Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 532 
Hát igazi öntököndöfés volt ez a szankciósdi!
  2014-12-25 15:47:14, csütörtök
 
  Medvecsapdában a dollár? No az lesz majd csak a vidám vasárnap! Amikor hirtelen a rubelt keresi mindenki! Hát igazi öntököndöfés volt ez a szankciósdi!

Ezeket a moszkvai akciókat nevezi a fősodratú kétségbeesett rubelmentő lépéseknek.
Nézzük csak: 80 rubelt kellett adni egy dollárért, ma délelőtt meg már csak 54 és felet! Oroszországnak rubelra van szüksége, nem dollárra, hiszen ugyancsak a héten adott el Kínának 851 milliárd rubelt-jüanért. Ám most a Kreml is megzabosodhatott, mert amíg a hét elején 80 rubelt kapott egy dollárárt, ma már csak kevesebb mint 51-et! Hát amit csak lehet-az elfekvő dollárkészletet-gyorsan piacra dobja! Még jó áron.
Igen ám, de az orosz energiahordozókért rubelban kell majd fizetni. Viszont a nyugati nyerészkedők most eladták a rubeljukat! Miből lesz pént gázra meg olajra?
Kénytelenek lesznek eladni Oroszországnak az általuk megóhajtott portékát-rubelért! Vagy a rubeltőzsdén beszerezni-az Oroszország által megszabott áron!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkorát nemzeti konzultálunk, a fal adja a másikat!
  2014-12-25 15:41:37, csütörtök
 
  Azért ne lepödjön meg, ha a konzultáciò eredménye az lesz, hogy létre kell hozni a Nemzeti Internetszabályozási Hivatalt, mely akárnagyapáéislehetettvolnakeménymunkávaltisztességesenurizálò Rolexhordò Lázár János irányìtása alá kerül.


Akkorát nemzeti konzultálunk, a fal adja a másikat!

december 24., szerda 22:23


Meg vagyunk mentve, az MTVA is úgy beszáll a nemzeti konzultációba, mint Vágási Feri az internetbe. Szabó László Zsolt vezérigazgató írt levelet a sosemdrogozott Deutsch Tamásnak. Egyből hivatalnyelvű mondatokkal, például:

“az együttműködés eredményeként olyan rendszer kialakítása válik lehetővé a kormány számára, ami a legtöbb magyar ember véleményét tükrözi."





http://444.hu/2014/12/24/akkorat-nemzeti-konzultalunk-a-fal-adja-a-masikat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó felhívta John Kerryt a diplomáciai mentesség ügyéb
  2014-12-24 09:29:59, szerda
 
  Szijjártó felhívta John Kerryt a diplomáciai mentesség ügyében

2014. december 22., 16:05

Jó napot kívánok! Ich möchte Herr John Kerry sprechen.
Guten tag! Are you German?
Nem! Ja, sorry, I am Péter Szijjártó outdoor minister, Hungary.
Na várjon, bekapcsolom a tolmácsgépet. Mondja még egyszer!
Köszönöm, tudja ennél a résznél az angol órán épp futsaloztam. Szóval, ezzel a Mr. Kerryvel szeretnék beszélni!
Ki is maga?
Én vagyok a magyar külügyminiszter, tudja Magyarország, Puskás, Czibor, Hidegkuti ...
?? Magának ennyi neve van?
Hát szégyen, hogy maga ezeket a neveket nem ismeri! Rubik Ernő? Így már dereng?
Az igen! Üdvözlöm Rubik úr!
Én nem vagyok Rubik úr! Még azt a kurva kockát sem tudtam soha kirakni, pedig a barátaim ajándékoztak nekem egy teljesen egyszínűt! Szijjártó vagyok, érti?
Értem, ha maga mondja.
Akkor kapcsolja nekem Mr. Kerryt?
Tessék, itt John Kerry.
Jó napot Mr. Kerry! Maga intézi arrafelé a külügyeket?
Igen én, de folytassa!
Csak azért kérdem, mert a mi parlamentünk elnöke úgy emlékezett, hogy az a Clintonné ott a főnök.
Rosszul emlékezett, de tényleg miben segíthetek?
Az a helyzet, hogy a maguk ügyvivőjével gondjaink vannak. Fel is jelentették őt, az ügyészség befogadta kellő bizonyítékok birtokában, mert nálunk az ügyészség teljesen független, függetlenül attól, hogy mit akarnak, úgyis az teszik, amit Orbán Viktor mond. Erre a volt Fideszes főügyész, Polt Péter a garancia.
És nekem mi közöm a maguk irányított ügyészségéhez?
Annyi Mr. Kerry, hogy nekem kell megkérnem magát, hogy függessze fel Mr. Goodfriend diplomáciai mentességét.
Mi a feljelentés tárgya?
Kérem, ez az ember az adóhivatalunk elnökének, akit önök kitiltottak az USA-ból, megsértette a jó hírnevét.
Milyen hírnevét?
A jót!
Na várjon, hívom Obamát, most épp nyaral, hadd pukkadozzon a röhögéstől.
Ne szórakozzon itt velem kérem! Tudja, kivel beszél? Akkora házam, van, hogy öt fürdőszoba van benne!
Igen, arról hallottam, a papa vette a kicsi fiának.
Ezt is tudja?
Igen, sok mindent tudunk mi kérem. 2010 óta maguk nagyon jól beosztották a fizetésüket és itt függ össze Mr. Szijjártó a mi kitiltásunk is. Azt meg maga tudja, ugye?
Nézze, ezt meg kell kérjem, ha nem teszem, akkor végem nekem is, mint Pokorninak, bár én még nem vagyok veterán.
Ide figyeljen! Akkor sem jár jobban, ha engedünk az önök perének, ugyanis ott a bíró kérésére előadjuk a bizonyítékokat, abból pedig mint a tenger.
Jól van na! Megkérhetném akkor, hogy ne függesszék fel Mr. Goodfriend mentességét?
Azt majd mi eldöntjük külügyminiszter úr.
Köszönöm, és ne haragudjon, hogy zavartam.
Ugyan már, üdvözlöm a futsal csapatát!

Breyer Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar vándor.
  2014-12-23 16:13:41, kedd
 
 
Magyar vándor.
2014.12.23. 10:03

Már napok óta csak készülődik. Járja a boltokat, kimegy a piacra, cipekedik, csomagol, számolgat. Elég lesz minden? Inkább elmegy még egyszer, és vesz még hozzá bármit, nem szabad, hogy kevés legyen ami otthon van. Ünnepre készül. Nem a karácsony a fontos számára, pedig a fa ott van a házban, az ajándék a szekrény aljában becsomagolva, alig eldugva. Most az együttlét, a szeretet a nagyon fontos számára, és reméli az érkezőnek is. Hazajön a gyerek, unoka, férj, feleség, barát, jegyes a távolból ahol dolgozik, tanul, éli a mindennapjait.

Már nem látta őket hónapok óta, csak néha az interneten keresztül. Beszélt is velük akkor, de az kevés volt számára, mindig utána jutottak az eszébe a fontos kérdések. Jól vagy? Nem vagy fáradt? Eszel rendesen? Hideg van ott is? Minden rendben? Közhelyek, de ilyenkor fontos minden pillanat amit a képernyőn keresztül megél. Ott van vele szemben a túloldalon aki nagyon hiányzik neki, a valóságban azonban nagyon is messze van tőle, és ezt érzi is, csak nehezen érti meg.

Először a heteket számolta amikor elment tőle a szeretett hozzátartozó. Lassan teltek. Most a napok múlnak egyre nehezebben, és korán is sötétedik. Az éjszakák nagyon hosszúak, és nem az idő miatt. Messze van tőle, aki miatt hamarabb telhetne el. De ahogy közeledik az érkezése az órák is megállni látszanak. Megért mindent, csak nehezen tudja elfogadni. Miért ment el tőle ilyen messzire? Jó, itthon nem talált munkát, vagy csak nagyon kevés pénzért, nem tudott tanulni arról amiről szeretett volna, és úgy, hogy abból a legjobbat kaphatta volna, és nem is volt rá pénze. Qrva világ, hogy ez megtörténhetett.

Nincsenek határok, nincs semmi ami itthon tartaná aki útra kelt. Viszi magával az unokát, a feleség fényképét, a férj féltését, a nagyi nyakláncát, a nagyfater zsebóráját. Mindent itt hagy, a hitelt a házat, a földet, a hazát, csak egy emléket tart a zsebében mint egy kapcsot, ami egyszer talán visszahozza.

De ez most nem számít. Már úton van felé, hozza a kocsi, zakatol vele a vonat, hasít alatta a levegőben a repülőn. Hozza ezer kilométernél is messzebbről, vagy egy másik földrészről a szíve a vándort haza. Megcsörren e telefon. Anya, apa, szívem, drágám, szerelmem, nagyi, haver, átértem a határon, már magyarul olvasom a táblákat. Kicsit megnyugszik. Eddig nincs semmi baj, már nem fáj semmi, még pár óra, és hazaér hozzá akit el sem akart engedni. Mert itt mindig otthon van bármerre is jár, bármeddig is marad, a szívéből nem tudott kiszakadni. Még egyszer át kell nézni mindent. A fiú mit is szokott enni? A lánynak van reggelre méz? Mindig azt tesz a teába ha itthon van. Az unoka nem nyűgös? Alszik a kocsiban, vonaton, repülőn? Kávé reggelre? Tusfürdő a drágámnak, amelyiknek az illatát annyira szeretem. Úr isten, most kettőt volna kell ebből is venni, az egyiket biztos elviszi majd.

Áll az ajtó előtt tétován, és számol. Átléptek a határon, onnan az autópályán jönnek, ott letérnek erre, az állomáson taxiba ül, a szomszéd, a testvér kiment elé a repülőtérre, akkor mindjárt itt lesz. Fülel, kiles az ablakon, letakarít egy porszemet ami nincs is ott. Már nagyon fáradt, de ébren kell maradnia, és ébernek kell lennie. És mosolyogni kell. Nem sírhat. Pedig fog.

És hirtelen megjöttek. Szemükben fáradtság, arcukon lecsorgó könny. Ölelésre tárt kar. Rohanó láb, ami felé tart. Megmozdulni képtelen, csak issza be a szeme a látványt. Alig hiszi el a valóságot. Fogyott, szakálla van, jól néz ki, gyűrött a ruhája, minek gyújt rá, kibírhatta volna. És ott állnak egymással szemben. Ott a gyermek, ott az unoka, a férj, a feleség, a barát, a jegyes, a haver. Végre együtt vannak, alig akarják elengedni egymást. Csak rázkódnak a vissza fojtott zokogástól, de a szemükből ömlik a könny. Innen indultak, és ide térnek vissza, és most itt vannak mindannyian együtt. Csak ez számít, a világ is megállhat ebben a percben. Most érzik csak mennyi idő telt el egymás nélkül, és mennyire hiányzott a másik. Nem számít meddig maradnak, nem számít mikor mentek el. Csak az a pillanat tartson örökké, amiben most vannak.

Magyarországról a gazdasági világválság előtt, de annak az idején is sok ezren mentek el munkát keresni szerte a nagyvilágba. Itthon hagytak családot, gyereket, szülőt, nagyszülőt, szerelmet, barátot. 2010 óta ez a folyamat felgyorsult. Azóta már több százezresre tehető azon emberek száma, akik kilátástalannak ítélték meg az itthoni helyzetüket, és a gazdasági körülményeket amit az akkor hatalomba került kormány politikája okozott, és folytat azóta is. Lehetőségük volt elmenni az országból egy jobb élet reményében, és azt meg is tették. Lehet jobban is élnek. A többség azonban mégis szegényebb lett azzal, ami itthon maradt. Most ezért is indultak útnak, kicsit legyen több nekik abból, ami itthon maradt belőlük. Ha néhány napra is, de hazajöttek. Mert karácsony van. Egyszer talán nem is mennek vissza sokan közülük.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/12/23/magyar_vandor_997
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetente 50-en mondanak fel Lázárnak
  2014-12-23 12:14:41, kedd
 
 
2014. dec 23.
Hetente 50-en mondanak fel Lázárnak


Hetente 50 ember hagyja ott Lázár János tárcáját - tudta meg az Egyenlítő blog kormányzati forrásból. Áll az egész rendszer, totális a káosz. Senki nem mer aláírni semmit, így az apróbb ügyek is több esetben helyettes államtitkári szinten dőlnek el.

lazar.jpg

Nagy a fluktuáció a Miniszterelnökségen. Az Egyenlítő blog információi szerint hetente ötvenen mondanak fel, de nagyjából ennyien érkeznek is. A legnagyobb őrület az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél zajlik, amely nevét nem, de épületét legalább megőrizhette. Csak éppen a táblát cserélték NFÜ-ről Miniszterelnökségre. Az ügyek állnak, az apparátus nem túl motivált, hiszen a Miniszterelnökségről menekülő munkatársakat tapasztalatlan fiatalokkal helyettesítik, akik épphogy kijöttek a felsőoktatásból.

Korábban fura mód a kormánypárti Magyar Nemzet adott hírt elsőként arról, hogy Lázár János bevezette a tízórás munkarendet tárcájánál. A lap azt is közölte, hogy több családos munkavállaló kénytelen volt felmondani, mert nem mehettek hat óra után a gyerekeikért iskolába, vagy éppen óvodába. A Nemzet azonban nem tett említést arról, hogy heti ötvenen hagynák ott Lázár János hivatalát. Lázár egyébként cinikusan azt mondta, a meghosszabbított munkarendről, hogy tárcája nem családbarát.

http://egyenlito.blog.hu/2014/12/23/hetente_50-en_mondanak_fel_lazarnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy bajban van Vlagyimir Putyin: a cseh zsidóság vezetői ne
  2014-12-23 12:13:10, kedd
 
  december 22. 20:37

Nagy bajban van Vlagyimir Putyin: a cseh zsidóság vezetői nem akarnak vele együtt emlékezni a holokausztra


A cseh zsidóság vezetői is tiltakoznak. Most éppen azért, mert szerintük nem lenne helyes, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt venne az auschwitz-birkenaui ,,haláltábor" felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségeken. Milos Zeman cseh elnök (akiről köztudott, hogy nem helyesli az USA és az EU oroszellenes, agresszív külpolitikáját) a múlt hónapban hívta meg Vlagyimir Putyint a jövő év januárjában esedékes nemzetközi holoparádéra. Az AFP francia hírügynökség információi szerint az orosz elnök egyelőre még nem adott választ. A megemlékezéseket az Európai Zsidó Kongresszus szervezésében tartják január 26-án és 27-én. Mint ismeretes, 1945. január 27-én nyomultak be az egykori auschwitzi munkatábor területére a Kelet-Európát leigázó szovjet csapatok. A Csehországi Zsidó Közösségek Szövetségének Putyin meghívása ellen tiltakozó közleménye a pofátlan képmutatás csúcsteljesítménye. ,,A rendszer, amit Putyin megteremtett, és amit ő megtestesít, nem tartja tiszteletben a nemzetközi egyezményeket, agresszív, és arra használja fel az erejét, hogy a szomszédos országok területét megszállja" - olvasható a nyilatkozatban, melynek megállapításai teljes mértékben illenek Izraelre és a cionista irányítás alatt álló Egyesült Államokra. A Nyugat célkeresztjében álló, nyugati katonai támaszpontokkal körbezárt Oroszországra azonban nem. Hogy a Nyugat bábjaként Ukrajna élére állított Petro Porosenko már elfogadta a meghívást, az aligha meglepő. Kicsit furcsa viszont, hogy Barack Obama amerikai elnök állítólag nem vesz részt a megemlékezéseken. Az AFP értesülései szerint eddig 23 ország képviselői jelezték, hogy feltétlenül ott kívánnak lenni a világraszóló holoszeánszon. Perge Ottó - jta.org nyomán
Forrás: https://kuruc.info/r/4/137437/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tata fideszes önkormányzata mindenkit feljelent, aki nekik n
  2014-12-23 12:09:28, kedd
 
  2014. december 22. 21:56

Tata fideszes önkormányzata mindenkit feljelent, aki nekik nem tetszőt kommentel a Facebookon

Mindenkit feljelent a tatai önkormányzat, aki azt állítja, hogy a város elherdálta a Wágner-házat. Meg is nevezték azt a Facebook-felhasználót, aki az üggyel kapcsolatban "rosszindulatú" bejegyzést tett közzé a közösségi portálon. De nem csak őt fenyegetik kártérítési perrel, hanem mindenkit, aki terjeszti, vagy akár csak kommentálja a bejegyzést.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vpCPyGKKzJ4


Forrás: https://kuruc.info/r/2/137443/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új rekordot állított be a kormány - az EU-tól jött a segítsé
  2014-12-23 11:59:01, kedd
 
 
2014. december 22., hétfő 16:11 Papp Zsolt

Új rekordot állított be a kormány - az EU-tól jött a segítség

Az államháztartás novemberben 95,9 milliárd forintos többlettel zárt, így november végén 713,7 milliárd forint volt egyenleg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Novemberben ilyen magas szufficit még sohasem volt. A költségvetést az EU támogatások rántották vaskos nyereségbe.

Az módosított 2014-es költségvetés szerint a hiány akár 1150 milliárd forint is lehet, ám vélhetően a kormány nem engedi el az utolsó hónapban ennyire a hiányt. A kormány az elmúlt napokban több tízmilliárd forint elköltéséről döntött, ami biztos jele annak, hogy a hiánycél teljesíthető. A kabinetet idén a terven felüli gazdasági növekedés is segítette, miután a GDP idei bővülése meghaladhatja a három százalékot - elérheti akár a 3,2 százalékot is. Eredetileg ugyanis két százalékos gazdasági növekedéssel tervezték a büdzsét, ehhez lőtték be a 2,9 százalékos GDP arányos hiányt, ami eredetileg 924 milliárd forintos deficitet jelentett volna. A tervezetnél gyorsabb gazdasági növekedést azonban a kormány nem a hiány csökkentésére, hanem a kiadások növelésre használta fel, így lett az új hiánycél 1151,5 milliárd forint.

A kormány hivatalos hiánycélja továbbra is a GDP 2,9 százaléka, azonban az idei kedvező folyamatok miatt a deficit a tervezettnél alacsonyabb - a GDP 2,6-2,7 százaléka körül - is lehet - közölte Banai Péter Benő, az NGM költségvetési államtitkára hétfőn, a tárca online sajtótájékoztatóján.

A novemberben előállt 95,9 milliárd forintos havi többlet komoly meglepetés, hiszen novemberben ekkora államháztartási többletre még nem volt példa. Több soron is nőtt a bevételek mértéke, igazán szembetűnő azonban az EU-ból befolyó támogatások voltak: tavaly novemberben "csak" 164 milliárd forint uniós pénz folyt be a büdzsébe, ez idén már 204 milliárd forintot tett ki, ami negyven milliárdos többletbevétel tavalyhoz képest.

A nemzetgazdasági tárca részletes számai szerint jól jött a energia-ellátók jövedelemadója is: a tavalyi 0 után négy milliárd forint, az áfából 328 milliárd forint folyt be egy hónap alatt, ami 22,5 milliárdos növekedés 2013. hasonló időszakához mérten.

Megugrottak a jövedéki adóbevételek is: ezen tavaly 74,1 milliárdot kasszírozott az állam, most novemberben 85,8 milliárdot, míg a személyi jövedelemadó-bevételek 20 milliárddal voltak magasabbak, ezen a soron 133,2 milliárd folyt be. A jövedéki adónál a benzin és gázolajból származó bevételek nőttek meg - köszönhetően az alacsonyabb benzináraknak -, míg dohánytermékekből befolyó adó tíz százalékkal csökkent tavalyhoz képest.

Eközben a költségvetési kiadások szinten maradtak, hisz a tavalyi 1094 milliárdhoz képest 1103 milliárd forintot költöttek, így jöhetett össze a rekordnak számító novemberi államháztartási többlet.

Az államháztartáson belül költségvetés hiánya 938,2 milliárd forint volt, ezt ellensúlyozza a társadalombiztosítás 198,2 milliárd forintos, valamint az elkülönített állami pénzalapok 26,3 többlete - így jött ki a 713,7 milliárdos államháztartási hiány. A tb-alapokon belül a nyugdíjbiztosítás 160,1 milliárd forintos, az egészségkassza pedig 38,1 milliárd forintos többletet produkált, ám ez csak látszólagos, ugyanis a egészségbiztosítási alap több száz milliárd forintot kap a költségvetés adóbevételeiből, így nem lehet kijelenteni, hogy a két tb-alap önfenntartó lenne.
Az államháztartás egyenlege november végén (milliárd forint)2008 -975,7
2009 -1124,4
2010 -1304,8
2011 -1247,9
2012 -691,7
2013 -876,3
2014 -713,7

Forrás: NGM


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_rekordot_allitott_be_a_kormany_az_eu-tol_jo tt_a_segitseg.591335.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunkásnak lenni lélekrombolóbb lehet, mint munkanélküline
  2014-12-23 11:56:13, kedd
 
  Közmunkásnak lenni lélekrombolóbb lehet, mint munkanélkülinek

2014. december 17.

hvg.hu
Egy felmérés szerint a munkanélküliek mentális helyzetén nem segít, hanem egyenesen ront, ha unalmas, képzettségüknek nem megfelelő, lélekölő munkát végeztetnek velük. Hiába kerülnek be a munka világába, a rendszert hosszabb távon belülről rohasztja ez a fajta lélekrombolás.
Twitter

Stephen Bevan, a Lancaster University professzora fanyalog. A munkaerő hatékonyságával foglalkozó egyetemi kutató úgy véli, dicséretes, hogy az Egyesült Királyságban 2 millió alá esett a munkanélküliek száma, vagyis a válság előtti szintre szorult vissza, csak az a baj, hogy az állások összetétele megváltozott. A mennyiség rendben van, de a minőség romlott, az alacsonyabb színvonalú (unalmas, rutinszerű, a képzettségnek nem megfelelő) munkák aránya nőtt. Ez pedig hosszabb távon belülről rohasztja a rendszert, veszélyezteti a termelékenységet és a versenyképességet.

Bevan egy korábbi ausztrál tanulmányra hivatkozik, amelynek eredményeit szerinte érdemes lenne figyelembe venni, amikor valaki arról beszél, hogy minden munka jobb annál, mintha valaki otthon ülne, vagy azzal érvel, hogy az érintetteknek nem szabad kiesniük a munka világából. Vagyis pont azokat az állításokat vitatja, amelyekkel az egyre dagadó magyar közmunkaprogramot is indokolni szokták.

A hivatkozott adatok egy ausztrál kutatásból származnak, amelyet 7 ezer fős mintán, 7 egymás utáni adatfelvétellel végeztek, munkaképes korú felnőtteknél, az állás minősége és a mentális állapot változása közötti összefüggést vizsgálva. Nem nagy meglepetés, hogy akinek van állása, az mentálisan is jobb állapotban van annál, mint akinek nincs. A legrosszabbnak minősített állásokban dolgozók és a munka nélkül lévők között viszont már meglepőbb az összehasonlítás, e két csoport között mentális szempontból ugyanis alig van különbség, sőt olykor a munkanélküliek vannak jobb állapotban.

Az adatok szerint a rossz minőségű állásokban lévők lelkiállapota sokkal jobban romlik, mint azoké, akik állás nélkül vannak. Sőt, az állástalanok mentális egészsége csak akkor javul, ha jó minőségű munkát sikerül kapniuk. Ha nem, azaz csak rossz minőségű állásban tudnak elhelyezkedni, akkor az állapotuk egyértelműen romlik, azaz ebből a szempontból rosszabbra fordul a helyzetük, mint azoknak, akik semmilyen állást nem találtak.

Bevan értékelése szerint az adatok egyértelműen ellentmondanak annak, hogy bármilyen feladat elvégeztetésével érdemes a munka világában tartani az embereket. ,,Még recesszióban is az lehet a kényelmetlen igazság, hogy a bármilyen állás egyáltalán nem biztos, hogy jó állás" - írja a kutató.


http://m.hvg.hu/vallalat_vezeto/20141217_Kozmunkasnak_lenni_lelekrombolobb_mint_m u
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem ment el a Fidesz a rendkívüli parlamenti ülésnapra
  2014-12-23 11:54:01, kedd
 
  Nem ment el a Fidesz a rendkívüli parlamenti ülésnapra

2014. december 23.

hvg.hu
Nem jelent meg a Fidesz-KDNP frakciója a parlamentben az MSZP által kezdeményezett parlamenti ülésnapon, ahol az M0-s lett volna a téma, ezért a parlament nem volt határozatképes. Az MSZP elnöke közölte, a tény, hogy a Fidesz nem jelent, meg azt jelenti, hogy a társadalmi akarattal szemben be akarják vezetni az M0-s fizetőssé tételét.
Twitter

Szinte üres házzal kezdődött meg kedd reggel a parlamentben az MSZP által kezdeményezett rendkívüli ülésnap az M0-sról, mert a Fidesz-KDNP távol maradt az ülésnaptól. A kormány részéről csak Rétvári Bence és Fónagy János államtitkárok, valamint Rubovszky György KDNP-s képviselő jelentek meg a parlamentben.

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában azt mondta, a kormány nem hallgatja meg az embereket, akik tüntetnek és akik kritikát fogalmaznak meg a kormánnyal szemben. Mint mondta, szerinte azzal, hogy nem hallgat az emberek kritikáira a kormány, "elporlad" a felhatalmazása.

Tóbiás kijelentette, teljesen mindegy, hogy milyen választ kap majd a kormány részéről, a tény, hogy a Fidesz nem jelent meg, az azt jelenti, hogy a társadalmi akarat ellenére be kívánják vezetni az útdíjat annak ellenére, hogy nem folytattak róla társadalmi vitát. "Ezzel felteszik az i-re a pontot az elmúlt év botrányos kormányzásában".

Hegedűs Lorántné a Jobbiktól arról beszélt, hogy az emberek kimenekültek a városokból, most viszont a kormány ezeket az agglomerációba kimenekült embereket akarja megadóztatni.

Szél Bernadett az LMP-től azt mondta, a Fidesz gyáva kiállni megvédeni az ötletét, a kormánypártok pedig ezzel azt üzenik karácsonyra az embereknek, hogy megsarcolják őket, de nem érdekli őket a véleményük. Szél Bernadett hozzátette, ő Budakeszin él, ahol külön érezni a helyzet súlyát, mert minden reggel dugóban kell bedöcögni Budapestre, a közösségi közlekedés mint alternatíva nem létezik, mert a Volán járműparkja le van robbanva és a MÁV-menetrendet is átalakítják.

Szél Bernadett hozzátette, hogy miközben ő ott van a parlamentben, addig Budakeszi fideszes képviselője nincs. Hozzátette, hogy ezzel a javaslattal, és hogy nem jelentek meg, lebuktatták magukat, "ez egy valódi elmúltnyolcévbeli javaslat, ezért szégyelljék magukat" - mondta a képviselő.

Fónagy János államtitkár azt válaszolta, hogy az autópálya használóinak fizetniük kell és cél az egységes rendszer létrehozása. Mint mondta, szerinte a megyei matricarendszer nagy könnyebséget jelent sokaknak, mert a havi 400 forintért egy megyén belül olcsóbban lehet majd közlekedni. Fónagy azt hangsúlyozta, hogy az országban mindenki jól fog járni az új útdíjrendszerrel, mert ezzel havi két gombóc fagyi árát fogják megspórolni. Hozzátette, az egységes rendszer az egységes rendszer.

Fónagy közölte, az ellenzék agressziója akarja visszatartani embereket az autópálya használatától, de szerinte legfeljebb két hétig fogják tudni rávenni az embereket arra, hogy "mellékutakon bujkáljanak", mert az "emberek igenis használni fogják az autópályákat". Fónagy szavait az ellenzék nagy zajjal fogadta, az államtitkár szerint ez is azt mutatja, hogy helyes a javaslat, de közben figyelembe vették az egyeztetéseket is, ezért a Megyeri híd ingyenes lesz.

A napirend előtti felszólalások után a határozathozatal következett, illetve a napirend meghatározása, ám mivel a 198 képviselő helyett mindössze 53-an tartózkodtak bent, ezért nem tudtak dönteni az MSZP-s javaslatról.

A levezető elnök Latorcai János megállapította, hogy az országgyűlés nem határozatképes, majd miután megkérte a teremszolgákat, hogy "biztosítsák a határozatképességet" és nézzék meg, hogy nincs-e a folyosón még valaki, kiderült, hogy tényleg nem határozatképes a parlament. A Ház megkísérelte elfogadni a házelnöki jogkörben kiadott napirendi javaslatot, ám az sem kézfelemeléses, sem - a KDNP-s Rubovszky György kérésére elrendelt - nyomógombos szavazással nem sikerült, mert nem volt meg a szükséges többség. A gépi voksoláson szintén 50 igen és 3 nem szavazat érkezett a napirendi javaslatra.

A parlamenti ülésnek így mindössze háromnegyed óra alatt vége lett, mert mivel nem tudtak napirendet sem elfogadni, nem is szólalhatott fel senki.

A szocialista frakció még múlt hét kedden kezdeményezett rendkívüli ülésnapot, hogy az Országgyűlés parlamenti határozatban rögzítse az M0-s körgyűrű és bevezető szakaszainak díjmentességét. Mint közölték, azt szerették volna elérni, hogy kiderüljön, ki támogatja és ki ellenzi az M0-s fizetőssé tételét.

Vasárnap azonban Rogán Antal közölte, a Fidesz nem megy el a szocialisták által kezdeményezett ülésnapra, délután viszont ott lesznek a házban, a Fidesz ugyanis ugyancsak keddre kezdeményezett rendkívüli ülést, hogy a parlament megvitathassa az Áder János köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra pénteken visszaküldött két törvényt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását. Ez az ülésnap délben kezdődik majd.

http://m.hvg.hu/itthon/20141223_Nem_ment_el_a_Fidesz_a_rendkivuli_parlame
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 532 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.