Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
5 élelmiszer, ami bizonyítottan rákölő hatással bír
  2022-08-25 22:43:36, csütörtök
 
  Elsősorban az egészségünkben bekövetkező egyensúlytalanság az, amely rányomhatja a bélyegét életünk minden területére. Az egészségünket legfőképp a táplálkozásunkkal és egyéb életmódbeli szokásainkkal befolyásoljuk. Ha tudatosan étkezünk, sok mindentől megóvhatjuk magunkat, többek között a rákos megbetegedésektől is. Ezt kutatások is igazolják.

Íme, 5 olyan élelmiszer, amellyel megelőzhetjük a rákos megbetegedések kialakulását. Fogyasszuk őket napi rendszerességgel.

1 - Bogyós gyümölcsök
Mind ízletesek, alacsony cukortartalmúak, C-vitaminban és egyéb antioxidáns hatású vegyületekben gazdagok. Az összes bogyós gyümölcs fitonutriensekkel, azaz olyan növényi hatóanyagokkal van tele, amelyek a rákmegelőzésben szerepet játszanak. Nem egy táplálkozástudományi könyvben olvasható ezen tulajdonságuk.
Együnk minél több áfonyát, feketeszedret, málnát, epret, ribizlit.

2 - Kurkuma
Az egyik leghasznosabb fűszernövény a világon, amelynek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása kutatásokkal alátámasztott. A növényt évezredek óta használják, és egyre inkább bekerül a köztudatba. Minthogy a krónikus betegségek nagy része hosszan tartó gyulladás talaján fejlődik ki, ezért nagyon fontos, hogy ezt a növényt is beépítsük a mindennapi étrendünkbe.

3 - Kelbimbó
Nagyon ízletes, rostokban gazdag zöldségünk, amelyet előszeretettel választanak az egészségtudatos emberek köretként húsok mellé, de akár magában is, kellő fűszerezéssel elkészítve. Lévén keresztesvirágú növény, segít csökkenteni a prosztata- és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Egy kísérlet során humán prosztata tumorsejtek növekedését indukálták egerekben, amelyeket ezután olyan enzimmel kezeltek, amely a keresztesvirágúakban is megtalálható. Hatására a tumor zsugorodni kezdett.

4 - Tea
A tealevél nagyon hasznos az egészségünk szempontjából, hiszen tele van antioxidáns hatású vegyületekkel. A kaempferol, amely a tealevélben található, különösen jó hatással rendelkezik. Azt figyelték meg, hogy azok a nők, akik teával hozzájutottak ehhez a vegyülethez, kisebb kockázattal rendelkeztek petefészek-rák kialakulására.

5 - D-vitamin
Természetesen nem élelmiszer, mégis fontos megemlítenünk ezt a vitamin fajtát, hiszen bizonyított, hogy rákmegelőző és immunerősítő hatással rendelkezik.

A D-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a sejtnövekedés szabályozásában és a sejt-sejt kommunikációban. Egyes tanulmányok szerint képes csökkenteni a tumor sejtek növekedését és a rákos szövetekben az új erek kifejlődését. A D-vitamin több, mint 200 emberi génre van hatással, ezért fontos, hogy elegendő legyen a szintje a vérünkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A legerősebb természetes inzulin
  2022-08-25 22:37:31, csütörtök
 
 



A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol még a mai napig is előfordul vadon. Európába és az akkori Pannóniába a római legionáriusok hozták be.

A nyersen fogyasztott kapor értékes antioxidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.

A kapor a szárításra nagyon kényes dolog, mert az illóanyagok, amelyek nagyon fontos összetevői a növénynek, már 50-60 fok körül elpárolognak. A szárított zöldségként kapható nem javasolható, mert azt 75-90 fokon szárítják. Európában már több országban készítenek 100 százalékos kaportablettát, amiben csak a tiszta kapor van, kötőanyagmentesen.

Vércukorszint-csökkentő hatás
A kapor e hatását a vanádiumnak köszönheti, mert szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását. Így az elfogyasztott szénhidrát nem raktározódik el, mint zsír, hanem egyenesen az izomsejtekbe jut és energiává alakul át. A vanádiumnak koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de előszeretettel alkalmazzák erős fogak, csontok, izmok növelésére.
Fogyasztásakor szálkásabb izomzathoz jutunk, de előírás szerint kell alkalmazni, mert a vanádium túladagolása nem szerencsés. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kapor néhány hónap alatt jelentősen részt vesz a vér cukorszintjének a csökkentésében.

Vigyázzunk! Ha egyszerre sok kaprot fogyasztunk, akkor hirtelen viszi le a vércukorszintet, ezért csak fokozatosan alkalmazzuk. Figyeljük meg, hogyan reagál rá a szervezetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A görögszéna gyógyhatásairól
  2022-08-25 22:32:06, csütörtök
 
  Görögszéna: egyike Egyiptom legrégibb kultúrnövényeinek, a Földközi tenger keleti partvidékét övező országokban őshonos.

A görögszéna a legrégibb korok óta szolgálja az ember egészségének megőrzését. Gyógyászati értékét az indiai, arab, görög, kínai népi- és tudományos gyógyászatban is kiemelkedőnek tartják, fogyasztása ezekben az országokban általánosan elterjedt.

Egyik legismertebb tulajdonsága, hogy étvágygerjesztő, és csökkenti a koleszterinszintet, cukorbetegek is fogyaszthatják. A görögszéna magja gyulladáscsökkentő, nemi hormonokat szabályozó, tejelválasztást fokozó, antidiabetikus, koleszterint csökkentő, étvágyjavító, érelmeszesedést gátló.
Forrás : Internet
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fülfájás ősi ellenszerei
  2022-08-25 22:08:40, csütörtök
 
  A fülfájás ősi ellenszerei - olívaolaj, fokhagyma, gyömbér

Amennyiben olykor fáj a fülünk, nem kell attól tartanunk, hogy valami komoly betegség áll a háttérben, azonban ha gyakran panaszkodunk fülfájásra, akkor érdemes kivizsgáltatni, hogy mi is lehet az okozója. Ha csak ritkán fordul elő, hogy fáj a fülünk, első körben otthoni, természetes gyógymódokkal is bátran megpróbálkozhatunk.

Az olívaolaj nagyon sok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Néhány csepp olívaolaj testhőmérsékletűre felmelegítve nagyon hasznos lehet a fülfájás enyhítésében.

Már az ókori Rómában is kedvelték a fokhagymát, és ki is használták ezernyi jótékony hatását és tulajdonságát. Napjainkban is sok mindenre használhatjuk, például a magas koleszterinszint csökkentésére és az érelmeszesedés megelőzésére, de fülfájás enyhítésekor is fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez.

Hogyan használjuk? Reszeljünk le egy gerezd fokhagymát, melegítsünk olívaolajat, áztassuk benne egy félórát a lereszelt fokhagymát. Majd szűrjük le és ezt csepegtessük a fülünkbe.

A fülfájás enyhítésére a gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gyömbér is a segítségünkre lehet. A fokhagymához hasonló módon használhatjuk, vagy reszeljünk le egy kevés gyömbért, nyerjünk ki ily módon pár csepp gyömbérlevet és ezt csepegtessük a fülünkbe.

A teafaolaj nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem remek antibiotikus hatással is rendelkezik. Már néhány csepp teafaolaj enyhíthet a fülfájás problémáján. Olívaolajjal is elkeverhetjük és ily módon is csepegtethetünk a fülünkbe néhány cseppet.

Ha sokat fáj a fülünk, akkor az akupunktúrás kezelés is a segítségünkre lehet. Ez a kezelés a fülben kialakuló nyomó érzést és a fül gyulladását is csökkentheti és akár meg is szüntetheti.

A megfelelő alvási pozíció megtalálása is sokat enyhíthet a fülgondunkon. A megfelelő párna kiválasztása és az is enyhíthet a fájdalmunkon, ha nem a jobb vagy bal oldalunkon, hanem a hátunkon alszunk.

Ideiglenes fülfájás-csillapításként a meleg borogatás is sokat segíthet. A meleg ugyanis csökkenti a gyulladást, segít az izmok ellazításában és fokozza a vér áramlását a fülben. Ezek a hatások pedig mind-mind gyógyító erejűek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Jobb agyműködés és strokemegelőzés grépfrúttal
  2022-08-25 22:03:32, csütörtök
 
 



Előfordul, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy több kiló van rajtunk, mint ami ideális lenne és ennek eredményeképpen a koleszterinszintünk is az egekbe szökött. Igaz, sokan azt állítják, hogy a magas koleszterinszint nem veszélyes, de ez nem egészen így van. Nem véletlen, hogy a legtöbb embernél, akik stroke-on vagy szívinfarktuson estek át, magas koleszterinszintet diagnosztizáltak. Természetesen az is előfordul, hogy nem magasak a lipidértékek, mégis bekövetkezik a tragédia. A grépfrútra azonban számíthatunk akkor is, ha súlyfölösleggel küzdünk, illetve abban az esetben is, ha kicsit magasabbak a koleszterinértékeink.

A grépfrút kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok értékes tápanyag megtalálható benne. Különösen gazdag A-vitaminban, amelynek kiemelkedő a szerepe az immunvédelemben, de a szem és a bőr egészségének fenntartásában is közrejátszik. Folátban és C-vitaminban is gazdag ez az ízletes déligyümölcs, ami védelmet jelent a bőr, az íny, az erek és az immunrendszer számára.

Egy kutatás során megállapítást nyert, hogy a grépfrút aktívan hozzájárulhat a fogyásunkhoz, illetve nagy szerepe lehet a vércukorszint szabályozásában is. Ezzel a hatással pedig megelőzhetővé válhat a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kialakulása.

Igaz, még folyamatban vannak a kutatások, de az eddigi kutatási eredmények azt sugallják, hogy azok a táplálékok, amelyek bővelkednek flavonoidokban, jelentősen csökkentik a stroke kialakulásának kockázatait. A grépfrút nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásokkal rendelkeznek. Minél több antioxidánsban gazdag táplálékot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélye a szív- és érrendszeri panaszok, betegségek kialakulásának és így csökkenhet a stroke és a szívinfarktus kialakulásának esélye is.

A flavonoidoknak az agy működésére is pozitív a hatásuk. Csökkentik a memóriaproblémák, a kognitív hanyatlás kialakulásának esélyét és megóvhatnak bennünket a neurodegeneratív betegségektől.

A grépfrút javítani tudja a koleszterinszintet. Amennyiben magas az LDL-koleszterin-szint, úgy sokkal nagyobb az esélye az érelmeszesedés kialakulásának. A grépfrút csodálatos gyógyhatása azoknál is jellemző volt, akik érelmeszesedésben szenvedtek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A tőzegáfonya jótékony hatásairól
  2022-08-25 21:52:56, csütörtök
 
 


A bogyós gyümölcsök általában mind rendkívül sok jótékony hatással bírnak a szervezetre! Nem hiába számít mindegyik szupergyümölcsnek.

Talán nem is tudtad, de a tőzegáfonya a kékes-lilás áfonya távoli rokonának számít. Itthon inkább ezt ismerjük és fogyasztjuk. De az USA-ban ez egy közkedvelt gyümölcs, amiből főként mártásokat szoktak csinálni.

Úgy tűnik Amerikában jól teszik, hogy sok tőzegáfonyát fogyasztanak, hiszen ez egy igazi szupergyümölcsnek számít. Igen fontos vitaminokban, tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag ez a gyógynövény.

Azok számára, akik felfázásra hajlamosak pedig javasolt minél nagyobb mennyiségben fogyasztani!

A tőzegáfonya mangánban, rézben, C-, E- és K-vitaminban gazdag és rosttartalma kiemelkedően magas!

Két tucat olyan tápanyagot tartalmaz, amik antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású.

A fogyni vágyók körében is nagy népszerűségnek élvez, hiszen kalóriatartalma igen alacsony. 100 gramm tőzegáfonya csupán 46 kalóriát tartalmaz. Glikémiás indexe pedig nagyon alacsony, így nem növeli meg hirtelen a vércukor-szintet.

A tőzegáfonya a húgyúti fertőzések ellen folytatott harc egyik legfontosabb gyógynövényének számít!

Az 1880-as években jöttek rá, hogy a tőzegáfonya csökkenti a vizelet kémhatását, így képes fertőtleníteni a húgyutakat.

A felfázás elsősorban a hölgyeket érintő bakteriális fertőzés.

Az E.coli baktérium az okozója, ami megtapad a húgyutakban vagy akár a húgyhólyagban is, ott gyulladást okozva.

Ez pedig fájdalmas is lehet: a felfázás tünetei közé tartozik a gyakori vizelési inger, illetve a vizeletürítéskor jelentkező csípő, égető érzés.

A tőzegáfonya antocioninban gazdag gyümölcs, ami egy antioxidáns. Az antocianin segíthet megakadályozni, hogy az E.coli baktérium letapadjon. Így elősegíti a húgyúti gyulladások kialakulásának megelőzését.
Forrás : Herba-D hírlevele
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hangulatváltozások és a hőhullámok ellen
  2022-08-25 21:32:33, csütörtök
 
  A menopauza szakaszába lépő nők választhatják a hormonpótlást, a hormonkezelést, viszont sokan nem élnek a lehetőséggel, vagy az egészségügyi állapotuk nem engedi ezeknek a készítményeknek a használatát. Azonban a tünetek jelen vannak az életükben, amelyek ellen sokan szeretnének lépéseket tenni. Cikkünkkel most ehhez nyújtunk segítséget.

A menopauzának nagyon sokféle kellemetlen tünete ismeretes, többek között ilyen az álmatlanság, a fejfájás, a hőhullámok és a hangulatingadozások. Mutatunk is néhány olyan természetes szert, amelyek nagyon sokat segíthetnek ezeknek a problémáknak az orvoslásában.

Nagyon sok nő a hőhullámokra panaszkodik a változókorban. A fürtös poloskavész nagyon hatékony lehet a hőhullámok kezelésében, de más női problémák kezelésére is használhatják a nők ezt a gyógynövényt, például a menstruációs rendellenességek megszüntetésére, illetve más, a menopauzában gyakori tünetek enyhítésére.

A fürtös poloskavész mind a hőhullámok, mind pedig a hangulatingadozások kezelésében nagyon eredményesnek bizonyult a vizsgálatok során. A kutatások azt mutatják, hogy ez a gyógynövény az éjszakai izzadást is nagyon hatékonyan kezeli, illetve a vérnyomás csökkentésében is a nők segítségére lehet.

A lenmag omega-3 zsírsavakban és lignánokban gazdag, amelyek ösztrogénszerű hatásokat fejtenek ki, hiszen fitoösztrogének. A lenmag és a lenmagolaj például eredményesen csökkenti a magas koleszterinszintet, ami szintén nagy gondja a változókorba lépő nőknek.

Az E-vitamin nagyon hatékonynak bizonyult a hőhullámok és a hüvelyszárazság kezelésében.

A jóga, a testmozgás és a megfelelő légzőgyakorlatok szintén sokat segíthetnek a menopauzába lépő nők problémáin, hiszen a testmozgás és a meditáció csökkenti az ingerlékenységet, de a hőhullámok gyakorisága és intenzitása is csökkenni fog, amennyiben valaki rendszeresen mozog. A rendszeres edzés segíti a minőségi alvást is, amely szintén az egyik elengedhetetlen feltétel a menopauza tüneteinek csökkentéséhez.

Nagyon lényeges, hogy mindenki, aki a menopauza szakaszába lépett, életmódot változtasson. Szokjon le a dohányzásról, csak mértékkel fogyasszon alkoholt, kövessen szívegészséges étrendet és próbálja meg elérni az ideális testsúlyt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A boldog házasság 4 szokáson is múlhat
  2022-08-25 21:26:37, csütörtök
 
  Minden családban vannak közös rituálék, vannak olyan szokások, amelyek nemcsak kellemes időtöltést ígérnek, de sokkal szorosabbá fűzik a családtagok, a szülők közötti köteléket. Amennyiben a házasfelek tudnak és akarnak is boldogok lenni a házasságban, úgy biztos, hogy a házasságuk is működni fog.

Mégis milyen szokások segíthetnek a hosszú házasság megőrzésében?
Tény, hogy a nők sokkal érzelmesebbek, mint a férfiak. Vannak esetek, amikor a férfiakat kiborítja a túl sok érzelem, azonban a nőknek ahhoz, hogy megfelelően tudjanak működni, nagyon lényeges, hogy ki tudják önteni a szívüket a férjüknek. A kommunikáció nagyon lényeges, de a legfontosabb, hogy a házasfelek odafigyeljenek egymás érzelmi szükségleteire, hiszen csak így lehetnek, csak így maradhatnak igazán boldogok.

Az élet tele van megpróbáltatásokkal, hiszen mindenki, aki dolgozik, nagyon is jól tudja, hogy mennyi nehézség adódhat a munkahelyen, és igazán fárasztó minden egyes nap a maximumot nyújtani. Az életben is vannak olyan megpróbáltatások, problémák, amelyeket meg kell oldani, amelyeken át kell lendülni, de ez csak akkor valósítható meg, ha a humort eszközként használjuk az életünkben, azaz nem mindig csak rágódunk és a gondokon agyalunk, hanem sokat nevetünk, és nem veszünk mindent a szívünkre. Kutatások igazolják, hogy azok a házaspárok, akik sokat nevetnek, sokkal könnyedebben képesek megoldani a problémákat és sokkal hamarabb át tudnak lendülni az élet nehézségein.

Nagyon sokat kell tenni egy jó házasság fenntartásáért. A házasság nem működik önmagától, minden egyes nap tenni kell annak érdekében, hogy boldogok legyünk. Tíz, húsz vagy akár harminc év alatt kiismerjük ugyan a másikat, de nagyon jól tud esni még ennyi idő elteltével is egy bók, egy simogatás, egy csók, egy érintés, egy kedves szó mind a két félnek. Éreztessék hát egymással, hogy fontosak egymásnak, és ne fukarkodjanak a dicséretekkel, a kedves gesztusokkal sem.

Nem lehet mindig csak dolgozni, nem lehet mindig csak komoly dolgokon agyalni. Egy házasság abban az esetben lesz működőképes, ha a felek gyakran töltenek el együtt minőségi időt. Egy wellnesshétvége, egy közös kirándulás, egy séta a természetben, egy közös fürdőzés nagyon jótékonyan hat a lélekre, és ezzel együtt a házasságra is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szemvitaminok
  2022-08-25 21:24:41, csütörtök
 
  Szemvitaminok - A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, B-vitaminok

Egyes vitaminoknak nagy szerepük van a szem egészségének fenntartásában. A legtöbb vitamin antioxidáns hatással is rendelkezik, ami nemcsak a szemet érintő gyulladásoktól, hanem az oxidatív stressztől is védelmet jelent.

A vitaminhiány megnöveli az egyes szembetegségek kialakulásának a kockázatait. Ilyen szembetegség például a szürkehályog, a glaukóma és az életkorral összefüggő makuladegeneráció.

Az egyik alapvető vitamin, amely a szem egészségét biztosítja, nem más, mint az A-vitamin. Ez a vitamin lehetővé teszi, hogy kevésbé jó fényviszonyok között is jól lássunk. Az A-vitamin hiánya éjszakai vakság kialakulásához is vezethet. Az A-vitamin a szaruhártya egészségére és működésére is pozitívan hat. A béta-karotinoidoknak is nagy szerepe van a szem egészségének fenntartásában, a béta-karotin ugyanis A-vitaminná alakul a szervezetben.

Az E-vitamin különösen erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az antioxidánsok segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyeknek sejt- és szövetkárosító hatásaik vannak. Antioxidánsokra azért is van szükségünk, mivel a szabad gyökök károsítják a szemen belüli fehérjéket.

A C-vitamin egy másik olyan antioxidáns, amely segít megvédeni a szemet az oxidatív stressztől. Az oxidatív károsodás tehető felelőssé a szürkehályog kialakulásáért. Ez a vitamin mintegy negyven százalékkal csökkentheti a szürkehályog kialakulásának az esélyét.

A B-vitaminok közül a B6-, a B9- és a B12-vitamin kiemelkedő szerepet játszik a makuladegeneráció megelőzésében. Ezeknek a vitaminoknak a hiánya megnöveli a szürkehályog kialakulásának a kockázatait is. Hogyha pedig nincs elegendő niacin, azaz B3-vitamin a szervezetünkben, akkor a glaukóma előfordulási esélye nő meg. A glaukóma egy olyan szembetegség, amikor is folyadék halmozódik fel a szemen belül és ez nyomást gyakorol a látóidegre. Idővel ez nagymértékben károsítja a szem idegeit, ami akár még látásvesztést is eredményezhet.

A szem egészségének fenntartásához szükség van még luteinre és zeaxantinra, amelyek csökkentik a retinát érintő oxidatív károsodást. Nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségek tartalmazzák ezt a két antioxidánst.

A retina, a sejtmembránok és a szem fehérjeszerkezetének egészségét biztosítja a cink. A cinket bevethetjük a látásélesség csökkenése ellen is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Gyömbérrel, jógával és akupunktúrával a fejfájás ellen
  2022-08-25 21:22:03, csütörtök
 
  A fejfájás csillapítását sokan csakis gyógyszerrel képzelik el, pedig ez a legrosszabb, amit csak tehetünk, hiszen minél több alkalommal nyúlunk a gyógyszeres szekrénybe, a gyógyszerek annál kevésbé fognak hatni.

Sokan küzdenek fejfájással manapság és sokan szenvednek migrénes fejfájástól, amelynek nem csak a fejfájás az egyetlen tünete. A migrénes betegek nagyon jól tudják, hogy milyen tünetekkel is jár ez a betegség, például hányingerrel, hányással, hangérzékenységgel és fényérzékenységgel.

Egyes gyógynövények nagyon hatásosak lehetnek a fájdalom csillapításában. A gyömbér elsősorban a gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönheti remek fájdalomcsillapító hatását. Hogyan hat? Segít az erek tágításában, hiszen az erek szűkülete is oka lehet a gyakori fejfájásnak.

A borsmenta is rendelkezik mind gyulladáscsökkentő, mind pedig fájdalomcsillapító hatásokkal. Hogyan hat? Segíti az izmok ellazulását. Ha borsmentát lélegzünk be, az is sokat segíthet a fejfájás enyhítésében, de hordozóolajjal elkeverve egy remek nyakmasszázst is alkalmazhatunk, amely hatására a fejfájás is hamarosan megszűnik.

Mindenféle testmozgás nagyon hatásos a fájdalom csillapításában, de a jóga különösen nagyon hasznos, ha fejfájástól szenvedünk. A jóga a feszültség oldásában lehet a segítségünkre, ily módon képes csökkenteni a fej fájdalmát.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy az akupunktúra a migrénes rohamok megelőzésében is segíthet, amellett, hogy a fejfájás csillapításában is rendkívül hatékony.

A kevés, vagy a nem jó minőségű alvás is fokozza a fejfájás kialakulásának intenzitását és gyakoriságát. Egy egészséges felnőtt embernek napi 7-8 órát kellene ahhoz aludnia, hogy egyrészt kipihenje magát, másrészt pedig azért, hogy fizikailag, mentálisan és szellemileg is regenerálódni tudjon.

Ha fejfájástól, migrénes fejfájástól szenvedünk, nagyon sokat segíthet, ha módosítunk az étrendünkön. Figyeljük meg, mi vált ki esetünkben fejfájást és próbáljuk meg elkerülni ezeket az ételeket. Fogyasszunk minél több olyan táplálékot, amely magnéziumban, illetve riboflavinban gazdag. Magnéziumot nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak, míg a B2-vitamin a tojásban és az alacsony zsírtartalmú termékekben található meg nagyobb mennyiségben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.