Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Van örök-szerelem(Örök-asszony
  2011-02-10 19:34:14, csütörtök
 
  Először is tisztázzuk, milyen az az örök-asszonyi ideál. Nem hasonlít a Évára, sem a régire, sem az újra, nincsenek tiltott gyümölcsei, nincs benne semmi romlandó. Az igazi asszony légies, nehéz elérni, mert megtartja a távolságot mindenkivel, időnként hűvősnek is látszik. Kedves mindenkihez, modora természetes, mimikája könnyen kiismerhető, mert azt mutatja arca, ami belül zajlik benne. Férjét imádja, minden áldozatra képes érte, egyetlen gondolata a családja. Ő az az angyali lény, akiről minden férfi álmodik. Szeme lehet tiszta zöld, vagy kék, akár barna, haja dús fürtös sörény, teste formás, harmónikus, amilyen a mellbősége, annyi a csípőbősége, a dereka legalább harminc centiméterrel keskenyebb, arca csodálatos, olyan, akin minden embernek megakad a szeme, ha egyszer meglátják, többé soha nem felejtik el. Megjelenése feltűnő. A nők irigykednek rá a háta mögött, a férfiak felsóhajtanak. Általában rosszul házasodik, hamar tönkreteszik. Az igazi örök-asszony áldás a környezetének, gyermekeinek, nemcsak játszani, tanítani tud ösztönösen, csengő hangján énekelni, különösen szépen ejti, formázza a szavakat.
Ezt a szépasszonyt könnyen ki lehet használni, mert születésénél fogva jó szívvel rendelkezik, mindenki fordulhat hozzá bajával, nála meghallgatásra lel. Az örök-asszony tiszteli az emberiséget, a növény-állatvilágot, mindenben felfedezi belső szépségének megfelelő harmóniáját. Így is öltözködik, szereti a halvány színeket, különösen a fehéret, de valamennyi szín jól áll neki, vehet bármit magára. Nőiesen öltözködik, ruhatárában a farmer csak boltba járóként szerepel, amolyan futkosó ruhadarabként, a melegítő kiránduló ruhaként hűvös időben. Mindig alkalomnak megfelelően öltözködik, nála a divat nem számít, mert mindig minden jól áll rajta, mintha örök-klasszikus lenne minden ruhadarabja.

Az örök-asszony csak egyszer házasodik, szerelmével visszaélni nem lehet, mert akkor magába zárkózik, s magányosan éli le életét. Ha megtalálja szerelmét, örökké együtt maradnak, érintésük villámcsapásként éri a másikat, bizsergés fut át tagjaikon, mikor megfogják egymás kezét.

Vigyázzunk nagyon örök-asszonyainkra, ezekre a légies angyalokra!
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Marcus Aurelius idézet
  2011-02-10 11:18:28, csütörtök
 
  ,,Az emberek alig tudják, mit jelentenek ezek a szavak: test, lélek, értelem. A test érez, a lélek lát, az értelem gondolkodik. De a jó embernek van meg néhány roppant tulajdona: a szelíd nyugalom, az illendő alázat, a derű és az igazságos cselekedet. Érez, ha érezni, és lát, ha látni kell, gondolkodik, ha értelmét teszi próbára az élet, de bölcs megnyugvással fogadja, ami a sors rendeléséből neki jutott. Semmi nem nyugtalanítja, beszédében igazmondó, cselekedeteiben igazságos. Mikor a világ félreérti, ő akkor is derűsen él, nem neheztel senkire, és nem tér le arról az ösvényről, amely az élet céljához, az igazi boldogsághoz vezet... Mint ahogy az orvosok kéznél tartják a műtéthez szükséges eszközeiket, úgy te is mindig tartsd kezed ügyében isteni és emberi tulajdonságaidat. Mindenben - még a legcsekélyebb dologban is - úgy járj el, hogy ne feledd: a kettő kapcsolatban áll egymással. Mert semmi emberi dolgot nem intézhetsz el jól, hogy ne hivatkoznál az istenire. Ugyanez áll meg - fordítva is... Szeretnéd megtalálni a boldogságot? Ha követed a józan ész szabályait, ha buzgón, határozottan, békés lélekkel azt teszed, amit a pillanat kíván, ha sem jobbra, sem balra nem téved el tekinteted, ha nem nézel maszkok után, és cselekedeteid összhangban állnak a természettel, ha minden szavad a hősi időket felidéző igazság jegyében születik, ha semmit sem vársz, és semmitől nem remegsz, ha megőrzöd lelked és szellemed tisztaságát - akkor biztos lehetsz benne, megtalálod, amire annyira áhítottál: a boldogságot. Ebben senki meg nem akadályozhat."




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 5383
  • e Hónap: 11624
  • e Év: 63890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.