Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kohut Katalin: A mű
  2016-08-16 18:56:40, kedd
 
  Egy vallomás az életem,
Örökös fohász,
S kincset rejt a két kezem,
fényhez a kovászt,
Megkelesztem a lisztem,
Megdagad tésztám,
Kell még hozzá a hitem,
Kenyerem kész már.

Read more: http://emberi.hupont.hu/35/a-mu#ixzz4HVzR0RRk
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Megmostam dagadt kezeim
  2016-08-16 16:44:15, kedd
 
  Megmostam használhatatlanná és esetlenné dagadt kezeimet Baba szappannal (kézmosóra még soha nem tellett, az akciósokat meg mindig elkapkodják), mielőtt ehhez a születésem óta engem foglalkoztató témához hozzákezdek az Édes Anna youtubere feltöltött film kapcsán, melyet nem voltam képes végig nézni, mint általában a magyar filmeket. Engem mindig csak a szépség fogott meg, már két éves koromban filmslágereket énekeltem és némelyik operettet, ami kedvemre való, szép melódia volt. Nem bírtam látni sem a magyar színészeket, akiket egymás után vittek a médiába, annyira kiábrándítónak és csúnyának tűntek. Most már tudom, hogy a valóságot tükrözi az elmeosztály, amit a Való Világgal megtetézett. Egy közös van mindannyiukban, valamennyien magyarok elleni apokalipszist jelentenek, így éltek olyan életet, ami soha nem járt volna nekik.

Nem szeretem a realista magyar regényeket sem, melyekre bár szükség volt, mégis visszataszító valóságait jelentették szintén az apokalipszisnek, melyhez tartoznak a nemesek is. Vasárnap néztem meg nagy nehezen egy magyar filmet, melyben a mulatós grófot ábrázolták, s eszembe jutott a Kivilágos virradatig, mely szerint ez mindig is így volt. Most Mülleréknek köszönhetően ismét visszavették a birtokokat is egyesek, hiszen a romániai cigányság segítette őket. Igazságtalan és borzalmas az egész magyar történelem, valamint sivár és utálatos. Ez a mindenkori urakra és valamennyi élősködőre vonatkozik. Mindet idehelyezték, hogy megalázzák a tisztességes szegényeket. Egyedül Jókai írta le, hogy ők a szegény gazdagok, de soha semmi nem történt ennek megváltoztatására, sőt, amikor menekülniük kellett, már mártírokká váltak. Az sem zavarta őket 1956-ban, hogy a szívkivájó csőcselékkel együtt keltek fel, ugyanez vonatkozik a keresztény halál reformátusokra, akik folyamatosan ezer éve már történelmet ismételnek, igényt tartva gazdagságra, birtokokra.
Börtön apokalipszist jelentenek.

Az Édes Anna beállítása is magyarázat nélkül maradt, mint a többi utálatos magyar film (ebből Zsurzs Éva és még pár kivételes rendezése kimarad). A szolgálót magasabbrendűbb külsővel állították be, akinek jelleme is asszonyi, bár a szolgálás megalázottságát köteles elviselnie. Megjött az egri rokon, aki magáévá tette az általa repedt sarkú cselédnek elkönyvelt leányt, akinek játszott a szívével. Mindezt a játékot, mely többezer éve tart, a szívek állítólagos vizsgálója valahonnan, ahol jól elrejtőzött végig tudta nézni. Az úri ficsúr primitív, szinte személyiség nélküli arccal került beállításra, szinte taszítóan. Néha a filmkritikusok elemezhetnék a filmeket, a szereplők külsejére is tekintettel, hogy nem mindegy, mi alapján esett rájuk a választás. Igenis, el kell könyvelni, hogy az asszonyok, különösen a szegények, az erkölcsösek, a becsületesek, a szépek különbek, mint a nemesek, a mindenkori urak, mint ahogyan az Édes Anna filmben is megnyilvánul. Már abba hagytam a nézését, amikor a csupán férfi kielégítését bemutató szexuális jelenetet bemutatták, amikor a nő csak eltűri, hogy bemocskolják a méhét, bár nagy kincset vett el tőle a ficsúr, a szüzességét. Úgy vette el, mint ahogyan általában a Rákóczi téri férfiak szokták alkoholos állapotban megrontani a lányokat, asszonyokat, természetesen mai napig büntetés nélkül, hiszen nem tudják azt sem, hogy milyen célból élnek, hogy ők valójában csapásai az országnak Rákóczi nevéből létrehozva az olasz, new yorki és többi nép Rákóczi terével együtt.

Mikor meghallottam a nemi aktus visszataszító hangjait, átkapcsoltam, így nem tudom, mi a film vége, már nem volt érdekes, hiszen ismét a kiábrándító valóságot mutatták csak be kivezető út bemutatása és magyarázat nélkül.

Én majdnem egész életemet egyedül éltem le, a Kelet egyes költői végig dátumozták születésem óta azokat a történéseket, csapásokat, melyeket kaptam. Ezeket bezúztam hatalmas erő fogságában ezelőtt 21 évvel a saját életemről szóló és világ apokalipszis írásaival együtt. A szerelmi együttlét szent, két ember magánügye. Én kellemes zenei háttérrel tudom csak elképzelni a szerelmespár tökéletes összeolvadásával, persze ehhez szükség van szerelemre, nem csak eltűrésére az uraknak, vagy nemi támadóknak. Azt hiszem, a szépség követei megérdemlik a romantika eszközeit, a szépséges melódiát, mert minden, ami gyönyörködtet a Földön, asszonyoknak, leányoknak köszönhető.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márai Sándor: L. Jelleme (Rézmetszet)
  2016-08-16 16:08:12, kedd
 
 

L.szállodában lakik, és független ember. Nem úgy független, mint akinek pénze, birtoka van. Úgy független, mint akinek nincs igazi, belső köze pénzhez, sem birtokhoz. Van főnöke, aki kínozza, van adóssága, vannak szabószámlái. Sok pénzt keres. Elvállal mindenféle vacak munkát, hogy költhessen kávéházra, szelíd kártyajátékra, gépkocsira. Ezt az összeget összeszorított fogakkal, lihegve, izzadva és átkozódva keresi meg.
Soha nem volt nős. Nincs barátja, mindenkire szélesen reámosolyog, kitárja karjait, rendszeresen barátkozik a világgal. Mosolya, mint egy daliás cigányprímásé. Az emberiséget - a törvényszék elnökét is - így szólítja: ,,Drágám". Senkit nem árul el, egyszerűen azért, mert nincs számára olyan emberi kapcsolat, melyet érdemes lenne elárulni. Úgy él a világban, melynek minden külső szépségét élvezi, mint egy delfin az akváriumban; a létezésért való felelősség nem az övé többé, hanem az embereké. Elemében él, de kötés és szolidaritás nélkül.
Tele van történetekkel; de mintha igazi mondanivalóját elhallgatná. Bőbeszédű és zárkózott. Kötetlen és mégsem szabad. Nincs ígéret, mely kötné, nincs eskü, se írás, sehol, senkinél, amire hivatkozni lehetne. Nem szomorú; inkább olyan hivatásosan jókedvű. Mindig széles mozdulatokkal jelenik meg az emberek között, kulimászos mosollyal, elégedett és tüntető szerénységgel. Az egyetlen ember, akiről biztosan tudom, hogy nincs köze élőkhöz, se halottakhoz.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Bölcsesség idézetek (Szimónidész, Kung-Fu-ce)
  2016-08-16 15:57:07, kedd
 
  Szimónidész

Ember vagy: ne találgasd, mit hoz a holnapod,
s boldog férfit látva ne mondd, meddig lehet az...
... ami el nem apadhat, a hírnév.
Az erőseket segíti a szerencse.

Kung Fu-ce

Sima modor és hízelgő szó ritkán az erkölcs jele.
Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek. Azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket.
Tévedéseket támadni ártalmas.
Mondd meg, milyen határsértést követtél el, s megmondom, ki vagy.
Reggel megismerni az igazságot és este meghalni.
Légy hű önmagadhoz, és légy jó máshoz... Ebben minden benne van.
A szülők éveiről soha ne feledkezzünk meg; azért, hogy örüljünk fölötte, s azért, hogy aggódjunk miatta.
Kevesen vannak, akik azért vesztettek valamit, mert lemondtak róla.
Ha erőd kevés, a feleúton kidőlsz, de ne feküdj soha az út elején.
... nincs állásom, ezért ráérek fontos dolgokkal foglalkozni.
Az ember még az életet sem ismeri; hogyan akarja ismerni a halált?
Amit nem akarsz magadnak, azt ne tedd soha mással.
- Milyen sűrűn lakott ez a föld!
- Ha már ilyen sokan vannak, mivé lehet őket tenni?
- Jómódúvá.
- És ha már jómódúak?
- Műveltté.
... mi a kormányzás lényege?
- Ha azok, akik közel vannak, örülnek, s akik messze vannak, idejönnek.
Aki gyors sikert remél, nem lehet alapos; aki kis előnyöket vár, elszalasztja a holnapot.
A bölcs büszke, de nem kevély; a közönséges kevély, de nem büszke.
Ha az állam ügyei rendben vannak, az embernek jövedelme van. Ha az állam ügyei nincsenek rendben, s az embernek nagy jövedelme van: ez a szégyen.
Ha az állam ügyei nincsenek rendben, az ember legyen bátor tetteiben, de legyen óvatos szavaiban.
Akinek van gondolata, van hozzá szava is; de akinek szava van, még nem kell hogy gondolata is legyen.
Gyakran egész nap nem ettem, s egész éjszaka nem aludtam, hogy gondolkozzak. Nem használt. Tanulni jobb.
A bölcs ember három dologtól tartózkodik. Ifjúkorában... az érzékiségtől. Ha eléri a férfikort... a harciasságtól. Ha eléri az aggkort... a kapzsiságtól.
Csak a legmagasabb fokon álló bölcset és a legalacsonyabb fokon álló bolondot nem lehet megváltoztatni.
Ha valaki erkölcsös, anélkül, hogy tanulna, ez a sötétség korlátoltságához vezet; ha valaki bölcs, anélkül, hogy tanulna, ez... a szertelenségbe vezet; ha valaki igazságos, anélkül, hogy tanulna, ez... a kegyetlenséghez vezet; aki egyenes, anélkül, hogy tanulna, ez a gorombasághoz vezet; aki bátor, anélkül, hogy tanulna, az a rendetlenséghez vezet; aki állhatatos, anélkül, hogy tanulna, az a különcséghez vezet.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2348
  • e Hét: 7212
  • e Hónap: 13453
  • e Év: 65719
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.