Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Nem hatékonyak az erzsébeti
  2007-05-16 15:04:37, szerda
 
  Nem hatékonyak az erzsébeti közalapítványok
2007-05-15 11:43:57 elnök
Fidesz javaslat pénzpazarlás megszüntetésére.

Pesterzsébet Önkormányzata négy olyan közalapítványnak alapítója, amelyik érdemi tevékenységet nem végez.
A tevékenységük kizárólag az önkormányzati támogatások szétosztásában merül ki.

Erre a tevékenységre szükségtelen külön szervezet fenntartani könyveléssel, ügyintéző és felügyeleti szervvel.

Nem bizonyosodott be, hogy ezek jobban működnének mind a szakterület szerinti városházi bizottságok.
Sőt!
Az ide vonatkozó törvény lehetőséget ad arra, hogy az alapítók megszűntessék a közalapítványaikat, ha a közfeladatok más módon vagy szervezeti formában hatékonyabban elláthatók - most ezzel az esettel állunk szembe.

Ezért a Pesterzsébeti Fidesz nevében Földesi Gyula azt javasolja hogy a polgármester készíttesse elő a Pesterzsébet Gondoskodás Közalapítvány, Pesterzsébet Környezetvédelemért Közalapítvány, Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítvány és a Pesterzsébet Művelődéséért Közalapítvány megszűntetésére vonatkozó okiratokat, és azt terjessze a 2007. júliusi Képviselő - testületi ülés elé.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megsemmisítették a HM-ben a bi
  2007-05-16 15:02:38, szerda
 
  Megsemmisítették a HM-ben a bizonyítékokat - dúrva
2007-05-14 17:08:39 elnök

Megszüntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a 2006-ban kartellgyanú miatt megindított versenyfelügyeleti eljárást három céggel szemben.

A hivatal azt vizsgálta: a Honvédelmi Minisztérium (HM) közbeszerzési eljárása során történt-e törvénysértés. Mivel a HM szabálysértő módon megsemmisítette az iratokat, a GVH megszüntette az eljárást.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. június 29-én kartell gyanúja miatt versenyfelügyeleti eljárást indított a Synergon Informatikai Nyrt.-vel, a HP Magyarország Kft.-vel és az Atigris Informatika Zrt.-vel szemben ó- írja a hivatal közleménye.
A vizsgálat célja annak tisztázása volt, hogy a vállalkozások a Honvédelmi Minisztérium 2003. évi, 8000 darabos, közbeszerzési eljárás során kiírt MS-projektje kapcsán végeztek-e olyan egyeztetéseket, amelyek alkalmasak lennének a verseny korlátozására, a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény megsértésére.

A jogsértés gyanúját a GVH birtokában lévő, az eljárás alá vont vállalkozások közötti kommunikációra utaló iratok támasztották alá. A versenyfelügyeleti eljárás során a GVH megkereste a Honvédelmi Minisztériumot (HM) - mint a közbeszerzési tender kiíróját - annak érdekében, hogy információkat és adatokat nyújtson az eljáráshoz a közbeszerzési eljárás lefolytatása során keletkezett írott dokumentumok alapján.

A HM azonban nem tudott érdemi információkat szolgáltatni a közbeszerzési eljárással kapcsolatban, mert a közbeszerzési eljárásra vonatkozó előírásokat megszegve, az ehhez kapcsolódó iratanyagot a minisztérium megsemmisítette.

Az eljárás alá vont cégeknél fellelhető dokumentumok - a közbeszerzési kiírás iratanyagának hiányában - nem bizonyultak elegendőnek a feltételezett jogsértés bizonyítására. Mindezek alapján a GVH az eljárást megszüntette.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten itt állt a hátam mögött
  2007-05-16 14:27:37, szerda
 
  (AZ ISTEN ITT ÁLLT A HÁTAM MÖGÖTT...)

Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot
...... ........... ........... .........
...... ........... ........... .........


Négykézláb másztam. Álló Istenem
lenézett rám és nem emelt föl engem.
Ez a szabadság adta értenem,
hogy lesz még ero, lábraállni, bennem.


Ugy segitett, hogy nem segithetett.
Lehetett láng, de nem lehetett hamva.
Ahány igazság, annyi szeretet.
Ugy van velem, hogy itt hagyott magamra.


Gyönge a testem: óvja félelem!
De én a párom mosolyogva várom,
mert énvelem a huség van jelen
az üres urben tántorgó világon.

1937. október

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zárt körben döntöttek...
  2007-05-16 14:21:02, szerda
 
  ZÁRT KÖRBEN DÖNTÖTTEK A KORMÁNYPÁRTOK


Ez a mostani "reform" nem a magyar társadalom egészségéről,

hanem üzletről, egy szűk párt gazdasági érdekéről szól - emelte ki szerdai

sajtótájékoztatóján Pesti Imre, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja.


A múlt hétvégén Lovasberényben egészségügyi egyeztető fórumot tartottak a kormánypártok. Zárt körben döntöttek, tanácskoztak a magyar társadalom egyik legfontosabb kérdéséről, az egészségügyről.

Pesti Imre megdöbbentőnek nevezte, hogy a parlamenti küszöb tájékán mozgó SZDSZ a kényszerítés és zsarolás minden eszközét felhasználva próbálta saját elképzelését átvinni a koalíciós partneren, a parlamenten, az egész magyar társadalmon.
A fideszes képviselő hangsúlyozta, hogy a profitérdekelt több-biztosítós modellel kapcsolatos kérdések nem kerültek társadalmi vitára, nem volt egyeztetés a szakma, a betegek képviselőivel, gyakorlatilag nem volt egyeztetés a magyar társadalom egyetlen egy képviselőjével sem.


Videó: Az egészségügyi reform csak az üzletről szól (Pesti Imre) lejátszom | letöltöm

http://fidesz.hu/index.php?CikkID=77343


A lovasberényi egyeztetésen az Államreform Bizottság felvázolta elképzelését. Elhangzott, hogy 2009. után sem kívánnak többet fordítani az egészségügyre, mint eddig. 2007. és 2009. között GDP arányosan 0,3 százalékkal, évente közel 80-90 milliárd forinttal költenek kevesebbet az egészségügyre. Az Államreform Bizottság előadása szerint a profitérdekelt biztosítási rendszer bevezetése mindössze néhány százezer embernek jelent jobb ellátást. Pesti Imre rámutatott: ez a néhány százezer ember közel megegyezik az SZDSZ szavazótáborával, ugyanakkor a magyar lakosság döntő része, 9,5 millió ember nem fogja élvezni a több-biztosítós modell hasznát. Ez burkolt beismerése annak, hogy lesz egy biztosító a gazdagoknak, és lesz egy szegénybiztosító a magyar lakosság döntő részének - tette hozzá.

Az Államreform Bizottság előadásában az is felvetődött, hogy a magyar társadalom "meglepő módon, különösebb ellenállás nélkül tűrte el" az egészségügy átalakítását, ezért most kedvező lehetőség van arra, hogy mindenfajta komolyabb társadalmi párbeszéd nélkül átverjék a parlamenten a törvényeket, 2008. január 1-től elinduljon a profitorientált több-biztosítós modell. "Világos üzenet, hogy nem szükséges gondos előkészítés, világos üzenet, hogy az egészségbiztosítás vagyonára valakiknek fáj a foga" - szögezte le Pesti Imre, hozzátéve: a magyar társadalmat a kormánykoalíció nem partnernek, hanem alattvalónak tekinti.

Szóba került, hogy mi lenne, ha elhalasztanák a modell bevezetését. Pesti Imre megdöbbentőnek nevezte, hogy egyetlen egy érv sem szerepelt, mely arra vonatkozott volna, hogy a magyar társadalom mit szólna a halasztásról, kizárólag a nemzetközi szervezetek, a média, multinacionális biztosítók lehetséges véleménye érdekelte a kormánypártokat. "A kormány nem az emberek érdekét tartja szem előtt" - szögezte le.

Lovasberényben szóba került az irányított betegellátás kérdése is. Pesti Imre felidézte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentését, amely kimondta, hogy az irányított betegellátási modellben többmilliárd forint tűnt el. Pont akkor, amikor ennek a rendszernek a fő szervezője a mostani egészségügyminiszter volt - tette hozzá a képviselő. Furcsa, hogy akik annak idején részt vállaltak többmilliárd forint eltüntetésében, azok vezénylik le az egészségügyben zajló átalakításokat - hívta fel a figyelmet az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja. Egyértelmű tehát az MSZP-SZDSZ-kormány szándéka: rá akarják tenni a kezüket a közpénzre, az egészségügyi közvagyonra, privatizálni akarják az egészségügyet - szögezte le a politikus.

A lovasberényi egyeztetésen azok szakpolitikusok, akik nem elkötelezettek az üzleti biztosítóknak, azt az álláspontot képviselték, hogy a magyar társadalom egészségügyi problémáira a több-biztosítós modell nem ad megfelelő választ, mert a profitorientált biztosítók nem érdekeltek a népegészségügyi programok finanszírozásában - emelte ki Pesti Imre.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1724
  • e Hét: 5252
  • e Hónap: 13856
  • e Év: 49797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.