Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Zöld vivianit
  2021-06-13 22:05:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Azurit és malahit
  2021-06-13 22:04:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Arany
  2021-06-13 22:02:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Mi történik a testünkkel és az elménkkel, amikor alszunk?
  2021-06-13 22:01:41, vasárnap
 
  Az alvás mindenki számára fontos. Ha nem alszunk eleget vagy elég mélyen, akkor szorongás is kialakulhat, de megnő az esélye a fejfájásnak és a stressznek, illetve csökkenhet a koncentráció és hízhatunk is.

Amennyiben napi 7-8 órát alszunk, úgy a memóriánk is jobb lehet. Alvás közben ugyanis az agyunk erősíti és megszilárdítja az emlékeket. Amikor ébren vagyunk, akkor pedig a tanulási képességünk erősödik és jobban meg tudunk jegyezni dolgokat, ellentétben akkor, amikor nem alszunk eleget.

Amennyiben naponta 7-8 óránál kevesebbet alszunk, akkor megemelkedik a szervezetben a gyulladásos fehérjék szintje. Ez pedig megnöveli a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a stroke és az ízületi gyulladás kialakulásának esélyét, de még az öregedési folyamatok is jelentősen felgyorsulhatnak.

Ha valaki 6 órát vagy ennél kevesebbet alszik, megemelkedik a szervezetében a C-reaktív fehérje szintje, ami oka lehet a különféle szívbetegségek kialakulásának.

Ha eleget alszunk és másnap kipihenten ébredünk, sokkal magasabb lesz a kreativitás szintünk, amelyet a munkában is kamatoztathatunk. A megfelelő alvásmennyiség érzelmi jólétet is teremt és fokozza a memóriát, ez pedig tovább növeli a kreativitást.

A megfelelő alvás elegendő mennyiségű energiát biztosít a test és a lélek számára, amely abban segít, hogy másnap sokkal hatékonyabban lássuk el a feladatainkat.

Ha nem alszunk eleget vagy az alvásunk nem pihentető, akkor a testünkben megemelkedik a stressz szintje. Ez az állapot növeli a vérnyomást, ami még több stresszhormon termelését idézheti elő. A stresszhormonok hatására növekszik a szorongás és ez ismét csak gátja lehet a nyugodt elalvásnak. Így egy ördögi kör alakul ki, a vérnyomás tovább emelkedik, ami oka lehet a szívinfarktus és a stroke kialakulásának.

A kevés alvás és a stressz miatt kapkodni fogunk, de igazából a teljesítményünk csökkenni fog, és mindez az étkezésben is nyomot hagyhat. Ha összevissza és kapkodva eszünk, akkor még súlygyarapodással is számolnunk kell. Az elhízás pedig további betegségek kialakulásához vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Csodás szépség és egészség görögszénával
  2021-06-13 21:59:01, vasárnap
 
 



A görögszéna nem ismeretlen az indiai konyha számára, hiszen gyakran készítenek ezekből az apró magvakból mindenféle finomságot. A magokat nemcsak kulináris célokra használják, hanem az egészségügyi és szépségápolási előnyeit is kihasználják.

A görögszéna magjai nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat, amelyek nagyon pozitívan hatnak az egészségünkre. A következő tápanyagokban gazdag a görögszéna: szénhidrátok, zsír, fehérje, magnézium, mangán, vas, tiamin, niacin, riboflavin, B-, A- és C-vitaminok.

A görögszéna sok fehérjét és nikotinsavat is tartalmaz. Ezek együttesen erősítik a hajhagymákat és egészségessé varázsolják a szőrtüszőket. Mi is készíthetünk hajpakolást görögszénából. Őröljön meg ehhez egy-két evőkanálnyi görögszénamagot, majd keverje hozzá 10 dkg túróhoz. Ezt a masszát pakolásként alkalmazza a fejbőrére. Hagyja hatni 20-30 percig, majd a szokásos módon alaposan mosson hajat.

A görögszéna diosgenin nevű vegyületet is tartalmaz, amely antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Ezek a hatások elősegítik, hogy kevesebb pattanás alakuljon ki a bőr felületén. Érdemes csíráztatva is fogyasztani a görögszénát, hiszen ily módon nagyon sok olyan antioxidánst vihetünk be a szervezetünkbe, amelyek késleltetik az öregedési folyamatokat és részt vesznek a bőr hidratációjában.

A görögszénamagokból arcpakolást is készíthetünk. Ehhez őröljön meg egy evőkanálnyi magot, majd keverje össze mézzel. Ez a pakolás a pattanások kialakulása ellen nagyon hatékony. A megőrölt magokat túróval is összekeverheti. Ez esetben egy bőrhámlasztót készítünk, de ez a pakolás nagyon hatékonyan elmulasztja a szem alatti sötét karikákat is.

A görögszéna az anyagcserét is fokozza, ami elősegíti a fogyást. Mivel a magok természetes rostokat is tartalmaznak, rendszeres fogyasztásuknak köszönhetően csökkenthet az étel utáni sóvárgásunk, ami szintén támogatja a fogyókúránkat.

A görögszéna megakadályozhatja a cukorbetegség kialakulását, hiszen növeli az inzulinérzékenységet és hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához.

Ezek a magok flavonoidokat is tartalmaznak, amelyek csökkentik az LDL-koleszterin szintjét. A kis magvakból készített tea pedig hatékony libidófokozó lehet férfiak és nők esetében egyaránt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 746
  • e Hét: 25637
  • e Hónap: 57123
  • e Év: 261824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.