Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 576 
Újabb lassú felfogású fideszes: Boldog István "ráébredt", ho
  2013-01-31 19:41:39, csütörtök
 
  2013-01-31. 16:49
Újabb lassú felfogású fideszes: Boldog István "ráébredt", hogy a kábellopás terrorizmus

Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb műfaja, azaz a közüzemi kábellopás! - egyebek mellett ezt kezdeményezi a Fidesz jövő heti parlamenti frakcióülésén Boldog István országgyűlési képviselő - számol be róla a csütörtöki Magyar Nemzet.
Boldog István fideszes képviselő beszámolt róla, hogy már az új büntető törvénykönyv (Btk.) elfogadásakor is javasolta a szigorítást, de akkor csak kevesen támogatták. A képviselő úgy vélekedett, hogy a közüzemet, azaz emberek életét veszélyeztető bűncselekményeknél évtizedes börtönbüntetéseket kellene kiszabni. Ha pedig valaki csak egy vödröt visz el egy udvarról, azt is legalább 3-4 évre be kellene zárni, akárcsak az orgazda fémfelvásárlókat. Tanulmányoztam Szent László törvényeit, hasznosak - szögezte le. És bizonyára tanulmányozta portálunkat is, tesszük hozzá mi, bár elég lassú a felfogása: ugyanaz a helyzet, mint Bayer Zsolttal: mi 2007 óta nevezzük folyamatosan állatoknak a cigányállatokat, ő 2013-ben merte ezt leírni - Boldog István is most jutott el idáig, pedig legalább 2008 óta magyarázgatjuk megállás nélkül, hogy ez terrorizmus... Persze jobb később, mint soha, az lenne jó, ha keresztül is tudná vinni javaslatát - lehetőleg a kényszermunka bevezetésével együtt, hogy ne mi etessük 15 évig a börtönbe üdülni járó retkeket.
Zsolnai József (Fidesz-KDNP), a Fővárosi Közgyűlés közbiztonsági tanácsnoka közölte: ők is szeretnék a Btk. szigorítását, továbbá kezdeményezik, hogy az eddig két helyre, a rendőrséghez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) telepített nyomozati jogkör egy kézbe kerüljön.
A Fidesz minden közbiztonság-javító lépést támogat, a kérdés kiemelt téma lesz a jövő heti parlamenti frakcióülésen - mondta a lapnak Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.
(MTI nyomán)
Frissítés: Jobbik: Kábellopás miatt késett a fideszes képviselő vonata?
Úgy tűnik, hogy a Jobbik törvénymódosítási javaslata elérte a Fidesz-KDNP erőfölényben lévő koalíciójának ingerküszöbét, és a téma Jobbik általi folyamatos napirenden tartása után végre belátták, hogy a közösségi közlekedés, az energiaszolgáltatók, valamint a gáz- és villamos vezetékek ellen irányuló szándékos kábellopásokat terrorcselekménynek kellene minősíteni. Arról van ugyanis szó, hogy a közösségi közlekedés és az energiaszolgáltatás biztonságát veszélyeztető színesfémlopások (kábellopások) életveszélyes és tömeges katasztrófahelyzeteket idézhetnek elő.
Szerencsére eddig még nem történt ilyen tragédia, bár a monorierdei halálos vonatbalesetnél történtek kiváltó okát már nyugodtan nevezhetnénk akár terrorcselekménynek is. De az ilyen típusú balesetek mellett előfordulhatnak tetemes késések, bosszús utasok, szolgáltatások hiánya, gázrobbanás miatti kiköltöztetések és sorozatos, a hétköznapi élettől megszokott rendkívüli helyzetek is.
Eddig azonban a kétharmados fülkeforradalmárok sorra leseperték az ilyen irányú törvénymódosítási javaslatainkat. Most viszont tisztán látható, hogy a Fidesz a Jobbik által benyújtott, érdemi törvénymódosítási javaslatokat veszi elő a fiókból és azt leporolás után saját ,,műveként" próbálja eladni.
A Jobbik parlamenti frakciója mellett a Jobbik fővárosi frakciója is fontosnak tartja a fémlopások, kábellopások ügyét, hiszen a napokban érdemi javaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy a közlekedési ágazatoknak álljon rendelkezésre egy elkülönített keretösszeg - nyomravezetői díj - a színesfém-tolvajok gyors kézre kerítése céljából.
Ám ha az általunk korábban benyújtott javaslatot a kormánypártok hatalmi gőgjükben nem söpörték volna le, az utasok bosszúságát megelőzendő számtalan kábellopási esetet megelőzhettünk volna - írja közleményében Korondi Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselője.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107338/#ixzz2Ja1RJfqp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tömeges elbocsátás jöhet a Corvinuson
  2013-01-31 19:37:56, csütörtök
 
  2013-01-31. 18:50
Tömeges elbocsátás jöhet a Corvinuson

A munkatársak jelentős számától kénytelen megválni a Budapesti Corvinus Egyetem, amennyiben nem változnak a 2013. évi költségvetés keretszámai - írja a Figyelő Online.
A szenátus február 4-ei, azóta későbbre halasztott ülésére Rózsás Péter András gazdasági főigazgató által készített előterjesztés szerint az idei év finanszírozási hiánya mintegy 3 milliárd forint. Mindez azt jelenti: a 2012-es évhez viszonyítva 30 százalékos kiadáscsökkentésre kényszerül az intézmény, különben ,,a szervezet működése végképp ellehetetlenül". A hiányzó összeget a karoknak, az egyéb szervezeteknek és a szolgáltató egységeknek a gazdálkodásából kell lefaragni, a személyi kiadásokat - ide értve az oktatókat, kutatókat és más dolgozókat érintő kiadásokat is - egységesen és arányosan 29 százalékban kell leépíteni, vagyis fűnyíró-elv szerint.
A gazdasági főigazgató javaslatában szerepel, hogy február elején be kell jelenteni a csoportos létszámleépítést. A tervezett elbocsátás mértéke és módja kizárja, hogy szakmai szempontok érvényesüljenek, mindez méltatlan a patinás intézményhez, amely még mindig a hazai felsőoktatás egyik legnépszerűbb és legkeresettebb intézménye.
A lap szerint az elkerülhetetlennek látszó leépítés keretszáma nem tartalmazza a nyugdíjazásokat. Az elmúlt napokban a felsőoktatásban teljes volt a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy az egyetemi oktatókra is vonatkozik-e a 62 éves korban a kötelező nyugdíjazás. Az egymásnak ellentmondó rendeletek értelmezése feladta a leckét. Kormányzati körökből kiszivárgott kósza híreket lehetett hallani 65, majd 70 éves egyetemi oktatói nyugdíjkorhatárról is. A Figyelő Online információja szerint jelenleg az a verzió él, hogy az egyetemi oktatóknak is nyugállományba kell vonulniuk 62 éves korukban, ám az intézmény vezetője az egyes oktatók esetében kérelmezheti az aktív állományú továbbfoglalkoztatást a szaktárcától. Az oktatók egyharmadának elbocsátása mindenesetre olyan vérveszteség lenne, amely egyes vélemények szerint az intézmény alapvető működését veszélyezteti. Erre utalt felszólalásában Rostoványi Zsolt, a BCE rektora január 23-án az egyetemen tartott nemzetközi konferencián, amikor arról beszélt: a felsőoktatás nehéz, esetenként válságközeli helyzetben van. ,,A helyzet tarthatatlan, átfogó reformra lenne szükség, de az irány nem világos" - tette hozzá Rostoványi.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára vitába szállt a rektorral, és az intézmények stabil helyzetéről beszélt. A Corvinushoz hasonló helyzetben lehet a felsőoktatási intézmények többsége. Mindenütt úgy tervezik az idei működést, hogy még az elmúlt napokban is változott az államilag finanszírozott szakok köre és keretszáma. A kormányzat minden napra tartogat valami meglepetést.
Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár tegnap, január 30-án a szegedi egyetemen tartott fórumon bejelentette: 27 milliárd forintot szán a kormány a felsőoktatás költségvetési hiányának kompenzációjára. A legnagyobb gond az, hogy nem lehet tudni: mely intézménynek, mennyi és milyen címen jut ebből a keretből. Sokan úgy látják: a rektorok egyéni kijáróképességétől függ most az egyetemek és főiskolák sorsa. Az intézmények vezetői ahelyett, hogy a költségvetés által biztosított, szükséges mértékű forrásokkal tervezhetnék a 2013-as évet, most kénytelenek a kormányzat kegyét keresni.
A Budapesti Corvinus Egyetemen a fenyegető helyzet összefogásra késztette az oktatókat. Hétfőn együttműködési megállapodást kötött a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és az Oktatói Hálózat (OHA). A mai szakszervezeti bizottsági ülést követően közösen fogalmazott nyílt levelet tesznek közzé, amelyben többek között tiltakoznak a fűnyíró-elv alkalmazásával szemben. Az OHA továbbra is ragaszkodik a decemberben a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozó oktatói és diákszervezetek által elfogadott hat ponthoz. Ebben szerepelt a hazai felsőoktatás átfogó reformjának és az egyetemi autonómia tiszteletben tartásának, valamint a finanszírozás megoldásának követelése - amelyben még nem született megállapodás a kormányzattal.
(Figyelő nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107371/#ixzz2Ja02xWMs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb holohazudozó lepleződött le: de ő nem szélhámos, hanem
  2013-01-31 19:33:41, csütörtök
 
  2013-01-31. 17:59
Újabb holohazudozó lepleződött le: de ő nem szélhámos, hanem beteg...

Otto Uthgenannt buchenwaldi "túlélőnek" adta ki magát, és mintegy 200 rendezvényen szerepelt, sajnáltatva magát és az ártatlan kiirtottakat - s persze bezsebelve az áldozati szerepért járó jó kis tiszteletdíjakat. Kiderült azonban: a 77 éves szélhámos soha nem volt Buchenwaldban. A témát a német sajtó göngyölítette fel, eleinte az antiszemitizmus vádját kockáztatva, de végül mégis kitáncoltak az ügy mögül.

Sorra járta az iskolákat, hogy hazugságokkal tömje a gyerekek fejét
Amikor Otto Uthgenannt az "élményeiről" beszámolót tartott, a közönség soraiban szem nem maradt szárazon. "Túlélőként" lépett fel több mint 200 rendezvényen, ahol megrázóan beszélte el a "haláltáborban" átélt eseményeket. Csakhogy egyetlen egy helyen sem szerepel a neve a buchenwaldi lágerlistákban. A nyugdíjas csak kitalálta a történeteit - írja a Stern.
Röviddel karácsony előtt egy másik újság, a Nordwest-Zeitung leplezte le a legújabb gyalázatos hazugságot - melyhez hasonló eseteket tucatjával találunk. De persze ha valaki fel meri tenni a kérdést, mégis hogy van ez, és mi lehet az oka, az rögvest holokauszttagadóvá válik, és azon kaphatja magát, hogy máris úton van Auschwitzba - újabban ugyanis ők küldenek oda minket.
A Stern felkereste Uthgenanntot, és szembesítette az igazsággal, a "túlélő" viszont kitartott a meséje mellett - a lap pedig, ahelyett, hogy rámutatott volna: íme, így működik a holokauszt-ipar, azzal oldotta meg a történetet: szegény Ottó bizonyára beteg, valószínűleg a Pseudologia Phantastica nevű kórban szenved, és kényszert érez arra, hogy folyton hazudjon... Tehát nem csaló, szélhámos, hanem beteg az istenadta...
Akaratlanul is a Mágnás Miska egyik jelenete jut eszünkbe, amikor a cigány őszintén megállapítja: hiába "betegség" a kleptománia is, őt soha nem kórházba vitték miatta:
(Kuruc.info - Stern nyomán)

http://www.youtube.com/watch?v=KDRmL__uPgc&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/4/107367/#ixzz2JZzNT7FZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyetlen út
  2013-01-31 19:07:05, csütörtök
 
 
Az egyetlen út

2013. 01. 29. kedd. - 12:45

Sok szóbeszédre ad alkalmat manapság a Szovjet legújabb trükkje: a zsidóüldözés. Mikor ,,megkezdődött", azaz először futotta keresztül a világot a hír, mindenki így kiáltott fel: ,,Hátborzongatóan ügyes. Minden idők legügyesebb propagandafogása", stb. De mivel minden csoda csak három napig tart, ez is elkopott. Kicsit utánagondoltunk és láttuk, hogy nem is olyan ügyes fogás. Bizonyos ostobasági fokon felül lehet vele elérni még valamit, de ez a fok a mi köreinkben nem található. Csak a vita viharzik még a téma körül - hálás téma, mi tagadás! Jobb tehát, ha mi is beszélünk róla, mert nekünk is vannak megállapításaink vele kapcsolatban; s már csak azért is, nehogy egyes jóhiszemű, de túlbuzgó antiszemiták áldozatául essenek ennek a fogásnak.

Szálasi Ferenc az ,,Út és Cél"-ban nem antiszemitizmust, hanem aszemitizmust hírdetett. Nem zsidógyűlöletet, hanem zsidómentességet, s ő lett volna a legboldogabb, ha Izrael fiai mielőbb behajóztak volna Tel-Aviv felé, csak ne a magyar véren és verejtéken híztak volna kövérre. Azóta azonban nagyot változott a világ. Szálasi Ferenc éppen Izrael bosszújának esett áldozatul. Rajta kívül magyar és más nemzetiségű mártírok százezrei - hovatovább milliói menetelnek az égi utakon. Leányok százezrei gyaláztattak meg és anyák milliói vesztették el gyermekeiket; rombadőlt minden, amiért élni érdemes volt - s ez mind a zsidóság tervszerű munkájának eredményeképpen. Ezekután érthető és természetes, hogy az aszemitizmus éles antiszemitizmussá vált mindenütt a világon. Elszámították magukat Cion bölcsei, mert kifelejtették azt a - részükre - sajnálatos tényt, hogy a világ népei gondolkoznak is és egyszer tett követheti a gondolatot. A zsidóság alulértékelte az emberiséget - mely a Talmud szerint még az útszéli elhullott állatnál is kevesebbet ér, ha nem Izrael fia, az ellenfelet alulértékelni pedig felér fél veszteséggel - már a játszma elején is. A zsidóság vallása által diktált, elvakult faji gyűlöletében oly tettekre ragadtatta magát, melyeknek következményei - mert a tettek következményeikben méretnek meg - magukban hordják majd elkövetkező büntetésüket. A zsidóság tettei következményeképpen vált gyűlöletessé a világ előtt, s nem volnánk őszinték, ha nem mondanánk meg, hogy mi is összetett kézzel fogjuk nézni, amint a Sors lassan, de kérlelhetetlen biztonsággal őrlő malmának kövei elvégzik rajtuk végzetes munkájukat. Mert igenis eljön a megtorlás, éspedig nem az ,,akció-reakció" elítélt elve alapján, hanem az egyszerű, igazságos isteni végzés rendelése képpen.

Mivel ezek az érzések kitörölhetetlenül bennünk élnek - mely érzésekért a zsidóság egyedül magára vessen - természetes, hogy mindenféle zsidóüldözés bizonyos elégtételként szolgál részünkre. Távol áll tőlünk a szadizmus, és ez a zsidóság feletti káröröm sem abból ered, mint ahogy Krausz Náthán (Göndör) gondolná soraink olvasásakor. Egészséges igazságérzet ez, semmi más. Ebből tehát az következik, hogy a zsidókat üldöző alany automatikusan szimpatikussá válik a szemünkben. Ha azonban ez az alany történetesen halálos ellenségünk, a bolsevizmus, illetve annak valamely képviselője, akkor egy pillanatra meg kell állnunk és egyszerű számadást kell végeznünk magunkban. Világos, hogy kétszer kettő: négy. Az is világos, hogy az égő gyufa kialszik a vízben; hogy az ellentétes pólusok vonzák s az egyneműek taszítják egymást. Mit akarunk ezekkel az algebrai és fizikai törvényekkel? Csak annyit, hogy a Szovjet nem üldözheti Ciont. Ez olyan természetes, mint... mint ahogy kétszer kettő négy. Ahogy a tűz nem fér össze a vízzel, úgy nem is fér a szovjetpolitikához a zsidóüldözés. Végkövetkeztetésképpen azonban nem ezt kell levonnunk. A mi tanulságunk az lehet itt csak: ha ellenség üldöz egy másik ellenséget, attól még egyik sem lesz barátunk.

Ha a jelenlegi helyzet megkívánja, hogy áldozatul adassék Molochnak - a cél érdekében - egy-két szovjetbeli izraelita, attól még nem érezhetünk szimpátiát a Szovjet iránt. Ezt még akkor sem érezhetnénk, ha egy napon valóban megdőlnének a fent említett törvények és a Szovjet önállósítva magát pánszláv irányban, kivetné a zsidóságot magából. Ez esetben sem volna semmi keresnivalónk szüleink, testvéreink, gyermekeink gyilkosai mellett. Még u. n. reálpolitikából sem. A gyilkosnak el kell nyernie büntetését! A kommunizmus együtt jár a zsidósággal a véres úton és a kezét meg nem moshatja a vértől - még hű fegyvertársának vérével sem.

Az ,,aranyközéputas" semmittevők úgyis azt lesik: miben van közös véleményünk, gondolatunk a kommunistákkal. Minden vágyuk ránkcsapni, felfedezni valami hasonlót és meglobogtatni a világ felé: ,,ime a zöld és a vörös!" Hiszen eddig sem csináltak egyebet, csakhát éppen jogtalanul, ok- és alapnélkül csinálták. Nos, nem! Mi nem fogunk puszta antiszemitizmusból átlendülni a bolsevisták oldalára, de még a ,,nemzeti kommunizmus" oldalára sem. Ebben a kárörömmel vegyes elégtételben nem fog részesülni az u. n. ,,józan aranyközép". De még a felravatalozott Sztálin képét sem fogja hozni lapunk, mint amilyen csodát már láttunk emigrációs lapjaink között. A mi antibolsevista harcunk többek között és elsősorban két pontban különbözik az övékétől. Az egyik az, hogy a miénk sokkal régebbi, tehát öntudatosabb, erősebb; a másik pedig, hogy valódi! Igazi, szívből-jövő amilyenért meghalni szokás. Éppen ezért nem alkalmaz kétes fogásokat, nem ölt álarcot; nyíltan beszél. A ,,nyilas-kommunista" párhuzam egyre nevetségesebb lesz, egyre mesterkéltebb. A párhuzamot legfeljebb, mint két egymással-szembeálló, élet-halálharcot vívó ellenfél: az igazság és a hazugság párhuzamaként lehet emliteni.

Meg ne szédítsen ezért senkit a Szovjet zsidóüldözése, a ,,nemzeti-kommunizmus", de még az emigrációban észlelhető ,,eszme-átmentési" kisérletek sem. A veszedelem ott kezdődik, mikor felmerül a kérdés az antibolsevista magyar lelkében: ,,Mit várhatunk az USA-tól?" És talán megkisérti a gondolat: ,,Ha a Szovjet antiszemita irányba halad, az USA pedig Morgenthauék kezében van, akkor...?" Nem, nem testvér, itt meg kell állni. Török Bálint annak idején az osztrákot is, meg a törököt is elverte Buda alól - amíg bírta. Igaz, az ilyesmi nem mondható reálpolitikának, okos politikának, sőt még politikának sem. A reálpolitikusok őrültségnek, ostobaságnak hívják, mi pedig becsületnek nevezzük az ilyen magatartást. Török Bálint meghalt a Héttoronyban, török rabságban, de az ilyen Török Bálintok lelki-nagyságára épült Magyarország. Ezek voltak a sziklaszilárd talpkövek, melyek a ledőlt oszlopok után megmaradtak, hogy azokra épülhessen a következő nemzedék élete. A példaadás, erkölcsi erő, megnemalkuvás, rendíthetetlen hit jellemezte őket. Buda 1945-ös védői is hasonlók voltak. Ők sem voltak ,,reálpolitikusok", ők is szerettek volna még élni, szeretni, örülni, boldognak lenni - és mégis az ősi parancsnak engedelmeskedtek. S ezek a ,,rossz politikusok" tartották fenn az országot ezer éven keresztül! ,,Valahová állni csak kell!" - hangzik minderre a válasz. Igen, oda kell állnunk, ahol - ha csak egy fokkal is - több a keresztényi szellem, kevesebb a barbárság, a szemecski és a tetű. Nyugat mellé kell állnunk, ha százszor el is taszított már, ha rá is taposott igazunkra - két Trianon után is. Mert keletről - ahonnan egykor jöttünk, s ahová nosztalgiás énekeinkkel mindig visszavágyunk - semmit sem várhatunk. Turán - ez a varázsos, lelket felgyújtó szó már csak bennünk él, mondáinkban, pentalonikus énekeinkben, a székely kopjafákon - s amit mi Turán alatt értünk, az a mi sajátos, sem Kelethez, sem Nyugathoz nem tartozó lelkiségünk: Kelet és Nyugat csodálatos összhangja. Talán a legszebb akkord Európa harsogó zenéjében! Turán, a vágyott ma már a Szovjet karmai alatt átalakult, vagy ha szunnyad még valahol az ősi rokonság, nem szólalhat meg igazi hangján. A ferde metszésű szemek és lapított koponyák mögött élő lelket elállatiasította Sztalin, a népek ,,atyja". Turán síratói, mi Nyugathoz tartozunk. Kulturánkkal, kereszténységünkkel, a Középkor lovagjaira emlékeztető hősiességgel ahhoz a Nyugathoz, melynél hálátlanabbat keresve sem lehetne találni a világegyetemben. Kelettől nem várhatunk mi sem mást, mint amit keleti véreink: az osztjákok, zürjének, votjákok s a mongolok is kaptak. Halált és pusztulást, szennyet és rabszolgaságot. Nyugat - igaz - kifosztott minket; Kelet azonban a lelkünket is elrabolja. Nyugat letiport, de megtűrte jajszavunkat, egyéniségünket; fájdalmainkat néha meg is hallgatta. Kelet elnémítana örökre, egyéniségünket elvenné, gyermekeinket janicsárokká nevelné. Itt nincs és nem lehet dilemma. Hiszen a valóságban: lelkünkben egyikhez sem állunk mint jóbarát. Nyugatnak nagy és súlyos tartozása van velünk szemben, azt előbb le kellene rónia. Meg kell szabadulnia a zsidó mételytől és meg kell látnia az igazságot. És azt az igazságot, melyet megcsúfolt és tőlünk megtagadott, azt kell szolgáltatnia számunkra, akik ezer esztendeje védjük Kelettel szemben. Lehet, hogy ez az ébredése Nyugatnak az utolsó órákban fog megtörténni. De feltétlenül eljön a döntő óra. Ha Cion bölcsei ki is nevetik a bibliai jövendölést, nem hiszem, hogy ki tudnak bújni a történelmi logika alól, melynek itélete kérlelhetetlenül közeledik feléjük, s akkor ,,levettetik a Sátán".

Mi marad nekünk? Lehet, hogy Nyugat oldalán is nagyon kevés. Az is lehetséges, hogy Nyugat későn eszmél magára és vereséggel bünhődik vakságáért. Akkor pedig elveszünk megint. De megmarad mindkét esetben a nemzetfenntartó alap: a becsület. S azon majd újra épül az ország... S ha veszni kell, mi is bukunk. Istenhittel, kultúrával, templomokkal, művészetekkel, mindazzal együtt, ami hozzánk tartozott és emberré emelt minket. Nem kell a vörös Kelet; nem kell a meghajlás árán az élet! Ezer év folyamán egyszer sem tettük ezt.

Nem kell a bolsevizmus még akkor sem, ha antiszemita!

Új világégés előtt állunk és tudnunk kell, hova tartozunk.

Hogy is van?... El ne feledjük valahogyan:

,,INKÁBB HŐS EGY PILLANATIG,
MINT RABSZOLGA EGY ÉLETEN ÁT!"

(Süllős Lenke - Út és Cél, 1953. szeptember)

Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/hirek/az-egyetlen-ut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döntött a kormány a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásár
  2013-01-31 19:04:36, csütörtök
 
 
Döntött a kormány a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról

Döntött a kormány a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.
A tárca közleményében emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a tavaly júliusban kezdődött konzultációs sorozat keretében az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőivel is tárgyalt. A miniszterelnök ezt követően jelentette be egy legfelsőbb szintű cigányügyi egyeztető testület megalakításának szándékát.
A testület fő feladata a felzárkózási és cigányügyi politika stratégiai irányaira vonatkozó javaslatok kidolgozása, valamint a végrehajtás nyomon követése. A tanács javaslatot tesz a kormány társadalmi felzárkózási és cigányügyi politikájára, figyelemmel kíséri a kormány és az ORÖ keretmegállapodásában szereplő célok teljesülését, valamint véleményezi a megállapodás végrehajtásában érintett miniszterek és az ORÖ által készített beszámolókat.
A tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ elnöke, további tagjai az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A tanács legalább negyedévente tart ülést.
Az Emmi tájékoztatása szerint a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásával lehetőség nyílik arra, hogy a kormányzati struktúra legmagasabb szintjén közvetlen párbeszéd és az érintett miniszterek és szereplők bevonásával tekintsék ár az eddigi intézkedések végrehajtását, és határozzák meg a romák felzárkózásának segítéséhez szükséges további lépéseket

*******


Döbbenet !!
Ezek úgy tárgyalgatnak a tetves cigányokkal mintha az valami újonnan idesodrodott emberi faj lenne, és nem találnák a helyüket még a Magyar társadalomba!!
Pedig már pár 100 éve itt vannak sajnos,, és még mindig nem tudtak beilleszkedni!? Vagy csak nem is akarnak, és szándékuk sem volt soha még csak hasonló sem ?!
Lopnak, csalnak, gyilkolnak, terrorizálnak, fertőznek, fenyegetőznek miközben beakarnak illeszkedni!?
Több mint érdekes!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diákok látogatnak a húsüzembe tanulmányi kiránduláson
  2013-01-31 19:03:17, csütörtök
 
  Diákok látogatnak a húsüzembe tanulmányi kiránduláson. Egy öreg hentes magyarázza a gyártási technológiát:
- Úgy képzeljétek el, hogy itt az elején bemegy a marha, és a végén meg kijön a kolbász.
Az egyik diák jópofáskodni akar:
- És olyan nincs, hogy az elején bemegy a kolbász, és a végén kijön marha?
A hentes végigméri a srácot:
- Kérdezd meg apádat, öcsi!...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Jobbik: a zsaruk félnek használni a fegyverüket
  2013-01-31 19:02:26, csütörtök
 
  Jobbik: a zsaruk félnek használni a fegyverüket
2013. január 30. 15:05
Hunhír.info

loves250.jpgHiába biztosított törvényileg a rendőrségi fegyverhasználat, ha a rendőrök a valóságban indokolt esetben is tízszer meggondolják azt, félve a későbbi eljárásoktól. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivóje szerint ezért elsősorban azok a "kettős mércét alkalmazó" szervezetek a felelősek, amelyek "rendre a bűnözőket védik" és a rendőrség ellen lépnek fel, köztük Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és az Amnesty International.

A jelenlegi évenkénti helyett negyedévenkénti lövészeti kiképzést, valamint többórás közelharcoktatást sürget a fegyveres szolgálatot teljesítő rendőröknek a Jobbik.

Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője és szóvivője szerdán Budapesten tartott számolt be kezdeményezésükről, amelyet februárban országgyűlési határozatként a parlament elé terjesztenek.

Mint mondta, a rendőrök intenzívebb kiképzését a hétvégi "kenderesi rendőrverés", illetve az ahhoz hasonló események indokolják. Az ellenzéki politikus szerint ugyanis hiába biztosított törvényileg a rendőrségi fegyverhasználat, ha a rendőrök a valóságban indokolt esetben is tízszer meggondolják azt, félve a későbbi eljárásoktól. Mirkóczki Ádám szerint ezért elsősorban azok a "kettős mércét alkalmazó" szervezetek a felelősek, amelyek "rendre a bűnözőket védik" és a rendőrség ellen lépnek fel. A politikus ide sorolta a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és az Amnesty International nevű szervezeteket.

A Jobbik szóvivője kiemelte, tűrhetetlennek tartják, hogy a bűnözők körében nincs elegendő tekintélye a rendőröknek, ezért a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását is kezdeményezik, hogy a hivatalos személy elleni erőszak büntette a jelenlegi egytől három évig terjedő szabadságvesztés helyett egytől öt évig tartó szabadságvesztéssel legyen szankcionálható.

Mirkóczki Ádám közölte továbbá, hogy a Jobbik a kenderesi eset miatt közbiztonsági fórumot szervez a városban, a helyiek biztonságérzetének felmérésére.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61465
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövidhírek:
  2013-01-31 19:01:54, csütörtök
 
  Rövidhírek:
A Corvinus Egyetem idei év finanszírozási hiánya mintegy 3 milliárd forint. Mindez azt jelenti: a 2012-es évhez viszonyítva 30 százalékos kiadáscsökkentésre kényszerül az intézmény, különben a szervezet működése végképp ellehetetlenül.
8,99 milliárd forintos ajánlatával a Switelsky-WHB konzorcium nyerte a Várkertbazár-rekonstrukció kivitelezésére kiírt pályázatot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, Alkotmánybíróság, vendetta
  2013-01-31 11:36:33, csütörtök
 
  2013.01.31. 04:07 Fabius
Orbán, Alkotmánybíróság, vendetta


Nem tudom volt-e valaki aki komolyan elhitte, hogy a regisztráció elkaszálását az Alkotmánybíróság elviheti szárazon, Viktor európai ember módra belenyugszik a döntésbe és nem töri semmi pitiáner bosszún a fejét. Ha volt még valaki, akkor ideje felébredni drága honfitársam. Kedves Vezetőnk nem az a kerályfi akinek ellent mondasz, akaratának keresztbe fekszel, ő pedig ezt - meg holmi alkotmányosságra hivatkozást - elegáns mosollyal tűri, ha már annyit beszélt a magának íratott alkotmány nagyszerűségéről és szentséges szelleméről. A Lisztferihegy kreálásakor a Földrajzinév Bizottság volt kénytelen tapasztalni saját bőrén, hogy a vezéri akarat szent, a bosszúálló kéz hosszú és utánad nyúl, most meg az alkotmánybíráknak kell megtanulni, Vezérünk akaratára kell irányelvként tekinteni holmi kőbe vésett paragrafusok helyett.

Megvan annak a maga pöcegödörszagú bája, mikor a kopipészt doktorik és morálisan ingoványos sátánista szakdolgozatok kormányából is a legiskolázatlanabb félkegyelmű okoskodik "betilcsuk a puskázást"(!)-ról egy Alkotmánybíróság esetében. Nemásojjá', hörgi Lajos, akinek ilyen problémái nem voltak se SkiccPali se a máig nem tisztázott eredetű Semjén szakdoga idején, legfeljebb azon sajnálkozott magában, hogy neki bezzeg nem sikerült azóta se puskázni egyet sehonnan.

kósa lajos AB.jpg

Most meg a kormányával együtt úgy tesz, mintha a rendszerváltáskor megszületett alkotmány kidolgozásánál nem lettek volna ott, sőt, Magyarországon jogállam se lett volna a ma is érvényes alkotmánybírósági határozatokkal együtt. Szerintük igazivalódi alkotmányosság azóta van, mióta a nagy büdösben ülő spanyolviaszt tojó gépsor által legyártott alapanyagba Szájer Jocó belekarcolta a szellemiséget az iPad sarkával. Úgyhogy az eddig meghozott AB határozatokat felül kell vizsgálni, mert az mégse legyen, hogy egyszer már lefektetett alkotmányos normákhoz igazodunk.

Hogy fest ez a gyakorlatban? Szemléltetem: régi becsípődése Orbánéknak a ne ócsárold a drága közszereplőt elv. Részben ezért volt első dolguk nekiesni a médiatörvénynek, és ezért erőlködnek újra és újra az internet és a vélemények valami módon megregulázásával is. Most a 36/1994(VI.24) AB határozat szabályozza részletesen és pontosan, ha azt mondom Kósa Lajos egy vizes piskótával is beégni képes félkegyelmű, azt neki közszereplőként meddig kell eltűrnie, hogy a véleményszabadságom maradéktalanul megmaradjon. Tegyük fel visszamenőleg "megvizsgálják" az AB határozatait, és tippeljük meg vajon az önérzetes nullázást és kommentjeit letüdőző Navracsics HiszTibi és kommentelő üldöző Papcsák milyen vehemenciával akarják majd a kukába dobni. Megvan? Akkor azt hiszem tovább nem szükséges magyarázni az újabb alkotmányosság piszka valódi indokait.

Meg egyébként is: szerintük az úgy lesz jó, ha az alkotmánybírók nem paragrafusok, hanem vélemények alapján fognak beadványokról dönteni. Szegény Lallernak annyi esze nincs, hogy erre legalább megközelítőleg értelmes példát hozzon indoklásul. Aszongya a féleszű, hogy azért kell ez, mert ha a kormányhivatal vezetője egy önkormányzati határozattal az alkotmánybírósághoz fordul, akkor az a törvényesség vizsgálata mellett hallgassa meg, hogy a magafajta nerszakmunkás milyen kusza magyarázattal lenne képes indokolni a törvény betűjétől és szellemétől eltérést, és esetleg szapora fejbillegtetéssel helyeselje azt.

Igen, jól látjátok, neki tényleg ennyi esze van. Igen, ezért mondatják ezeket pont vele.

Az csak az egyik fele a dolognak, hogy az engedetlen és tiszteletlen alkotmánybírókat jogtudósokból véleménydöntnökké silányítanák. A másik fele, hogy milyen alapon kérdőjelezi meg bármilyen kormány az alkotmányosság őreinek meghozott határozatát? Az is elgondolkodtató, hogy a sok jogi diplomás kormány és frakciótag vajon miért nem tudja, hogy Magyarországon az alkotmánybíráskodásban sincs precedensrendszer, így a bírákat egy előzőleg meghozott ítélet nem köti, minden beadványról külön, egyénileg kell dönteniük.

Ebben az esetben a nem tudásnál talán csak egy szégyenletesebb dolog van, a tudás. Szomorú, hogy utóbbi illik bele az Orbán kormány alkotmányosság felfogásáról kialakult képbe.


http://varanus.blog.hu/2013/01/31/orban_alkotmanybirosag_vendetta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forgó Irén: Magyarország sikertörténet!
  2013-01-31 11:34:20, csütörtök
 
 
Forgó Irén: Magyarország sikertörténet!

Ezt magától Orbán Viktortól, Magyarország miniszterelnökétől tudjuk.
A legelképesztőbb siker a devizahitelesek ügye, vagy a temérdek megszorítás? Esetleg az ezerféle új adó? Újabban egy héten már kétszer emelik az üzemanyag árát - ez is a sikerhez tartozik?
Siker a sok közmunkás, akiket havi 47 ezer forintért alkalmaznak, sokszor feleslegesen. A foglalkoztatotti statisztikát jócskán megjavítják a négyórás munkaidőben foglalkoztatottak is, mert teljes munkaidősnek számolják be őket. Az igazi ,,siker" azonban az, hogy már 500 ezer magyar ember keresi külföldön a megélhetést!
A megszorításokat csak az átlag magyarra ,,sikerült" kiterjeszteni. A kegyes hatalom továbbra sem juthat havi egymilliónál alacsonyabb jövedelemhez, ami elnézve a teljesítményüket, VÉRLÁZÍTÓ! Rengeteg az álláshalmozó, 2-3 milliós jövedelmű hatalmasság, ami már kiveri a biztosítékot.
A pazarlás a parlament épületében és a köztársasági elnök környezetében érhető leginkább tetten.
A kormányban és holdudvarában rengeteg a haver, a korrupció zavartalanul folytatódik. Aki ért valamihez, ráadásul igazat merészel mondani, azt elhajtják!
Amint egy-egy minisztériumban munka akad, azonnal KISZERVEZIK milliárdokért. Akkor minek ez a rengeteg hivatalnok, tanácsadó, satöbbi. Egy vicc, ami ma már nem vicc:
- Mit csinálsz mostanában?
- Semmit!
- És melyik minisztériumban?
,,Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítottam!" (W. Churchill)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/58 oldal   Bejegyzések száma: 576 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.