Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 334 
Tengerre gázszerelők!
  2016-08-31 22:54:30, szerda
 
 



Tengerre gázszerelők!
|
Doki 2016. augusztus 26., péntek 06:02

A Nemzet Gázszerelője, aranykalászos mezőgazdász és még sok kitüntető cím birtokosa, Mészáros Lőrinc birtokba veszi a horvát Adriát. Ezzel a terjeszkedéssel
Az Ugljan szigeti villa

Az Ugljan szigeti villa

reményt kelt arra nézve, talán ismét lesz majd tengeri kijárata a nemzetnek. Lőrinc barát vagyonnyilatkozatában egy Vir szigeten lévő nyaraló szerepel, korábban pedig a Zadarski.hr horvát lap írta meg, hogy Ivan Rakitic Ugljan szigetén a szintén Lőrinc érdekeltségébe tartozó (az övé) luxus villában pihent családjával.

Most a Magyar Narancs nyomozta ki és kapta rajta, amint éppen egy nem kifejezetten a magyar gázszerelőknek fenntartott jachton Zadar közelében keresi az elsüllyedt magyar tengeri flottát. Az Artemy nevű jacht potom 1,4 milliárdot ér, de nem is megvenni munka, inkább fenntartani. Mert ez nem gázzal megy, hanem dízellel és kiszámolta valaki, hogy egy 12 órás Dubrovnik-Bar-Dubrovnik sétahajózás 1,4 millió forinttal csökkenti a nemzet gázszerelőjének zsebpénzét.




A Magyar Narancs szerint elsőre arra lehetne gondolni, hogy Mészáros valószínűleg bérelhette a hajót, amit azonban a papírok szerint ún. pleasure yachtként vettek nyilvántartásba. Ez azt jelenti, hogy a máltai szabályozás szerint azt kizárólag a tulajdonosok és a vendégeik használhatnák, kereskedelmi célra nem vehetőek igénybe, tehát elvileg bérbe sem adhatnák.

Én mindenestre nagyszerű lehetőségeket látok Mészáros adriai terjeszkedésében, tengerre magyar, lesz még miénk Fiume (Rijeka) és Abbázia (Opátia). Hogy Zenngről (ma Senj) már ne is beszéljek. Így kell tengert foglalni!

http://patacsipilvax.hu/?p=57003
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megy ám a “pirítás”!
  2016-08-31 22:44:16, szerda
 
  Megy ám a “pirítás"!


Közzétéve 2016-08-31

Újabb hatszázmillióval drágult a budapesti olimpiai pályázat


Megsokszorozódtak a szakértők feladatai a hivatalos indoklás szerint, mert kiderült, hogy új helyszíneket kell kijelölni.

Közel hatszázmillió forinttal megemelték a 2024-es budapesti olimpiai pályázat költségeit. Egész pontosan a pályázat előkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására költenének 5,1 helyett 5,7 milliárd forintot.

Képtalálat a következőre: ,,Budapesti Olimpia-kép"
A módosítás oka hivatalosan az, hogy a nemzetközi sportszövetségek, valamint a NOB előre nem látható elvárásai miatt az eredetileg tervezett helyszínek egy része helyett újakat kellett kijelölni, emiatt a szakértők feladatai megsokszorozódtak.
A pályázaton a nyertes ajánlatot a PricewaterhouseCoopers Magyarország, valamint a svájci Event Knowledge Services és a brit M-Integrated Solution nyert.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: CSAK A “KÜLSŐS" szagértésre 5,7 milliárd. És csak pályázatkészítésre! “Előre nem látható elvárások" miatt.


http://www.balrad.com/2016/08/31/megy-am-a-piritas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
29 millióért vesz hegymászófelszerelést a TEK
  2016-08-31 22:03:03, szerda
 
  HÁTHA VALAMELYIK TERRORISTA FELMÁSZIK A NORMAFÁRA!

***************************

2016. augusztus. 31. 16:17

29 millióért vesz hegymászófelszerelést a TEK

szerző:
hvg.hu


Alaposan bevásárol a Mountexben a Terrorelhárítási Központ.

Hegymászófelszerelésre írt ki közbeszerzést a Terrorelhárítási Központ, amelynek most hirdették ki az eredményét a Közbeszerzési Értesítőben.

A közlés szerint a TEK közel 29 millió forint + áfáért vásárol be a Mountex túraboltban, a pénzért "különböző alpintechnikai, hegymászó eszközök és kötelek, karabínerek" kerültek beszerzésre.

A Mountexen kívül egy Gránit Design Kft. nevű, szintén hegymászófelszerelések forgalmazásával foglalkozó cég is indult a közbeszerzésen, de a Mountex adta a legolcsóbb ajánlatot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris meghirdettek egy civil tüntetést október 23-ra
  2016-08-31 21:53:54, szerda
 
 
2016. augusztus. 31. 11:44

Máris meghirdettek egy civil tüntetést október 23-ra
szerző:
hvg.hu


"Egyszerű állampolgárok, civil szervezetek, érdekvédelmi szervezetek" hirdettek demonstrációt az Orbán-rendszer ellen a forradalom 60. évfordulójára, a Blaha Lujza térre.

A budapesti Blaha Lujza térre szerveznek tüntetést október 23-ra az esemény facebookos hirdetménye szerint "egyszerű állampolgárok, civil szervezetek, érdekvédelmi szervezetek, akik készek tenni egy nyitott, demokratikus, szolidáris Magyarország megteremtéséért". Mint írták, a forradalom hatvanadik évfordulóján tüntetésre hívnak minden felelősen gondolkodó magyar polgárt.

A demonstrációhoz csatlakoztak a Szabad oktatást!, a Magyar Szolidaritás Mozgalom és az Új Magyar Köztársaság nevű szervezetek.

A szervezők szerint a Magyarországon élők joggal érezhetik, hogy a hatalmon lévők, azok hű szolgái és holdudvaruk kezeiben a közvagyon könnyen veszíti el ,,közpénz jellegét", miközben a nyomozóhatóságok sokszor akkor sem veszik észre a korrupciót, ha kiszúrja a szemüket.

Eközben az ország milliárdokat költ egy semmit el nem döntő népszavazásra és az azt megelőző "gyűlölködő, uszító propagandára" - írták.

"Stadionokat építünk, miközben az oktatás és az egészségügy a szemünk előtt épül le. Kisvasút épül, miközben a hármas metró időnként füstöl, és cserébe a Ligetben kivágják a fákat" - írták a szervezők, akik szerint Magyarország egyre távolodik attól az európai közösségtől, "amelynek értékválasztásunk alapján lettünk tagjai", miközben más, kevésbé európai országokhoz közeledünk.


http://hvg.hu/itthon/20160831_oktober_23_civil_tuntetes_blaha#utm_source=hvg_dail y&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_08_31&type-id=HvgDaily &user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország emlékműve milyen lesz?!
  2016-08-31 21:43:11, szerda
 
  Magyarország emlékműve milyen lesz?!

Somogyszentimre nemrég vesztette el utolsó lakóját. A falu megmaradt épületeit lebontatják. Így fejeződik be egy 600 éves történet.

Nemrég meghalt Somogyszentimre utolsó lakója - írja a Magyar Nemzet.


http://mno.hu/hetvegimagazin/somogyszentimre-most-tunik-el-a-terkeprol-1356470

Ezzel a Kadarkúthoz közeli, és közigazgatásilag oda is tartozó falu végképp elnéptelenedett.

Somogyszentimrét már 1397-ben megemlítették egy oklevélben, így története több mint 600 évre nyúlik vissza. A településen valaha templom is állt, melynek védőszentje Imre herceg volt. Somogyszentimrén 1886-ban nyitották meg a magyar királyi gazdaképző földművesiskolát, ahová az ország minden tájáról érkeztek tanulók. Tartozott hozzá kollégium és mintagazdaság is. A XX. század közepén a Bárdibükki Állami Gazdaság lett a terület tulajdonosa.

Az elvándorlás az 1970-es évek óta zajlik. Anno 25-30 család lakott a faluban. A privatizáció és a munkanélküliség miatt azonban egyre többen költöztek el a faluból, így az szép lassan elnéptelenedett. Később egy külföldié lett a terület, akit a környékbeliek csak úgy emlegetik, ,,az osztrák". Mostani tulajdonosa nem ismert.

Karsai József, Kadarkút polgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy miután meghalt az utolsó lakó, az önkormányzat a jegyző útján szólította fel a tulajdonost, hogy bontsa el az életveszélyessé vált épületeket, így Somogyszentimrét valószínűleg beszántják. Lesz majd rajta kukorica, lucerna vagy napraforgó.

A település emlékét azonban nem hagyják veszni hagyni, és mindenképp emelnek majd emlékművet Somogyszentimrének...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mekk mester egy este rettenetesen beseggelt, aztán bánatában
  2016-08-31 21:20:01, szerda
 
  Szerintem jól csinálják. A baj inkább ott van, hogy nem vette még észre egyetlen turizmussal foglakozó marketinges sem az e dolgokban rejlő bazi nagy lehetőségeket. Nagyjából csak ennyi kéne: Látogassa meg Európa leghülyébb fővárosát. Bármelyik évszakban jön, az élmény, a kaland garantált. Ilyet máshol biztos nem talál!
Egyébként mikor vágják át nyolcan a szalagot? Lehet kinéznék...

Itt utoljára a rómaiak tudtak utat építeni, a Magyarok be vannak oltva útépítés ellen.


********


Mekk mester egy este rettenetesen beseggelt, aztán bánatában felújította a Bartók Béla utat

anarki
közlekedés
augusztus 29., hétfő 13:45


A hosszúra nyúlt felújítási munkálatok után, amikből néhány éven belül ez volt a második, hétfő reggel boldogan vette birtokba az utazóközönség az elkészült Bartók Béla utat. A különleges építészeti megoldások, az egyedülálló térplasztikai elemek, a meglepő tájrendezési ötletek az UNESCO Világörökség méltó részévé teszik a megújult Bartók Béla utat, ahol mostantól még a villamos is vidámabban csilingel!
A zebra helyén praktikus, ugyanakkor esztétikus kavicságy segíti megfogni a nagy sebesség miatt esetleg kipördülő gépjárműveket
A vállalkozó kedvű gyalogosok külön a célra kialakított kalandparkon át közelíthetik meg úti céljukat
A bátrabb utasok helyszíni áramvételezéssel is próbálkozhatnak
Míg Budapest más részein kivágják a fákat, a Bartók Béla út felújítása során kifejezetten ügyeltek a már meglévő zöldterületek épségére
A felújított Bartók Béla út legnagyobb különlegessége a világviszonylatban is egyedülálló emeletes járdasziget
A lépcsős, vagy szaknyelven ,,teraszos" kialakítás megkönnyíti a kilátást minden irányba
A Gárdonyi téri villamosmegállóból pompás kilátás nyílik a környező tájra, a nagy rohanás közben is érdemes itt elidőzni, megpihenni egy kicsit
Az emeletes járdasziget legfelső, ,,penthouse" szintjén kisebb medencének, jacuzzinak is alkalmas egységet alakítottak ki - ilyen volt
Az ,,Ezer sziget" ötlet megvalósítása a gyakorlatban - ilyen lett
A fővárosi utazóközönség nemsokára ezt a kézműves járdaszigetet is birtokba veheti

Vitézy Dávid közismert közlekedő szerint ezek egyébként ,,növénykazetták, az eredeti tervek szerint kis zöld szigetek, amikhez hasonlókkal az 1-es vonalát is szegélyeztük a felújításkor - csakhogy ezt itt nem kövirózsával borították be, hanem térkővel...

Úgy hírlik, a Főpolgármesteri Hivatal és a Főkert úgy döntött: nem kívánja zöldfelületként ezt üzemeltetni, ezért a BKK inkább leburkoltatta olcsó térkővel, még egy kis utólagos betonszegélyt is kapott."

http://444.hu/2016/08/29/mekk-mester-egy-este-rettenetesen-beseggelt-aztan-banata ban-nekiesett-a-bartok-bela-utnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orosz-japán békeszerződésről is egyeztet majd Putyin és A
  2016-08-31 21:09:18, szerda
 
  Szépen alakul az ellenpolus!!

Az orosz-japán békeszerződésről is egyeztet majd Putyin és Abe Vlagyivosztokban


Írta Orosz Hírek
2016-08-31 10:57
abe

Az orosz-japán békeszerződésről és Vlagyimir Putyin decemberi tokiói látogatásáról is egyeztet majd csütörtökön Vlagyivosztokban az orosz elnök és Abe Sindzó japán kormányfő.

Ezt Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó közölte kedden Moszkvában. Putyin és Abe a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum alkalmából csütörtök este a tervek szerint külön megbeszélést tart.

Usakov szerint a felek megvitatják majd a kétoldalú kereskedelmi, gazdasági és politikai kapcsolatok fejlesztésének stratégiai kérdéseit, s napirenden szerepelnek majd kényes nemzetközi témák is. Mint mondta, a két kormány már megállapodott Putyin tokiói látogatásának dátumáról, de azt Moszkva csak a japán féllel egyeztetve hozza majd nyilvánosságra.

A Kreml képviselője emlékeztetett rá, hogy Abe idén már másodszor keresi fel Oroszországot. A japán kormányfőt Vlagyimir Putyin május 6-án Szocsiban fogadta.

Usakov a gazdasági együttműködéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Rosznyefty és a Gazprom japán cégekkel folytat tárgyalásokat közös kőolaj- és földgáz-kitermelésről, a felek egyebek között mérlegelik egy Oroszország és Japán között létrehozandó “energetikai híd" lehetséges változatait, valamint a nukleáris energetikában való együttműködés lehetőségeit.

A két ország között a második világháború vége óta vita tárgyát képezi a Szovjetunió által 1945 szeptemberében annektált Kuril-szigetek négy legdélebbi tagjának hovatartozása. Emiatt Tokió és Moszkva a mai napig nem kötött békeszerződést. Októberben lesz ugyanakkor a 60. évfordulója annak, hogy a Szovjetunió és Japán 1956-ban közös nyilatkozatot fogadott el a hadiállapot megszüntetéséről. MTI

https://www.facebook.com/oroszhirek.hu/posts/1213741872012095?notif_t=notify_me_p age&notif_id=1472670147616511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érvénytelen szavazatok kritikus tömege
  2016-08-31 20:48:50, szerda
 
 
augusztus 30, 2016

Írta pcblog
Az érvénytelen szavazatok kritikus tömege

Most, hogy már nemcsak civil szervezetek (Magyar Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért), hanem egy párt (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) is érvénytelen szavazat leadására biztat (sőt, úgy tűnik, több pénzt fog a kampányára fordítani, mint a legtöbb ellenzéki párt), az érvénytelen szavazatok korábban nem ismert politikai tétjét kell meghatározni.

A bojkott és az érvénytelen szavazás bár lényegében ugyanazt eredményezi (nem növeli a részvételt, sem az igen, sem a nem szavazatok számát), az egyetlen különbség, hogy az érvénytelen szavazatokat össze fogják számolni. Azt senki nem gondolhatná komolyan, hogy mindenki, aki távol maradt a szavazástól, a kormány ellensége volna. A megfontoltan érvénytelenül szavazókról viszont, ha ennél sokkal több nem is, ennyi biztosan kiderül.

Nem minden érvénytelen szavazat mögött lapul meg viszont protestszándék. Minden szavazáson előfordulnak érvénytelen szavazatok, eltérő mértékben. Érdemes ezért megnézni, hogy a korábbi országos népszavazások során hogyan alakultak ezek az értékek:

Nepszavazas_Ervenytelen_1997-2008_160830

Látszik, hogy az elmúlt négy népszavazás során feltett hét kérdés esetében 0,49% és 2,03% között szóródott az érvénytelen szavazatok aránya. Közöttük is kiemelkedik a 2004-es referendum két értéke; ekkor történt először, hogy - a kettős állampolgárság kapcsán - a ,,rosszul feltett kérdés" toposza megjelent a politikai nyilvánosságban, és ez magával hozta az érvénytelenül szavazás politikai tartalmáról szóló vitát is. 2008-ban ugyanez sokkal kevésbé volt jelen, ekkor inkább a ,,nem"-re biztattak a Fidesz által kezdeményezett referendum ellenzői.

Körülbelül tehát 1%-nál húzható meg az a határ, amely fölött már gyanakodhatunk arra, hogy az érvénytelenül leadott szavazatok mögött politikai megfontolás húzódik. Ha ezt - vagy még inkább a 2004-es 2,03%-ot - szignifikánsan meghaladó arányban születnek érvénytelen szavazatok, azt már az MKKP sikerként értékelheti.

Mindez persze nem összekeverendő a párt tényleges támogatottságával. Mégis kapnánk valamilyen képet, hogy mennyire széles az a választói réteg, amelynek a politikai elégedetlensége viszonylag összetett politikai üzenettel is becsatornázható. Ezzel az értékeléssel is érdemes ugyanakkor óvatosan bánni, mivel az igen szavazatokról is bátran kijelenthetjük majd, hogy kormányellenesek, a népszavazástól távol maradók között viszont nem fogjuk tudni, mennyien lehetnek a bojkottálók.

https://pcblog.atlatszo.hu/2016/08/30/az-ervenytelen-szavazatok-kritikus-tomege/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalos és sokkoló: Nem lesz több szélerőmű Magyarországo
  2016-08-31 20:37:59, szerda
 
  A magyarok nem kezdenek "szélmalomharcba", mint a kretén németek, akik belefulladnak az olcsó megújuló energiáikba.



Hivatalos és sokkoló: Nem lesz több szélerőmű Magyarországon

szerző
- ngm -
publikálva
2016. aug. 31., 10:32

A fejlesztési minisztérium arról tájékoztatta a Narancsot, hogy nem tartják indokoltnak új szélerőművek létesítését. A kormány súlyos döntésének háttérét feltárjuk a friss Narancsban.

,,Idén tíz éve adtak ki engedélyeket szélerőművek létesítésére Magyarországon, a kerek évforduló ellenére a szeles szektor szereplői mégis távol állnak attól, hogy pezsgőt bontsanak. 2006 volt ugyanis az első ilyen alkalom, és egyben az utolsó is" - így kezdődik a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvasható friss cikkünk, amelyben a hazai szélenergia politikai vonatkozásaival foglalkozunk elsősorban. Egész pontosan azzal, hogy bár világszerte szaporodnak a szélerőművek, Magyarországon 2006 óta nem adnak ki újabb engedélyeket, azaz nálunk 10 éve megállt az idő, e tekintetben biztosan.

Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb a hazai szélenergia-szektor szempontjából, mert minden jel szerint hiába vártak új tender kiírására.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ugyanis arról tájékoztatta a Magyar Narancsot, hogy 2020-ra Magyarországnak a villamosenergia-termelésben el kell érnie a 13 százalékos megújuló arányt (ez uniós előírás, a megújuló arány nálunk jelenleg 10 százalék körül mozog - N.G.M.), erre viszont - hangsúlyozták - az ország további szeles kapacitás nélkül is képes lesz. Továbbá, hogy a ,,magyar villamosenergia-rendszer adottságai és a nemzetközi - elsősorban német - példák alapján a tárca nem tartja indokoltnak további szélerőművek létesítését Magyarországon".

Ha pedig az állam nem akarja, hogy legyenek új szélerőművek, akkor nem is lesznek, hiszen azokat csakis állami engedéllyel lehet telepíteni.

A kormány döntésének hátterében politikai és energetikai okok is állnak, ezt részletesen feltárjuk a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban. Ahogy arra is választ adunk, hogy a szélenergia miért nem passzol bele abba a megújulóenergia-koncepcióba, amelyet az Orbán-kormány mértékkel, de támogathatónak tart.


http://m.magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/hivatalos-es-sokkolo-nem-lesz-tobb-szel eromu-magyarorszagon-100614





Majd jön a bahreini olaj!


Bolond lyukból fúj a Fidesz
Azért van Ausztria ráállva a szélre? Bécs felé csak azt látni az út mentén.
http://mobil.derstandard.at/1326248942759/Subventionen-Windkraftbetreiber-loben-O ekostromgesetz
Közel ezer szélerőmű több mint egymillió osztrák háztartást látott el tavaly.
az osztrákok direkt szaggatják a tőlük magyarország felé fújó szelet, hogy a magyar ne tudjon vele áramot termelni, csak ők!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-08-31 20:33:01, szerda
 
  Elkezdődött a magyar beruházásban megvalósuló Jeges-tenger-Vörös-tenger csatorna építése. Az első kapavágásokra Felcsút határában került sor.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 334 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.