Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kohut Katalin: Emlékezés napja (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-10-31 04:35:22, hétfő
 
  Kohut Katalin: Emlékezés napja

- Béééla! Holnap lesz a halottak napja ünnepnappá nyilvánítva. Nem szeretem az ilyen gyászos ünnepet.
- Igen, drága Vilma, ez olyan, mintha a temetést ünnepnek tekintenénk. Nincs ok az örvendezésre, amit az ünnep szó magában rejt.
- Mert akiket méltatlanul elveszítettünk, örökké szívfájdalommal és dühösen őrizzük. Nekünk olyanok, mintha ma is élnének.
- Nem így volt ez régen, drága Vilma! Akkor természetes volt a hosszú, egészséges élet után, hogy valaki álmában elalszik. Most viszont olyan betegségek fertőzték meg az embereket, melyek nem illettek szépséges szívükhöz. Nem érdemelték meg.
- Igen, mert a betegségek a börtön karmikusoké, ők állandóan újraszületnek, mert bűnösök. Keresztjüket ráterhelték az ártatlan emberiségre, maguk helyett szenvedtetve a jókat.
- Valóban nem helyes és csúnya a kifejezés, hogy Halottak napja. Mi ezentúl csak Emlékezés napjának fogjuk nevezni, bár az is igaz, hogy a kötelező november 2-i ünnepnap taszító.
- Valóban, mert mi naponta emlékezünk, Bélám. De a drága koszorúk általában lelkiismeret furdalásból kerülnek a sírokra, mikor a kötelezőnek kikiáltott évi egy tortúrát letudják.
- Érthetetlen a katolikus és ortodox egyházak november 1-re hivatalosan ünnepnapnak nyilvánított Mindenszentek napja.
- Igen, Bélám, most olvastam, hogy az a halottak vigiliuma, akik tisztítótűzben égnek. Felfoghatatlan, eddig azt hittem, hogy a Mindenszentek a régi történelmi egyházak angyalainak, szentjeinek ünnepe...
- .. s nem azé a szentháromságé, melyet beállítottak a csapásokkal, Illés református apokalipszisével, az Omega szentlélek vas börtönével és a Metroval, mint fekete mágus ortodoxokkal. Ez most a féktelenek ünnepe.
- Szörnyű, hogy így meggyalázták és kiforgatták a történelmet azok, akik magyar kislánynak beöltöztetett emberi kislány bemutatásával a világnak kezdték az ébredő játszótér vallásainak újraélesztését.
- 2000-ben, miután a kislányt kiiktatták az elmével az élők közül, nyugodtan egyházakat és ünnepnapokat vezetett be valamennyi fekete egyház magának.
- A régi, történelmi katolikus egyház antikrisztus egyházfővel már a kelta halálvágyat alakította át olyan módon, ahogyan Szerb Antal megírta.
- Idézem, drága Vilma: ,,Hogy az északi népek beléptek a keresztény népszövetségbe, az európai civilizációba, annak, ha emlékszel, az volt az egyik következménye, hogy két évszázadon keresztül nem volt szó másról, mint halálról: a X. és XI. században, a clunyi szerzetesi reform századaiban. A kora-román korban a kereszténységet az a veszedelem fenyegette, hogy a legsötétebb halálvallás lesz belőle, valami olyasmi, mint a mexikói indiánoké volt. De azután mégis előtört eredeti mediterrán és humánus jellege. Mi történt? A halálvágyat a mediterránoknak sikerült szublimálni és racionalizálni, vagyis magyarul, a halálvágyat túlvilági utáni vággyá hígították, átalakították a halál-szirén szörnyű sexeppealjét a mennyei karok és rendek angyali zenéjű hívószavává."
- Szerintem, Bélám az eredeti antikrisztus előtti történelmi egyház elméletét a pokol purgatóriumaival Dante írta meg az Isteni színjátékban.
- Pontosan, Madách pedig Az ember tragédiáját. Így kerültek napvilágra a bibliába szőtt történelmek.
- Ma Halloween napját ünnepelnek az angolszász országok után itt is a gyermekek.
- Szerb Antal így fogalmazta meg a kelták halotti ünnepét: ,,A nyers, ősi, pogány halálvágy pedig száműzetésbe ment, a vallás alatti rétegekbe, a babona, boszorkányság, sátánosság elemei közé. Minél erősebb lesz a civilizáció, annál jobban tudat alá kerül a halál szerelme."
- A Wikipédia pedig így fogalmaz, Bélám: ,,Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach kultuszában gyökerezik. A május 1-jei beltane ünnep az október 31-ei samhain ünnep ,,ellenpontjaként" az esztendő ,,napos" felének eljövetelét jelentette, amin emberáldozatokat is bemutattak a druidák."
- Valóban, drága Vilma, jelenleg is ember áldozatokat mutattak be a fekete mágus egyházak kivétel nélkül, egyetlen nagy közös áldozásban tisztulnak a népek.
- Ezek szerint inkább Halloweent tartanak, tort ülve a kihalt emberiséget ünnepelve.
- A tisztesség, a becsület, a szorgalom, a jóság és szeretet megszüntetését őrjöngve tartják... Ez valamennyi média és politika, legyőzték az emberséget.
- Szóval Bélám, nem ünnep a Halottak napja, hanem emlékezés azoknak, akik nem őrzik szívükben a halottjaikat. Nekünk meg állandó szívfájdalom és tehetetlenség a féktelenség ellen.

2016. október 31.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 5982
  • e Hónap: 12223
  • e Év: 64489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.