Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Hogyan tanulta meg a Pápai ko
  2006-12-31 12:22:29, vasárnap
 
 

Hogyan tanulta meg a Pápai komcsigyerek a nagy amerikai demokráciát!
2006-12-31. 01:04:59

A nyugati demokráciát majmoló hazai publikum még most sem tudta magát túltenni az október 23.-i események felett.

Hallatlan, egyedülálló, a nyugati demokrácia megcsúfolása - hallhatjuk, főleg a brutálisan megvertek részéről. Forduljunk Brüsszelhez, harcoljuk ki az igazságunkat, végtére a hazai események szöges ellentétben állnak a nyugati világ demokratikus szabályaival.

Valóban? Így lenne?

Van egy olyan ráérzésem, hogy megtévedt népünk, az egyetemesen megvetett, lenézett Magyar Nép, megint, mint a régen oly sokszor, saját magát csapja be, vakegér módján botorkálva a történelmi labirintusban.

Bush amerikai diktátor nemrégiben hazánkba látogatott, hogy a kommunista ifjúsági mozgalom fejével, a liberál-demokrata (értsd: kozmopolita nyugatbérenc) Gyurcsány Ferenccel a fent említett és értékelt tömegek elöl elhallgatott témakörökről tárgyaljon.

A hivatalosnak kikiáltott indokokon túllépve, csak találgatni tudunk, hogy mi mindent tanácsolt, engedett meg Bush a pápai komcsigyerek harcos stábjának, a rendőrségnek, bíróságoknak. Végtére, kéz, kezet mos, és Gyurcsány a nyomorúságosan szegény ország lehetőségeihez képest, túl sokat ígért és adott a háborús bűnös amerikai vezérkari főnöknek, hogy háborús terveit látszólag minél több ország támogatásával törvényesítse a világ előtt.

Gyurcsány nyugodt lelkiismerettel, ha van neki ilyen, ígért katonai segítséget, hiszen terveiben nem szerepel magyar indíttatású külföldi háború, külföldi intervenció elleni katonai védekezés sem. Ne vezessük félre önmagunkat polgártársaim, nem úgy értettem, hogy nem szerepel Gyurcsány terveiben háború.

Szerepel, sőt elsőrendű célként.


Amerikai demokrácia áldozata
De ez háború a saját népe ellen, a tolvaj háborúja a meglopott ellen, amihez nincs szükség katonaságra, elég egy jól felfegyverzett rendőrség, egy olajozottam működő államvédelmi terrorszervezet amerikai mintára..

Szinte hallom a kéztördelő gulyásdemokratákat lamentálni, a Nagy Testvér ilyenformán gyanúba keverése miatt.

Még, hogy Amerika és Bush? Az ország, amelyik még Irakba is prosperáló demokráciát vitt? Amerika, ahol nincs állami visszaélés, és különben is minden gyerek tudja, hogy a kerítés is kolbászból van.

Ezeknek a megtévedt embereknek és az egész országnak üzenem, hogy itt az idő az ébredésre. Segítségre, a nyugati világ lelkiismeretére ne számítsanak. Vigyázó szemeiket inkább a realitásokra, példákra vessék, hogy azokból tanulhassanak.

Csak a sorolhatatlanul sok példák közül engedtessék, hogy kiragadjam a 2003 évi Oaklandi háborúellenes békés tüntetést Kaliforniában, amely a mi mostani október 23.-i eseményeink tükörképe volt.

A tüntetés oka, mint nálunk, részben a hazugságok elleni felháborodás volt. A háború ellen tüntető tömeg célpontja a Neptun Orient Lines, Ltd és a Stevedoring Services of America cégek ellen irányult, amelyek hihetetlen anyagi hasznot húztak az iraki háborúból.


Csak maga Stevedoring Services of America 48 millió dolláros hasznot nyert az iraki Umm Qasr kikötő kezeléséért, amelyből minden más külföldi koalíciós partnert kizárt az amerikai uram-bátyám - kör segítségével Miután lopott pénz megvédéséről volt szó, mint a gyurcsány - kleptokraták esetében is, az állami terrorszervezet támadásba lendült.


Először a hangosbeszélőn a tömeghez szóló aktivistákra adtak le célzott lövéseket gumi és falövedékekkel, könnygáz gránátokkal, majd alapos rendszerességgel kezdték a tömeget lőni, majd később ütlegelni. A rendőrség szerint támadásukat az indokolta, hogy a tömeg felszólításukra nem ürítette ki a területet.



A tüntetők egy más történetet adtak elő. Szerintük a felszólítással szinte egy időben támadta meg őket a rendőrség, időt sem adva a terület elhagyására.

A rendőri támadás elől menekülő tüntetőket, akik a területen található nehézgépek mögé bújtak, a rendőrség követte és ott tovább ütlegelte. Minden jel arra mutatott, hogy a rendőri atrocitás egy előre megtervezett polgári megfélemlítés része volt, hasonlóan a budapesti eseményekhez.


A magyar rendőri gyakorlathoz hasonlóan a rendőrség, esetekben, sí-maszkban, jelvények nélkül, teljes harci felszereléssel támadt védtelen emberekre. A következő linkre kattintva láthatjuk, hogy miként bánt el a símaszkos, helikopterekkel, kutyákkal, és támadó fegyverekkel ellátott kommandó egy engedéllyel rendelkező koncert látogatóival tavaly Utah amerikai államban.

A tömeg nem védekezett, mégis agyba-főbe verték a rendőrségi alakulatok a fiatalokat. A döbbenten álló tömegbe könnygázgránátot lőttek, amely pánikot váltott ki, és a tömeg menekülni kezdett. A rendezők futottak a koncert-engedélyükért messziről kiabálva a rendőröknek, hogy " van engedélyünk".

A rendőrök széttépték a koncertrendezési engedélyeket majd cinikusan, kijelentették. " Már nincs!" - majd az automata puskát a rendező fejéhez tartván, nyilatkozták ki a demokratikus lényeget: " Takarodj a ki"+!!%szottba innen azonnal!"


A rendőrség igazoltat fiatalokat, majd személyi igazolványokat a Dunába hajítják. Nincs személyi, le lehet tartóztatni, akár össze is verni őket. Tombol nálunk is a demokrácia. A rendőrség hatalmas fegyverkezésbe fogott. Háború készül, idegen érdekek készülnek a nép teljes leigázására.

Már csak rövid idő kérdése, hogy mikor jutunk a teljes és totális demokráciába. Jól gondoljuk meg, hogy tiltakozásainkat az eltaposottra kötelező demokratikus jámborsággal gyakoroljuk a jövőben, vagy egy szervezett ellenállást szervezünk, amelyben a cél szentesít minden eszközt, követvén a pápai komcsigyerek saját amerikai demokrácia-gyakorlatát.

[Forrás: Neményi Péter]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csökken a támogatás, mennyivel
  2006-12-31 12:17:02, vasárnap
 
  Csökken a támogatás, mennyivel nőnek az árak?
2006. december 31. vasárnap 00:00 MKDSZ.hu

A változás következményeként az eddig 90 százalékos támogatási kulcs 85-re, a 70 százalékos 55-re, míg az 50 százalékos támogatási mérték 25 százalékra csökken.

Így jelentette be a támogatás csökkenést a tárca államtitkára. De mit jelent ez a betegnek? Számoljunk!

Ha egy gyógyszer árát eddig 90 százalékban a biztosító fizette, s most csak 85-öt áll majd, az eltérés nem látszik nagynak. Ám a valóság más. A gyógyszer értékéből minden száz forint után eddig tízet fizetett a beteg, most 15-öt fog, azaz a felével többet: 50 százalékos áremelés.

A 70 százalékos kategóriában eddig harmincat kellett a betegnek fizetnie, ezután 45-öt, ugyancsak ötven százalékos emelés. Pontosan ez lesz a hatása az 50 százalékos kulcs 25-re mérséklésének. A bejelentés tehát ötven százalékos gyógyszerár emelkedést jelent a betegnek, s ennek haszna csak a biztosítót érinti, sem a gyártó, sem a nagykereskedő, sem a gyógyszerész nem részesül belőle.

A tárca azt is közölte, hogy egyes betegek számra az emelkedés 0-18 százalék között lesz. Ez akként lehetséges, ha nem az eddig megszokott szert szedik például a szív és érrendszeri betegségben szenvedők és a cukorbetegek, hanem a kapható legolcsóbbat. Ehhez persze az esetek egy részében újra be kell állítani a kezelést, ami számtalan vizsgálatot, olykor kórház befekvést is igényel. Ki vállalja ezt, s megtehető-e két hét alatt? Ha viszont az eddig szedett gyógyszereken nem változtatnak, akkor összességében 40 milliárddal többet kell egy évben otthagyni a gyógyszertárban. Ebben az összegben nemcsak a fenti áremelés van benne, hanem az eddigi ingyenes gyógyszerek után fizetendő 300 forintos dobozdíj is.

Mivel e változások január 15-ével esedékesek, várható, hogy január első két hetében mindenki megrohanja a patikákat, s legalább egy hónapra bevásárol. Ezzel viszont nem kerüli el, csak elodázza a többletterheket, s esetleg olyasmit is megvesz, amit nem is fog felhasználni.

Ez a lépés a vizitdíj mellett a második elem, amely gyengíti az egészségügy biztosítási jellegét. A biztosítás lényege ugyanis az, hogy a mindenkori egészséges járulékfizetők állják a betegek gyógyításának költségeit. Eddig is fizettünk a gyógyszerekért, sőt olykor egyes ellátásokért is, a biztosítótól kapott támogatás mellett volt tehát eddig is "önrészesedés". Most ez nő meg, mégpedig jelentősen.

Mit tennénk mi, ha kormányoznánk? - Lehet, bár nem biztos, hogy a támogatás csökkentése elkerülhetetlen. Ha muszáj, mindenképp hozzá kellene rendelni egy járulékcsökkentést, akár úgy is, hogy a tényleges tehernövekedés a mostanival azonos legyen. Ez esetben a nyugdíjas - tehát legjobban érintett réteg - terhei nőnének, amit a nyugdíjemeléssel kellene elviselhetőbbé tenni. Semmiképp nem vágnánk bele ilyen Hűbele Balázs módjára a dologba. A kormány komoly erőfeszítéseket ígér a be nem fizetett járulék behajtására. Mekkora lesz ennek a hozama? Miként hat a gyógyszerkassza egyensúlyára a gyógyszergyárak hasznának a lefölözése? Miért pont 50 százalékkal kell növelni a lakosság önrészesedését? Ezekre a kérdésekre mindenképp felelnénk, s a válaszok fényében határoznánk meg a tényleges gyógyszeráremelés mértékét.

Surján László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Huszeint kivégezték, Bush-t és
  2006-12-31 12:12:58, vasárnap
 
 
Huszeint kivégezték, Bush-t és Blair-t még nem

Kivégezték Szaddám Huszeint. A sokszorta több ember meggyilkolásáért felelős George Bush és Tony Blair falhoz állítására még várni kell. Nyugati adatok szerint Irakban legalább 150 ezer őslakos haláláért felelős az Izrael érdekében tömegpusztító Washington-London páros.

Huszein kivégzése csupán Amerika és a cionista lobbi végrángásainak egyike, semmit sem érnek vele a muszlim világ fokozottabb felbosszantásán kívül. Szánalmas, hogy azok diktátorozzák, akik egyrészt évtizedekig támogatták, és akiknek háborús és emberiség elleni bűntetteihez képest Huszein maga volt Teréz anya. Nem mellesleg felvilágosult rezsimjében a nőknek és a polgároknak általában sokkal több szsbadságjoga volt, mint a szaúdi alattvalóknak, akiknek ura azonban az USA szövetségese. A jelentések szerint Huszein bátran, férfiasan halt meg, a BBC szerint visszautasította a kámzsa viselését is. Formálisan 148 siíta halálával vádolták, miközben Bushék csupán Fallúdzsában több ezer civilt gyilkoltattak meg.

Helyi idő szerint hajnali 6 óra 5 perckor akasztották föl Szaddám Huszeint Bagdadban. Állítólag nem próbált ellenállni, semmit se kért; egy Koránt tartott a kezében, amelyet valakinek el kívánt küldeni. A kivégzés minden mozzanatát filmre vették. A muzulmánokat világszerte felháborította Szaddám felakasztása.

Szaddám Huszein életútja

Szaddám Huszein egyszerű parasztcsaládban született 1937. április 28-án, Tikrit városának közelében. 1979 és 2003 között állt Irak élén, egyszemélyben volt államfő, a hadsereg főparancsnoka, a Baath párt iraki parancsnokságának titkára és a párt fegyveres szárnyának első embere, miközben három vesztes háború fűződik nevéhez Irán, Kuvait, illetve az Amerikai Egyesült Államok ellenében. Politikai pályája tulajdonképpen 1957-ben kezdődött, amikor csatlakozott az akkor még illegális Baath párthoz. Egy évvel később letartóztatják, mert állítólag megölte sógorát. Az 50-es évek végén már ismét aktív, részt vesz egy Baath-párti puccskísérletben, amelyet azonban levernek és Huszein Egyiptomba menekül, ahonnan 1963. februárjában tér haza, miután megölik Abdul Karim Kaszemet, az akkori rendszer erős emberét.

1968. júliusában a Baath párt hatalomra jutása nyomán előbb a belbiztonsági erők vezetője, majd 1979. júliusában átveszi a hatalmat. 1980. szeptemberében indítja meg az Irán elleni háborút, amelyet hallgatólagosan, és nemcsak hallgatólagosan az amerikaiak is támogatnak, a nyolcéves háború azonban kudarccal végződik. 1990. augusztusában következik az úgynevezett Öböl-háború, Kuvait lerohanása, amelyet a következő évben egy déli síita felkelés és egy észak-iraki kurd lázadás leverése követ.

Huszein addig jó fiú volt a Nyugat és Amerika számára, amíg nem ment szembe az amerikai-zsidó érdekekkel és nem próbálta meg önállósítani magát.

2003. tavaszán aztán megindul az amerikaiak nagy támadása, amely Szaddám Huszein rendszerének bukásához vezet. A bukott vezető hónapokig bujkál, 2003. december 13-án tudják csak elfogni az amerikaiak szülővárosa, Tikrit közelében. Pere, pontosabban a 148 (azaz egyszáznegyvennyolc, az angolszász-cionista koalíció csupán Fallúdzsában civilek ezreit mészárolta le - a szerk.) síita lemészárlásával végződött 1982-es dudzsaili mészárlás pere október 19-én kezdődött, de Szaddám Huszein már az előző nyáron, a vizsgálóbíró első kihallgatásán visszautasította a háborús bűnök és a népirtás vádját. Ez év novemberében aztán megszületik a halálos ítélet, kötél általi halálra ítélik az emberiség elleni bűntettekért.

Ma reggel hajnali 6 óra 5 perckor felakasztották, holttestét nemsokkal dél előtt mutatták először be a világ hírtelevíziói, amelyek magáról a kivégzésről nem közöltek képeket. Korábban a cionista média fel volt háborodva, ha az ő embereik holttestét mutogatták valamely arab csatornán.

Elszántan és bátran ment a halálba a szombat hajnalban kivégzett Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátor - számolt be az ítéletvégrehajtásról Muaffak ar-Rubai iraki nemzetbiztonsági tanácsadó, aki jelen volt az exelnök kivégzésén. A politikus az Irakíja televíziónak azt nyilatkozta, hogy Szaddám Huszein nem próbált ellenállni, semmit se kért; egy Koránt tartott a kezében, amelyet valakinek el kívánt küldeni. Az ítéletvégrehajtás minden mozzanatát filmre vették, attól kezdve, hogy Szaddámot az amerikaiak átadják az iraki hatóságoknak, egészen az akasztásig. Itt azt lehet látni, ahogy maszkos emberek a nyaka köré tekernek egy fekete textildarabot, majd arra helyezik a kötelet. Huszein fejére nem húztak csuklyát, ami eltakarta volna az arcát. A felvételen - amit a CNN hírtelevízió is bemutatott - a kivégzés pillanatát nem lehetett látni.

Egy szemtanú szerint a volt iraki elnök ellenkezni próbált, amikor cellájából kivezették, de közvetlenül a halála előtt nyugodt volt. Élete utolsó pillanatáig Irak elnökének tartotta magát, és azt mondta "mártírként vállalja a halált". Szaddám Huszein - mielőtt a kötelet a nyakába tették - azt kiáltotta, hogy Allah hatalmas, a nemzet győz, és a palesztinok arabok. Sajtóforrások szerint pillanatok alatt meghalt.

Az amerikai televíziók az összes országos tévécsatornák mindegyike már kora estétől folyamatosan élő adásban kapcsolta az iraki fővárost. Az ítélet végrehajtásának pontos idejét még pénteken este közölték. A volt iraki elnököt pénteken adták át az iraki hatóságoknak az amerikaiak, Szaddámot ugyanis amerikaiak őrizte börtönben tartották fogva.

Pénteken Bagdadban egész nap kijárási tilalom volt és az amerikai külügyminisztérium szóvivője szerint az amerikai csapatokat is készültségbe helyezték. Az Egyesült Államok terrorkormánya fokozott készültséget rendelt el sok nagykövetségén is.

Az ex-diktátor kivégzésénél hét tanú volt jelen, és bár az iraki kormány szerint felvételeket nem lehetett készíteni, most mégis az derült ki, hogy a kivégzést végig rögzítette az iraki állami televízió, sőt fényképek is készültek róla, és a kivégzést bemutatják majd az iraki televízióban is. Egyre több részlet derül ki egyébként a kivégzésről.

Például az, hogy nemcsak Szaddám Huszeint, hanem féltestvérét, Barzan al-Tikrítit és a volt főbírót, Avad al-Bandart is kivégezték. Később Núri al-Máliki iraki kormányfő cáfolta az állami televízió jelentését, amely szerint Huszeinnel egyetemben két vádlott-társa halálos ítéletét is végrehajtották volna. A kormányfő közölte: a ő ítéletüket a ma kezdődő muzulmán vallási ünnep végén hajtják végre. Kiderült az is, hogy a tanúk közül néhányan táncra percdültek örömükben a kivégzés után. A kivégzést még pirkadat előttre időzítették, mert a napfelkeltével kezdődik a muszlimok nagy ünnepe.

Különös sérüléseket lehet látni Huszein holttestén

Felvételeket mutatott be az iraki televízió a szombat hajnalban kiivégzett Szaddám Huszein holttestéről. A felvételt a CNN amerikai hírtelevízió is átvette. A szemcsés, gyenge minőségű képeken azt lehetett látni, ahogy a volt diktátort fehér lepelbe csavarva cipelik. A lepel szabadon hagyta az egykori iraki vezető fejét, amin olyan sérülések voltak, amelyeket a kivégzése előtti pillanatban készült felvételeken még nem lehetett látni.

Közben már megkezdődtek a találgatások a temetéséről is. A muszlim szokások szerint ugyanis a halottat 24 órán belül el kell temetni. Szaddám Huszeint valószínűleg titokban temetik el Irakban. A bagdadi bábkormány ugyanis elutasította a család kérését, hogy adják ki nekik a holttestet. Egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselő úgy nyilatkozott, hogy Szaddám holtteste nem hagyhatja el az országot.

Eltérően ítélik meg a kivégzést a nagyhatalmak

Világszerte felháborította az arabok és a muzulmánok többségét Szaddám Huszein kivégzése. Abdel-Bari Atvan, a londoni székhelyű al-Kudsz al-Arabi című lap szerkesztője az al-Dzsazíra televízióban az összes arab és muzulmán kigúnyolásának minősítette, hogy a kivégzést közvetlenül az íd al-adha muzulmán ünnep előtt hajtották végre.

Musir al-Maszri, a palesztin kormányzó Hamász mozgalom egyik parlamenti képviselője azt mondta: Szaddám Huszein kivégzése az Egyesült Államok bűnös, terrorista politikájának és az ellenállás erői ellen világszerte viselt háborújának bizonyítéka. Halaf al-Alaján, az iraki parlament egy szunnita képviselője bűntettnek nevezte a kivégzést, amelyet - mint fogalmazott - egy, az Egyesült Államok által őrzött hadifogoly ellen követtek el.

Az Iraktól távolabbi országok iszlám vezetőinek többsége szerint Szaddám Huszein megérdemelte a büntetést, de a halálos ítélet végrehajtása tovább növeli az Amerika-ellenességet.

A tömeggyilkos Bush ismét hazudik

Szaddám kivégzése fontos mérföldkő az iraki demokrácia építésének útján, de még korántsem jelenti a halálos erőszak végét - közölte az amerikai diktátor (kivételesen igazságmag is van a mondatban, hiszen az amik még elgyilkolgatnak egy darabig Irakban - a szerk). A terrorista amerikai elnök fogalmaz így írásos nyilatkozatában, amelyet a volt diktátor kivégzése után hoztak nyilvánosságra. Az elnöki nyilatkozat szerint Szaddám pere korrekt volt, és ez az igazságszolgáltatás az iraki nép tanúságtétele arról, hogy évtizedek elnyomása után előre akar haladni. Fontos mérföldkő ez Irakban ahhoz, hogy az ország olyan demokrácia legyen, amely képes kormányozni és megvédeni önmagát és szövetséges lehet a terrorizmus elleni háborúban - hangsúlyozza a tömeggyilkos Bush a nyilatkozatban. Bush diktátor már a kivégzés megtörténte előtt tudott a kivégzés pontos időpontjáról és körülményeiről.

Tragikus hibának minősítette Szaddám Huszein kivégzését Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament alsóháza külügyi bizottságának elnöke. Véleménye szerint az ellentétektől szabdalt Irak a szétesés határára került.

Margaret Beckett brit külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a diktátort az iraki nép ellen elkövetett néhány bűnéért most elszámoltatták. Franciaország tudomásul vette a kivégzést, amely közleményük szerint egy szuverén nemzet és az iraki hatóságok döntése volt. John Howard ausztrál miniszterelnök, az USA csatlósa jelentős eseményként értékelte a kivégzést, mint mondta: az irakiak tisztességes (na ne, egy amerikai utasításra, amerikai ellenőrzés alatti per, mint tisztességes - a szerk.) bírósági tárgyalást biztosítottak a volt diktátor számára. India csalódottságának és aggodalmának adott hangot, mivel szerinte az esemény növelheti az erőszakhullámot Irakban.

Korábban a jemeni és a líbiai kormány Szaddám Huszein életének megkímélését kérte. A jemeni kormányfő az amerikai és az iraki elnökhöz intézett levelében úgy fogalmazott, hogy bölcsességre és politikai óvatosságra lenne szükség a sebek begyógyulását elősegítő légkör megteremtése érdekében. Moammer el-Kadhafi líbiai vezető az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a volt iraki diktátor pere törvénytelen volt, és nemzetközi bíróságnak kellene újratárgyalnia az ügyet.

A magyar bábkormány is örül

A magyarországi cionista bábkormány természetesen örül, noha az EU elutasítja a halálbüntetést. Szaddám Huszein rászolgált a legsúlyosabb büntetésre - kommentálta a volt iraki elnök kivégzésének hírét szombaton a magyar külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek. Polgár Viktor utalt arra, hogy a volt iraki elnök "többszörösen vétkes egy sor tömeggyilkosságban". Polgár ugyanakkor hallgatott Bush és Blair tömeggyilkosságairól. Emlékeztetett arra is, hogy Szaddám Huszein két háborút indított, az egyiket Irán, a másikat Kuvait ellen. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy "a magyar jogrend az európai értékekkel összhangban nem fogadja el a halálbüntetés semmilyen formáját sem".
Finnország és az EU gerincesebb és nem látja tisztességesnek a pert sem

Az Európai Unió soros, finn elnöksége elítélte a történteket, mivel szerinte a kivégzés továbbra is megosztja majd Irakot, nem utolsó sorban a pert ért bírálatok miatt. Az Európa Tanács felszólította Irakot, törölje el a halálbüntetést, csatlakozva a civilizált és demokratikus országok többségéhez.

Brüsszelben a belga külügyminiszter is reagált Szaddám Huszein kivégzésére. Az Európai Unió és Belgium is tiltakozott a kivégzés ellen. Szaddám Huszein bűnös, de a kivégzés mint büntetés elfogadhatatlan - mondta a belga közszolgálati rádióban a külügyminiszter.

Szaddam Huszein kivégzését nyilatkozatban bélyegezte meg az Amnesty International is. A világ legnagyobb emberi jogi szervezete Londonban kiadott közleményében az áll: az iraki fellebbviteli bíróság nem orvosolta az egykori diktátor perének súlyos hiányosságait. A nyilatkozat szerint az Amnesty International minden esetben ellenzi a halálbüntetést, mert azt az élethez fűződő jog megsértésének, és végletekig kegyetlen, embertelen és megalázó büntetési formának tartja.

Folytatódnak a robbantások

Közben a dél-iraki Kúfában harminc embert meghalt, amikor pokolgép robbant egy buszon. Az áldozatok között sok asszony és gyerek van. A detonáció egy halpiacon történt az iraki fővárostól 160 kilométerre délre fekvő településen, amely az iraki síiták egyik szent városa. A robbanás nem sokkal azután történt hogy kivégezték Szaddám Huszeint. Másutt ugyancsak több tucatnyian haltak meg merényletekben.

Kuruc kommentár: Egyébiránt maximálisan egyetértünk Polgár Viktor szavaival. Az igazságtétel a Közel-Keleten legalább elkezdődött, igaz a bitófáról még hiányzik néhány izraeli és amerikai politikus. E folyamat bizony, ahogyan a bölcs szóvivő is fogalmazott, a "stabilitás megteremtéséhez elengedhetetlen" - Magyarországon is. Reméljük, tavasszal hazánkban is sor kerül az '89 előtti és utáni bűnösök elszámoltatására.

(Kuruc.info - BBC - MTI híreket másolgató mno-t korrigálva)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távolabb az uniós bérektől
  2006-12-31 11:27:19, vasárnap
 
  Távolabb az uniós bérektől
2006. december 30. 12:34

Miközben az új uniós tagállamokban jövőre lendületesen emelkednek a reálkeresetek, Magyarország távolodik az uniós bérektől. Hazánkat korábban megelőzte Szlovénia és Csehország, az idén már Lengyelország is elénk került, Észtország csaknem beért minket.
Az adó- és járulékemelések, a felgyorsuló infláció miatt jövőre újra távolodnak a magyar bérek az uniós szinttől. Az egészségügyi hozzájárulás és a járulék emelése már 4-5 százalékkal csökkentette a béreket, ez 2007 első felében 8 százalék körüli inflációval párosul, ami további 11-12 százalékkal csökkenti a bérek reálértékét, ha a munkavállaló fizetését nem emelik. A közszférában két évre befagyasztják a béreket, a versenyszférában a munkáltatótól függ a terhek átvállalása. A legtöbb gazdaságkutatói előrejelzés azt mutatja, hogy a munkaadók többsége nem lesz képes kompenzálni a munkavállalókat. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Kienbaum tanácsadó cég felmérése szerint a hazai vállalatok jövő évre tervezett béremelése nem éri el még a jövő évi infláció mértékét sem.

Hasonló eredményt mutat a Watson Wyatt tanácsadó cég legfrissebb előrejelzése is. A Világgazdaság által ismertetett, zömmel multinacionális cégek körében készült felmérés szerint a fizikai dolgozók 4,5, míg a cégvezetés 3,8 százalékos béremelésre számíthat jövőre. Miután a magánszemélyek szolidaritási adóját a cégek többsége várhatóan nem vállalja át, a legtöbb elemző jövőre 4-6 százalékos reálbércsökkenésre számít.

Bérek tekintetében jövőre az új uniós tagállamok közötti versenyben is hátrébb szorulunk. A Kopint-Datorg Zrt. kimutatása szerint hazánkat már korábban megelőzte Szlovénia és Csehország, az idén azonban Lengyelország is elénk került, Észtország pedig csaknem beért minket. A reálkeresetek növekedése Lettországban és Észtországban volt a leglendületesebb, de az idei harmadik negyedévben Litvánia is csatlakozott az élcsapathoz, látványos, 20 százalék feletti reálbér-növekedéssel.

Dübörög a román gazdaság. A hétfőtől uniós taggá váló Románia gazdasága lendületesen bővül. Az euractiv.hu összefoglalója szerint a román lej túlszárnyalta az összes európai valutát, és ez évben a legversenyképesebb pénznemmé vált a piacon. A lej perspektívái továbbra is rendkívül jók, mivel a külföldi befektetések értéke az ország uniós csatlakozása után megduplázódhat. Romániába idén nyolcmilliárd eurónyi külföldi tőke érkezett, ami jelentős növekedés a tavaly mért 5,2 milliárd euróhoz képest.

MNO - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elégedetlenség éve lehet 20
  2006-12-30 13:28:17, szombat
 
 
Az elégedetlenség éve lehet 2007
2006. december 30. A. Á. - FigyelőNet

2007. valószínűleg nem hozza majd meg a kormány bukását, tüntetések, demonstrációk fokozódása azonban várható jövőre a FigyelőNet által megkérdezett elemzők szerint.

Gíró-Szász: nemzeti stratégia kellene

Politikai elitünk nem rendelkezik a "felülemelkedés" képességével - bizonyosodott be az elmúlt évek, különösen az utóbbi két év során. Nem tudja háttérbe szorítani egyéni és pártérdekeit akkor, amikor nemzetstratégiai döntések kapcsán megértést, belátást vagy egyetértést kellene tanúsítania. Ahhoz azonban, hogy a társadalom, a társadalomformáló értelmiség minderre nyitott és befogadó legyen, koncepcióval rendelkező, pártpolitikai érdekeket háttérbe szorító rövid és középtávú kormányzati cselekvés szükséges, amelynek hatásaként nem zilálódik, fragmentálódik tovább a társadalom. Olyan nemzeti stratégiai érdekeket képviselő szakértői anyagnak kellene tehát elkészülnie, amely a társadalmi problémák és szükségletek figyelembevételével meghatározza a közel- és középjövő gazdasági cselekvéseit. Az ország jelenlegi társadalmi, gazdasági és morális válságjelei közepette a konszenzusra esélyt és lehetőséget adó kezdeményezést kellene elindítani, aminek nemcsak szimbolikus (politikai egyetértés), hanem tartalmi (politikai végrehajtás) eredménye is lehet - írja Gíró-Szász András a Figyelő legfrissebb számában. A Századvég Alapítvány ügyvezetője szerint a kezdeményezés alapján megszülető, s kellő társadalmi támogatottságot kapó gazdaság- és társadalompolitikai elképzelés nyugtatólag hatna a gazdaság hazai és nemzetközi szereplőire is. Kiszámíthatóvá tenné a magyarországi környezetet. Túlmutatva az elmúlt időszak pártpolitikai indíttatású anomáliáin, megteremtené az alapot a nemzetstratégiai kérdésekre adandó válaszok konszenzusos meghatározásához.

A 2006-os év fontos tanulsága, hogy a politikai történések rövid távon sem jelezhetők előre, mivel a váratlan események, a botrányok és a politikai erőviszonyok gyors változása gyakran kiszámíthatatlanná teszi a folyamatokat. Ebből kiindulva természetesen 2007-re vonatkozóan sem zárható ki semmi - mondta Juhász Attila a FigyelőNetnek. A Political Capital vezető elemzője szerint a kormány bukásának kicsi a valószínűsége, mivel az kizárólag a kormánypártok miniszterelnök mögüli kihátrálásával következhetne be, ennek azonban jelenleg semmiféle jele nem látszik. "Sem az MSZP-nek, sem az SZDSZ-nek nem érdeke Gyurcsány Ferenc leváltása" - hangsúlyozta a szakértő.

Budai Bernadett szerint a reformok és a konvergenciaprogram által kijelölt pálya megvalósítása valószínűsíti a kormány(pártok) támogatottságának csökkenését, esetleg stagnálását. "A beinduló reformok részben vagy egészben ekkor válnak érzékelhetővé a lakosság számára, hatásuk pedig pénzügyileg egyértelműen negatív lesz. Bár a kormány érezhetően kalkulál azzal, hogy a reformok eredményei 'magukért beszélnek' majd, azaz az intézkedések önmagukat igazolják vissza, összességében mégsem várható a kormány munkájával való elégedettség szignifikáns növekedése" - véli a politológus.

A Fidesznek a népszavazás lesz az ütőkártyája

Budai Bernadett szerint kérdés, elő tud-e állni a legnagyobb ellenzéki párt egy tartalmában valóban más kiutat kínáló reformprogrammal, legalább egyes szakterületekre vonatkozóan. "A Fidesznek egy ilyen alternatív javaslatcsomag kidolgozása a népszavazási kampányban közvetíthető üzenetek miatt is elengedhetetlen, jelenleg ugyanis a párt egyik legkomolyabb problémája a kompetencia hiánya. A népszavazás eredménye kizárólag akkor válhatna érdemi nyomásgyakorló eszközzé az ellenzék kezében, amennyiben a megszokotthoz képest lényegesen magasabb részvétel mellett, egyértelmű igen válasz születik valamennyi olyan kérdésben, amely végül átmegy az alkotmányossági szűrőn. Minden más esetben az ellenzék csak részsikerként könyvelheti el a referendumot, ami így nem kérdőjelezné meg a kormány egész politikáját" - mondta a szakértő. A politológus szerint a népszavazás által az ellenzék nem tud akkora nyomást gyakorolni sem a kormányra, sem a kormányzati frakciókra, hogy az kormányváltást idézzen elő.

A konvergenciaprogram megvalósulásának éve lesz 2007

Az ország hitelességének megőrzése, valamint remélt uniós támogatások lehívása miatt a kormánynak elemi politikai érdeke, hogy tartsa magát a Brüsszel által is elfogadott konvergenciaprogramhoz a Political Capital elemzője szerint. "Ennek érdekében 2007-ben szigorú költségvetési politikára és reformok elindítására van szükség. A fő kérdés éppen az, hogy különböző irányokból (ellenzék, érdekképviseletek, kormánypárti frakciók) érkező politikai nyomás mennyire lesz képes felpuhítani a kormány politikáját" - mondta Juhász Attila. Budai Bernadett szerint is a 2007. évi költségvetés, valamint a konvergenciaprogram együttesen kijelölik mind a további reformok, mind a megszorítások útját. Úgy tűnik, a kormány egyelőre következetesen tudja tartani magát a felvázolt egyensúlyi pályához, a konvergenciaprogram lényeges módosítása pedig szinte kizárható - véli Budai Bernadett. Hozzátette: a kérdés a jövő évre nézve sokkal inkább az, hogy az eddig papíron kidolgozott reformok kivitelezése eredményezhet-e további csúszásokat a végrehajtásban (mint például a vizitdíj esetében ez máris bekövetkezett). "Amennyiben több reformterületen sem tudja tartani a kormány az ütemtervet, az nemcsak a költségvetésben kalkulált bevételi oldal módosulásához, hanem elhúzódó és mélyülő társadalmi elégedetlenséghez is vezethet. A kormány érdeke egyértelműen a minél gyorsabb, precízebb végrehajtás" - mondta a Vision Consulting elemzője a FigyelőNetnek.

Budai emlékeztetett, hogy jövőre jár le a Magyar Nemzeti Bank elnökének mandátuma is. Mivel kizárható, hogy Járai Zsigmond a posztján maradjon, utódlása személyi mozgásokat indíthat el a gazdaságpolitikai vezetésben. "A szűk gazdaságpolitikai mozgástér miatt azonban vélhetően egy új pénzügyminiszter sem képviselhetne jelentősen más politikát. A jegybank élén történő változás ugyanakkor javítani fogja a fiskális és monetáris politikai irányítás közötti együttműködést is" - mondta a politológus.

Még több tüntetés jövőre?

Juhász Attila szerint minden bizonnyal folytatódni fognak a kormányellenes tüntetések, és a legtöbb nyugat-európai országban is előforduló utcai zavargások megismétlődése sem tekinthető kizártnak. "Kérdés viszont, hogy a sokak által 2007-re várt szociális elégedetlenség valóban fokozza-e majd a tiltakozásokat. Magyarországon ugyanis eddig főként politikai jellegű és nem szociális indíttatású tiltakozásokra és tüntetésekre került sor" - fogalmazott a vezető elemző.

Budai Bernadett is azt valószínűsíti, hogy a március 15-ei ünnep új lendületet fog adni a tüntetéseknek, az őszi eseményekből azonban mindkét politikai oldal levonta a tanulságokat. "A közvélemény-kutatások egyöntetűen visszaigazolták, hogy a társadalom döntő többsége elutasítja az erőszakos politikai tiltakozást, ezért egy parlamenti pártnak sem áll érdekében, hogy akár csak közvetve is kapcsolódjon egy erőszakba fulladó tüntetéshez. Így ezek a demonstrációk vélhetően nem a parlamenti erők szervezésében vagy direkt támogatásával valósulnak majd meg" - hangsúlyozta a politológus.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államtitkári mondás
  2006-12-29 22:29:07, péntek
 
  "Fontos, hogy ne ragaszkodjanak a betegek a drága piros tablettához, ha az
olcsóbb zöld épp ugyanazt tudja"

- hangsúlyozta Horváth Ágnes.

Azonban a drága piros nem azonos az olcsóbb zölddel!!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
19 000 milliárd fölött az adós
  2006-12-29 22:18:44, péntek
 
  19 000 milliárd fölött az adósságunk
2006. december 29., péntek 13:26 Index/MTI

A jegybank jelentése szerint az ország bruttó adósságállománya a harmadik negyedévben 1 milliárd euróval 77,5 milliárd euróra nőtt. Ez 252 forintos euróárfolyamon 19 530 milliárd forintnak felel meg. A nettó adósságállomány már meghaladja a GDP 40 százalékát.

Magyarország bruttó adósságállománya 1 milliárd euróval 77,5 milliárd euróra, nőtt a harmadik negyedévben. Ez az összeg 2005 végén még 68,4 milliárd eurót tett ki a közvetlen tőkefektetéseken belül elszámolt egyéb tőkével együtt - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken. Az ország nettó adóssága 36,1 milliárd euróra nőtt a második negyedév végi 35,4 milliárd és a tavaly év végi 29,7 milliárd euróról.

Egyre mélyebben az adósságcsapdában

A bruttó adósságállomány a közvetlen tőkefektetéseken belül elszámolt egyéb tőke nélkül 1,3 milliárd euróval volt nagyobb az előző negyedév végén mért értéknél. Ez a mutató 62,4 milliárd eurót tett ki, míg 2005 végén 57,8 milliárd euróra rúgott. A nettó adósság 28,4 milliárd euróra nőtt, az előző negyedévi 27,4, és a tavaly év végi 24,2 milliárd euróról.

A nemzetgazdaság nettó adósságállománya 2006. szeptember végén a GDP 32,2 százaléka, a közvetlen tőkefektetéseken belül elszámolt egyéb tőkével együtt pedig a GDP 40,9 százaléka volt.

A közvetlen tőkefektetéseken belül elszámolt egyéb tőkével együtt számított bruttó adósságból az államháztartás és az MNB részesedése 28,8 milliárd euró volt a harmadik negyedév végén, szemben a második negyedévi 28,2 milliárd és a 2005 év végi 26,9 milliárd euróval. Ebből a forint adósság 10,7, a második negyedév végén 10,5, tavaly az év végén 10,9 milliárd eurót tett ki. Az idén szeptember végén a jegybanki tartalékok értéke 16,5 milliárd euró volt.

Az államháztartás és az MNB nettó adósságállománya 0,7 milliárd euróval nőtt 2006. III. negyedév végén az előző negyedévhez viszonyítva. A negyedév végén 11,7 milliárd, 2005 végén 10,4 milliárd euró volt, ebből forintban 10,5 milliárd, 10,3 milliárd illetve 10,6 milliárd.

A külföldiek tulajdonában lévő, forintban denominált államkötvények állománya 2006. szeptember végén 9,5 milliárd euró volt. Ez 0,3 milliárd euróval több az előző negyedév végén mért adatnál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány háborúra készül az e
  2006-12-29 16:21:26, péntek
 
  A kormány háborúra készül az emberek ellen
2006. december 29. 12:58

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy közbeszerzési eljárás nélkül
vásároljanak a rendőrségnek tömegoszlató eszközöket - közölte Kontrát Károly
pénteken.

A kormány döntései következtében a magyar családok jövőre rosszabbul élnek
majd, mint az idén, ám
"mivel fél az emberektől, olyan eszközöket kíván a rendőrség rendelkezésére
bocsátani közbeszerzési eljárás nélkül, amelyek brutális rendőri fellépést
tesznek lehetővé" - fogalmazott az ellenzéki politikus,
aki a rendészeti bizottság ülésének idején nyilatkozott újságíróknak.

Közölte: ha a bizottság megszavazza a határozatot, akkor a rendőrség akár
március 15-éig megkaphatja az új tömegoszlató eszközöket, ezek között
könnygázgránátokat, gránátvetőket.

"Híreink szerint 1.800 gránátot (...) és 1.600 gumilövedéket lőttek ki
október 23-án, most ezeket is akarják pótolni.
Mi azt mondjuk, hogy nincs indok arra, hogy a közbeszerzés alól (...)
felmentést kapjon a kormány, ezért ellenezzük ezt a javaslatot" - indokolta
a Fidesz álláspontját Kontrát Károly.

Kiemelte: a kormány azért kér felmentést a közbeszerzés alól, mert fél a
tavasztól.

Közölte, a beszerzés 3 milliárd forint, ebből "a közbeszerzés hatálya alá
tartozó rész" 2,2 milliárd forint.

Kontrát Károly még a bizottsági ülésen meghozott döntés előtt azt mondta,
nyilvánvaló, hogy a kormánypárti többség megszavazza majd az előterjesztést.

Közölte: a beszerzés ellen azért is tiltakoznak, mert mint mondta, "ma nem
erre van szüksége a rendőrségnek". Hozzátette ugyanakkor, hogy a Fidesz a
rendőrség fejlesztését támogatja.
Mint mondta, a hírek szerint több száz, esetleg ezres nagyságrendben hagyják
el a rendőrséget
az állomány tagjai, és "ez mind a kormány döntéseinek köszönhető".

Arra az újságírói kérdésre, hogy véleménye szerint a rendőrség kellően fel
van-e szerelve, azt mondta:
"a rendőrség ma rendelkezik mindazokkal az eszközökkel, amelyek normál
körülmények között a törvényes rend betartására elegendőek".

MTI - fidesz.hu





Rohamléptekben fegyverkezik fel a rendőrség
hírtv 2006-12-29 14:16

A parlament rendészeti bizottságának kormánypárti többsége jóváhagyta, hogy
közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhat tömegoszlató eszközöket a rendőrség.

Sürgősséggel 3 milliárd forintot szán erre a célra a kormány,
így többek között a 120 gránátvetőt,
az 1500 darab könnygázgránátot,
az 5000 darab paprikasprayt
és 11 új "rabomobilt" a tervezett határidőnél 4 hónappal korábban
megkaphatja a rendőrség.

A minisztérium képviselője ellenzéki politikusok többszöri kérése ellenére
sem indokolta ,
hogy miért sürgősek a tömegoszlató eszközök.

A Fidesz szerint a kormány "háborúra készül az emberek ellen".

Egy rohamrendőr felszerelésére 386 ezer forintot költ a kormány,
csak a védősisak 140 ezerbe kerül,
a tömegoszlató gránátok darabja 15 ezer forint,
de vesznek 4 kamerával ellátott parancsnoki járművet is, darabját 33
millióért.

Csampa Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a bizottsági ülésen
megkérdezte,
mi indokolja az ilyen nagy mennyiségű tömegoszlató eszközök beszerzését?

Hiába kérdeztek rá a rendészeti bizottság fideszes tagjai többször is, a
szakállamtitkár nem árulta el
miért sürgős a beszerzés.

Az ellenzéki képviselők szerint a kormány "fél a tavasztól", ezért kér
felmentést a közbeszerzés alól.

Jenei Zoltán, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára
elmondta:

"Körülbelül 4 hónapot tudunk nyerni azzal, ha a közbeszerzési törvény
vonatkozó
pontja alapján a felmentést megkapjuk."

Az viszont, hogy mihez képest 4 hónap - nem derült ki.

Az államtitkár viszont megígérte: a tömegoszlató eszközök nem lesznek
azonnal rendszeresítve a rendőröknél, azok egyelőre a raktárba kerülnek.

Gál Zoltán szocialista országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

"A rendőrség majd brutálisan használja, .... a rendőrségnek törvényesen kell
használnia az eszközeit,
azokat is, amelyeket ezekből a forrásokból be fog szerezni, aki pedig nem
így csinál azt meg kell büntetni.
Ennyi a dolog!"

A rendészeti bizottság nem először tárgyalt a beszerzésekről szóló
tervezetet, mivel az eredeti előterjesztést az SZDSZ nem szavazta meg.

Kis Zoltán, liberális országgyűlési képviselő hozzátette:

"Az ember, amely ütögeti a rendőrt és szakad szét a pajzsa, akkor a
televízió előtt én a rendőrnek szurokolok megmondom őszintén, amikor meg azt
látom, hogy fekvő embert 4-5 rendőr a Deák téren rugdos,
akkor meg a rendőr ellen szurkolok..."

Második körben a liberálisok is megszavazták a beszerzést.

A tömegoszlató eszközök vásárlását viszont most is kifogásolta az a Kis
Zoltán,
akit 1988-ban vertek meg a rendőrök, Gál Zoltán
belügyminiszter-helyettessége idején.

Kis Zoltán úgy fogalmazott:

"Nos, én ezt a népi demokráciát rohadtul nem szerettem és nem szeretném, ha
visszatérne.
Demokrácia van, és ha van demokrácia, abba belefér a szabad
véleménynyilvánítás is.
Tehát ha tavasszal itt szabad véleménynyilvánítás lesz a jogszabálynak
megfelelően, legyen
- sőt kell is, mert az mindig egy kontroll az adott kormánynak és az adott
törvényhozásnak is,
mert van egy határ, amit nem illik túllépni."

Az szocialisták szerint azért van szükség könnygázgránátokra és
paprikaspray-re, mivel a jövőben is a csendes többséget kell képviselniük.

Juhász Gábor szocialista országgyűlési képviselő, volt belügyi államtitkár
szerint a rendőrség az ősszel törvényesen járt el, még Révész Máriusz
esetében is:

"Tisztelettel mondanám, hogy például szocialista képviselőt azért nem ért
bántalmazás,
mert ha ott is volt ilyen esemény, ha mondták neki, hogy menjen haza, akkor
hazament."

Október 23-án 1800 könnygázgránátot és 1600 gumilövedéket lőttek ki a
rendőrök -
a Fidesz információi szerint ezt kell most pótolni.

Az ellenzéki párt kíváncsi lett volna arra, idézem:
"meddig lesz rendőrkemping a Kossuth tér", viszont a műveleti terület
ügyében sem kaptak választ az államtitkártól.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erős indulatok kedveznek a
  2006-12-29 13:06:14, péntek
 
  Az erős indulatok kedveznek a népszavazás sikerének
2006.12.28. 18:29

A Fidesz által kezdeményezett népszavazáson csak akkor lehet magas a részvétel, ha a kormányzat megszorító intézkedései erősen hatnak az emberekre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lánczi András politológus, aki emlékeztetett arra, hogy 2007-ben három parlamenti párt is elnököt választ majd.

A Fidesz által tervezett népszavazással kapcsolatban a politológus szerint az egyik félnek az lesz az érdeke, hogy bagatellizálja, a másik félnek pedig az, hogy elhitesse: ez a népszavazás a kormány jövőjéről szól. Ennek kimenetele megjósolhatatlan - mondta el az InfoRádióban Lánczi András.

Az ellenzéki párt vezére nagyon sokat vár a népszavazástól: ahogyan Orbán Viktor fogalmazott csak a nép válthatja le a kormányt, az ellenzék nem - emlékeztetett a politológus.

A népszavazáson csak akkor lesz magas a részvétel, ha a megszorítások olyan indulatokat váltanak ki, amelyek cselekvésre ösztönzik az embereket - mondta Lánczi András.

Az alacsony részvételi arány a kormánykoalíciónak kedvez, hiszen azt mutatja, hogy sikerült elbagatellizálni a népszavazás jelentőségét. A politológus azt azonban nem tartja valószínűnek, hogy a feltett kérdésekre a szavazók többsége úgy válaszolna, ahogy az a kormánynak tetsző.

InfoRádió - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viperák, gumibotok,vízágyúk '0
  2006-12-29 12:12:03, péntek
 
  Viperák, gumibotok,vízágyúk '07

Minden önkényuralmi rendszer - még ha a demokrácia álcáját is veszi fel -
,bizonyos események felidézésére,megemlékezésekre idegesen,a félelemtől
görcsölve erőszakkal reagál.

Ez természetesen jellemző a mai szuperhatalomra,egyetlen és tényleges
gyarmattartóra,az USA-ra,
de ugyanúgy a világhatalmi befolyását visszaszerezni igyekvő Oroszországra
vagy éppen a hazai ( 2 időszakot kivéve:90-94 és 98-2002)
politikai,gazdasági hatalmat magának ügyesen megkaparintó egykori bolsevik
diktátorok jellemrajzára is.
Hazai viszonylatban jól jelezte ezt már a Horn -Kuncze kormány viszonyulása
a Magosz tüntetéshez
és több apró megmozduláshoz,amelyekről mind a kormány, s annak
belügyminisztere,mind pedig a ceruza végét rágó baloldali újságírói had mély
hallgatása tett tanúbizonyságot.

Ám van két évszám,amelytől az álbaloldali, bolsevik típusú maffiaszerű,
nemzetellenes szerveződések rettegnek, reszketnek, s legszörnyűbb rémálmaik
közé sorolják.

Ez a két évszám:

1848.március 15.
1956. október 23.

Őszinték legyünk?
Joggal félnek,s ezt ők is tudják.
Tudják azért,mert mindkét évszám,esemény a szabadság, az összefogás, az
összetartozás, a magyar nemzet élni akarását és élni tudását üzeni az
elnyomóinak, legyen az idegen hatalom vagy ezen uralmi vágyak
hazai,gyökértelen, nemzetellenes kiszolgálói.

Nem kell a múlthoz fordulnunk, hogy példát találjunk eme őrült,despota
személyek hazai képviseletéhez.

Magyarország nemzettestét jelenleg egy "Gyurcsány" nevű rosszindulatú rákos
daganat sorvasztja.

De ő is fél.
Retteg.
Kínzó,lidérces álmok gyötrik.
A VÉG félelme.
Fél,hogy elveszíti hatalmát,a nemzettől ellopott vagyonát.
Fél az emberektől.
Fél a Kossuth tértől.
Félelme akkor csúcsosodott ki, amikor 2006.10.23-án a köröző
rendőrhelikopter felvételein félmilliós tömeget látott az Astoriánál.
Félelmében lövetett, rúgatott, üttetett, félholtra
verettetett,vízágyúztatott, begyűjtetett, lecsukattatott, statárium elé
állittatott több száz embert.
Embereket, akik nem felejtenek, s nem félnek.

Gyurcsány- kormány beteges félelmének a legújabb jele, mint ahogy a sajtóból
értesültünk, az új, korszerű tömegoszlató eszközök pánikszerű beszerzése.

Hárommilliárd forint - mégegyszer leírom, hogy a létminimum alatt élők,
nagycsaládosok és az utcára szorult hajléktalanok is megértsék:
HÁROMMILLIÁRD FORINT-ot költöttek ezen eszközök beszerzésére,
akkor, amikor hamarosan gázórák tucatjait szedik le a szolgáltatók, mert a
tönkretett lakosság nem bírja már megfizetni az óriási terheket.

Mi ez, ha nem begazolás?

De hát mitől?

A másik évszámtól.
Mert közeledik

Március tizenötödike.

Feltartóztathatatlanul.
A magyar nép,a magyar nemzet második, hitre és erőmerítésre lehetőséget adó
csodálatos ünnepe.

A forradalom megemlékezésének ünnepe.

Kérjük a kormányt:
Ne egy, hanem sok helikoptert vezényeljen felderítésre, hogy egy egész
ország kerüljön látószögükbe.
S a NATO keretén belül kérjen internacionalista segítséget az akkor már EU
tagállammá vált Romániától.
S talán még egy kis hitelt tömegoszlatáshoz.


M+R




JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2006.11 2006. December 2007.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.