Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Rózsaszín kvarc
  2021-05-04 21:32:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Rodokrozit
  2021-05-04 21:31:27, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Papagoit kristály
  2021-05-04 21:30:38, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Opálkristály
  2021-05-04 21:29:27, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szivárvány opál
  2021-05-04 21:27:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Opál geóda
  2021-05-04 21:26:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Aromaterápia a jó alvásért
  2021-05-04 20:49:41, kedd
 
  Bizonyára sokan megtapasztalták már az aromaterápiában használt illóolajok csodálatos hatásait. Az illóolajok sok területen lehetnek hasznunkra, akár a migrén csillapításában vagy az émelygést megszüntetésében is kiválóak. Amennyiben hajlamosak vagyunk a szorongásra és gyakran vagyunk feszültek, érdemes otthon is illóolajokat párologtatni, hiszen nagyszerűen csökkentik a stressz szintjét és nagyon jól oldják a szorongást, de kiemelt szerepük van a pihentető alvás elérése szempontjából is.

Az illóolajok nemcsak az alvás minőségét, hanem annak mennyiségét is javíthatják, azaz sokkal tovább tudunk éjszaka aludni, amennyiben az illóolajok aromaterápiás előnyeit kihasználjuk. Az illóolajok megakadályozzák a szimpatikus idegrendszer aktivitását, ennek következtében több szerotonin termelődik a szervezetünkben, ami elősegíti a relaxációt és a nyugodt pihenést.

Az aromaterápia tehát mindazoknak javasolható, akik valamilyen érzelmi probléma, mentális állapot vagy testi betegség miatt nem tudnak elegendő időt az ágyban tölteni, mélyen aludni.

Az alvásprobléma sok betegség mellékhatása is lehet, az egyik ilyen a szívbetegség. Az érintettek gyakran panaszkodnak arra, hogy éjjel nem tudnak elegendő órát aludni, vagy ha alszanak is, reggel fáradtak, tehát éjszaka nem tudják magukat kipihenni.

Vizsgálatok sora igazolja, hogy a levendulának kiemelkedő szerepe van az aromaterápiában, hiszen jól támogatja a nyugodt alvást. Ez a megállapítás a szívbetegségben szenvedőkre is érvényes, így a levendula-illóolaj segítheti a szívbetegségben szenvedő személyek mély és pihentető alvását.

Az alvás minőségének javításához más illóolajok belélegzése is hozzájárulhat, kipróbálhatjuk akár a bergamott vagy a szantálfa illóolaját, melyek aromaterápiás hatása kiemelkedő. Lényegesen sokat javul az alvás minősége és mennyisége, ha lefekvés előtt belélegezzük ennek a két illóolajnak az illatát.

Kutatásokat nemcsak szívbetegek, hanem demenciában szenvedő betegek esetében is végeztek. Olyan betegeket vontak be a vizsgálatokba, akik éjszakánként rosszul aludtak. Igazolást nyert, hogy a cédrusillóolaj pozitívan hat a demens betegekre, hiszen ennek az illóolajnak a használatától jelentősen javult az érintettek alvásminősége.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ekcémás bőr kezelése házilag
  2021-05-04 20:46:25, kedd
 
  Az ekcéma kialakulásának sok oka lehet, többnyire genetikailag meghatározott, de egyes anyagok és a stressz is előidézheti. Egyre többen szenvednek ebben a bőrbetegségben. Sokan szednek rá gyógyszert, illetve használnak valamilyen szteroidos gyógyszeres kenőcsöt, ami nem igazán jó ötlet, mivel ezek sok olyan összetevőt tartalmaznak, melyek felborítják a bőr kényes egyensúlyát. Az is probléma lehet, hogy hozzászokik a bőr a használatukhoz, éppen ezért egy idő után már nem tudnak kellően hatni.

Cikkünkben most ekcémás bőrre való szépségrecepteket olvashat. Mielőtt elkezdené használni a saját készítésű krémjét, mindenképpen végezzen bőrpróbát, hogy kiderüljön, nem allergiás egyetlen összetevőre sem.

Testvaj ekcémás bőrre
Hozzávalók:
fél csésze sheavaj
fél csésze kakaóvaj
negyed csésze Aloe vera gél
negyed csésze búzacsíraolaj
5-6 csepp olyan illóolaj, amit szeret a bőre

Elkészítése:
Vízgőz fölött olvassza fel a sheavajat és a kakaóvajat. Majd vegye le a tűzhelyről az edényt és várjon kicsit amíg kihűl, ezt követően, adja hozzá az Aloe vera gélt és az illóolajat. Tegye az egészet 10 percre a hűtőbe. Végezetük kézi mixerrel alaposan keverje össze a hozzávalókat és tiszta, steril tégelyekbe porciózza ki a testvajat, tárolja hűtőszekrényben.

Ekcémás bőrre való kézkrém
Összetevők:
2 evőkanál sheavaj
4 evőkanál csipkebogyómag-olaj
2 evőkanál avokádóolaj
1 teáskanál E-vitamin-olaj
fél teáskanál homoktövisolaj
1 evőkanál méhviasz
10 csepp narancsillóolaj
2-3 csepp teafaolaj

Elkészítése:
Vízgőz fölött olvassza fel a sheavajat és a méhviaszt, majd vegye le az edényt a tűzhelyről és adja hozzá a csipkebogyómag-olajat, az avokádóolajat, az E-vitamin-olajat és a homoktövisolajat. Alaposan keverje el, majd következhetnek az illóolajok is. Pakolja az ekcémára való kézkrémet tégelyekbe és használja rendszeresen. Ez az olaj táplálja az erősen gyulladt is kiszáradt bőrt, a sheavajnak köszönhetően pedig hidratálja is. A teafaolaj pedig fertőtlenítő hatással rendelkezik, így csökkenti az ekcémás bőr elfertőződésének esélyét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kurkuma gyógyhatásairól
  2021-05-04 20:42:30, kedd
 
 



A kurkuma nagy népszerűségnek örvend Indiában, ahol nemcsak a konyhában használják különféle ételek fűszerezésére, hanem gyógyászati célokra is alkalmazzák ezt a remek gyógynövényt. A kurkuma nagyon hatásos lehet a fájdalom csillapítására, a fáradtság megszüntetésére, de akár még légzési problémákra is használhatjuk.

A kurkuma remekül csillapítja a gyulladást, csökkenti a fájdalmat, kiváltképp az ízületi gyulladás esetén nagyon hatásos, de gyomor- és emésztőrendszeri problémák esetén is fogyaszthatjuk. A kurkuma egy remek gyulladáscsökkentő, ami azért is hasznos azok számára akik ízületi gyulladásban szenvednek, mert így jelentősen képes az ízületi fájdalom csökkentésére, illetve megszüntetésére.

Egyik nagyszerű bioaktív összetevője a kurkumin. A kurkuma voltaképpen ennek az összetevőnek köszönheti a csodálatos gyógyító tulajdonságait, hiszen ennek köszönhetően nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem antioxidáns hatással is rendelkezik.

Amikor valakinek gyulladáscsökkentőként vagy fájdalomcsillapítóként ezt a gyógynövényt javasolnak, mindig hozzáteszik, hogy fekete borssal együtt sokkal jobban kifejti a hatását. A fekete bors egyik hatóanyaga a piperin, amely segíti a kurkuma megfelelő felszívódását, hiszen a kurkumin szinergetikus hatással van a fekete borsra, pontosabban a benne található piperinnel.

A piperin nagyon hatékony a fejfájás csökkentésében, de émelygés esetén is bátran fordulhatunk hozzá, illetve a gyulladáscsökkentésben is kiemelkedő a szerepe.

A kurkuma az izomfájdalom csökkentésében és megszüntetésében is verhetetlennek bizonyul, segítségével az izom fájdalma akár véglegesen is elmúlhat. A kurkumával kapcsolatban is sok vizsgálatot végeztek. A tanulmányok arról számoltak be, hogy a kurkuma és a fekete bors együttese nagyon hasznos lehet az izmok regenerálására, a sérülések gyógyítására.

Rendszeres fogyasztása az agy működésére is pozitív hatást gyakorol, hiszen elősegíti a szerotonin- és a dopamintermelést. Erre azért van nagy szükségünk, mert mind a szerotonin, mind a dopamin segít a jobb hangulat megteremtésében.

A kurkuma nem fogyasztható bizonyos gyógyszerekkel, leginkább azoknak kell körültekintőnek lenni, akik vérhígítót szednek, de arra is tekintettel kell lenni, hogy a hosszabb ideig történő fogyasztása gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szemünk védelmében
  2021-05-04 20:35:17, kedd
 
  Manapság sokan dolgoznak irodában. Sokat ülünk a számítógép előtt, ami lássuk be, nem igazán tesz jót a szemünk egészségének. A szemünket óvni kell, viszont dolgozni is szükséges, így egyet tehetünk: betartunk néhány szabályt és olyan kiegészítőket fogyasztunk, amelyek a szem egészségét hivatottak fenntartani.

Annak érdekében, hogy a szemünk annak ellenére is egészséges maradjon, hogy sokat ülünk a számítógép előtt, mindenképpen fontos, hogy kényelmes irodai környezetet teremtsünk. Ezt ergonomikus asztal és szék segítségével érhetjük el.

Fontos, hogy a számítógépet kényelmesen nézzük, ne hajoljunk előre, mert ezzel nemcsak a szemünknek, de számos testrészünknek is ártunk.

A jó világítás is lényeges. Az ember számára a természetes fény a legjobb, de ha fel kell kapcsolni a lámpát, akkor ügyeljünk arra, hogy ne tükröződjön a fény a monitoron. Ma már vannak tükröződésmentes képernyővédők, így érdemes ilyen monitort választani, hiszen ezzel is óvjuk a szemünket.

A szemünk egészségét úgy is védhetjük, ha nem egyfolytában csak a monitort nézzük, hanem néha tartunk egy kevés szünetet és ilyenkor megtornáztatjuk a szemünket úgy, hogy 10-10 másodpercig más pontokra fókuszálunk az irodában.

A jó látás felbecsülhetetlen, hiszen ezzel is javul az életminőségünk. Ahhoz, hogy a szemünk sokáig egészséges maradjon, antioxidánsokra is szüksége van, hiszen ezek a vegyületek jelentősen javítják a hatékonyságát és támogatják az optimális működését. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a C- és az A-vitamin, a lutein, a zeaxantin és a cink jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a szembetegségek kialakulásának kockázata.

A lutein és a zeaxantin például antioxidáns hatású karotinoidok, amelyek támogatják az egészséges szem és az éleslátás fenntartását. A karotinoidok csökkentik a szem retinájában található receptorok károsodását. Főként a zöld leveles zöldségekben, a sárga színű gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg nagyobb mennyiségben.

Két másik antioxidánsra, vitaminra is szüksége van a szemünknek, ez a C- és az E-vitamin. Az E-vitamin csökkentheti a szemben a szabad gyökök okozta káros hatások kialakulását. Ásványi anyagok közül pedig a cinknek van kiemelkedő szerepe, amely támogatja a retina egészséges működését.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6714
  • e Hét: 23381
  • e Hónap: 54867
  • e Év: 259568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.