Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/103 oldal   Bejegyzések száma: 1029 
Évértékelő 2007
  2007-12-31 18:11:57, hétfő
 
 
2007-12-31 17:57 Belföld | Elemzés


Mielőtt nekiültem volna a szokásos évi összefoglalónknak szétnéztem a konkurenciánál, (na, jó ez erős túlzás a piacvezető portálnál) mit is ír évi összefoglaló gyanánt. Örömmel konstatáltam, hogy töretlenül bíznak népvezéreink 2010-ig tartó regnálásában. Figyelembe véve, hogy megkapták az erre az időszakra járó baksist ez a megállapítás a vágyálmaikat fejezi ki.

Magunkról az idén, nem sokat kell beszélnem szerencsére. A Jobbik.Net szerzői és szerkesztői derekas munkát végezték. Az idén nem érte ,,szerencsétlenség" a portált, ami egyértelműen Yoda szerkesztőtársunk rendszergazdai tevékenységének köszönhető. A honlap idén már öt éves volt, ami azért tekintélyt ad a lapnak. A szerkesztőink sokfélesége garantálta, hogy a jobboldal teljes egészben megjelenjen és igen, a jobboldal igazi hangjaként tartottunk tükröt annak, aki ebbe a tükörbe nézni kívánt.
A fideszesektől jócskán kaptunk szélsőséges jelzőt, a Jobbik és Magyar Gárda hívei pedig orbánimádónak és fideszbérencnek neveztek, sőt egyenesen lezsidóztak minket.

Az ország történetében ez az év a haldoklás éve volt. Lassan elvérzünk és most kellene valami biztatót mondani, csak éppen nem tudok, tudunk. ,,Voltunk mi már ilyen helyzetben, csak én nem emlékszem rá" (Sipánka), hogy egy klasszikust idézzek. Érik bennem a gondolat, hogy jobb lenne teljesen padlót fogni, mert másként az ország lakossága nem képesek kijózanodni.
Arról, hogy ebben az évben minden napra jutott valami, ami miatt egy demokratikus államban a kormány magától felállt volna, felesleges beszélni. Arról is, hogy a hatalomvágy felülír minden más értéket és a szavak elvesztik jelentésüket.

A hatalom legnagyobb bűnéről keveset beszélünk. Az elveszett reményekről és az elveszett jövőről. A pusztulás a hitünkben, a lelkünkben...

A tb privatizáció kapcsán kevéssé került képbe, hogy azért számolja fel az uralkodó hatalom a szolidaritási elvet, mert pillanatnyilag szüksége van arra a pénzre, hogy kihúzza vele 2010-ig. Töretlenül hisz benne, hogy egy nagy kommunikációs kampánnyal maga mellé tudja állítani a választókat. Hiszen ők úgy hiszik, nincs rossz kormányzás, csak rossz kommunikáció. Legalábbis ezt a mesét adták be az egyszeri MSZP képviselőnek. Az már megint más kérdés, hogy a Világbank és az IMF sötét árnyai lepik be ezt a törvényt és Csehország is most készül egészség(biztosítás)a felszámolására. Szinesíti a képet, hogy ugyan a Fidesz szájkaratéban első osztályú a törvényt ellenzők tábora élén, de valóságban semmit nem tett ellene, még csak egy népszavazási kezdeményezést se.

Imádkozzunk Sólyom Lászlóért, hiszen kegyetlen feladat elé állítja őt az élet! Februárban döntenie kell, vagy betartja a törvényeket és felszámolja a demokráciát, vagy törvényt sért és megvédi a fiatal és védtelen Magyar Köztársaságot. Sólyom László tisztában van a helyzettel, de segítenünk kell neki, hogy helyesen járjon el.

Jövőre népszavazunk is. Valószínűleg. Már ha a hatalom önkénye engedi. Sikerült kiíratnia a jobboldalnak egy teljességgel érdektelen kérdéskörről népszavazást, amit úgy állít be, mintha a legfontosabb kérdés volna a mai közéletben, és ami el tudná távolítani a sötét árnyakat a hatalom közeléből. Nem fogja, még csak megingatni sem, pedig nagyot fognak bukni a szocik. Egyre jó csak, pártpolitikai érdeket szolgál, hozzácsapja azokat a szoci szavazókat a Fideszhez, akik mellette szavaztak a ,,szociális népszavazáson" és várhatóan a későbbi választásokon is a ,,győztes csapat" mellett fognak voksolni. Kizárólag a szavazat-maximalizálás eszköze.

Persze pártérdekből az országot és annak jó szándékú, tettre kész fiatalságát a Jobbik Pártnak sem újdonság felhasználnia. Az elmúló év akciói közül mazsolázva mindegyik kizárólag arra szolgált, hogy a Fidesztől, mint nagy, jobboldali gyűjtőpárttól minél több szavazatot szerezzenek. Ugye még egy százalék, még 88 millió apanázs évente... Erre kellett az árpád sávos zászló ,,ajándékozása" Fideszes önkormányzatoknak - felhasználva a Szent Királyok Nemzettségének zászlaját -, mert ha a polgármester átvette és kitűzte - feltétel volt a kitűzés -, akkor igen nehezen kaphatott utána támogatást, azaz a falu ,,verte agyon", ha viszont nem fogadta el, akkor rögtön ,,fúj, hazaáruló, buzi-cigány-liberális Fideszes, ugye megmondtuk, hogy ilyen a Fidesz" lett belőle.

Persze a Magyar Gárda megszervezése - főképp a Nemzeti Őrsereg nyilas karszalagjával kiegészítve - és az MSZP-nek kedvező időpontokban a masírozása sem igazán az Ország érdekeit szolgálta, sokkal inkább Vonáék pártérdekeit. Persze lesz még vonulás, a TB privatizációs törvény februári megszavazása előtt még egészen biztosan, össze kell ám rántani azokat a szoci képviselőket egy kis ,,fasiszta gárda masírozással", mert a végén még rosszul szavaznak.

Egy churchilli parafrázissal szeretném bezárni ezt a kurta-furcsa összefoglalót. Választhatunk. Szégyen vagy háború.

Őszinte szívvel kívánok a Jobbik.NET csapat nevében boldog és reményteli esztendőt! Legyen érdekes évünk, ahogy a kínaiak mondanák!


http://jobbik.net/index.php?q=node/5485
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden Kedves Látogatómnak!!
  2007-12-31 17:38:55, hétfő
 
  Minden Kedves Látogatómnak!!

Bár az évnek még nincs vége,lehet,hogy

négykézláb érek a végére!

Ezért amíg stabilan állok,

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kijózanítás térítésmentes
  2007-12-31 16:20:20, hétfő
 
  A kijózanítás térítésmentes

Hideg éjszaka várható, ezért fokozottan készül az év utolsó napjára az Országos Mentőszolgálat.



Az átlagosnál több mentőautó, és mintegy 60-70 plusz ágy lesz szolgálatban szilveszterkor az alkoholmérgezettek kezelésére a Fővárosi Péterfy Sándor kórház toxikológiáján - tájékoztat a Népszabadság. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a lapnak elmondta hideg éjszaka várható, ezért fokozottan készül az év utolsó napjára az Országos Mentőszolgálat. A fővárosban és a nagyobb megyeszékhelyeken három-négy mentőautóval több lesz szolgálatban. A mentők valamennyi utcán fekvő embert elszállítanak.




A kijózanítás térítésmentes. Zacher Gábor, a Péterfy kórház vezető főorvosa elmondta: általában 60-70 plusz esetük van az év utolsó napján, ennyit el is tudnak látni. Rendszerint a nem gyakorlott ivókkal van baj. Általában 15-16 éves fiatalok, illetve az alkoholt ritkán fogyasztók kerülnek osztályára. A pezsgő gyorsan felszívódik, és ha valaki keveri valamilyen tömény itallal, könnyen baj lehet. Ezt megelőzheti a mulatozás előtti evés. Zacher Gábor kéri, hogy az eszméletvesztett részeghez mindenképpen hívjanak mentőt. A főorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a részeg ember könnyebben kihűl, mint az egészséges. Ezért, ha valaki ittas fekvő embert lát az utcán, hívjon mentőt.

2007-12-31 10:15 Forrás: Népszabadság "A kijózanítás térítésmentes ?"

Valaki magyarázza el már nekem, miért ingyenes a kijózanítás ? Berúgni nem szép dolog és még pénzbe is kerül. A részeg szállítása-ellátása is pénzbe kerül. Akkor miért teccenek vizitdíjat szedni a betegektől, akik nem tehetnek a betegségükről ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jóval drágább lesz az élet v
  2007-12-31 16:12:39, hétfő
 
  Magyar Nemzet nyomán 2007. december 31. 12:31

Jóval drágább lesz az élet vidéken



Bár Gyurcsány Ferenc kormányfő évzáró sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy jövőre nyugodtabb esztendőt vár, és 2008 az építkezés éve lesz, vidéken ebből vajmi keveset érzékelhetnek. A Magyar Nemzet összeállítása.

Drágább lesz az élet jövőre Kaposvárott, de a város köztestülete az ármegállapításoknál szigorúan ügyelt arra, hogy az ár- és díjtételek növekedése ne rójon elviselhetetlen terhet a rohamosan elszegényedő családokra. Emelkedik a hatezer lakást érintő távfűtési és melegvízdíj, a víz- és csatornadíj, illetve a helyi járatú autóbuszok jegy- és bérletárai is magasabbak lesznek. A fűtési alapdíj köbméterenként 280-ról 290 forintra nő, a meleg víz alapdíja 70-ről 74 forintra, a víz- és csatornadíj köbméterenként együttesen 298 forintba. A felsorolt közszolgáltatási tarifák a múlt évihez viszonyítva együttesen átlagosan öt százalékkal nőnek. Nem változtat ugyanakkor a város azon, hogy a kismamák - vagy a gyesen, gyeden lévő apukák - gyermekeikkel ingyen utazhatnak a város autóbuszain. Kaposvár - a városi közgyűlés kormánypárti frakciójának tiltakozása ellenére - továbbra is átvállalja lakóitól a kommunális hulladék elszállítás költségét.

Télen is fizetnek a nyaralótulajdonosok

A Balaton déli partján akár nyolcvan százalékkal is drágulhat a szemétszállítási díj. Siófokon, a szolgáltatást végző Zöldfok Zrt. székhelyén 22 százalékkal lesznek magasabbak a díjak, a többi dél-balatoni településen viszont jóval magasabbra srófolja tarifát a szolgáltató. Ez főként az üdülőtulajdonosokat bosszantja, akik jórészt csak az üdülési szezonban veszik igénybe a szolgáltatást, ám a szállítási költség egy részét akkor is fizetniük kell, ha üresek a kukák.

Drágábban parkolunk

Habár a borsodi megyeszékhely önkormányzatának illetékese egyelőre nem tud pontos adatokkal szolgálni a közműdíjemelésekkel kapcsolatban, valószínűsíthető, hogy a közlekedési, a közüzemi tarifadíjak növekedése a 2008-ra prognosztizált országos 7,5-8 százalékos infláció mértéke alatt marad. Tompa Sándor, a miskolci közgyűlés városfejlesztési bizottságának szocialista elnöke közölte: a szociális bérlakások és a parkolás díjai tekintetében is emelésre számíthat a lakosság, viszont a külső cégek által működtetett szolgáltatások, így a víz-, a távhőszolgáltatás, a városi tömegközlekedés, a kéményseprés tekintetében enyhe mértékű lesz az emelés. A távhő alapdíját tovább csökkentik, amely döntéstől a szolgáltató azt várja, hogy a felhasználók megpróbálnak spórolni a hőenergiával, ezáltal terveik szerint a nagy felhasználók fizetnek többet a melegért 2008-tól.

Drasztikus lépések után visszafogott intézkedések

A pécsi önkormányzat 2007-ben szinte minden közszolgáltatásért fizetendő díjat drasztikus mértékben megemelt, a jövő évre vonatkozóan viszont visszafogottabb volt a szocialista és szabad demokrata koalíció. A tanuló- és nyugdíjasbérletek árát több mint nyolc százalékkal emelik, és 4,5 százalékkal kell többet fizetniük a felnőtteknek is az utazásért. A kéményseprési díjak tekintetében szintén közel kilenc százalékot emelnek, a szociális bérlakásokban élőknek pedig átlagosan hat és fél százalékkal kell több pénzt feladniuk a postán a bérleményük után. Mindezek mellett menetrendszerűen - nyolc százalékkal - nő a víz- és csatornadíj összege. Módosították az ingatlanadóról szóló rendeletet is, csökkentve az abban fogalt kedvezményeket, a négyzetméterek után fizetendő összeget pedig huszonöt százalékkal megtoldották.

Inflációt meghaladó változás

Hódmezővásárhelyen is az inflációt meghaladó mértékben növekszenek a közműdíjak - mondta el lapunknak Kovács Pál városstratégiai főtanácsadó. A szakember közölte: a növekmény jelentős részét az energiaárak változása, illetve a minimálbér növelése teszi ki. Példaként a távhőszolgáltatót említette, ahol az energiaárak változása 50-60 millió forintnyi kiesést okoz, ezt pótolják az átlagosan 9 százalékos tarifaemeléssel. A szemétszállítás ára, illetve a csatorna- és vízdíj 10 százalékkal növekszik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német eszmélés: a "vendégek" i
  2007-12-31 16:10:47, hétfő
 
  http://kuruc.info/r/4/19735/

Német eszmélés: a "vendégek" is lehetnek rasszisták
2007-12-26. 15:29

Szerdán már nem volt életveszélyben az a német nyugdíjas férfi, akit karácsony küszöbén vert félholtra két külföldi fiatal. Konzervatív politikusok rasszista támadásról beszélnek. Végre.

A brutális bűncselekményt rögzítette a müncheni metró térfigyelő kamerája, így az ünnepeket már előzetes letartóztatásban töltötte a kegyetlen török-görög duó.

A 17 éves görög fiú és 20 esztendős török barátja a müncheni földalatti egyik állomásán ütlegelt és rugdalt félholtra egy idős német állampolgárt.

A 76 esztendős nyugdíjas életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A brutális bűncselekményt rögzítette a metró térfigyelő kamerája, így néhány órán belül bilincs kattant az aljas páros csuklóján. Ellenük 2008-ban emberölési kisérlet miatt indítanak majd pert.

Bajorországban az ünnepeket beárnyékoló véres tragédia kapcsán mind hangosabbak azok a vélemények, hogy a súlyos vétséget elkövető külföldieket - büntetésük letöltése után - ki kell utasítani Németországból.

Jogi szakemberek a mostani üggyel kapcsolatban arra emlékeztetnek, hogy a görög tettest fiatalkorú EU-polgárként nem lehet kitoloncolni, ez csak a török ifjú esetében realizálható.

Kristina Köhler, a Kereszténydemokrata Párt (CDU) belpolitikai szakértője karácsonykor arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad tabuként kezelni, hogy a 82 millió lakosú Németországban élő 7,5 millió idegenajkú polgár egy (tekintélyes) része visszaél az ország vendégszeretetével.

"Ha egy külföldi fiatal összever egy németet, az épp úgy rasszista ügy, mint fordítva" - szögezte le a konzervatív politikusnő.

(Szon)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deutschland: ne nyaljuk többé
  2007-12-31 16:08:13, hétfő
 
  Deutschland: ne nyaljuk többé a beözönlött idegenek ülepét!
2007-12-28. 13:19

Hibának tartják befolyásos német kereszténypárti politikusok a túlzott tolerancia gyakorlatát a külföldről származó, hátrányos helyzetűnek nevezett fiatalkorúakkal szemben.

Roland Koch hesseni miniszterelnök, a kereszténydemokrata unió egyik legfontosabb politikusa szerint csődöt mondott a multikulturális alapon működő kivételezés a törökökkel és más, főként nem európaiak iránt, és sikertelennek bizonyult a túlzott megértés politikája. Az utóbbi évtizedek közbeszédében ilyesfajta hangot nem lehetett tapasztalni a német politikai elit részéről, most azonban az váltja ki a hangsúlyeltolódást, sőt a jelek szerint a minőségi váltást, hogy egyre több brutális bűncselekményről derül ki, hogy elkövetőik valamely etnikai kisebbség tagjai.

A kedélyeket leginkább az borzolja, hogy a müncheni metróban egy húszéves török fiú agyonvert egy idős német tanárt. Ez aztán az utolsó csepp volt a pohárban, legalábbis azok körében, akik eddig csak barátok között merték bírálni a szerintük túlzottan toleráns politikai és bűnüldözési, illetve büntetési gyakorlatot főként a legnagyobb etnikai kisebbséghez, a törökhöz tartozó ifjú bűnözőkkel szemben. A szövetségi igazságügyi minisztérium élesen visszautasítja most a nyíltszíni bírálatot, és közölte, nem hajlandó szigorítani a fiatalkorú bűnözőkkel kapcsolatos és ugyancsak követelt elítélési gyakorlaton.

(MR)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alakul: újabb németverés nyomá
  2007-12-31 16:06:07, hétfő
 
  Alakul: újabb németverés nyomán lágerek felállítását követelik a politikusok
2007-12-31. 11:50

A német nép életére törő idegenek miatt egyes német politikusok ismét lágerek felállítását javasolják. Ismeretes: a németek egyszer már létrehoztak nevelőtáborokat, melyekben több-kevesebb sikerrel tanították munkára az arra nem fogékony népcsoportok henye, munka helyett nem ritkán szintén gyűlölködő és bűnöző fiait. A zsidóság nép(i egyéniség)ének kiirtására tett kísérletként fogta fel az építő jellegű kezdeményezést, s azóta is súlyos összegeket kell fizetniük ezért a jószándékú germánoknak.

Egy baloldali hamburgi hírmagazin Külföldi bűnözés: Fiatalok majdnem halálra vertek egy férfit - a kereszténydemokraták nevelési táborokat követelnek címmel újabb németverésről tudósít. Alig egy héttel a müncheni esetet követően a gelsenkircheni pályaudvar hasonló támadás színhelye volt.

Egy vitát követően egy 38 éves férfit péntek este megtámadtak, és az egyik szemtanú állítása szerint azt kiabálták: szaros német! Majd megverték, megrugdosták, előrántottak egy kést, ezt követően kirabolták az áldozatot. A vita oka a rendőrség szerint, hogy a német férfi túl sokáig bámulta a gyanúsított kíséretében lévő nőt. A 38 éves férfi zúzódásokat, és a kezén vágott sebeket szenvedett. A fő gyanúsított egy 18 éves külföldi. Az eset emlékeztet a múlt heti müncheni esetre, ahol egy 20 éves török és egy 17 éves görög súlyosan bántalmazott egy 76 éves nyugdíjast. Az idős férfi bántalmazása közepette egyikük mobilon felhívta egyik barátját és azt mondta: ,,Most tanúja leszel annak, amikor kinyírok egy németet!"

A támadások arra indították a kereszténydemokratákat, hogy keményebb büntetéseket követeljenek a fiatalkorú bűnelkövetőknek. A CDU védelmébe vette Roland Koch elgondolását. Volker Kauder, a Bundestag frakcióvezetője egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a külföldiek bűnözése túl sokáig tabu volt Németországban. Helyes, hogy Koch szakított ezzel. Bűnöző külföldieknek nem multi-kulti gügyögésre, hanem egy figyelmeztető lövésre van szükségük. Nekik felfüggesztett börtönbüntetések helyett figyelmeztető letartóztatások járnának. Súlyos esetekben nevelőtáborokra (tábor = Lager) van szükség, zárt intézményekre, átfogó terápiás koncepcióval (a németek több jól működő terápiás koncepciót dolgoztak már ki - a szerk.). Günther Beckstein (CSU) bajor miniszterelnök, korábban belügyminiszter, kijelentette: minden lehetőséget ki kell használni a kiutasítás érdekében. (Emlékszünk: a Harmadik Birodalom is ezzel kísérletezett előbb - a szerk.)

-Ha itt nem sikerül az integráció, akkor gyakran ez az egyetlen lehetőség. Aki nem integrálódik és azt mondja, meg akar gyilkolni egy németet, annak nincs többé itt vendégjoga - nyilatkozta igen helyesen a Straubinger Tagblattnak.

A keményebb fellépést támogatja Hans-Dieter Schwind is, az osnabrücki egyetem kriminológusa. Egy lapinterjúban úgy fogalmazott, támogatja a külföldi bűnözők következetes kiutasítását és a külföldi fiatalkorú bűnözők keményebb megbüntetését. Legkésőbb a harmadik eset után a fiatalokat figyelmeztető őrizetbe kellene venni.

-Ezen piros lapok nélkül a visszaeső bűnözők biztatást éreznek arra, hogy megismételjék tettüket. A fiatal erőszakos bűnelkövetők elfogásának és érzékelhető felelősségének fenyegetése túl csekély. Közhasznú munkával és feltételes szabadságvesztéssel megússzák - ami sokuknál azt a hamis látszatot kelti: az állam csak fenyegetőzik, de nem büntet komolyan. A fiatalkorú bűnözők gyakran kinevetik az államot és a látszólag tehetetlen igazságszolgáltatást. Külföldön született bevándorlók a jövőben csak feltételesen kapnának állampolgárságot, és aki tíz éven belül három erőszakos bűncselekményt követne el, az elveszítené a német állampolgárságot és kiutasíthatóvá válna - fogalmazott a kriminológus.

(Kuruc.info - Der Spiegel - MNO)

http://kuruc.info/r/1/19809/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk költői kérdése a Fide
  2007-12-31 16:03:49, hétfő
 
  Olvasónk költői kérdése a Fidesz vezetőihez
2007-12-31. 13:16




Tisztelt Szerkesztőség!

Önök biztos jobban tudják, mint én, hogyan lehetne valamelyik FIDESZ vezetőnek élő adásban feltenni a következő kérdést: "Amióta a nyilvánosság elé került a több biztosítós egészségügyi modell, a FIDESZ szakértője Mikola István folyamatosan azt súlykolta a közvéleménybe, hogy amennyiben ez megvalósul, visszafordíthatatlan folyamatról van szó. Ehhez képest az elmúlt egy-két hónapban ugyanez a szakértő arról beszél, hogy ha ők kerülnek hatalomra, mindent visszacsinálnak. Mikor hazudott a nagytudású politikus? És hogy lehet az, hogy a FIDESZ nem ebben a kérdésben kezdeményezett népszavazást???? Ennyivel fontosabb a 300 Ft-os vizitdíj? És ha igaz, hogy magánszemélyek megtették helyettük, ami az ő kötelességük lett volna, akkor e mellé a mindennél fontosabb kérdés mellé, hogyhogy nem áll oda az ellenzék teljes mellszélességgel?"
A kérdésekre természetesen tudom a választ, de a guta üt meg, ha valaki - akinek módja van rá - nem kényszeríti őket arra, hogy a nyilvánosság szemébe nézve hazudjanak valamit minderről. Ennyit minimum megérdemelnek!

Üdvözlettel:
Kardos Géza
Budapest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papp Lajos: megnőtt a halálozá
  2007-12-31 16:01:15, hétfő
 
  Papp Lajos: megnőtt a halálozási mutató a hosszú várakozás miatt
2007-12-31. 14:29

Meg lehetne előzni a súlyos koszorúér-betegségeket, ha nem lennének 3-4 hónapos várólisták a szűrővizsgálatokra - állítja Papp Lajos szívsebész.

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Szívcentrumának vezetője szerint a betegek nagy része kisebb beavatkozással gyógyítható lenne, ha idejében kerülne orvoshoz. A hosszú várakozás miatt azonban szinte már csak olyan súlyos betegek kerülnek a klinikára, akiken csak sürgős műtéttel lehet segíteni.

A nemzetközi hírű szívsebész szerint az ilyen operációk rizikófaktora sokkal nagyobb, mint a könnyű műtéteké, ezért megnőtt a halálozási mutató is ezen a területen. Papp Lajos tavaly kilépett a Kardiológiai Szakmai Kollégiumból és lemondott a Szívsebészeti Szakcsoport vezetéséről - tiltakozásul a kormány egészségügyet érintő intézkedései ellen.

(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomorú, ironikus újévi köszön
  2007-12-31 15:59:28, hétfő
 
  Szomorú, ironikus újévi köszöntő

2007-12-31 12:07 Barikád.hu


A politikai jobboldal örömteli optimizmussal tekint a 2008-as évre. A reményteli várakozás alapja a jobboldali politikusok 2007-ben nyújtott teljesítménye, akik egyszerre szállták meg a bulvársajtót és a Parnasszus csúcsait, és végre véget vetettek az MSZP és az SZDSZ gátlástalan nyomulásának.

Igaz, ebben az évben nem folytattak három millió magyar emberrel személyes konzultációt, de ettől eltekintve mindent megtettek a siker érdekében. A nemzet szolgálata mellett - és ebben alig különböznek a baloldal hiénáitól - érthető okokból saját érdekeikről sem feledkeztek meg, ezzel is bizonyítva, hogy a szociális válság a politikai elit törtető tagjait nem éri el.

A rendkívül sikeres és népszerű Pelczné Gál Ildikó havi jövedelme ebben az évben meghaladta az egymilliót. Ágh Péter (vajon ki ő?) beéri havi 900 ezerrel, a nagy tekintélyű Cser-Palkovics Andrásnak 50 ezerrel több jut. De Rogán Antal sem panaszkodhat a havi egymillió százhatvanezer forintos bevételére. Így van miből vásárolnia a szomszéd kerületben is, és Cilikének - a nagyságos asszony a képviselő-polgármester jelenlegi felesége - sem kell vigyáznia a mobiltelefonjára, amit időnként nyugodtan hozzávághat piperkőcnek tartott urához. (Ezekhez a bájos, kis színesekhez nyilvános fórumokon hozzájuthat bárki.)

A Fidesz, a KDNP, a Szociális Bázis stb. 2007-ben végre teljesítette történelmi küldetését, és minden helyzetben kiállt a nemzeti érdekek védelme mellett. Különösen határozottan léptek fel Simon Peresz izraeli államelnök nyilatkozata ellen, aki szerint zsidó tőkések felvásárolják Magyarországot. A Fidesz - jobboldali, nemzeti párthoz illően - a nemzetközi közvéleményhez fordulva kért magyarázatot az elképesztő kijelentésről. Az országos felháborodás nyomán Peresz kínos magyarázkodásba kezdett, amit az Európai Néppárt alelnöke elfogadhatatlannak minősített. Orbán Viktor sürgette az ügy teljes feltárását és tisztázását.

Az MSZP és az SZDSZ természetesen Orbán és a jobboldal antiszemitizmusáról beszélt. Ez azonban ma már teljesen súlytalan, mert mindig ezt teszik, ha nincs érdemi mondanivalójuk.

Hasonlóan megnyugtató gesztus volt, hogy a Fidesz december 17-én éjjel ellenszavazataival megakadályozta a kétharmados támogatottságot igénylő, a Gyurcsány Ferencnek oly fontos, úgynevezett lisszaboni szerződés elfogadását. Az MSZ-SZDSZ koalíció úgy akarta törvénybe iktatni a szerződést, hogy a parlamenti képviselők nagy része azt sem tudta, miről szavaz. A magyar jogszabályokat felülíró terjedelmes anyag nem volt hozzáférhető, illetőleg a tanulmányozására már nem volt idő.

A kormánypártiak azzal próbálták rávenni a Fideszt az igennel történő szavazásra, hogy felajánlották: cserébe az MSZP megszavazza a Fidesz népszavazási kezdeményezését. Az elvtelen és erkölcstelen alkut a Fidesz természetesen visszautasította, megmentve ezzel az országgyűlés tagjainak gyorsan fogyó erkölcsi tőkéjét és maradék tekintélyét.

E tények jogos bizakodással tölthetik el mindazokat, akik egyre kétségbe- esettebben szemlélik a szabad demokraták és a szocialisták ország romboló tevékenységét, az ország kiárusítását. Ha e tények mégsem igazak, akkor nehéz és gyászos idők jönnek.

Minden jobboldalinak boldogabb újévet!

2007. december 31.

Hadházi Szilárd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/103 oldal   Bejegyzések száma: 1029 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1029 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.