Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Idézet Tatiosztól
  2010-01-27 18:29:26, szerda
 
 
“Ha leereszkedsz lelked mélységeibe, megtalálod a boldogsággal kevert szomorúságot. Vajon lehetnek-e boldogok a napok, ha nem ismerjük a szomorúságot? Ott van ő mindenben, a lombját hullató fa koronájában, a szirmát vesztő virágban, a medréből visszavonuló tenger hullámában és a felhők mögött lebukó nap búcsúzásában. A hegyek szívében is ott lapul a szomorúság. Bánkódnak, hogy nem nőttek az égig, s ha egykor az egek lábát is súrolták, az évek múlásával ormuk megkopott, színük elhalványult. Ezt teszi velünk az idő: a szépség is törékeny, mért volna kegyesebb az örömökkel? Hogy minden boldog pillanatba egy csepp szomorúság vegyül - sosem vagyunk maradéktalanul boldogok -, úgy a szomorúság felkészít a boldogabb időkre. Emberi ez is: alászállás és felemelkedés. Ahogy a nap és az évszakok búcsúznak, majd magukhoz ölelik újra a csillagokat, úgy változandóság honol mindenben: az emberi szívben, a hangulatokban, a körülményekben."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A keresztöltés hatalmas pókkal
  2010-01-27 12:25:47, szerda
 
  Szepes Mária Pszichografológiájában olvasható Weöres Sándor Keresztöltése.

Most kaptam meg 1999-ben elhunyt nagynéném hatvanas években keresztöltéssel készített párnáját, melyet fekete-sárga alapra készített, s keresztben egy hatalmas nagy pók látható rajta.

A kilencvenes években haladtam végig a különféle könyvanyagokon, szimbólumokon, s ezekről írtam verseket, egyikben, melyet nem tudok ismételni csak részletekben nagy gonosz póknak neveztem az Időt, mely kicibálja egyenként a fogakat.

A születésem után nagynénémnek kihullottak a fogai, majd anyámnak és apámnak. Az emberek a műfogsort soha nem tudják megszokni, így apa sem tudta. Szép énekhangja eltorzult, beszéde megváltozott. Anyám könnyen alkalmazkodott a műhöz, mai napig nem okoz neki gondot a protézis viselése.
Kiskoromban ültem a nagynéném mellett áhitatosan, mert nagyon szerettem nagymamáéknál lenni, megtiszteltetésnek vettem, hogy ott lehettem. Nagynéném keresztrejtvényt fejtett, s közben mozgatta a száját. Megkérdeztem tőle, miért teszi. Azt felelte, hogy műfoga van. Tehát Ő sem tudta megszokni.

A Keresztöltés témáját Weöresnél nem ismerem, tény, hogy pókkal függ össze, s fogkihullással, amit az emberekre terheltek.

A Pszichografológia nagypán halál népeit tartalmazza elmebetegségek tárgyalásával, mint alkoholizmussal, dohányzással, karmikus született terhekkel, aláírásukkal mutatva az írásban megmutatkozó karmikus vonalakat. Népei között rengeteg művész található, akik nemi energiájával szolgálják a nagy-Pánt.

Van még egy lyuggató láthatatlan világban élő ismeretlen lényekből álló nép, amelyik kis lyukakkal teszi tönkre a fogakat. Nem tudom, melyik nép kíséretei lehetnek. Csak hallottam róla, s magam is megtapasztaltam a hetvenes években és 1995-ben a jelenlétüket, amikor mindent szétlyuggattak, még a ruhaneműket, fehérneműket is éjjelente a családi házban.

1995-ben arra figyeltem fel, hogy a műfoggal rendelkező embereket csúfolta a média, valamint bejelentette új baktérium bombák, az inyevő baktériumok bevetését.
Ezt követően felhívott telefonon volt anyósom panaszkodva, hogy megfájdultak a fogai. Két nap múlva meghalt.
Az egyik távoli rokonomnak kihullottak a fogai, majd folytatódott az innyének a pusztulása, nem tudtak vele mit kezdeni a fogorvosok, mert a szájpadlása is lesorvadt. Ő is meghalt.

1995-ben a Szentpéteri kórházból ismerős fogtechnikust felhívtam azzal, hogy a tokokat kellene kicserélni a fogaimon. Azt felelte, menjek el a rendelőintézetbe valamelyik fogorvoshoz, vetessem le a tokokat, cseréltessem át, de nehogy mondjam, hogy a többit mással akarom elvégeztetni!

Többen is óvtak a fogorvosoktól. 1991-ben a Csanyikban egy rendőr fenyegetett meg azzal, hogy jaj lesz nekem, amiért a főleg vasfüggönyös orvosokra kihívtam az újságírókat, mert az orvosok bosszút állnak.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1738
  • e Hét: 6602
  • e Hónap: 12843
  • e Év: 65109
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.