Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A köménymagról...
  2023-02-20 22:22:39, hétfő
 
  Nem véletlenül tettek nagyanyáink köménymagot szinte mindenbe!

Hetente volt köménymag levest! Hízás, álmatlanság, ízületi gondok ellenszere!

A kömény nagyszerű ízesítő szer a főzésben, de teát is készíthetsz belőle! Használd minden nap!
A köménynek csodálatos gyógyító hatásai vannak. Ráadásul sokféleképpen fogyaszthatod!

1. Fokozza az emésztést - keverj össze kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyél hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után egyél ebből a porból egy evőkanállal, és igyál meg egy pohár vizet.
2. Lúgosít - Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, reflux gyötör. Tartsd a szádban egy kicsit mielőtt lenyeled. Rögtön érezni fogod az enyhülést.
3. Féreghajtó - 400 ml vizet forralj fel, és 15 gr köménymagot tegyél hozzá. Addig forrad, míg a vízből már csak 100 ml marad. Minden reggel és este igyál 20-40 ml-et.
4. Hányingerre - keverj el egy kevés köményt mézzel, és étkezés után fogyaszd.
5. Megfázás, köhögés ellen - forralj fel egy kevés köménymagot, majd szűrjed le, és idd meg a keletkezett főzetet.
6. Álmatlanság ellen - törj össze egy banánt, majd adj hozzá egy fél teáskanál pirított köménymag port. Lefekvés előtt fogyaszd, alszol majd, mint a bunda.
7. Gyomorfájás ellen - 3 gramm köményport keverj össze langyos vízzel, majd igyad meg
8. Vérszegénység ellen - fogyassz minél több köményt, bármilyen formában, hiszen nagyon magas a vastartama.
9. Méregtelenít - hatóanyagainak köszönhetően az egész testet, és főleg a toxinokat elraktározó májat is méregteleníti.
10. Cukorbetegség ellen - egy pohár vízben oldj fel egy kevés őrölt köményt, és naponta 2-3 alkalommal idd meg. Hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Legyen menedéketek...
  2023-02-20 21:53:00, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Gyógyító mézes receptek
  2023-02-20 18:10:52, hétfő
 
  1, Étvágytalanság
Minden étkezés előtt egy evőkanálnyi mézet célszerű fogyasztani, főleg a magas savtartalmú, enyhén kesernyés mézekből: pl. gesztenyeméz, napraforgó méz.

A legkiválóbb gyógyító mézek megfázás, influenza, láz, allergia, emésztési zavarok, étvágytalanság, reflux, stb. esetén.

2, Köhögés, influenza, láz
Egy evőkanál akácméz, hársfaméz, kakukkfűméz, levendula méz, mentaméz, fél evőkanálnyi olvasztott vajjal kikeverve, majd naponta 3-szor elfogyasztva kis pirítós kenyéren, vagy csak úgy önmagában. Legalább ilyen jó a mézes hagymás chutney is.

3, Repedezett szájzug, cserepes ajkak
Naponta 5-10 szer kenjük be mézzel, majd szép lassan nyalogassuk le az édes ízt.

4, Visszérgyulladás
A legjobb a gesztenye méz, napi 2x1 evőkanállal fogyasztva.

5, Reflux
Igen jól reagál az alacsony savtartalmú akácmézre. Napi 2x1 evőkanálnyi kis vajjal kikeverve az ideális.

6, Krónikus epehólyag gyulladás
A mentaméz és a kakukkfűméz elegye kiváló. Csipke teával fogyasztva még jobb.

7, Allergiásoknak
Édesharmat méz. Nincs benne pollen. A tölgy, hárs vagy fűz, esetleg fenyőn élő levéltetvek ürülékét nyalják fel a méhek és ebből az édes nektárból készítik el ezt a mézet. Íze, színe attól függ, milyen erdőben gyűjtötték be a méhek. A hatása is ennek megfelelően változó.

8, Lázcsillapító
A fűzfákról gyűjtött édesharmat méz kiváló lázcsillapító, a tölgyméz jó féreghajtó hatású, a fenyőméz a hurutos megbetegedésekben ajánlott.

9, Kimerültség, fáradtság
Kiváló ellenszer a tökméz. Hófehér, hamar kristályosodó méz.

10, Bélrenyheség
Őszirózsa méz: büdösnek mondható, de az emésztésre kiváló. Édeskömény mézzel való kombinációja még hatásosabbá teszi.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Alvás közben: agyunk tisztul
  2023-02-20 17:56:04, hétfő
 
  Meglepő, mi történik az agyban, amikor egy jó nagyot alszol: nem csak szellemileg pihen
az agy számára megtisztulást jelent, ha kialszod magad.

Mindenki ébredt már úgy, hogy fizikailag és szellemileg is teljesen frissnek érezte magát. Nem véletlen, hiszen egy jó alvás nemcsak a fáradt testet pihenteti meg, hanem az agyra is jó hatással van.

Alvás közben ugyanis az agy szó szerint megtisztul. Erre a National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) kutatói mutattak rá.

Alvás közben tisztul az agy
A NINDS kutatói egerekkel végeztek vizsgálatot. Azt figyelték meg, hogy sejtszinten hogyan viselkedik az agyuk alvás közben.

Elsőként sikerült felfedezniük, hogy míg alszanak, nő a távolság az egerek agysejtjei között. Ennek fontos szerepet tulajdonítanak, a növekvő távolsággal ugyanis utat nyernek az ébrenléti időszakban felgyülemlett toxinok, így azok kitisztulnak az agyból.

- Az alvás megváltoztatja az agy sejtszerkezetét. Úgy tűnik, ilyenkor az agy egy teljesen más állapotba kerül - mondja Maiken Nedergaard, a kutatás vezetője.

Alvás közben megnyílik az úgynevezett gliasejtekből álló glimfarendszer, amely lehetővé teszi a cerebrospinális folyadék (CSF), az agyat és a gerincvelőt körülvevő tiszta folyadék gyorsabb átáramlását. A vizsgált egereknél ezt a folyadékot megszínezték, így jól láthatóvá vált a gyorsulás.

Ez az érdekes eredménnyel járó kutatás egyúttal arra is rávilágított, hogy a megfelelő mennyiségű alvás segíthet különböző neurodegeneratív betegségek megelőzésében is, mint például az Alzheimer-kór. Alvás közben ugyanis az e betegség kialakulásában szerepet játszó fehérje is gyorsabban tisztul ki a folyadékból. Egy felnőtt ember alvásszükséglete a Mayo Clinic szakértői szerint minimum hét óra: ha ennél kevesebbet alszol, ideje változtatni ezen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A színek hatása az agyra
  2023-02-20 17:51:55, hétfő
 
  Ha nem látod őket, akkor is hatnak rád: így befolyásolják az agyat a színek
Az agy akkor is reagál a színekre, ha be van csukva a szemed.

Mindenkinek van egy vagy több kedvenc színe, amiket szívesen visel, lát az otthonában, vagy preferál, amikor társasjáték-figurát kell választani.

Az egy-egy árnyalat iránti vonzódás nem véletlen, hiszen a színek fontos ingerek az agy számára. Érzékszervi benyomásaink 80%-a a látószervből származik, és bármely színről is van szó, az agyalapi mirigy reagál rá, amely a testhőmérsékletért, az energiaszintért, az alvásért, az anyagcseréért és a szexuális életért is felelős. Barbara Koltuska-Haskin neuropszichológus professzor érdekes összefoglalójából szemezgetünk.

A színek hatása az agyra
A legtöbben azt gondolnák, hogy a színek csak akkor hatnak az emberre, amikor látja őket. Ez azonban korántsem ennyire egyszerű dolog. A színek akkor is hatással vannak az emberre, ha becsukja a szemét. Ennek logikus a magyarázata.

Koltuska-Haskin írása szerint a színek ugyanis különböző hosszúságú fényhullámok, és csukott szemmel is hatnak az emberre. Érdemes tehát odafigyelni arra, milyen színek jellemzik az otthonunkat, munkahelyi környezetünket vagy öltözékünket.

Érdekes, hogy a színek a vizuális memóriát is befolyásolhatják, ráadásul az izgalmi szintet is növelhetik. Kutatások szerint az érzelmek memóriára gyakorolt hatása a színtípustól függ: a piros szín egy kísérletben növelte a negatív szavak megjegyzését, a zöld pedig a pozitív szavak memorizálását. Az izgalom magasabb a vörös szín megtekintésénél, mint a zöldnél.

Jó tudni, hogy egyes színek nem tesznek jót hosszú távon, míg mások igen, ezért fontos, hogyan használja őket az ember. Koltuska-Haskin összefoglalója szerint a meleg színek, mint a sárga, narancs, rózsaszín és piros motiválhatják és energiával tölthetik fel az embert. Ha azonban az árnyalatok túl intenzívek, még irritálóak is lehetnek. A hideg színek, mint a zöld, a kék és az ibolya megnyugtatóak lehetnek. A szürke, melyet gyakran munkahelyi vagy hivatalos környezetben használnak, nyomasztóbb lehet a feketénél.

A téli hónapokban jó ötlet élénk színeket viselni, mert ezek lehetnek az ember érzelmi vitaminjai. Érdemes kreatívan bánni a színekkel otthon is, így kiaknázva a különböző árnyalatok jótékony hatását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.