Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A vírusellenes és fájdalomcsillapító gyömbér
  2022-04-21 22:12:55, csütörtök
 
 



A gyömbért már az ókori görögök és rómaiak is előszeretettel fogyasztották és élvezték ki az egészségügyi és táplálkozási előnyeit. A gyömbérnek ugyanis nagyon magas a tápanyagtartalma, hiszen megtalálható benne a C-vitamin, a magnézium, a B6-vitamin, a kálium, a réz és a mangán. Gazdag forrása a rostoknak és a víznek, így segít fenntartani a bélrendszer és az emésztőrendszer egészségét. Emellett sok más szerv egészségét is biztosítja és nagyon sok pozitív hatása ismeretes. Mutatjuk is, melyek ezek!

A gyömbért alkalmazhatjuk megfázásra és influenzára, hiszen remek vírusellenes hatásokkal rendelkezik. Amikor a vírus bekerül a szervezetünkbe, de gyömbért fogyasztunk, akkor a gyógynövény aktív hatóanyagai megakadályozzák, hogy a vírus betegségeket okozzon. A gyömbérpornak nincs ilyen jellegű hatása, csakis a friss gyömbér rendelkezik ilyen kvalitásokkal.

Egyes feltételezések szerint a gyömbér még a gyomor- és bélrendszeri rák ellen is védelmet nyújthat. A vizsgálatok azt mutatják, hogy ez a növény elnyomja a daganatsejtek növekedését és apoptózist is okozhat. Ez nem más, mint a rákos sejtek pusztulása.

A gyömbért használhatjuk hányinger és émelygés ellen. De nemcsak ily módon segít a gyomor- és bélrendszeri egészség fenntartásában, hanem más módon is. A H. pylori nevű baktérium nagyon veszélyes, hiszen gyomorfekélyt és gyomorrákot is okozhat, azonban a gyömbér nagyon hatékonynak bizonyult ennek a baktériumnak az elpusztításában a vizsgálatok során.

A gyömbér nagyszerű fájdalomcsillapító hatásokkal is rendelkezik. Nemcsak a menstruációs görcsök csillapításában van nagy szerepe, hanem izom- és ízületi fájdalom esetén is számíthatunk erre a gyógynövényre.

A gyömbér a vércukorszint szabályozásában is szerepet játszhat. A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknek is hasznos lehet rendszeres fogyasztása, hiszen pozitívan hat a vércukorszint egyensúlyára.

A fűszernövény szívvédő hatása is kiemelkedő. Kutatások során bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztása mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást eredményesen csökkenti.

A gyömbér neuroprotektív hatása is figyelemre méltó. Egy gingerol nevű vegyületet tartalmaz, amely remek gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik; márpedig az agy is kerülhet gyulladt állapotba, ami viszont a kognitív egészségét veszélyezteti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szépség, természetesség és olajok
  2022-04-21 22:08:10, csütörtök
 
  Az olajok már az ókori Egyiptomban is kiemelkedő szerepet játszottak a szépségápolásban. Nemcsak a nők, hanem a férfiak is előszeretettel alkalmazták bőrápolásra és a haj egészségének megőrzésére. Napjainkban egyre több ember tér vissza a gyökerekhez és alkalmazza a természetes módszereket, ami nagyon jó és hasznos, hiszen minél több természetes dolgot használunk a szépségápolásban, annál kevésbé mérgezzük magunkat, ugyanis a kozmetikai és szépségápolási termékek tele vannak egészségre káros anyagokkal.

Minél több éven át használjuk ezeket a szereket, annál nagyobb lesz az esélye a különféle megbetegedéseknek. Az olajok jót tesznek a bőrünknek, a hajunknak és természetesen az egészségünknek is. Lássuk is, egyes olajok mire valók, mire használhatók!

Dél-Afrikában őshonos a marulafa, amelynek gyümölcséből készül a marulaolaj. A marulaolaj zsírsavakban rendkívül gazdag, és hihetetlenül megnyugtatja a száraz és irritált bőrt. Gyorsan felszívódik és nem hagy olajos érzetet, miután felkentük a bőrünkre.

Ha kitágulnak a pórusaink, abban megtelepedhetnek a szennyeződések és a baktériumok is. Ez általában a zsírosabb arcbőrrel rendelkező személyek esetében állja meg a helyét. Ilyenkor lehet a segítségünkre a teafaolaj, mivel hatékony lehet a mitesszerek és a mitesszerek okozta gyulladások ellen.

Az argánolajat nem véletlenül nevezik folyékony aranynak. Nemcsak a küllemében néz ki úgy mint a folyékony arany, hanem olyan hasznos és értékes is. Az argánolaj antioxidánsokban gazdag. A polifenol antioxidánsok eredményesen harcolnak az öregedés ellen. Az argánolaj tele van értékes omega-3 zsírsavakkal, amelyek nagyon aktívan részt vesznek a kollagéntermelésben, így eredményesen harcolnak a bőr öregedése ellen.

A kamillaolajnak is nyugtató hatása van a bőrre. Nagyon jó gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásokkal is rendelkezik, mindemellett csökkenti az irritációt, a bőrpírt és akkor is használható, ha bőrfertőzésünk alakult ki.

A borsmentaolaj csakúgy, mint a kamillaolaj, nyugtató hatásokkal rendelkezik, így bőrgyulladás esetén ehhez az olajhoz is bátran fordulhatunk.

Ha száraz, repedezett a bőrünk, a kókuszolajra is számíthatunk. Ez az olaj nemcsak megnyugtatja a száraz és dehidratált bőrt, hanem ekcéma esetén is használható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5184
  • e Hét: 21851
  • e Hónap: 53337
  • e Év: 258038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.