Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Méz és fahéj
  2013-06-08 20:49:21, szombat
 
 


A méz és a fahéj szinte minden betegségre jó.
Itt az a 8 ok amiért érdemes fogyasztani őket:

Az igazság az, hogy a fahéj és méz már évszázadok óta használatos betegségmegelőzésre, de hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen életmóddal, fizikai tevékenységgel és élelmiszerfogyasztással párosul.

Hagyományos Gyógyítás:

A méz és a fahéj előnyei

1. Természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A sebre öntve megakadályozza a fertőzést, és elősegíti a gyógyulást. A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása, általános egészséges táplálkozással és mérsékelt aktivitási szinttel kombinálva, megelőzi a szívbetegségeket és kitisztítja az eltömődött artériákat.

2. A méz és fahéj langyos vízben való fogyasztása kitisztítja a húgyhólyagot, valamint megszünteti a húgyuti fertőzéseket.

3. Rendszeres fogyasztása csökkentheti, és bizonyos esetekben teljesen gyógyítja az ízületi fájdalmakat.

4. Ez az ital erősíti az immunrendszert is, segít megfázás, vírusos fertőzések esetén.

5. A méz és a fahéj keverékét rákenve a fertőzött, gyulladt ínyre, csökkenti a fájdalmat és az ínyvérzést, valamint lassítja a fertőzés továbbterjedését.

6. Együtt fogyasztva, a méz és a fahéj megkönnyíti az emésztést, segít megakadályozni a felfúvódást, gázosodást.

7. A méz és fahéj együtt fogyasztva rengeteg energiát ad, így az emberek magasabb szellemi éberségi- és fizikai aktivitás szintet érnek el.

8. A méz és a fahéj nagyon hatásos fogyás- elősegítő

A lehető legjobb hatékonyság eléréséhez:

A fahéj és a méz külön-külön is hatékonyak, együttesen aztán maximálisan fellendítően hatnak az egészségre. Azonban a modern világ gyógyszeripartól való függősége ne tévesszen meg senkit, az az állítás, hogy a gyógyszerek képesek gyógyulást elérni függetlenül az életmódtól, nem igaz. Lassan nyílvánvalóvá válik, hogy a gyógyszeripar a maga “csodaszer" - eivel, egy tünet megszűntetésével, a mellékhatások során egy sor új tünetet hoznak létre.

A méz és a fahéj teljes gyógyhatását egy egészséges életmód részeként fejtheti ki.

Források:
http://www.naturalbloom.com/articles/ayurveda-108/
http://www.benefits-of-honey.com/heaty.html
Forrás:naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Öregedés ellen
  2013-06-08 19:11:42, szombat
 
  Kutatás: Naponta egy teáskanál Aloe Vera a bőr öregedési folyamatait visszafordítja

Rengeteg kutatás jelzi azt, hogy a modern világra jellemző természetellenesen felgyorsult öregedési folyamatokat le lehet lassítani.

Az "Annals of Dermatology" c. folyóiratban 2009-ben, 45 év feletti egészséges nők, akik 2 különböző orális adagban kaptak (alacsony dózisú: 1.200 mg / d, nagy dózisú: 3600 mg / d) aloe vera gélt 90 napon át, figyelemre méltó eredményeket tapasztaltak. A kutatók klinikai tüneteket és a bőr biokémiai változásait figyelték meg kezelés előtt és után. Megállapították, hogy az ""Aloe gél bevitel után az arc ráncai jelentősen javultak mindkét csoportban, és az arc rugalmassága megnőtt az alacsonyabb-dózisú csoportban." Arra a következtetésre jutottak, hogy az "Aloe gél jelentősen javítja a ráncokat és a bőr rugalmasságát."

3.600 mg Aloe naponta nem számít "megadózisnak", ez kicsit kevesebb, mint egy teáskanál. 1,200 mg csak egy negyed teáskanálnak felel meg, sőt... A tanulmány szerint ténylegesen jobb a kevesebb adag mint a nagyobb dózis az arc rugalmasságának visszanyerésében. Itt valóban elmondhatjuk, hogy a kevesebb néha több!



Forrás:naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fokhagyma jó....
  2013-06-08 18:12:46, szombat
 
  Forrás: naturahirek

A fokhagyma jó hátfájásra, ránctalanításra és még sok másra...

Nálam egy torokfájásos, köhögéses időszakban kezdődött a fokhagyma gyógyhatásának kitapasztalása. Mézzel összekeverve fogyasztottam torokfertőtlenítőként minden nap egy kis kávéskanállal. Nagy meglepetésemre a férjem pár nap után megjegyezte, hogy az arcom gyönyörű, olyan mintha húsz éves lennék. Az viszont 17 év különbség! És valóban, az arcbőröm kisimult, a ráncok eltűntek a szemem körül, a bőröm pórusai összehúzódtak. Kozmetikusom megkérdezte, hogy milyen új terápiát találtam, mert hozzá se kell nyúlnia a bőrömhöz....Az utóbbi évben viszont kínzott egy hátfájás is, és a legrosszabb az egészben az volt, hogy csak akkor múlt el, amikor a földre fekve kinyújtóztam. Terápiám viszont fantasztikus eredményeket produkált ezzel kapcsolatban is. Már pár nap múlva úgy éreztem, hogy könnyebben, lazábban mozog a gerincem, a fájdalmat 5 nap után mintha elvágták volna. Ez vezetett arra, hogy a fokhagyma gyógyerejét tanulmányozzam. Miután beleástam magam a fokhagymáról írt tanulmányokba, világossá vált számomra, hogy nem véletlenek azok a változások, amelyeket magammal kapcsolatban megfigyeltem.

Az emberek a történelem folyamán "csodagyógyszerként" tartották számon. Használták csípésekre, tumorra, fekélyre, fejfájásra, himlőre, pattanásokra,hátfájásra, szívbetegségekre és még sok másra. Megelőzi a fertőzéseket, megfázásokat, influenzát is, antibakteriális, antifungális és vírusellenes tulajdonságai miatt.
" Minden nap egy alma az orvost távol tartja közmondás helyett, szerintem nyugodt szívvel hasonlóképpen elmondható, hogy "Minden nap egy gerezd fokhagyma, az orvost távol tartja".

Általánosságban antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami jó a bőrnek. Flavonoidokat is tartalmaz, az pedig jó a szívnek és a testnek.
Allicin tartalma adja jellegzetes szagát ( ami egyébként mentalévellel jól semlegesíthető), de emellett rendkívül jó antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik kéntartalma miatt.

A fokhagyma egészségügyi előnyei:

A fokhagyma egyszerűen nagyszerű. Összefoglaltam egynéhány alap fokhagyma remediát, amit mindenki könnyen kipróbálhat és elkészíthet otthon.

Influenza és megfázás esetén minden nap kis mennyiségben ajánlott fogyasztása addig, míg a fertőzést sikerül legyőznünk. A fokhagyma képes a megfázás és az influenza gyakoriságát megtizedelni, mellékhatások nélkül csökkenti a tüneteket. Lehet teaként inni, illetve nyersen fogyasztani. Egy-két gerezd fokhagyma ajánlott naponta. Kivéve, ha valakinek alacsony a vérnyomása. Utóbbi esetben mindenki saját felelősségére alkalmazza, mert jelentős vérnyomáscsökkentő tulajdonsága ismert.

Mindannyian emlékszünk pattanásainkra, a rémes aknékra, mitesszerekre tinédzser éveinkből. Ha szép, hibátlan arcot szeretnél, 2 gerezd nyers fokhagymát főzz meg és idd meg a levét korán reggel. Nagyon jó vértisztító, belsőleg tisztítja ki a szervezetet. Ne fogyassz csokit, fűszeres vagy zsíros ételeket a kezelés alatt és naponta ötször hideg vízzel öblítsd le az arcod. Igyál sok vizet. Helyileg is használhatod, este egy kettévágott gerezdet óvatosan az érintett területre lehet helyezni és bekenni vele azt.

Ha magas a koleszterinszinted, használj fokhagymát. A modern orvostudomány azt sugallja, hogy az egyik oka annak, hogy a fokhagyma csökkenti a koleszterinszintet az antioxidáns hatása. Ez a tulajdonsága segít megelőzni az LDL (kis sűrűségű Lipo Protein) oxidációját. Ily módon az erek falán lévő koleszterinfelrakódást oldja.

Ha túlsúlyos vagy és szeretnél fogyni, 1/2 citrom levét nyomd bele egy pohár langyos vízbe főzött 2 gerezd fokhagyma kifőzött levébe. Fogyaszd reggel és este, körülbelül három hónapig. Kerüld a keményítőtartalmazú élelmiszereket és a zsírokat. Eddz rendszeresen. Elképesztően nagy változás fog bekövetkezni szervezetedben.

Ráncok ellen 3 gerezd fokhagyma napi rendszeres fogyasztása ajánlott, erős antioxidáns hatása miatt. A bőr kollagénje rugalmasabb lesz, a ráncok kisimulnak. Rendszeres testmozgással egybekötve a leghatékonyabb.

Ha fülfájás gyötör, két vagy három csepp meleg fokhagyma olajat kell a fülbe csepegtetni.

Egyél fokhagymát azért, hogy növeld a születendő magzat súlyát az anyaméhben. Azoknak az anyáknak ajánlott, akik hajlamosak a koraszülésre, vagy magzatuk súlyban nem gyarapszik elég meggyőző ütemben.

Használj két nyers fokhagymagerezdet naponta a rák kockázatának csökkentése érdekében. Anti-karcinogén tulajdonságainak köszönhetően megelőzi a rákos sejtek tumorokká történő fejlődését. Továbbá, gátolja a daganatok növekedését.

A fokhagyma egyszerűen nagyszerű. Hihetetlen terápiás előnyeit azt gondolom érdemes szem előtt tartanunk.

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Propolisz és virágpor
  2013-06-08 18:10:48, szombat
 
  Forrás: naturahirek

Propolisz és virágpor- természetes erősítésre és a tavaszi fáradtság legyőzésére

A tavaszi fáradtság kisgyermekes anyaként most ért csak el igazán. Olyannyira, hogy már nem volt erőm kitakarítani, vagy a hivatalos papírjainkat összepakolni, rendszerezni. Ekkor jutott eszembe az, amit régebben az egyetemen tanultam a virágporról, illetve a propoliszról. Gyorsan utána is néztem milyen újdonságokat tudnak most mondani róluk a kutatók. Ki is derítettem, hogy a propolisz éppen most éli újrafelfedezését és sok olyan dolgot olvastam róla amit nem ismertem még. El is szaladtam a piacra és vásároltam magamnak őstermelői virágport és propolisztinktúrát. Már az első pár napban tapasztaltam erőm növekedését és az általános állóképességemben bekövetkező javulást. Egész nap volt kedvem dolgozni, pakolni, takarítani, de nem csupán úgy mint egy robot, hanem jókedvűen, derűvel. Azóta minden nap fogyasztok egy teáskanál virágport és naponta tíz csepp tinktúrát. A méhek gyógyszere tényleg működik és talán az alábbi tények alapján érthetővé válik miért is használta már Hippokratész is a propoliszt sebek és fekélyek gyógyítására. A propolisz természetes penicillin, antibiotikum és gyulladáscsökkentő, mégpedig mellékhatások nélkül. Baktérium, vírus és gombaölő is egyben. Hatásos légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében és nagyon jó megfázásos megbetegedések esetén (orrüreggyulladás, homloküreggyulladás, arcüreggyulladás, torokgyulladás). Influenza és herpeszvírus ellen immunrendszer erősítő. Kiváló természetes antibiotikum, mellékhatások nélkül.

Vitamin és ásványi anyag tartalma lenyűgöző:

A vitamin (karotin)
B1-vitamin
B2-vitamin
B3-vitamin
biotin
bioflavonoidok
albumin
kalcium
magnézium
vas
cink
kovasav
kálium
foszfor
mangán
kobalt
réz
Elsődleges alkalmazási területei:

Allergiák
Zúzódások
Égések
Rák
Herpesz
Fáradtság
Torokfájás
Orrdugulás
Légúti betegségek
Pattanás
Bőr rendellenességek
Leégés
Övsömör
Légúti fertőzések
Influenza
Megfázás
Köhögés
Fekélyek
Sebek


Megjegyzés: A propolisz a narancsnál 500-szor több bioflavonoidot (P-vitamin) tartalmaz. A K-vitamint kivéve a propolisz az összes ismert vitamint tartalmazza és 16 aminosavat azonosítottak benne, a számos egyéb azonosítatlan vegyület mellett.

A virágpor pedig egy szupertáplálék, a nyersroston kívül minden élettanilag szükséges tápanyagot tartalmaz nagy mennyiségben. Növeli a vörösvértestek számát, a szervezet edzettségét, gyorsítja a test regenerálódását, étvágyjavító hatású, serkenti a szellemi képességet, jó közérzetet, fokozott aktivitást biztosít, erősíti a szívizmot. Hatékony az alultápláltság, túlfeszitett fizikai- és szellemi megterhelés, étvágytalanság, májpanaszok, prosztatabántalmak, szívgyengeség és vérkeringési zavarok esetén. Jó hatással van a hajnövekedésre.

A propolisz és a virágpor kiegyensúlyozott vegyületei szinergikusan működnek együtt annak érdekében, hogy létrehozzák a föld szerintem egyik legtökéletesebb szupertápanyagát. Nem is csoda tehát, hogy a tavaszi fáradtság ellen kiváló választásnak bizonyultak.
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A hátfájás kezeléséről
  2013-06-08 18:04:29, szombat
 
 


A hátfájás kezelésének 6 hatékony módja:

Masszázs:

Ki nem érzi magát jobban egy jó masszázs után? Miután a masszőr pihentető módon enyhítette az izmokban lévő feszültséget és javította a véráramlást, nem csoda, hogy mindenki sokkal jobban érzi magát. A masszázs a hátfájást köztudottan és bizonyítottan nagyon jól enyhíti. Ne feledje, hogy a megfelelő típusú nyomás súlyosbíthatja a krónikus hátfájást, ezért keressen egy jól képzett és államilag elismert, hátproblémákra specializálódott masszőrt.

Növelje D-vitamin szintjét:

Ha krónikus hátfájástól szenved, ebben a túl kevés D-vitamin is bűnös lehet. Az alacsony D-vitamin szint jelentősen növeli a szervezet azon képességét, hogy kivonja a csontokból a kalciumot, így mikrotöréseket eredményezve a gerincben, ami a szalagok és izmok általános gyengüléséhez vezet. A napfény segít a megfelelő D-vitamin szint elérésében, de a legtöbben túl sok időt töltenek zárt térben (és fényvédő krémet használnak, ha szabad levegőre mennek). Dr. Leopold hátfájás esetén a D-vitamin szint ellenőrzését javasolja. Legalább 600-800 nemzetközi egység (IU) D vitamint fogyasztását ajánlja naponta.

A D vitamin természetes forrásai: D vitaminnal dúsított tejtermékek és gyümölcslevek, valamint a zsíros halak: hering, makréla, szardínia és tonhal, kevesebb mennyiségben a tojás sárgája és a máj is tartalmazza.

Magnéziumhiány:

Jóval gyakoribb, mint hinnénk. Nagyon sokakat érint, nehéz észrevenni és akár súlyos szövődményei is lehetnek. Ön biztos abban, hogy elegendő magnéziumhoz jut a szervezete? A magnézium olyan fontos ásványi anyag, ami a biokémiai rendszer megfelelő működéséhez szükséges, és hiányát szinte “mindenhol" érzékelhetjük. Ez lehet az egyik kiváltó oka a krónikus hátfájásnak, izommerevségnek vagy az izomgörcsöknek. Naponta legalább 350 milligramm magnéziumra lenne szükségünk. A legjobb magnéziumot tartalmazó élelmiszer-források: sötétzöld leveles zöldségek, bab, dió és a teljes kiőrlésű gabonák.

Glükózamin-kiegészítők:

A másik kiegészítő, amelyről kimutatták, hogy enyhíti az ízületi fájdalmat. A glükózamin vegyület megtalálható az egészséges porcban. A glükózamin különböző formákban kapható. A legtöbb tudományos bizonyíték arra mutat, hogy a glükózamin-szulfát, amelyet néha kondroitin-szulfáttal kombinálnak, igen hatékony komponense lehet az egészséges ízületek fenntartásának. Míg a legtöbb vizsgálat térd vagy csípő betegeket vett alapul, ugyanez az elv érvényes a csigolyák és a gerinc egészségének megőrzéséhez is- mondja Dr. Leopold. 1.500 milligramm glükózamin naponta 200 milligramm kondroitinnal kombinálva 3 hónap múlva érezhető eredményekhez vezet.

Használjon naptárat annak rögzítésére, hogy milyen gyakran kell fájdalomcsillapítókkal csökkentenie hátfájását. 3 hónap múlva így össze tudja majd hasonlítani eredményeit.

Avokádó-szója kapszula:

Azoknak ajánlott akik osteoarthritiszben és krónikus derékfájdalmakban szenvednek. Az avokádó és szója természetes növényi kivonat. Elősegíti a porc visszaépítését és kipárnázza az ízületeket. "Különösen hasznos, ha elmozdult, vagy deformálódott hátcsigolyák degeneratív betegsége ellen használjuk"- mondja Dr. Leopold, aki hozzáteszi, hogy 300-mg-ot fogyasszunk belőle naponta kapszula formájában. Négy hónapon belül érezhető javulást kell tapasztalnia a betegnek. Hat hónapnál további folyamatos szedése viszont nem ajánlott.

Növényi gyulladáscsökkentők:

Számos gyógynövény, fűszer és egyéb növényi kivonat gyulladásgátló hatásait is ajánlott kipróbálni. Ide tartoznak a kurkuma (1.000 milligramm), oleanolsav (400 mg), az olíva levél származéka és a fokhagyma. Dr Leopold azt javasolja, hogy mivel a hagyományos gyulladásgátló szerek, ezekbe beletartoznak a növényi kivonatok is, hígítják a vért, maradjunk az ajánlott adagoknál és ne kombináljuk őket hagyományos gyulladásgátló gyógyszerekkel. Amennyiben könnyebben lesz véraláfutásos vagy sebvérzése nehezebben áll el, használatukat szüneteltetni kell.
Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Mentalevélről
  2013-06-08 17:59:17, szombat
 
 


A mentalevél 15 egészségjavító hatása:

Az ősök kedvenc gyógynövénye volt. Modern tudományos vizsgálatok most megerősítették, hogy ez a figyelemre méltó növény több mint egy tucat gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

Az ősök bizonyára tisztában voltak a menta gyógyászati ​​értékével, az ókori egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is használták, több ezer évvel ezelőtt. Szárított borsmentalevelet több egyiptomi piramisban is találtak.

Használati területei:

Irritábilis bél szindróma
Gyomorürülési zavarok
Funkcionális dyspepsia
Csecsemőkori kólika
Szoptatáshoz társuló mellbimbó fájdalom és kisebesedés
Tuberkulózis
Allergiás rhinitis (szénanátha)
Övsömör okozta fájdalom (posztherpeszes neuralgia)
Memória problémák
Kemoterápia által kiváltott émelygés
Prosztatarák
Sugárzás okozta DNS-károsodás és sejthalál
Herpes simplex vírus 1-es típus
Fogszuvasodás / rossz lehelet
Krémként vagy olajként használva enyhíti a dermatitisz vagy bőrkiütések viszketését
Forrá: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Jó tudni
  2013-06-08 17:55:35, szombat
 
  Ami a legtöbb orvosi diagnózisból, gyógyszerreklámból és új diéta irányzatból kimaradt, és az iskolában is elfelejtették megtanítani.

Miért hallgatnak a tankönyvek arról, mi kell a hosszú és egészséges élethez és miért tanulunk biológia órán olyan fölösleges dolgokról, mint az ostoros moszatok törzsei? Ez már maga egy érdekes és elgondolkodtató kérdés, de most inkább beszéljünk a hosszú és egészséges élet egyik titkáról, ha nem az egyik legnagyobbról.

Tény, hogy a vízivás és a betegségek összefüggnek! Hogyan? Az amerikai Robert Morris kutatása szerint azok, akik 40 évig klóros vizet fogyasztottak, 70 %-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes vizet ittak. Emellett tudnunk kell, hogy megfelelő mennyiségű tiszta víz bevitele képes csökkenteni bizonyos rákos betegségek kockázatát, úgymint a vastagbélrák, hólyagrák és mellrák, illetve csökkentheti az ízületi fájdalmakat és a hátfájást is. Ha nem iszunk elég vizet, az növeli az agyvérzés és szívinfarktus kockázatát is.

Bár fontosabb az ostoros moszatok törzseinél, mégis elhallgatott tény, hogy valójában azon betegségek sora nagyon hosszú, amelyek a társadalom általános szomjazásával állnak összefüggésben: ráncos bőr, szájszárazság, fejfájás, szapora szívdobogás, gyengeség, zavartság, depresszió, csökkent teljesítmény és ítélőképesség, stressz, magas vérnyomás, asztma, allergia, szédülés, hányás, izomgörcsök, meghízás stb.

Több modern gondolkodású orvos állítja a következőt: ,,Ön nem beteg, hanem szomjas!". Valóban nagyon keveset iszunk és ebben a médiának is felelőssége van a rengeteg gyógyszerreklámmal és az üdítőitalok dömpingjével.

Továbbá fontos tudnivaló, hogy idősebb- illetve csecsemőkorban az emberek kevésbé érzik a szomjúságot, ezért esetükben nagyobb a kiszáradás veszélye. Mivel a gyermekek és idősek szomjúságérzete késve jelentkezik, így nem veszik észre, hogy már súlyosan kiszáradtak.

Hány és hány nyugdíjas szedi teljesen feleslegesen gyógyszerek armadáját olyan tünetek eltussolására, amik csak a kiszáradás jelei, mint például vérnyomás problémák?

Az elhízás korunk egyik népbetegsége. Sok embernek mégis hiányzó adat, hogy a tiszta víz bőséges fogyasztása segít fenntartani az egészséges testsúlyt, mert szabályozza az étvágyat és az anyagcserét, illetve kiöblíti a szervezetéből a salakanyagokat, amik betegségeket és elhízást okozhatnak. A víz segíti az emésztési folyamatokat és megelőzi a székrekedést is, ezért diéta estén a bőséges tiszta víz fogyasztása legyen az első!

És egy kis ellenreklám az üdítőóriásoknak:

A cukrozott üdítők különösen rossz folyadékok, de a cukormentes, “light" kompozíciók még rosszabbak, mivel általában szintetikus édesítőszerrel (aszpartam), aromákkal, színezékekkel és tartósítószerekkel készülnek, amelyek jó eséllyel rákkeltőek. Ez utóbbi szempontból az energiaitalok viszik el a pálmát.

Amerikában, de mostanra már hazánkban sem ritka a néhány éves, rákos, cukorbeteg vagy mentálisan zavart kisgyermek. Az ilyen esetek tüzetesebb vizsgálata kimutatta, hogy ezek a gyermekek nagyon sok üdítőt és édességet fogyasztottak és nagyon kevés tiszta vizet ittak. Vajon a reklámok vagy a szülők hibáztathatók?

Mikor igyunk tiszta vizet és mennyit?

 2 pohár víz ébredés után segít aktivizálni a belső szerveket.

 1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt segíti az emésztést.

 1 pohár víz fürdés előtt segít csökkenteni a vérnyomást.

 1 pohár víz lefekvés előtt segít elkerülni a szélütést és a szívrohamot.

 Napközben több pohár víz segít egészségesnek és frissnek maradni.

További érdekesség, hogy a víz több anyagot old, mint bármely más folyadék.

De miért fontos ez? A víz bárhol folyjon is, a szervezetben vagy a vízvezetékekben, oldott ásványi anyagokat, tápanyagokat és vegyi anyagokat és szennyeződéseket hordoz. Ez utóbbiak miatt kell szűrni, mert a benne oldott káros vegyi anyagokra igazán nincs szüksége a szervezetének. A víz szűrése ma már könnyen és nagyon jó minőségben megoldható a háztartásokban is. Az egészség megőrzése érdekében a klórt és más káros vegyületeket el kell távolítani fürdővízből is, mert fürdés közben a bőrrel érintkezve ezek az anyagok ugyanúgy bejutnak, mintha meginnánk a vizet. Ilyen mindenre kiterjedő, egyszerű megoldást ide kattintva találsz: www.vizmegoldas.hu
Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Nyers méz- folyékony arany a kamrában
  2013-06-08 03:52:35, szombat
 
 


Ősidők óta, a méz gyógyító tulajdonságait mindig is dokumentálták. A szándékosan perifériára szorított természetes antibiotikumok és vírusellenes anyagok egyik képviselőjeként:

Az ájurvédikus orvoslásban több mint 4000 éve használják. 634 különféle gyógyhatással már az ősi hindu védikus szövegekben is szerepel.
Már az ókori egyiptomi Ebers papírusz is kifejtette a méz gyógyító tulajdonságait.
Az ókori Görögországban, Hippokratész, a "Medicina Atyja" írta, hogy a méz és a pollen sebeket tisztít és fekélyeket gyógyít.
Csak azért, mert a címke szerint "MÉZ" van az üvegben...

Egyes kínai gyárak "ultraszűrésnek" vetik alá a mézet, addig a pontig, míg aztán semmilyen pollen nem marad benne.

Az olcsó méz forrása ily módon nem határozható meg. Az olcsó méz gyakran fertőzött növényvédő szerekkel, illegális antibiotikumokkal, nehézfémekkel. Még 1997-ben Kínában tömeges bakteriális megbetegedés ütötte fel a fejét a méhesekben, amit két módon lehetett volna megfékezni: a beteg állomány megsemmisítésével, vagy pedig antibiotikumokkal. A kínai méhészek ez utóbbit választották. Tizenhárom év elteltével még mindig találni káros anyagmaradványokat a mézben a megengedett mennyiség feletti értékben. A kínai méz nagy része egyébként Bulgárián, Bosznián, Románián, Magyarországon és Szerbián keresztül kerül több európai ország piacára. Néhány olcsó mézet magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal higítanak fel.

Hogyan tudhatja biztosan, hogy valójában mézet vásárol?

Vásároljunk annyira lokálisan amennyire lehetséges, közvetlenül a méhészektől, vagy kedvenc gazdálkodónktól a piacon.

Általános szabály az, hogy minél sötétebb a méz, annál több előnnyel rendelkezik.

Pasztőrözött vagy nyers

Fontos tudni, hogy a méznek natúr nyersnek, és nem pasztőrözöttnek kell lennie. Ha a címkén azt látják: "tiszta" - a méz valószínűleg pasztőrözött. A pasztőrözés pedig semlegesíti a benne lévő összes fermentumot, propoliszt, fitonutrienst. A fitotápanyagok, amelyeket egyaránt a mézben és a propoliszban is találtak, kimutatottan rendelkeznek daganatellenes tulajdonságokkal. Ezen anyagok közé tartoznak a kávésav, a metil caffeát, fenil caffeát és fenil dimethylcaffeát. A kutatók felismerték, hogy ezek az anyagok megakadályozzák a vastagbélrák kialakulását állatokban, két enzim aktivitásának leállításával: a foszfatidil-inozitol-specifikus foszfolipáz és a lipoxigenáz gátlásával. Amikor a nyers mézet alaposan feldolgozzák és pasztőrizálják, a fitotápanyagokban rejlő előnyök nagyrészt megsemmisülnek.

Jelentős előnyei ellenére a nyers méz fogyasztásának van néhány ellenjavallata:

Csecsemők 1 éves kor alatt nem fogyaszthatják, a botulizmus veszélye miatt. A csecsemők fejletlen immunrendszere nem tudja megtakadályozni a Clostridium botulinum spórák szaporodását. A botulizmus bénulást és halált okozhat.
Méh méreg allergiában szenvedők gyakran allergiás reakciót kapnak a méztől. Ezek az allergiás reakciók könnyen életveszélyessé válhatnak.
Az ételmérgezés kockázata nagyobb ha nyers és nem pasztőrözött mézet fogyasztunk.
A nyers méz előnyei

A nyers méz anti-virális, anti-bakteriális és gombaölő, így ez az egyik legtöbbet tudó gyógyító anyag a földön. Nagyon tápláló is egyben. A méz egy természetes multivitamin. Jelentős mennyiségben tartalmaz: B1, B2, B3, B5, B6, C vitaminokat, magnézium-, kálium-, kalcium-, nátrium-klór-, kén és foszfát ásványi anyagokat.

A történelem folyamán mind belsőleg, mind külsőleg használták a különböző betegségek kezelésére.

Alkalmazhatjuk bőségesen sebekre, gyorsítja a gyógyulást.
Kiütésre, égésre vagy viszketésre vékonyan kenjük
Naponta 3-szor egy teáskanál segít megelőzni a szezonális allergia kialakulását.
Egy evőkanál nyers méz fahéjjal meghintve naponta 3-szor erősíti az immunrendszert és harcol a torokfájás ellen.
Egy kanál méz megnyugtatja a torokfájás által okozott köhögést
Egy pár evőkanál méz forró teába való keverése csökkenti a megfázás vagy influenza tüneteit.
A méz egyenlő rész kókuszolajjal kikeverve csodálatos bőr kondicionáló.
Néhány tanulmány szerint a méz segíthet a vércukor ingadozásokat kordában tartani.
A nyers méz növeli az antioxidánsok termelődését a véráramban.
Újabb tanulmányok igazolták, hogy naponta fogyasztva a méz csökkenti az általános koleszterinszintet.
Méz helyileg sebre téve hidratálja a bőrt és segít megakadályozni, vagy csökkenteni a hegesedést.


Recept: Házi köhögés elleni szirup:




Egész télen tartok egy mézes-citromos-gyömbéres keveréket a hűtőszekrényben.

Az íze olyan finom, hogy nem kell kétszer kérni a gyerekeket, hogy bevegyék. Néhány evőkanál szirupot forró vízbe téve házi “Neo-Citran" stílusú forró italt készíthetünk, az összes adalékos vegyi anyag nélkül.

Hozzávalók:

2 citrom, megtisztítva és vékonyra szeletelve
6 evőkanál reszelt gyömbér gyökér
Méz szükség szerint
Elkészítés:
Egy üvegben, rétegezzen citrom szeleteket és reszelt gyömbért, amíg az edény megtelik.
Öntsünk mézet az üvegbe konyhakéssel mozgatva a citromot és a gyömbért, hogy helyet adjunk a méznek.
Tárolja a hűtőben legalább 2 hétig használata előtt. Aztán, fogyasszon 1-2 teáskanállal naponta 3-szor belőle, szükség szerint, köhögés vagy torokfájás esetén.
A méz hosszú távú tárolása

Tárolja méz légmentesen záródó edényben, hűvös, sötét helyen.
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az alvás jelentősége
  2013-06-08 03:44:55, szombat
 
  Az alvás fontosabb mint gondoljuk - Mire számíthatunk az óraelőreállítást követő napokban?

ardiológiai szempontból számos veszélyét megfigyelték a nyári időre való átállást követő napoknak - American Journal of Cardiology 2013 Március. A kutatás szerint a szívinfarktusok előfordulása az átállást követő napon megemelkedik. Egyben azt is megfigyelték, hogy a téli időre való átállást követő napokon csökken.

Számtalan tanulmányban kimutatták már az alváshiány egészségre káros következményeit, melyek mind azt bizonyítják, milyen érzékeny a szervezetünk a szinte jelentéktelennek látszó legkisebb napi változásokra is.

A szívinfarktusok, autóbalesetek és az öngyilkosságok száma megemelkedik a nyári időátállást követő napokban

A fenti tanulmány mellett sok egyéb kutatás is vizsgálta már ezt a kérdést, melyek az itt következő kiáltó tényeket találták:

Szívinfarktusok: Az 2012-es Alabama Egyetem tanulmánya azt mutatta ki, hogy a szívinfarktusok száma 10%-kal emelkedik az átállást követő hétfőn és kedden. Ezzel párhuzamosan 10%-kos csökkenést találtak a téli időre való átállást követő hétfőn és kedden.
Szívinfarktusok: Egy 2008-as svéd tanulmány azt találta, hogy a szívinfarktusra való esélyünk 3 héten át nagyobb a nyári időre való átállást követően, és ennek megfelelően alacsonyabb ősszel, mikor az órákat visszaállítjuk. 5%-kal nő az átállást követő hétfőn, és 10%-kal emelkedik kedden a szívinfarktusok előfordulása!
Öngyilkosságok: A férfiak körében az öngyilkosságok száma a nyári átállást követő első hétben megemelkedik. (Sleep and Biological Rhythms January 2008)
Autóbalesetek: Az autóbalesetek száma 8%-kal nő a nyári átállást követő első munkanapon, és az ittas vezetésből adódó halálos balesetek előfordulása az átállást követő első héten végig magasabb. Munkahelyi balesetek 5.7%-kal emelkednek ilyenkor, minek következtében 67.6%-kal több munkanapot veszítenek a munkáltatók sérülésből kifolyólag. (J Appl Psychol September 2009)
Termelékenység és Életminőség: Általános megfigyelés, hogy az emberek kevésbé kreatívok a nyári átállást követő napokban. Till Roenneberg, egy orosz kronobiológus az figyelte meg, hogy ez a változás egészen drasztikus, sőt az emberek csökkent életminőséget tapasztalnak ezekben a napokban, mindenféle betegségekre való hajlamuk megnövekszik, és egyszerűen rettentő fáradtak. (National Geographic News October 31, 2012)


Az alvás fontosabb, mint gondoljuk

Rövidtávú alvászavarok a következő problémákkal hozhatók összefüggésbe (WebMD) :

Emlékezet és észlelési gondok
Alacsonyabb teljesítmény képesség és figyelem
Munkahelyi balesetek
Autóbalesetek
Károsodott emberi kapcsolatok


A krónikus alvászavar még ennél is rosszabb, emelkedett vérnyomást, emelkedett pulzusszámot, vércsomósodást, és megnövekedett szívinfarktusra való esélyét okoz. Rubin Naiman, klinikai pszichológus és alvás specialista azt mondja, hogy 6 óránál rövidebb, vagy 9 óránál hosszabb napi alvás kétszeresére növeli az anginára, koszorúér megbetegedésekre, szívinfarktusra és agyvérzésre való esélyt.

Talán ezeknek a kutatásoknak köszönhető, hogy idén az ünnepekre került az óraelőreállítás. Ezúttal remélhetőleg a “hétfők" kellemetlen eseményeit elkerülhetjük. És ha odafigyelünk a következő pár dologra, akkor megelőzhetünk minden negtív hatást:

Martin Young, az Alabama Egyetem professzora a következő természetes praktikákat javasoja ahhoz, hogy a test átállását megtámogassuk:

- Ideális esetben szoktattuk magunkat már az átálítást megelőzően,
- Együnk tápláló reggelit
- Menjünk ki a szabad levegőre a kora reggeli napra
- Végezzünk testgyakorlatokat, könnyű sportot ezen időszakban
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A virágpor, méhpempő és propolisz
  2013-06-08 03:38:25, szombat
 
  A virágpor, méhpempő és propolisz hármasa az összes multivitamint és antibiotikumot elavulttá teszi

Íme 10 jó ok, amiért a friss virágport érdemes a napi étrend részévé tenni

1. Energizáló - A virágporban található különböző tápanyagok természetes energizálók a szervezetre nézve. A szénhidrát-, fehérje-és B-vitaminok segítenek megőrizni az energiát egész napra, fokozzák az állóképességet és harcolnak a tavaszi fáradtság ellen.

2. Gyakran használják lokális készítményekben, amelyek célja a gyulladásos állapotok, bőrirritáció, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma kezelése. Az aminosavak és vitaminok védik a bőrt és segítik a sejtek regenerálódását.

3. Légzőrendszer - A virágpor nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása a tüdő szöveteiben megakadályozva az asztma kialakulását.

4. Allergia - A pollen csökkenti a hisztamin jelenlétét a vérben, így enyhítve az allergiás tüneteket. Dr. Leo Conway, MD Denver Colorado, azt jelentette, hogy betegei 94 százaléka teljesen allergiamentes lett virágport fogyasztva. Mindent asztma, allergia és gyulladásos arcüreg probléma nyomtalanul elmúlt, mintha kiírtották volna- amely igazolja a virágpor csodálatos hatásosságát sokféle légúti megbetegedés esetén.

5. Emésztőrendszer - Az egészséges vitaminok, ásványi anyagok és fehérje mellett, a virágpor enzimeket is tartalmaz, amelyek segíthetik az emésztést. Az enzimek segítik a testben történő tápanyagfelszívódást.

6. Immunrendszer erősítő: A pollen jó a bélflóra karbantartására is, ami ezáltal támogatja az immunrendszert is.

(A bélflóra felelős az ember immunitásának 80 százalékáért, nem a “védőoltások")

A holisztikus egészségügyi szakértő Dr. Joseph Mercola szerint, a virágpor antibiotikum- szerű tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a vírusok ellen. Nagyon gazdag antioxidánsokban is, amely védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

7. Kezeli a szenvedélybetegségeket- holisztikus gyógyításban szenvedélybetegségekre használják, és egyben gátolja a bizonyos ételek iránti sóvárgást is, elnyomva arra vonatkozó impulzusokat a szervezetben. Mivel a méhek által összegyűjtött pollen gátolja a sóvárgást, további kutatásokra lenne szükség fogyókúrában betöltött esetleges szerepéről.

8. Támogatja a kardiovaszkuláris rendszer egészségét. A virágpor nagy mennyiségű rutint tartalmaz, amely egy antioxidáns bioflavonoid, és segít a hajszálerek megerősítésében, ily módon játszva szerepet keringési problémák és a koleszterinszint javításában. Erős véralvadásgátló tulajdonságai pedig meggátolhatják egy esetleges szívroham vagy szélütés bekövetkeztét.

9. Prosztata egészsége- a jóindulatú prosztata megnagyobbodástól szenvedő férfiak megkönnyebbülést nyerhetnek virágpor segítségével. Segíthet lecsökkenteni a gyulladást és mérsékelni a gyakori sürgető vizelési kényszert.

10. Meddőségi problémák - serkenti és visszaállítja a petefészek funkcióit, ezért ajánlott kisbabát tervező nőknek is, a teherbeesés meggyorsítására. E mellett, még nagyszerű afrodiziákum is!

Hogyan célszerű a pollent fogyasztani?

A virágpor élelmiszernek számít. Gyorsabban és hatékonyabban hat, ha étkezések közben fogyasztjuk, különösen gyümölccsel. Ez lehetővé teszi, hogy enyhe béltisztító hatása is legyen.

Egy kanál a reggelivel, lehetőleg egy darab gyümölccsel elfogyasztva a leghatékonyabb. A gyümölcsrostok ( nyers hemicellulóz) felerősítik a friss pollen hatásait.

6 ok a méhpempő fogyasztására

A méhpempő a dolgozó méhek mirigyeiből származik, amellyel a lárvákat és a királynőt etetik. Vastag textúrájú, tejfehér színű, és az emberek már évszázadok óta élvezik fiatalító tulajdonságait. Valóban tény, hogy a királynő méhek - amelyeket méhpempővel táplálnak egész életükben - mintegy 40-szer hosszabb ideig élnek, mint a dolgozók.

A méhpempő egészségügyi előnyei:

1.Rákellenes hatás - Egy 2009-es tanulmány szerint a méhpempő elnyomja a daganatok vérellátását. Amikor japán kutatók különböző típusok méhpempőt teszteltek köldökzsinór véna szövet kultúrákban, mindegyikük gátolta a vérerek képződését, különösen azok, amelyek a leggazdagabbak voltak kávésavban. Továbbá, mivel a méhpempő zsíros összetevői ösztrogén szerű hatást fejtenek ki, legalábbis ezt igazolja a tanulmány a PLoS One 2010 decemberi kiadása, - lehetséges, hogy a méhpempő kezeli az emlő és a méhnyakrákot is.

2. Javítja a vér egészségét- egy 2008 novemberében a Biological and Pharmaceutical Bulletinban megjelent tanulmány szerint, a méhpempő javítja az inzulin rezisztenciát és a vérnyomást is. A kutatók magas vérnyomású és inzulin rezisztenciával szenvedő patkányokat méhpempővel etettek. 2 hónap múlva magas fruktóz diétájukkal szöges ellentétben, két hónap után a patkányokon bizonyítottan észrevehetően kevesebb esetben figyelték meg véredényeik összehúzódását, ami alacsonyabb triglicerid-és inzulinszintet eredményezett.

3. Bőrápolás - Bár a méhpempő a legjobban ismert étrendkiegészítő, gyakran használják bőrápoló termékekben, mert DNS-t és zselatint tartalmaz. Ez a két összetevő támogatja a kollagén termelést (és így öregedésgátló). Emiatt sokan szeretik a méhpempőt helyileg alkalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy táplálja és életet leheljen a bőrbe.

4. Antibakteriális alkotórészek - Egy tanulmány amely a Journal of Biological Chemistry 1990-es kiadásában jelent meg arról számol be, hogy a méhpempőben található - nem hivatalosan royalisinnek elnevezett fehérje - számos antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik és hatékony bizonyos baktérium törzsek ellen.

5. Tápanyagokban gazdag - Mint más méhészeti termék, ld. a virágpor és propolisz, a méhpempő legnagyobb vonzereje talán a vitaminok és ásványi anyagok lenyűgöző koncentrációja. Valóban, egy átlagos adag méhpempő tizenhét különféle aminosavat tartalmaz (beleértve mind a nyolc esszenciális aminosavat), a legtöbb B-vitamint és tiszteletreméltó mennyiségű vasat és kalciumot, amelyek elengedhetetlenek a kiváló vér- és csont egészséghez. A méhpempő A, C és E vitaminokat is tartalmaz, amelyek fontos antioxidánsokként semlegesítik a szabad gyökök tevékenységét, így őriznek meg minket a degeneratív betegségektől.

6. Meddőség kezelése - Nem véletlen, hogy a dolgozó méhek terméketlenek, míg a királynő 2000 tojást is rakhat naponta, és 4-6 évig él. Ez azért van, mert a méhpempő serkenti az ösztrogén termelést, ezáltal stabilizálja a nők menstruációs ciklusát. Férfiakban javítja a spermiumok morfológiáját és mindkét nem esetében növeli a libidót.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a méhpempő frissen vásárolva fejti ki legjobban hatásait, mert feldolgozott formában (kapszulák és kivonatok) gyakran megy keresztül hőkezelési eljáráson és más gyártási folyamatokon, amelyek megölik a benne lévő aktív tápanyagokat és enzimeket.

A méhpempő további jellemzőiről bővebben itt olvashat: http://www.mehpempobolt.hu/

Propolisz az egészség megőrzéséért

A méhek gyógyszere tényleg működik, és talán az alábbi tények alapján érthetővé válik miért is használta már Hippokratész is a propoliszt sebek és fekélyek gyógyitására. A propolisz természetes penicillin, antibiotikum és gyulladáscsökkentő, mégpedig mellékhatások nélkül. Baktérium, vírus és gombaölő. Hatásos légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében -nagyon jó megfázásos megbetegedések esetén( orrüreggyulladás, homloküreggyulladás, arcüreggyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás ellen) Influenza és herpeszvírus ellen immunrendszer erősítő.

Természetes penicillin
Szintetikus antibiotikumok magukkal hozzák mellékhatásaikat is - a propolisznak, a természetes antibiotikumnak nincs semmilyen mellékhatása. A propoliszról szintén kimutatták, hogy felveszi a harcot a szintetikus antibiotikumoknak ellenálló új baktériumtörzsek ellen is.


Vitamin és ásványianyag tartalma lenyűgöző

A kutatók szerint a propolisz gazdag az alábbi vitaminokban:

A vitamin (karotin)
B1-vitamin
B2-vitamin
B3-vitamin
biotin
bioflavonoidok
albumin
kalcium
magnézium
vas
cink
kovasav
kálium
foszfor
mangán
kobalt
réz
Megjegyzés: A propolisz a narancsnál 500-szor több bioflavonoidot (P-vitamin) tartalmaz.

A K-vitamint és a ként kivéve a propolisz az összes ismert vitamint tartalmazza a számos azonosítatlan egyéb vegyület mellett. A propolisz és a virágpor kiegyensúlyozott vegyületei szinergikusan működnek együtt annak érdekében, hogy létrehozzák szerintem a föld egyik legtökéletesebb szupertápanyagát.

Tizenhat aminosavat azonosítottak a propoliszban.

Jellemzői:

Allergiák
Zúzódások
Égések
Rák
Herpesz
Fáradtság
Torokfájás
Orrdugulás
Légúti betegségek
Pattanás
Bőrbetegségek
Leégés
Övsömör
Légúti fertőzések
Influenza
Megfázás
Köhögés
Fekélyek
Sebek
Antibakteriális, antivirális, antibiotikum, gombaellenes, gyulladásgátló és antioxidáns.

A propolisz és a virágpor áldásos hatásairól bővebben az alábbi oldalakon olvashat:
http://www.mehpempobolt.hu/mehpempo-enciklopedia/propolisz
http://www.mehpempobolt.hu/
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7869
  • e Hét: 24536
  • e Hónap: 56022
  • e Év: 260723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.