Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A dohányság segíti az őszülést
  2009-11-05 16:20:45, csütörtök
 
 
A dohányzás elősegíti a kopaszodást, őszülést

Tudósok már régóta gyanítják, hogy a dohányzás összefüggésben áll a kopaszodással és a korai őszüléssel. A kapcsolatot nagyrészt a füstben található mérgeknek tulajdonították, melyek a hajhagymákat és a hormonokat károsítják

A legújabb kutatások során 600 férfit és nőt vizsgáltak, ezek fele rendszeresen dohányzó volt. A tudósok a különféle vizsgálatok után megállapították, hogy igen jelentős összefüggés van a dohányzás és a korai őszülés között.

Tavaly egy másik kutatócsoport végzett hasonló irányú felmérést Tajvanon mintegy 740 férfi részvételével. Ennek a kutatásnak az eredménye azért is fontos, mert az ázsiai férfiaknál sokkal alacsonyabb az örökletes kopaszodás aránya. Miután életkorra és családi anamézisre lebontva is megvizsgálták a kutatási eredményeket, arra a következtetésre jutottak, hogy a kopaszodás sokkal nagyobb számban fordul elő a dohányzók körében, mértéke pedig arányos a dohányzás erősségével.

A kérdés most már csak az, hogy a kopaszodást a cigarettában található mérgező anyagok okozzák, vagy pedig a dohányzás káros mellékhatásaként jelentkező olyan betegségről van szó, mely gyorsítja az öregedési folyamatokat?

Mindenesetre ezek a kutatási eredmények a légzőszervi megbetegedések, rák és szívbetegségek kialakulásának kockázata mellett egy újabb érvvel szolgálhatnak a leszokást halogatók számára.

Forrás: Kamszpanasz - Fiataloktól fiatalokról fiataloknak




 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Mai harmoniakártyáim
  2009-11-05 11:53:10, csütörtök
 
  1./ A mai napodat Belső látás hatja át.

Hegy - akadály, leküzdendő feladat, kihívás

Ez az akadály egyben lehetőség is. A hegy kihívás a hegymászónak, a hegy teteje a megérkezés, a dolgok felülről szemlélése, az Isteni világhoz való közeledés, a megvilágosodás jelképe is. A hegy jelentette akadályt leküzdve megszabadulhatunk félelmeinktől. A hegy mozdulatlan, legyőzhetetlen, mégis meghódítható. Ha hegyre mászunk és visszacsúszunk, akaraterőnket növelni kell, ha el akarjuk érni a célunkat. Jusson eszünkbe a mitológiai hős: Siszifusz. Ne felejtsük el, hová, miért indultunk útnak. A hegy a felsőbbrendű én lakhelye, az energiák középpontja. A hegy formája a női kebelét idézi.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élők számára a közösen megmászandó hegycsúcsok, a közös kihvásoknak való megfelelés jelképe. A párkeresők számára nehéz kihívás a pártalálásban.

Ezt mondja neked:
Nem lehet embert birtokolni, ne próbáld a társadat befolyásolni. Engedd, hogy felelősséget vállaljon magáért.
Ha a hegy lábánál megtorpansz, soha nem tudod meg, mit rejt el előled - s mit láthatsz, ha a helyzetet felülről szemlélheted. Döntsd meg a csúcsokat!
Tedd félre a büszkeségedet, te adj többet, mint amit elvársz. Éreztesd a társaddal, hogy fontos számodra.

Erre is gondolj: Nézd meg "Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le" című filmet. Énekelj népdalokat, melyben a hegyek szerepelnek (Például: A csitári hegyek alatt)


2./ A mai napodat Ajándékozás hatja át.

Tojás - Termékenység, egyetemesség, újjászületés, megújulás

Nem csak húsvétkor jelenti a termékenységet! Ma - ahelyett, hogy azon gondolkodnál, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás - inkább fordítsd a magad javára ezt a termékeny időszakot. Munkádban és magánéletedben is jó hasznát veszed majd a kártya teremtő, segítő energiájának. Tojás egyúttal a madarak és hüllők petéje is. Mint anyaméh, a létezés eredetére illetve a termékenységre utal. A mítoszokban szereplő kozmikus tojás a teremtés kezdetét reprezentálja, a minden létező csíráját magába foglaló teljességet. A buddhizmusban az anyaghoz kötött lét kifejezője, áttörése a megvilágosodást jelenti; az inkarnációk sorának megtörését. Ha teheted, egyél ma tojást valamilyen formában. Szerencse jelkép, így próbára is teheted ma a szerencsédet.

Szerelmi üzenet: Párkeresők számára lehet egy kihűlt kapcsolat reneszánsza, kapcsolatban élőknek termékeny napot jelöl.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy minden problémának az eredetét kell feltárni, nemcsak a tüneteit kezelni, különben nem születik hatékony megoldás.
Gondold át, hogy jelenlegi problémáidnak mi a valós oka, próbálj eljutni a baj gyökeréig, és úgy megszüntetni, hogy gyökerestől kiszakítod.
Üzeni, hogy bármilyen holtvágányra jutott dolgot újra lehet a megújulás útjára terelni.

Erre is gondolj: Húsvéti tojások, a tavasz, az újjászületés, a tapasztalatlanok alfelén billegő tojáshéj, a patkolt tojások.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
A szolgáltató kikapcsolhat
  2009-11-05 09:55:29, csütörtök
 
 

Ma hajnalban a Duna televízió adását néztem. Éppen arról beszélt egy érzelem nélküli parlamentet képviselő fiatalember, hogy jövő év május 1-től új rendeletet hoztak be a csekk befizetésekkel és átutalásokkal kapcsolatban.

A rendelet szerint a csekken látható határidő lejárta előtt két nappal be kell fizetni a csekket, ellenkező esetben a szolgáltató kikapcsolhatja, felfüggeszhetei szolgáltatását, legyen szó villanyról, internetről, kábel tévéről, telefonról, vízdíjról, gázról.

Mivel már elfogadták a nem kellően átgondolt törvényrendeletet, változtatni rajta a sokpénzű milliárdosak nem fognak, nagyon megnehezítik ezzel a nyugdíjasok, késői fizetési kifizetéssel rendelkezők életét, akik eddig "csak" késedelmi díjakat fizettek.

Betelefonált egy budapesti néni a fiatalembernek, megkérdezte, mi lesz a nyugdíjasokkal, akik későn kapják meg nyugdíjukat. A szív nélküli fiatalember szemrebbenés nélkül felelte:
- Az a Nyugdíjfolyosítók ügye, velük kell megbeszélni.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Napi jóslás - Bűbáj könyv
  2009-11-05 07:43:35, csütörtök
 
 

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Bűbáj Könyv

Általános: a szumátrai bennszülöttek mágikus hatalmat tulajdonítanak a Bűbáj Könyvének. A mai napig segítségül hívják privát és más fontos ügyekben is. Úgy tartják bizonyos kultúrákban, hogy a betegségek okozói gonosz szellemek, akik megszállják az emberi testet. Gyakran megváltoztatják a szenvedők nevét, hogy ezzel becsapják gonosz szellemeket. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: valaki, megpróbál betolakodni a privát szférádba. Figyelj arra, hogy csak alapos körültekintés után add ki az adataidat másoknak. A magánéletedről csak az igazán közeli hozzátartozóidnak beszélj.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Fontos figyelmeztetés!
  2009-11-05 05:02:15, csütörtök
 
 


Ma reggel kaptam az alábbi e- mailt, a feladó egy Kiskőrösi rendőr százados, Kuti Erika! Felhívtam telfonon a kiskőrösi rendőrkapitányságot, az alábbiakat megerősítették, mindenkire veszélyes bűncselekmény ütötte fel a fejét!!!!!!!!!! Saját érdekedben olvasd el!!!

A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy ..39.....-s hívás, de nem vettem észre és mivel Olaszországra tippeltem és senkit nem ismerek, aki most ott lenne, nem hívtam vissza. Szóval ez tényleg létezik. A T-Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen.
Február 5-n a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon Marija Kusity a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte: Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött. A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen.
Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392, +393., +394.(ebben a konkrét esetben +3... szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz. De ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik. A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon." ABelügyminisztériumtól kapott információk szerintmár több ilyen esettörtént nálunk is. Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekben, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt.

MSN veszély! Átverés! Kérlek add tovább! Vigyázzatok! Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, annak a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a számodat és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t és ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről! Innentől kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb: HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából. De kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs rajta, hanem egy telefonos automatát hívogathatsz munkaidőben. Szóval ez a jelenlegi LEGNAGYOBB CSALÁS ami kimondottan a diákságot célozta!


Kedves Ismerősök! Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: + 4478... Ne vegyétek fel a telefont ha ilyen számról van hívásotok és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet. Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán, kb. 3-4 csörgés után lerakják a telefont. A telefonhívások este történnek! Kérünk Titeket tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik! Köszönöm a segítséget: Kuti Erika r.szds. bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk. Üdv:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1738
  • e Hét: 6602
  • e Hónap: 12843
  • e Év: 65109
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.