyben maradni. Szüksége van a változásra, mert ebből érzi, hogy folyamatosan mozgásban van. Nem szereti a szabályokat és a kötelező programokat, ki nem állhatja, ha korlátozni akarják az alkotásban, vagy elveszik tőle a szabad akaratát. Mindenre nyitott, kíváncsi, de sokszor felületes, ebből adódhatnak problémái.

A szerelemben is mindig az újra vágyik, ezért igazából sosem kötelezi el magát. A hűség számára nem azt jelenti, mint másoknak, ezért jobb, ha előre közli a partnerével, hogy ne számítson sírig tartó kapcsolatra.

Illik hozzá: Pipacs, Rózsa, Boldogasszony papucsa.





Búzavirág



Ha a születésnapod: 4., 13., 22. vagy 31.

A Búzavirág minden szempontból hűséges. Legyen szó párkapcsolatról, barátságról, munkáról, a végletekig kitartó. Szereti a rendet, imád szervezkedni, sokszor kifejezetten le kell állítani, hogy ne variálja át mindenki életét. A meglátásai nagyon jók, ám a gyakorlatba való bevezetéssel vannak problémái. Sokkal tapintatosabbnak kellene lennie.

Nehezen talál rá a Nagy Ő-re, hosszúfolyamat és keresés eredménye, de ha révbe ér, többé nem kell aggódnia. Nem tudja jól meghatározni az érzelmeit, de a megfelelő személy mellett ezzel már nem lesz probléma.

Illik hozzá: Búzavirág, Margaréta, Bazsarózsa, Pipacs.





Nőszirom



Ha a születésnapod: 5., 14. vagy 23.

A Nőszirom rendkívül alkalmazkodó, ezért is szeretik annyira társaságban, na és persze éles esze és kimagaslóintelligenciája miatt. Arra azonban vigyázni kell, nehogy valaki megsértse, mert egyik pillanatról a másikra dühöngő fúriává válhat. Nem szereti, ha megvonják tőle a szabad döntés lehetőségét. Néha nem ártana egy kis türelmet gyakorolnia.

Imád flörtölni! Kitűnő humorérzékével és frappáns szövegével bárkit levesz a lábáról. A csábítás művészetét magas fokon elsajátította, de néha túl megy bizonyos határokon. Társával egyenrangúnak kell lennie, olyan párt keres, akivel tud beszélgetni is.

Illik hozzá: minden virág





Pipacs



Ha a születésnapod: 6., 15. vagy 24.

A Pipacsnak nagyon jók az ösztönei. Szinte mindent megérez, ezért nem nagyon lehet titkolózni előtte. Érti a testbeszédet, s ráhangolódik a másik lelkének rezdüléseire is. Gyakran ábrándozik, ebből adódóan nagyon érzékeny is. Ha kicsúszik a lába alól a talaj, inkább elrugaszkodik a valóságtól és az álmok világába menekül. Nem áll távol tőle az önpusztítás, ezért oda kell figyelni rá!

Párkapcsolatában nagyon romantikus, párja különlegesnek érzi magát mellette. Szinte üldözi a szerelmet, akár többször is házasodik, ha korábbi partnerével megromlott a viszony. Egy eszménykép lebeg előtte, s érzékiségének köszönhetően akár a valóságban is megtalálhatja.

Illik hozzá: Rózsa, Boldogasszony papucsa.





Orchidea



Ha a születésnapod: 7., 16. vagy 25.

Az Orchidea nagyon érzékeny és érzelmes. A végletekig becsületes, s nagyon szomorúvá teszi, ha neki csalódnia kell valakiben, vagy megpróbálják átverni. Menekül a konfliktusok elől, mert mindent a szívére vesz. Bármikor hajlandó segítséget nyújtani, ha erre kérik. A hétköznapokon csendes, magányos, zárkózott embernek tűnik azok szemében, akik nem ismerik. Célja, hogy egy stabil, boldog családja legyen.

Nem áll össze bárkivel, nagyon igényes a társára, hiszen nem mindegy neki, hogy kivel látják. A hűség az abszolút mérvadó számára, mély érzelmeket táplál kedvese iránt, nyugodt, kiegyensúlyozott párkapcsolatra törekszik.

Illik hozzá: Napraforgó, Boldogasszony papucsa.





Margaréta



Ha a születésnapod: 8., 17. vagy 26.

A Margaréta rendkívül állhatatos, mindig ragaszkodik az elveihez, s az eredeti elképzeléshez. Mégsem lesz ellenszenves mások szemében, talán a vakmerőségének köszönhetően sokan felnéznek rá. Igénye, hogy időről időre kicsit egyedül legyen, ilyenkor teljesen bezárkózik, s csak magára koncentrál. Nincs sok barátja, de rájuk mindig számíthat. Óvatos, folyton gyanakodik, ami akár paranoiássá is teheti.

A szerelemben fontos számára a gyengédség, adni és kapni is szeret egyaránt. Nem a szexualitás a meghatározó kapcsolataiban, inkább az érzelmekre épít. Sokat csalódik, amire megtalálja az Igazit, de onnantól kezdve teljes lesz az élete.

Illik hozzá: Búzavirág, Bazsarózsa, Pipacs, Napraforgó





Rózsa



Ha a születésnapod: 9., 18. vagy 27.

A Rózsa nagyon heves természetű, hamar felpaprikázza magát. Mivel előbb nyitja ki a száját, mint gondolkodik, sokszor keveredik kellemetlen helyzetbe. A családja szent számára, szerettei abszolút számíthatnak rá.

Komoly erkölcsi rendszere van, sokszor megítél másokat, pedig ő sem hibátlan. Célokat tűz ki maga elé rövid és hosszú távon, s egytől egyig meg is valósítja őket.

A szerelemben nem túl kitartó, nincsenek hosszú kapcsolatai. Lételeme az erotika, szenvedélyes, heves és fékezhetetlen. Nem túl óvatos, a kezdeti fellángoláskor szinte mindenét odaadja a szerelemének, s ő is ezt várja el viszont.

Illik hozzá: Pipaccsal, Boldogasszony papucsa





 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 7837
  • e Hónap: 14078
  • e Év: 66344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.