Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az alvást támogató és a szorongást enyhítő kamillatea
  2022-11-26 22:45:32, szombat
 
 



A kamillateát már az ókori Egyiptomban is ismerték és ki is használták pozitív egészségügyi előnyeit. A kamillateát mi is fogyaszthatjuk, ha nem tudjuk az idegrendszerünket máshogy lecsillapítani, mivel ez a tea pihentető hatással bír. Ezt a tulajdonságát az apigenin nevű vegyületnek köszönheti, amelynek közismert a nyugtató hatása.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a kamilla olyan pozitív egészségügyi hatásokkal rendelkezik, amelyeket a menopauzába lépő nők is kipróbálhatnak, ugyanis a kamilla csökkenti a depresszió tüneteit és elősegíti a mély és pihentető alvást is.

A kamilla olyan vegyületeket is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyek az enyhe szorongásos tüneteket is enyhíteni tudják.

Mivel a kamillatea javítani képes a máj glikogénraktározását és aktívan szerepet vállal a vércukorszint szabályozásában, így nagyon hasznos lehet azok számára, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, illetve a kamillatea rendszeres fogyasztása akár még a cukorbetegség megelőzésében is a segítségünkre lehet.

A kamillateával kutatást is végeztek, ahol a részt vevő személyek nyolc héten át napi 3 csésze kamillateát kaptak elfogyasztásra. A vizsgálat befejeztével megállapításra került, hogy a kamillatea csodás hatásai kiemelkedőek, ugyanis csökkentette azoknak a markereknek a számát, amelyek a cukorbetegséget hivatottak jelezni, illetve javította a vizsgálati személyek glikémiás kontrollját és a vér lipidprofilját is.

A kutatások azt mutatják, hogy az emésztési gondokon is segíthet a kamillatea, ugyanis csökkenti a bél simaizmainak a görcsös állapotát, illetve rendszeres fogyasztása előnyös lehet azok számára is, akik gyulladásos bélbetegségben szenvednek. Savas reflux esetén is a segítségünkre lehet a kamillatea.

A gyomorfekély egy fájdalmas és nagyon kellemetlen betegség, amelynek kialakulásában nagy szerepe van a Helicobacter pylori nevű baktérium elszaporodásának. A kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a kamillatea csökkenti ennek a baktériumnak a számát, így jelentősen redukálja a gyomorfekély kialakulásának a kockázatait is.

A kamillateát mindig este fogyasszuk, ha a nyugtató hatásait szeretnénk kihasználni. Ha pedig cukorbetegségben szenvedünk, akkor a legjobb, ha étkezés után iszunk meg egy-egy csészével belőle.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ház a tóparton
  2022-11-26 22:42:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Harmatcseppek gif
  2022-11-26 22:40:54, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A kálium gazdag forrásai
  2022-11-26 22:37:45, szombat
 
  A kálium gazdag forrásai - spenót, narancs, petrezselyem

Káliumra minden embernek nagy szüksége van. Mivel a szervezetünk. nem tudja előállítani, így táplálékok útján kell ehhez az ásványi anyaghoz hozzájutnunk. A kálium nemcsak a szív egészségét tudja biztosítani, hanem a csontok egészségének fenntartásához is szükségünk van erre az ásványi anyagra. Mutatjuk is, milyen táplálékokkal vihetünk be káliumot a szervezetünkbe.

A bab az egyik legjobb káliumforrás amellett, hogy gazdag tárháza a rostoknak és az antioxidánsoknak is. Ezek a tápanyagok csökkenteni tudják a szervezetben fennálló gyulladást és ezzel együtt sok betegség - mint például szívbetegségek, cukorbetegség, illetve a vastagbelet érintő betegségek - kialakulásának az esélyét.

A cékla is rengeteg káliumot tartalmaz, de folsavban és mangánban is bővelkedik. Antioxidánsaival eredményesen küzd meg nemcsak az oxidatív stresszel, hanem a gyulladással is. Káliumtartalma az erek működésére gyakorol pozitív hatást, csökkenti a magas vérnyomást, így óvhat meg bennünket a szívbetegségek kialakulásától. A nitráttartalma is hasonlóan hat a szervezetünkre, emellett a teljesítmény fokozásában is aktívan részt vesz.

A spenót az egyik legegészségesebb zöldség a világon, amely nemcsak káliumot, hanem K-vitamint és mangánt is tartalmaz. A spenótban található tápanyagok biztosítják a normál anyagcserét, illetve a szem és a csontok egészségét, továbbá a normális immunvédelmet is ellátják.

A burgonya és az édesburgonya is gazdag forrása a káliumnak, ezen kívül A-vitaminban, C-vitaminban és B-vitaminokban, illetve mangánban is bővelkedik. A C- és az A-vitamin is remek antioxidánsnak számít.

A petrezselyem is nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, emellett a C-vitaminnak és a folsavnak is gazdag tárháza. Mindkét tápanyag a bőr és a szövetek egészségét hivatott biztosítani, illetve nagy szerepük van a sejtosztódásban is.

Gyümölcsök közül a narancs tartalmaz nagyon sok káliumot, valamint gazdag forrása a C-vitaminnak, az A-vitaminnak és a folsavnak, illetve egyéb antioxidánsoknak. A narancs antioxidánsai is nagyon eredményesek a szabad gyökökkel, az oxidatív stresszel szemben, és így a szívbetegségek kialakulása ellen. Ha a narancslé mellett kalciumban és D-vitaminban gazdag ételeket is fogyasztunk, akkor ezzel a csontjaink egészségét tudjuk biztosítani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Immunitásjavítás egyszerű és gyors módszerekkel
  2022-11-26 22:35:01, szombat
 
  Eljött az az idő, amikor nemcsak ősztől tavaszig szükséges figyelnünk és vigyáznunk az immunrendszerünkre, hanem a nyári hónapokban is fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy ne kapjunk el fertőzéseket és ne betegedjünk meg. A szervezetünk védelmi vonalának, azaz az immunrendszernek az erősítése nem olyan bonyolult feladat. Még a konyhában is össze tudunk szedni néhány olyan táplálékot és gyógynövényt, amely nagyon hatékony és jól működik az immunrendszer fellendítésében.

Ha az immunitásunkat szeretnénk megnövelni, lényeges, hogy minél több növényi alapú táplálékot vigyünk be a szervezetünkbe, azaz fogyasszunk sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, dióféléket, hüvelyeseket, mivel ezek nagy mennyiségben tartalmaznak immunitást fokozó antioxidánsokat és tápanyagokat.

Az antioxidánsok segítenek a szervezetben kialakuló gyulladást csökkenteni és nagyon eredményesek a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyek gyulladást és krónikus betegségeket is okozhatnak, amennyiben felhalmozódnak a szervezetben.

Az egészséges zsírok nagy mennyiségben megtalálhatók a halakban és az olívaolajban, és ezek szintén növelhetik a szervezet kórokozókra adott immunválaszát, mégpedig a gyulladás csökkentésével. Az olívaolaj is erős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, ami csökkenti a krónikus betegségek mint a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatait. Mivel a krónikus gyulladás elnyomhatja az immunrendszert, így ezek az egészséges zsírok segíthetnek a betegségek leküzdésében.

A bél egészsége és az immunitás szorosan összekapcsolódik. Az erjesztett táplálékok és a probiotikumok erősíthetik az immunrendszert azáltal, hogy segítenek beazonosítani és elpusztítani a kórokozókat.

A táplálékokban lévő hozzáadott cukrok jelentősen hozzájárulnak az elhízáshoz, a 2-es típusú cukorbetegséghez, a szívbetegségekhez, és az immunrendszer gyenge működéséhez. Ha azonban csökkentjük ezeknek a cukroknak a fogyasztását, úgy sikeresen kivédhetjük ezeket a kockázatokat.

A mérsékelt és rendszeres testmozgás szintén csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást és ez elősegítheti az immunsejtek egészségének fenntartását. Mindegy is hogy kocogunk, kerékpározunk, úszunk, futunk, táncolunk, csak mozogjunk, hiszen ezzel is elősegíthetjük az immunrendszerünk egészséges működését.

A hidratáció fenntartása is nagyon lényeges, mert a kiszáradás is hozzájárul az immunrendszer védelmének csökkenéséhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gomba havazásban
  2022-11-26 22:31:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Föld gif
  2022-11-26 21:46:58, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ez igen
  2022-11-26 21:46:17, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Eső a tónál gif
  2022-11-26 21:45:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Csoportos tánc gif
  2022-11-26 21:44:50, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 356 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.