Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/74 oldal   Bejegyzések száma: 736 
A kettős mérce tönkreteszi az
  2010-12-31 16:41:53, péntek
 
  2010-12-31. 16:18
A kettős mérce tönkreteszi az európai identitást

A Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentárja szerint a kommunizmus bűneivel szembeni megengedő álláspont az egyik oka az EU népszerűségvesztésének. A Der Tagesspiegelnek nyilatkozó Joachim Gauck szerint a politikának tanulnia kell Thilo Sarrazin bátorságából.
Der Tagesspiegel
A berlini napilapban Antje Sirleschtov Gauck bátornak tartja Sarrazint címmel készített interjút az egykori NDK-s polgárjogi aktivistával és az SPD szövetségi elnökjelöltjével. Ő egy társadalmi problémáról nyíltabban beszélt, mint a politika - nyilatkozta Gauck a lapnak. A politikai osztály tanulhat Sarrazin könyvének sikeréből, a ,,politikai korrektség nyelve az embereknél azt az érzetet kelti, hogy a valódi problémákat el kívánják kendőzni". Sarrazinnak az SPD-ből történő kizárási eljárásról úgy nyilatkozott, a szociáldemokratáknak joguk van azt mondani, az egyik párttag politikai felfogása nem felel meg az ő felfogásuknak. ,,De nem muszáj azonnal azt szankciókkal fenyegetni, aki egy létező problémát nyíltan kimond." ,,Nekünk feltétlenül szükségünk van a politikában aktivizáló tényezőre" - fogalmazott Gauck.
,,Leginkább az aggaszt, hogy a középosztály egyre több képviselője lemond a politikában való részvételéről." Ezért feltétlenül szeretné, ha a szövetségi szinten történő népszavazásról intenzív vitát kezdenének. Az elmúlt hatvan évben a polgárok bebizonyították demokratikus érettségüket, az alkotmányozó atyáknak a kiszámíthatatlan népszavazásokkal kapcsolatos aggodalmáról kiderült, hogy alaptalan.
Egyúttal szeretné, ha vita kezdődne a köztársasági elnök közvetlen megválasztásáról is. A polgárok széles körű érdeklődése a nyári elnökválasztás iránt megmutatta, igénylik a közvetlen beleszólás lehetőségét.
Véleménye szerint a polgárok kötelessége a 2011-es szuperválasztási esztendőben, hogy a megszokottnál is alaposabban tájékozódjanak a politikai folyamatokról és döntésekről. A demokráciában nemcsak a politikának vannak adósságai, de a polgároknak is kötelezettségei.
Frankfurter Allgemeine Zeitung
A konzervatív német napilapban Karl-Peter Schwarz Az értékközösség identitása című cikkében elemzi az unió válságának egyik szeletét. 2008 óta egy megállapodás előírja az EU-tagállamoknak, hogy büntessék a tömeggyilkosságok, emberiség elleni bűncselekmények és háborús bűnök nyilvános helyeslését, tagadását vagy durva mentegetését, amennyiben az faj, bőrszín, vallás vagy nemzeti hovatartozás alapján történt. Röviddel karácsony előtt elutasította az Európai Bizottság Litvánia, Lettország, Bulgária, Csehország, Magyarország és Románia kezdeményezését, ami ezt a listát kibővítette volna az osztály és a politikai meggyőződés kategóriákkal.
Ezzel az EU-ban tilos a nemzetiszocializmus bűneit helyeselni, tagadni vagy mentegetni, de továbbra is szabad így viszonyulni a kommunizmus bűntetteihez. A kommunista oligarchák az összes posztkommunista államban továbbra is mozgathatják a szálakat, néhány országban kormányon vannak és nem kell félniük, hogy megvonják a legitimációjukat. Az EU-ban továbbra is kettős mércével mérnek, mintha lenne egy elfogadható és egy különösen gonosz totalitarizmus.
Jó okok szólnak az ellen, hogy politikai álláspontokat a büntetőjog eszközeivel üldözzenek. Az európai népek szenvedéseire hivatkozva nem lehet jól megindokolni, miért ne terjesztenék ki a kommunizmus bűneire is. Jogosan hivatkozott Remigijus Simasius litván igazságügyminiszter arra, hogy minden áldozat egyforma tiszteletet érdemel és minden tettest egyformán meg kell büntetni. Nem jó hír egy érdekközösség számára, ha arra képtelen, hogy minden elemének eszmei igényének megfeleljen.
Történelmi alapon szemlélve az európai integráció azon károk enyhítésére tett kísérlet, amelyet az első világháború győztes hatalmai okoztak, amikor Európát nacionalista alapon kívánták újjászervezni. Ezt az európai elitek az államoknak nemzetek feletti struktúrába történő integrálásával kívánták lépésről lépésre elérni. A Karoling-magból kellett volna egy új európai identitásnak, végül egy európai nemzetnek létrejönnie, saját útlevéllel, 12 csillagos lobogóval és Beethoven örömódájával. De minél inkább önjáróvá vált az integrációs folyamat, annál mélyebbé vált a polgárok és az európai elitek közötti szakadék.
Ezt a folyamatot az EU 2004-es és 2007-es bővítése tette teljessé. A Baltikumban, Közép- és Délkelet-Európában a kommunista rezsimek vége a nemzeti ébredéssel párhuzamosan történt. Az EU-tagságot Európa eme felében nem a nemzetállam meghaladásaként, hanem betetőzéseként élték meg. A nemzetek feletti európai identitásról a lengyelek, csehek, szlovákok, románok és bulgárok hallani sem akarnak. Mindig is európaiak voltak, még a kommunista diktatúra alatt is. S nincs szükségük arra, hogy ,,Európa érettségét" Brüsszeltől megerősíttesse.
Mindeközben az EU csillogása már keleten is megkopott. A születésszámok csökkenése, a tömeges bevándorlás és a rajnai szociális modell válsága aláássa az európai alapokat, amelyek hosszú ideig támadhatatlannak számítottak. Nehéz időkben derül ki, mennyire erős egy közösség identitása.

(MNO)

http://kuruc.info/r/8/71861/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2010 legjobb parlamenti "beszó
  2010-12-31 16:35:07, péntek
 
  TOP10: 2010 legjobb parlamenti "beszólásai"

barikad.hu
2010, december 31 - 16:09


Jobbikos beszédet megzavaró légy, bakizó ülésvezető elnök, kolbászrajongó képviselők, D-209 elhíresült ,,útelágazódását"megszégyenítő fordulatok, humoros pengeváltások.
Cikk Front kép - 280x185:

Jobbikos beszédet megzavaró légy, bakizó ülésvezető elnök, kolbászrajongó képviselők, D-209 elhíresült ,,útelágazódását"megszégyenítő fordulatok, humoros pengeváltások. A televíziós közvetítések az Országgyűlés munkájának csak egyrészét tudják bemutatni, adáson kívül, a sokszor éjszakába nyúló ülések idején robbannak a humorpetárdák, ,,kóstolgatjákegymást" a képviselők. A humoros pillanatokról bővebben a bar!kád hetilap ünnepi, dupla számában olvashatnak.

Sünt! Sünt!

Ujhelyi István (ülésvezető elnök): - Továbbra is az a kérésem, hogy adják meg a lehetőséget, hogy a felszólalók elmondhassák beszédüket.

Apáti István (Jobbik): - Köszönöm. Megpróbálom túlkiabálni valahogy. (...)(Nagy zaj.) Látom, államtitkár úr érdeklődéssel figyelne, csak ez, ugye, elég nehéz. A pártfegyelmet lehet tanítani, az intelligenciát kevésbé.

Ülésvezető elnök: - Képviselő úr, ahogy eddig is megtettem, én magam igyekszem a képviselőtársakat arra kérni, hogy figyeljenek.

Apáti István: - Rendben. Javaslom a készenléti rendőrség bevetését.


Bácsik, nénik

Pálffy István (KDNP): (Azután, hogy Novák Előd Ildikó néninek nevezte a szocialista Lendvai Ildikót). - Én is kérem Novák Előd képviselőtársamat, hogy ne csak ne nénizzen, hanem ne is bácsizzon, tehát hogyha engem esetleg az fenyegetne a felszólalásom után, hogy Pálffy bácsinak titulál, akkor előre kikérem magamnak.



Szezon és a fa...

Apáti István (Jobbik): - Bárándy képviselőtársam (MSZP), én azt szeretném megkérdezni, hogy honnan tudja, hogy senki nem támogatja a mi javaslatunkat? Ön összekeveri a szezont a fazonnal, vagy valami egészen csúnyább dologgal, ezt nem szeretném most itt kiteregetni, illetőleg megnevezni... De higgye el, hogy a kelet-magyarországi emberek gondolkodása sokkal közelebb áll a miénkhez, ez megmutatkozott egyébként áprilisban is, amikor a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében úgy elverte önöket, mint jég a határt.



Vörös fej

Iván László (Fidesz): - Megkérdeztem annak idején Korózs Lajostól, aki az MSZPnek volt a szóvivője a nyugdíjasügyben, az Idősügyi Tanácsnak is a titkára, megkérdeztem tőle, hogy és akkor most, hogy kárpótoljátok, ha átcsoportosítjátok azt a 23 milliárd forintot, amit akkor egyszerűen önhatalmúlag elvettetek. (...) Olyan mérges lett, amikor beszéltünk a tévében, hogy vörös lett a feje, felpattant, és úgy elrohant, hogy lentről, a portától kellett a mikrofonját visszahozni.



Az erősebb kutya

Apáti István (Jobbik): - Végezetül szeretném önöket felkérni arra, hogy itt és most fejezzék be ezt a rendkívül káros gyakorlatot, fékezzék a lendületüket, amit ráadásul mindig agresszíven adnak elő, miszerint folyamatosanaz erősebb kutya számottevően kedvezőbb szaporodási esélyeiről akarnak törvényt alkotni.



A közérdek

Balczó Zoltán (ülésvezető elnök): - A határozathozatalok végére értünk. Arra kérem önöket, hogy amennyiben halaszthatatlan éjszakai közérdekű feladatuk ellátása miatt nem tudnak itt maradni a további napirendi pontokra, két perc technikai szünet alatt legyenek szívesek elhagyni az üléstermet.



Szemkilövetők

Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik): - Köszönöm a szót, elnök úr. Kérem, hogy utasítsa rendre a mellettem rendetlenkedő (szocialista - a szerk.) képviselőket, akik miatt nem tudok beszélni. Mindjárt kilövik a szememet, úgy látszik, olyan csúnyán néznek rám.



Döglött puma

Vona Gábor (Jobbik) a szocialistáknak a forintválságról: - A magyar gazdaság oroszlánját, amit önök rendszeresen neveznek pumának, azt önök döglesztették meg; Kósa Lajos bűne csupán annyi, hogy a döglött pumát mutogatta itt a világgazdaságnak.



Halhatatlanság

Szilágyi György (Jobbik): - Halhatatlanoknak is nevezhetjük Magyarországon a kínaiakat, mert gondolom, képviselő asszony is látott már kínai esküvőt, én mégkínai temetést nem.



Szabad a kőműves

Ivády Gábor (független): - Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én egy kis logikai gubancot vélek felfedezni. Novák képviselőtársam azzal indokolta, hogy ne lehessen polgármester, önkormányzati képviselő az, aki egyben országgyűlési képviselő is, merthogy a képviselői munka teljes embert igényel. Azt az egyet nem értem, hogy miért pont polgármester ne lehessen valaki. Miért lehet mellette, mondjuk, tanár? Miért szabad kőművesnek lenni?

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gavallér János: Vajúdás
  2010-12-31 16:33:41, péntek
 
  Gavallér János: Vajúdás
(gondolatok az alkotmányozás problémaköréhez)



Békesség uralkodik minden emberben mindaddig, míg környezete, a kor társadalmi elfogadottsága, e nyugalmi helyzetéből ki nem billenti, míg az elvárások békétlenségre nem sarkalják. Gyermekekben, ártatlanokban még nincs előítéletre épülő viszonyrendszer, nem kívánnak társaik fölé nőni, nem kívánnak megkülönböztetett bánásmódban részesülni, ám ahogy tudatosítják bennük a lehetőséget, hogy létezik a világban alá-fölérendeltség, akkor már mindent elkövetnek a domináns szerep betöltésének lehetőségéért. Azaz megtanítják velük az együttélés farkastörvényeit, a helyett hogy megtanítanák az együttélés felelősségére, mert az ember felelős embertársáért, még akkor is, ha szindifikáns különbség mutatkozik normarendszerében, viselkedéskultúrájában, életvitelében. Tudni illik rabolt vagyonra épített társadalmi berendezkedés akkor is labilis, ha az erősebb magabiztossága áll mögötte, ugyanígy bármilyen gazdasági monopólium, pénzszipoly előbb-utóbb összeomlik, mivel nincs harmonikus rezgésmechanizmusa, empátiája a természethez, az élethez.

Tehát békesség uralkodik mindaddig az emberben, míg a tudástartománya lélekmechanikus reflexműködésként viszonyul az élethez, de mihelyt kényszerismereteket szerez az életműködési törvényekről, azonnal viszont reakciót gyárt, áthágja a lelkiismereti-világ örök szabályait és önreflexiókat, elvárásokat teljesít, a nélkül hogy képes volna vizsgálni annak következményeit. Vagyis oda jutott a világ a kényszerlabirintusán keresztül, - amibe önmagát hergelve jutott-, hogy elvesztette emberminőségét, struktúrák eszközeként pörgeti tovább azt a ringlispílt, aminek a működése légből kapott alapokon nyugszik. Azon dolgokra gyárt reakciókat, amelyeknek kialakulásáért önmaga felelőtlen reflexmechanizmusa tehet.

Úgy néz ki, hogy a társadalmi fejlődés megfeledkezett a szakrálisvilág létezéspozíciójáról, így arról az egyszerű tényről is, hogy amiről nem akar tudomást venni az ember, az még épp olyan valóság, mint az ideológiai zsákutca. Rohangál hát labirintusában az elme, az önmaga gyártotta zsákutcákba, csakazért, mert a mindenségisten törvényeit nem akarja elfogadni. Semmi sem működőképes egy olyan környezetben, ahol kétségbe vonják működésmechanizmusának alapjait és megvonják működőképességének feltételeitől, azaz ha és amennyiben új alapokra helyezzük országunk alkotmányos viszonyrendszerét megfosztva azt alapjaitól (a Szentkorona szakrális mivoltától), akkor még csak egy reakcióhalmaz elindítóivá válunk úgy, hogy a következmények vizsgálatára egyáltalán lehetőségünk volna. Ha a betontenger közepébe van egy marék föld és abba egy mag kerül, az megfelelő gondoskodással kihajt, nő, virágzik, de életminősége összemérhetetlenül rosszabb, mint a mezőn, természetes környezetében, ugyanígy az a gazdasági és társadalmi rendszer amelyik alkalmazkodik mesterséges környezetéhez - mivel empatikus reflexmechanizmusától megfosztott-, ideig-óráig életképes, de létezésfunkciója csak reakció, szeretet és békesség nélkül.

Meg lehet tanítani az embert háborúzni és gyűlölni, de a szeretet és a béke figyelmen kívül hagyásával, azaz adottságainak, embervalóságának a deformálása által. Lehet törvényeket hozni, lehet figyelembe venni a gazdasági és társadalmi körülményeket, el lehet fogadni spekulatív bankvilágot, az ideológiai menetelést, a kor relativizmusát is, ám megnyugodni, pihenni csak a lelkiismeret simogató párnái között tud a magyar ember. Csak az átélt fájdalom sajog, a magyarázott, tudatosított valóság csak ábránd, és mint minden ábránd előbb-utóbb köddé válik, megsemmisül, így nem létezik olyan kényszer, ami életképessége által úgy tud megszületni, hogy az ember szívébe vési létezését. Kételkedünk minden mesterséges, (vagy inkább nevezzük) tudományos realizmustól, mert mindig kiderül, hogy alapok nélkül a meggyőzés hipnotikus reflexére épül, azaz empatikus-felelősségérzet nélküli embert gyárt: Az embernek emberi érzésekre, emberi reflexiókra van szüksége, nem pediglen tudományos elméletekre arról, hogy valójában hogyan határozhatja meg önmagát és ebből kifolyólag, hogyan viszonyuljon embertársaihoz.

Az együttélés felelőssége nem jelenhet figyelmen kívül hagyást, mert sohasem fontosabb egy élet egy másik élettől. Nincs és nem is fogadunk mi magyar emberek el alá-fölérendeltséget, épp ezért várjuk el a ,,szolgalelkűséget" (a nemzet iránt) mindazoktól, akik közfeladatot látnak el, és senkit nem tudunk elfogadni, aki hatalmi arroganciát gyakorol. Amennyiben a természetigazságot (a Kárpát-medence gazdasági egységét) felperzselné a világ-elit arroganciája, úgy megszűnik a létezésanalízis lélektana, így a mindenáron való megfelelési kényszer csak illúzió-magyarázat. Az élményorientált valóság gyenge misztifikáció, ugyanis szükségtelen a rezgésmechanizmust gyorsítókban, társadalmi kataklizmákban mérni, mert az emberélet-pillanat magában hordozza az örök időket, amely az érzésvilágban nyilvánul meg: Egy ember élete az emberiség összesűrűsített és egyszerűsített tükörképe is, lehetne akár! A létezésanalízis gyakorlata, a miért is vagyunk, skatulyarendszere, közgazdasági hipotézisei már annullálták az ,,Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát", hiszen a globálisliberalizmus demokrácia exportja korlátozza a szuverén döntéshozatalt. A szeretet szakrális lélektanának kell megfelelnünk, mert ha nem vállaljuk a lélekember minőségünket, akkor: Kinek és miért akarunk megfelelni? A pillanat elszáll: A ma boldogsága a holnap keserűsége és a ma keserűsége a holnap boldogsága, ezért fontos az alázatos viszonyulás a lélek békességéhez, a kiegyensúlyozott viszonyrendszer ember és ember között, így az arroganciára, a hatalmi erőfölényre épített politika csakis kudarcba fulladhat.

Új értékrendre van szüksége a világnak, vagyis az emberközpontú gondolkodást össze kell hangolni a lélektan törvényszerűségeivel, mert helyrehozhatatlan az ego társadalomi torzulása, ha jogértelmezési síkra terelődik az empátia (lásd; spontán privatizáció). Az alkotmányozók felelőssége; a múlt és a jövő összehangolása, az emberélet harmonikus viszonyrendszerének kiegyensúlyozása, a lelki béke helyreállítása. A feladat tehát adott, azon erőknek, akik képesnek érzik önmagukat arra, hogy megteremtsék az ember szívében hordozott szakrális rend mindenségharmóniáját, mert csakis lélekazonosult szakrális szeretetben képes élni az ember.

2010. 12. 29.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hagyományosan értékelvű magy
  2010-12-31 16:26:45, péntek
 
  A hagyományosan értékelvű magyar iskolarendszer neoliberális szétrombolásáról és a kiútról



Magyarországon több évszázados hagyomány volt a modernitás korának kezdetén, hogy kiváló egyházi iskolahálózattal rendelkezett, s a katolikus szerzetestanárok (bencések, piaristák, jezsuiták stb.), illetve a protestáns lelkészkollégáik rendkívül magas fokú nevelő munkát végeztek.

Az egyházi oktatási intézmények jelentősége a kommunisták által végrehajtott 1948. évi államosításokig fennmaradt, azonban a polgárosodás és az ipari forradalom kibontakozásával párhuzamosan mind jelentősebb szerephez jutottak a világi, vagyis az állami és helyhatósági fenntartású iskolák, már a hírhedett Bach-korszakban (1850-1859) is, amikor Leo von Thun vallás- és közoktatásügyi miniszter kezdeményezésére korszakalkotó újításként bevezették a nyolcosztályos gimnáziumot az egységes érettségi rendszerrel - természetesen az egyházi iskolákban is. Aztán a dualizmus korától, az 1867 utáni időszakban teljesedett ki ez a szekularizációs folyamat. A modern magyar nevelési és oktatási rendszer létrehozásában kiemelten fontos szerep jutott báró Eötvös Józsefnek és Trefort Ágostonnak (ez utóbbi politikus esetében azt a tényt azonban nem hallgathatjuk el, hogy a finnugrizmus dogmája taníttatásának előnyben részesítésével és erőltetésével sok kárt is okozott a magyar nemzettudat formálásában), valamint gróf Apponyi Albertnek is.

A trianoni katasztrófa talán egyetlen pozitív hatása és következménye a Horthy-korszak virágzó kultúrpolitikájában mutatkozott meg. A kor vezető politikusai felismerték, hogy a revízió és a nemzeti újjászületés csak abban az esetben lehet sikeres, ha egy művelt, egészséges öntudatú, erős nemzettudattal, és a Kárpát-medencében de európai kitekintésben is, kultúrfölénnyel rendelkező nemzet kezdeményezi azt. Ezen elgondolásból fakadóan - noha a maradék, csonka ország helyzete minden tekintetben katasztrofális volt - az 1920 utáni időszak egymást követő kormányai nemzetpolitikai prioritásként kezelték az iskolaügyet. Közismert a korszakból gróf Klebelsberg Kunó, Hóman Bálint vagy gróf Teleki Pál kultuszminiszterek áldásos, soha el nem évülő jelentőségű kultúrpolitikája. Feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy különösképpen a trianoni újrakezdés után, gróf Klebelsberg Kunó minisztersége alatt a legínségesebb pénzügyi-gazdasági környezetben is országos érvényű, általános népiskola-építési program indult, ám ezzel egyidejűleg a középfokú, s különösképpen a felsőfokú oktatás fejlesztésére, illetve konszolidációjára is nagy összegeket fordított gróf Bethlen István kormánya (ekkoriban telepítették át az elcsatolt területekről például a pozsonyi egyetemet Pécsre, a kolozsvárit Szegedre, illetve megvalósult az 1912-ben alapított debreceni egyetem intézményrendszerének és infrastruktúrájának kiépülése stb.). Ehhez képest 1990 óta megszakítás nélkül, az unalomig szajkózva csak egyet hallunk: sajnos, nincs pénz az oktatásra. ( Tehát a Horthy-korszakban mégis volt, de - a legmodernebb példákat említve - volt Malajziában és Szingapúrban is - meg is látszik rajtuk, tehetnénk hozzá...)

Az 1945. évi kommunista hatalomátvétel (természetesen nem elírásról van szó, hiszen az 1945-1948 közötti, ún. népi demokratikus időszakban is minden stratégiai pozíció a moszkovita bolsevikok kezében volt már) az iskolai rendszer vonatkozásában is jelentős változásokat hozott mind szervezeti, mind ideológiai téren. A legjelentősebb strukturális reform a nyolcosztályos alapfokú képzés bevezetése volt, amelyet a négyéves középiskola követett. Ezt a koncepciót azonban még a Horthy-korszak vége felé dolgozta ki Hóman Bálint. A kommunista ideológia és az ateista világnézet kizárólagossá tétele az oktatásban azonban már a moszkovita bolsevikok műve volt, amely magától értetődően az 1956 utáni Kádár-korszakban is fennmaradt. Mindazonáltal még a vörös-éra sem tudta lerombolni azt a hagyományos - a 19. század második felében létrehozott - ún. porosz típusú iskolarendszert, amely alapvetően tekintélyelvű, a tanár irányító szerepét preferáló, műveltségközpontú és a lexikális tudást mindenek fölé helyező alapelveken nyugodott. Mindennek személyi feltételeit az tette lehetővé, hogy még az 1980-as évek elején is nagy létszámban tanítottak iskoláinkban azok a pedagógusok, akik a Horthy-korszak normális világában szocializálódtak, akkor érettségiztek, sőt nem kevesen diplomájukat is abban az időben szerezték. Az oktatáspolitikai hátteret pedig az biztosította, hogy ideológiai megfontolásokból eleve szóba sem kerülhetett az ún. amerikai típusú ,,jó közérzetű", tipikusan kretén gondolati konstrukcióban fogant modell átvétele. Szerencsére.

Ilyen körülmények között érte Magyarországot az 1990. évi neoliberális fordulat, amely hazánk tervszerű, szisztematikus gyarmatosítása programjának elindítását jelentette. (Egészen pontosan ez a projekt már a ' 80-as évek elején megkezdődött, a ,,látható", intézményi struktúrák azonban csak 1990-től épültek ki. Ezt a kolonizációs folyamatot szokás ,,rendszerváltoztatás" néven eufemizálni). Alapvető és óriási tévedés lenne azt hinnünk, hogy ami akkoriban az oktatásügyünkben (is) elkezdődött, s aminek az ,,eredménye" napjainkban már jól láthatóan beérett, az pusztán a véletlen, a hozzá nem értés és a dilettantizmus következménye lett volna. (Persze számos esetben azé is, a kettő korántsem zárja ki egymást). A gyarmatosító globális tőke főhatalmasságainak egy nemzeti öntudatától, tradicionális értékrendjétől, egyáltalán józan, racionális gondolkodásától megfosztott, történelmi amnéziába taszított, szolgamódra engedelmes populációra volt szüksége, ezért az iskolarendszerben azt is le kellett rombolniuk a helytartó-kormányoknak, ami még a kommunista ,,kultúrpolitika" szellemi dózerolásának következtében állva maradt.

Az első és legfontosabb számú cél a hagyományos tanári tekintély fölszámolása, a parttalan liberalizmus iskolai bevezetése volt. (Miért is lett volna a közoktatás kivétel ez alól, hiszen össztársadalmi vonatkozásban is ezen kárhozatos folyamat zajlott le.) Azon túl, hogy mindez anarchikus állapotokat teremtett az oktatási intézmények falain belül, eleve lehetetlenné tett bármiféle normális pedagógiai tevékenységet. Mára odáig jutottunk, hogy a diáknak csak jogai vannak, a kiszolgáltatott tanárnak pedig csak kötelezettségei. Teljesen logikus következménye lett ennek a Gyurcsány-kormányzat alatt már össztársadalmi méreteket öltő, szinte napi gyakorlattá lett tanárverés új, szociológiai jelensége a totális káosz egyik törvényszerű kísérőjelenségeként.

Az iskolai rend kaotikus felbomlasztásával járt együtt a tradicionális műveltségalap, valamint a lexikai központú tudásanyag száműzése a közoktatási rendszerből. A Fodor Gábor, Magyar Bálint és Hiller István triumvirátushoz köthető új koncepció szerint nem lexikális tudást kell adnia az iskolának, hanem ott elsősorban készségeket, illetve kompetenciákat kell fejlesztenie a pedagógusnak. Nos, az egész elgondolás eleve hibás premisszákon nyugszik, magyarán úgy rossz, ahogy van. Tudniillik bármiféle készséget csak abban az esetben lehet fejleszteni, illetve az egész eljárásnak csak úgy van egyáltalán létjogosultsága és értelme, amennyiben az tárgyi tudáson nyugszik. Mekk mester módjára nem lehet alap nélkül házat építeni, illetve ha valaki mégis megpróbálkozik ezzel a technológiai eljárással, az abba a szellemi hajléktalanságba jut, amelyben jelenlegi állapotában vergődik közoktatásunk. Különösen kirívó a tudásanyag kilúgozása a magyar-, illetve a történelemoktatás vonatkozásában. Elképesztő, hogy ma már gyakorlatilag memoritereket nem kell tudniuk a növendékeknek, s a magyar nyelv és irodalom tantárgy érettségi írásbeli dolgozatát akár úgyis meg lehet írni - az ostoba, új érettségi rendszer bevezetése óta -, hogy egy középiskolás végzős diák egyetlen magyar költő vagy író életművét is ismerné. (Ezt az teszi lehetővé, hogy a fakultatív jellegű feladatlap kitöltésekor a klasszikus, műelemző feladat megoldása helyett a maturandus eleve az ún. érvelő szövegtípus megalkotását választja, amely tartalma szerint köszönő viszonyban sincs a literatúrával). A történelemtanítást pedig a legutóbbi oktatási ,,reform" gyakorlatilag algoritmusok megoldásának monoton sorozatává silányította. Önmagában elképesztő az a tény, hogy amennyiben korunk pedagógusa, mindenekelőtt a sikeres érettségi vizsgára akarja felkészíteni tanítványait - márpedig a dolog természetéből adódóan ez a célja -, úgy a kronológiai sorrendet teljes egészében figyelmen kívül hagyhatja, lévén az új vizsgarendszer nagy, tematikus egységek halmazára felépítve (pl. gazdaság és anyagi kultúra, ideológiák, nemzetközi kapcsolatok és konfliktusok stb.). Ily módon épp az marad ki a nemzettudat formálása szempontjából létfontosságú tantárgy oktatásából, ami az egésznek az esszenciáját, szépségét és varázsát adja: az esemény, a történet - ha úgy tetszik -, a sztori elmesélésének katartikus, példázatos élménye.

Azonban itt többről, elvi és koncepcionális kérdésről is szó van. Egyrészt a kompetenciaalapú oktatás voltaképpen uniformizált munkaerőt, illetve fogyasztókat kíván a rendszerből kibocsátani, akik meghatározott részműveletek elvégzésére képesek anélkül, hogy az egésznek látnák a célját és értelmét. Másrészt a klasszikus, lexikai tudás negligálása nem csupán verbális, hanem egyúttal tudati beszűküléshez is vezet, egyszóval a leendő - rabszolgamunka elvégzésére szánt - generációknak a beszédkészségük mellett a gondolati, sőt az emocionális világuk is hihetetlenül kiüresedik, sivár és értelem nélküli lesz. Harmadrészt, s ez a legfőbb kérdés: a műveltségközpontú oktatás kiiktatásával gyakorlatilag megszűnik a pedagógiai munka leglényegesebb funkciója és értelme: a nevelés.

Az ún. amerikai típusú oktatási rendszer bevezetése hazánkban - azon túl, hogy egy nálánál sokkalta magasabb rendűt egy sokkal primitívebbre cserélt le - azért is volt történelmi bűn a felnövekvő ifjú generációk, s ezen keresztül az egész nemzet ellen, mert gyakorlatilag kiiktatta a nevelést közoktatásunkból, s igazából napjainkra váltak tragikus valósággá Németh László hét évtizeddel ezelőtti szavai, melyek szerint a pedagógusból ,,tanterv-lebonyolító automata" lett. Ameddig nem történik meg a radikális pedagógiai fordulat, nevezetesen a nevelés prioritásának visszaállítása az iskolákban, addig érzékelhető javulásra sem számíthatunk. A nevelés lényege pedig éppen az lenne, hogy a felnövekvő emberpalánták képesekké váljanak majdan felnőtt, azaz szülői és tanári háttértámasz és gondoskodás nélkül is megállni önállóan a saját lábukon. Mind morális, mind egzisztenciális értelemben. (Sajnálatos tény, de a liberális kapitalista világrend ,,gondoskodik" arról, hogy ez utóbbi hazánkban a fiatalok túlnyomó többségének a legőszintébb szándéka és a legnagyobb fokú rátermettsége esetén sem sikerülhessen). Ahhoz, hogy a leendő felnőtt erre képessé válhasson, pozitív emberi és közösségi példákra van szüksége, s erre a személyes kapcsolatrendszeren túl a legalkalmasabb eszköz az előző nemzedékek által ránk örökített múltbéli tapasztalati hagyományanyag, amely egyfajta példatárként szolgálhat, s amelyet elsősorban az irodalmi és történelmi tradíció nyújthat. Ezért nem tudja - vagy nagyon is tisztában van vele - az, hogy mit beszél, aki a mechanikus, lélek nélküli információ átadást és tesztlapok robotszerű kitöltetését állítja a tanári munka középpontjába. Az eddigiekből az is logikusan következik, hogy a liberális oktatáspolitika technikai modernizációba és annak mindenhatóságába vetett hite nem több pótcselekvéses zsákutcánál. Önmagában sem az iskolatévé, sem az írás- és diavetítő, sem a videó, sem pedig a számítógép alkalmazása nem fogja az iskolai munka minőségét javítani. Ahogyan a jeles történész, Szakály Ferenc mondotta 1990 táján egy tanári konferencián, egy jó történelemtanárnak krétán és térképen kívül nincsen másra szüksége az óráján. Természetesen a szürkeállományon kívül, ami ma a legkevésbé számít - tehetnénk hozzá keserűen. Annál inkább az idiótábbnál idiótább adminisztratív akta- és papírhegygyártás kötelezettsége, amelynek teljesítésén keresztül mérik a tanár munkájának ,,eredményességét".

Végezetül elmondhatjuk, hogy a magyar pedagógia megújítása és a normális iskolai munka helyreállítása, restaurációja csak abban az esetben kecsegtet a siker reményével, amennyiben a hagyományos műveltséganyag - kiegészítve természetesen a legmodernebb ismeretekkel - elsajátítására épülő nevelés kerül újra a pedagógusi munka fókuszába, aminek együtt kell járnia a tekintélyelvű iskolai rend visszaállításával is. Azt ugyanis illendő lenne végre már tudomásul venni, hogy az oktatási intézmények nem holmi demokratikus alapelvek szerint működő parlamentek. (Megint más kérdés, hogy a valóságos törvényhozások sem azok). Alapvetően itt egy humanitárius diktatúrának és autoriter rendszernek kell megvalósulnia, hiszen a tanár és a tanítvány nem egyenrangú felek. Az előbbinek az a feladata, hogy akár a diáktársaság tetszése ellenére is olyan szocializációs és pedagógiai háttérkörnyezetet teremtsen növendékei számára, amely elsődlegesen és mindenekfelett a növendékek érdekeit szolgálja, s lehetővé teszi számukra azt, hogy az iskolapadból kikerülve normális, a nagy társadalmi összefüggéseket átlátó és megértő, egészséges nemzettudattal felvértezett, a legértelmesebb kreatív munkára képes polgárai legyenek majd hazájuknak.


Lipusz Zsolt

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljött végre 2011 tele,
  2010-12-31 15:51:22, péntek
 
  Eljött végre 2011 tele,
börtönben van már az MSZP fele.
Hunvald, Zuschlag, Hagyó s a többi tolvaj barom,
várja mesterét Gyurcsányt igen nagyon.
Eljön jövőre ennek is a napja,
...az összes gazember a bilincset megkapja.
Velünk az Isten, velünk az angyalok,
mást nem kívánhatunk,
kitartás MAGYAROK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sukoró: Gyurcsány feje a tét
  2010-12-31 13:45:17, péntek
 
  Sukoró: Gyurcsány feje a tét

barikad.hu
2010, december 31 - 12:55


Volt kormányzati és MSZP-s vezetők különalkut akartak kötni Sukoró ügyben. A tét Gyurcsány feje volt - állítja a vádolt MNV-főnök.
Cikk Front kép - 280x185:

Volt kormányzati és MSZP-s vezetők különalkut akartak kötni Sukoró ügyben. A tét Gyurcsány feje volt - állítja a vádolt MNV-főnök.

Mind a kormányban, mind az MSZP vezetésében 2009 tavaszától voltak olyanok, akik saját jövőjük érdekében különalkut próbáltak kötni a sukorói kaszinó beruházás kapcsán. Ezek tárgya Gyurcsány Ferenc feje is lehetett. Ezek az emberek készséggel asszisztáltak az ügy felfújásához - állítja Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt vezére, akit előzetesen letartóztatásából való kiengedése után a Népszabadság kérdezett.

A sukorói telekcsere ügyében decemberben a tanukihallgatásokon volt a sor. A Fővárosi Bíróság jogerős ítélete szerint az ügyészségnek nem volt és nincs is arra indoka, hogy előzetes letartóztatásba helyezze Tátrait, ezért a vádhatóság kénytelen volt megszüntetni a letartóztatást a hónap végén.

A vagyonkezelő volt vezére szerint az egykori kormányfőnek semmiféle szerepe nem volt és csak a befektetőjelöltek megjelenése utáni szokásos eljárást alkalmazta, mint például az Audi vagy a Mercedes esetében is. Kijelölt egy kapcsolattartót és felkérte az állami szereplőket, hogy segítsék elő a beruházás megvalósulását.

A saját felelősségét firtató kérdésekre így felelt: semmiféle vád nem állja meg a helyét. Az állítólagos hűtlen kezelést semmiféle bizonyítékkal nem támasztották alá. Az állam számára legjobb értékben szerződött az MNV, hiszen még az ügyészségi értékbecslés ellen felkért kontrollszakértő is az eredeti MNV-álláspontot erősítette meg - mondta az egykori vezető.

,,Bármi elképzelhető. Akár az is, hogy ellenem vagy ellenünk újabb ügyeket kreáljanak. De vannak jelek arra is, hogy a nyomozati iratok közé 2008-ban még senki által nem látott papírok kerülnek. Ez az eljárás már jó ideje független a tényektől, várom azt az időt, amikor a nyomozás teljes anyaga nyilvános lesz." - mondta Tátrai Miklós, utalva arra, hogy az ő lelkiismerete teljesen tiszta.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/sukor%C3%B3_gyurcs%C3%A1ny_feje_t%C3%A9t-20101231
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dől a forint! - Kósa Lajos mel
  2010-12-31 13:42:01, péntek
 
  Dől a forint! - Kósa Lajos mellszobra díszíti az új bankót
2010. december 31. - 13:27

Elkészült az új pénzjegy, amit méltán díszítenek debreceni motívumok.


Egyrészt azért, mert még az idei országgyűlési választások kampányában elhangzott több alkalommal fideszes politikusi ajkakról, hogy aki szeretné a példátlan debreceni történelmi fejlődés országossá tételét, az voksoljon a Fideszre. És a magyar emberek többsége meghallotta ezt a biztatást, és megcsinálta a fülkeforradalmat, és mostanra kezd tényleg az egész ország Debrecenné válni, és lassan már azok is kezdik megérteni, hogy mi minden történt az utóbbi évtizedben cívishonban, akik eddig csak messziről csodálták a várost és irigyelték a debrecenieket.

Másrészt azért is indokolt az új bankó debrecenisége, mert a város polgármestere, Kósa Lajos ebben az évben sokat tett az ország és az emberek pénzügyeinek viszonylatában, s bár némelyek szerint az egyik kijelentése miatt dőlt be először a forint a Fidesz féléves kormányzása alatt, ez nyilvánvalóan rágalom, mert nem így volt, hanem teljesen másként.

Az alább látható bankjegy képe a régi papír tízforintost idézi, konkrétan az lett átalakítva költséghatékonysági megfontolásokból, hiszen így kevesebb pénzt kell fizetni alkotójának. Ahol egykoron Petőfi Sándor volt látható, ott most egy szigorú tekintetű személyiség néz a messzi távolba. Bár a pénzjegyen látható felirat szerint ő a Homo Sapiens Debreceniensis, ez pusztán az ábrázolt politikus mérhetetlen szerénységéről árulkodik, s mi tudjuk, hogy valójában Kósa Lajosról van szó, s a minta a polgármesterről készült nevezetes mellszobor.


A bankó hátoldalán a Nagytemplom romjai látszanak. Ez a kép bejárta már a netet, számos helyen fellelhető, s többek között a debreceni Szeg zenekar Hazaértem című albumát borítja. Egyesek korábban félreértették ezt a (polgár)háborús képet, s kevéssé ismervén a város történelmét, jószándékúan azt állították, hogy így nézett ki Debrecen, mielőtt Kósa Lajos polgármester lett itt. Ez tévedés. Azt pedig merő rosszindulat mondatja másokkal, hogy így fog kinézni a város, amikor befejeződik a Fidesz hatalma. Ez hatalmas tévedés. Talán az a képmagyarázati változat közelít az igazsághoz leginkább, miszerint így nézne ki a város, ha nem a Fidesz és Kósa Lajos irányítaná, de ezt soha nem fogjuk megtudni, mert Debrecent mindig a Fidesz fogja irányítani. Aki pedig nem így gondolja, az költözzön el! Az országból is.


TÍZ SZÁZALÉK - egyelőre. Igaz, vannak, akik szerint már ez is a múlt. Hiszen ami korábban 10 százalék volt, az mostanra már 15, sőt 20 százalék. Ez ugyanis egyfajta mértéke a jóléti növekedésnek - és nem tévesztendő össze annak az összegnek a nagyságával, amit korrupciós céllal szokás egyes kiemelt politikusoknak juttatni, mert ilyen jelenség Debrecenben nincs, nem volt és nem is lesz, amíg a Fidesz van hatalmon. Tehát soha.

(Egyelőre még nem világos a média munkásai számára, hogy pusztán képekkel miként lehet vagy nem lehet felbőszíteni a Médiatanácsot. Biztos, ami biztos alapon ezért az új bankó tervezőjének neve maradjon titok.)

Forrás: Basahalom boulevard

http://szebbjovo.hu/node/6187
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor genetikai adottsá
  2010-12-31 13:39:52, péntek
 
  Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!

- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
- Orbán Viktor rá tudja beszélni Chuck Norrist, hogy legyen öngyilkos!
- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!
- Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!
- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!
- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!
- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!
- Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben termeli meg őket!
- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!
- Orbán Viktor nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!
- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört.
- Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!
- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!
- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
- Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!
- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!
- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!
- Orbán Viktor nem emeli a benzinárat! Orbán Viktor eltörli a benzinárat!
- Amikor Chuck Norris meg akar küzdeni Orbán Viktorral, Chuck Norris 5 perc alatt morális válságba kerül anélkül, hogy Orbán Viktor barmit is tenne.
- Minden ember szereti Orbán Viktort. Minden EMBER!
- Orbán Viktor nem hős! Orbán Viktor az Orbán Viktor!
- Chuck Norris nem legitim. Orbán Viktor legitim!
- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orbán Viktor a miniszterelnök!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa válaszolj! - Egy kis út
  2010-12-31 11:46:36, péntek
 
  Európa válaszolj! - Egy kis útravaló az EU elnökségig


- Olyan hamuban sült töpörtyűspogi -

Gondoltam rákérdezek már, mi is az ábra manapság az Európai Unió más tagállamai szerint.

Mert ugye, a Magyarországon tevékenykedő ál-vezérektől, így Orbán Viktortól sem lehet őszinte dolgokat elvárni.

Ha esetleg elsőre az jutna bárkinek is az eszébe, hogy ez rágalom, akkor elmondom én mi a valódi rágalom.

- Talán az, amikor egy egész világ fasisztának nevezi a magyarokat és ezt ennek a politikai csürhének köszönhető.

- Vagy talán az, amikor a retek cigány a határon kívülre téved és az elkövetett disznóságait, úgy írják a sajtóban, hogy a magyarok voltak.

- De az is egy rágalom, ha az Európai Unió élére magyarok kerülnek. Mert ezek minden, csak ép nem magyarok.

Ha valaki árulást vél felfedezni, akkor azt mondom talált. Igen. Elárultam az országomat tönkretevő zsiványokat, politikai bűnözőket és a szent földünkre telepedett zsidóságot, csak azért hogy megmaradjon a hitem, a nyelvem, a tradícióm, amit csak egy vér-magyar tudhat a magáénak és csak egy igazán magyar tudja úgy értékelni, mint az megilleti.

Én egy nagyon egyszerű ember vagyok, s ez kiérezhető a levélből is. Egyszerű válaszokat várok. Ne keresetek ez mögött pártokat, szervezeteket, vagy ellenségeket.

Hosszú évek óta magam keresem a válaszokat. Persze ez elég veszélyes, de ha rátalálsz, akkor érezheted csak igazán magyarnak magad. Én nem vagyok magunkfajta. Nem vagyok magamfajta. Egy vagyok a sok millió magyarból, aki válaszokat akar. A lényeg, hogy nem minden esetben csak magának.

Úhhh....!!!

Eddig csak firkálgattam, de most le kell írnom:

B.szott nagy botrány lesz! Szóval jobb felkészülni!

/2010. december 23. 20:22 Címzett: internet@elmundo.es, barbara.strukelj@sta.si, joakim.ottosson@aftonbladet.se, info@1188.lv, redakcija@apollo.lv, Redakcija@15min.lt, andrius@bernardinai.lt, services@irishtimes.com, newseditor@belfasttelegraph.co.uk, t.kowalczyk@kurier.szczecin.pl, naczelny@perspektywy.pl, pravda@pravda.sk, tomaz.ranc@vecer.com, jens.moller@expressen.se, zivot@ringier.sk, briefe@wort.lu, redaktion@tageblatt.lu, publicitate@cronicaromana.ro, redacciondigital@elpais.es , redaktion@oe24.at, info@copiepresse.be, redaktion@grenzecho.be, cynewslive@cyprusweekly.com.cy, 24politika@24chasa.bg, news@praguepost.com, info@praguepost.com, mail@ukmetro.co.uk, udland@jp.dk, bzb@bzb.ro, redactia@azi.ro, aripaev@aripaev.ee, distribution@ukmetro.co.uk, il.toimitus@iltalehti.fi, info@baltische-rundschau.eu, lefigaro@figaromedias.fr, etunimi.sukunimi@ts.fi, subs@kathimerini.gr, abitsikas@dolnet.gr, info@adwijnshop.nl, beleggersbelangen@reedbusiness.nl, info@bild.de, tmid@independent.com.mt, agencialusa@lusa.pt, jmg@negocios.pt, redazione.web@ilgiornale.it, larepubblica@repubblica.it, redaktion@sueddeutsche.de, Info@faz.net/

Please Rush interprets !

Schnell übersetzen !

Instant interprétte !

E U R Ó P A V Á L A S Z O L J !

Biztos, hogy jó döntés, Magyarországot, Európa élére kinevezni?

Én egy magyar apa vagyok és nem találok választ azokra a kérdésekre, amit a gyerekeim tesznek fel. Ez úton juttatom el a levelem, Európai Unió tagországaihoz, hogy a lehető legpontosabb kép alakuljon ki a válaszom megfogalmazásához.

Most, hogy Magyarország lenne az EU soros elnöke, érdemes megosztani azt a kérdést, valóban alkalmasak a jelenlegi magyar vezetők egy teljes kontinens vezénylésére, egy felelősségvállalásra?

Mi, az apák, akik teljes mélységében mondhatjuk magunkat magyaroknak, nem találunk pontos megfogalmazásokat ebben a káoszban. El kell mondjam, én sem politikai pártokkal nem szimpatizálok, sem nem vagyok szervezeteknek, egyesületeknek tagja. Nem vagyok antiszemita, rasszista, sem fasiszta. Nincsenek hatalomra törekvő vágyaim. Nincs bennem zsidó vérvonal, vagy egyéb más keverék. Nem voltam soha büntetve.

Egyszerűen csak egy apa vagyok, aki becsületre, tisztességre, magyarnak, európai embernek szeretné nevelni a gyerekeit.

A feladatom nagyon nehéz, mert a mai világban, úgy megtartani a magyarságom, hogy azon folt ne essen, szinte képtelenség. Az elmúlt húsz évben, a valódi vér-magyarnak, megalázottan, kihasználtan, visszahúzódva kellett figyelni az eseményeket. Európa más országa alig vett ebből észre valamit. A nyilvánosságra csak hazugságok, valótlan állítások, gonosz, negatív képek, ami csak egy célt szolgálhatott.

A kommunizmus megbuktatása után, gengszterek, politikai bűnözők és zsidó kalandorok vették át a hatalmat. A magyar népnek csak egy látszat beleszólása volt az eseményekbe.

Jelenleg Magyarország politikai elitje, mind azonos tőről fakad és azonos célokkal. Kihasználni egy országot, kihasználni egy Európát.

Más-más megnevezésekkel, de összefonódva egy ország ellen és nem egy országért, vagy egy Európáért.

Magyarország előző és jelenlegi kormánya, még ha csak egy országot akarnának tönkretenni, de egy egész Európát az orruknál vezetnek és kihasználnak.

Hogyan történik ez? A magyarázat szinte hihetetlen, de valós.

Mivel jelenleg Magyarország politikai rétege túlnyomó részt, kettős állampolgár,( Magyar-Izraeli) így egy nagyon egyszerű módját választották, az Európai Unió kizsebelésére. A már tagországokba beolvadt és tevékenykedő zsidók kieszközölnek az Uniótól támogatást Magyarország részére, s ezt a látszat kedvéért, olyan beruházásokba fektetik, amiből milliárdokat tudnak kilopni. A lopott pénz kisebb része, saját zsebre megy, a másik, nagyobb része Izraelnek. A zsidó ország megforgatva a pénzt, fegyvereket vásárol, s jogtalan háborúkat finanszíroz, ártatlan embereket öl, majd a maradékból, visszafordítva, befektet és vásárol Magyarországon állami ingatlanokat, amiből újra a magyar politikai vezetés gazdagodik, teljesen legálisan. Vagy is, mivel kettős állampolgár, így a zsidóság dagasztja a vagyonát és hatalmát, abból a pénzből, amit valahol Európában egy francia, német,vagy spanyol, vagy angol, vagy akármelyik uniós ország munkása megtermel.

Egyidejűleg, kísérletet tesz, területek elzsidósítására, hogy később már csak egy tábla fogja jelezni, ezen a területen, valaha magyarok éltek.

Én személy szerint tudom, hogy ez nem korrekt, de hogyan mondhatom ezt el a gyerekeimnek? Elcsuklanak a szavaim, amikor a kérdéseikben ott szerepel, hogy miért hívják Budapestet, Judapestnek? A következő kérdésük, hogy ezek után nekünk is zsidónak kell majd lenni?

Könyörgöm, ha egyszer magyarnak születtünk, akkor nem nevelhetem a gyerekeim zsidónak, mert egy korrupt kormány ezt akarja.

Tehát biztos, hogy jó döntés ezt a kormányt Európa élére kinevezni?

Vagy hogyan tudom megmagyarázni, a sok szupermarket, kaszinók, bankok és csillogás mellett, hogy a mi asztalunkról egyik napról a másikra fogy el az étel, mert elveszítem a munkám, elveszítem az egzisztenciám, elveszítem a hitem és elveszítem a gyerekeim bizalmát, csak azért, mert a saját országomban, magyar vagyok és nem zsidó. Amíg a jelenlegi kormány is, csak Európa szédítésével van elfoglalva, addig naponta fagynak meg idős emberek, házaspárok összebújva, erőtlenül, s az élet utolsó szikrájaként, könnyeikben egy kérdés van. Miért, amikor mi építettük nektek ezt az országot? Miért, amikor mi helytállva minden rendszernek, magyarok maradtunk? Félek, ha nem tudom megválaszolni a gyerekeim kérdéseit, akkor valamikor nekem is így kell végeznem, kidobva, megalázva, kirabolva.

Tehát biztos, hogy jó döntés ezt a kormányt Európa élére kinevezni?

Én mint egy magyar apa, teljes meggyőződéssel és hittel mondhatom ki, hogy Magyarország kormánya, Orbán Viktorral az élen, nem alkalmas egy Európai Unió elnöki posztjának betöltésére. Ha ez még is megtörténne, akkor joggal gondolhatom, hogy ma korrupt, politikai bűnözők, akiknek semmi közük a magyarsághoz, jutnak eme szerep betöltésére, majd holnap egy közveszélyes szervkereskedő, vagy kábítószer kereskedő, holnapután egy háborús tömeggyilkos, lehet az elnök. Lényeg, hogy szolgálja a világuralmi törekvéseket és eltapossa Európa népeit.

Egy olyan vezető, aki a cigány származását leplezve, elvesz egy zsidó nőt, hogy politikai karriert fusson be, majd diktatúrát gyakoroljon, így terrorizálva, a még maradék, hazájához, otthonához, családjához hű embereket. Kormány szinten, titkosszolgálat közreműködésével gyilkoltatják a cigányokat, hogy polgárháborút provokáljanak ki és rátereljék a valódi magyarságra a hibát. Ezzel előnyöket szerezve a hazájukat védelmező emberekkel szemben, majd büntetve és börtönbe zárva, terroristának kiáltsák ki. Akik kormányzásra juttatták, azok az őt körülvevő szervezett politikai bűnözői csoport, a kettős állampolgársággal rendelkező zsidó família és az alkohollal megvásárolt primitív cigányság. A valódi magyar soha nem fektetett bizalmat ebbe az emberbe. Persze erről Európa nem tud, de már a gyerekeim is ezzel jönnek haza az iskolából.

Európa arról sem tud, hogy miért volt olyan sürgős a média törvény gyors bevezetése. A sok elhazudott problémákat akarják eltussolni, elkerülve a kockázatot, hogy el ne veszítsék az elnöki státuszt, mert abból még egy pár milliárdot ki lehet sajtolni a zsidó világmegrontóknak.

Tehát biztos, hogy jó döntés ezt a kormányt Európa élére kinevezni?

Egy olyan ország, amelyik a diplomáciát összevonja a bűnözéssel, az nem akarja, hogy ezek a dolgok felszínre kerüljenek. Orbán Viktor az elnöki beiktatás előtt nem szeretné ha veszélyeztetné a hatalmi előremenetelét olyan eltussolt ügyek kiszivárgása, mint az Annegrett Zimmermann svájci diplomatanő és az általa Magyarországon rejtegetett svájci drogdíler, akit a svájci hatóságok már régóta köröztek.

Ebből a kapcsolatból alakult ki egy tragédia Magyarországon, ami összehozható ártatlan emberek halálával és egy rendőrgyilkossággal.

Tehát a magyar kormány eltakarja azt a tényt, hogy az országban senki nem lehet biztonságban és egy potenciális áldozata egy szándékosan tönkretett országnak. Ebben az esetben nem csak a kormány keze van benne, hanem a titkosszolgálatok és felső rendőri szervek is. Sőt, nem kizárt, hogy már Svájc keze is benne van. Persze Svájc érinthetetlen, mert bankjaik, egy aljas taktikával sodorták a szegény magyar népet eladósodott sorba, azzal az elképzeléssel, ha egy népnek nincs pénze, akkor szava sem lehet. A lopott Uniós pénzek végállomása Svájc, ahol biztonságra találva, diktálhatják a tempót, kiéheztetett magyar rabszolgáknak. Ezeket a magyar embereket, saját vezéreik árulták el, akik most Európa Uniós elnökségre pályáznak, hogy azt a kevés lángot is elfojtsák Magyarország népében, ami eddig szótlanul hagyta őket élni. Erről és több más diplomáciai bűnözőkről hallgatnak. Ha ez nyilvánosságra kerülne, akkor folt lehetne a kormány nem létező becsületén és ami legfontosabb, elzárhatnák a kokain útját, ami a magyarországi elitet, valamint a kábítószerből élő, politikai réteget súlyosan érintené.

Továbbiakban, nem szeretné, ha felszínre kerülne, mekkora magasságig emelkedtek azóta a bűncselekmények Magyarországon, amióta ő van hatalmon. Nekem mint magyar apának nem meglepő. Cigány vezér csak vonzza a bűnözést és nem megállítja. Az emberi élet, értéktelenné vált és naponta halnak meg erőszakos bűncselekmények miatt. Főleg idős, magatehetetlen kiszolgáltatott lakosok, akikért az államnak kellene felelősséget vállalni.

Tehát biztos, hogy jó döntés ezt a kormányt Európa élére kinevezni?

Mindenképp titokban akarja tartani a bűnöző kormány, hogy titkos megállapodásokban, milliós nagyságrendű izraeli állampolgárt akar Magyarországra telepíteni, azzal a szándékkal, hogy elüldözze a magyar őslakosságot, vagy rabszolga sorba kényszerítse. Ezzel veszélyeztesse egész Európa biztonságát. Ahol Európában két zsidó található, ott már béke nincs. Ha Izrael tudja, hogy számára már biztonságos új hazát készítettek elő, akkor bármelyik percben kirobbanthat egy véres brutális akciót, ami az egész világra veszélyt jelenthet, aztán elhúzza a belét, hogy egy új hazában haragítsa magára a világot. Az Európa Uniónak nagyon észnél kell lenni Magyarországgal szemben. Amíg az országot meg nem tisztítják a zsidóktól és vissza nem adják azt a valódi magyar tulajdonosoknak, addig az EU egy időzített bombát pénzzel. Ez a bomba ha robban, akkor egész Európát megégetheti. Természetes ha egy csaló kormány nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön, hány lakóházat emel a zsidók részére EU-s pénzből, hogy majd későbbiekben azonnal szállásolni tudja a gonosz honfoglalókat.

De azt sem szeretné a magyar bűnöző kormány, ha kiderülne, hány izraeli katona van készültségben titokban elrejtve magyar földön. Akik már úgy repülnek a magyar légtérben, mint ha otthon lennének.

Valamint, az izraeli titkosszolgálat emberei, fényes nappal hajtják végre Budapest utcáin a véres akcióikat, mert a szír taxis nem tetszik nekik és a beköltözésük előtt ki akarják tisztítani az országot az ártatlan araboktól. Erről is sokat tudna mesélni a magyar kormány, aki inkább hallgat, s törvénytelen eszközökkel fogja be a média száját.

Persze a terrorizmus elleni harc fogalmával mindent háríthatnak, ami mélyebben megvizsgálva csak egy átlátszó takaró és hazugság.

Tehát biztos, hogy jó döntés ezt a kormányt Európa élére kinevezni?

Ha egy ország vezető, tisztességes politikát folytat, akkor nem kell körülvennie magát több száz, terrorelhárító kommandóssal. Milliárdos EU pénzeket fektetni, felszerelésekbe, fegyverekbe, járművekbe és személyi védelemre. Csak az fél, akinek félni valója van.

Közben meg az Európai Unió ész nélkül dobálja a pénzt egy feneketlen kútba. Egyáltalán mi az, amiről az Európai Unió tud? Esetleg mindenről tud, de ez a működési elv?

Hol vannak ilyenkor a fejlett európai országok titkosszolgálatai? Ha jól dolgoznak, akkor ezeket már rég jelentették, csak nem akarnak beszélni róla, ami azt sejteti, hogy bűntársakként vesznek részt különböző EU tagok, akik kettős játékot játszanak Európa népei ellen.

Ahhoz hogy a gyerekeimnek, őszinte választ adhassak, hogy mi is valójában az értelme, egy Európai Uniónak, előbb nekem kellene tudni pontosan.

Mi egyáltalán az Európai Unió célja és minden országban az van mint Magyarországon?

Mert ha az, amit most leírtam, akkor az egy nagy szégyen Európa minden népére nézve.

Nekem teljes meggyőződésem, hogy hozzám hasonló, becsületre törekvő apák alkotják ezt az Uniót és nem hataloméhes gengszterek.

Azok az igazhitű, magyar apák, készek olyan Európa részesei lenni, ahol, él az őszinteség, létezik az önzetlen emberi kapcsolat, ahol testvérként állnak sorfalat egész Európa lakosságával és elzárják az útját egy erkölcstelen, karakter nélküli, politikai maffiának.

Hisznek a korrekt diplomáciában, tekintet nélkül, hogy Európa melyik országához tartozik.

Erőt, türelmet és kitartást garantálva, fogják nevelni gyerekeiket egy közös Európáért, aki mindannyiunk szülőanyja. De ehhez előbb az kell, hogy lerázzák az országot elfoglaló sátáni hadat.

Az egyszerűségemet nem igazán kedvelik, ami azt vonhatja maga után, hogy megpróbálhatnak elhallgattatni. Talán egy részről, valamiféle megkönnyebbülés, mert nem kell választ adjak tudatlanul a gyerekeim kérdéseire.

Ennek ellenére hiszem, hogy Európa más országainak az apái, az én gyerekeimnek is egy teljesen őszinte választ adnak majd, ha még is sikerülne nekik.

Én a leírtakért vállalom a felelősséget és a valóságtartalmuk, ott rejlik minden igaz magyar tudatában. Ha az Európa tanács egy olyan vizsgáló bizottságot alakít, akik nem korruptak, nem befolyásolhatók és valóban egy korrekt EURÓPA a céljuk, akkor kitárul a valóság.

Fontos, hogy ez a bizottság zsidómentes legyen.

Addig is, Orbán Viktort nem az Európai Elnökségre kell juttatni, hanem egy bizalmatlansági szavazáson dönteni a sorsáról, s vele együtt a zsidó főnökeiről. Továbbiakban a magyar nép nyerje vissza a teljes körű szabadságát, majd ezzel párhuzamosan eltörölni minden olyan törvényt, amit az Orbán-rendszer alkotott. Beleértve a média korlátozására vonatkozó törvényt is. Magyarországnak és Európának nem új törvényekre van szüksége, hanem a rablók, a hazaárulók kiirtására és a zsidók vissza irányítására Izraelbe, ahol garázdálkodhatnak.

Ha esetleg a válasszal még is késnének, akkor nyugodtan ragasszák a kriptám falára, éjszakánként visszajárok majd olvasgatni.

Utolsó sorban, kívánok egy nagyon boldog új évet minden Európai Unió tagállamnak és lakosainak.

postaimre.euroweb4you.eu - "Raklap"

2010. december 31


http://jovonk.info/2010/12/31/europa-valaszolj-egy-kis-utravalo-az-eu-elnoksegig


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mi kis gyáriparosaink esete
  2010-12-31 10:49:43, péntek
 
  A mi kis gyáriparosaink esete a szabad vasárnappal

2010. december 30. 23:38:39


A diktatórikus 1967. évi Munka törvénykönyv szerint a dolgozónak a hetenként járó egy pihenőnapnak vasárnapra kellett esni. Ettől csak a megszakítás nélküli, idényjellegű és közlekedési vállalatoknál lehetett eltérni. Az 1891-es törvénycikk szerint is az ipari munkának vasárnap szünetelnie kellett. Kivételt képeztek itt is azok az iparok, melyeknél félbeszakítás lehetetlen volt, vagy a folytonos üzemben tartást a fogyasztó közönség vagy a közforgalom igényelte.

Az 1992-es Munka törvénykönyv pedig úgy fogalmazott, hogy a vasárnapi kötelező pihenőnap elvételét a rendeltetése szerint működő munkáltatónál engedte meg. Ez a szabály azóta felhígult, és a munkáltató kényére-kedvére, extraprofitjának növelése érdekében rendelheti el a vasárnapi munkavégzést.

Medgyessy anno még, mint jelölt, 2001-ben azzal kampányolt, hogy ők visszaadják a Fidesz által elvett vasárnapot. De kormányra kerülésük után úgy jártak el, mint az okos lány a mesében, adták is meg nem is. A KDNP ezért még 2007-ben elindította a Szabad vasárnapért című mozgalmát, melyhez a Fidesz is csatlakozott. A KDNP által még 2009-ben elkészített jogszabályt azonban az előző parlament nem tárgyalta. Mostani kormányra kerülésük után (Fidesz-KDNP szövetség) pedig mintha nagyvonalúan elfeledkeztek volna róla, mígnem a Jobbik majdnem teljesen azonos szöveggel benyújtotta helyettük a törvényjavaslatot.

Természetesen a Jobbik javaslatát a parlament Fideszes és MSZP-s tagjai elutasították, a KDNP pedig tartózkodott saját javaslatának elfogadásától. Így aztán a KDNP újból benyújthatta az előző ciklusban nem tárgyalt és a mostani ciklusban a Jobbik által ismét benyújtott, de leszavazott javaslatát.

Ha valaki a ezt nem értené, én ugyan nem tehetek róla! Forduljon Harrach Péterhez. Legfeljebb csak annyi mondhatok neki, már a rómaiak is megmondták kell a cirkusz a népnek, ha már kenyeret nem adunk nekik.

A ki tudja hányadszor benyújtott törvénymódosítás okán megszólaltak a vasárnapi munka haszonélvezői is. A Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének - hogy mitől magyarok ezek a gyakran külföldi gyáriparosok, azt még nem tudtam kideríteni - egyik alelnöke, Rolek Ferenc a szabad vasárnapért elindított jogalkotással kapcsolatban december 29.-én úgy nyilatkozott, hogy ez akár több tízezer munkahely megszűnését is veszélyezteti és rontja a versenyképességet. Álláspontja szerint az "Európai Unióban sem kizárt ugyanis a vasárnapi munkavégzés, az unión kívül pedig szinte fel sem vetődik a kérdés". Lássuk be, igaza van. Franciaországban az IKEA-t vasárnapi nyitva tartásért, vagyis munkavégeztetésért 2008-ban csak 700 ezer dollárra büntették (120 millió Ft.), annyira, ami meghaladta a hazai teljes egyévi munkaügyi bírságok teljes összegét.

Ami pedig a világ többi részét illeti, a nem keresztény Ázsia, Afrika vallási előírásainak megfelelően természetes, hogy nem vasárnap tartja a heti pihenőnapot.

Nos nézzük meg, hogy ki is ez a Rolek Ferenc? 1978-ban végezte el a kommunista kiáltvány szerzőjéről, Marx Károlyról elnevezett közgázt. Ezt követően az Országos Tervhivatal Tervgazdasági Intézetében alapozta meg a karrierjét. Innen a Országos Tervhivatal központjába avanzsált, ahol bizonyára mint megbízhatatlan kapitalista szimpatizáns és az nemzetközi imperializmus ügynöke egyre feljebb jutott a szamárlétrán.

Úgy kellett nekünk!

És hogy ez nem rémálom, mi sem bizonyítja jobban, hogy a kapitalizmusra történő áttérésünkkor, 1990-ben exponenciálisan ívelt fel pályája, 1990-92-ig ugyanis a Munkaügyi Minisztérium helyettes államtitkárává, illetve közigazgatási államtitkárává nevezték ki. Mivel ez a közfeladat nem hozott kellő mennyiségű manit a konyhára a verseny - vajon milyen verseny? - szférában helyezkedett el.

1993-tól a Millennium évében alapított Tungsram igazgatói székében landolt. Tevékenysége idején vette be a General Electric a hazai ipar fellegvárát. Innen a Budapest Bankhoz igazolt, ahol minden vasárnap, mint vezérigazgató bizonyára éhbérét (az egy fogyasztási egységre jutó létminimumot el nem érő minimálbérért) dolgozik. Így aztán vasárnaponként ő sem tud egy asztalhoz ülni ebédelni a családjával a rózsadombi Vend utcában, hanem kénytelenek esetleg mondjuk a Gundel népkonyháját igénybe venni.

Hogy felettesei kegyét elnyerje, kénytelen szegény társadalmi munkában mindenüvé befurakodni, így alelnökösködik a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségében, elnökségi tag a Nemzeti ILO Tanácsban és a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságában (magyarul multik) és még elnöke jó néhány alapítvány kuratóriumának is.

Mivel cégénél csak kizsákmányolják, és érdemeit nem fizetik meg, kénytelen volt szegény másodállást is vállalni, 2006 óta a GE Consumer Finance dél-nyugat európai HR vezetőjként, némi éhbér pluszért.

Ezekből is látható, hogy szegény éjt-nappallá téve naponként akár 48-72 órát is gürcöl.

Vagyis, ha bevezetnék a szabad vasárnapot Feri gyerek, rögtön a Vend utcán találná magát a többi 10 ezerrel együtt. Ámbátor lehet, hogy a békásmegyeriek örülnének neki.

Pedig ez a Feri gyerek, mindig belesimul a főnökei kívánalmaiba. 2009.09.18-án egyenesen bűnnek nevezte a távhő áfája csökkentésének szándékát. Beláthatjuk a részvénynek még sem lehet áfája és osztalékok magas mértéke, az extraprofit is kizárólag csak nemzetgazdasági haszonnal jár. Most pedig november 2.-án abbeli véleményének adott hangot, hogy a nyugdíj korhatár emelése azért szükséges, mert ez javítja az idősebb munkavállalók elhelyezkedését. Azokét, akiket jelenleg előszeretettel rúgnak ki a gyáriparosok, mert a fiatalabb munkavállalónak kevesebb bért kell fizetni.

Mindenesetre alávaló gazember, aki kétségbe meri vonni a hazai és nem hazai gyáriparosaink önzetlenségét, szociális érzékenységét, és társadalmi szerepvállalásaiknak fontosságát. Ez évben például igen szép példáját adták a hazai és nem hazai gyáriparosok az árvízkárosultak megsegítése érdekében. Gyűjtést szerveztek és az erdélyi árvízkárosultaknak 20 ezer eurót (á/290 forinttal számolva 5 800 000 Ft.) valamint 20 tonna cementet (nagykereskedelmi áron 710 Ft/25 kg, azaz 568 000 Ft.) gyűjtöttek. A BAZ megyei árvíz miatt a felsőzolcaiaknak 10 millió forintot és 40 tonna cementet (nagyker áron 1 136 000 Ft.), erdőhorvátinak pedig 5 millió forint és 60 tonna cementet (nagyker áron 1 704 000 Ft.) kuporgattak össze nehezen megkeresett osztalékaikból. Mivel a nehéz sorsú gyáriparosokat, ahogy azt Futó Péter elnökük mondotta volt: ,,mélységesen megrázta őket az árvízkárosultak helyzete".

Ha még tudok összeadni ez bizony összesen, komoly 24 millió forint.

A 100 leggazdagabb hazai közül - akiknek a 2010-ben az összes vagyona 1763,5 milliárd Ft. volt - az MGYOSZ elnökségében csak öten vannak érintve: Futó Péter elnök (4,6 milliárd Ft.), Széles Gábor tiszteletbeli elnök (73,5 milliárd Ft.), Felcsuti Zsolt alelnök (27 milliárd Ft.), Lakatos Péter elnökségi tag (29 milliárd Ft.), és Pintér Zoltán elnökségi tag (12,5 milliárd Ft.). Ötüknek összesen 146,6 milliárd forint.

Ha ezek után még mindig tudok összeadni, a mélységesen megrázott gyáriparosaink bizony összesen komoly 24 millió forintot adakoztak össze!
A túlfizetett, ezért a szegény gyáriparosokat teljesen tönkretevő, a szabad vasárnap miatt a szakadék szélére sodró és ezért kényszerű kirúgással megfenyegetett munkavállalók pedig a telefonos segélyhívón, a BAZ megyei árvíznek csak az első két napján 105 milliót. (A teljes összegről nincs információm.)

Gondolom most már érthető, miért ellenzik a hazai és nem hazai gyáriparosaink a vasárnapi pihenőnapot.

--
Kiss-Dobos László
www.honlap.comoj.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/74 oldal   Bejegyzések száma: 736 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 14625
  • e Év: 147542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.