Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A szétszórt gyerekek agya “élesebb”
  2013-06-10 19:10:27, hétfő
 
  Kutatások szerint szporadikus figyelemmel rendelkező gyermekek agya jobban működik.

Egy tanulmány úgy találta, hogy a kalandozó figyelmű emberek több memória kapacitással rendelkeznek, igy egyszerre több információt tudnak a fejükben tartani és manipulálni.

A gyermekeknek az iskolában napi rendszerességgel kell ez a típusú memória a különböző feladatok elvégzésére, mint például a tanári utasítások követésére, vagy diktált mondatokra való emlékezésre.

A vizsgálat során az önkénteseket arra kérték, hogy egy- két egyszerű feladatot végezzenek el, melynek során a kutatók azt ellenőrizték, hogy a résztvevők fejében kóboroltak-e a gondolatok vagy tudtak koncentrálni megszakítás nélkül a feladatra.

A végén a résztvevők összemérték munkamemória kapacitásukat, úgy hogy ki volt képes emlékezni egy betűsorból tarkított egyszerű matematikai kérdésre.

Daniel Levinson, a University of Wisconsin-Madison pszichológusa azt mondta, hogy a magasabb munkamemória kapacitású embereknél "több agybeli kalandozásról" adtak számot, viszont mindez a teljesítményüket nem befolyásolta.

A mostani eredmények melyek a Psychological Science folyóirat internetes számában jelentek meg, megerősítik a korábbi kutatásokat miszerint a memória lehetővé teszi azt, hogy az emberek gondolatban több helyen legyenek.

A munkamemória kapacitás olyan általános dolgokkal is összeköttetésbe hozható mint az intelligencia, a szövegértés és az IQ és egyben ablakot is kínál a széles körben elterjedt, de nem tisztázott vezéreltségű belső gondolatok világába.
Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Aszpartám veszélyei :
  2013-06-10 19:04:30, hétfő
 
  Aszpartám veszély - Sürgős figyelmeztetés! Az aszpartám daganatokat és görcsrohamokat okoz.

Törvény szerint a gyógyszereknek és élelmiszer-adalékanyagoknak emberi fogyasztás szempontjából biztonságosnak kell lenniük. Az aszpartám egy olyan mesterséges édesítőszer melyet elsődlegesen italokban cukrot helyettesítő népszerű adalékanyagként használnak, nem ebbe a kategóriába esik. Bizonyitottan daganatokat és görcsrohamokat okozhat. 2005-ben European Cancer Research Center, a Ramazzini Alapítvány sürgős aszpartám felülvizsgálatra szólitja fel a tudományos világot. Az amerikai gyógyszeripar szerint az "aszpartám rákkeltő hatását nem támasztják alá adatok."

Az aszpartám rövid története

Már 1960-ban kiderült, hogy az aszpartám egy igen veszélyes vegyi anyag. Aztán a kialakulóban lévő kutatások eredményei évek múlva már csak arra szolgáltak, hogy megerősítsék ezt a gyanút. Az évek során az aszpartámról bebizonyosodott, hogy lyukakat okoz az agyszövetben, hátrányosan befolyásolhatja az agy és az idegrendszer fejlődését a magzatban, rákot okoz, migrént, fejfájást, görcsöket, görcsrohamokat, és még a retina károsodását is az aszpartám mellékhatásaként emlithetjük. Megállapithatjuk, hogy az aszpartámot évekkel ezelőtt el kellett volna távolítani a piacról!

Ironikus, hogy az aszpartámot valóban kivonták a piacról egyszer. Ez az után történt,hogy Dr. John Olney kutató pszichiáter a Washington School of Medicine kutatója kideritette, hogy az aszparaginsav fogyasztása kisérleti állatok agyi szövetében lyukakat okoz.

1981 áprilisában, Dr. Arthur Hayest nevezték ki az FDA új biztosának aki később engedélyezte az aszpartám használhatát száraz árukban. 1983-ban jóváhagyták az aszpartám használatát diétás italokban. Sajnálatosan a magyar Egészségügyi Minisztérium döntéseiben az amerikai FDA vonalát követi.

Figyelmeztetés az aszpartám fogyasztók számára

Azt csak találgathatjuk, hogy hogyan tudták az aszpartám használatát jóváhagyatni. A több mint 8000 NutraSweet mellékhatásait érintő panasz után az Amerikai Egészségügyi Hivatal végre publikálta a mellékhatások listáját. Ez a lista tartalmazza többek között a: hallucinációk, hasmenés, görcsök, depresszió, migrén, fáradékonyság és álmatlanság tüneteit. Aszpartámot összefüggésbe hozták daganatokkal, rákkal és a meddőséggel.

Kivéve egy rövid nyilatkozatot arról, hogy gondosan kontrollált klinikai vizsgálatok azt mutatták hogy az aszpartám nem allergén, az FDA csak azt az utasitást adta ki, hogy a fenilalaninra érzékeny emberek ne fogyasszák az aszpartámot. És még továbbra is tartották magukat ahhoz, hogy az "aszpartám rákkeltő hatását nem támasztják alá kellő adatok."

Az aszpartámot soha nem tesztelték embereken annak piacra dobása előtt. Most kiderül, hogy aszpartám több mint 6000 termékben megtalálható és a világon több mint 250 millió ember fogyaszt belőle különböző termékekben. Az amerikaiak a világpiaci kínálat felét fogyasztják. Ha a kormány úgy dönt, hogy szemet huny az aszpartám felett, legalább döntsünk mi fogyasztók az ismeretek birtokában.
Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Májtisztítás 5 mindennapos élelmiszerrel
  2013-06-10 18:47:04, hétfő
 
 



A máj a test nagytakarítója, megtisztítja azt a méreganyagoktól, íly módon biztosítva a belső rendszerek sima működését.

A modern táplálkozás, a környezeti szennyező anyagok, valamint a sok mérgező testápolási termék használata májunkat megfeszített munkára kényszeríti. Emiatt fontos hogy tudjuk, hogyan lehet májunkat alaposan és eredményesen megtisztítani.

A máj megtisztítja a vért és eltávolítja a mérgező anyagokat a testből, legyen az elfogyasztott, belélegzett, vagy bőrön át felszívódott méreganyag. Ha túlhajszolt és jelentős mennyiségű fizikai vagy mentális stressz alatt áll, a máj küzd azzal, hogy lépést tartson a fokozott életritmussal.

" Több ezer enzimrendszer, amely felelős szinte minden testi tevékenység életben tartásáért, a májban eredeztethető," - magyarázza Dr. Karl Maret, MD "A szem, a szív, az agy, az ivarmirigyek, az ízületek és a vesék megfelelő működése mind-mind függ a jó májfunkciótól." "Ha a máj a több ezer enzimrendszerből csak egy enzim előállításában is károsodik, a teljes szervezet összehangolt működése csökken és mindez nagyobb metabolikus stresszhez vezet az egyén számára."

Szóval, mit tehetünk? Májtisztítás 5 mindennapos élelmiszerrel.

-Meleg citromos víz - ez egy nagyszerű módja annak, hogy a májat minden reggel megtisztitsuk. Ez nem limonádé, ezért ne adjunk hozzá cukrot, vagy bármi mást. Csak tisztított vizet és egy egészséges adag friss citromlevet használjunk. Egyes szakértők, mint pl. AF Beddoe szerint, aki a "Biological Ionization as Applied to Human Nutrition" könyvet írta a biológiai ionizáció emberi táplálkozásban való alkalmazásáról- úgy véli, hogy a máj citromos vízre válaszként több enzimet termel, mint bármely más étel fogyasztásakor.

-Fokhagyma - Főzzünk sokszor fokhagymával, vagy tegyük rá a következő tál salátánkra. A fokhagyma kén-vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek enzimeket aktiválni a májban. Az allicin és a szelén jó májvédők.

-Avokádó - Még egy ok, amiért érdemes avokádót fogyasztanunk. Egy japán tanulmány úgy találta, hogy az avokádó olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek védik a májat a károsodástól. Amikor 21 más gyümölccsel összehasonlították, az avokádó ígérte a legnagyobb májvédelmet a galaktózamin: egy "erős" toxin ellen, amelyről kimutatták, hogy sokkal nagyobb májkárosodást okozhat, mint az emberi vírusos hepatitisz.

-Koriander- Ezt a sokoldalú gyógynövényt szinte bármilyen ételhez hozzá lehet adni, többek között salátákhoz és turmixokhoz. Ez a gyógynövény segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, amivel a máj csak küszködne.

-Kurkuma - Egy másik nagyon jó fűszer, rengeteg pozitív hatással. A kurkuma állítólag nem csak védi a májat a károsodástól, hanem ösztönzi a májsejtek regenerálódását is. Ezen túlmenően, növeli a természetes epe termelést és segít a testet toxin-mentes állapotban tartani.
A máj megtisztítása elengedhetetlen, ezeket a máj-tisztító megoldásokat pedig akár minden nap lehet gyakorolni.
Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hogyan legyen rekord nagy paradicsomunk
  2013-06-10 18:40:31, hétfő
 
 


Szeretnétek egy nagy paradicsom ültetvényt? Egyetlen növény is elegendő lehet egy család szükségleteinek ellátására, a lényeg az, hogyan neveljük fel a palántát. Sok különböző módszert próbáltunk már ki... kezdve azzal, hogy egyszerűen csak ledugtuk a növényt a földbe. Kedvenc módszerünk viszont az, ami tényleg vizet is szállít a gyökerekhez. Ez egy olyan módszer, amelyet igényeinknek megfelelően alakítottunk ki, tippeket használva fel a "How to Grow World Record Tomatoes" c. könyvből. Ily módon, könnyedén 1.8 m- 3,4 m magas paradicsom növényünk lehet minden évben... szervesen, természetesen!

Először vettem egy pár méter vízelvezető csövet (pl. egy PVC csövet) és lyukakat fúrtam bele, 15 cm-es távolságra. Miután az ágyat felszántottuk, ásunk egy lyukat mindkét oldalon ahol a paradicsom növényt ültetnénk.

Tegyünk egy hosszú csövet a lyukba.

Töltsük tele a lyukat földdel, de ne menjen a csőbe!


Tegyünk paradicsom ketreceket a cső mellé mindkét oldalra. Van pár olyan ketrecünk, amelyek kétszer olyan magasak mint a legnagyobb növényünk.





Próbáld ki ezt a módszert a nyáron. Nem fogod elhinni, hogy milyen mélyre megy majd a víz a gyökerekhez, és hogy milyen hihetetlenül befolyásolja majd a paradicsom fejlődését. Kicsi, boltban vásárolt ketreceink voltak eddig a paradicsom növényeinkhez. De most, miután ezt a módszert alkalmazzuk, feltétlenül szükségünk van izmos, egyedi ketreceinkre.

Mostmár csak annyit kell tennünk, hogy a csövek tetejére tölcsért illesztve esővízzel meglocsoljuk növényeinket, vagy hagyjuk hadd végezze el a munkát maga az eső.




Forrás:naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A refluxról
  2013-06-10 18:32:37, hétfő
 
  Forrás : Dr Kecskés Gabriella, http://www.medicpoliklinika.hu/
Reflux:
A tünetek azonnali enyhítésén túl, mi valóban meggyógyítjuk. Nem csak kezeljük a tüneteit, hanem a betegség okát szüntetjük meg.
A Refluxnál is fontos, hogy megértsük a Reflux csak egy tünet, amit enyhítünk, de ettől a betegség nem múlik el. Először diagnosztizáljuk a tünetek okait - Voll módszert használva - majd az okok felderítése után kezdjük meg az ember gyógyítását és nem a betegség kezelését, természetesen a tünetek azonnali enyhítése mellett.

REFLUX, GYOMORÉGÉS, FEKÉLY?
'Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk' - tartja a közmondás. Jó, jó, de valljuk be, sokan hódolunk a kulináris élvezeteknek. Már, ha nem gyötör utána gyomorégés, az egyéb következményekről nem is beszélve. Ha ez csak egy-kétszer fordul elő, akkor orvoshoz sem fordulunk. Nem ártana pedig, mert a gyomorégés nem tekinthető normálisnak még savas étel, éhgyomorra fogyasztott kávé vagy alkohol után sem.
Ha azonban a gyomorégés gyakoribbá válik, nemcsak ég, de már éles fájdalom is jelentkezik - mintha kést szúrtak volna a gyomrunkba -, nyomásérzékeny lesz a gyomortáj, hányinger, hányás gyötör, akkor orvost kell keresnünk. E tünetek mögött fekélybetegség gyanítható.

REFLUX TÜNETEI:
Mi is ez. A reflux, avagy angolszász nevén a GERD, egyre divatosabb betegség. Becslések szerint Európában minden harmadik embernek vannak időnként erre utaló tünetei, mégpedig gyomorégése, torokkaparása, mellkasi, szegycsont mögötti égő érzése, köhögése, orrgarat-gyulladása, váladékcsorgás a torkában, keserű, savas szájíze, kellemetlen szájszaga, stb.

REFLUX OKA :
A reflux oka az, hogy a gyomorba jutott, lenyelt étel, mely már gyomorsavval, gyomornedvvel, bennékkel keveredett - vissza kerül a nyelőcsőbe. A savas gyomorbennék égeti, marja, gyulladást eredményez akár a garatban is, ha odáig visszajut. Ha valaki teli gyomorral lefekszik, vagy túlsúlyos, felnyomott a gyomra, rekeszizma, akkor szinte természetes, hogy a normálisan zárt gyomorszáj előbb utóbb enged az őt ért terhelésnek. Nemcsak egyes szívgyógyszerek és nyugtatók mellékhatása, hanem a tartós szteroid tartalmú gyógyszerek szedése, a szalicilátok is okozhatnak savtúltengést, s később refluxot. A sok gyógyszer, antibiotikum, műétel hatására megváltozott a gyomor-bélflóránk. Könnyebben telepszenek meg kórokozók akár a gyomrunkban is. Ilyen a helikobakter, vagy campylobakter, amelyre refluxos, gyomorsav-túltengéses, fekélyes tünetek esetén mindig gondolni kell.
Differnciál-diagnosztikailag nagyon fontos kizárni, hogy a mellkasi égő, maró érzés, fájdalom nem szíveredetű-e! Ezért fontos előbb utóbb orvoshoz fordulni, s ezért fontos, hogy a Voll vizsgálatot is orvos végezze, mert csak ő tudja ezt a differenciát megállapítani!

REFLUX DIÉTA
Felejtsük el! Hiszen a reflux többek között a megváltozott, ,,civilizált" életmód- a tartalmas, bőséges, cukor-, szénhidrát- és ,,takarmány"-dús, rendszertelen, olykor szélsőséges táplálkozással, avagy nem táplálkozással!, a mozgásszegény, nem stresszes, de diszstresszes, rohanó, teljesítmény orientált, diszharmónikus, csökkent immunrendszert eredményező életmóddal, s akár bizonyos gyógyszerek mellékhatásával hozható összefüggésbe. A legjobb reflux étrend az, ha jól és egészségesen táplálkozunk. Immunrendszerünk azt szereti, ha a fehérje, szénhidrát és zsiradék mellett megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyagot, vitamint és bio-, azaz természetes eredetű táplálékot viszünk be testünkbe.
A legjobb reflux diéta az, hogy ne feküdjünk le tele hassal, legfőképpen ne rendszeresen.
Együnk többször és kevesebbet! Ha gyomorégést érzünk, nem azonnal az újabb vegyszer, a gyógyszer, az első választandó megoldás. A VÍZ legyen az első. Próbálják ki! Ha nincs rosszindulatú magasvérnyomásuk, s ha nincs szívelégtelenségük akkor fél egy liter víz nemcsak semlegesít, de át is mossa a szervezetüket! Ha ez még mindig nem elég, akkor jöhetnek a lugosító gyógyvizek(Salvus, a büki gyógyvíz,(ez az emésztésben is segíteni tud),stb.

REFLUX MŰTÉT
A műtét az utolsó megoldás legyen. Kevés odafigyeléssel sok ember elkerülheti a reflux műtétet. Megelőzésként, tüneti szerként a homeopátiás szerek közül ajánljuk az Aluminát, a Nux vomicá (nem gyógyszer nevek, természetes anyagok!) - ezek a szerek mellékhatás nélkül, de csak tünetileg segíthetnek. Természetesen a Voll módszerrel az egész szervezet helyzete kideríthető, nemcsak tünetileg, de eredendően!

A helicobaktert 18 éve teszteljük a Medic Poliklinika 20 évéből, s szüntetjük meg a gyomorégéssel, fekéllyel, refluxszal küszködők panaszait okilag, nemcsak tünetileg, a kitesztelt homeopátiás, izopátiás szerekkel, az energiablokkok megszüntetésével. Egyúttal az esetleges rosszindulatú daganatok kialakulásának esélyétől is megmentjük őket, hisz köztudott, hogy ezek a ,,zászlósok", mert flagellumuk, zászlójuk van ezeknek a baciknak, rákot produkálhatnak. S a legfontosabb ne féljünk, hanem higgyünk, s éljünk!
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Megfontolandó:
  2013-06-10 18:17:56, hétfő
 
  Tartsuk Monsantot távol kertünkből ezzel az 5 egyszerű lépéssel !

A piacokon tavasszal megjelentek az eladó magok.

A kertészkedés szerelmesei közt dívó pozitív tendencia az elmúlt években az egyre növekvő organikus és / vagy örökség magvak iránti érdeklődés. Sajnos, ezek a magok egyre ritkábbak, szinte mindenhol felváltják őket a megkérdőjelezhető eredetű magvak.

Amit a legtöbb kertész nem vesz észre az az, hogy a nagykereskedelmi “GMO behemót titán" Monsanto hihetetlen gyorsasággal kebelezi be a vetőmagpiacot.. gyorsabban, mint ahogy a kertészek észlelnék. 2005-ben Monsanto egycsapásra megragadta az USA-vetőmag piac mintegy 40%-át a Seminis cég megszerzésével. A Seminis magyarországi tevékenységet is folytat.

Ez azt jelenti, hogy a kertész tudatlanul is a géntechnológiával módosított növényeket termesztheti, ha a felhasznált vetőmag a Seminis cég terméke. Ezen kívül Monsanto már látszólag tulajdonosa sok neves magfajtának és magnak.

Egy konyhakert ültetése sokkal több, mint csak válogatás a minősített bio vetőmagok és palánták közt. Monsanto nagyon ügyesen pozícionálta magát abban már szinte mindenhol, hogy a házi kertekből is profitáljon. Ez azt jelenti, hogy oda kell figyelnünk arra, nehogy néhány vásárlásunk támogathassa a rossz fiúkat...

Igen, így van.

Igaz, eddig úgy tűnik, hogy a Seminis cég még nem kiemelkedően prominens a magyar piacon ....eddig MÉG! Azonban ahogy ez a vállalat működik, számítani lehet rá, hogy észrevehetetlenül be fogja lopakodni magát a piacra. A tendenciákat követve ez nem paranoia, ezért az események elé menve szeretnénk előre figyelmeztetni és tájékoztatni minden olvasónkat.

Organikus vagy örökségmagvak megvásárlása Monsantot kikerülve

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a tájékoztatás a jelenlegi 2013-as vegetációs időszakra vonatkozzon. Ezeket a lépéseket ajánlom azoknak, akik szeretnék biztosítani a fenntarthatóságot saját kertjükben.

1) Kerülje el az azon vetőmag cégektől való vásárlást, amelyek kapcsolatban állnak Monsantoval. Itt egy lista az ilyen vetőmag cégekről (nem teljes):
http://www.seminis.com/global/hu/products/Pages/Hungary.aspx
http://www.monsanto.com/whoweare/Pages/hungary.aspx
2) Kérdezze meg a kiskereskedőt, hogy árul-e Seminis magokat. Érdekes lehet tudni azt is tudni, hogy a Seminis cég megkereste-e már őket.

3) Vegye fel a kapcsolatot magyar mag gyárakkal és tudassa velük, hogy akkor már nem fog tőlük termékeket vásárolni, ha azok lehetővé teszik maguknak a Monsantoval történő együttműködést. Ez azt sugallná nekik, hogy egy "nem Seminis" vagy “nem Monsanto" címkét ragasztva a mag csomagra javíthatják értékesítéseiket, főleg amint a GM Monsanto hírek széles körben elterjednek.

4) Vásároljon bio / családi örökség magokat a helyi termelőktől és amint sikerül bio, nem hibrid zöldéget vásárolnia, tegye el a magokat a következő évre.

5) Tájékoztasson minden kertészkedőt arról, hogy vizsgálja meg magvai eredetét, azonosítsa be a gyártót. Nem lesz jó senkinek, ha organikus kertje a szomszéd GMO pollenjével porzódik be.



Több háttér információ a "Monsanto-mag" világ dominanciájáról

Monsanto vállalati küldetése egyértelműen az, hogy pénzt keressen mindenkin. Ez attól független, hogy a szupermarketek “drakula" ételeit fogyasztjuk, vagy utálatos, szabadalmaztatott génmódosított növényeket, vagy amit mindig ajánlunk, gondosan és okosan átválogatott magokból vetünk saját konyhakertet. De a legrosszabb oldala az egésznek most következik. Több száz megbízható forrásból származó cikk állítja azt, hogy Monsanto sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk. Például, egy indiai tudós: Vandana Shiva jelentette a brit "U.K. Independent" újságnak, hogy több mint 200.000 gazda lett öngyilkos Indiában az elmúlt évtizedben, Monsanto génmódosított vetőmagjai miatt.

Annak ellenére, hogy a GM magokat betiltották Magyarországon, ez nem jelenti azt, hogy Monsanto több milliárd dolláros működési bevételével nem találja majd meg a módját annak, hogy detektálhatatlan GM magvakat dobjon piacra. Olyanokat, amelyeket felismerni sem lehet. Ezért mindig meg kell kérdőjeleznünk a magok eredetét és folyamatosan tájékozódnunk kell a Monsanto-Seminis "hadműveleteket" illetőleg.

Ha kertész, magkereskedő, vagy mezőgazdaságban dolgozik és van információja a témával kapcsolatban, kérjük írja meg azt a hozzászólások részben. Kérjük arra is, hogy ossza meg a hírt kertészeti fórumokon- ily módon intve óvatosságra a magbeszerzőket, nehogy tudtunkon kívül támogassák Monsanto mag dominenciára törekvő vállalkozását.

Reméljük ebben az évben sikeres lesz a GMO magokat a világ vetőmagpiacáról száműző és vetőmag fenntarthatósági mozgalom!

Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
GMO kisérlet
  2013-06-10 18:07:27, hétfő
 
  828 elhatározott tudós próbálja megállítani a globális GMO "kísérlet"-et

(NaturaHirek.hu) Hallottak már a 828 neves tudósról, akik azért jöttek össze, hogy követeljék a genetikailag módosított növények és termékek gyártásának leállítását?

Ők olyan tudósok, akik arra szólították fel a nagyhatalmakat, hogy értékeljék újra a mezőgazdaság jövőjét és forduljanak a fenntarthatóság és nem a vállalati nyereség felé. Ne lepődj meg, ha még nem hallottál róla, mert a "mainstream média" nem nyúl ehhez a témához.

A nyolcszáz tudós először több mint egy évtizeddel ezelőtt nyújtotta be ezt az igényét és frissítette azt az évek során, hozzátéve aláírásokat és a kiadások dátumát. A globális hatalmak mindezt eddig viszont teljesen figyelmen kívül hagyták.

Az "Institute of Science in Society" a világ minden tájáról szerveződött non-profit tudóscsoport. Tagjai elkötelezetten akarnak véget vetni annak, amit úgy neveznek, hogy "veszélyes GMO" kísérlet. Nyílt levelükben kiemelték, miért kellene a kormányoknak a géntechnológiával módosított növényeket most betiltaniuk, mielőtt még visszafordíthatatlan hatással lesznek az emberek és az egész földbolygó egészségére.

A tudósok a világ összes kormányát "Nyílt levélben" kérik az összes géntechnológiával módosított növény, kereskedelmi termék és nyílt kísérletek felfüggesztésére legalább 5 évig.

Azt is szeretnék, ha növényekre és állatokra vonatkozólag visszavonnák és betiltanák a GMO szabadalmakat. Az ilyen szabadalmak (egyfajta vállalati változata az "Istent játszásnak") veszélyeztethetik a világ élelmiszer-biztonságát, szankcionálják az ősi tudással való biokalózkodást, alapvető emberi jogokat és méltóságot sértenek, kompromittálják az egészségügyet, akadályozzák az orvosi és a tudományos kutatásokat, és az állatok jóléte ellen szólnak.

És ahogy nemrég részletesen a NaturaHirekben foglalkoztunk vele, a Monsanto-Seminis vállalat már Magyarországra is betelepedett.

A tudósok megszólalnak

A levél első tervezete 1999-ben készült el, csupán mintegy 300 aláírással. Azóta a támogatók köre jelentősen negnőtt. Jelenleg 828 aláírással 84 különböző ország képviseli magát. Miközben azt halljuk, hogy Monsanto és a GMO-k miatt nem kell aggódnunk mert biztonságos eszközök a mezőgazdaság jövőjének formálásában, egyre több neves tudósról tűnik úgy, hogy nem ért ezzel egyet.

Szóval, kinek címezték a levelet?

A levelet már számos kormány és szervezet, köztük az ENSZ Fenntartható Fejlődés Bizottsága, az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezménye, a Kereskedelmi Világszervezet, és igen, még az Egyesült Államok Kongresszusa elé is terjesztették. De nem tűnik úgy, mintha bárki is figyelt volna rájuk.

Az informálódni vágyóknak igencsak sokat kell kutatniuk a weben, ha alternatív hírekre vágynak. Ezt nem fogjuk hallani az esti hírekben, vagy olvasni a napilapokban. Ezért sokan még mindig nem kérdőjelezik meg az asztalukra kerülő ételek összetevőit... vagy azt, hogy az adott étel génmódosított, avagy nem ...

Források: http://www.i-sis.org.uk/list.php
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Amit nem reklámoznak...
  2013-06-10 17:37:10, hétfő
 
  14 olyan dolog, amit nem reklámoz az élelmiszeripar:

1. A görög joghurt gyártása több millió font (mérgező) savós hulladékot termel minden évben és senki sem tudja mi történik a sok savóval

A "Modern Farmer 's fascinating story" lenyűgöző történetéből idézünk. Arról, hogy hogyan kell kezelni a "savó problémát" ezt írják:
"Minden három-négy uncia tejből, a Chobani és más cégek, kizárólag egy uncia krémes görög joghurtot tudnak előállítani. A maradék: savó. Ez egy vékony, nyúlós salakanyag, amit nem lehet egyszerűen csak kiönteni a természetbe. Nem csak, hogy illegális lenne, de a bomló savó mérgező a természeti környezet számára, kirabolja az oxigént a patakokból és a folyókból. Szakértők szerint a savó jelenléte minden vízi életközösséget "Holt-tengerré" alakítana át, elpusztítva a vízi életet, méghozzá potenciálisan egész nagy területeken. Csak a sajtsavó, a joghurt tejsavó "rokona", az elmúlt években több tízezer halat ölt meg Görögországban.
Forrás: seriouseats.com

2. A "nem koncentrátumból" készült 100 %-os narancslét felmelegítik, kivonják belőlük az oxigént, ennek eredményeképp elveszíti ízét, majd legalább egy évig légtelenített tartályokban tárolják és mielőtt bedobozolnák, visszaoldják beléjük az ízt előre gyártott ízesítőkkel, amik tele vannak kemikáliákkal.

Tehát, ha valaha is elgondolkozott már azon, miért olyan finom az íze a narancslének és hogy vajon hogy lehet az, hogy egyöntetűen minden doboz vagy palack narancslének ugyanolyan az íze függetlenül a narancsszezontól, hát akkor itt a titok kulcsa.
Mivel a hozzáadott íz technikailag narancsolajból és kivonatból származik, a gyártóknak nem kell külön felsorolniuk az összetevők között. Bővebben itt olvashat erről :
Forrás: naturalnews.com

3. Így keverik össze a mirelit, zöldségből készült vega burger hozzávalóit:
Egy hatalmas "talicskában", lapáttal. Ez a kedvencem! A teljes Science Channel videó alább látható.
Forrás: youtube.com

4. A legtöbb kereskedelmi tej több száz tehén tejéből melegítés, homogenizálás, ultrapasztőrözés és újracsomagolás után érkezik a vevők polcára

A tejet hatalmas ipari centrifugákban elemeire választják (zsír-, fehérje-, és más szilárd anyagok, folyadékok). Aztán a részeket különböző arányokban rekombinálják, hogy tökéletesen egységes egész, zsírszegény vagy épp sovány tej legyen a végeredmény.

Tudjon meg többet a folyamatról - és azt ahogy a nyers tej (más néven az a fajta, ami egyenesen a tehéntől származik) már a múlté. (LA Times)

Hasonló cikk: A fehér méreg: a kereskedelmi tej horror története

5. A Maraschino cseresznyét, előállítói kifehérítik vegyszerekkel, majd hatalmas kád kukorica szirupban és festékben pácolják, hogy a cseresznye újra piros legyen.

Sajnálattal kell leírnunk, nem úgy szedik le őket a fáról, mint ahogy az üvegben vannak.
Forrás: youtube.com

6. Sok konzerv leves MSG-vel ízesített, még akkor is, amikor azt állítják róla, hogy nem

Az adalék hús aromát kölcsönöz a leveseknek, amely segít a konzerválás által okozott ízvesztés és sóhiány kiegyensúlyozásában.

Az MSG nem feltétlenül rossz, de a leves készítői mégis megkerülik az ízfokozó anyag feltüntetését az összetevők listáján. A cimkére nemes egyszerűséggel csak azt írják, hogy “"ermészetesen előforduló" (mert finomított növényi és élesztő fehérjéket tartalmaz) “élesztő-kivonat" vagy "hidrolizált fehérje".
Forrás: Hidden MSG and the "soup wars"

7. A levesek konzerválási eljárása annyira roncsoló hatású, hogy a vállalatok óriási sárgarépát termesztenek csak abból a célból, hogy az ne hulljon darabokra a levesben.

Egy élelmiszer szakértő az ipari nagyságú és erősségű sárgarépát úgy írja le, hogy azok akkorák mint "a faágak - vagy olyanok, mint egy baseball ütő."
Forrás: www.slate.com

8. Sok fagylaltot és jégkrémet karragénnel stabilizálnak, ami valójában egy hínár kivonat.

Forrás: www.rodale.com

Karragén vagy E-407. Nem rossz, csak ... furcsa nem?

9. A virsli tele van húscafatokkal, zsírral, keményítővel vagy "gabona töltőanyag" keverékével
Gabona töltőanyag = zsemlemorzsa, zabpehely vagy liszt, mert ki nem akarna zabot a virslijébe ?! És ez még nem is említi az ízfokozókat, színezékeket és a hozzáadott tartósítószereket. Nézze meg a videót a gyártási folyamatról :
Forrás: youtube.com

10. Sok importált (és drága) "extra szűz" olívaolaj ténylegesen olcsóbb mag és csonthéjas termésből sajtolt olaj

Olvassa el Tom Mueller 2007 -ben íródott lenyűgöző (és vidám) expozéját az olasz olaj- csalásról, ami végül az "Extra Virginity: The Sublime and scandalous World of Olive Oil" c. könyv megírásához vezetett.
Forrás: naturahirek.hu

11. A vörös, piros és rózsaszín színű termékeket gyakran kármin-kivonattal színezik, más néven pici rovarok összezúzott szerveinek és testének felhasználásával

Kosnilkivonat is szerepel néha kárminsav vagy Carmine helyett. Ha többet szeretne tudni a folyamatról itt olvashat róla.
Forrás: livescience.com

12. A kávétejszín kukorica szirupból és hidrogénezett növényi transz-zsírsavakból áll

Nincs abban semmi tejszin:.)...egy csepp sem.

Az összetevők listája itt olvasható:

Víz
Kukorica szirup szilárd anyag
Részben hidrogénezett szójabab és / VAGY gyapotmagolaj
Kevesebb mint 2% szódium-kazeinát (tejszármazék)
Dikálium- foszfát
Mono-és digliceridjek
Nátrium-alumínium-szilikát
Mesterséges ízesítő
Karragén

Forrás: www.organicauthority.com

És még egy ok arra, hogy ne tegyünk kávétejszínt reggeli kávénkba:egy a szuper-vidám textúrát kapjuk, ha minden összetevő összeáll!

13. A szalonna készítéshez a sertésdagadót ebben a furcsa autómosó típusú szekrényben "folyékony füsttel" zuhanyozzák le
A hátborzongató színű piros eső, festékeket is tartalmaz, hogy a sertéshúst szebb szalonna színűre fessék.
Forrás: youtube.com

14. A reszelt, csomagolt sajt tele van finomított cellulózzal, ami a sajt összetapadását akadályozza meg.
Forrás: youtube.com

A cellulóz: növényi sejtfal rostokból áll, ami gyakori, emészthetetlen élelmiszer-adalékanyag. Tőle a fagylalt krémesebb, a salátaöntet sűrűbb lesz. Kalóriák hozzáadása nélkül. És mivel ez természetes eredetű, még a csomagolt élelmiszereken sem tüntetik fel.

Fűrészpor! Ki gondolta volna?

Források:
online.wsj.com
www.buzzfeed.com

Forrás: http://naturahirek.hu/14-dolog-amit-nem-szeretne-tudni-eteleivel-kapcsolatban/
A link címét a böngészőbe másolva a youtube linkek közvetlenül is elérhetők
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
a C-vitamin hiány 7 jele
  2013-06-10 05:38:28, hétfő
 
 



Skorbut, depresszió, lassú sebgyógyulás - a C-vitamin hiány 7 jele

A 15. és 17. századi hajósok hosszú és fárasztó óceáni utazásokra vállalkoztak és nem is tudták, hogy valaha fognak-e újra szárazföldet látni. Tomboló viharok jöttek velük szembe, szellemileg és fizikailag is kimerítve őket, és gyakran végül hajótörést is szenvedtek, vagy megrekedtek egy szigeten. Ugyanakkor ezekre a tengerészekre a C-vitamin-hiány néven ismert skorbut is hatással volt. A skorbut sorvadó ínyt, fájdalommal teli testet, és vörös foltokat eredményezett.

Nem volt hiány a javasolt gyógymódban sem, de mindegyik sikertelennek bizonyult és egyre több matróz veszítette életét. Rengeteg elvesztegetett idő után megállapították, hogy a citrusfélék ezeken a hosszú utakon a tengerészeket egészségesen tartják.

A skorbut a 18. század végén eltűnt, de meglepő módon még mindig felüti fejét rosszul táplálkozó tinédzsereknél, olyan idősebb embereknél akiknél a C-vitamin felszívódási mechanizmusa korlátozott, illetve alkoholistáknál.

Testünk nem képes a C-vitamin előállítására, így külső forrásoktól függünk. Az egyetlen módja annak, hogy ezt a csúnya betegséget sakkban tartsuk az az, hogy elég C-vitaminban gazdag élelmiszert veszünk magunkhoz, vagy étrendkiegészítést alkalmazunk.

Neurológiai Stressz

Egy nemrégiben készült tanulmány, amelyet a Vanderbilt University Medical Center végzett, megállapította, hogy azok az egerek, amelyeket megfosztottak azon képességüktől, hogy C-vitamint állítsanak elő, érdekes viselkedési mintákat produkáltak. Viselkedésük depresszív és szubmisszív lett, ezen kivül az egerekre a vércukorszint és az oxidatív stressz okozta neurológiai károsodás lett jellemző.

Az alacsony C-vitamin szint egyéb jelei:

A szervezet több figyelmeztető jelet is ad, amennyiben a C-vitamin-hiány veszélyes szintet ér el. Ezekre a jelekre való odafigyeléssel életet lehet menteni.

-Fogínyvérzés, fogínygyulladás vagy laza fogak. A C-vitamin szükséges a kollagén termelődéséhez, amely a szöveteket építi.
-Energiahiány és/vagy depresszió. Szélsőséges fáradtság és súlyvesztés. Gyakori a depresszió.
-Hangulatingadozások. Ingerlékenység és gyors hangulatváltozások súlyos hiányra utalhatnak.
-Krónikus ízületi fájdalom. Komoly esetekben vérzéshez vezethet az ízületekben, ami állandó fájdalmakat okozhat.
-Gyenge immunrendszer. Azon emberek szervezetéből, akikről úgy tűnik, hogy mindig betegek, hiányzik az immunerősítő C-vitamin.
-Lassú sebgyógyulás és véraláfutások. Elégtelen C-vitamin bevitelnél véraláfutás jelentkezik a test bármely pontján, a sebgyógyulás pedig nagyon hosszú időt vesz igénybe.

Források: WebMD, ncbi.nlm.nih.gov
Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5947
  • e Hét: 22614
  • e Hónap: 54100
  • e Év: 258801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.