Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vincze László: Télapó ünnepén.
  2009-12-04 20:01:54, péntek
 
 
.Kormos éjjen, setét égen,
Oson halkan, szépen lassan.
Sóhajt, s óhajt:
Ideje dolgozni, lyukakat foltozni!
Nagyok, s kicsik számítnak rám,
Álmuk, vágyuk, lészen vidám.
Nem várhatnak itt az idő.
Érkezik egy újesztendő.

Mikulásnak feladata,
Aki jó volt; jutalmat kap.
De bezzeg,
Az a másik,
Irgum-burgum, rosszcsont

Krampusz adja a virgácsot,
Akármit is vár itt!
Télapó, a jó kis öreg,
Alva éri a jó gyerekeket.
Lelnek aztán kora reggel,
(Izgalmuk a tetőfokán)
Nagy és sok pici csodát.
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Habos gesztenyés élvezet
  2009-12-04 08:00:22, péntek
 
 

Gazdag Enikő receptje

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyepüré
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
rumaroma
piskótalap (4 tojásból)
2 dl habtejszín,
1cs. habfixáló
kakaópor



Elkészítés:

A készítek egy piskótát. (szerintem lehet bolti lapból is, de én mindig magam készítem a piskótát)

A krémhez a gesztenyepürét és a Ramát a cukorral és a rumaromával habosra keverem. A tejszínt felverem a habfixálóval.

A kihűlt piskótára rákenem a gesztenyés masszát, majd rá a tejszínt. A végen megszórom kakaóporral az egészet.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Télapó
  2009-12-04 07:40:08, péntek
 
 
Itt szeretném megjegyezni, hogy be lett bizonyítva, hogy a Télapó nem létezik. Hogy miért? Nos, nézzük a tényeket:

1) A rénszarvasok egyik ismert faja sem képes repülni.

Igaz, még körülbelül 300,000 élő sejt nem lett áthatóan tanulmányozva, ezek többsége azonban valamilyen baktérium. De ez nem zárja ki TELJESEN a repülő rénszarvasok létezését.

2) A világon 2 milliárd gyerek van (18 év alatti személy). A Télapó nem látogatja meg a Muzulmán, Hindu, Zsidó és Buddhista gyerekeket, ami ezt a számot 85%-kal csökkenti, tehát marad 378 millió gyerek. Háztartásonként átlagosan 3,5 gyerek van, ami 91,8 millió házat jelent. Tételezzük fel, hogy lakásonként legalább 1 jó gyerek van.

3) Télapónak, a különböző időzónák, és a Föld forgása miatt 31 órája van, hogy az ajándékokat szétossza, feltételezve, hogy Keletről Nyugat felé halad (ami logikus). Ez másodpercenként 822,6 lakást jelent. Tehát lakásonként 1/1000 másodperce van arra, hogy megálljon, kiszálljon a szánból, leugorjon a kéményen, lerakja az ajándékokat, a kéményen visszamásszon, beszálljon a szánba, és a következő házhoz menjen. Ha feltételezzük, hogy a 91,8 millió háztartás a világ különbözô részein található, akkor az háztartásonként 0,78 mérföldet, összesen 75,5 millió mérföldet jelent. Ekkor még nem számoltuk bele azt, amit 31 óránként egyszer mindenképpen csinál mindenki, valamint az étkezést, stb. Ez 650 mérföld/másodperces sebességet követel, ami a hangsebesség 3000-szerese. összehasonlításképpen, a leggyorsabb ember által készített jármű, az Ulysses urszonda mindössze 27,4 mérföldet tett meg másodpercenként. Egy hagyományos rénszarvas legjobb esetben is csak 15 mérföldet képes futni óránként.

4) A játékok súlya egy újabb érdekes eredményhez vezet. Ha minden gyerek csak egy közepes méretű lego csomagot kap (1 kg), az 321.300 tonnát jelent, és akkor még nem számoltuk Télapót, aki az állítások szerint igencsak túlsúlyos. A földön egy hagyományos rénszarvas maximum 150 kg-t képes húzni. Feltételezve, hogy a "repülő rénszarvasok" ennél ügyesebbek, és tízszer ennyit bírnak el, akkor is 214.200 rénszarvasra van szükség, nem pedig 6-8-ra, ahogyan azt a szemtanúk állítják. A sok rénszarvas persze tovább növeli a szán súlyát, ami most már 353.430 tonna. Megintcsak összehasonlításként: ez a Queen Elizabeth hajó súlyának négyszerese. ß

5) Egy 353.000 tonna súlyú test 650 mérföld/óra sebesség mellett óriási légellenállásba ütközik, ami felízzítja a szarvasokat, mint ahogyan a Föld légkörébe lépő űrhajó is felízzik. Szarvasonként 14,3 QUINTILLION Joul/mp energia szabadul fel, ami a szarvasokat és a szánt azonnal lángba borítja, és az egész fogat 4,26 ezred másordepc alatt megsemmisül.

Röviden: ha valaha létezett is Télapó, most már biztos nem él.

Forrás: Krisztina egypercese

















 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-04 07:36:54, péntek
 
  1./ A mai napodat Becsvágy hatja át.

Tél - befelé fordulás, alvás/álom, halál

Életedben az önvizsgálat szakasza jött el. Tetszhalálba dermednek a dolgok, elveszted, amiről azt hitted, örökkévaló. Most hideg fejjel levonhatod a következtetéseket, megélheted a korábbi időszak tanulságait. Alvás, megnyugvás, megbékülés hatja át ezt a kártyát. Gondolj a fára, mely télen erőt gyűjt a nyugalomban, hogy tavasszal újra kihajtson. Ne siettesd az időt, engedd, hogy a hó jótékony, puha paplanként befedje a világot - világodat. A magány időszaka ez. Kívül hideg van, csak szíved melege felé fordulhatsz. Ha önértékelésed, belső tartásod stabil, megtart téged. Asszociál az "orosz télre", a hómezőkre. Vezess álom-naplót, emlékezz vissza álmaidra!
A tél sportjai vidámak: sí, korcsolya, szánkó, fakutyázás vár. Télen kapni ezt a kártyát szerencse.

Szerelmi üzenete: Ha kapcsolatban vagy, bármilyen évszak is van, gyújts gyertyát, próbálj meleg romantikát csempészni estétekbe. Odahaza van a legjobb hangulat a meghittséghez! Ha párt keresel, ez nem a legjobb időszak. Pihenj meg, és készítsd fel magad lelked tavaszára!

Ezt mondja neked:
Keresd meg régi barátaidat, írj nekik, hívd fel őket. Keress hasonlóan gondolkodó barátokat online, akár itt, a HarmoNeten!
A tél magában rejti a karácsonyt (a zsidóknak a hannukát), vagyis a legsötétebb pillanatban a fény ünnepét - így ez a lap is jelzi, hogy van megváltás, van remény!
Kezdeményezd a békülést mindenkivel, akivel esetleg összevsztél, vagy feszült a kapcsolatod. Ne félj a visszautasítástól, hagyj nekik is időt, hogy átgondolják a kapcsolatot.

Erre is gondolj: A tarot és a cigánykártya Halál lapja, valamint a tarot remetéje is analóg a téllel. Az összes téli csillagjegy szülöttének erősebben szól. A magyar kártya minden évszakot megjelenít. Olvasd újra a Hókirálynő, vagy Holle anyó meséjét. Olvasd Petőfi sorait a Téli világról: ,,Hol a boldogság mostanában? / Barátságos, meleg szobában." ,,Mivé lesz a föld?... megfagy-e, elég-e / Én úgy hiszem, meg fog fagyni végre, / Megfagyasztják a jéghideg szívek, / Amelyek benne és beléfekszenek."


2./ A mai napodat Lazaság hatja át.

Bal kéz - balgaság, valamit elronthatsz

A szívünkhöz közelebb eső, és a néphagyomány szerint az ügyetlenebb ,,balog - balga" vagyis, a rosszabbik kezünk. Szimbolikája mindig a megragadás, megszerzés. A kártya üzenete, hogy figyelj ma a vagyonodra! Vagy pénz állhat a házhoz, gazdagodhatsz, szerencsejáték, sorsszerűség, véletlen által, de spekulációval pénzt vesztesz! Érzelmi viszonyulás jellemez. A balga, a balog, az ügyetlen, vagy balkezes ember jelképe. A balkezes valójában ugyanolyan ügyes lehet, mint a jobb kezes (sőt néha ügyesebb is) viszont a jobbkezesek eszközeit ügyetlenebbül használja. Régen a balkezes gyereket átszoktatták arra, hogy evéshez, íráshoz, fontos tevékenységekhez a jobb kezét használja. Ma ez már nincs szokásban. A bal kéz a babonában a vak szerencse jele. Politikában a bal a liberálisabb, tágabb eszméket jelenti. A ,,Bal kézről való" dolog illegális, vagy nem vállalható - például a balkézről született gyerek = zabigyerek.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolati botlások, megcsalás/megcsalatás, balgaság, valamihez ,,bal kézzel nyúlsz" a kapcsolatban, vagy az ismerkedés során.

Ezt mondja neked:
Ma vegyél lottót, tőzsdézz, vagy legalább egy sorsjegynek adj esélyt! A vakszerencse hozta pénz mindig jól jön!
Légy ma óvatosabb a törékeny holmikkal. Afféle tányértörős napod lehet!
Mi az, amit nem akarsz bevallani, amit titkolsz? Van valamilyen balkézről való dolgod?

Erre is gondolj: A jin-jang jelének fekete oldala. balkezesek számára különleges szerencse. Ha átszoktattak a bal kezedről a jobb kezed használatára kiskorodban, nézesd meg kézírásodat egy grafológussal!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-04 07:35:41, péntek
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Tájékozottság hatja át.

Kígyó - Férfi nemi szerv, szexuális erő, kísértés, gyógyítás

Kundalini energiájának felébresztésére hív ez a kártya - a hindu jelképvilág szerint. Megajándékoz a legteljesebb isteni gyönyörrel. A szeretkezés a tantra szövevényében nem bűn. A kígyó kísértésbe visz, ha hagyod, miként megkísértette Évát. A felébredt kígyó azonban már nem kísértő, hanem óvó erő, mely a szolgálatodra áll. A kígyó az egyik legősibb szimbólum. A kígyó kultúráktól függően a legnagyobb tisztelet övezte totemisztikus imádat és a legteljesebb gyűlölet jelképe is lehet. A keresztény kultúrában a bibliai kísértés, a görög-római örökségben, a freudi pszichológiában a férfiasság, a szexualitás jelképe. A hazai gyógyszertárakon is a kehelyre csavarodott kígyót látjuk -ez a gyógyítás jelképe is.
Férfi nemi szerv - teremtés, szexualitás, kísértés, gyógyítás

Szerelmi üzenete: Szex, erotika. Elcsábítanak, vagy te lehetsz csábító. Párkapcsolatban a megcsalás esélyét, a hűtlenséget is hozza. Párkeresőknek szexi kalandot jelöl.

Ezt mondja neked:
Tedd tisztába nemiségeddel, szexualitásoddal kapcsolatos gátlásaidat, hitrendszeredet!
Hogy viszonyulsz a kísértésekhez? Mit teszel, ha csábítanak, vagy hogy te csábító legyél? Milyen a viszonyod a szexualitáshoz? Ezeket a kérdéseket kell tisztáznod, akár egy forró randevú keretében.
Ha egészséged nem kielégítő, a mai nap alkalmas arra is, hogy új gyógyszert, gyógymódot keress!

Erre is gondolj: Kundalini - hindu kígyó isten. Hermész botja. Iszonyodsz a kígyótól? Mi van emögött?
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 5982
  • e Hónap: 12223
  • e Év: 64489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.