Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gondolat a gyereknevelésről
  2010-01-25 16:24:57, hétfő
 
  Ha nincs bennem őszinteség és bizalom önmagam és a világ felé, ha nem tudom elfogadni és tisztelni magamat és mindent, ami körülvesz, ha nem tudom szeretni önmagam s a bennem lévő Istent, ugyan mi az, amit átadhatok a gyerekemnek? Vajon mit lát akkor, ha engem néz? A gyereknevelés, mint fogalom talán nem is igazán helytálló. Ha őszinték és igazak szeretnénk lenni, van egyáltalán olyan, hogy gyereknevelés? Vagy végső soron egész életünknek az önnevelésről kellene szólnia? Lehet, hogy azért vagyunk a világon, hogy minden pillanatban változzunk, fejlődjünk - és ezáltal fejlődjön a Mindenség? Vagy azért, hogy neveljük önmagunkat és a belőlünk kiáradó őszinte bizalom, elfogadás, tisztelet és szeretet által nevelődjenek a gyerekeink?  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Akkor vágjunk bele…
  2010-01-25 15:02:08, hétfő
 
 

Január végén aktivizálódik a tavalyi évben is igen meghatározó fényszög-kapcsolat, amely a 2010-es esztendő egyik meghatározó üzenetét közvetíti: ez pedig a Szaturnusz-Plútó kvadrát. Erről részletesen meséltem a 2010-ről szóló előadásokon vagy érintőlegesen itt olvashatsz róla: Tükör.

Nos, kezdetét veszi az átalakulás. Érdemes lehet megfigyelni azt, hogy nagyjából január 31-e előtt és után egy héttel milyen változások jelennek meg életünkben. Nem feltétlenül kell valamiféle nagy bummra várnunk (bár ez előfordulhat), lehet az egy telefonhívás, egy találkozás, egy új gondolat - de mindenképpen valamiféle olyan átalakulásra utal, amelynek üzenete az, hogy engedjük el a régi energiákat.

A Plútó is, és a Szaturnusz is nagy átlényegülés jelölője lehet, lerombolva azokat a gondolatokat, érzelmeket, tetteket életünkben, amelyek már nem szolgálnak minket, amelyek nem időtállóak, azaz nem Valódiak: illúziók. Ez tényleg lehet bármi, de a változás ott lesz - ez biztos. Esetleg egyenlőre láthatatlan szinten megbújva. Ám, ha felkészülve nézünk elébe, akkor egy fokkal tudatosabban kereshetjük az életünkben azokat a minőségeket, amelyeken ideje túllépni, mert rendbe kell tennünk őket. És, az Ég most azt üzeni számunkra, hogy ezeket a rendbetételeket nem nagyon halogathatjuk tovább.

Ne feledjük el a plútói átalakulások ,,jelmondatát", hiszen egy magasabb nézőpontból nézve, nem érhet bennünket semmi baj, hiszen a Plútó a Tejúton van! Tehát a Galaxis szívéből közvetíti számunkra a legmagasabb szintű fénnyé változás energiáját, s ezt megragadva tudjuk véghezvinni életünkben a transzmutációkat.

Vasárnap, 31-én lesz teljesen egzakt a kvadrát fényszög, lassú mozgású bolygók lévén folyamatosan érezhetjük azt, amit megjelenítenek. Továbbá, ezen a vasárnapi napon a Hold a szűz jegyében fog járni, tehát ez is arra utal, hogy lelki szinten a rendrakás üzenete kiemelt lesz. (akár anya-gyermek viszonylatban is megjelenhet ez. Ezen kívül az intuíciókra, sugallatokra figyelve érdemes alapozni ezt a rendrakást).

- - -

A fentieken kívül a hét másik jelentőségteljes üzenete a Vénusz - Mars szembenállás (szerda). Ez, magas szinten megélve azt jeleníti meg számunkra, hogy a női és férfi teremtő energiák képesek egymást kiegészítve, együtt hatni, működni. S az elején említett ,,Tükör" című írásra utalva, a párkapcsolathoz illetve a külvilághoz viszonyított, megélt szerepünkre érdemes fókuszálnunk. Ezt támogatja ez a szembeállás, ahol megtalálhatjuk az egységet egy új szinten!

A Mars égi helyzetét vizsgálva látjuk, hogy a Rák csillagkép közepében járva a Hazatalálást mutatja nekünk, ahol megélhetjük a magas akarat befogadását, a forrás vagy a Teremtés megnyilvánulását, és ennek átadva magunkat tudunk teremteni az anyagban!

Ez olyan tapasztalás illetve beavatás tud lenni, amellyel egy nagy szintű karmikus kört zárhatunk le - hiszen mint írtam, itt kiegészülésről van szó, tehát mindenki magához mérten képes belül kiegészíteni azt, ami nem egész. Ez az egyensúlyba hozás természetesen karmikusan vizsgálva ,,gyógyító" hatású.

- - -

S ebben a szembenállásban még a Nap is szerepet játszik, ,,ő" is szemben fog állni a Marssal (péntek). Ez igen impulzív energiákat jelenít meg életünkben, hiszen a Mars az oroszlán jegyében (nem csillagképben!) jár, azaz a Nap uralma alatt halad. (A Nap pedig a Szaturnusz uralma latt).

Így, érdemes arra figyelnünk, hogy a bennünk lobogó tüzet az anyagi világ ÁTNEMESÍTÉSÉRE használjuk, azaz arra, hogy megéljük benne a szellemiséget. Tehát figyeljünk a bennünk dúló erőkre, hogy azt ne mások ellen (tükör) fordítsuk, hanem magunkban egy magasabb szintre emelve hazataláljunk. Az uralás minősége most elengedhetetlen - s “szerencsére" a Mars most hátráló (retrográd) mozgást végez, tehát ezekkel az erőkkel a kozmikus utat járva haladhatunk életünkben, szemben a látszólagos földi, karmikus utakkal.

- - -

Szombaton hajnalban pedig a Telihold vár ránk - ami még egy lapáttal tud rátenni a bennünk dúló érzelmek parazsára, tehát az így felszított lelki lángot most nagyon fókuszálva érdemes uralnunk. Figyeljünk oda tetteinkre, érzelmeinkre a hét második felében, mert ezt működtetve nagyon nagy erőhöz jutunk a Szaturnusz-Plútó átalakító erejét meglovagolva! És így a változás valóban a Tejútra fog felrepíteni bennünket!


Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1738
  • e Hét: 6602
  • e Hónap: 12843
  • e Év: 65109
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.