Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut Katalin: Sötétség (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-08-01 19:46:26, hétfő
 
 

- Béééla! Miért nem beszélnek arról, hogy a világ nagy része sötétségben él, s már régen tart az ötödik titkos háború, ezúttal a magyarok után az emberek ellen?
- Mert a régi magyarok elleni apokalipszis már kétezer éve tart, míg alig maradtak, s minden magyar tantárgy ellen létrehozott nép részt vett ebben. Valamennyi könyvét a világnak ismét kiadták a börtönnel, kezdték elölről ezúttal emberek ellen.
- Csak arról beszélnek, ami a látható világban történik...
- Pontosan, drága Vilma! Nehéz lenne feltérképezni a csapásokat, s azoknak láthatatlan világbeli kíséretét. Ahogyan megírta hitelesen Illyés Gyula is, itt mindig mindenben zsarnokság van. Az otthonokban is, ahol soha nem vagyunk nyugodtan, ott lesnek a sötétség képviseletei.
- Szegény Magdika mesélte, hogy amikor a börtön bűnözők utcájában lakott, elkezdődtek a lopások, egymás után tűntek el a tárgyak és a pénz. Nem értette, mert senkit nem engedett be a lakásba.
- Szándékosan művelik az ijesztgetéseket, de nem kell lebecsülni az erejüket. Magdika mesélte, hogy amikor odaköltözött, s elintézte a szerződés alapján az átíratásokat, hazament, lepakolt és abban a pillanatban ásítani kezdett, olyan álmosság jött rá, hogy alig talált oda az ágyhoz, egyszerűen elzuhant. Másnap reggelre eltűnt a szerződés a táskájából, amin egy meghamisított összeg szerepelt.
- Igen, ez olyan, mint a telehipnózis. A bibliai szülöttek valamennyien így teszik ártalmatlanná az áldozataikat és hatalmas fekete kenyerük van az egész világban.
- Így történhetett meg, hogy szabályszerűen fogságban tartották Magdikát Kiliánban hatalmas erővel.
- Majd folytatódott a Bolhahegyen, ahol az egyik reikis elmondása szerint már ott voltak a démonok és halottak is, akik állítólag tisztulni jöttek.
- Drága Vilma, sokat tudott az a reikis, hogy terelgette a láthatatlan világot! Elmondása szerint ketten voltak húsz éve ilyen hatalmasok az országban.
- Bélám, ha így parancsolnak a pokol angyalainak is, hogy a hetvenes években kezdték el az ördögi felvonulást, akkor már azóta az egész világ sötétségét felvonultatták!
- Így van, csak érthetetlen, hogy miért az embereket mutatták be nekik, miért és milyen elgondolás alapján tisztul az egész világ egyetlen nagy közös áldozással?
- Az a lehetetlen ebben a tisztulásban, hogy a vaskáosz képviselői nem is tudják, hogy ők elmeosztályt jelentenek, tanultak, házasodtak, szaporodtak, mára már nyugdíjba vonultak. Felfoghatatlan minden tettük. Azt mondták az apokalipszist előkészítő költő uraknak, hogy ezeket az elméleteket a XX. században nem lehet végrehajtani. De ez nem akadályozta meg őket.
- Az az igazság, drága Vilma, hogy sokszor elbúcsúztak egyesek, mások úgy döntöttek, hogy földet ért a vándorlásuk, mivel nincsen hatalom, ami számon kéri rajtuk az elkövetett apokaliptikus bűnöket.
- Nagyon veszélyes lehet minden szomszéd egy ilyen sötét városban. Nekik van védelmük, ugye, Bélám?
- Igen, minden könyvszereplőnek van kísérete, mindegyiknek más, ők vigyáznak rájuk és segítik a pénzszerzésben, szaporodásban őket. Lassan az övék az egész világ. Olyanok, mint az emberek, ezért szeretik magukat mutogatni azzal, hogy egyformák vagyunk.
- Tehát az embereknek egyedül nem volt védelmük közöttük?
- Honnan is lett volna? Viszont a féktelenek nagyon haragudtak rájuk, mert nem bírták elviselni a becsületességet, emberséget. Az emberek úgy haltak meg, hogy semmit sem tudtak a másik világról. Most is mindent elkövetnek azért, hogy titokban maradjon minden cselekedetük.
- Tehát, akik dőzsölnek, azoknak nagyon erős védettségük lehet...
- Pontosan. Magdikának bezzeg folyt a sárga lé a fehér tapétáján is, nem győzte tisztítani a sáros cipőnyomokat a szőnyegen. Amikor a családi házában lakott az ikerháznak, naponta valamit tönkre tettek a házon, a gerendákat is előtte a földre potyogtatták. Hörgött a fal, mintha lélegezne. Amikor az udvaron volt, előtte estek le a földre a rúzsos csikkek. Hosszú évekig tartott a bibliai felvonulás, melyről az egész média tudott és egyesével végig nézték a jelentkezőket, ki nézi meg az ember áldozatukat.
- Hosszú hallgatás következett, mert megnémult, nem tudott az átéltekről senkivel sem beszélni.
- Majd egy hónapos pihenés után kezdődött elölről a könyvtárnyi világ szereplőinek tisztítása. Magdika egyik sötét kísérete a féktelenek elektromossága, ezért ömlik róla mindig a víz, másik egy hatalmas szellem, mely belelép a fizikai testbe. A sötétség erői ellen a természetes élővilág nem tud védekezni. Ugyanez vonatkozik az állatokra is, ők is ki vannak téve a támadásaiknak.
- A legtöbb védett lény csak a saját boldogulásával van elfoglalva, a többiek tort ülnek a halál felett. Megszülettek az új emberek is, nyomorultakként.
- Most összeborzongtam, hogy ahány lakás, annyiféle kísérete van a sötétségnek, hogy ezekkel éltek az emberek együtt. Kellene védettség nekik is, hogy egészségük és szorgalmas munka árán vásárolt tárgyaik épen maradjanak.
- Igen, beszélni kellene arról, hogy mit jelent a sötétség a másik világgal...

2016. augusztus 1.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: Breton emlék
  2016-08-01 18:11:48, hétfő
 
 

Ez a táj csodálatos ismerősséggel tér vissza, ébren és álomban. Mintha ott felejtettem volna valami. Morlaixban a halpiac. Tregastelben a vörös sziklák a tengerparton, a sötétkék víz, ez a komoly és dagályos természet. Roscoffban több száz éves fügefa az egyik udvarban. St. Malóban a halászok, amint élnek és dolgoznak, valamilyen ősi, középkori szertartás szerint, az elem és a város megrögzött szertartásai szerint, súlyosan és szótlanul. Minden csak kelléke, jelmeze az emléknek. Ami állandóan szól hozzám e tájból, szól és hív, az a sorsszerűség, mintha egyszer már éltem volna ott. Vannak ilyen tájak. S egyszerre bezárnak, és nem lehet küzdeni ellenük.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Petronius és Vespasianus
  2016-08-01 18:07:04, hétfő
 
  Petronius

Szükségben mutatkozik meg az igaz barát.
Kéz kezet mos.
Nem egyéb az orvos, mint a lélek vigasza.
Sohasem cselekszik helyesen az, aki rögtön hisz másoknak.
Aki a borjat felemelte, a bikát is fel tudja emelni.
Bármit tanulsz, magadnak tanulod.
Mit tegyenek a törvények ott, ahol egyedül a pénz uralkodik?
Aki ismeretleneket bántalmaz, annak gazfickó a neve, aki barátokat, az kis híján apagyilkos.
Hogyha kezedben pénz van, biztos szél viszi bárkád.
Ami ma nincsen meg, meglesz holnap.
Ahol édes van, ott savanyút is találsz.
Amilyen az úr, olyan a szolga.
A hal úszni akar.
Az egész világ színházasdit játszik.

Vespasianus

A pénznek nincs szaga.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 7709
  • e Hónap: 13950
  • e Év: 66216
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.