Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 338 
Töréshatár
  2009-05-31 23:35:26, vasárnap
 
  Töréshatár
2009.05.31.


Dávid Ibolya a héten megdöntötte saját rekordját: egy interjúban másfél perc alatt százhuszonhatszor tudta kimondani Bokros Lajos nevét. Ájult csenddel adóztunk a teljesítménynek, majd vártuk a választ arra a kérdésre, melyik két szóval tudná legjobban összefoglalni az MDF elnöke pártjának választási stratégiáját. Némi zavart csend után Dávid Ibolyán színt váltott a kalap, majd kibökte: Bokros Lajos.

A kampány nem dübörög, csak lassan vánszorog, olyan békebeli, szagtalan módon. A pártok már inkább egymást hergelik, nem bennünket, köszönet érte, reggel a piacon teljes két percig nem hallottam politikával kapcsolatos trágárkodást. Ez is rekord. A kissé tőgymeleg cukkolásból időnként felpattan egy szép vádlijú, esetleg bajuszos bolha,nagyot köhög, aztán visszabújik a meleg szőrcibe. Nem állítjuk, hogy vért szívni, de ha odalöttyen valami, már csak kiliffen a nyelvecske, nehogy veszendőbe menjen.

Legutóbb Dávid az InfoRádiónak arénázott kedvesen, és csupa olyan dolgot mondott, hogy az embernek sajdult a lelke a bizsengetéstől. Például keveset blöffölt. Ez is egy érdekes dolog. Nem mellesleg azért, mert olyan kétértelműen fogalmazott, hogy abba nem lehetett belekötni. Mondatait feltételesbe rakta, ez is hitelességre arra vall, hogy megfelelő higgadtsággal szemléli az MDF (Bokros Lajos) szétcincált jelenét.

"Ha az MDF a június 7-i EP-választáson sikeres lesz, az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy június 8-a után újjáalakuljon a párt frakciója a parlamentben."

Kössön bele, aki tud. Június 8-a után bármikor újjáalakulhat a frakció, ha nem most, akkor húsz év múlva. Ha Bokros velünk, ki ellenünk? Amennyiben pedig mégsem lesz sikeres a párt a választásokon, Herényi majd lekommunikálja, hogy Dávid megmondta, de ha neki nem hisznek, kérdezzék meg Bokrost. Forintosítani nem lehet ugyan Lajost, mert szigorúan valutában nyomja, de Ibolyától megtudhattuk, hogy pártja

"komoly árat fizetett azért, amiért vállalta, hogy legyen vége a hisztérikus, mellébeszélő, az embereket félrevezető politikának, és kiállt a Reformszövetség, valamint saját, a realitásokra épülő válságkezelő programja mellett."

Kétértelmű mondat, de mind a két értelmében teljesen hihető. Herényi már Lengyelnél megizzadhatott, amikor a komoly ár szóba került, persze Bokrosnál más a helyzet, ő az, aki kilóra vesz, nem az, akit kilóra vesznek. Frakcióval mégis szebben menne a kampány is, a frakciónak pedig annyira komoly ára lehet mostanában a demokratáknál, hogy még a festett vigyor is leolvad az arcokról. Másfelől: realitásokra épülő válságkezelő program = Bokros Lajos, akkor pedig a befektetett tőke jó helyen van, hiszen kamatostól térül majd meg. Majd, esetleg június 8-a után. Ha netalán mégis.

És az ember egyszer csak felkapta az arcát a földről, mert Ibolya valami olyan szépet mondott a politikai lemeztektonikáról, amitől még Morvai kezében is megállt az árokásó. Na, ezért szeretjük ezt a Tiszta asszonyt, az ilyen mondatokért, amelyekről üvölt a költészet imádata, és a tükör előtti gyakorlás.

"Az a célunk, hogy a sok törésvonal, amely szétválasztja a magyarokat egy nagy törésvonallá alakuljon át, és a demagógok, illetve a józan realisták között jöjjön létre."


Veszett gondolat, de legalább nem fellegekben járó. Dávid végre megértette, hogy a "Fogjunk össze, nincs helye csatározásnak, mert az ország a legfontosabb" dumának semmilyen létjogosultsága nincs Magyarországon. A szavazóknak ellenségkép kell, mert csak ezzel tudják politikai tökösségüket definiálni. Szép kis harcmezőt vizionál a pártelnök, olyan igazit, Dáviddal és Góliáttal. Csak az a különbség a régi sztorihoz képest, hogy a nagy fickó itt nem ostoba síkagyú, ráadásul golyószóró van a kezében. Ennyit a parittyáról. Halott ügy.

De még ha létre is jönne a Szent Törésvonal, elég hülyén nézne ki a két oldala. Lenne egy bazi nagy terület, ahol kényelmesen ellegelésznek a fideszes, emeszpés, eszdéeszes (ők nem biztos, hogy kajához jutnak), jobbikos csordák. Dús legelők, zsíros föld, patakok, árnyas lombok. Ők a demagógok. A törésvonal másik, nagyon picike oldalán sivatagi MDF-es buckalakók túrják a gyökeret, és nyalogatják a hajnali harmatot. Ők a józan realisták. Szikkadt talaj, ördögszekér, fás rész sehol, csak némi Bokros, de az nem ad elég védelmet a pörzsölő sugarak elől. Kiabálni lehet a másik oldalnak, aztán idő kérdése, hogy a csorda mikor böffent vissza valamit, olyan hangerővel, hogy a politikai törésvonal azonnal odébb csúszik négy és fél métert, begyűrve a realisták kicsiny területét, rajta Dáviddal, Herényivel és a Lengyel Zoltánt pártba csábító, rendkívül hiteles filozófiával. Eltűnnek szem elől, nevüket jegyzi majd a krónika.

És ez még az az eset, "ha" sikerül az EP-s buli. Mi lesz itt, ha nem? Maradt-e még annyi vér a magyar demokratákban, hogy fejeket vegyenek a kudarcért? Felbukkan-e Almássy Kornél szelleme? Lesz olyan tökös fickó, aki kimondja: Antall József szétrúgná a seggünket, ha ezt látná!? Vagy nézik majd, ahogy a léket kapott kicsi csónak szépen elmerül, rajta a büszke realistákkal, sőt, vicces fogadásokat kötnek, vajon hányan élik túl?

Hogy Lajos merre lesz közben? Ő majd fél kézzel a bajuszát fogva felreppen a levegőbe, büszkén tovasiklik, egyenesen a demagógok felé, közben mosolyogva sok szerencsét kíván a fulladáshoz.

Nagy túlélő.


http://holdrablo.blog.hu/2009/05/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő: Kolompár Orbán me
  2009-05-31 23:29:11, vasárnap
 
  Megdöbbentő: Kolompár Orbán mentelmi jogot élvez

Mert csinált magának egy pártot, ami indul az EP-választásokon.
hubatka, v, 2009/05/31 - 20:21



Olvasni tanul

Felfüggesztették Kolompár Orbán és társai ellen folytatott büntetőeljárást a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Kolompár Orbán, a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet, egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, akit június 2-án, kedden jogosulatlan gazdasági előny megszerzése vádjával állítottak volna bíróság elé, június 7-én ugyanis indul az európai parlamenti választásokon. Jelöltként pedig megilleti a mentelmi jog - tájékoztatott a megdöbbentő jogi helyzetről Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára.

Nemcsak Kolompár Orbánt, hanem a per másodrendű vádlottját, a keceli K. Lászlót is indítja az európai parlamenti választásokon az MCF Roma Összefogás Párt, így a másodrendű vádlottat is védi egyelőre a mentelmi jog. Ezért most felfüggesztették a Kecskeméti Városi Bíróságon az eljárást, bár néhány napja még úgy volt, hogy június 2-án, kedden kezdődik a büntetőper.

Mint arról korábban a Független Hírügynökség már beszámolt, a Kecskeméti Ügyészség által még tavaly decemberben benyújtott vádiratban nem csak Kolompár Orbán, hanem felesége, valamint a keceli K. László és a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet adminisztrátorának neve is szerepel. Az ügyészség szerint ugyanis Kolompár Orbán és három társa foglalkoztatási pályázaton elnyert, összesen 7,2 millió forintnyi támogatást használt fel jogosulatlanul.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára elmondta: az európai parlamenti választások eredményétől függ majd a vádlottak elleni büntetőeljárás folytatása. Amennyiben ugyanis mandátumot szerezne Kolompár Orbán, K. László, vagy mindkét cigány politikus, akkor a jelöltekre, illetve képviselőkre vonatkozó mentelmi jog továbbra is megilletné őket, ami új helyzetet hozna az eljárásban. Csak akkor lehetne ugyanis bíróság elé állítani a képviselőket, amennyiben a mentelmi jogukat felfüggesztenék. Ha viszont nem jutnak mandátumhoz június 7-én, akkor folytatja a Kecskeméti Városi Bíróság a jelenleg felfüggesztett eljárást, és új tárgyalási napot tűznek majd ki a perre.

Kolompáréknak tehát tényleg fontos az EP-választás. A rafináltak pedig létrehoznak egy pártot, indítják magukat jelöltként, és így megússzák az elszámoltatást. A cigánybűnözés egy újabb példája a Magyar Köztársaságban.

(Délmagyar.hu nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szollár Enigmája- A Forma 1
  2009-05-31 23:21:50, vasárnap
 
  SZOLLÁR ENIGMÁJA - A FORMA1
2009. május 29. 14:01:38

Karácsonyra kaptam egy internetes rádiót.
Az tudja üzemeltetni, akinek internetes kapcsolata ,,router"-rel működik, és így, ,,wifi" kapcsolattal a házban vagy a lakásban mindenütt van ,,térerő".

Azóta nincs kétségem: az internetes rádióé a jövő, és szinte biztos, hogy rövid, nagyon rövid időn belül megjelenik majd az autókban is. A technológia már megvan hozzá.

E rádióval kristálytisztán fogható minden olyan állomás, amelynek internetes adása is van. A Lánchíd Rádiótól kezdve Peking angol nyelvű hírrádióján át az Okapiig, amely a Kongóban állomásozó ENSZ-erők rádiója.

A beprogramozható távirányító segítségével egy pillanat alatt lehet átkapcsolni az andalító Hawaiian Rainbow csatorna zenéjétől a madagaszkári Vaso Gasy parádés kínálatára.

Csütörtök reggeli ,,szörfözés" közben így sikerült elkapni Szollár Domokos kormányszóvivő felejthetetlen mondatát, amikor arról kérdezték, hogy netán elmaradhat-e a következő Forma 1 verseny, mert nem lesz állami támogatás.

Abba most ne menjünk bele, hogy eddig úgy tudtuk, a zajos cirkusz piaci alapon működik és fedezi önmagát.

Miután nem akartam hinni a fülemnek, hogy egy magát kormánynak tartó intézmény szóvivője így nyilatkozik, ellenőriztem az MR1 Kossuth Rádió internetes archívumában.

Nem volt tévedés. Idézem: ,,A kormány szereti a Hungaroringet...Nem csak a turizmusnak, nem csak az országimázs szempontjából, de minden szempontból egy nagyon jó enigmája, ha lehet így mondani az országnak. A futam viszont sokba kerül".

Ami az enigmát illeti, az sok mindenre alkalmazható, de a legkevésbé a Forma1-re. A görög-latin enigma rejtélyest, rejtvényt, misztikusat jelent, de elsősorban irodalmi formában az ókori görög irodalomban.

A ,,felháborítóan" konzervatív, politikailag csupa helytelen nézeteket valló, csodálatos tollú Nobel-díjas V.S. Naipaul 1987-ben írt The Enigma of Arrival (Az érkezés enigmája) címen pásztori, idillikus hangulatú önéletrajz jellegű könyvet, amikor kibérelt egy csöndes házat valahol az angol tájban. A lapokból árad a nyugalom, a csönd, a hagyomány, a változatlanság, a zöld, a patak csobogása. Akár a Forma1-en.

De van egy másik híres ,,enigma" is. Amikor Churchill ki akarta fejezni a külvilágtól szinte teljesen elszigetelt és csak hivatalos csatornákon elérhető szovjet politika és szovjet társadalom lényegét, azt mondta: ,,Russia is a riddle wrapped in a mystery inside an enigma", vagyis ,,Oroszország egy rejtélyen belüli misztikumba csavart talány". Szintén, akár a Forma1.

Valahol olvastam, hogy Szollár a Budapest Airport szóvivőjeként a sztrájkoló dolgozóknak azt mondta, ,,örüljenek, hogy lyuk van a fenekükön".

Egy biztos: Szollárban és az őt kiválasztó klikkben semmilyen enigma nincs. Csupán olyan egysíkú vulgaritás, amely hánytatóan unalmas.

Lovas István
Brüsszel


Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ellenőrzik a Kárpáti Harsona l
  2009-05-31 23:20:35, vasárnap
 
 
ellenőrzik a Kárpáti Harsona levelezését (IS!!!)

Bizonyíték szerkesztőségünk levelezésének titkos ellenırzésére

http://karpatiharsona.info/images/stories/file/upload_documents/Mail1_BOXOK.pdf


ITT MEGTEKINTHETŐ


http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4 437:bizonyitek-szerkesztseguenk-levelezesenek-titkos-ellenrzesere&catid=86:dr -kollar-lajos-budapest&Itemid=72


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Románia mögött-Magyar nyomor
  2009-05-31 23:12:50, vasárnap
 
  ROMÁNIA MÖGÖTT - MAGYAR NYOMOR
2009. május 28. 16:53:06

Míg az EU 27 országa közül Romániában a lakosságnak ,,csak" 45, Magyarországon és Lettországban a 63 százaléka olyan jövedelemszinten élt, hogy nem engedhet meg magának váratlan kiadásokat, látható az Eurostat, az Európai Bizottság statisztikai hivatalának legújabb jelentésében.



A 2007-re vonatkozó adatok szerint a közüzemi számlák kifizetése is Magyarországon okozza a legnagyobb gondot: a népesség 18 százaléka élt ilyen háztartásban.



Ami a legjobbakat illeti: Svédország 18, Dánia 19 és Portugália 20 százalékkal szerepel azon háztartások között, amelyek nem engedhetnek meg váratlan kiadásokat.



,,Vígaszdíjként" Magyarország 23 százalékkal a negyedik legrosszabb helyen áll azon háztartások között, amelyek nem engedhetik meg maguknak az autóvásárlást.



A legrosszabb hely Romániáé, melyet Lettország és Szlovákia követ. Szlovéniában ez az arány 3 százalék volt, az uniós átlag pedig 4,9 %.

Ami a számítógépeket illeti, az uniós lakosság 68 százaléka élt olyan háztartásban, amelyben volt számítógép, 9 százalék pedig olyanban, ahol azért nem volt, mert nem engedhették meg maguknak. Magyarországon ez az arány 16 százalék volt.





Lovas István

Brüsszel

Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjasok mögé bújva menekül
  2009-05-31 23:09:28, vasárnap
 
 

Nyugdíjasok mögé bújva menekült Lamperth
2009. május 31. 09:57:00

Egy hónap alatt sem sikerült kiderítenie a szocialisták EP-listavezetőjének, mennyi uniós támogatást hívott le hazánk eddig. Göncz Kinga az MSZP juniálisán kampányolt, ahová Lamperth Mónika és az MSZP Tocsik-ügyben érintett egykori pártpénztárnoka is elkísérte. Boldvai László nem árulta el, képviselői fizetéséből hogyan tudja fenntartani több mint 1000 négyzetméteres luxusrezidenciáját.

Kampányrendezvényt és megyei juniálist tartott az MSZP Romhányban. A település díszpolgárát, Lamperth Mónikát és Göncz Kinga EP-listavezetőt pálinkával fogadták.

A rendezvényen ott volt Boldvai László, az MSZP Tocsik-ügyben érintett egykori pártpénztárnoka is. A jelenlegi országgyűlési képviselőt azonban hiába kérdezte a hírTV arról, hogyan tudja fenntartani több mint ezer négyzetméteres villáját a képviselői fizetéséből.

Boldvai ellen egy magánszemély kezdeményezett vagyonosodási eljárást, a szocialisták azonban nem vizsgáltatták ki, miből telik a nógrádi képviselőnek a salgótarjáni rezidenciájára felvett hitelek törlesztésére és a rezsire. Nemcsak Boldvai, az MSZP elnökhelyettese is menekült a hírTV kamerája elől. Lampert Mónika nem kívánt válaszolni a Hír Televízió által feltett kérdésekre. A szocialista politikusnőt idős hölgyek mentették meg a válaszadástól.

Göncz Kinga arra buzdított, hogy június 7-én minél többen menjenek el szavazni. Hozzátette: a kampánykörúton sok olyan információt kapott, amit majd hasznosítani tud európai parlamenti képviselőként. A szocialista politikusnak azt ugyanakkor egy hónap alatt sem sikerült megtudnia, hogy pontosan mennyi uniós támogatást hívott le Magyarország eddig a 8 ezermilliárdos keretből.

,,Nagyon sok szám van, amit ténylegesen kifizettek, az olyan 400 milliárd, de azt tudjuk, hogy ez 2014-ig illetve 16-ig szól, mert van plusz 2 év a források elszámolására, körülbelül 2 ezer milliárd az, amire már ténylegesen szerződéskötések történtek" - nyilatkozta Göncz Kinga MSZP-s EP-listavezető.

A helyiek főzőversenyt is rendeztek, ahol babgulyást, halászlét és pörköltet kínáltak a vendégeknek.

Forrás: Magyar Nemzet Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk remek videóval segíti
  2009-05-31 23:02:30, vasárnap
 
  Olvasónk remek videóval segíti a választást a Fidesz és a Jobbik között

http://kuruc.info/r/34/41344/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Die Zeit írásában kampányman
  2009-05-31 22:47:32, vasárnap
 
  A Die Zeit írásában kampánymanővert sejtet a magyarországi fasizmusveszély emlegetése mögött.



A baloldali német hetilapban Madai Vince A fasizmus rémképe című cikkében vizsgálja, valóban van-e ok a rettegésre Magyarországon. Az egykori keleti tömb legtöbb fiatal demokráciája instabil politikai viszonyoktól szenved. A kormánykoalíciók gyorsan változnak, a szélsőséges pártok viszont viszonylag állandó résztvevői a politikai életnek. Például a nyíltan cigányellenes és magyar gyűlölő Jan Slota Szlovák Nemzeti Pártja, mely egy kétszámjegyű választási eredmény után 2006 óta tagja a kormánykoalíciónak. Egészen másként néz ki a helyzet Magyarországon, ahol eddig szélsőjobboldali pártok nem játszottak szerepet a politikai életben.

Az Orbán Viktor vezette ellenzéki, polgári Fidesz a német politikai spektrumban leginkább a CSU-hoz hasonlítható. A cikk írója azt fejtegeti, hogy Gyurcsány Ferenc egy nyilvánosságra került hangelvételen elismerte, az akkori MSZP és SZDSZ koalíció politikailag teljesen csődöt mondott és a legutolsó választásokon tudatosan megtévesztette a választókat, hogy megnyerje a voksolást. Egyrészt eme politikai csőd következtében a globális pénzügyi válság különösen keményen érinti Magyarországot, másrészt a leleplezés által az addig is mélyen megosztott magyar társadalom politikai klímáját hosszútávra megmérgezték.

A cikk írója szerint az SZDSZ erősen csökkenő népszerűsége miatt a Jobbik ugyan a jelenleg a harmadik erőnek számít, s a friss közvéleménykutatások szerint van esély arra, hogy június 7-én bekerüljön az Európai Parlamentbe. Ezzel szemben a Fidesz 66, az MSZP 20 százalékra számíthat. Egy szélsőjobboldali párt megjelenése a magyar pártrendszerben természetes ok az aggodalomra és figyelmeztetés a néppártok számára. Ha választók 86 százaléka demokratikus pártokra szavaz, akkor csak rémképek felfestésére alkalmasak azok a figyelmeztetések, melyek a fasizmus reneszánszától óvnak. Vagy kampánymanővernek.

MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgári időgép -avagy Így múl
  2009-05-31 22:43:27, vasárnap
 
  Sunday, May 31, 2009
www.WebsiteName.com


Polgári időgép -avagy Így múlik el a világ dicsősége
május 28, 2009 - 11:21 du.


Visszarepültünk az időben? Felcserélődtek a szerepek? Valami ilyesmi jutott az eszembe, amikor a barikád.hu internetes oldalon (http://barikad.hu/node/29755) a Multimédia szekció alatt Kövér László Balatonalmádiban tartott EP-választási fórumát néztem.

Valamit mégiscsak tudhatnak ezek a jobbikosok. A bajusz-berendezésével talán még Bokrost is felülmúló, egykor radikális szókimondásáról elhíresült Kövér László hosszú, elsőre szinte végeláthatatlannak tűnő pillanatokig a Jobbik programját olvassa - ahogyan tőle magától hallhattuk -Vona Gábor tollából. Egy Fidesz rendezvényen! Barátom, ez azé' nem semmi. A csávót leküdték megalázóba. Ráadásul úgy, hogy a szerencsétlen még csak észre sem vette.

Apropó bajusz! A videó bejátszó tanúsága szerint egy röpke szösszenet erejéig becsusszan a képbe Csoszogi, az öreg suszter (vagy annak alteregója) is, aki valóban szóba hozza a politikus pofaszőrzetét, bár ez a cikkünk által tárgyalt problematika szemszögéből nézve teljesen indifferens. Mindenesetre érdekes egy fórum lehetett a' mán szent igaz.

No, de beszéljünk a lényegről!

Arról, hogy pofátlanság-e felszólalnia egy fideszes rendezvényen az egyik konkurens párt helyi főmuftijának, avagy állampolgári jogon neki is jár a “Ius murmorandi" - azaz a morgás joga, hosszasan lehetne polemizálni, amit ez alkalommal most nem teszünk meg. Itt ez - talán hibaszázalékként - megképződött.

És itt van rögtön az első alkalom, amikor az a bizonyos sokat emlegetett biztosíték, hogy úgy mondjam, azonnal kiverődött. Ha tetszik, szinte önmagától, szinte fél-automatikus üzemmódban, a magyar ember zsebében szalonnázás céljából tartott ,,Bugyli" márkájú, bicska típusú evőeszköz szintén hasonló metodika szerinti kinyílásával egyetemben.

,,Na de hát azért mégiscsak kell egy rendes szittya magyar radikális párt, amelyik azért mégiscsak megmondja, ha a Fidesznek ez nem is megy. Aztán 4,3%-ot vitt el a MIÉP 2002-ben. Ha azok a voksok, azoknak a voksoknak csak a fele a Fideszre esik, akkor a Fidesz nyeri a választásokat 2002-ben. Aztán ezt 2006-ban megismételtük. Akkor már nem volt 4,3%, talán 2,2, ha jól emlékszem a MIÉP meg a Jobbik közös listáján, de hát nem tanulunk a bajokból, úgy látszik, ma is remek ajánlatokkal bombázzák Önöket, hogyan lehetne mégis nagyobbakat mondani, mint amit a politikában ténylegesen végre lehetne hajtani."

Eddig az idézet Kövér Lászlótól. Most nézzük meg, hogyan tette helyre pillanatokon belül Kepli Lajos, a Jobbik helyi vezetője a Fidesz országos választmányának elnökét.

,,Én a pontatlan választási matekot kicsit kiigazítanám. Már csak azért is, nehogy itt úgy menjenek haza a jelenlévő emberek, hogy ezzel a téves hittel... Tehát, a 2002-es választásokra visszatérve, 42%-a volt az MSZP-nek és 41 a Fidesz-MDF közös listának, a MIÉP-nek 4%-a. Ha a 41-et és a 4-et összeadjuk, tehát az összes MIÉP-szavazatot hozzáadjuk a Fidesz-MDF listához, az 45%, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek együtt 47%-a volt, tehát akkor sem nyerte volna meg a Fidesz a választásokat.

2006-ban az MSZP-nek volt 43%-a, a Fidesz-KDNP-nek 42%-a, az SZDSZ-nek 6,5%-a. Tehát MSZP-SZDSZ együtt 49%, Fidesz-KDNP együtt 42%, a Harmadik Út 2%-ával együtt is ez elenyésző. Igazából a kérdésem pedig ahhoz kapcsolódna, hogy miért kell most már két, vagy ha úgy tetszik három elbukott választás után ezt a jobboldali egypártrendszer stratégiát erőltetni, s miért nem lehet abból tanulni, hogy ha a jobb oldalon egy párt van és egy párt megy neki a választásoknak, akkor a jobb oldal elbukja a választásokat? És ne baloldalra és jobboldalra osszuk fel az országot, hanem nemzeti, álnemzeti és nemzetellenes erőkre, és hogyha tényleg mindenki, aki a nemzet felemelkedését akarja, összefog, akkor sikerül megbuktatni, de ha arról van szó, hogy a Fidesz jusson be, vagy a Jobbik jusson be akkor nem fog sikerülni. “

So say we all. Vagyis: így szólunk mind.

Ezt kérdezzük mind. Legalábbis mindazok, akik kicsit is józanul gondolkodnak.

Ezt kérdezem én is.

Meg azt is, hogy a Fidesz miért nem tanul a hibáiból, kedves Kövér László? Úgy tűnik, most sem akarnak tudomást venni arról, hogy a nép nem akarja az egy-párt rendszert. Ezen az oldalon sem! Elutasítja azt. Bizony, nem tanulnak a hibáikból. Nem tanulnak abból, hogy két pártból sokkal könnyebben összejön a kétharmad, mint egy pártból. Nem tanulnak abból sem, hogy a másik oldalon már kétszer nyertek választást azzal, hogy a nagypárt mellett mindig ott volt egy kisebb, szatellit párt is. Amolyan biztonsági, vagy vésztartalék gyanánt. A Fidesz mellett meg nem. El is bukták mind a kétszer.

Most is el fogják, ha mindenkit megpróbálnak elüldözni, vagy rossz színben feltüntetni. No, nem arra gondolok, hogy nem fogják megnyerni a választásokat. Meg fogják. Ilyen szar helyzetben az lenne a csoda, hogy ha ezt is, hogy ha innen is el tudnák veszíteni. De nem fogják. Ezúttal hagyják nyerni önöket. Az elbukás szót, most már mindenki számára világos, a kétharmados többség tekintetében használtam. Mert most, jobban, mint bármikor, a kétharmados többség elérése a cél!

Megmondom az őszintét, örülök annak, hogy a körülmények némiképp kényszerpályára lökték az utóbbi időkben tesze-toszáskodó, tutyimutyivá váló, a jogszerűséghez a végletekig ragaszkodó, azt sok esetben a moralitás és az erkölcs fölé helyező ellenzéki ,,néppártot". Gondoljunk csak a román EU-tagság feltétel nélküli megszavazására, vagy az uniós tagállamok közül elsőként a lisszaboni szerződés olvasatlanul történő ratifikálására.

És akkor ettől a társaságtól várjuk a nemzet megvédését? Ugyan kérem! Épeszű ember ezt egy pillanatig sem gondolhatja komolyan. Azok, akik egy ránk erőltetett parancsuralmi, birodalmi berendezkedést előíró jogi rendszert bebetonozó dokumentumot szemrebbenés nélkül, s ami aztán igazán felháborító és vérlázító, olvasatlanul aláírnak, egyszersmind ezzel a mozdulattal hazánkat gyakorlatilag de jure, azaz jogilag, mint nemzetállamot megszüntetik, sok mindenre alkalmasak, de egyre, a haza, a nemzet megvédésére, egész biztosan nem.

Ha van még egy pici, halványan pislákoló reménység arra nézvést, hogy a jelen pillanatban még legnagyobb ellenzéki párt néven futó politikai tömörülés hajlandó a Haza, a Nemzet érdekében történő alkotmányozási folyamat beindítására, akkor bizony kénytelen kelletlen, muszáj lesz együttműködniük az új erőként megjelenő, s ma már gyakorlatilag biztosra vehetően a törvényhozásba bejutó, egyelőre még harmadik erőként, de nagyon könnyen lehet, hogy a végső befutónál második erőként szereplő Jobbikkal.

Én a magam részéről csak reménykedni tudok abban, hogy a végére végre mindenkinek megjön a józan paraszti esze és megfelelően fog cselekedni, azaz összefognak egymással. És még abban is reménykedem, hogy nagyívben tesznek arra, hogy ez az Európai Unióban vagy a mindent mindenkinél jobban tudó médiában ez a frigy eurokonformnak (értsd: szalonképesnek) számít-e, avagy nem.

Megdöbbentő volt számomra az a pártállamot idéző retorika, ahogy Kövér az egykoron ellene ármánykodó Ferenc testvér stílusát felvéve, felteszi a kérdést a Jobbik helyi elnökének, ha már ilyen szépen egyetértünk a programpontok túlnyomó részében, akkor ugyan mi szükség is van önökre? A ,,közösön játékpénzért történő túladás mellett (a vagyonértékesítés, a privatizáció szinonimájaként) a műminiszterelnök kedvenc szavajárása volt amikor aszonta nagy vehemenciával: ,,Én tudom, mi a jó ennek az országnak!" Azt ugyan nem tett hozzá, hogy ,,csak én tudom" vagy azt, hogy ,,nektek meg halványlila segédfogalmatok sincs róla", de a dagadó karotisz (nyaki verőér, ha elvágod, a delikvens biztosan elvérzik) a megemelt hangerő, a heves gesztikuláció, valamint a túlmozgásos ripacskodás nem hagyott kétséget afelől, hogy ez utóbbi kifejezések is hozzáértendőek, s a nagyember ezeket természetesnek veszi.

Kövér úr úgy tűnik megfeledkezett a húsz évvel ezelőtti időkről, amikor ők jártak, járhattak hasonló cipőben. Megfeledkezett arról, hogy honnan indultak anno. Úgy tűnik elfelejtett, de talán korrektebbek vagyunk, ha azt mondjuk, nem is akar már visszanézni. Mint Ali, a kis kéregető, az Égi lépcső című indiai tanmesében, akihez egyszer leereszkedik a csodatévő Dzsinn. Kézen fogja, aztán elindulnak felfelé a csodálatos égi lépcsőn egyre feljebb és feljebb. Időnként megállnak, és a Dzsinn megkérdezi Alit, mit lát, ha visszanéz. Ali pedig arról beszél, hogy látja a társait, a többi szegény koldust, ahogy a porban kéregetnek a napi betevőért. Milyen jó lenne, ha ők is itt lehetnének vele. Ez így megy egy darabig, aztán egyszer csak Ali már nem látja a többieket, hanem csak annyit mond, milyen gyönyörű itt fent.

Azt kérdezed, mi lett a többiekkel, akik lent maradtak? Ezt kérdezem én is. Úgy tűnik Kövér úr és pártja, párttársai, Alihoz hasonlóan olyan magasságokig jutott(ak) el, ahol már nem kíváncsi(ak) a lent maradtakra. Húsz esztendő elegendőnek bizonyult, hogy megkopjanak az emlékek. Pedig örülhetne is! Végre itt egy friss, fiatal társaság. Új gondolatokkal, új szemléletmóddal, legalább a teher egy részét levehetnék a vállukról!

De nem.

A külső szemlélő számára úgy tűnik, itt bizony a legelején el lett döntve minden. Nyilván nem az idők végezetéig tervezték a dolgot, de hogy bebetonozták, atom-biztosra, az hétszentség. Akik a sors, vagy valamilyen más szeszély folytán odakerülhettek a tűz és a konc közelébe, azoknak életük végéig be van biztosítva minden. Boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A gyerekek pedig - akik természetesen nem tehetnek a szülők vétkeiről, bűneiről, de a hasznát annál inkább élvezhetik - nos, majd ők viszik tovább az üzletet. Legalábbis a dolgok mai állása szerint valahogy ez a kép sejlik fel az egyszeri adófizető barom státuszába besorolt állampolgár előtt.

Ráadásul, hogy tetézzem a bajt, asszem épp itt az ideje, hogy rátegyünk még egy lapáttal, ez a gyakorlat, mármint a hatalomnak egyenes ági leszármazáson keresztül történő továbbadása, továbbélése, nem új keletű gyakorlat. Aki járt a Terror Háza Múzeumban az tanúsíthatja. Gondoljunk csak a körmös Bauerre, meg a Pető Iván felmenőire.

Mondanám, hogy csak mostanra jutottunk el odáig, hogy megelégelte a nép az úri huncutságaikat, amikbe majdnem beledöglöttünk, de nem mondom, mert ez nem biztos, hogy igaz. Az is lehet, hogy nekik lett elegük ebből az országból. Az ilyen emberekre jellemző viselkedési forma, hogy amikor mindent feléltek, odébb állnak. Amolyan társadalmi paraziták módjára.

Visszatérve még egy gondolat erejéig Kövér László sajátos leszerepléséhez. Kiábrándító volt hallgatni a szánalmas érvelést. Mondjuk ki: megfogtak öreg! Ha sarkosan akarnék fogalmazni azt is mondhatnám: HAZUDTÁL! A számok, akárcsak a tények, makacs dolgok. Lehet velük vitatkozni, csak nem sok értelme van. Hozhatunk ugyan egy törvényt, amely kimondja, hogy a Magyar Köztársaság területén holnap nulla óra nulla perctől 2+2 az nem 4, hanem 5, de attól az még ugyanúgy 4 marad, mint annak előtte.

Semmitmondó üres közhelyekkel meg jópofizással ezt már nem lehet elütni, ez ide már nem elég. Az embereknek az egy-párt rendszerhez hasonlóan elegük van az üres lózungokból, a semmitmondó ígérgetésekből. A hazudozásból meg aztán végképp elegük van! Ezt a fajta foglalatosságot hagyjuk már meg a politikai ellenfélnek! Járassa le magát vele ő!

A polgári jólét programja ide már nem elég! Ennél több, nemzeti jólét kell! Azt pedig egy elkényelmesedett, a birodalmi érdekrendszerbe tökéletesen, talán túlontúl tökéletesen belesimuló, mindent egybe és összemosó ,,néppárt", de legalábbis olyan, mint amilyenné a Fidesz mára vált, egész biztosan nem fogja tudni biztosítani a Nemzet számára.

Legalábbis egyedül nem. Kell mögéjük, de talán még inkább melléjük valaki, aki időről időre noszogatja őket, ha kell erélyesebben is, hogy ,,Gyerekek! Idő van! Munka van!"

Úgyhogy DOLOGRA!"

Jómagam eddig is tudtam, hova fogom már most is, és ezen túl is behúzni azt a bizonyos x-et, Kövér László balatonalmádi EP-fóruma csak megerősített a döntésemben.

Túlélésünket a sokszínűség, az élet általa kitermelt minták biztosítják. Ha nem sokszínű rendszert üzemeltetünk, nem képződnek minták, melyek biztosíthatják a túlélésünket. Az uniformizáltság könnyen kiismerhető, függőségben tart, egysíkúvá és kiszámíthatóvá tesz, éppen ezért könnyen legyőzhetővé válhatunk. Az egysíkú gondolkodás, a vélemények ütköztetésének, az érdemi vitának a hiánya, a tekintély elven alapuló hatalomgyakorlás könnyen végzetessé válhat. És általában azzá is válik.

Szerény kérés ám egyúttal tiszteletteljes is. Tanuljunk végre a hibáinkból, túl sokszor elkövettük már őket. Jelen állapotunkban pedig nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy állandóan a múltba révedve a ,,csak a szépre emlékezem" nosztalgikus rózsaszín ködében ne vegyük észre a változást. Pedig ha van valami az életben, ami állandó, az a változás. Ha pedig ez így van, már pedig így van, akkor az eltunyulás, az elkényelmesedés luxusát sem engedhetjük meg magunknak. Ha mégis ezt tesszük, akkor viszont ne csodálkozzunk azon, ha erősödik a szélsőség, a radikalizmus (értsd: megjelenik a konkurencia) aki esetleg még nálunk is jobban tudja, hogy mit kéne tenni, vagy nálunk is jobb válaszokat ad a felmerült problémákra. Ha csak ülünk a babérjainkon és a szájtépésen kívül semmi érdemlegeset nem teszünk, könnyen úgy járhatunk, hogy észre sem vesszük, hipp-hopp, s az idő a történelemmel együtt már könnyedén át is lépett felettünk. Ne menjünk vissza a múltba mindannyiszor, de igenis nyúljunk vissza a múlthoz tapasztalatokért, nehogy újra és újra elkövessük annak hibáit.

A Tóth Gy. László által oly sokszor emlegetett szocializáció ezúttal, Kövér László esetében sem tagadható le. Nálunk a kizárólagos igazság, mi vagyunk annak letéteményesei, mostantól kezdve a mi hitbizományunk az ország! Egyáltalán mi szükség van itt rátok? Menjetek haza kis suttyók, nőjetek fel a feladat nagyságához, aztán majd gyertek vissza akkor. És persze azt is mi mondjuk meg, hogy mikor van az, amikor már felnőttetek a feladat nagyságához!

Hát így nehéz lesz összefogni! A tett az első, a szó a második, mondta a néhai fideszes választási szlogen. Hát akkor úgy is kéne viselkedni, kedves fideszes barátaim!

Ja! És még egy rövid megjegyzés a végére azoknak, akik megnézik a kétrészes, élményszámba menő videót. Javítsatok ki ha tévedek, de az én információim szerint, ha a hagyomány állításának hinni szabad, már maguknál a finneknél sem dívik a finn-ugor elmélet, merthogy a tudomány bebizonyította, hogy abból egy szó sem igaz.

Na szevasztok!

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pokorni fél a Fidesz elleni ha
  2009-05-31 22:21:07, vasárnap
 
  Pokorni fél a Fidesz elleni haragtól és hiányolja a bölcsességet pártjából
2009-05-30 10:19 barikád.hu

Kétélű dolog az elszámoltatás Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint, mert mérhetetlen indulat halmozódott fel az elmúlt hét év alatt, amelynek nagy része bárki ellen fordulhat - írta a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában az alelnök úgy fogalmazott: "Most Bajnait meg Gyurcsányt utálják, de fél év múlva majd minket, ha ezeket az indulatokat felkorbácsoljuk". Ugyanakkor hozzátette, hogy a sokat emlegetett következménynélküliséget nem lehet fenntartani, mert olyan mértékben erodálja a közügyeket intézők iránti bizalmat, hogy az már veszélyezteti a működőképességet.

A Fidesz alelnöke szerint nem mindenki látja, mit jelent az, hogy az államadósság a GDP nyolcvan százalékára nőtt. "Sokunkban ott él az illúzió, hogy a Fidesz-kormány ott folytathatja, ahol 2002-ben abbahagyta. Szó sincs róla, sokkal rosszabb a helyzet." Nagyon bölcs politikára lesz szükség, hogy a Fidesz-KDNP sikerrel vigye végig a kormányzati ciklust - tette hozzá.

A barikád most szeretné jelezni olvasóinknak, hogy ez volt az első nyilatkozata a Fidesznek a sorban, amely oda fog vezetni, hogy nem lesz elszámoltatás, ha az ilyen Pokorni féle, mondjuk "konszenzusos" politikusok jönnek vissza.

nol - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 338 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.