Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kollagéntermelést fokozó táplálékok
  2021-08-15 22:49:10, vasárnap
 
  Az öregedés lenyomatokat hagy a bőrünkön, amely így egyre vékonyabbá, szárazabbá válik és elkezd megereszkedni. Először csak finom vonalak, majd mélyebb ráncok is megjelennek rajta. Mindennek nem más az oka, mint az, hogy egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben.

A felgyorsult bőröregedésben szerepet játszik a káros hatású UV-sugárzás, a túl sok napozás, a levegő szennyezettsége, a vegyi anyagok, de a krónikus stressz, a dohányzás és a tápanyaghiány is. A legjobb, amit tehetünk, hogy rendszeresen olyan ételeket fogyasztunk, amelyek serkentik a szervezetben a kollagéntermelést.

Ebben segíthetnek a zöld leveles zöldségek, különösen a káposzta, hiszen rendkívül gazdag tápanyagokban, mint például A-, B-, C- és E-vitaminban. A káposzta tele van antioxidánsokkal, amelyek eredményesen harcolnak a szabad gyökökkel szemben és még a kollagéntermelést is támogatják.

Az avokádónak is van egy ilyen hatása, amellett, hogy természetes bőrápolónak is nevezhetjük, hiszen nagy mennyiségben tartalmazza az antioxidáns E-vitamint, amely segít a szabad gyökök elleni küzdelemben. Mivel bőven van benne omega-3 zsírsav, hozzájárul a kollagéntermeléshez is.

A vörös színű zöldségek és gyümölcsök likopinban bővelkednek, amely antioxidáns hatással rendelkezik. Ezek mind támogatják a szervezetben kollagén termelését.

A fokhagyma többek között kén vegyületben gazdag. Ez azért is nagyon hasznos, mert nemcsak a kollagéntermelést segíti, hanem megakadályozza a lebomlását. Érdemes ezért rendszeresen fogyasztani, mivel valóban segít a kollagénrostok újraépítésében és a fiatalos bőr megőrzésében.

A sárgarépa béta-karotinban gazdag, amely a szervezetben A-vitaminná alakul át. Ezt a vitamint a bőr vitaminjának is szokták nevezni, további előnye, hogy szintén kiemelkedő az antioxidáns-tartalma. A sárgarépa növeli a bőr rugalmasságát és segít a kollagén természetes helyreállításában, illetve a vér áramlásának fokozásában.

A citrusfélék, mint a narancs, a lime, a citrom és a grapefruit nagyszerű bőrtápláló anyagokkal rendelkeznek, mindamellett, hogy a kollagénépítésben is aktívan részt vesznek. De antioxidánsokban is gazdagok, így hasznosak lehetnek az öregedés elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Megelőző lépések a rákos betegségek kialakulása ellen
  2021-08-15 22:28:37, vasárnap
 
  A rákos betegség megelőzése nem olyan egyszerű feladat, hiszen nemcsak mi magunk, az életmódunk határozza meg, hogy betegek leszünk a jövőben, avagy elkerül bennünket ez a kór. Azonban az életvitelünknek és az elfogyasztott ételeknek igencsak jelentős a befolyása arra, hogy milyen betegségeink lesznek, hogy lesz-e daganatos megbetegedésünk vagy sem. A genetikával sok mindent nem tudunk kezdeni, de mindennap tehetünk azért, hogy egészségesek maradjunk. Mutatjuk is, hogy milyen tényezők, milyen életmódbeli változások és táplálékok segíthetnek a daganatos betegségek elkerülésében.

Az életmód változtatása sokat segíthet a betegség megelőzésében. Az egyik legfontosabb lépés, hogy rendszeresen mozogjunk. Az elhízás ugyanis krónikus gyulladást okoz a szervezetben, ami táptalaja lehet a rákos sejtek kialakulásának és szaporodásának.

Az alvásnak is kiemelkedő szerepe van a jó egészség fenntartásában. Egy felnőtt embernek legalább 7 óra pihenésre van szüksége. Ha csak tehetjük, minden este 11 óra előtt feküdjünk le aludni, hogy a testünk regenerálódhasson.

A rákos betegségek kialakulásában kiemelkedő szerepe van a stressznek. Minél kevesebbet stresszelünk, annál kevesebb esélye van a betegségnek. Ha stresszes az életünk, a munkahelyünk, mindenképpen változtassunk még mielőtt késő lenne.

Mit tehetünk még? A napi 2 liternyi vízfogyasztás is nagyon hasznos, hiszen ezzel mintegy kisöpörjük a szervezetből a méreganyagokat, melyek szintén felelőssé tehetők a betegségek kialakulásáért.

Az immunrendszernek meg kell adnunk az alapvető tápanyagokat, a vitaminokat, ásványi anyagokat, a fontos antioxidánsokat, hiszen ezek csökkentik a szervezetben az oxidatív stresszt, amelynek magas szintje szintén rákos megbetegedéshez vezethet.

Csökkentsük a vörös húsok bevitelét, hiszen ezek gyakran tele vannak hormonokkal, amelyek szintén károsan hatnak az egészségre.

Nagyon lényeges, hogy szüntessük meg a szervezetben zajló gyulladást, és érjük el, hogy az immunrendszerünk hatékonyan működjön. Fordítsunk kiemelt figyelmet a hormonrendszerünkre is, hiszen lényeges, hogy kiegyensúlyozott és kellően hatékony legyen. A jó emésztés, a rendszeres böjtölés és a méregtelenítés is segíthetnek a rákos betegségek megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Egyes betegségek is okozhatnak izzadást
  2021-08-15 22:24:33, vasárnap
 
  zzadni jó, kell és szükséges. Az izzadságnak alap esetben nem kellene kellemetlen szagúnak, büdösnek lennie. Nyáron, amikor meleg van azért izzadunk, hogy a testünk lehűtse önmagát. Ez voltaképpen nem más, mint egy normális testi reakció. Azonban vannak olyan betegségek, amelyek fokozott izzadással járnak együtt és ilyenkor kellemetlen szag is keletkezhet.

Manapság egyre többen szenvednek pajzsmirigybetegségben. A hyperthyreosis, vagyis a pajzsmirigy-túlműködés is együtt járhat fokozott izzadással. Ilyenkor nagyobb mennyiségű pajzsmirigyhormon kering a szervezetben, ez megnöveli a metabolikus folyamatokat, felgyorsít egyes belső folyamatokat és ez túlzott izzadást eredményez.

Vannak olyan rákos megbetegedések, amelyek egyik tünete szintén a fokozott verejtékezés. Ilyen lehet a leukémia, a non-Hodkin limfóma, a csontdaganat vagy a májrák. Egyes hozzáértők szerint ilyenkor azért izzadnak az érintettek, mert egyrészt nagyfokú gyulladás alakul ki a szervezetében, másrészt folyamatosan küzd és harcol a test a rákos megbetegedés ellen több hőt termelve menet közben, ami fokozott izzadással jár együtt.

Egyes gyógyszerek is okai lehetnek a fokozott izzadásnak. Ilyenek a depresszióra vagy más pszichiátriai betegségre szedett tabletták, egyes antibiotikumok, a magas vérnyomásra vagy szájszárazság szedett gyógyszerek.

Az alacsony vércukorszint egyik ,,mellékhatása" lehet a túlzott izzadás, de azok is ilyen tünetről számolnak be, akik inzulinrezisztenciával vagy 2-es típusú cukorbetegséggel küzdenek.

A menopauza egyik kellemetlen tünete a hőhullám, ami szintén nagymértékű verejtékezéssel járhat együtt. Az ösztrogénszint csökken, majd megemelkedik, azaz folyamatosan ingadozik egy ideig és ez bizony túlzott izzadást eredményez.

Még a túl sok alkohol fogyasztása is kiválthat hasonló következményt, hasonlóan szívproblémák, köszvény, légzési zavarok, illetve súlyproblémák.

A túlzott izzadás ellen tenni kell. Érdemes megfelelő stifteket, dezodort használni, gyakrabban zuhanyozni, illetve pamut ruházatot viselni, és odafigyelni arra, hogy milyen gyógyszereket szedünk. Ha csak tehetjük fogyjunk le, hiszen ez nemcsak izzadást, hanem számos betegséget is generálhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2097
  • e Hét: 18764
  • e Hónap: 50250
  • e Év: 254951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.