Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
MINT A DEDÓBAn
  2014-11-27 11:20:26, csütörtök
 
 
Orbán visszavág - Kitiltanának néhány amerikait?
2014, november 27 - 10:37

Belföld
Friss hírek

A jelek szerint Orbánék fel kívánják venni a kesztyűt az Egyesült Államokkal szemben. A Figyelő információi szerint egy olyan előterjesztésen dolgoznak, amely segítségéve indoklás nélkül lehetne tiltólistára tenni a nem kívánatos személyeket.

A lap úgy tudja, hogy olyan előterjesztésen dolgozik az államapparátus, amely egy magyar kitiltási listát alapozhat meg. Feltételezhető, hogy ezzel az Egyesült Államoknak szeretnének visszavágni. Hasonlóan az amerikai módszerhez, indoklás nélkül helyezhetnének tiltólistára például egyesült államokbeli polgárokat. A törvényjavaslat nyilván általános érvényű lenne, hiszen így nem csak amerikaiakat lehetne kitiltani.

A szándék ugyanakkor a Figyelő szerint világos. A hetilap jól tájékozott, névtelen fideszes forrására hivatkozva azt írja, két hete döntött a kormány arról, hogy kezdődjön el a magyar kitiltásnak megágyazó jogi munka. Az érintett tárcáknál már tájékoztatták erről a lehetséges lépésről a döntés előkészítésében közreműködőket. Nem meglepő, hogy az elképzelés nem okozott átütő sikert, többen teljesen felesleges ,,erőfatoktatásnak" tartják a lépést.

A lap egy másik forrása nem tudott konkrét előterjesztésről, de az biztos, hogy a kormányt nem hagyja nyugodni az amerikaiak döntése, és ahhoz hasonló kormányzati intézkedések készülnek.

hir24.hu nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/orban_visszavag_kitiltananak_nehany_amerikait#.VHb5BJt7KtI.face book
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
400 ezer leendő nyugdíjas kap hamarosan levelet
  2014-08-25 20:38:54, hétfő
 
 
Hazai hírek | Gazdaság
400 ezer leendő nyugdíjas kap hamarosan levelet
MTI • 2014. augusztus 25., hétfő 16:23

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - jelentette be Mészáros József főigazgató hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az érintetteket a következő hetekben értesítik, hogy megindult az eljárás, majd tájékoztatják őket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról. A hivatal ezzel az akcióval segíteni kívánja a jogosultakat abban, hogy nyugdíjba vonulásukkor a már egyeztetett adatokat figyelembe véve gyorsan és pontosan tudják megállapítani a nyugellátásukat - mondta Mészáros József főigazgató. Közölte: körülbelül 400 ezer emberrel folytatják le az adategyeztetést, amelyre két évet szánnak.

Az 1955-1959-es korosztály után értesítik a többi korosztályt is, még jóval a nyugdíjba vonulásuk előtt. A főigazgató azt kérte, az állampolgárok legyenek aktívak és jelezzék, ha bármilyen eltérést tapasztalnak a hivatal által szolgáltatott adatok és a valóság között.

Eddig is lehetőség volt arra, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt a jogosultak megismerjék a róluk nyilvántartott adatokat, de ezek az eljárások kérelemre indultak, szemben a mostani, hivatalból induló eljárásokkal. Kissné Veres Ilona főosztályvezető elmondta: a lakóhely szerint illetékes megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóság először tájékoztató levelet küld az érintetteknek a hivatalból történő adategyeztetés megkezdéséről.

Nem kap azonban levelet az, akinek már más eljárásban megállapították a jogosultsági adatait, vagy korábban már kérte az adategyeztetést. A hivatal ezt követően összegyűjti a nyilvántartásában szereplő adatokat és egy újabb levélben tájékoztatja az érintetteket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról.

A kimutatás tartalmazza többek között a biztosításban töltött időszakokat, az egyéb szolgálati időket, nők esetében a nők kedvezményes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági időket, a foglalkoztatók adatait, az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozó nyugdíjjárulék-köteles keresetet, a befizetett nyugdíjjárulékokat.

Ha az ügyfél megkapja a kimutatást a hivatalnál nyilvántartott adatokról, 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelezze, ha valamely foglalkoztatási adata a nyilvántartásban nem vagy hiányosan szerepel, például a figyelembe nem vett felsőfokú tanulmányok idejét, vagy a sorkatonai időt.

A főosztályvezető hangsúlyozta: ha az ügyfél be tudja küldeni a hiányzó dokumentumokat, az meggyorsítja a hivatali eljárást, de ha nem tudja benyújtani, elég, ha jelzi az eltérést és akkor a hivatal keresi meg az adatszolgáltatókat és beszerzi a hiányzó adatokat.

Beszerzett új adatokról szintén értesítik az ügyfelet. Fontos, hogy az ügyféllel egyeztetett adatok kerüljenek végül a hatósági nyilvántartásba, amelyeket a későbbiekben a nyugdíjelbírálásnál figyelembe kell venni - közölte.

Az adategyeztetésre lehetőség van elektronikus úton is, a www.magyarorszag.hu oldalon, illetve a www.onyf.hu oldalon, ügyfélkapus azonosítással is. Ennek módjáról a tájékoztató tartalmaz részletes információkat. Az eljárás bármely szakaszában lehetőség van visszatéri a papíralapú ügyintézésre.


http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/400_ezer_leendo_nyugdija s_kap_hamarosan_levelet.4118.html
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ilyenek a nyilasok
  2009-11-22 09:45:02, vasárnap
 
 
Ilyenek a nyilasok

Legjellemzőbb tulajdonságai: széles látókörű, vidám természetű, szívélyes modorú, szellemes, energikus, tele van természetes energiával. Élvezi a független életet. Derűs, barátságos modora vonzza az embereket. Egyenes és szókimondó, elég gyakran fejezi ki tetszését és nemtetszését. Ez utóbbit olykor olyan nyersen, hogy megbántja vele az embereket. Ezt nem rosszindulatról, sokkal inkább őszinteségéről teszi. Rossztulajdonságai közé tartozik az is, hogy nincs időérzéke. Mindig mindenhonnan elkésik. Bármennyire szeretne ezen változtatni, bizony nagy erőfeszítések árán se igen sikerül. Bármit képes megtenni azért, hogy kibújjon a felelősség alól, amelyet terhesnek tart.Partnerkapcsolatában is a függetlenség híve. Ez problémát okozhat a házasságban. Feleségként segíteni tudja férje vállalkozását, mivel érdeklődik üzleti tevékenysége iránt, de soha nem avatkozik bele társa dolgaiba, mindig kivárja a kellő pillanatot, amikor egy-egy tanáccsal, ötlettel kisegítheti. Egyébként házias, családszerető, kiegyensúlyozott és megbízható társ, aki nyugodt hátországot teremt szerettei számára. Nem féltékenykedik társára, tapintatosan kezeli a helyzetet akkor is, ha gyanúja már több mint gyanú... De azért módját ejti, hogy szóvá tegye nemtetszését. Mondjuk, amikor már minden feledésbe kezd merülni.A Nyilas férfinak nagyon meg kell gondolnia, kihez köti az életét. Mert kevés nő tud megbarátkozni azzal a szabadelvű gondolkodásmóddal, amelyet vall. A lelke mélyén talán érzi is: a családi életre teljességgel alkalmatlan. Bár vágyik gyerekekre, és nagyszerűen is tud bánni velük, az otthon-ülés, a békés családi élet távol áll természetétől. Imádja a társaságot, s ha úgy adódik, akár éjjel kettőkor is hajlandó a barátaival útnak indulni az éjszakába - természetesen a felesége nélkül. Ha talál olyan nőt, aki ezt elviseli, már csak azon múlik a házassága, hogy időben odaér-e az anyakönyvvezetőhöz. Mert alighanem még onnan is elkésik...
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ha úgy gondolod, verve vagy, a
  2009-10-10 18:53:25, szombat
 
  Ha úgy gondolod, verve vagy, akkor így van,
Ha úgy gondolod, nem mersz, akkor így van,
Ha szeretnél nyerni, de úgy gondolod, nem tudsz,
Majdnem biztos, hogy nem is fogsz tudni.

Ha úgy gondolod, veszteni fogsz, így lesz,
Mert a világban, amit találunk
A siker az emberek akaratával kezdődik
Minden a lelkiállapotban gyökerezik.

Ha úgy gondolod, reménytelenűl lemaradtál, akkor így van
Gondolatban magasra kell emelkedned,
Önmagadban kell biztosnak lenned, mielött
Bármilyen díjat is nyersz.

Az élet győzelmei nem mindig azoké,
Akik a leggyorsabbak és legerősebbek,
De előbb vagy utóbb az lesz a győztes,
Aki úgy gondolja, győzni képes.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.