Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 274 
Családi házban laksz? Januártól többet fizethetsz a gázért
  2012-09-30 20:54:47, vasárnap
 
  Családi házban laksz? Januártól többet fizethetsz a gázért
2012. szeptember 28., péntek 8:36



Január 1-jétől jöhet az új gáztarifarendszer az egyetemes szolgáltatásban - értesült a Magyar Nemzet. A tervezet szerint az évente 3000 köbméternél több fűtőanyagot fogyasztók számára külön díjsávot alakítanának ki.

A nagyfogyasztók számára létrehozandó sáv a Magyar Energia Hivatal korábbi nyilatkozatai alapján áremelést is jelent majd ennek a rétegnek, ám a mérték egyelőre nem ismert. Mint ahogy az sem, hogy eközben változik-e majd a már meglévő két tömb tarifája.

A drágulás a hatósági áras egyetemes szolgáltatásban részt vevő gázfogyasztók körülbelül ötödét érinti. Ebbe beletartoznak majd a nagyobb családi házak a felhasználásuk alapján, illetve a rendelettervezet szerint azok a társasházak is, amelyek közös mérőórával rendelkeznek.

Az előzetes dokumentum azt is rögzíti, hogy az óránként 20 köbméteres kapacitású mérőórával rendelkező fogyasztók ugyancsak az új tarifasávba kerülnek majd.


http://www.penzcentrum.hu/energia/csaladi_hazban_laksz_januartol_tobbet_fizethets z_a_gazert.1034070.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik távol vannak a valóságtól
  2012-09-30 20:49:31, vasárnap
 
  2012.08.08. 13:09
Akik távol vannak a valóságtól

morgás joga 6.jpgOrszágunkat messze elkerüli a válság - legalábbis erre utalnak egyes, költségvetési gazdálkodásunkat reprezentáló hírek. A kiadásokból nem látszik, hogy hazánkban csökkenő tendenciát mutat a reálbér és a fogyasztás és százezrek érzik úgy, ebben az országban már nem tudják biztosítani saját és családjuk megélhetését. Ha csak a kormányzati költekezést nézzük, ténylegesen is igazi Tündérország vagyunk, európai bérszínvonallal, munkakörülményekkel és cafeteria-rendszerrel.



Ugyan az állami szférában foglalkoztatottak száma csökkent, a Miniszterelnökség úgy érzi, egyre több munkatárssal tudja csak ellátni feladatát. Tavaly még 146-an sürögtek-forogtak a magyar politika központi vegykonyhájában, 2012-ben már 275-en dolgoznak ugyanott. Láthatóan tehát a Miniszterelnöki Hivatal sokat tesz a hazai munkanélküliség felszámolására, hiszen egy év alatt 90 százalékos létszámnövekedést produkált - sajnálatos módon az adófizetők pénzéből. A "takarékos" állam keretében Orbán Viktor a tavalyi 645 millió helyett idén már 1,6 milliárdot költ közvetlen munkatársai javadalmazására, az átlagfizetés egy év alatt 368 ezer Ft/fő/hóról 485 ezer Ft/fő/hóra nőtt, a 76%-os átlagbéremelés jelentősen meghaladta az országosan tapasztalható reálbércsökkenést.



Minisztériumok által foglalkoztatott politikai tanácsadókból sem szenvedünk hiányt - az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) adatai nélkül 18 politikai főtanácsadót és 46 politikai tanácsadót foglalkoztat a kormány, A legtöbb politikai tanácsadónak és főtanácsadónak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) ad munkát (3 főtanácsadó és 27 politikai tanácsadó), jövedelmük havi 250 - 972 ezer forint skálán mozog, az átlag 547 ezer Ft/fő/hó.



Nyolc államtitkár kap lakhatási támogatást, valószínűleg ők sem a takarékoskodás jegyében döntöttek úgy, hogy nem valamelyik lepukkant lakótelepen vernek tanyát, átlagtámogatásuk 168 ezer Ft/hó. Vannak, akik szolgálati lakásban laknak és vannak, akik lakásfenntartási térítést vesznek fel, melynek havi összege maximum a köztisztviselői illetményalap hatszorosa lehet, (jelenleg 231.900 forint). A legszerényebb támogatást Hegmanné Nemes Sára, a fejlesztési tárca vagyonpolitikáért felelős államtitkára veszi fel, havi 150 ezer forintot 88 négyzetméteres szállása fenntartására. Halász János erőforrás-minisztériumi parlamenti államtitkár mindössze 57 négyzetméteres szállása fenntartásához havonta 231 ezer forintot kap, de Hoffmann Rózsa sem a Havannán lakik láthatóan, 72 négyzetméteres laktere havi 230 ezerbe kerül az adófizetőknek. Egy biztos, a számokból kiindulva kevés az esélye, hogy átlagpolgárral találkoznak a lépcsőházban.



Az állam a szolgálati lakásoknak nemcsak a rezsijét téríti - a KIM-hez tartozó Balassi Intézet igazgatójának például matracokat vásároltak, 130 és 150 ezer forintért. Csak remélni lehet, ilyen árfekvésű matrac már könnyű, igazi tündérmesés álmokat hoz a rajta alvónak.

2012 februári, a hiánycél biztosításához szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározat tilalmat rendelt el "az intézményi beruházás keretében történő" bútorbeszerzésekre - a Matolcsy-féle minisztérium megtalálta a kibúvót a 350 milliós eszköz-beszerzéséhez - a takarékoskodás "nem vonatkozik az államháztartási körön kívüli gazdálkodó szervezetek és a fejezet vagyonkezelésében levő gazdasági társaságok beszerzéseire, valamint olyan eszközök beszerzésére, amelyeket a költségvetési szerv a hatályos számviteli szabályok előírásai alapján, összhangban az intézmény számviteli politikájával kis értékű tárgyi eszköznek minősít" (forrás: index.hu). A 98 ezer forintos forgószék és a közel 12 ezres lábtámasz külön említést érdemel, mint "előnyös" áron történő beszerzés.



A kormánytisztviselőknek nemcsak a lakhatását segíti a kormány, hanem gyermekeik megfelelő módon felnevelését is - luxusovikba járathatják porontyaikat állami támogatással (havi 60 ezer Ft/gyermek). Kérdés, ez ténylegesen mennyibe kerül éves szinten az adófizetőknek, illetve ki fizeti a különleges cafeteria-juttatás utáni közterheket.

A kormány nem takarékoskodik legújabb programjának népszerűsítésén sem - a munkahelyvédelmi akcióterv reklámozása összesen 56 264 400 forintba kerül, és ebben még nincs benne a jelenleg bővítés alatt álló weboldal teljes költsége. A több, mint 56 millióból országosan 1575 darab plakátot ragasztottak ki, és 80 hirdetést buszok hátfalain helyeztek el. A plakátokat és a kampány egyéb elemeit a Simicska Lajoshoz közelinek tekinthető I.M.G. Inter Media Group Kft. egyik alvállalkozója, a Lounge Design Kft. készítette, a plakátokon azonban nem magyar munkavállalók fényképei vannak (a ,,produkciós idő és költségek leszorítása érdekében" ). Elmondható tehát, hogy a munkahelyvédelem reklámozása sem teremt itthon munkahelyet, csak külföldön - valószínűleg egyetlen kormányalkalmazott sem merészkedett el egyetlen olyan helyre sem, ahol találkozhattak volna igazi magyarokkal, akik munkahelyüket szeretik és aggódnak is érte.

A lista nem teljes - gondoljunk csak a szolgálati jármű-használatra, ingyenes telefonra és internetre, testőrökre és sofőrökre, külföldi utakra, repis vacsorákra, ruhapénzre, stb, ezekről a kormányzat egyelőre nem adott ki tájékoztatást.

Vajon az adófizetők meddig tudják még finanszírozni ez a költekezési színvonalat? És meddig akarják?

És vajon hosszabb távon milyen következményei lesznek annak, hogy a döntés-előkészítők és döntéshozók egy olyan tündérvilágban élnek, amelynek nem sok köze van a valósághoz, ahol nem befolyásolja életüket negatívan egy-egy új adó vagy a régi adónemek drasztikus megemelése?


http://morgasjoga.blog.hu/2012/08/08/akik_tavol_vannak_a_valosagtol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor, a jó pásztor?
  2012-09-30 20:06:14, vasárnap
 
  Orbán Viktor, a jó pásztor?




Orbán Viktor ma Ópuszaszeren szavalt, pl. emígy: ,,a politikus és a gazdaember is pásztor, el kell számolni a rábízottakkal; a jó pásztor az, aki megkeresi az elveszett juhot... Ma nyugodtan vethetünk számot, és mondhatjuk egymásnak, örüljetek, mert megtaláltuk elveszett juhainkat.... Aki tud olvasni a jelekből, az láthatja, új törvények világa közeledik az európai kontinens felé. Ennek a formálódó új világnak az első parancsolata úgy hangzik: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullnak, vagyis az erős nemzetek tagjai összefognak, a gyenge nemzetek széthullnak. Azt kívánom minden magyarnak, legyen füle a hallásra és olvassanak a jelekből."

Nevetnék, de nem vicces. Ez a csávó, aki annó jelképesen eltemette a kommunizmust - amely, mint minden totalitárius rezsim, a gondos pásztor-birkanép relációra épült - ma már tényleg azt hiszi, hogy ő a jó, az erős pásztor, aki majd ad nekünk, gyengéknek az erejéből? (Vö: ,,demokrácia helyett" és ,,félázsiai népség".)

Igen, azt hiszi. Gyerekek, ez az ember Jézusnak képzeli magát.

És ehhez vegyük hozzá a kormány filozófusának legutóbbi mélyenszántását, miszerint ,,a politika a hatalomról szól...hatalom vagy épül és erősödik, vagy szétesik és dezintegrálódik."

Na most a korrekt az lenne, ha valaki szelíden beültetné egy kényelmes autóba, majd egy biztonságos épületbe szállítaná a miniszterelnököt, s ott aztán minden vizit alkalmával biztosítanák arról, hogy igen, ő a jó pásztor. Az embereknek meg gyorsan el kéne magyarázni, hogy az aktuális hatalom megerősítését kézzel-lábbal igazolni kívánó filozófiáktól bűzlik a történelem szemétdombja, s az ilyet a huszadik század után legföljebb érdekességként olvasgatjuk, de a világért sem csinálunk belőle politikai praxist.

Ja, és hogy a demokráciában a politika NEM a hatalomról és az erős pásztor uralmáról szól, hanem a részvételről. És ha valaki nagyon bibliás és szívesen elrévül a politikai kereszténység kegyes szövegeitől, esetleg vegye figyelembe, hogy beszél a Szentírás hamis Jézusokról éshamis pásztorokról is, akik nem szolgálnak, hanem uralkodnak; az ilyenek félrevezetik és kifosztják a nyájat.

Rendszerint új rendre és új törvényekre hivatkozva.

Balavány Poszt: Orbán Viktor, a jó pásztor?

http://www.168ora.hu/blogblokk/blog-orban-viktor-opuszaszer-demokracia-103256.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási áremelkedés keseríti meg az év végét
  2012-09-30 19:33:37, vasárnap
 
 
Óriási áremelkedés keseríti meg az év végét
2012. szeptember 28., péntek, 7:45


Több mint kétszáz forint lesz karácsonyra a krumpli kilója, mert a rossz termés miatt Anglia mindent felvásárol, ami Európában fellelhető. Az aszály miatt nincs elég takarmány, csak drágán, emiatt a sertéshús már drágult, a tojás ára ötven forint fölé nőhet, és a tej árát sem tudják a mostani szinten tartani a hipermarketek. A kenyér október 1-jétől drágul, akár 340 forintig.


Négyszázmilliárd forintos kárt okozott az aszály a gazdaságban, kukoricából a várt mennyiség fele, négymillió tonna odaveszett, őszi búzából félmillió tonnával, árpából és zabból pedig 200 ezer tonnával kevesebb termés került a magtárakba. A mezőgazdaság teljesítménye a második negyedévben 10,4 százalékkal esett vissza. Pedig az élelmiszerek forgalma már enélkül is csökkent, a KSH legutóbbi adatai szerint júliusban 2,4 százalékkal.

Ötven forintnál is drágább lehet a tojás

"Nagyon durva" - döbbent le saját számításának eredményén Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkára, amikor kiszámolta, hogy ha a takarmány ára 30 százalékkal dobja meg az önköltségi árat, akkor egy tojás előállítása 28 forintra (áfával együtt 36 forintra) nő majd. A mostani önköltségi ár 21,75 forint, és így kerül átlagosan (a 38. héten) 43 forintba a boltokban.

Molnár Györgyi szerint bőven ötven forint fölé nőhet a tojás ára a boltokban. Ez azonban több mindentől is függ: egyrészt attól, hogy a kereskedő milyen árrést használ, hogy mennyire lesznek sikeresek a tárgyalásaik a kormánnyal arról, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentsék, illetve attól, hogy mennyi importtojás érkezik az országba (a trendet azonban jelzi, hogy az Európai Unióban jelenleg nő a telepítések száma).

A karaj már drágult

A sertéstartók nem tudják kigazdálkodni a takarmány árának megkétszereződését, azt a kereskedelmi átadási árakban érvényesíteni kell - monda az [origo]-nak Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Már az elmúlt héten megugrott a sertéshús ára a boltokban, a fővárosban a karaj kilója 1600 forint, a korábbi 1400 forint után. Német szerint 20-25 százalékos fogyasztói árnövekedés körvonalazódik a költségek alapján, így a mostani 10-15 százalékos növekedés után "biztos várható még egy 10-15 százalékos" - tette hozzá.

Vége az olcsó tejnek

Utoljára 2007-2008-ban ugrott meg jelentősen a takarmány ára, amit 20-25 százalékos áremelkedés követett a nyers tejnél - mondta Lukács László, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója. Szerinte a mostani drágulás nemcsak az aszály miatt van, hanem azért is, mert egyre nagyobb a takarmány iránti kereslet, amire viszont hosszabb távon be kell rendezkedni.


Augusztusi ár (Ft)


Várható ár (Ft)
Kenyér / kg

288


320-340
Tej / l

227


240
Tojás / db

40


50
Burgonya / kg

84


200
Alma / kg

312


312
Sertéskaraj / kg

1370


1800
Bontott csirke / kg

769


885

Forrás: KSH; [origo]-gyűjtés

Azt biztosra veszi, hogy a mostani nettó 80-85 forintos tejfelvásárlási ár fél éven belül felmegy 95 forintra. "Elkerülhetetlen a szignifikáns áremelkedés, valószínűleg két számjegyű a tejeknél, kicsit kisebb a joghurtoknál" - fogalmazott Lukács.

Az a kereskedőkön múlik, hogy ez ténylegesen mekkora mértékben jelenik meg az élelmiszerárakban, de az olyan vevőcsalogató termékeknél, mint a tej vagy a trappista sajt, ahol már most is alacsony árréssel dolgoznak a boltok, az áremelkedés nagy valószínűséggel megjelenik majd.

340 forint lehet a kenyér kilója

Október 1-jétől drágul a kenyér a boltok többségében, mármint ott, ahol az elmúlt napokban nem emelkedtek az árak - mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke. Így nem lesz ritka az olyan üzlet, ahol 320-340 forint lesz a kenyér kilója, de a piaci átlagár várhatóan 280 forint körül alakul majd.

Az emelés oka, hogy augusztus 1-jétől a malmok 20 százalékkal emelték a liszt árát, bár Septe József értetlenül áll ez előtt, mert szerinte elegendő mennyiségű és nagyon jó minőségű búza termett idén (hogy a búzából mégis hiány van, magyarázhatja, hogy a takarmánynál hiányzó kukoricát búzával pótolják). Augusztus 1-jétől a 72-74 forintos liszt ára 95-105 forintra nőtt, így a sütőiparnak is 15-20 százalékos áremelést kell érvényesítenie a vevői (a boltok felé) - magyarázta az elnök. Ők a boltoknak eddig 150 forintért, az emelés után 175-180 forintért viszik majd a kenyeret.

Egy-két hónapon belül a duplájára drágul a krumpli

Decemberre 200 forint lehet a burgonya kilója a mostani 100-120 forint helyett - mondta Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke. Az aszály miatt kisebb az idei termés, még úgy is, hogy a magyar termelők jelentős része öntözi a burgonyaföldeket. Kecskés Gábor szerint már most látható, hogy nem lesz elég a hazai termés, és biztos, hogy külföldről kell majd behozni.

A gond az, hogy a termelés Nyugat-Európában is visszaesett legalább 15 százalékkal, míg Angliában és Skóciában a sok eső miatt veszett oda a krumpli fele. Azonban az angliai fogyasztóknak nem okoz gondot, hogy a tavalyi ár dupláját fizessék ki a krumpliért, és már most kialakult egy nagyon magas őszi ár - magyarázta Kecskés. A kétszáz forint fölötti decemberi árral pedig a hazai termelők nem járnak jól, mert addigra már nem lesz hazai készlet.

Apránként drágulhat a csirke

Nemcsak az aszály miatt drágult idén a takarmány 40-50 százalékkal, de a spekulációk miatt is. "Világszinten nagyjából elegendő az a takarmánymennyiség, ami idén termett, de a területi eloszlások egyenlőtlenségét sokan kihasználják az árutőzsdén" - véli Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke. Hozzáteszi, hogy régiónkban a termeléskiesés átlag feletti volt, így ezek az országok, köztük mi is, hátrányba kerülnek majd.

Csorbai 30-35 százalékos emelést tartana indokoltnak a csirkehús áránál, de úgy véli, hogy az összes költséget nem lehet áthárítani a fogyasztókra, "csak lépésenként és óvatosan".

Azt mondta, hogy Csehországban és Szlovákiában sem jobb a helyzet, mint nálunk, ott is hiánnyal és áremelkedéssel számolnak, így nem várható, hogy az onnan érkező csirke letörné az árakat. Lengyelországból még lehetne hozni, de ők a németeknek visznek - tette hozzá.

Két lépcsőben drágul a pulyka

Októbertől 6 százalékkal, novembertől pedig újabb 6 százalékkal emeli a pulykahús árát az egyik legnagyobb hazai pulykafeldolgozó, a Gallicoop Zrt. - mondta Erdélyi István, a cég elnök-vezérigazgatója. Szerinte az ágazat nem tudja már kigazdálkodni a takarmány 50 százalékos drágulását, ami elől senki nem tud már kitérni.

Kisebb almák termettek az idén

Szerencsére az almát nem vitte el a húsvéti fagy, mint mondjuk a cseresznyét vagy a meggyet, egy jó közepes mennyiség termett, bár a méret csökkent - mondta az [origo]-nak Mártonffy Béla. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács ügyvezető igazgatója nem számít sem árzuhanásra, sem extrém áremelkedésre az almánál. Jelenleg az ipari almáért 30 forintot, az étkezési almáért fajtától és minőségtől függően 80-120 forintot kapnak a termelők, a bolti ár 270-320 forint körül alakul.

Azt, hogy kisebbek a méretek, el kell fogadni, a nagy üzletláncok már levitték a méretköveteléseiket - mondta Mártonffy Béla. "Ugyanolyan jó minőség, eltartható, csak kisebb" - magyarázta.

Mivel friss gyümölcs Magyarországon télen nincsen, novembertől kezdve megnő az import, és azt Mártonffy nem tudta megjósolni, hogy ez hogyan hat majd az árakra, de hozzátette, hogy az aszály nem csak Magyarországot érintette.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/20120926-az-aszaly-varhato-hatasa-az-elelmiszerek-ar ara.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dániel Péter ítéletének margójára - Budaházy írása
  2012-09-30 18:53:24, vasárnap
 
 

http://kuruc.info/r/7/101903/

Dániel Péter ítéletének margójára - Budaházy írása


Az egész nemzeti érzelmű hazai közönségben jogos felháborodást keltett a siófoki bíróságnak Dániel Péter Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatos ítélete. A felháborodást különösen az indoklásban olvasható politikai állásfoglalás váltotta ki, miszerint Dániel tette - még ha meg is valósította a rongálás tényállását - ,,erkölcsileg pozitív" és ,,társadalmilag hasznos" volt. A Jobbik ezen ítélet kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Szávay István nagyon helyesen kiemelte azt a kettős mércét, ami ezen bírói hozzáállás és a Gyurcsány-rezsim elleni felkelés idején, 2006. szeptember 18-19-e éjszakáján elkövetett szovjet emlékmű megrongálásának megítélése között van. Arra szeretnék rávilágítani, hogy ez a kettős mérce még a sajtótájékoztatón elhangzottaknál is súlyosabb.
Először is Horthy Miklóst a nemzetközi ítélő tanács nem tekintette soha háborús bűnösnek, tehát a siófoki bíróság erre irányuló indirekt mesterkedése minden alapot nélkülöz. Ezzel szemben az országunkat lerohanó, kifosztó, végigerőszakoló szovjet horda és az általa ránk kényszerített 45 éves kommunista diktatúra tömeges emberiség ellenes bűneinek ténye nem vitatott (törvényileg is kimondott). Vagyis a két rongálási cselekménynek - még ha mindkettő egy politikailag szimbolikus emlékmű ellen irányult is - a motivációját nem lehet egy lapon említeni. Ehhez képest abszurd az, hogy míg Dániel előre megfontolt szándékkal elkövetett tettét semmilyen szankcióval nem kívánta sújtani a bíróság, sőt, még meg is dicsérte, addig az általam spontán, egy forradalmi helyzetben - amikor minden okom megvolt feltételezni tettem társadalomra való veszélyességének a hiányát, hisz több ezer ember szurkolt együtt a kommunista címer lefeszítésének sikeréért - elkövetett rongálásért 500 000 Ft pénzbüntetést (majd másod- és harmadfokon 200 000 forintot) és 800 000 Ft perköltség megtérítését mérte ki. Sőt - meggyőződésem szerint a jogot megerőszakolva -, még társtettességet is megállapított általam ismeretlen emberekkel, és tettemet a társadalomra veszélyesnek nyilvánította és nem hasznosnak.
De a helyzet még ennél is abszurdabb! Mert azt már Szávay István is elfejtette megemlíteni a sajtótájékoztatón, hogy a szovjet emlékművel kapcsolatban ellenem már 2004. március 29-én (másodfokon 2004. április 15-én) is született egy ítélet, amikor is néhányan - mélységesen sértő voltára felhívandó a figyelmet - oda szerettük volna láncolni magunkat az emlékműhöz. Akkor pusztán addig jutottunk, hogy átugrottunk az emlékművet körbevevő kordonon és a rendőrség már ránk is rontott és elhurcolt. Két napig a Gyorskocsi utcában ,,vendégeskedtünk", majd gyorsított eljárásban elítéltek 80.000 Ft pénzbírságra ,,rendzavarásért", mondván, hogy a kordonon való átmászásunkkal ,,kihívóan közösségellenes magatartást valósítottunk meg, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen". Vagyis semmilyen kárt nem okoztam (és nem is akartam), de már az odaláncolás puszta ötletéért is kimértek rám 80.000 forintot!
Mindezeket szembeállítva Dániel ítéletével újabb ékes példáját láthatjuk hová jutottunk a 1989-es ,,kerekasztalos rendszerváltás" eredményeképpen. A kommunisták csalásgyanús mesterkedéseinek kivizsgálása helyett engem ítéltek el a 2002-es választások kapcsán. Az EU-ba való belépést ellenzők kampányának - nemzetközileg is előírt - támogatása helyett engem ítéltek el az ellenkampányunk kapcsán. A Szabadság nevű terünket meggyalázó szovjet obeliszk elbontása helyett engem ítéltek el az ezért való küzdelmem kapcsán. A bolsevik utódok hatalmát védő, 2009. március 15-én engem minden ok nélkül vagy húszan erőszakkal - a Rendészeti Panasztestület által is megállapítottan jogsértően - elhurcoló rendőrök helyett ellenem folyik eljárás hivatalos személy elleni erőszak címén. És Gyurcsány, Gergényi, Bene meg Lapid helyett is engem vádolnak lakosság megfélemlítése céljából elkövetett terrorcselekménnyel. Hogy itt még mindig a bolsevikok dáridója folyik és kettős mérce van? Erről szól az életem!

Budaházy György

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék is belátják a teljes kudarcot?
  2012-09-30 18:51:14, vasárnap
 
  Orbánék is belátják a teljes kudarcot?
2012, szeptember 19 - 14:51


Orbán Viktor nem túl boldog a parlamentbenCsekély növekedési várakozásán is ront a kormány - vallotta be a szakminisztérium államtitkára egy külföldi hírügynökségnek. Úgy tűnik, kezdi elismerni a kormány gazdasági kudarcát.

A kormány a harmadik negyedév után felülvizsgálja idei makrogazdasági prognózisát, és valószínűleg ront az idei, stagnálás közeli növekedési várakozásán - idézte Pleschinger Gyulát, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkárát a Dow Jones hírügynökségre hivatkozva a Napi Gazdaság.

"Világos, hogy amit az idei évben reméltünk (növekedés tekintetében), az nem valósul meg" - mondta az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár. A jövő évi 1,6 százalékos növekedési cél mellett azonban kitart a kormány, mivel van rá remény, hogy növekedésnek indul a lakossági fogyasztás - tette hozzá. (Hogy a 2013-as évet tekintve miért olyan fenemód bizakodó az Orbán-kormány embere, és mire alapozza kijelentését, arról nem szól a fáma - a szerk.)

Jobbik: megszorításból nem lesz GDP-növekedés

Volner JánosA Fidesz-kormány teljes gazdasági kudarcát jelzi a kormány terve, mint ahogy ezt támasztotta alá Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a második negyedéves GDP-adat is (1,2 százalékos csökkenés). A Jobbik már tavaly év végén, a megszorító csomag bejelentésekor jelezte, hogy az ÁFA megemelése és az új, lakosságra áthárított adók inflációt fognak gerjeszteni (augusztusban 6 százalékos volt ez az adat), ami elértékteleníti a magyar emberek nehezen megkeresett jövedelmét. Mindez együtt jár azzal, hogy a magyar családok jövedelmének vásárlóereje csökken, kevesebb terméket tudnak fogyasztani ugyanannyi pénzért. A Fidesz gazdaságpolitikája tehát ismét bebizonyította: megszorításból sosem lesz GDP-növekedés - írta egy korábbi sajtóközleményébe a politikus.

A Jobbik ezzel szemben kevesebb pénzt vonna ki a gazdaságból, azt inkább olyan ágazatokba csatornázná át, melyek a válságból való kitörést biztosíthatnák. Így a nemzeti párt szerint többletforrásokat kellene biztosítani az iparnak, a kutatás-fejlesztésnek, a mezőgazdaságnak és a turizmusnak. Ezen ágazatok támogatásából következne fenntartható életszínvonal-növekedés, kitörés a válságból.

Nem jönnek be a kormány számításai

A Fidesz ezzel szemben a hazai autógyártás felpörgésében bízott és ettől várta gazdaságunk fellendülését - tévesen. Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár korábban egy rádiós interjúban arról beszélt, hogy a várakozások szerint a már meglévő, illetve kiépítés alatt álló autóipari kapacitások is javíthatnak a helyzeten.

Ezzel szemben folyamatosan érkeznek a rosszabbnál rosszabb hírek az iparból, most éppen a Magyar Suzuki Zrt. kényszerült egy súlyos döntés meghozatalára. A cég ugyanis újra számottevően lefelé módosította idei termelési tervét - tudta meg a Napi Gazdaság. Ennek és az egyműszakos termelésre történő kényszerű átállásnak a lap szerint az európai újautó-piac mélyrepülése az oka, elsősorban az exportpiacok lassulására mutogat a magyar cég.

Tragikus hírek az autóiparból

Az európai újautó-piac 6,6 százalékos szűkülését közel kétszeresen meghaladó tempóban, bő 11 százalékkal csökkentek idén január-augusztusban a Suzuki eladásai az EU és az EFTA tagállamaiban - derül ki az európai autógyártók szövetsége, az ACEA friss adataiból. A kormány növekedést ösztönző hatásáról szóló állítását egyedül az Audi támaszthatja alá, hiszen az eladásokat növelni tudták, de félő, hogy a vállalat nem tudja egyedül a hátán cipelni az egész magyar gazdaságot. A Mercedes-forgalom ugyanis stagnál, míg az európai piacokat ugyanis döntő részben az Esztergomban gyártott Suzuki-modellekkel látják el, ráadásul az üzem beszállítói között 30 százalék a hazai társaságok aránya.

A Magyar Suzuki Zrt. már a nyáron jelezte, hogy nem tudja tartani korábbi termelésnövelési terveit, a februári prognózisban szereplő 180-185 ezres idei darabszámot 170 ezresre korrigálták, ami lényegében a gyártás stagnálását jelenti az elmúlt években tapasztalthoz képest. Rossz hír, hogy Esztergomban az európai exportpiacok lassulása miatt azonban a terveket újra át kellett dolgozni, és most úgy tűnik, összesen 155 ezer autót készít a gyár idén - tudta meg a társaságtól. A 2007-es hatezer fős csúcsról mintegy 3400 főre fogyatkozott gárda ugyanakkor - ha volna megrendelés - évi 210-220 ezer autót is le tudna gyártani.

barikad.hu összefoglaló


http://barikad.hu/orbanek_is_belatjak_a_teljes_kudarcot-20120919
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mellár: A kormány el akarja inflálni az államadósságot
  2012-09-30 18:45:23, vasárnap
 
  Mellár: A kormány el akarja inflálni az államadósságot
2012. szeptember 29. - 10:20

Ma Magyarországon stagflációs válság van - mondta Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem professzora az 50. közgazdász-vándorgyűlésen Egerben. A közgazdász szerint a jelenlegi monetáris politika célja az államadósság elinflálása.

A kamatláb és a növekedési ütem közötti különbség jelentős. A növekedés alacsony, a kamat pedig magas. Az elmúlt 5 esztendőben folyamatosan csökkent Magyarország potenciális növekedési üteme, korábban 2,5 százalékos növekedést lehetett feltételezni, most viszont 1 százalék alatti potenciális növekedésre van kilátás.

Minél többet törlesztettek a háztartások, annál nagyobb lett az adósságuk, mert a forint folyamatosan gyengült. A probléma azonban nem az adósságból, hanem a gazdaság működéséből következik - vélekedett Mellár. Az egyszeri adósságcsökkentésnek veszélyei vannak - hívta fel a figyelmet. A kormány egyszeri intézkedésekkel csökkentené az adósságot, aminek egyik elemét már láttuk a magánnyugdíjpénztárak átvételével, de ez nem volt sikeres.

Nagy valószínűsége van az adósság elinflálásának - vetítette előre. Ha az infláció felpörög, akkor az adósság reálértéke csökken. Ez az egyik célja az újfajta monetáris politikai rezsimnek. Minden 1 százaléknyi infláció felpörgetés a költségvetési tervezési fázisához képest fél százalékpontnyi javulást eredményez a költségvetésben. Ha 2 százalékkal emelkedik az infláció, akkor 1 százalékpontos javulás érhető el a költségvetésben.

Ennek nagy akadálya, hogy az adósság közel fele devizában van, és egy ilyen inflációs periódus a forint gyengülésével járhatna - vélekedett.

A harmadik lehetőség a jegybanki tartalék felhasználása, amivel megpróbálhatja a devizaadósságot átváltani. Ekkor már el lehetne inflálni a forintadósságot. A hazai szereplők forintadósságát a tartalékok egy részének felhasználásával átkonvertálhatják - hangsúlyozta Mellár. A PTE tanára szerint a tartalékok csökkenésével azonban elindulhat a spekuláció a forint gyengülésére, és sokkal magasabb lehet a forint árfolyama.

A szakértő szerint a jegybanki kamat csökkentése nem tudja javítani a növekedést, mert a beruházások kamat érzéketlenek a válságban. Az USA-ban alacsony kamat mellett sem indult el a ,,boom", Japánban pedig jóval több idő alatt sem sikerült ez.

Hornyák József, VG.hu - szebbjovo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami Amerika
  2012-09-30 18:44:36, vasárnap
 
 
Valami Amerika

Érdekes választási lehetőség elé állítják néhány hét múlva a választókat Amerikában . 2012-őt írunk . Választani lehet egy afrikai származású, és egy mormon vallású állampolgár közül . Mindketten jó amerikaiak, vallásosak, csak egy kicsit eltérnek ők Amerika megszokott arculatától . Barack nevű elnököt még nem láttak ezelőtt ezen a hatalmas kontinensen, az Új Világ földjén, a szabadkőművesek álmodta szuperállamban . A magyar kereszténydemokraták mindenesetre fel vannak dobva annak a lehetőségétől, hogy egy magasrendű pap követheti a jelenlegi fekete elnököt .

Mindketten a cionista lobby kegyeltjei . Ők simítgatták mindkettőjük pályafutását, amikor az elnöki szék közelébe kerültek . Baracknak tetszik az ország vezetése, még gondolkodnia sem kell, helyette elvégzi Bibi Netuddki, a kutya farka, aki azt hiszi, hogy neki kell csóválnia az egész állatot . Szerencsétlen ember, kutyába sem veszik, akkor is csóválni akarják, amikor egészen máson jár az esze . Kutyául bánnak vele mondhatom . A jómúltkor elbeszélgetett francia kollégájával, aki azóta visszatért a láthatatlanság hasznos szerepébe, meglepődött azon, amit Sarkó Jankó mondott neki, mégpedig, hogy elege van, amikor kutyaguminak sem veszik . Ez a Bibi nem nyughat, mindenkit csóválni akar . Ilyen a farok ! Csóválgatja a kutyát .

Barack keményen visszavágott a gillotinmesternek azzal, hogy ő van úgy oda ? Őt reggeltől estig csóválgatja is az az átkozott farok . Ezt a Barackot viccből tették elénk az ostoba liba, és a lefutott veterán mellett harmadiknak . Nyert . Észre sem vették, hogy az első fekete elnököt választották meg általa . Azt hitték a Riviérán nyaralt, azért lett olyan jó színe . Félretéve a tréfát, ezt a jóembert csikágói barátai emelték az elnöki székbe, mert biztosak voltak benne, hogy jó szolgálatokat fog nekik nyújtani hálából . Igaz az utóbbi időben egy kicsit akadozik, nem akar nekiszaladni a perzsák szókimondó mesterének, és magárahagyta Netuddkit . Különös következményei vannak ennek a húzódozásnak . Az ENSZ legutóbbi felszólalásán elfelejtettek kimenni a teremből az elkötelezett demokraták, akik eddig mindig sétáltak egyet, amikor a perzsára került a sor, a demokrácia nevében .

Ők már tudják, hogy mit akar mondani ez a hosszúnevű erőműépítőmester . Pedig Perzsia sokezeréves történelme megérdemelt volna egy kis tiszteletet idáig is, nem lehet tudni, milyen fontos bejelentések vannak a tarsolyában . Mi lenne, ha ez a jóember élne a demokrácia adta legújabb módszerekkel, és megelőző csapást mérne az izraeli atombombák Negev-sivatagi raktárhelyiségére ? Mit szólnának e térség demokratái, akik soha sem ijedtek meg egy kis szomszédozástól, mégha hívatlanul is repültek be oda . Persze ! Azok terroristák voltak, majd elfelejtettem . S mi lesz akkor, ha ez a cseppet sem demokrata elfelejti, hogy az a néhány évtizedes kicsi állam meg éppen demokrata ? Főleg ha Barack sem ad parancsot Bibi védelmére ?

Elgondolkodtató helyzet . Miként szabad Jupiternek az, amit a kisökörnek nem engedélyeznek ? Furcsa korban élünk, alaposan elszaporodtunk, a lustaság évszázadában, amikor világháborúkon kívül mással sem foglalkoztak az emberek, mint ettek, ittak, szórakoztak . Megszünt ebben a térségben az Oszmán Birodalom már 1920-ban, ott is új határokat húzogattak azok, akik nekünk is elég szűkre szabták az életterünket Párizsban . Palesztína része volt ennek az ázsiai birodalomnak, amit szét kellett rombolni a Kárpátmedencéhez hasonló módon, még pedig úgy, hogy határai se essenek egybe az etnikai határokkal . Kemál Atatürk, a törökök atyja nem adta fel olyan simán, mint a mi szoci áldemokratáink, akik őszirózsával a gomblyukaikban rohangáltak fejetlenül egészen addig, amíg Kun Béla és társai ki nem vették kezükből a kormányrudat .

A törökök odacsaptak egyet, amikor az érdekeiket próbálták megnyirbálni az angolok . Igaz belefáradtak ekkor a háborúsdiba az emberek, ráhagyták a muzulmánokra ezt a makacsságot. Megalakult Palesztína, ahová zsidó telepesek is költöztek . Szép lassan építkezni kezdtek ők is, imádkoztak, bólogattak a nagykövek mentén, majd amikor a lakóparkok készen álltak, megvásárolták a környező házakat sorban . Így volt ez egészen a hollódomor, azaz a holly gyomor, na, holokauszt történetéig, ami a hatvanas évek elején kapott a politikai propagandától támogatást, ekkor jelent meg a hatmillió szerencsétlen zsidó áldozat a köztudatban . Azóta sem csökkent az áldozatok száma, pedig egyedül a vicces nevű lengyel városban eltünt hárommillió áldozat !

Aki tudott menekült Németországból, mert megváltoztatta egy őrült diktátor az üzleti viszonyok arányrendszerét . Nem engedte közel az uzsorásokat állami pénzekhez . Nagy szegénység szakadt egyszerre Európa zsidóira, nem akarta senki sem örökbe fogadni őket . Még Palesztínában sem látták szivesen őket, pedig az angol vezetés észrevehette volna, hogy kiket szállít az a nagy hajó, amelyet nem engedtek kikötni ott . Még az USA kikötőjéből is visszaküldték őket, hátha ezzel emelkedhet majd a számháború tétje, rábízták őket a német U-boat-ok kegyeire . Mindegy hogyan, de a végén kiegyeztek hatmillióban, amelyhez annyira ragaszkodnak ,,mint beteg szilva a fájához" . Ekkora áldozat árán, aztán rögvest kaptak egy szegletet más földjén, Palesztínában, amit egyszerűen Izraelre változtattak . Fele lakosságot elűzték földjéről , pontosan annyit, mint amennyiben korábban már megegyeztek a hollóbiznisz kiárusításakor . Nekik ezt sem róták fel azóta sem a vétkeik között .

Így lett a Szent Földből háborús gócpont, ahová az összes zsidó alanyi jogon be van jelentve, sőt, csak ott itélkezhetnek felettük sajátos törvényeik szerint, amely másokat még embernek sem tart, csak magukat, a kiválasztott országbitorlókat . Nem lehet könnyű éppen ezért baracknak a helyzete, de a mormon is ráigért nagyot a Bibinek, hogy őt válassza szövetségeséül . Furcsa ez a politika . Ismeretlen embereket egyszer csak a csillagokba emelnek, elmondanak róluk minden szépet, amit tudnunk kell róluk, majd beköltöznek életünkben, fenyegetnek velük szüntelen, egészen addig, amíg el nem érkeznek az új választás megpróbáltatásai megint . Az amerikaiak eközben tömik magukba a hamburgert, mert nagy döntés előtt állnak . Maradjanak a Baracknál, vagy imádkozzanak Izrael államáért azokkal, akik fejükbe vették, hogy lerombolják a perzsák létesítményeit . Válasszatok kedves barátaim, megéri-e nektek játszadozni a tűzzel, vagy elővesztek egy jókora seprűt, és rendet csináltok odahaza .

Először is, kiebrudljátok Bibi Netuddki embereit onnan, ahol egyébként sincs semmi keresnivalójuk . Másodszor, visszaveszitek a pénzkibocsátás alkotmányos jogát . Ha valakinek ez nem tetszik, akkor ott van az a rengeteg katonátok, akikkel arabokat ijesztgettek a földünk napos tájain, rájuk fér egy kis pihenés, hazai levegő a változatosság kedvéért . Jó munkát Amerika, nekünk is jól jönne, ha valami jót tennétek végre ebben az összezavarodott világban .



VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Színház: fasisztanézőben
  2012-09-30 18:20:59, vasárnap
 
  Új Színház: fasisztanézőben
2012.09.28. 17:40 - pet-ivan

Elmentem az Új Színházba fasisztát nézni. Mert a tévében azt mondták és az újságban is azt írták, hogy a pesti színházat ellepték a nyilasok. Gondoltam, ha már ellepték, hát megnézem őket. Élőben is, szemtől szemben, mert eddig csak a történelemkönyvben olvastam róluk. Meg a Népszavában, amely szerint már a spejzban vannak. De a kurvaanyjukat, csak nem akarnak onnan kijönni! Beszorultak és még élvezik is.

Illetve nem, tévedtem, elkúrtam: 2006. október 23-án láttam "erőszakikat", fasiszta agresszív rendőrállatokat, akik péppé verték tüntető honfitársaikat. Egy magát nemzetinek nevező szocialista éra alatt. Ferenc testvérük azóta jó útra tért, annyira bánja bűneit, hogy böjtölni kezdett. Két pléhpofával égette kalóriáit és magát.

Szóval a "nyilas színház" két előadására is elmentem, egy magyar és egy egy külföldi darabra. Mindkettőt Pozsgai Zsolt rendezte, tudják, az a "fasiszta rendező", aki többek között Spiró Györggyel és Hegedűs D. Gézával dolgozott együtt. Valamint gyönyörű színdarabot és filmet rendezett Mindszenty hercegprímásunkról. Aki egyesek szerint szintén fasiszta volt-kár, hogy ő sem tudott róla.

És igen, Pozsgai Zsolt most annak a színháznak a művészeti vezetője, amit az az ember vezet, akinek nevét nem mondjuk ki. Maradjunk Bruce Willis-ben. De ez még egy nála is félelmetesebb robbanékonyabb ember, pedig nem kopasz. Drágán adja az életét. És az elveit, amelyek neki még vannak.

Szóval megnéztem a Földindulást, majd az Új Színház premierjét: "Mert a mamának így jó!". Az olasz komédián betegre röhögtem magamat. Gurgulázva kacarásztam és vihogtam a pörgős és élvezetes Pianosa-feldolgozáson és azokon, akik az Új Színháztól rettegnek.

A Giannutri-család bergamói villájába a darab első felvonásában megérkezik a Sátán. A névtelen, félelmetes zsidóvadász, maga Dörner György!!! Alászállt, becsapódott egyenest a Dalszínház utcába. Nagykabátban, azon kopott kitüntetésekkel, alig titkolt férfipocakkal (meg is mutatja), kicsit csapzottan és hatalmasat alakítva. Monte Cristo grófjaként. Csak arcán, vonásain látszik, hogy sokat idegeskedett az utóbbi időben. Hirtelen megöregedett. Aki ettől az embertől fél és Gyuri bátyánkról a nácik jutnak rövidke eszébe, azzal komoly problémák vannak vagy jól megfizetik rettegésért. Vagy mindkettő.

Esetleg Márta István.

dörner.jpg

Dörner György a "Mert a mamának így jó-ban" egy szerethető különcöt alakít, aki sajátságon módon, de az igazságot keresi. Hasonlóan a színészhez, aki megtagadhatta volna Csurkát és a MIÉP-et. Mégsem tette. Pedig ha átáll, jóval előbb jóval nagyobb színház igazgatója lehetett volna.

Monte Cristo keresetlen őszinteségével, radikalizmusával felforgatja egy álszent és hazugságban élő ál-úri ál-család életét. A fergeteges és abszurd jelenetekben gazdag kétfelvonásos komédia mindenről szól, csak nem politikáról és rasszizmusról. Semmi bántó, felforgató, pláne náci ízű nincs benne.

Egyáltalán, ember legyen a talpán, aki az Új Színház egyetlen darabjában talál egyetlen zsidózást is.

A teátrum közönsége tele van ízig-vérig pesti arcokkal, mellettem két idős naftalin bukéjú kiskosztümbe csomagolt dauerolt hajú néni üldögélt, ősidők óta Erzsébetvárosban laknak. Voltak még konszolidált úriemberek, kikent-kifent nagyvilági asszonyok, néhány halovány orcájú Magyar Nemzet-függő yuppie és a magyar középosztály kultúrára éhes tagjai.

Az Új Színház ugyanaz a picike és hangulatos belpesti teátrum maradt, amely korábban is volt. Ugyanazokkal a színészekkel, jegyszedőkkel, stábbal. És persze egy új vezetéssel, amely nagy barna morgós árpádsávos busók helyett jámbor és tapasztalt színházi emberekből áll. Szakmailag lehet őket kritizálni (kell is), a fasizmushoz (főképp a nácizmushoz) azonban annyi közük van, mint Mel Gibsonnak Alföldi Róberthez.

Aki ezt nem hiszi, menjen és nézze meg őket. Meg magát. Xanaxot nem kell vinni, jegyet és kipát lehet venni, itt és ezért senki sem fognak bántani.

Magyarok vagyunk, szeretjük csesztetni és megbélyegezni egymást. "Nácizás", "zsidózás", "magyarozás", kóros és szánalmas bűnbakkeresés helyett azonban hagyjuk egymást élni.

Egy Ember, Csurka István már belehalt az Új Színház körüli műbalhékeltésbe. Nem volt az ő halála elég? Ki is öl is itt, és kit?

Színházba szórakozni, feltöltődni és ne egymást túráztatni, gyalázni járjunk. Arra ott van a parlament és a szabad sajtó.

Gémesi Gábor

http://rokkantblog.blog.hu/2012/09/28/uj_szinhaz_fasisztanezoben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdések a múltból Orbán Viktorhoz
  2012-09-30 18:05:32, vasárnap
 
  Kérdések a múltból Orbán Viktorhoz


Posted on 2011/01/26
Mottó: A tehetség alapismérve a tökéletességre törekvés, bármiben, bármikor!(P.A.Á)

Kérdések a miniszterelnök úrhoz, a Magyar Rádió 2000. szept. 14-én megrendezett ,,FÓRUM" c. műsora számára /Kossuth Rádió-Napközben, délelőtt 9-11 óra között./

Műsorvezetők: Szitnyai Jenő és Perjés Klára

Jó napot kívánok! Budapestről beszélek a 307-66-51-es telefonszámról.

A nemzet iránti elkötelezettségem nem teszi lehetővé, hogy ,,matiné" kérdéseket tegyek fel. Érdemi válaszokat szeretnék kapni a miniszterelnök úrtól két év után, ha egyáltalán bejátsszák azokat.

Kezdjük!

Miért passzív a miniszterelnök úr ? :

1 (egy) - az igazságtétel kérdésében

2 (kettő) - az '56-osok ügyének rendezésében

3 (három)- a '90 előtti vezető politikai tisztségviselők közügyektől való eltiltásának törvényes keretek közötti megoldásában

Továbbá:

A jogszolgáltatás mellett miért nincs még mindig igazságszolgáltatás? Az ez irányú törekvésnek a nyomát nem látni!

Más, de fontos:

A '98-as választási kampány idején a FIDESZ ígéretet tett a médiaegyensúly megteremtésére.

-Mikor fognak hozzá?

-Miért nem tanulnak az Antall kormány -többek között- ilyetén való gyengekezűségéből?

-Miért tagadta meg, szintén a '98-as választási szlogenjében a rendszerváltozás tényleges véghezvitelét a FIDESZ? ,,Kevesebb, mint rendszerváltás, több, mint kormányváltás!"-hangoztatták. Ez részünkről -konzervatív, radikális gondolkodók- a nemzet felemelkedhetőségének és megmenthetőségének szempontjából, nonszensz, abszurdum és elfogadhatatlan.

Az elmúlt tíz év egyértelműen bebizonyította, hogy a '90 előtti, letűnőben lévő rendszer képviselői, gátját képezik a nemzeti megújulásnak!

-Mikor hat oda a kormánykoalíció és személyesen Ön, hogy ez mihamarabb megváltozzék?

Nevezetesen, a köztük lévő hiteltelen, amnéziás egyedeket -törvényes keretek között- végre határozottan száműzzék a közéletből! Lásd.: Horn Gyula egykori ,,gitárművész bajtárs" arcpirító, gátlástalan, szemtelen, SZEM attrakcióját! /SZEM = Szövetség az Európai Magyarországért/ Vele? Agyrém! Véleményem szerint, az állandó demokráciára hivatkozás önbecsapás, és nem lehet takarója, felmentője, a BŰN-nek! Bármikor és bárkik követték is el azt!

Néhány emberi dolog:

-Nem gondolja, hogy kicsit korán érkezett el az Ön számára ez a felelősségteljes pozíció, amit most be kell töltenie? Véleményem szerint -remélem ezzel nem vagyok egyedül és korántsem bántó szándékkal mondom- Ön e kérdéskör kapcsán, amiket fentebb fölsoroltam, sem korábban sem jelenleg, nem állt és áll a helyzet magaslatán! Eleddig -sajnálatos módon- részünkről megméretett, ám könnyűnek találtatott! A tehetség ugyanis -amit senki nem vitathat és vitat el az Ön részéről- önmagában kevés. Ha az nem párosul kellő tettrekészséggel, hajítófát sem ér az egész! Így áll a helyzet sajnos, Orbán Viktor esetében is!

Ilyen hamar elfeledte '89 június 16-át a Hősök terén? Szomorúvá tesz, de bátorítom: MI NEM!!!
Köszönöm, hogy meghallgattak! /Rámondva a Kossuth Rádió által megadott T. számra/.

Kedves Viktor! /Ismered a költő mondását: ,,Érted haragszom...!" - Néhány atyai jó tanács/

A helyzet a Te számodra sem reménytelen. Rövid időn belül be kell látnod, hogy a jelenlegi állapot sokáig nem tartható és nem kerülgethető. Szükséged lesz a nagy élettapasztalattal, a nemzet iránti elkötelezettséggel rendelkező hazai és határon túli, valamint a nyugati magyarság képviselőinek többirányból is igénybe vehető egyesületeinek, hivatalos és magánjellegű szervezeteinek, az azokban munkálkodók, zömében önkéntesen tevékenykedő, de a HAZA magasztos céljait soha szem elől nem tévesztők közreműködőinek aktív támogatására. Úgy a mindennapok, mint a következő választásokra való felkészülés során, mert semmi nem lehet fontosabb számunkra, mint az összefogás! A magyarságért dobogó szívek integrálása, a bolsevik ,,utóvéd-dacszövetség" felszámolása, mert ha ezt a hátralévő két évben nem a maga súlyán kezeljük és gyámoltalankodunk velük szemben, a még mindig nagyszámú kilúgozott agyú honfitársaink /Lásd.: a Demokrata e heti szokásos felmérési adatait/ nemzetgyilkos lépésre szánhatják magukat, amit mi előre l á t ó k, még egyszer nem engedhetünk meg, még véletlenül sem! Addig kell a vasat ütni amíg meleg és végérvényesen felgöngyölíteni a nemzetépítés útjában álló akadályokat. Legelsőként az MSZP /MSZMP/ ,,hétfejű sárkány" képződményt. Szemléletes példák állandó előtérbe helyezésével, hangoztatásával pl.: Mindenki vegye végre tudomásul, '90-ben rendszerváltozás kezdődött, úgy ahogy, s az különböző okok miatt még nem zárult le! Ez nem jelenti azt, hogy ezt bárki is a néptömegek kárára elsinkófálja s a sem erkölcsileg, sem etikailag, -nem szólva a legegyszerűbb hétköznapi igazságosságról- nem védhetően, semmivel nem igazolhatóan, a nép által az előző rendszerben közösen megteremtett javakat végérvényesen egy szűk rétegnek adományozza. Felülbírálhatatlanul! Ez így nem működhet és nem megengedhető! Aki ezt eltűri és erre biztatja környezetét, felelős munkatársait, könnyen a cinkosság vádjával illethető s ezt a magát nemzeti elveket vallónak tartó FIDESZ és a kormánykoalíció egyetlen pártja sem engedheti meg. Amennyiben győzni akar a következő választásokon! A rendszerváltozás valódi véghezvitelét ellenzők könnyen helyre tehetők a magyar nép eredendő identitásának, mentalitásának, történelmi múltjának felemlítésével. Mint köztudott tűrő képes a magyar, amíg értelmét látja, de ha ezt a hétköznapok nem úgy igazolják vissza, ahogy az tálalva vagyon, így vagy úgy, elektronikus média, sajtó, könyvek, különféle rendezvények, maga a parlamenti és kormányzati munka során, le egészen az ország legkisebb településéig, közigazgatási egységéig, akkor előbb-utóbb nagy baj lészen! Ezt néhány önérdekhajszoló, rövidlátó, haszonélvező réteg miatt, egyetlen választott tisztségviselő nem kockáztathatja. Tíz év után ki kell mondani bátran, Tisztelt Hölgyeim, Uraim! A jövő nemzedék talpon maradása érdekében a továbblépés ideje kikerülhetetlenül elérkezett. Nem halogatható tovább a dolgok helyretétele. Ezt kívánja tőlünk a kor parancsa, a józan ész, az emberi tisztesség, a közéleti felelősségérzet komolyan vevése, a szemforgatások időszakának felszámolása a hétköznapi életünkből s mindennapjainkból!

Új alapokra kell helyezni értékrendünket, emberi kapcsolatainkat, a hivatali és a magánszférában egyaránt. Az általános közöny, az elidegenedés, röviden tömörítve a nihil, olyan méreteket kezd ölteni, ami nem tartható fenn tovább! Az embereknek vissza kell adni jogos elvárásaikat az életminőség javítása terén, a hitet egy igazságosabb társadalom felépítéséhez, megvalósításához, nemcsak a szavak és az elmélet síkján, hanem a gyakorlati élet legkülönbözőbb válfajaiban. Nehéz, embert próbáló feladat vár mindannyiunkra, de minden józanul gondolkodónak be kell látnia, a radikális lépések megtétele nem halogatható tovább. Elérkeztünk egy történelmi határvonalhoz, ahol el kell döntenünk, beleszédülünk e az ismeretlen sötétségbe -magunkkal rántva a ránk bízottakat- vagy azonnali megálljt parancsolunk tudatosan, határozottan és visszafordulunk arra a kitaposott útra, amelyet eleink ezer esztendő alatt kijelöltek számunkra s azt a kor szelleméhez igazítva kikövezzük magunknak, egyúttal megalapozva ezzel a jövő generációk biztonságos közlekedését is. Ennek első lépése a fals, lejáratódott, hamis, kártékony ideológiáktól mentes ország építő munkavégzés beindítása! Beszédíróidnak ajánlom:

Ezennel felszólítjuk az MSZP pártját, frakcióját, annak minden rendű-rangú vezetőjét és tagságát, hogy a nemzet iránti lojalitásuk bizonyságaként, a múlt terheitől önként megszabadulva, oszlassák föl pártjukat, frakciójukat és adják át mandátumaikat, képviselői helyüket a Parlamentben azon polgártársainknak, akik párt semleges mivoltukat igazolni tudják és a legkülönbözőbb társadalmi szervezetek, kisebbségek, egyházi intézmények, érdekképviseleti szervek ajánlásával, ideiglenesen, a következő választásokig, feltöltik a volt MSZP-sek helyeit. Ezzel a cselekedetükkel példát adhatnak nemcsak a kelet-európai országok számára. Az önkritikus, a nemzet megújulásáért áldozatra kész, az erkölcsi megtisztulást szem előtt tartó,

azt komolyan vevő, a nemzet boldogulását elősegítő tettük, több mint gesztusértékű igazolásával.

A szó nemes értelmében, úgy vonulhatnak be a nemzet történelmébe, mint akik legyőzvén önmagukat, bebizonyították országnak-világnak, létezik emberi megújulás bárki számára, aki hisz az öntisztulásban, a magasabb érdekek, -mint nemzeti újjászületés- áldozatos szolgálatára.

Mert bizony Tisztelt Hölgyeim és Uraim, valljuk be, ez a cselekedet az Ő egyéni életükben lemondással és áldozathozatallal jár. Ezt senki nem vitathatja el Tőlük, de vigaszként -még ha soványnak is tűnik számukra- hadd mondjam el, ha volt bátorságuk, lelki erejük, képük, évtizedekig -elismerem, nem mindig rajtuk múlóan- a rossz oldalon állni, hamis ügyet, néha bizony nemzetellenes programokat, -olykor azokat túllihegve- szolgálni, akkor most legyen erkölcsi erejük -bármennyire is nehezére esik ez egyeseknek- a jó, az igaz ügy oldalára állni, ha kell némelyeknek vezekelni ! S adjanak hálát -jó néhányan Önök közül- az Úristennek, hogy ennyivel nagyjából kiegyenlíthetik tartozásukat a HAZA oltárán!

Hölgyeim, Uraim, Tisztelt MSZP-s képviselők! A labda az Önök térfelén pattog, hogy miként sáfárkodnak az eshetőséggel, azt az Önök lelkiismeretére bízom!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Budapest, 2000. szept. 14.

Szíves üdvözlettel:

Péteri Attila Árpád

Ui.: E fenti szöveget azért is írtam, hogy elgondolkodhass, miként lehet még megszólítani és felrázni a nemzetet!(S távozásra bírni emberi hangon a ,,kórokozókat"!) Persze ők maradni szeretnének! Ezt azonban mi nem engedhetjük meg számukra! Az a magyarság végét jelentené. ( ÁTFAXOLVA a miniszterelnök titkárságÁra IS! )

Megj.: Asztali tel. számom azóta megváltozott (P.A.Á.)

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/01/26/kerdesek-multbol-orban-viktorhoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 274 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 406
  • e Hónap: 14598
  • e Év: 147515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.