Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Vigyázz a traffipaxokkal!
  2009-10-27 17:02:28, kedd
 
 

Sokat utazom külföldön, többnyire autóval. Barátaim rendszeresen mesélnek történeteket, kit mikor hogyan büntettek meg gyorshajtásért. Érdekes, hogy a legizgalmasabb és egyben legdrágább történeteket Ausztriában szerzett tapasztalatokra alapozzák.

Egyikük még 2002-ben egy alagútból jött ki 130 km/h sebességgel, miközben a teljes alagút hosszán 80 km/h korlátozás volt. Az alagút után megelőzte egy aranyszínű privát Peugeot 406, majd a kalaptartóból kifordult egy LED-es Polizei felirat, letessékelte az útról és 72 € büntetést szabott ki az autóból kiszálló rendőr. Nagy volt a meglepetés, akkor láttak az utasok először teljesen privát autót rendőrségi használatban. Sajnos nem tanult belőle, két évvel később egy másik osztrák alagútban 100 €-ra díjazták a mutatványt, pedig akkor csak 115 km/h sebességgel ment (persze két év eltelt közben).

Tavalyelőtt mesélte egy másik ismerősöm, hogy A és B pont közötti átlagsebesség alapján kalkulálnak sebességet Ausztriában. Andersen meghalt, mese nincs, aki ilyenbe bele szalad, az sehogy se dumálja ki a dolgot.

Nemrég találtam egy magyar weboldalt, ahonnan letölthetsz Te is egy olyan Útinformációs Gyűjteményt, ami a speciális (nevezzük inkább sunyinak?) traffipaxokat mutatja be, valamint az érvényben lévő közúti bírságok összegét gyorshajtás esetén. Úgy látom, az utinformaciok.hu egy ingyenes közösségi útinformációs weboldal lesz, tehát később lesznek rajta dugó- és traffipax infók is Magyarországra vonatkozóan.

Most ingyenesen regisztrálhatsz itt: http://www.utinformaciok.hu/?referid=3015.

Szerintem mesélj róla a barátaidnak is, én már megtettem.

Forrás: Krisztina egyperceseLink
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Idézetek Pilinszky Jánostól
  2009-10-27 14:41:37, kedd
 
 


,,Az igazi szeretet igazi próbája mégis, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt."
,,Egyetlen reményem, hogy semmit se várok, s így kaphatok valamit. Ami, ha kevés is, messze felülmúl engem."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Goethe: Könnyek vigasza
  2009-10-27 10:58:42, kedd
 
 

Johann Wolfgang Goethe : Könnyek vigasza

Mért vagy oly szomorú, mikor
itt mindenki nevet ?
Valld csak be: sírtál, biztosan;
mutatja a szemed.

S ha sírtam is, elbújva - az
nekem volt fájdalom;
s oly édesen szakad a könny:
könnyít a kínomon.

Barátok vidám köre hív,
ne vesd meg a szívét,
s ha vesztettél, közöld velünk,
mi az a veszteség.

Ti mulattok, s nem sejtitek,
engem, szegényt, mi bánt.
Nem veszteséget siratok,
csak egy, csak egy - hiányt.

Akkor meg rázd föl magadat !
Fiatal vagy. A te
korodnak van még mersze és
küzdeni ereje.

Azt megszerezni nem tudom,
ahhoz kevés vagyok.
Úgy ragyog, és oly messze, mint
fönt az a csillag ott.

Csillagra nem vágyunk. Ha szép,
hát örülünk neki,
s a derűs éjben jólesik
rá föltekinteni.

Tekintek én rá, napra-nap
s ez minden gyönyöröm;
de éjeim hadd sírjam át,
míg jólesik a könny.

(Fordította: Szabó Lőrinc )


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mai jóslás-Szent Antal kereszt
  2009-10-27 07:40:06, kedd
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szent Antal kereszt

Általánosan: az antik világban úgy tartották, hogy ez az amulett megvéd a betegségektől és a kígyóharapástól. A zsidók epilepszia ellen alkalmazták. Írországban a mai napig használják talizmánként különböző kórok ellen. Ez az egyik legősibb kereszt, a latin kereszt előfutára. A kereszt az élet szimbóluma, örökkévalóságot fejez ki. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: egy utazás alkalmával valaki közel kerülhet hozzád, aki igen pozitív energiákat sugároz feléd. Ez az utazás valószínűleg egy távoli helyre visz téged.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Holográfia 2
  2009-10-27 07:37:01, kedd
 
 
Az eljárás ötletét Gábor Dénes vetette fel és dolgozta ki 1947-ben. Bár az elmélet jó volt, az első hologram elkészítésére csak 1961-ben kerülhetett sor, mert addig - a lézer megjelenéséig - nem állt rendelkezésre olyan fényforrás, amely az interferencia előállításához szükséges koherenciát biztosítani tudta volna.

Mivel a valódi tárgyról kiinduló és a rekonstruált hullám megegyezik, azt ugyanúgy is látjuk. A látott kép háromdimenziós, érzékelhető a térbeli mélység, és lehetővé válik az oldal- és függoleges irányú rálátás is, a kép körbejárható. A hologramon a tárgy képe végtelen sok perspektívából van rögzítve, s ha a megfigyelő mozog, más és más perspektívát érzékel, amelyek folyamatosan mennek át egymásba, így az elrendezéstől függően lehetséges, hogy az egyik irányból takart vagy nem látható részlet valamelyik másik irányból nézve láthatóvá válik.

A hologramok mélységélessége igen nagy, csupán a fényforrás koherenciahossza szab határt neki, ezért ha a tárgy egyes részeinek mélysége eltérő, akkor a róluk kapott kép szemlélésekor is változtatni kell a szem fókusztávolságát. Mivel a hologram felvételekor nem használnak objektívet, nem történik a képnek a hagyományos értelemben vett leképezése, a tárgy minden egyes pontjából a hologram bármely pontjába érkezik információ. Emiatt nincsenek olyan pontok, elemek a hologramon, amelyek emlékeztetnének az eredeti tárgy jellegzetes vonalaira, és ez az oka annak a meglepő tulajdonságnak, hogy a kettétört hologram is előállítja a tárgy teljes képét. Ha ugyanis a hologram valamilyen módon megsérül (karcolás, folt, törés), csupán azok a perspektívák tűnnek el a képből, amelyeket a sérülés érintett, a többi megmarad. Természetesen ez is információ- és intenzitásveszteséggel jár, és ha a hologramnak csak kis darabjával állítjuk elő a képet, a felbontóképesség is csökken.

A lézer megjelenése

Amikor a lézer 1961-ben elérhetővé vált, Leith és Upatnieks tudósok számára megadatott a gyakorlati lehetősége annak, hogy valódi, háromdimenziós hologramokat készítsenek. Leith és Upatnieks hamarosan 12 különböző képet tudott tárolni egyetlen emulzióban. Manapság több száz oldalnyi nyomtatott anyag tárolható azon a területen, ami közönséges fotográfiával csak egyre lenne elegendő.

A holográfia alkalmazási területei

A hologramok legelterjedtebb alkalmazási formájával, a biztonsági azonosító jelekkel mindenki találkozhat a kazettákon és CD-ken vagy az új papírpénzeken, bankkártyákon. Ezek az apró kis hologramok (szinte) hamisíthatatlanok, mert róluk tökéletes másolatot csak az eredeti hologram segítségével lehet készíteni.
Az apróbb-nagyobb dísztárgyként, művészeti alkotásokként forgalmazott hologramokon túl ma már tökéletesen hű, nagyméretű színes hologramokat, sőt színes holofilmeket is készítenek.
A hologramok felhasználási területe azonban - az információtárolás sajátságai miatt - jóval szélesebb, és a szoros értelemben vett háromdimenziós képrögzítésnél sokkal több lehetőséget nyújt.

Példaként ezek közül a lehetőségek közül ragadjunk ki néhányat:

- Ultragyors fényképezés
- Teljes rekonstrukció: 360°-os holografikus kép
- A rekonstruált hullám felhasználása referenciaként: a változással egyidejű vizsgálat
- Több hologram szuperpozíciója ugyanazon a lemezen
- Interferometria kettos expozícióval
- A holografikus filmezés lehetősége
- Holográfia az atomok világában

Forrás: Feltalálóink.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Mai harmoniakártyáim
  2009-10-27 07:33:41, kedd
 
 
1./ A mai napodat Föld-elem hatja át

Fehér - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A fehér az Én-központú individuum színe. Ártatlanságot, tisztaságot ugyanakkor magányt fejez ki. A forma nélküli elvont gondolatok színe. Arra figyelmeztet, hogy ne menekülj saját absztrakcióidba, az élet színes és sokrétű. Nem biztos, hogy mindenki zseni, akit nem értenek meg. Látogass el a Harmónia Színjósdába!


2./ A mai napodat Kielégülés hatja át

Narancssárga - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A narancsszín az erősen aktív, talpraesett, tevékeny, szervező időszakot jelzi. Energiatartalékaid kiapadhatatlanok, nyugtalan vagy, kész változni és változtatni. Figyelj, hogy ne használjanak ki ebben a meleg szívű periódusodban! Ez a szín segít leküzdeni a belső zűrzavart. Kezdd azzal, hogy magad körül rendet raksz! Látogass el a Harmónia Színjósdába!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7473
  • e Hónap: 13714
  • e Év: 65980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.