Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Csipkés báliruha
  2023-03-26 22:00:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Bébi alpaka
  2023-03-26 20:55:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Hóvirágok
  2023-03-26 20:29:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Hagymatea
  2023-03-26 20:25:39, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
3 rövid ima ami erővel tölti fel a lelket
  2023-03-26 17:54:57, vasárnap
 
  Nézd meg ezeket az erőteljes imákat, amelyeket bármikor alkalmazhatsz, amikor reményre és erőre van szükséged. Használd bátran ezeket a őket, hogy megrendíthetetlenül emlékezz Isten igazságára, amikor szükséged van az Ő igéjének bizonyosságára...

1. Megnyugvást találni Istenben
Uram, köszönöm, hogy lelkem nyugalmat talál színed előtt . Üdvösségem egyedül tőled származik, te vagy az én sziklám és erődöm! Segíts, hogy ne felejtsem el, hogy még a legnehezebb időkben is velem vagy, és soha nem rendülök meg! Ámen.

2. Ha magányosnak érzed magad
Uram, adj nekem vigaszt és erőt a magány és a kétségbeesés idején. Segíts emlékeznem arra, hogy te mindig velem vagy, és te vagy az én részem örökké. Ámen.

3. A nehéz időkre
Uram, adj erőt, hogy a megpróbáltatások és nehézségek közepette is megtaláljam az örömöt és a jót. Teremts bennem hitet és kitartást, hogy érett és teljes legyek, semmiben sem szenvedve hiányt! Ez csak a te Igéd ereje által lehetséges. Ámen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Imák - fohászok   
Tudatalattid képességéről
  2023-03-26 16:24:01, vasárnap
 
  Szinte bármire képes a Tudatalattid, ha így használod...

A meggyőződés és a hit formálja a tudatalattinkat. Egész életünk attól függ, hogy mit hiszünk, mit gondolunk, és milyen elvárásokat küldünk az életünk felé. Ha negatívan gondolkodunk, az elraktározódik mélyen a tudatalattinkba, és életünkben hajlamosak leszünk a rossz történéseket bevonzani.

Pár tipp, hogy hogyan alkalmazzuk a tudatalattink erejét:

1. A tudatalattink nem csupán ellenőrzi testünk folyamatait, hanem rengeteg felmerülő kérdésre tudja is a választ. Segítségünkre lehet problémáink megoldásában.

2. Mielőtt elalszunk, "küldjük el" a kérdéseket, és hamarosan csodás válaszokat fogunk kapni. Fogalmazzuk meg vágyainkat, és teljesülni fognak azok.

3. Minden, amit befogad a tudatalattink, érzelmeink, gondolataink, és cselekvéseink által irányított. Különösen figyelmet kell fordítanunk gondolatainkra, hiszen nagyon rengeteg minden múlik rajtuk az életünkben.

4. Minden tapasztalat a beteljesületlen vágyak eredménye. Ha leragadunk egyes problémáknál, kétségbeesünk, akkor a tudatalattink is így fog válaszolni.

5. Ha van egy vágyunk, vagy álmunk, akkor ismételgessük rendszeresen a következő kijelentést: Hiszek a tudatalattim hatalmában, általa fogalmazódott meg ez a vágy bennem, ami be is fog teljesülni.

6. A stressz, a szorongás és a félelem megzavarja a testünk természetes működését. Más lesz a légzésünk, a szívritmusunk, a pulzusunk. Képzeljük el a nyugalom, és kiegyensúlyozottság állapotát, és nem sokra rá a fizikai tüneteink is el fognak múlni.

7. Gondoljunk a legpozitívabb dolgokra, legyenek örömöt okozó elvárásaink. Érzelmeink, és gondolataink egyfolytában valóra válnak.

8. Képzeljük el, hogy minden felmerülő probléma pozitív kimenetelű lesz. Az elképzelt, és a tudatalattinkban elraktározott gondolataink valóra válnak. Tudatosan válasszuk a jót!

"Az ember azzá válik, amit gondol! " - (James Allen)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Terjed az SMS-NYAK szindróma
  2023-03-26 16:05:52, vasárnap
 
  Ezt a súlyos gerincelváltozást egyre több esetben diagnosztizálják a szakemberek. A krónikus nyakmerevséggel, görcsös fejfájással, súlyosabb esetben meszesedéssel, porckopással,. porckorong sérvvel járó tünetegyüttest egy ausztrál orvos - James Carter nevezte el.

Ezt a gerinc deformitást a leszegett fejjel való mobilozás, tabletezés, vagy a laptopok előtt való görnyedés okozza.

A kutatások szerint az okostelefon-használók átlagban napi négy (!), éves szinten több mint 1400 órát töltenek az eszköz bámulásával. Nem csoda, ha néhány év alatt a gerinc ,,megadja magát" és az izmok alkalmazkodnak a megváltozott testtartáshoz. Az elülső izmok megnyúlnak, a hátsó izmok rövidülnek és a fej előre helyeződik.

Az állandósult rossz testtartás miatt a gerinc íve jelentősen megváltozik, a rugalmasságot biztosító S-alakú görbületek helyett C alakban görbül. Ez a testtartás mind nyakunkra, mind derekunkra hatalmas többletterhet ró. A 4-6 kilogramm súlyú fej 60 fokos szögben történő előredöntése a telefon képernyőjének nézegetése közben közel 30 kilogrammnak megfelelő nyomást gyakorol a nyaki gerincre, és minél jobban előredöntjük a fejünket, annál nagyobb lesz a többletteher.

A folyamatos többletteher cipelése folyamatos többletnyomást jelent a porckorongok számára, így azok néhány év alatt ellapulna, majd kialakul a sérv. A túlterheléstől a nyak hátsó részének izmai megfeszülnek, anyagcseréjük jelentősen romlik, felhalmozódnak a salakanyagok és fájdalmassá válik a nyak és a váll. Az egymáson elcsúszó nyaki csigolyák akadályozzák a köztük futó, az agyba friss vért szállító artériák útját, így az oxigénhiány miatt gyakran alakul ki szédülés, krónikus fejfájás.

Mit tehetünk ellene?

Mivel ezeknek az eszközöknek a használat szinte elkerülhetetlen a mindennapi élet során, ezért próbáljuk meg tudatosan helyes testtartásban használni a mobileszközöket. Ahelyett, hogy a fejünket hajtanánk le, inkább emeljük a készülékeket a szemünk magasságába, az irodában pedig gondoskodjuk arról, hogy a monitor megfelelően legyen elhelyezve, tehát ne keljen a fejünket előre hajtva dolgozni.

Szánjunk óránként legalább 5 percet arra, hogy átmozgassuk a vállainkat és lassú, alapos fejkörzésekkel megtornáztassuk a nyakizmainkat is.

Ön is érintett?
Egy egyszerű teszt segítségével, otthon is megállapíthatja, kialakult-e ez a deformitás már Önnél. Álljon egy sima falfelület elé háttal úgy, hogy feneke és lapockái a falhoz érnek. Ha nehezére esik tarkójának középső részét a falhoz érinteni, akkor mindenképpen forduljon gyógytornászhoz vagy mozgásterapeutához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az alacsony vérnyomás furcsa okai
  2023-03-26 15:59:03, vasárnap
 
  A magas vérnyomás nagyon sok negatív következménnyel járhat, de az alacsony vérnyomásnak is lehetnek nagyon kellemetlen tünetei. Az egyik ilyen a szédülés és a fejfájás. Hogy mi okozhatja az alacsony vérnyomást? Mutatjuk a válaszokat.

Az alacsony vérnyomás kialakulásában nagy szerepe van annak, ha nem fogyasztunk elegendő tápanyagban gazdag táplálékot. Ha nem eszünk olyan ételeket, amelyek esszenciális aminosavakat, fehérjéket, folsavat vagy B12-vitamint tartalmaznak, ez mind oka lehet az alacsony vérnyomás kialakulásának. Ahhoz, hogy a szervezetben vörösvértestek termelődjenek, aminosavakra és vitaminokra van szükség. Ha nem termelődik elegendő vörösvértest, ez oka lehet a vérszegénység kialakulásának és a szív sem tudja kellőképpen ellátni a munkáját, azaz képtelen lesz a megfelelő nyomást kialakítani és fenntartani az erekben.

Léteznek olyan betegségek, amelyek szerepet játszanak az alacsony vérnyomás kialakulásában. Egyes pajzsmirigybetegségek is okozhatnak vérnyomásproblémákat, például a pajzsmirigy alulműködése nemcsak alacsony vércukorszintet, hanem alacsony vérnyomást is eredményezhet.

Nemcsak egyes betegségek, hanem egyes gyógyszerek is okai lehetnek az alacsony vérnyomás kialakulásának. Ilyenek lehetnek a depresszió elleni vagy a magas vérnyomásra szedett gyógyszerek. Ha valaki azt tapasztalja, hogy a magas vérnyomására szedett gyógyszer túlságosan is leviszi a vérnyomását és ez kellemetlen tünetekkel jár együtt, semmiképpen se hagyja abba a gyógyszer szedését, hanem konzultáljon a kezelőorvosával.

Idősebb korban sok minden megváltozik. Egyes betegségek és pozíciók, testhelyzetek is okozhatnak hirtelen vérnyomáscsökkenést. Ha valaki sokat pihen vagy ül, majd hirtelen feláll, érezheti, hogy alacsony a vérnyomása, mégpedig abból, hogy hirtelen szédülni kezd. Egyes betegségek is kiválthatnak alacsony vérnyomást, például ilyen az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

Az alacsony vérnyomásnak sok más oka is lehet. Ide tartozik például a terhesség, a szívproblémák, de a túl sok napon való tartózkodás, pontosabban a kiszáradás is okozhatja. Alacsony vérnyomást idézhet elő a nagyfokú vérveszteség és a súlyos allergiás reakció is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Természetes ránctalanítók
  2023-03-26 15:56:48, vasárnap
 
  Jobbak, mint a ráncfelvarrás - természetes ránctalanítók

A nőket talán jobban megviseli az öregedés és annak szemmel is jól látható jelei, mint a férfiakat. A ráncfelvarrást, a plasztikai műtétet egyrészt nem mindenki tudja megfizetni, másrészt sokan tartanak is egy-egy ilyen beavatkozástól. A természet azonban felkínál olyan szupertáplálékokat, illetve mi magunk is elkészíthetünk olyan maszkokat, amelyek ha nem is állítják meg az öregedési folyamatokat, de jelentősen lelassítják azokat. Mutatunk is néhány természetes és ráadásul biztonságos módszert, amellyel lassabbá válik a ráncosodás folyamata.

A természetes ránctalanításban az olajok is a segítségünkre lehetnek. A kókuszolaj antioxidánsokban gazdag, megakadályozza a szabad gyökök képződését, ami a korai öregedés egyik elsődleges oka. A kókuszolaj egy olyan természetes bőrpuhító, amely csökkenti a már kialakult ráncok mélységét is.

Az olívaolaj egy remek hidratálószer, amely szintén gazdag antioxidánsokban, például A-vitaminban és E-vitaminban, amelyek ugyancsak segítenek a bőrkárosító szabad gyökök elleni küzdelemben.

A bőrünk víz, fehérjék és zsírok kombinációja, éppen ezért a bőr ,,feltöltéséhez" egészséges táplálékokra is szükség van. A mandula például sok E-vitamint és hidratáló zsírokat tartalmaz, és erős antioxidánsként segít kivédeni az UV-károsodást is.

A fekete áfonya is remek szupertáplálék, hiszen az antioxidánsoknak és a kollagént védő C-vitaminnak a kombinációja is megtalálható ebben a gyümölcsben.

A banánból remek arcmaszkot készíthetünk. Készítsünk maszkot pépesített banánból, natúr joghurtból és narancsléből. Hagyjuk az arcunkon legalább 15 percig, majd bő vízzel mossuk le. Az A-vitamin az öregségi foltok ellen hatásos, míg a B-vitaminok lassítják az öregedési folyamatokat, a kálium hidratáló hatással van a bőrsejtekre, az E-vitamin pedig többek között segít a bőr UV-károsodással szembeni ellenálló képességének megerősítésében.

A C-vitamin kulcsszerepet játszik az egészséges és rugalmas bőr fenntartásában. Egyrészt segít a bőr hámlasztásában, másrészt csökkenti a bőrfoltok és a finom vonalak megjelenését.

Egyes ásványi anyagokra is szüksége van a bőrnek. A szelén például megelőző ránckezelésként használható, illetve erős antioxidánsként is működik. Semlegesíti a bőrben a szabad gyököket és segít ellensúlyozni a bőrnek az öregedési folyamatok miatt bekövetkezett rugalmatlanságát.

A réz olyan esszenciális ásványi anyag, amely segít helyreállítani a bőrben az elasztin- és kollagénrostokat. A cink pedig tisztítja a bőrt és csökkenti a faggyútermelést. Ezen kívül a hegek és pattanások gyorsabb gyógyulásában is a hasznunkra lehet.

Az uborkás-joghurtos arcmaszk is nagyon hatásos lehet, hiszen hidratálja, tonizálja és világosítja a bőrt és megvédi a szárazságtól. A vitaminjai semlegesítik a szabad gyököket és csökkentik a gyulladást, amely hatások köztudottan lassabb öregedést idéznek elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A természet illata nyugalommal tölthet el bennünket
  2023-03-26 15:54:03, vasárnap
 
  Az erdőterápiáról már sokan hallottak. De mi magunk is megtapasztalhatjuk, hogy milyen csodálatos érzés néha kiszakadni a városból és a természetben, az erdőben milyen feledhetetlen élményeket gyűjthetünk. A természet, az ott hallott állathangok és természetesen az erdő illata is nagy hatással lehet ránk. Ez nemcsak a testi egészségünknek tesz jót, hanem a lelkünknek is.

A legújabb kutatások szerint nemcsak az erdő látványa és az ott hallott hangok nyugtathatnak meg bennünket, hanem az erdőben érzett és megtapasztalt illatok is. Gondoljunk csak arra, milyen jó egy-egy virágnak megérezni az illatát vagy közelebb lépni egy fenyőfához és megszagolni a tűleveleket.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a természetben fellelhető illatok nagyon is pozitív hatást gyakorolnak ránk. Nem csak a stressz-szintünk csökkenhet és a szorongásunk oldódhat, de sokkal nyugodtabbnak is érezhetjük magunkat, illetve még a jóllétünk is fokozódhat az erdőben megtapasztalt illatoknak köszönhetően.

A természetben eltöltött idő nagyon is jót tesz nekünk. Ez nemcsak a fizikai, az érzelmi és a mentális jóllétünkhöz járul aktívan hozzá, hanem a nyugalom megteremtését és a pihenést is segít megteremteni. Gondoljunk csak a kertészkedésre. Amikor a kertben töltjük el a szabadidőnket, akkor is sokkal jobb lesz a kedvünk és sokkal nyugodtabbak leszünk.

A természetben megtapasztalt szagok, illatok is fontos szerepet töltenek be ennek a nyugalomnak a kialakításában. Ez annak is köszönhető, hogy az emberek többségét valamilyen pozitív élmények kötik a természethez, és amikor ezeket a kellemes illatokat megérezzük az erdőben sétálva, akkor a bennünk kialakult pozitív élmények megsokszorozódnak a múltbeli élmények és a természetben érezhető illatok hatására.

A természet illata fokozza bennünk a relaxációs érzetet, ez pedig csökkenti a stresszt és a szervezet kortizolszintjét. Mivel a magas kortizolszint sok betegség kialakulásával hozható összefüggésbe, így a természet, az erdő akár még a betegségek elkerülésében is a segítségünkre lehet.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3670
  • e Hét: 20337
  • e Hónap: 51823
  • e Év: 256524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.