Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 289 
Kétszer annyit kerestek Orbán emberei
  2012-07-31 22:00:23, kedd
 
 
Kétszer annyit kerestek Orbán emberei

2012, július 31 - 14:16


Az év első felében csaknem 412 milliót fordítottak a Miniszterelnökségen személyi juttatásokra.

A kormany.hu létszám- és bérstatisztikája szerint 2012. június 30-án a Miniszterelnökség engedélyezett létszáma 275 fő volt. Ez 111 fővel több, mint az év első negyedévében volt. A létszámban bekövetkezett 68 százalékos növekedés több mint duplájára emelte a kifizetett személyi juttatásokat - írja a számok alapján az mfor.hu.

Az első negyedévben 180 millió forintba került a vezetők, vezető tisztségviselők és az egyéb foglalkoztatottak alkalmazása, ez a második negyedév végéire 411,9 millió lett, hiszen csak a második negyedévben 229,9 milliót költöttek személyi juttatásokra.

Az első hat hónapban átlagosan egy dolgozóra így 1,49 millió forintot költöttek rendszeres és nem rendszeres juttatásként. Ez azonban az átlag, a bérek valójában széles skálán mozoghatnak - emlékeztet a lap.

A nem rendszeres juttatások összege 52,3 millió forint volt az első hat hónapban. Az összeg a második negyedévben ugrott meg, az előző negyedévben ez a tétel 4,2 millió forint volt. A munkavégzéshez kapcsolódó juttatásra is többet költött a Miniszterelnökség 2012 második negyedévében, az első három hónap 2,2 milliója 3,6-ra emelkedett.

Sajátos juttatásként eddig 5,7 millió forintot, szociális juttatásként pedig 2,8 milliót számoltak el és fizettek ki az év első félévében.

Tavaly 645 milliót költöttek bérekre

Tavaly összesen 645 millió forintot fordítottak a Miniszterelnökségen dolgozók személyi juttatásaira. A vezetők és vezető tisztségviselők száma 43 volt 2011 végén, rendszeres juttatásaik összességében több mint 219, nem rendszeres juttatásaik 19 millió forintra rúgtak. A 101 egyéb foglalkoztatott rendszeres juttatásaira mintegy 352, nem rendszeres juttatásaira pedig több mint 53 millió forintot költöttek.

A teljes munkaidőben a Miniszterelnökségen foglalkoztatottak nem rendszeres juttatásainak - ide tartozik többek között a szabadságmegváltás, a jutalom, a végkielégítés, a napidíj, az üdülési és étkezési hozzájárulás, az utazási költségtérítés - értéke meghaladta a 72 millió forintot; ugyanerre a részmunkaidőben dolgozók számára mintegy félmillió forintot fordítottak.



mfor.hu nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/ketszer_annyit_kerestek_orban_emberei-20120731
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Multinál gürizik a magyarok negyede
  2012-07-31 21:36:52, kedd
 
  Multinál gürizik a magyarok negyede
2012, július 31 - 14:44

multi mérges főnökBár az összes Magyarországon működő cégnek - darabszámra - mindössze 3,3 százaléka van külföldi kézben, a teljes munkaidőben a versenyszférában dolgozók negyedét foglalkoztatják, illetve az összes árbevétel és beruházás felét mondhatják magukénak - írja a napi.hu.

A Magyarországon teljes munkaidőben foglalkoztatottak 20 százaléka dolgozott teljes mértékben külföldi tulajdonban lévő társaságoknál a 2011. május végi adatok szerint az öt főt, illetve ennél nagyobb létszámban alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozásoknál, míg további 5,7 százalék olyan cégnél kapott állást, amelyet 50 százaléknál nagyobb arányban birtokoltak külföldiek - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Annak alapján, hogy a KSH adatai szerint májusban 1,6 millióan dolgoztak teljes munkaidőben a versenyszférában, bő 413 ezren dolgoztak többségében külföldi tulajdonú cégnél - olvasható a lapban.

A számok nem is annyira meglepőek, hiszen egyre inkább teret enged a kormány a multiknak, ahelyett, hogy a kis- és középvállalkozásokat támogatná jelentősebb adókedvezményekkel. A gazdasági válság és a hazai megszorítások miatt sínylődő magyar tulajdonú vállalkozások így egyre inkább szenvednek, és kénytelenek munkavállalóiktól megválni.

Uniós gyarmat lettünk

A Magyarországon működő külföldi leányvállalatokat 2009-ben mintegy száz országból irányították, ezek többségének (61,4 százalék) székhelye az Európai Unió valamely tagállamában volt. Az összes külföldi leányvállalat 15 százalékát Ausztriából, 14,4 százalékát Németországból irányították, ugyanakkor ez utóbbiak aránya az összes leányvállalat teljesítményében ennek a kétszerese; árbevételben 26,2 százalék, hozzáadott értékben 28 százalék - cikkez a napi.hu.

Magyarországon ebben az évben 18,4 ezer külföldi tulajdonú vállalkozás működött (az összes cég 3,3 százaléka), amelyek azonban az árbevételből már jóval nagyobb szeletet kanyarítottak ki maguknak. A külföldi irányítású nem pénzügyi vállalatok az összes árbevétel több mint felével, 51,7 százalékkal rendelkeztek.

napi.hu nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/multinal_gurizik_a_magyarok_negyede-20120731
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriásit bukott a Fidesz Balmazújvárosban
  2012-07-31 21:33:49, kedd
 
  Óriásit bukott a Fidesz Balmazújvárosban

2012, július 31 - 11:43


Balmazújváros 5. számú választókörzetében július 29-én vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak, amelyen mindössze 23 százalékot ért el a Fidesz jelöltje. A győztes Erdeiné Győri Csilla (független) lett 34,5 százalékkal, őt követte Molnár János, a Fidesz jelöltje, szorosan mögötte pedig a Jobbik képviselőjelöltje, Molnár Péter 21,3 százalékkal.

BukásMint ismert, a 2010 őszén lezajlott önkormányzati választáson ebben a körzetben is tarolt a Fidesz, egyetlen kihívója ekkor a Jobbik jelöltje volt. A már megszokott alacsony részvétel mellett (22,5%), 72%-ot kapott a Fidesz, és 28%-ot a Jobbik jelöltje. A vasárnapi választáson 22%-os volt a részvétel, szám szerint pontosan ugyanannyian mentek el szavazni (413 fő), mint 2010 őszén.

A sorrend:

Erdeiné Győri Csilla - független - 142 szavazat (34,5%)

Molnár János - Fidesz - 97 szavazat (23,5%)

Molnár Péter - Jobbik - 88 szavazat (21,3%)

Tar István - független (MSZP hátszéllel) - 69 szavazat (16,7%)

Kiss Attila - független - 16 szavazat (3,9%)

A balmazújvárosi Jobbik közleményben azt írja: a magát folyamatosan fényező fideszes városvezetés, holdudvaruk és aktivistáik számára óriási pofon ez az eredmény. Főleg úgy, hogy a kampányban az alpolgármesterüket, képviselőiket, aktivistáikat bevetve az utolsó pillanatig, házról-házra járva szó szerint agitálták a választókat jelöltjük támogatására.

Új szlogen kell...

Új szlogen kell...


A Jobbik fiatal jelöltje kilenc szavazattal lemaradva, 21,3%-os eredménnyel szorongatta meg vetélytársát.

barikad.hu

http://barikad.hu/oriasit_bukott_a_fidesz_balmazujvarosban-20120731
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tusványosi bálvány meséje
  2012-07-31 20:21:51, kedd
 
  2012.07.29. 05:01
A tusványosi bálvány meséje


Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját.

Gajdol a drága, az alsónadrágja összecsokizva rég.
Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán,
Elmebajával úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán.

(via)

Te, Viktor, ez a hét lassan nekem kínos. Minden áldott napra szolgáltatsz valami röhögni valót, mert habonyárpi szabadság előtt elfelejtette a szájkosarat rád adni. Házhoz jársz a sallerért, mi meg kosztjuk ha ennyire kéred, nehogy csalódást okozzunk, hogy nem figyelünk rád kellően oda. Tudjuk azt is, hogy Tusványosra becsokizva mentél, mert a román önkormányzati választások eredménye sok jóval nem kecsegtetett akkor se, ha időközben az RMDSZ-nek letérdeltél. De aztán csak vitt az a félázsiai fejed, nem bírtad megállni, odataláltál a kísértésbe ismét.

Ha elrendezted volna az egészet ahogy szoktad - a Zúnióban kretének ülnek, ütnek vernek, gátolják a haladást mert olyan hülyék vagyunk, hogy a ránk testált pénzeket sem tudjuk mind lehívni, és még a vágányok átállításához is hótthülyék, mert évtizedek óta egy irányba mennek. Ahelyett, hogy rólunk vennének példát, ahol egy félázsiai bakter a szentséges jobbkezével rángatja a váltót, a szerelvények cikáznak ide oda, hogy végül a postakocsit a Közgép szajoli átrakóállomásán megfelelő kezek gondosan tehermentesítsék. Ezt a nemzetek reneszánszának hívják amúgy, amiben mi sukárak vagyunk. Nem azért vagyunk utolsók minden tekintetben a térség országai közül, mert mi futunk utánuk, ez csak a látszat: mi csak tereljük őket a helyes irányba, mert nálunk a terelésnek ősi hagyománya van, ez a terelés meg a sor végéről történik, ugye.

Ha beérted volna ennyivel egy ásítással elintéztük volna a mesédet. De úrrá lett rajtad ismét a pusztai kiafaszagyerek, és elragadtattad magad.

"Magyarországon is egyszerű a képlet: ha jönnek a szocialisták, összedől a gazdaság, aztán visszahívják a jobboldalt, hogy tegyék rendbe az országot."

Ez talált kiesni azon a kusza szádon, ezen pedig már az ATV-n szocializálódó kisnyugdíjasok is úgy röhögnek, hogy a szájukból csattogva esik ki a protkó, és térdig nyálas lesz rajtuk az otthonka.

orbán-mentőcsomag01.gif

Pedig ők nem értik, ha fiskális fegyelemről beszél nekik valaki, de a recessziót tudják mit jelent, mikor drágabolgárúr beolvassa nekik a tévében. Márpedig itt egyébről sem hallani, csak erről. Az meg egészen biztos, - ha a saját és a pártod népszerűségi mutatóira ránézel neked is világos lesz - hogy nem ezért a fosfelhőért lettetek visszahívva. Nem gondolta azt itt senki, hogy a növekedési pályára tett ország számára szerintetek az lesz az unortodox gyógyír, hogy a gazdaságot elkezditek a gödörbe elásni, és Grandiózus Tervekből meg kamu győzelmi jelentésekből igyekeztek a gödör fölé papundekli pallót szerkeszteni, hogy ne látsszon ki milyen mély is a verem amibe az országot löktétek.

Igen, a szocialisták is felelősek, amit a Gyurcsány kormány 2008 őszétől 2009 tavaszáig válságkezelés címén csinált - pontosabban nem csinált - az minden kritikán aluli. Nem mentség erre az sem, hogy a nyugati országok GDP-jét ugyanabba a gödörbe lökte a válság, mint a miénket - a németek grafikonjáért katt - mert nem csináltak vele semmit. Nem mentség Gyurcsány számára, hogy az akkori szocialista frakció ott szívatta ahol tudta, hogy kéthetente jöttek elő a nagyszabású tervekkel kiáltozva, igen Feri, csináljuk Feri, aztán meg egy nap múlva kifaroltak belőle, mert a választások előtt megsértődött volna a megszorításon a nyugdíjas, közalkalmazott, és ki tudja még ki mindenki. Bohózatba fulladt az egész, Gyurcsány belebukott, de jött helyette a megszeppent kisdobosfejű Bajnai, aki rendet vágott a frakcióban és a gazdaságban is. Akkora rendet, amit már Viktor sem tudott odakint letagadni anélkül, hogy hülyének ne nézzék, így átesve a ló túloldalára inkább levilágbajnokozta a produktumot. Ha ránézünk a grafikonra - és emlékszünk az akkori cds felárra, a hitelminősítőknél lévő besorolásunkra, a piac szereplőinek véleményére - éppen volt is mit.

Ha csak annyit csináltok, hogy apróbb módosításokkal kellően nemzeti pátoszosra igazítjátok a szátok íze szerint amit elindított, akkor ma nem kéne magyarázkodnotok a régió sereghajtó helyért, a recesszióért. Nem kellett volna a manyup einstand, nem kellett volna a rekord áfa, nem kellett volna a kismillió ilyen olyan adó, nem kéne törni a fejeteket, hogy az egykulcsos lékén kiszivárgó évi 600 milliárdot hogy tömködjétek vissza, nem lenne a tripla bóvli sem, amire már szerintetek is bevallottan borsos felárat fizetünk. Szimplán lehetnél te a hős, Viktor, állandó forradalom és sallercunami nélkül.

De te sajnos ahhoz is hülye vagy, hogy félázsiai módra feledd a gesztenyét amit más kikapart neked.


http://varanus.blog.hu/2012/07/29/a_tusvanyosi_balvany_meseje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán elégedetlen volt vele - lemondott a zsidó- és Kuruc.i
  2012-07-31 20:02:42, kedd
 
  2012-07-31. 11:45
Orbán elégedetlen volt vele - lemondott a zsidó- és Kuruc.info-ügyi kormánybiztos

Orbán Viktor hétfőn megkapta Gál András Levente felmentését kérő levelét, és elfogadta lemondását 2012. szeptember 1-jei hatállyal - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.
Zoom
Gál András Levente letette a kipát
Gál András Levente, a Jó Állam Fejlesztési Koncepció Végrehajtásának Összehangolásáért felelős kormánybiztos hétfőn levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben felmentését kérte. Indoklása szerint az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan "olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását".
Gál András Levente szerint a feladatok és a hatáskörök a rendes ügymenetben is elláthatók lesznek, különös tekintettel a Magyary Program legújabb változatának augusztus végi megjelenésére. Indoklásában a kormánybiztos kitér arra is, hogy mindig feladathoz indokolt rendelni tisztséget - közölte kedden a miniszterelnök sajtófőnöke.
Orbán Viktor hétfőn megkapta Gál András Levente levelét, "és - megfontolva a kormánybiztos érveit - elfogadta lemondását, 2012. szeptember 1-jei hatállyal" - tette hozzá Havasi Bertalan.
A kormány megalakulása után Gál András Levente lett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes jobbkeze, aki közigazgatási államtitkárként tárcaközi egyeztetésért felelt, és rálátott a teljes kormány jogszabály-előkészítő tevékenységére. Tavaly viszont összeütközésbe került a miniszterelnökkel, amikor pontatlanul fogalmazta meg a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározatot, és olyan jogkörökkel is felruházta őt, amit a kabinet nem hagyott jóvá. Gál ezért fegyelmit is kapott tavaly októberben Navracsicstól, novemberben pedig lemondott az államtitkári posztról, és kormánybiztos lett.
A felmentés kérése összefüggésben lehet Budai Gyula, Baán László és Ókovács Szilveszter miniszteri biztosok távozásával. Gál András Levente egy lapértesülés szerint már tavaly elvesztette Orbán bizalmát, akkor fő támogatója, Navracsics Tibor mentette meg úgy, hogy lemondott az államtitkári posztról, és a Jó Állam program kormánybiztosává tette.
A május óta tartó kormányátalakítás más szempontból is érintette Navracsics minisztériumát: elvonták és a Miniszterelnökségre helyezték a nemzetközi kommunikációt, amely a Századvégtől érkezett Kumin Ferenc helyettes államtitkár alá került.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/99391/#ixzz22DyuSYmR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik lemondásra szólítja fel Szegedi Csanádot (videóval
  2012-07-31 20:02:07, kedd
 
 
A Jobbik lemondásra szólítja fel Szegedi Csanádot (videóval)
2012, július 30 - 12:45



A Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot - jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően.

A Jobbik elnöke hozzátette: Szegedi Csanádot már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban. Vona Gábor cáfolta azokat a híreket, miszerint a döntés mögött Szegedi Csanád zsidó származása áll, hiszen amikor származására fény derült, akkor a párt vezetősége és jómagam is jónéhányszor elmondtuk azt: nem vizsgáljuk senki származását. Ezt bizonyítja az is, hogy az eset nyilvánosságra kerülése után választották meg Szegedit a párt borsodi elnökének - mondta a politikus.

Ennek az ügynek a tanulsága, hogy bár a Jobbikot nagyon sokszor vádolják meg antiszemitizmussal, rasszizmussal, ez a vád nem áll meg - tette hozzá.

Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen Szegedi Csanád "uniós pénzeket ajánlott fel az elítélt és többször is a nyomozó hatóságok és az igazságszolgáltatás látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt - fogalmazott az ellenzéki pártvezető. Ha belső pártharc állna a Szegedi Csanádot ért folyamatos támadások mögött, akkor miért most, miért nem mondjuk a tisztújító kongresszus előtt hozták nyilvánosságra a hangfelvételt? - vetette fel, jelezve: a Jobbik vezetésének az a gyanúja, hogy az ügy egy titkosszolgálati akció része.


Videó:http://www.youtube.com/watch?v=pl8J60N99aE&feature=player_embedded
Vona Gábor: Szegedi Csanádot lemondásra szólítottuk fel

A mi gyanúnk szerint a Jobbik oligarchabizottsággal kapcsolatos kezdeményezése és a párt - támadások ellenére is töretlen - népszerűsége állhat az akció háttérben" - mondta Vona Gábor, aki hozzátette azt is: "az ügy profizmusa nyilvánvalóan nem Ambrus Zoltán szellemi terméke". Kérdésre válaszolva a pártelnök kijelentette, eddig sem és ezután sem fogják vizsgálni senkinek a származását a Jobbikban.

Szegedi Csanád pénteki hatállyal mondott le a Jobbikban betöltött funkcióiról - a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját. Az ügy előzménye, hogy Novák Előd keddi Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már korábban is tudott zsidó származásáról.

Szegedi Csanád még június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott, egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről. Néhány hete azonban a Kettős Mérce elnevezésű blog egy olyan hangfelvételt publikált, amelyen állítólag Szegedi Csanád Ambrus Zoltánnal a jobbikos politikus felmenőiről beszélget még 2010-ben. A blog szerint a hangfelvételen Szegedi Csanád azt állítja, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti források segítségével, amelyekből "teljesen legálisan" tudna neki juttatásokat biztosítani, feltehetően azért cserébe, hogy Ambrus Zoltán az információit ne hozza nyilvánosságra.

Szegedi Csanád múlt szerdán erre úgy reagált, 2010 őszén kétszer találkozott Ambrus Zoltánnal, és elismerte, hogy a kiszivárgott felvétel az első találkozón készülhetett. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Ambrusnak a származásával kapcsolatos kijelentéseit nem vette komolyan. Szegedi Csanád hozzátette: az uniós források és a zsidó származásának témája egyáltalán nem biztos, hogy abban a sorrendben és olyan közelségben hangzott el, mint ahogy az a kiszivárgott felvételen hallatszik, ezért a felvételt vágottnak, manipulatívnak tartja.

Frissítés: Szegedi nem kíván lemondani

Szegedi Csanád az MTI-t úgy tájékoztatta, az EP-képviselői mandátumáról ha akarna, sem tudna lemondani, hiszen nyári szünet van az Európai Parlamentben; így csak ennek végeztével - augusztus végén, szeptember elején - hozza meg erről a döntést, de most úgy látja, "nagy az esélye" annak, hogy EP-képviselő marad. Szegedi Csanád hangsúlyozta: nem élt vissza uniós pénzekkel, semmilyen törvénytelenséget nem követetett el, és ezt be is fogja bizonyítani.

MTI - barikad.hu



http://barikad.hu/a_jobbik_lemondasra_szolitja_fel_szegedi_csanadot-20120730#.UBa V4xJ7fpU.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lány, akinek otthon kellett maradnia, mert kimondta az iga
  2012-07-31 19:38:29, kedd
 
  A lány, akinek otthon kellett maradnia, mert kimondta az igazságot
2012. július 30. 22:10:52

Hogy Voula Papachristou, a görögök 23 éves, éremesélyes hármasugró atlétája a történtek után nyomonköveti-e a londoni olimpia eseményeit igazából nem tudható, de hogyha ez mégis így van, akkor azt egyszerűbb esetben otthon a tévé előtt ülve, jobb esetben a helyszínen, a lelátón ücsörögve teheti csak meg, mivel ő nem vehet részt versenyzőként a harmincadik nyári játékokon. Pedig az eredményei kiválóak. A nemrég elért 14,58 méteres ugrásával mintegy fél méterrel előzi meg az idei világranglistán az őt követő vetélytársakat. De Voula mégsem állhat oda a távolugró gödörhöz, mivel a görög döntéshozók az utolsó pillanatban kizárták őt a Londonba tartó csapatból...


Voula Papachristou

Hogy Voula Papachristou, a görögök 23 éves, éremesélyes hármasugró atlétája a történtek után nyomonköveti-e a londoni olimpia eseményeit igazából nem tudható, de hogyha ez mégis így van, akkor azt egyszerűbb esetben otthon a tévé előtt ülve, jobb esetben a helyszínen, a lelátón ücsörögve teheti csak meg, mivel ő nem vehet részt versenyzőként a harmincadik nyári játékokon. Pedig az eredményei kiválóak. A nemrég elért 14,58 méteres ugrásával mintegy fél méterrel előzi meg az idei világranglistán az őt követő vetélytársakat. De Voula mégsem állhat oda a távolugró gödörhöz, mivel a görög döntéshozók az utolsó pillanatban kizárták őt a Londonba tartó csapatból.

Gondolom, most sokan arra gondolnak, hogy a sportolónőt doppingoláson, vagy valami hasonló vétségen érték és emiatt történt a kizárás. És gondolom, sokakban felmerül az a kérdés is, hogy mégis mit keres ez a téma egy közéleti blogon?

A válasz egyszerű. Voula Papachristou nem doppingolt, nem vétett semmilyen sportszakmai előírás ellen, egész egyszerűen csak elmondta a véleményét a hazájában folyó társadalmi állapotokról. A csapatból való kizárását egyetlen, a saját Twitter-oldalán közzétett mondata okozta: ,,Annyi afrikai van Görögországban, hogy a nyugat-nílusi szúnyogoknak bőven jut a hazai ízekből."

Ennyi.

A helyi és az európai felvilágosultak természetesen azonnal óriási ajvékolásba kezdtek, aminek következtében a görögök olimpiai bizottsága a megfelelési kényszertől hajtva azonnal elhatárolódott a kijelentéstől, majd Izidorosz Kuvelosz csapatvezető múlt szerdán, a görög rádióban bejelentette a bizottság döntését: ,,Az ilyen rasszista hozzászólások elfogadhatatlanok, az olimpiai mozgalom értékeivel és eszméjével ellentétesek, ezért kizártuk őt a csapatból."

A történethez adalékként még mindenképpen hozzátartozik, hogy Görögországban az elmúlt hónapokban rengetegen kapták el a szúnyogcsípések következtében terjedő, magas lázzal, hányingerrel, kötőhártya-gyulladással és bőrkiütésekkel járó nyugat-nílusi láz nevű betegséget. A híradások szerint a kór következtében Athénban egy ember meghalt és legalább öt másik esetben is súlyos fertőzést diagnosztizáltak. És nem szabad elhallgatni azt sem, hogy a járványtól függetlenül, a görög társadalom egyre jobban küszködik a zömmel Afrikából bevándorlók tömegeivel.

Voula Papachristou kijelentése így igazából nem volt más, mint a jelenlegi görög állapotok egy szemszögből való tömör összefoglalása. Még igazából azt sem lehet rámondani, hogy nyersen fogalmazott, hogy uszított volna. Mégis azonnal a legdurvább szankciót alkalmazták vele szemben, tönkretéve ezzel egy sportember négyéves munkáját, széttörve egy fiatal lány nagy álmát.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a görög atléta esete túlmutat önmagán, hisz az egy olyan világ képét vetíti előre, amiben már senki nem mondhatja el a véleményét, ahol az embert egyetlen mondata miatt is a legdurvább szankciók érhetik, ahol a liberált megmondóemberek olyan hatalomra tesznek szert, amivel eltaposhatnak mindenkit, aki nem az ő szájuk íze szerint fogalmazza meg a mondanivalóját.

Persze ezek a "demokratikus" elvárások csak az adósrabszolgaságba hajtott, lassan gyarmati szintre süllyesztett országokban érvényesek. Így például Izrael esetében ez már nem fontos. Ott simán és minden gond nélkül kitoloncolják a fekete-afrikai bevándorlókat mondván ,,a bevándorlók bűnügyi veszélyt jelentenek Izrael számára". Sőt az olyan kijelentések sem okoznak semmilyen visszhangot az európai fajtársak körében, mint amelyet néhány hete Miri Regev, a Likud párt képviselője, az izraeli hadsereg korábbi szóvivője tett, amikor kijelentette, hogy ,,a szudáni bevándorlók rákos daganat a testünkön". De nem verte ki a biztosítékot az sem az európai felvilágosultak körében, amikor Eli Yishai, izraeli belügyminiszter sürgette az afrikai bevándorlók eltávolítását az országból, mert szerinte ,,öngyilkosság lenne, ha az Izrael másként járna el."

Vajon mi történt volna, ha a görög lány hasonlóképpen fogalmazza meg országa egyik legégetőbb társadalmi problémáját? Örökre kitiltották volna még a sportpályák környékéről is? Vagy egész egyszerűen azonnal felnégyelték volna?

Egész egyszerűen durván gyomorforgató az a gondolkodás, az az értékrend, ami manapság a felvilágosultnak és mélyen demokratikusnak mondott Európát jellemzi. De talán az még durvább, az még kétségbe ejtőbb, hogy az öreg földrész Uniójában élő társadalmak nem, vagy csak nagyon-nagyon lassan döbbennek rá arra, hogy mi folyik körülöttük, hogy mekkora átverés áldozatai, hogy egy szűk gazdasági és politikai elit elsőre jól hangzó elveken és szólamokon keresztül az elmúlt évtizedekben békésen bégető csordát csinált, több mint 500 millió emberből.

Nem akarok nagyon pesszimista lenni, de lesz ebből a rémálomszerű európai valóságból valaha ébredés?

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=102666
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanulságok nincsenek?
  2012-07-31 19:35:09, kedd
 
  Tanulságok nincsenek?


Lassan végéhez ér a Szegedi-ügy. Még ha felemás végéhez, és még ha nem is a Jobbik botrányos bukásának végéhez is. Utóbbit garantálja, hogy a pártvezetés még mindig képtelen levonni a tanulságokat, határozottan kiállni, önvizsgálatot tartani, és elszámolni a valódi hazafiak felé.

Szegedi ,,hazugságspirálja" végre a párt számára is vállalhatatlanná vált. Azonban csak annyit hajlandóak lépni, amit feltétlenül szükséges, és elkerülhetetlen az időleges túlélés szempontjából. A párt minden mocskát Szegedire akarják kenni, saját felelősségüket és bűneiket tovább leplezve, és még a jelen esetben minimálisan elvárható mea culpát is mellőzve.

Állítólag tisztában vannak vele, ,,mennyi töltény van még az ellenség fegyverének csövében". Nos, ha így lenne, akkor nem kellene ilyen sunyi, felemás lépésekkel továbbtekerni a hazugságspirált, melynek nem csupán Szegedi, de az egész pártvezetés részese!

Szegediről nemcsak az derült ki, hogy zsidó, hanem az is, hogy folyamatosan hazudik. Valamint felemás visszakozása révén az is nyilvánvalóvá vált, hogy számára az elsődleges a pénz. (Ezt később újabb bizonyítékokkal fogjuk erősíteni.) Ezek után a külső szemlélők is nyilván elgondolkodnak, hogy talán oka volt a borsodiak ellenállásának.

A pártvezetésnek viszont esze ágában sincs levonni a tanulságokat! Nem kellene véletlenül megkövetni Endrésikéket? Ahogy az Szabó Gábor pártigazgató belső körleveléből (lásd a mellékletet) kiderül, ennek a kérdésnek gyorsan elébe mennek, közölve, hogy ,,nem térhetnek vissza közénk". Nem gondolják komolyan, hogy ennyi mocsok és hazugság után bárkit is ilyen gondolatok foglalkoztatnának? A kérdés korántsem ez, hanem hogy van-e annyi gerinc a Jobbik vezetésében, hogy nyilvánosan megkövetik Endrésiket és társait, Kisgergely Andrást, Nagyházi Zoltánt, valamint Holcman Lászlót, továbbá a feloszlatott borsodi alapszervezetek tagjait, és mindazokat, akiknek csalódást okoztak azzal, hogy ez idáig leplezték és fedezték hazug, pénzéhes zsidajukat, eldobva tagságuk jó részét, és beáldozva a pártot is. (Arról nem beszélve, hogy egy országot átvertek a hazug nemzeti kamuflázzsal.)

A kérdésekre választ ad a hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő körlevél. A zsidajuk kedvéért kirugdosott képviselők és alapszervezetek tucatjai a ,,Jobbik ellenségei által befolyásolt emberek", és Csanád megkoronázása ennek a ,,rossz helyzetnek a felszámolása" volt. Mintha nem épp Csanád fulladna most a saját mocskába!

Megtudjuk továbbá, hogy a filoszemita megyei ülés hatalmas siker volt, a háromfős alapszervezetek (egy fogyatékos vagy alkoholista, a falu bolondja, és egy másik városból importált elnök, aki legalább még egy helyen elnök - megérne egy külön cikket!) alakítása ,,nagy lendületű munka", a besült kazincbarcikai demonstráció országos jelentőségű esemény volt, a nem létező belső nyugalom pedig egyenesen csodákat szült...

A körlevél célja is kiderül a végén: óriási az aggodalom, hogy az egyre nyilvánvalóbb hazugsághalmaz a maradék tagságot is eltaszítja a hazugok pártjától. A nyomós érv a meggyőzésre: ,,Csanád sem ezt szeretné"! Értitek? Vigyétek tovább a hazugság zászlaját - Csanádért!

Juhász Pál - Jövőnk.info

Megjegyzés: Friss hír: Szegedi kilép a Jobbikból, de a párt elnökségének felszólítása ellenére nem adja vissza EP képviselői mandátumát. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy a hazáját és a korábban vélelmezetten azt szolgáló pártot az ilyen sunyi, hazug, romboló mételytől féltő Endrésiket támadó vakjobbikosok, ha már az illő bocsánatkéréshez és megkövetéshez nincs gerincük, vajon Szegedi orra alá is olyan buzgón fogják-e odadörgölni a kézjegyével ellátott eskütételét? Elvégre mi a különbség a két ember között? Nos, csupán annyi, hogy az egyik egy hazug, törtető, pénzhajhász zsidó, akit már a saját körei is megvetnek, a másik pedig egy hazájáért minden elszánt, szűkebb és tágabb környezetében köztiszteletnek örvendő magyar ember!
2012. július 30.

http://jovonk.info/2012/07/30/tanulsagok-nincsenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkó’ meg mér is?! Avagy veled EU, vagy nélküled?
  2012-07-31 19:26:41, kedd
 
 
Akkó’ meg mér is?! Avagy veled EU, vagy nélküled?


Dátum: 2012. July 31. Tuesday, 12:27

Publicisztika

Magam is jó ideje foglalatoskodom azzal a nemes, ám gyakorta igen nehéz feladattal, melynek fontosságát a miniszterelnök úr is hangsúlyozta legutóbbi tusnádfürdői beszédében, nevezetesen a közlés, a dolgok egyszerűsített megmagyarázása anélkül, hogy beleesnénk a leegyszerűsítés végzetes hibájába. Úgy tűnik, a narancsos párt házatáján jócskán megnőtt a reakcióidő, jókora késéssel esett le hangos csörömpölések közepette az a bizonyos sokat emlegetett tantusz.




A nyolc szűk esztendő talán rávilágított arra, hogy a posztkommunista utódpárt több más mellett annak is köszönhette sikereit, hogy - a lánc csak olyan erős, mint benne a leggyengébb láncszem, vezérelvnek megfelelően - mindig a lehető legegyszerűbben közölte mondanivalóját oly módon, amit a kétkezi melós is megértett. Kijelölte az ellent, aszonta arra köll anyázni, a többi meg ment, mint a karikacsapás. Ja, és soha nem feledkezett meg az elvtársairól, még akkor sem, amikor lebuktak. Általában mindig azonnal, és készpénzben fizettek, míg nagynevű fülkeforradalmi riválisaikra ez sosem volt jellemző, a ,,szegény az eklézsia" jelmondat szellemében a kampányban tüsténkedőkről hamarost meg is feledkeztek, csak a csókosok jutottak tovább a következő fordulóba.

No, mármost e kis történelmi bevezető után telepedjünk le a tévékészülékek elé úgy este tíz után, átkapcsolva a Hír Tv műsorára. Mert hát azt azért ugye senki sem gondolja komolyan, hogy normális ember nyáron, verőfényes napsütésben ahelyett, hogy valamilyen víz közelében múlatná az időt, hiányos öltözetű honleányainkban gyönyörködve, délelőtt inkább a tévé előtt gubbasztva issza manna helyett a nagyságos vezérlőfejedelem szavait. Maradt tehát az ismétlés.
Megmondom az őszintét, egyáltalán nem rokonszenvezem a Szabad Nép jogutódjának szellemiségével - gyengébbek és fiatalabbak kedvéért szebb napokon ,,a legnagyobb példányszámú hazai napilap" címet magának vindikáló Népszabadságról van szó -, de bizony nekem is az a gondolat jutott először eszembe, amit a tusnádfürdői beszédről szóló cikkük címének adtak: ,,Orbán megágyazott a megszorításoknak Tusnádfürdőn?"

Lelki szemeim előtt már fel is sejlett a kisautóra kiküldött havi törlesztőrészlet, melyben a Kerékvasbank újabb rekordot döntve (x>75 000), már-már szinte finanszírozhatatlan magasságokba rugaszkodik el a kezdeti 37 ezer forintos összegtől, de ebben a pillanatban elhessegettem magamtól ezt a képtelen gondolatot, mondván, itt azért még nem tartunk!
Ejnye, ejnye, már megint ez fránya déja vu érzés.

Nem is az izgatott igazán, hogy most megint jól odamondott annak a nyavalyás Brüsszelnek, kiverve ezzel az összes létező és nem létező biztosítékot. Ezt már megszoktuk. Utána bizonnyal a minden közgazdasági tankönyv elengedhetetlen részét képező láthatatlan keynes-i kezek kisvártatva úgy is kezelésbe veszik majd a forint játszi könnyedséggel kezelésbe vehető, mesterséges módon így-úgy megfabrikált árfolyamát, és azonnal gyün majd a visszarendeződés, a ,,mi tulajdonképpen nem is úgy gondoltuk", a ,,félre tetszettek érteni bennünket", ,,kérünk engedélyt meghunyászkodni" típusú, minden marad a régiben, mink csak sétálgattunk egyet a nagy büdös semmiért, úgy két-három-négyszázezren című színes, szélesvásznú, egész estés, kollektív néphülyítéssel egybekötött parasztvakítás.

Nem ez volt az, ami engem igazán elgondolkodtatott, hanem a Jó Isten! Az ugyanis a langyosakat kiköpi! Márpedig aki egyszerre fúj hideget és meleget, az bizony langyos!
Ahogy a beszédet hallgattam, rögtön gondoltam, hogy nem úszom meg ennyivel a dolgot, ezúttal is muszáj lesz a billentyűzet elé ülnöm.

És lőn.
Próbálok precíz ember lenni, megkerestem a teljes beszéd írott változatát. Hová is fordulna máshová először az ember, mint a legkézenfekvőbb forráshoz, nosza, irány a miniszterelnök úr weboldala, a www.orbanviktor.hu!
Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
Gondoltam, spóroljuk az időt, nézzük rögtön a legfontosabb részt! Tudják mi volt az első szó, amire rákerestem? Nem? Ne fáradjanak, úgysem fogják kitalálni! Elárulom: az uborkának. (Utána még próbálkoztam a kunkorodnia szóval, de ez sem jött be.) A második szó a csirkeketrecek volt. A végére maradtak a disznók. (Ezt mindenki úgy érti, ahogy akarja.) Tudom, hogy ez így elsőre kissé zavarosnak tűnik, de rögtön meg fogják érteni.
A dolog azért érdekes, mert a kormányfő weboldalán ez a cím áll:
Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde
Nos, ezeket a kulcsszavakat többszöri nekifutásra sem találtam meg. Nézzük akkor a beszéd legfontosabb részét, mely valamilyen általunk ismeretlen okból kifolyólag rejtélyes módon kimaradt a beszéd írásos változatából (de a videófelvételek szerencsére megőrizték számunkra!):
,,Arról beszélnek, hogy az államok ne avatkozzanak be a gazdaságba, miközben egyébként Brüsszelből azt is előírják, hogy az uborkának merre kell kunkorodnia. Továbbra is védik azt az elvet, hogy a piac működésébe nem szabad beavatkozni, mert majd a piac szabályozza saját magát, holott se 1929-ben nem, se 2008-ban nem volt erre képes. Továbbra is a piac mindenhatóságának elve mellett eltűrik, hogy rászabaduljon az európai életre a hitelezők, a spekulánsok, közönséges szélhámosok, sikkasztók köztörvényes világa, és tönkretegye a reálgazdaságot.
Summa summárum, tisztelt hölgyeim és uraim, azt akartam ezzel a leegyszerűsített, de bonyolult összefüggés-rendszerrel világossá tenni, hogy Nyugat-Európa ma egy ördögi körben vergődik, amelyből nem találja a kiutat.
Lassacskán ki kell mondanunk - lehet, hogy kicsit korán van, és ezért majd jól megköveznek bennünket, de lassacskán ki kell mondani -, hogy az európai válság lényegében Brüsszel válsága. És Brüsszel az elsődleges akadálya annak, hogy megtaláljuk a megoldásokat a nemzetgazdasági bajok megoldására. Kezelésére, bocsánat.
Nos, tisztelt hölgyeim és uraim! Nagyon közérthetően. Brüsszelben azzal töltenek el - erről Tőkés püspök úr, képviselőtársunk, sokat mesélhetne - azzal töltenek el értékes napokat és heteket, hogy a csirkeketrecek méretét módosítsák. Előírják, hogy a disznóknak játékot kell betenni az ólakba, és a libák lelki állapota az egy fontos európai politikai kérdés. Miközben egyébként százezrek veszítik el a munkahelyüket, omlik össze a pénzünk, és minden nap érezzük, hogy nehezebb és nehezbb lesz megélni.
Nos, ha ezek az abszurditások nem tűnnek el az európai politikai életből, esélyünk sincs arra, hogy a valódi, komoly kérdésekre megtaláljuk a válaszokat."

Nagyon fontos, hogy ne ragadjanak el bennünket az indulatok, és próbáljuk objektíven szemlélni a valóságot, mint ahogyan mi is ezt tesszük most.
A mindenkori magyar kormányfő, akinek a hivatalos titulusa ,,felelős magyar miniszterelnök" az egyik legfőbb közjogi méltóság. A titulusban felhívom mindenki figyelmét arra, hogy a ,,felelős" szó áll legelől, megelőzi a ,,magyar" szót is, ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy a mindenkori magyar miniszterelnök elsősorban a magyaroknak felelős a tetteivel, cselekedeteivel!
Miért fontos ez? Mi a jelentősége ennek?
Gondoljunk bele a helyzetbe! Nem egy kétszázötvenedik senki, egy sehonnanról szalajtott bitang ember, aki ha kell, halni nem mer, hanem az éppen felelős magyar miniszterelnök, az ország egyik, ha nem a legfőbb közjogi méltósága, valamint legnagyobb hatalommal és befolyással bíró embere közli velünk, mit közli(!) vágja bele egyenest a pofánkba, hogy ,,kedves barátaim", egy istentelen, embertelen és lélektelen, de azt legalábbis biztosan tudjuk róla, hogy kereszténygyűlölő rendszernek vagyunk a tagjai, ahol titeket, embereket emberszámba sem vesznek! Bizony így van ez, hiszen a ti sorsotoknál, jóléteteknél, lelki békéteknél még az is fontosabb, hogy játékot vessenek a disznók elé, a libák lelki állapotáról már nem is beszélve, ami - bármilyen hihetetlennek is tűnik így elsőre, de - egy fontos európai politikai kérdés.

Ha most azt hisszük, hogy ezt már nem lehet alulmúlni, ennél lejjebb aztán már végképp nincs, akkor nagyon tévedünk! Az éppen aktuális felelős magyar miniszterelnök arról győzköd bennünket, szerencsétlen duplán, a rendszerváltás és az uniós csatlakozás kárvallotjait, hogy azért nem olyan rossz ez, különben is, ha belülről sikerül megváltoztatni ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi. Mondhatnánk: még mindig ez a legkisebb rossz.
És senki sem teszi fel a kérdést, hogy amikor a rosszból, már a legkisebből is elegünk van, na akkor, miért nem jöhet végre a jó? Mikor lehet már nemcsak a kisebbik rosszra, hanem a jóra is szavazni? Mikor lehet a kisebbik rossz helyett a jóra is szavazni?
Annak ellenére, hogy ez a rendszer ezer sebből vérzik, annak ellenére, hogy ez a válság a nyugat válsága, Brüsszel válsága...
NEM, MINISZTERELNÖK ÚR! NEEEEEM!

Egy olyan rendszerben, ahol még az állat is előbbre való az embernél, nincs annak ellenére, nem lehet annak ellenére! Ezt értsük meg már végre!
Ha ezek az abszurditások hosszú évek, évtizedek alatt nem tűntek el, eztán mitől tűnnének el? Hiszen ők, a magukfajták, érdekeltek ennek a rendszernek a fenntartásában, ellenérdekeltek ennek a rendszernek a felszámolásában.

Többször is idéztem már e helyt, de újra megteszem, mert égbekiáltóan fontos felkiáltójel kell legyen mindannyiunk számára Barroso Dr. Halász Józsefnek küldött válasza:
,,Barroso úr 2008. októberében azt üzente a Szent Korona Értékrendre épülő Európai Konföderációról szóló szerződéstervezettel kapcsolatban, hogy ,,a középkori és vallásos Szent Korona a legveszélyesebb szélsőség az európai civilizációra".

Tudják mi a legnagyobb baj ebben az egészben? Mi az, ami engem a legjobban idegesít? Nézem a televíziót, Bayer Zsoca Bogár proffal és Boros Imrével kerülgeti a forró kását, Zsoca barátunknál időnként el is szakad a cérna, s ha az anyázásig nem is jut el, de a fekália bizony felemlegetésre kerül olykor-olykor.
Utóbb maga a miniszterelnök szembesít bennünket a kérlelhetetlen valósággal, és mégsem akad egyetlen riporter sem, aki odaslattyogna végre valamelyikhez és egyenest nekiszegezné a kérdést, hogy ,,Akkó' meg mér is?!" Mi a rossebér' is vagyunk még benne mindig egy olyan rendszerben, ahol emberszámba sem vesznek bennünket?! Mi a rossebér' is vagyunk még tagjai egy olyan rendszernek, ahol gyűlölnek bennünket, keresztényeket? Mi a rossebér' is vagyunk még mindig tagok egy olyan rendszerben, ahol keresztre akarnak feszíteni bennünket?!

Nincs vesztegetni való időnk! A keresztről leszállni ugyanis nem mód nélküli múlatság, ahogy a költő mondja, az bizony (isten)embert próbáló feladat, közönséges földi halandónak nem is igen sikerült még eddig! Ne várjuk meg, amíg hazánk után bennünket, a még életben maradt lakóit is keresztre juttatják!
Isten áldja Magyarországot!


1 öntudatos pécsi polgár
www.johafigyelunk.hu!
Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4813
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vihar az ECHOTV-ben
  2012-07-31 19:19:59, kedd
 
 





Vihar az ECHOTV-ben



Valamikor régebben nagyon szerettem ezt az új csatornát, mert találtam benne olyan műsorokat, amit máshol hiába kerestem . Matuz Gábor Éjjeli menedéke volt az egyik, amit Siklósi Beatrixszal együtt szerkesztettek . Eltüntek hirtelen, mint a többiek, pedig a Demokratában még együtt szerepeltek Bencsik Amdrással, akit fenntartással, de még elfogadtam egy darabig . Pörzse Sándor Pörzsölőjét is meleg szívvel követtem, egészen addig, míg el nem tűnt a színről . Kubinyi Tamás van soron, most ő bántja a cenzúra szemét, fülét, orrát . Pedig azt hittem maradni fog, mint ahogy Szaniszló Ferenc Világpanorámáját is örökéletűnek gondolom .



Tavaly édesapám halálát követően átnyergeltünk az UPC-től a T-kom szolgáltatóhoz, mert kivették a megszünni akaró analóg csatorna műsorai közül az ECHOTV-t . Értelmetlen volt . Cseberből-vederbe került ez is . Egy tőről metszett társaság ez is, születésétől fogva . Nincs olyan szolgáltató, amelyet bárkinek ajánlhatnék, mindegyik csak szóban magyar . Nagyon sajnálom mégis, remény is alig maradt, megy tovább az oktatásnak, tömegtájékoztatásnak nevezett butítás, agymosás ezerrel . Egy pici lépés itt-ott előre, hatalmas árat követelve bátor meglépőjétől, majd hátrafelé futást vezényelnek teljes sebességgel a média új tulajdonosai .



Napjaink világában csak úgy lehet megszólalni, ha valaki jogi diplomát is rejt a tarsolyában, így uralkodni képes minden kimondott szaván . Kubinyi Tamás írta pár napja személyes blogjában : ,,Ahol emberekkel találkozom, mindenki azzal kezdi: őszinte részvétem, - és nyújtja a kezét, kondoleál a kirúgás miatt. Kicsit humorosan élem meg, hiszen ha a sors úgy akarta, hogy hitvány emberek ki akartak velem tolni, az még önmagában nem tragédia, és nincs is okunk bánkódni. Becsuktak egy ajtót, kinyílt kettő: nettévé és lap, ráadásul cenzúra nélkül. Ennél jobbat el sem tudok képzelni, tessék örülni neki és fel a fejjel, nincs már fölöttem több lépcsőben buta főnök, hitvány álkolléga, csak az áldott Nap, és az süt mindannyiunkra. Nem véletlenül történt mindez, hanem azért, hogy előrelépjünk. Magasabb minőség, alaposabb helyzetelemzés, nagyobb elszánás. Ezek a változtatás feltételei. És mi nem csak az életünket, hanem az ország életét is meg akarjuk változtatni." Ő ennyivel elintézte, de hiányát nehéz lesz elviselni nekünk .



Egyszer régebben egy kedves barátom kifejtette nekem, hogy nincs TV-jük, nem is akarja, hogy legyen, mert elveszi idejüket, hazudik, félretájékoztat . Azóta lett neki számítógépe ! Képtelen beosztani idejét, amióta felfedezte a korlátlan adathalmaz nyújtotta lehetőséget . Még visszamaradt e-mailjeit sem képes végigolvasni . Az ilyen tisztalelkű embereket ragadja magával ez a feneketlen hordó . Autóját ellopták, a másikat összetörte, így gyalog járt egy darabig, ami élete egyik legtermékenyebb időszaka volt . Most van egy öreg Opelje, amit ingyen kapott, bár annyit költött rá, hogy akár jobb autót is vehetett volna az árán . De nem . Megszerette, s képtelen búcsút mondani neki . Olyan ez mint a valamire elköltött idő, visszavonz bennünket, markában tart azután is, amikor már búcsút mondtunk neki egyszer .



Pörzse Sanyit kitették a képernyőről, ezzel az ECHOTV megtette szolgálatait a FIDESZ-nek, ami a JOBBIK és a mostani kétharmados kormánypárt összemosását segítette . Azóta előkerültek jólismert mózesi arcok a FIDESZ első emberei mögül, akik egy régi-új irányt hoztak ránk megint . Nagykoalició ez a javából, ahol az MSZP okoskái összedolgoznak a háttérben a FIDESZ-szel . Mindegy kik állnak a kamerák előtt, csak ,,fasiszták" ne legyenek, kik egyenlő jogokat követelnének az államalkotó magyar nemzet tagjainak, a kiemelt jogokkal rendelkező kisebbségek kiváltságai szerint . Csak a demokráciát kisajátító holohoax áldozatoknak lehetnek jogai ebben a mai világban, akik ügyesen megszerezték (zavarosban halászva) a rendszerváltásnak nevezett szélhámosság idején Kelet Európa írott, és elektromos médiája feletti hatalmat .



Pörzse Sándor színt vallott, nyilvános szerepet vállalt a JOBBIK-ban, ami munkássága nyomán teljesen érthető . Történelmi szerepvállalása hasonlít Kubinyi Tamás Álmos Király Akadémiájának közösségépítő próbálkozásaihoz . Olyan embereket szólaltatott meg főműsoridőben, amit ez a gondolatrendőrség elfogadhatatlannak tart . Nehéz megérteni a Csintalan féle csintalanságokat, meg a Vámos féle behelyettesítések valódi okát, talán ha azzal nem, hogy e TV tulajdonosa bárkinek részvényeket árul anyagi meggondolásból . Értelmetlen ez a fajta következetlenség . Széles Gábor nagyobb szerepet várt ettől a kormánytól, akik valljuk be az ő újságjának, s televízió csatornájának köszönhették a kétharmadot . Nem tudhatjuk mi lapul a háttérben, talán korábbi igéreteknek megfelelően alakulnak a dolgok a VIDEOTON tulajdonosi köreiben, akik mellesleg az IKARUS privatizációjában is részt vettek .



Rengeteg ki nem tárgyalt csibészség nyomja a rendszerváltoztatás idejétől az újgazdagok lelkét . A spontán privatizáció kegyeltjeinek e kis csoportja korlátlanul vehette magához mindazt, amit elődeik elkommunizáltak jogos tulajdonosaiktól . Ugyanazok határozhattak tulajdonviszonyokról, akik korábban is tették . Bankigazgatók korlátlan jogköröket kaptak a hitelezés elbírálásában, így a sajátjaikat helyzetbe hozták, amiből a pártfinanszírozásokat is megoldhatták kényelmesen . Csak a barátaikat, rokonaikat alkalmazták volt állami vállalatok személyzeti igazgatói székéből, amelyet a most kiderített visszaélésekből is jól láthatunk . Úttörő, KISZ és PÁRT vezetők örökös beosztásokat nyertek, magas nyugdíjakat élveznek mind a mai napig . Még Biszku Bélát sem sikerült nyakon ragadni a bestiális megtorlások kieszközlése miatt, a forradalom utáni időkből .



HÍRTV, ECHOTV, BUDAPEST TV, s egyéb nemzetinek mondott félrevezető FIDESZ csatornák sem szolgálnak más érdeket, mint a többi közszolgálatinak mondott televízió programozói . Talán a napraforgószerű Bayer Zsolt egyes nekibuzdulásai a két öregedő közgazdász professzorral, akik még elszólják magukat, de többnyire nem értik saját helyzetüket az emberek, megijednek a nagy számok ijesztő méreteitől . Nagyon sajnálom Kubinyi Tamást, mint ahogyan sokáig sirattam a többi állását veszítő szerkesztőt . Olyan témákat boncolgattak ők, amihez jószerével nem mer nyúlni senki . Mi lesz most ? Fizetni nem sokan fognak, arról már idejekorán tettek a tehetősebbek . Ebben az ,,ELIT" csoportban nincs helye igazságnak, patrióta gondolkodásnak . Fogd be a szád magyar ! Fogyassz ! Nézd amit elébed tesznek, ne válogass . A hullámok elcsitulnak idővel, egy másik mézesmadzagot húznak el előttünk, s mi belefeledkezve az időtöltés megbocsáthatatlan bűneibe, lassan eltávozunk . Helyünkbe új magyarok érkeznek, új gondolatokat tárnak a világ elé, s egyszer majd mindaz valósággá válik, ami miatt elbocsátották ezeket a jó embereket .



VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 289 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.