Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Márai Sándor: London
  2016-07-04 21:22:16, hétfő
 
 

Londonra gondolva legerősebb, minden mást elnyomó emlékem az a szag, mely Whitichapel egyik mellékutcájában áradt felém, olyan erővel és dühvel, mint egy részeg útonálló: annak a macskamészárszéknek a szaga, amelyben, az állatpiac mögött, májat és zsigereket árulnak londoni macskák számára.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: A reggeli
  2016-07-04 21:21:04, hétfő
 
 

Az éjszaka után, melynek sötét leplei alatt feltakarták meztelenségüket, a szálloda napos reggelizőerkélyén találkoztak. A nő mézet kent fel a kettévágott tejeszsömlyére, a férfi gyümölcsöt evett és tányérját nézte.
Láttam őket éjjel, vacsora után, eltűnni az éjszaka kapujában, s láttam őket most, amint megint feltűnnek a nappal egyezményei között, kölniszagúan, megfürdötten, sportruhában. A férfi túlzottan, hangsúlyozottan udvarias volt a reggelinél; a nő komoly és szertartásos.
A csodán, az ismerkedés, a nagy és egyetlen ismerkedés csodáján túlestek éjszaka. Ami most következett, az már törvényszerű volt: viszonyuk lesz, vagy összeházasodnak, vagy boldogok lesznek, esetleg kínozzák egymást. Mindez már nem érdekelt senkit, csak a rokonokat, s esetleg - később - az ügyészséget. De a reggelinél még komolyan ültek, azzal az elfogódott ünnepélyességgel, mintha valahol orgona zúgna, vagy zászlókat lobogtatna a nyári szél, a minden miattuk történik, s egy vándor Isten tiszteletére. De a nő még nem tudta, hány cukorral issza a teát a férfi. Még csak egymás testét ismerték. Ezért, lehajtott fejjel, zavartan mosolyogtak és szégyenkeztek.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Az ölelés hatalma
  2016-07-04 21:07:31, hétfő
 
  Amikor megkeres téged választ keres... Választ keres arra, hogy miért. Miért pont Ő, és miért pont így? Miért kell átélnie mindent fájdalmasan? Miért ilyen kegyetlen a sors vele?
Beszélgettek, elmondja a történetét,... figyeled a szavait, a mozdulatait, a szemét, ... kérdezel... Ő válaszol.
Aztán amikor már látja, hogy bízhat benned, akkor kitárulkozik teljesen... megmutatja meztelen valóját, nincsenek sallangok, tervezett testtartások, szavak, ... csak az EMBER... az ŐSZINTE EMBER...
Te beszélsz, de Ő mondja ki a válaszokat......és zokog, és patakokban folynak a könnyei,... miközben tisztul a lelke... érzi könnyebb már...
Közben folyamatosan közvetíted felé a szeretetenergiát,... érzi, átjárja testét a kellemes meleg, bizsergető, de egyben nyugtató érzés... könnyűnek érzi magát, mintha lebegne...
...és újra zokog, mert a léleknek tisztulnia kell...
Aztán eléd áll, keresi a szavakat, de nem találja... arra, amit érez talán nincsenek is szavak...
...és megölel,...
... és szorít,...
...és újra sír,...
...és még most sem akar elengedni,...
...nem szól, de nincs is szükség most szavakra...
...amire szüksége van, az az ölelésed... ami lehet, hogy többet jelent most számára, mint az előző 60 perc bármelyik pillanata...
mert ettől gyógyul, megnyugszik, és újra tud mosolyogni, ... ezt csak az tudja, aki részese lehetett, mert...
...ez az ÖLELÉS HATALMA...
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Kohut Katalin: Vágy (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-07-04 20:38:07, hétfő
 
 

- Béééla! Magdika sír, mert éjjel a férje hazament részegen és kirántotta alóla a lepedőt.
- Borzalmasak, drága Vilma az ilyen házasságok! Részegen mit akar a feleségétől? Meg egyébként is Magdikának igazán megértő férjre lenne szüksége a gyermekkori traumái miatt...
- Arra gondolsz, ami örökre nyomot hagyott benne? Igen, a nagybátyja perverz kezébe került három évesen, majd mikor tizennégy lett, a mostohája rátörte az ajtót, beleharapott a mellébe.
- Pontosan erről van szó! Tudni illik, hogy az ilyen lányok szégyenlőssé válnak, rejtegetik magukat a férjük elől is. Hatalmas empátiára és szerelemre van szükség ahhoz, hogy természetes legyen szerelmeskedéskor a meztelenség.
- A szexuális vágya a férjének bezzeg megvan, de Magdikából a sértegetéseivel kiölte teljesen.
- Minden férfi tudja, hogy egyetlen sértés elég ahhoz, hogy visszahúzódóvá váljon a felesége, mert az igazi nőt csak a szívén keresztül lehet meghódítani, megközelíteni. Olyanok, mint te, drága Vilma, akinek ilyen felesége van, soha nem jutna eszébe másra rá sem nézni!
- Köszönöm, Bélám, én meg mindig biztos voltam benned, soha nem jutott eszembe, hogy esetleg más nő is lehet rajtam kívül.
- Ilyen az igazi szerelem.
- Minden szó, ami megbántja a másikat, kiolt egy-egy szerelem fénysugarat, s mikor már teljesen kihűlt, ott maradnak általában a férfiak a szexuális gerjedelmükkel. De az igazi férfi más, tudja, hogy ahhoz, hogy álmai hercegnőjét megtartsa örökké, meg kell felelnie mindenben a hölgye szíve vágyának, ugyanis a valódi vágy a szívben gyökerezik.
- Így is van, drága Vilma, nem fokoznám le szexszé az érzelmeket. A szerelmes asszonytól nincs értékesebb és elragadóbb az egész világon, boldog férfi, akinek ilyen kedvese van. Bájos nagy kislány, szép és gyönyörű. A szerelem virága a rózsa, másnak érintenie nem lehet, de ha bármilyen árnyék vetül a szépségre, összezárulnak szirmai.
- Igen, valóban így van, Bélám, ilyenek a nők...
- És az igazi férfiak is, drága Vilmám, csak ezt kevesen tudják. A férfit a közhiedelemmel ellentétben nem a szexszel, meg a hasával lehet meghódítani, a szívén keresztül.
- Igen, én tudom, Bélám, s remélem, vannak még hozzád hasonlók.
- Tudod, drága Vilma, minden hódolatom a női testé. A királynői hajkorona, a tökéletes, kecses forma, az ívelt derék, a gömbölyded csípő és hozzá a mellek, az igéző szerelmes pillantások... S mindez a külsőség.
- Igen, a legtöbb férfi ezt látja, Bélám.
- Ott van benne az életnek a bölcsője, a méhkehely isteni nektárjával, melynek ízét csak igazi szerelmespár ízlelheti meg, akik teljesen átadják egymásnak magukat.
- Igen, s ez soha nem múlik el, aki egyszer is megtapasztalja a misztikus élményt, nem adja lejjebb, mindig a szerelmére vágyik.
- Látod, drága Vilma, itt kezdődik a szerelmi vágy. Minden egyéb csak testi egyesülés tisztelet és szeretet nélkül.
- Talán azért van az is, hogy aki véletlenül testi kapcsolatba bonyolódik, utána a szíve ellenkezik és lesütött szemmel jár, mert szégyelli magát, úgy érzi, az egész világ látja rajta.
- Így van, hiszen elárulta saját magát, nem volt hű az élet bölcsőjéhez, nem vigyázott rá, illetéktelen behatolás történt.
- Magdika mesélte, hogy amikor elmúlott a szerelem nála, nem volt képes többé egyesülni a férjével. Az aktus előtt a méhe kilökte egyszerűen magából. Innen tudom, hogy a méh olyan, mint a női lélek.
- Nem is lehet ez másként, hiszen benne fejlődik ki maga az ember, érző szívével és minden tehetségével. Lehetetlen az Életet tönkre tenni bárkinek, birtokolni, vagy meggyalázni. A tökéletest győzi le a bitang, aki ártani próbál neki.
- Szóval a nemi vágy kimondottan összefügg szerinted is az élet értelmével?
- Pontosan! Az egyetlen életet boldogan kellene eltöltenie a embereknek, s a szerelmi egyesülés az öröm magasabb szintje.
- Ha a szerelmes nő szíve vágya ilyen titkokat tár a szerelmes férfiak elé, a mennyország kapuja feltárul, maga a létezés minden csodájával.
- Jól fogalmaztad meg, drága Vilma, a férfi és a nő szerelmi násza a jövő bölcsője, az emberi értékek alapköve.
- Bélám, ez az örökkévalóság?
- Igen, ez a tiszta vágy a szerelmi egyesülésre, mely soha nem érhet véget.

2016. július 4.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 7837
  • e Hónap: 14078
  • e Év: 66344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.