Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 599 
Szíria, Oroszország és Irán megleckézteti Izraelt
  2013-05-31 19:31:05, péntek
 
  Szíria, Oroszország és Irán megleckézteti Izraelt
2013, május 31 - 12:28

,,Látva az Irán és Oroszország által az Aszad rezsimnek nyújtott hathatós segítséget, fel kell tételeznünk, hogy Bassár el-Aszad megnyeri a polgárháborút, és továbbra is hivatalában marad."- állapítja meg lemondóan az amerikai külügyi kormányzat elemzője, Michael Young. Így a június közepére Genfbe tervezett béketárgyalások, tekintve, hogy a szír kormányerők egyre inkább felülkerekednek, míg a szír ellenzék máris kijelentette, hogy bojkottálni fogja a tárgyalásokat, eleve kudarcra vannak ítélve.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint semmi realitása sincs annak, hogy a szír kormány engedjen a Szíriai Nemzeti Koalíció követelésének, miszerint a tárgyalások előfeltétele, hogy Aszad távozzon a hatalomból, minden rizikó nélkül kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államok és Izrael most újra ,,elbukott" egy országot.

Már az eszement iraki háborúnak is az volt a célja, hogy Szaddam Huszein eltávolításával ,,demokratikus átalakulás menjen végbe" az országban, értékes piacot nyitva ezzel az amerikai/izraeli tulajdonú multinacionális vállalatok számára. A háború azonban soha nem látott káoszt hozott, szabadjára engedte a vallási ellentéteket, a szektariánus erőszakot. A várt demokratikus átalakulás nemcsak hogy elmaradt, Irak szinte belefullad a napi vérontásba. Az amerikai hadseregnek megszégyenülve kellett hátrahagynia a romba döntött, megtizedelt országot.

De Amerika nem tanult a kudarcból, belevágott az afganisztáni kalandba, amely hasonló balsorsú végzettel járt ránézve. Nem jött ki jobban gyengülő gazdaságának új piacokat kereső Egyesült Államok a CIA vezényelte ,,Arab tavasz" elnevezésű kalandjából sem, de a kudarcot tekintve, úgy tűnik az USA-nak semmi nem elég. Fegyverrel és pénzzel látja azokat a "felkelő" csoportokat, amelyek nagy részét külföldről érkezett zsoldosok, nemritkán a máskor fő ellenségnek tekintett Al Kaida terroristái alkotják. (Az Európai Unió, amely eddig vonakodott mélyebben beavatkozni a szír polgárháborúba, mára szintén beállt a háborúpárti héják sorába, a fegyverembargó feloldásával.)

Az arab országokban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten végbement ,,forradalmak" egyedül Izraelnek kedveznek. A zsidó állam sokkal biztonságosabban érzi magát, ha olyan országok veszik körül, amelyeket polgárháború gyöngít, amelyek polgárai egymást ölik, mintha erős és stabil rezsimekkel kellene szembenéznie. Szíria és Irán szálka Izrael szemében, és láthatóan el van tökélve, hogy addig nem nyugszik, míg ezeket a kormányokat az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia segítségével meg nem dönti.

A szír felségterületen végrehajtott bombázásaival rá akarja kényszeríteni a szír kormányt a válaszlépésre, ami már elegendő okot szolgáltatna egy nemzetközi katonai fellépéshez. Az Irán elleni katonai beavatkozást pedig csupán az izraeli és amerikai kormánypropagandában megfogalmazott, ám a valóságban nem létező iráni atomfegyver elleni fellépéssel akarja kikényszeríteni. Úgy tűnik azonban, hogy hiába teljesít minden izraeli követelést pincsi kutya módjára, a világ vezető államának erejéből már nem futja arra sem, hogy a külföldről irányított szír "ellenzéket" - az orosz és iráni akarat ellenére - bábkormányként hatalomra segítse, arra pedig már végleg nem, hogy egy számára semmi jóval nem kecsegtető iráni háborúba bonyolódjon.

A szír polgárháború fordulópontot jelenthet Izrael állam életében. A libanoni kudarc óta, amit a Hezbollahtól szenvedett el, ez az első olyan lecke, ami arra inti: az erőpolitika alkalmazásának elérte a határait. Kérdés, hogy ez a tapasztalat megakadályozza-e abban, hogy lángba borítsa a térséget.



Ordosz műhely

alfahir.hu


http://alfahir.hu/sziria_oroszorszag_es_iran_megleckezteti_izraelt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét romlott a magyar versenyképesség
  2013-05-31 19:15:30, péntek
 
 
Ismét romlott a magyar versenyképesség

2013. május 31., péntek 18:34

Az IMD által készített versenyképességi rangsorban Magyarország öt helyett csúszott hátrébb, és ezzel az "előkelő" 50. helyett foglalja el. 2010-ben még a 42. helyen álltunk, amely szintén nem túl jó, de a visszaesés azt bizonyítja, hogy az elmúlt három évben nem csak a gazdasági környezet romlott, hanem vele együtt hazánk versenyképessége is.
Miközben a Fidesz arról szónokol, hogy a régió legversenyképesebbje a magyar gazdaság, a valóságban előttünk van Csehország, Lengyelország és az utóbbi két évben már Szlovákia és Ukrajna is

chart-down.sxchu_.jpg

Minden nemzetközi felmérés és adat azt mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan romlott hazánk versenyképessége. Orbán Viktor pedig a Századvég konferenciáján egyesen azzal viccelődött, hogy a Nézőpont és a Századvég felmérései mennyire jó adatokat mutatnak. Kíváncsi lennénk ezeknek a felmérésnek a valóságtartalmára, hiszen ezek az intézetek köztudottan milliárdokat kapnak a kormánytól. Közben tudjuk: az elmúlt három évben egyetlen egy mutató javult: a költségvetési hiány, de ez is csak a nyugdíjvagyon lenyúlása és rengeteg megszorítás árán. Az ország az elmúlt másfél évben recesszióban volt, és a sereghajtók között foglalt helyett, a beruházási ráta történelmi mélyponton van, a tőke áramlik ki az országból. A gazdasági környezet talán sosem volt annyira rossz mint mostanság - leszámítva a válságokat, de az teljesen speciális helyzet -, így nem meglepő, hogy a versenyképességi ranglistánkon is egyre hátrébb csúszunk.

A versenyképességet rengeteg tényező befolyásolja, ezek közül csak néhányat emelnénk, melyek miatt Magyarország képtelen lesz komolyabb előrelépésre, ha nem történik radikális változás:

Adórendszer: az egy munkavállalóra jutó adóteher irreálisan magas Magyarországon, ezek a legtöbb cég képtelen megfizetni a munkaerőt, vagy feketén kell kifizetnie. Az egykulcsos adó a foglalkoztatottak 90 százalékának nettó béréből elvett és drágította az alkalmazásukat.

Bürokrácia: a bürokratikus akadályok hátráltatják a fejlesztéseket és az innovációkat, miközben további adminisztratív költségeket raknak a vállalkozásokra hátára.

K+F hiánya: a K+F tevékenység folyamatosan csökkent az elmúlt években, amely részben arra vezethető vissza, hogy a kormány is megvágta a támogatások (például Innovációs Alap megszüntetése).

Oktatás: az elmúlt években megkezdődött a köz és felsőoktatás leépítése. A brutális forráskivonások és az államilag támogatott helyek felszámolása miatt pedig a minőségi humán tőke már fiatal korban külföldre áramlik. Ezzel a cégek is tisztában vannak így egyre kevesebb olyan beruházást hoznak az országba, amely magas tudást igényel.

Termelékenység: az elmaradott termelési eljárások (K+F hiánya), és az egyre gyengébb minőségű munkaerő miatt (oktatás) a termelékenység már évek óta változatlan.

Infrastruktúra és beruházások: a vállalati és a különadók miatt a cégek egyre kevesebbet költenek innovatív beruházásokra, valamint fejlesztésekre. Nem véletlen, hogy az elmúlt évben 9 százalékkal csökkentek a gazdaságban a beruházások. Az energiaszektorban pedig több, mint 30 százalékos volt a visszaesés.

Korrupció és finanszírozási forrásokhoz való hozzáférés: a korrupció egyre jobban behálózza a hazai politikai és gazdasági szférát, miközben részben ennek, részben a finanszírozási forrásokhoz való hozzáférés gyenge minőségének betudhatóan sokszor azok a vállalatok sem jutnak forráshoz, melyek minden feltételt teljesíteni tudnak. A korrupció a Transparency International szerint is magasabb szintre lépett: az érdekcsoportok foglyul ejtették az államot. Ma már nem csak kijátsszák a törvényeket, hanem a korrupció érdekében írnak törvényeket (legutóbb például a trafik-törvényt...).

Az imént felsorolt változókon egyaránt javítani kellene, hogy hazánk versenyképessége javuljon. Ehhez képest mi jellemezte az elmúlt 3 évet? Egykulcsos adó (semmilyen hatással nem volt a versenyképességre), majd megszorítások, melyek egyes tételei jelentősen rontották hazánk versenyképességét. A miniszterelnök tehát viccelődhet azon, hogy mennyit javultunk 2010 óta, a valóság az, hogy csak zuhant az ország teljesítménye. Minden adat és mutató ezt támasztja alá.

http://egyenlito.blog.hu/2013/05/31/ismet_romlott_a_magyar_versenykepesseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZJA 1%-ával kedveskednek az egyházak Orbán Viktornak
  2013-05-31 19:13:15, péntek
 
 
Az SZJA 1%-ával kedveskednek az egyházak Orbán Viktornak

2013. május 31., péntek

,,Nála jobb helyen nem is lehetne a pénz. Add, Uram, hogy bölcsebben költse el, mint mi!" - áldotta meg az Enter gombot utalás előtt egy egyházi méltóság.

mise OV40.jpg

A kezdeményezéshez eddig valamennyi történelmi, két ének és egy testnevelési egyház is csatlakozott, sőt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még tranzakciós adóját is a miniszterelnöknek ajánlotta 40. születésnapja alkalmából.

http://hircsarda.blog.hu/2013/05/31/az_szja_1_-val_kedveskednek_az_egyhazak_orban _viktornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán attól félt, rosszabbul fog kinézni a tévében
  2013-05-31 18:55:18, péntek
 
 
Orbán attól félt, rosszabbul fog kinézni a tévében
Szerző: laspalmas
- 2013.05.31. 10:01

Mai, 50. születésnapja alkalmából a csúnyagonoszballiberálisgyarmattartó EU már szerdán felköszöntötte a Miniszterelnök Urat: bejelentették, hogy megszüntetik a 2004 óta tartó túlzottdeficit-ejárást hazánk ellen; így a már roppant unalmas elmúltnyolcévezés frissült picit, és az aktuális sikerpropagandával vegyítve megszületett a mondat, miszerint "Magyarország ma jobban teljesít, mint az elmúlt 9 évben."

Orbán Viktor még előző hét szerdán mondta Brüsszelben újságíróknak, hogy szerinte a túlzottdeficit-eljárás alóli biztos kikerülés érdekében a költségvetési zárolások mellett "meg kell lépni", hogy az egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekkel kell megoldani, továbbá "bizonyos adófajtákat" meg kell emelni. Úgy fogalmazott: "ha minden igaz, mire hazaérek, már kézhez kapom az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené". És tényleg, 2 nappal később ki is pakolta az NGM a reklámadó tervezetét "2013.évi ..... törvény a túlzottdeficit-eljárás lezárása érdekében meghozandó intézkedésekről" címmel.

A munkapéldány szerint az adó alanya a reklám közzétevője, alapja a reklám-közzétételi tevékenységéből származó adóévi nettó árbevétel. Adóköteles lenne a külföldi illetőségű szervezetek belföldi fióktelep útján végzett reklám-közzétételi tevékenysége is.

Az adó mértéke sávosan emelkedik, az 1 milliárd forint alatti részre 0 százalék, 1-5 milliárd forint között részre 1 százalék, 5-10 milliárd forint közötti részre 10 százalék, az ezt meghaladó részre 20 százalék.

A reklámközlők - a tervezet szerint - az idén július 20-áig kötelesek megállapítani és bevallani a reklámadót, továbbá két egyenlő részletben, 2013. augusztus 20-áig, illetve 2013. november 20-ig kötelesek azt megfizetni. A későbbiekben a reklámközlőknek május végéig kell az adót bevallaniuk, és július, illetve október 20-ig két részben kell megfizetniük az adóelőleget.

A számokból gyorsan lejött, hogy a 2 kereskedelmi tévé az új adó elsődleges célpontja, a Napi Gazdaság által becsült nyolcmilliárd forintos adóbevételből hatmilliárdot tőlük szedhetnek be, ezen belül is bő négymilliárdot az RTL-től, 1,7 milliárdot pedig a TV2-től. Tulajdonképpen ugyanazon okból. A múlt heti (mostanában keményen oknyomozó) Heti Válasz címlapsztorija szerint az RTL Klubot is birtokló Bertelsmann sajtókonszern ,,veteránjai" alkotják a Fidesz-kritikus tábort az Európai Néppártban, így egy kis büntetés igazán kijár nekik. Az eladósorban lévő, szintén német tulajdonú, veszteséges TV2-t pedig Nyerges Zsolt is szeretné megvenni, és egy új adó belengetése minden bizonnyal jelentősen lejjebb tudja verni a csatorna árát a tárgyalásokon.

Bár múlt héten arról volt szó, hogy csak a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében lenne reklámadó, az eddig is szavahihetőségéről híres kormány Brüsszel szerdai kedvező döntésének dacára is bevezeti. Júliustól.

Giró-Szász András kormányszóvivő közölte tegnap reggel a Ma Reggelben: egyrészt az adóból befolyó 8-10 milliárdos tétel nem elenyésző, másrészt nem ördögtől való a reklámadó, ugyanis Európában 14 országban van ilyen adó. Leszögezte: a kormány nem adja fel a közteherviselésen alapuló gazdaságpolitikáját, s ennek egyik lényege, hogy a piaci szereplőknek is ki kell venni a részüket az állam fenntartásából - mondta. Hozzátette: 170 milliárd forint bevétele van a reklámból a reklámszektornak éves szinten Magyarországon.

Orbán Viktor az Inforádió Aréna című műsorában beszélt tegnap este, többek között erről is:


"A reklámadótól azért hátráltunk vissza többször is, mert attól féltünk, hogy ez a közeg (a média) majd ellenünk fordul, és akkor nem lesz korrekt velünk. Nem azt fogja eljuttatni az emberekhez, ami a valóság meg amit mondunk, és az ellenfélnek fog esetleg kedvezni. Esetleg megígérik nekik az ellenfeleink, hogy majd eltörlik a reklámadót, és akkor ők jobban fognak kinézni a tévében, mi meg rosszabbul" - fejtette ki.

Szerinte azonban eljött a pillanat, amikor a nagyon nagy profitot termelő médiumoknak is szerepet kell vállalniuk a közteherviselésben. Hozzátette: azt tartja igazságosnak, ha a kisebb rádiók és televíziók nem esnek a reklámadó hatálya alá. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár még egyeztet az ügyben a reklámszövetséggel, és "ha esetleg olyan érveket kapunk, amelyek bebizonyítják, hogy rossz úton jár a gondolkodásunk, akkor persze mindent újra lehet gondolni, de a szándékaink elég egyértelműek".



Lázár János, amint egyeztet, el lehet képzelni......

A miniszterelnök urat azonban szeretnénk megnyugtatni, biztos nem fog olyan előfordulni, hogy egy média nem lesz korrekt velük. A kinézetre vonatkozó félelmet nem is értem, hisz ha a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és -elemző főosztálya szerint is kormánypárti túlsúly, sőt egyeduralom van a médiákban, nem mindegy, hogy Mesterházy helyesebb fiatalabb? Ha meg sikerül megvennie Nyergesnek a TV2-t, akkor itt lesz a fideszes médiakánaán, a közmédiák + HírTV + EchoTV mellé lesz egy igazán széles tömegekhez eljutó kereskedelmi tévé is, csak el kell törölni a reklámadót ("nem vált be" például, de "a kormány csökkenti a vállalkozások terheit" indoklás még jobb lenne), és kész.

Sok boldogságot!

http://vastagbor.blog.hu/2013/05/31/orban_attol_felt_rosszabbul_fog_kinezni_a_tev eben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Született május 31-én...
  2013-05-31 18:27:19, péntek
 
  Született május 31-én...

2013.05.31. 13:00


A harc, a küzdelem a lételeme. Eltökéltsége közismert. Nem ismer se kegyelmet, se kompromisszumot.

A béke, a nyugalom nem az ő világa, a párbajban van otthon, akkor érzi magát elemében, ha ellenfélre lel. A konfrontáció a zsigereiben van, nem ismer sem istent, sem embert, ha valakit le kell küzdenie .

A harcban számára nincsenek szabályok, letapos minden útjába eső akadályt. A gesztus szemében csak a gyöngeség jele. Egyetlen cél lebeg a szeme előtt: ellenséget találni és megsemmisíteni. Ha nincs ellenség, értelmetlenné válna az élete.

Nagy rendező! Milliókra tehető azok száma, akik bálványozzák.

Boldog születésnapot, Clint Eastwood!

http://m.cdn.blog.hu/or/orulunkvincent/image/clintnod.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten se tudja, hogy tulajdonképpen hogyan születik a zsarn
  2013-05-31 18:23:44, péntek
 
  2013. május 30., csütörtök
HOGY KÉSZÜL A DESPOTA

Isten se tudja, hogy tulajdonképpen hogyan születik a zsarnok.

Annyi dolog szerencsétlen egybeesése kell hozzá, hogy statisztikailag szinte nulla a valószínűsége, és lám, mégis...
Amikor Győző bácsi, a pártalapszervezet titkára hazavitette ,,C" menetlevéllel a dolomittömböt, melyből két beosztottja aztán az udvaron baráti szívességből kifaragta a bölcsőt, melyben Viktorkát ringatták, száz fogorvosból százegy teli szájjal röhögött volna, ha azt mondja valaki nekik, hogy a kis dakotából az ország miniszterelnöke lesz majd egyszer, a nem is távoli jövőben.
Párttitkár fiának lenni egy faluszéli kőbányában nem volt akkortájt nagy dolog, akkoriban, ha eldobtál egy követ, biztosan párttitkárt találsz vele.
Depersze nem dobtál el, mert maga a gondolat is elborzasztott, hogy mi lesz a következménye, még akár az is megeshet, hogy hiába tartod a kezed magad elé április negyedikén, legfeljebb megrázza Orbán elvtárs: Köszönjük, Magyar elvtárs!
De arra igen jó volt, hogy a kis Viktorka legfogékonyabb gyermekkorában megismerkedhetett a magyar nép immanens tulajdonságát képező szervilizmussal, elnézegethette, ahogy dolgos jómunkásemberek percenként százhúszas nyelvcsapásokkal fejezték ki édesapja és az eszme, nomeg a jutalom iránti elkötelezettségüket.
De párttitkár fiaként megismerkedhetett a korabeli mozgalmi tevékenység mibenlétével is, ami azért kissé eltért a lenini, és alapvetően a kádári ideáltól.
Elvetette a merev formaságokat és a döntéseket egészen közel vitte az élethez, így kapott egyszer apám is kiváló dolgozó jelvényt, meg a szégyen mellé kis pénzt is.
Egyszer, munka után a kocsmában legurítottak egy kori sört, és a háta mögött a párttitkár meg a szakszervezeti titkár éppen az aktuális pedál-medálokat osztották, jó magyar szokás szerint többségét egymás között: kap egyet a Jóska, kapsz egyet te... - erre apám hátrafordult és odaszólt: meg kapok egyet én is.
Kapott.
Szóval meg lehetett ebben a környezetben tanulni az életet, majd a sok nyavalygó értelmiségi között remekül lehetett hasznosítani a tanultakat.
Ha nincs Kádár-rendszer, akkor persze Győző papa soha nem lesz párttitkár, hanem töri buzgón a dolomitot és eszébe sem jut a fiát gimnáziumba küldeni, ellenben gazsulál a bányavezetőnek, hogy hadd jöjjön a Viktorka követ talicskázni tizennégy éves korában.
Így viszont Viktorka kisdobos, majd úttörő lett, maga is bekapcsolódott a munkásmozgalomba, így a gimnáziumban már természetes volt, hogy a KISZ oszlopos tagja lesz, és mivel apukája azzal a két dolgos kőtörő tenyerével beleverte a fejébe, hogy az élet permanens harc, hát egyenruhát is öltött.
Ifjúgárdista lett, meg állítólag még KISZ titkár is - egyik sem jött rosszul az egyetemi felvételinél, de ha például a közösségi elkötelezettséget a helyi plébánián manifesztálja karingben meg füstölő ridiküllel, már nem lett volna ilyen egyértelmű a dolog.
A nagyvárosi lét nem viselte meg Viktorkát, aki meglehetősen ügyesen kacsázott elegáns karikalábain a focipályán, s habár kissé farnehéz volt, de azért elfogadható teljesítményt nyújtott.
Ha - mondjuk - elért volna egy elsőosztályú szintet, ma a fejünk se fájna, akkor ma ő lenne a Viktor bá', a Felcsút ificsapatának edzője, aki meccsek után a helyi vezérszurkolókkal együtt sörözgetett volna a kocsmában.
De a focihoz nem elég a ravaszság meg az erőszakosság, kell az isteni szikra is, így aztán ez sem mentett meg bennünket tőle, pedig az lett volna az ő igazi helye a világban, a szurkolók tisztelték volna és a játékosok is csak a háta mögött mertek volna röhögni rajta, mikor bemutatja a helyes labdavezetést, de a hasától nem látja a labdát.
Felvették az egyetemre, ami nem is csoda, hiszen a család törekvő volt, a pedigré az akkori követelményeknek maximálisan megfelelt, - ma már például nem biztos, hogy örülnének a felvételin, ha kiderülne, hogy ő Ülő Bölény törzséből származik, meg aztán mikor tudná egy kőtörő megfizetni a tandíjat a jogi karon?
Ha nem veszik fel, mert - mondjuk - berúg a felvételi napján, megint csak szerencsénk lehetett volna, a magyar közgazdász-társadalom például éppen így menekült meg tőlem, pedig lehetnék akár most a Vörös Matolcsy is, habár úgy érzem, jobb ez így mindenkinek...
Előfelvételisként ismét folytathatta kedvenc katonásdiját, csak az volt a baj, hogy kiderült, nem ő a tábornok az alakulatnál, ez persze fegyelmezetlenségekre késztette, de - hálistennek - miután egyszer-kétszer elbeszélgetett a vallás és a sorkatonák viszonyáról a Magyar Néphadseregben az alakulat elhárító-tisztjével, nagyobb baja nem esett.
Ha az elhárító-tiszt előrelátóbb, akkor talán hősünket áthelyezik kis időre ahhoz az alakulathoz, melyben előírás szerint minden helyváltoztatásnak futólépésben kellett megtörténnie, ez újabb fegyelemsértésekre sarkallja és esetleg hosszabb időre is elteszik, mint a befőttet és akkor ugyancsak megmenekül az ország.
De megint nem volt szerencsénk, és egy darabig hősünk is ezt a feelinget mondhatta magáénak, mert bár strapabíró volt, de a fővárosi környezet megviselte.
Kilógott belőle, mint prímás farka a gatyából a viccben (Hé! Kilóg a farka!
Nem ismerem, de dúdolja csak!) legfőképpen önmaga miatt, merthogy a pestiek szokás szerint szartak a fejére, ő meg ezt személyes sérelemként élte meg, meg talán az is kifárasztotta, hogy amikor végigment a Rákóczi úton, akkor mindenkinek köszönt és nem köszöntek vissza neki.
Arról nem szólva, hogy hiába költözött Pestre, nem hívták meg a Fradi nagycsapatába, de még a kicsibe sem, úgy érezhette, elkallódott.
Aztán összetalálkozott a kollégiumban a többi suttyóval és végre hazai vizeken érezhette magát, a megszokott fészekmelegben, a fingóversenyek és a nagy rókázások honában, ahol még a nőkért is lehetett verekedni - mecsoda megkönnyebbülés lehetett!
Ehhez jöttek még olyan plusz jótétemények is, mint egy Kéri vagy egy Stumpf, meg a Stumpf apósa, a kommunista belügyminiszter, akinek az árnyékában vígan lehetett forradalmárkodni.
Ha Stumpf apósa - mondjuk - klasszika-filológiát tanít valahol, akkor meglehet, hogy az első hőbörgésük után irgalmatlanul seggberugják őket, de hát Stumpf apósa belügyminiszter volt, így aztán annyit idétlenkedhettek, amennyit csak akartak, még mindig tét nélkül, mi meg így jártunk.
A pénz persze bonyolította a viszonyokat, mikor kiderült, hogy a bohóckodásban rengeteg pénz van, akkor elkezdett odafigyelni.
Persze, ha Andropov jobban bírta volna a gyűrődést, akkor nem jön Gorbacsov és meglehet, a mi Vezérünk ma vállalati párttitkár a Szaru és Pata Műveknél, de Andropov - eléggé el nem ítélhető módon meghalt, Gorbacsov meg demokrata volt - a mai magyar viszonyok ismeretében ez tökéletesen megmagyarázza a Szovjetunió összeomlását.
Így aztán hősünk megkezdhette a hosszú menetelést a hatalom felé, először magáévá tette Anikó asszonyt, majd a Fideszt, és fegyelmet tartott, aki nem viselkedett előírásszerűen, az vagy keresztülesett a vak komondoron, vagy mehetett világgá a pártból, mely akkor még azért kismértékben különbözött a mi Csodacsatárunktól.
Ha lett volna valaki, aki elküldi az anyja csipájába, mikor nem számolt el a székház-pénzzel, talán még meg lehetett volna állítani, de azóta ennek a kis szociopatának senki nem mer ellentmondani, mert már ismerik a gátlástalanságát, az erőszakosságát, azt a drága jó bosszúálló természetét.
Hát őt dobta nekünk a gép.
Ma ötven éves, és bár rendszeres elemcserére szorul, de hajtja a hatalom és pénzvágy, mindenképpen le akarja nyomni IV. Bélát, ő akar lenni a harmadik honalapító.
Kevés szabadidejében ül az íróasztalánál és a történelemkönyvben minden nevet kifest korrektorral, Kerényi pedig már készíti a Színes Nagy Magyar Nemzeti Történelmi Arcképcsarnok című albumot, melynek minden lapján Orbán Viktor portréja lesz látható, alatta hőstetteinek felsorolása fog szerepelni.
Például Orbán Viktor ledöfi Barrosot, Orbán Viktor körbekiabálja a gaz Gyurcsányt és így tovább.
Mondom én, szerencsétlen egy ország ez, nekünk Oszvaldból is csak egy Marika jutott...
Születésnapjára hadd ne kívánjak semmit, mindketten jobban járunk...

http://www.pupublogja.hu/2013/05/hogy-keszul-despota.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorsan előálló fizikai rosszullét fog el a zsidók közt" - n
  2013-05-31 18:02:40, péntek
 
  2013-05-31. 16:25
"Gyorsan előálló fizikai rosszullét fog el a zsidók közt" - nyílt levél Tarlósnak az antiszemita Móricz Zsigmond ügyében

"Idegen faj idegen fajon nem uralkodhatik"

Tisztelt Főpolgármester Úr!
2013. május 29-én a fővárosi közgyűlés döntött arról, hogy a jövőben Tormay Cécile írónő nevét viseli egy II. kerületi, kicsiny méretű közterület. A döntés ellen azonnal tiltakozott a Mazsihisz, majd külön levélben emelte föl szavát az említett zsidó szervezet leendő elnöke, Horovitz Tamás úr, a debreceni zsidó hitközség elnöke. E sorok írása közben értesültem arról, hogy már a Zsidó Világkongresszus (WJC) is foglalkozik az üggyel: Ronald S. Lauder WJC-elnök (s világszerte ismert Tormay-kutató) megdöbbenve értesült az Ön által vezetett testület döntéséről.
A tiltakozás hatására Főpolgármester Úr csütörtökön bejelentette, hogy a szerdai döntés felülvizsgálatát kezdeményezi, s állásfoglalást kér a Magyar Tudományos Akadémiától. Mivel öntudatos magyar állampolgárként én is felelősséget érzek hazánk jelenéért és jövőjéért, mivel határozott álláspontom szerint a múlt bűneivel való fáradhatatlan szembenézés reggeltől estig kötelező parancs minden magyar ember számára, ezért azt kérem Öntől: a fővárosi közgyűlés vizsgálja felül valamennyi közterület, közintézmény stb. elnevezését. Köztudott ugyanis, hogy több meggyőződéses antiszemitáról és rasszistáról neveztek el utcákat, tereket - a szobrokról vagy a Liszt Ferenc Repülőtérről nem is beszélve. A korábbi, sötét, intoleráns századokban ugyanis nagyjaink elsöprő többsége valamilyen számomra felfoghatatlan okból kifolyólag egyáltalán nem volt jó véleménnyel a derék zsidóságról, sőt ennek még tapintatlanul úton-útfélen hangot is adott...
Jelen levelemben mindössze Móricz Zsigmondra szeretném felhívni főpolgármester úr figyelmét. Ez a rasszista, antiszemita író sajnos még ma is közmegbecsülésnek örvend szerte az országban. Budapest egyik legforgalmasabb tere az ő nevét viseli, sőt iskolát is elneveztek róla. Tűrhetetlennek tartom, hogy a Holokauszt Emlékév küszöbén ennek az antiszemita írónak a nyomait még nem tüntették el Budapestről. Itt az idő!
Zoom
Móricz és Csibe Leányfalun
Tormay Cécile 1918-19-es naplója miatt került a szégyenpadra. Bizonyára tudja, Móricz Zsigmond is írt naplót. A Tanácsköztársaság idején, 1919. július 27-én többek között az alábbi döbbenetes sorokat jegyezte fel füzetébe:

Két zsidó ül a hajón velem szemben. Valami rákényszerít, a most bennem forrongó tűnődések a zsidóság szerepéről, hogy erősen nézzem őket, s megállapítsam a lényüket.
Az egyik lehet 62 éves, a másik 36. Lehetnek apa és fiú is, bár a mi gyakorlatlan, keresztyén szemünknek minden két zsidóban van annyi hasonlóság, amennyit ritkán látni ker. családtagok közt.
Orruk, fülük nagy, szájuk furcsa, alsó ajkuk előredagad; olyan száj, amelyet mindig undorral láttam, úgy hogy el kellett fordítani róla a szemem. Hányásinger támadt a torkomban ettől a szájtól s mivel ösztönszerűleg mindig védekeztem attól, hogy a kellemetlen képzetekkel, halál, betegség, undor dolgaival foglalkozzam, nem is tudnám, miért: de most rájöttem, a megfigyelés erőszakja alatt, hogy ez az undor erotikus. Ez a száj erotikus tapadást ígér, s ez homosexuális iszonyt kelt.
Szemük apró s olyan szem, amit folyton csipásnak látunk. Vastag szemöldök, középen kettős ránc. Óriási áll a fiatalnál, az öregnél viszont korcs, degenerált kiscsontú áll a lefittyent ajak alatt. A fiatal nagy álla miatt olyan pofoncsapott fej, az öreg pedig egy kis vakarcs héjafej.
/.../
Nem éreztem soha külön szagát a zsidónak, de nem hiszem, hogy ne volna szaguk: faji szag, ami nekik nyilván izgató s kellemes, és más fajra izgatóan félelmes. Bűzös jelenség ez a két test. Kell, hogy valami penetráns szag jöjjön ki belőlük. Másképp nem érteni azt a gyorsan előálló fizikai rosszullétet, ami elfog a zsidók közt. Mikor a Szovjetházban voltam, ugyanolyan émelyítő hányásinger fogott el, mint mikor egyszer-kétszer a zsinagógában néztem őket, vagy egyáltalán nagy tömeg zsidót éreztem meg egy tömegben magam körül.
/.../
A zsidó azonnal, egyénileg s rögtön, ebben a percben érvényesülni akar. Várakozás nélkül, türelem nélkül, beosztás nélkül rögtön, mindent, mohón akar bekapni. Nincs ideje ideálokért, eszmékért, ábrándért dolgozni, nincs ideje várni, tűrni, nélkülözni: ő amit rögtön meg tud csinálni, azt rögtön meg is csinálja. Vadul, nyersen, mindenki rovására, tele akarja szívni magát, felfúvódni, élvezni, kiélni, kéjelegni, tobzódni, hányásig zabálni és felpuffadásig uralkodni.
/.../
Azt mondta egy csaknem százéves paraszt nekem a millenium évében: ,,aki nem tud tűrni, nem fog uralkodni".
A zsidóság, míg tűrni meg nem tanul ideálokért, távoli célért: addig nem fog az idegen fajú néptömegen uralkodni.
A zsidóság a saját faji céljaiért igen, azért tudott tűrni. Csaknem két teljes ezredévet élt át idegen fajok közt szétszórva, és nem olvadt be, nem tűnt el: fenntartotta magát a jövőre, az egész világon, a világ minden népén való uralkodásra.
Ma úgy látszik, mintha megjött volna az alkalom, az ezredéves álom beteljesedésére: s mikor megjött az idő, kitűnik a cél hiábavalósága. Idegen faj idegen fajon nem uralkodhatik. Azt leigázhatja, lenyűgözheti, kiszipolyozhatja, de nem lesz vezetője."
(Móricz Zsigmond: Naplójegyzetek, 1919. Bp, 2006., 177-186. o.)

Ilyen s ehhez hasonló szörnyű szavakat, mondatokat írt le 1919-ben Móricz Zsigmond, akinek az életműve ma is tananyag a magyar iskolákban. ,,Nem lehet számunkra példakép, és nem viselheti közterület sem a nevét annak, aki műveiben zsidózik, uszít és a fasizmus ideológiáját népszerűsíti" - fogalmazott levelében Horovitz Tamás hitközségi elnök úr. A fent idézett sorok bizonyára Önt is meggyőzik arról, hogy nem állhatunk meg félúton: Móricz és a többi antiszemita szerző sem lehet példakép, nevüket nem viselheti közterület.
Végezetül engedje meg, hogy még egy apró részletet idézzek Móricz Zsigmond rasszista bejegyzésektől hemzsegő naplójából:

,,A szatmári állomáson elkezd kiabálni valaki, hogy Schvarz, Svarc! Egy zsidó kidugja a fejét, s abban a pillanatban rémes pofont kap. Elkezd lamentálni, hogy ő hogy jut ehhez a pofonhoz. Bepöröli az illetőt. A bíró azt kérdi: Maga Schvartz? Nem, mér volnék én Swarz? - Úgy, ha maga nem Svarc, akkor mér dugta ki a fejét? Elmehet."
(187. o.)

E sorok olvastán ugyancsak méltán pirulhat orcánk. Hála Istennek, ma már nincsenek ilyen felelőtlen bírók és egyéb közszolgák. Igenis ki kell dugni a fejünket, akár Schvartz, akár Tarlós a nevünk.
Bölcs döntésében bízva maradok tisztelettel:
Bistrán Demeter
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
- Reformkori antiszemita kiskáté - Miként vélekedtek dicső eleink a zsidóságról?
- Zsidó nemzetkarakterológia egy szellemóriás virtuóz klaviatúra-háttérjátékával
- Miképp invitálták a korabeli liberálisok a galíciánereket Új-Kánaán földjére?

További részletek: http://kuruc.info/r/6/112988/#ixzz2Ut2RUJ3x
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska Lajosnak épp jól jön, hogy a kormány közbenyúlt
  2013-05-31 17:53:29, péntek
 
  Simicska Lajosnak épp jól jön, hogy a kormány közbenyúlt


Galambos Péter|2013. 05. 30., 12:41|Utolsó módosítás:2013. 05. 30., 14:41|


A legutolsó pillanatban vonta vissza egy eddig látványosan hajtogatott tervét a Fidesz. Nem kell leszedni a közúti közlekedés megzavarására alkalmas hirdetőtáblákat, amivel pont jól járnak a kormány kedvenc köztéri hirdetőcégei.

Tavalyelőtt kezdte, majd 2012-ben folytatta a kormány az utak mellé kihelyezett óriásplakátok, táblák elleni hadjáratát. A hirdetések elvonják az autósok figyelmét - szólt az érvelés. A törvénymódosítások illegálissá nyilvánították többek között a villanyoszlopokra szerelt reklámtáblákat és a lakott területen kívüli óriásplakátokat. Most azonban az utóbbiak egy részének fennmaradását engedélyezik - pont ez az a piac, ahol Simicska Lajosnak és Nyerges Zsoltnak jelentős érdekeltségei vannak. Simicska a kilencvenes évek közepén a Fidesz gazdasági igazgatója volt, és a párt több politikusa szerint jelenleg is fontos gazdasági háttérembernek számít, Nyerges Zsolt pedig egy vele szorosan együttműködő, kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd.

Először csak türelmi időt kaptak volna 2014 végéig bizonyos útszéli táblák (azok a lakott területen kívüli, legfeljebb 12 négyzetméteres óriásplakátok, amelyeket 2010 végéig közútkezelői engedéllyel helyeztek ki). A javaslatot Manninger Jenő fideszes képviselő nyújtotta be.

A módosító indoklásában az a nehezen értelmezhető kitétel állt magyarázatként, hogy "a törvényi szigorításokat megelőzően engedéllyel kihelyezett reklámok hatósági eljárása kezelhetetlenné vált, ezért szükséges volt átmeneti ideig való fennmaradásuk tudomásulvétele". Az nem derült ki belőle, mitől vált kezelhetetlenné a hatósági eljárás. (Manninger Jenőt kerestük telefonon, munkatársa hétfő délután visszahívást ígért, cikkünk megjelenéséig ez nem történt meg.)

Némethné segítő keze

A képviselő indítványát a parlament nagy többséggel támogatta, így bekerült az egységes javaslatba, de hiába: az utolsó pillanatban a kormány átírta. Németh Lászlóné fejlesztési miniszter május 24-ei, zárószavazás előtti módosító indítványa az ideiglenes fennmaradási engedély határidejét kivette a szövegből, így a 2010 vége előtt kihelyezett plakáthelyek végleg kint maradhatnak. A törvényt az Országgyűlés hétfőn este ebben a formában megszavazta.

Az ily módon korlátlan időre szóló kivételezést a miniszter által jegyzett javaslat azzal indokolja, hogy "a kivételesség biztosítása nem fér össze a jogbiztonság követelményével", továbbá azzal, hogy "az érintettek (táblatulajdonosok, hirdetők, közútkezelők, hatóság) részéről beérkezett tapasztalatok alapján" szükséges.

Megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy pontosan milyen tapasztalatokról van szó, illetve mitől kevésbé veszélyes egy plakát, ha 2010. december 31. előtt helyezték ki. A minisztérium válaszában úgy érvel, hogy 2010 után már szigorúbbak lettek a szabályok, az előtte kihelyezett táblákat viszont túl nagy erőfeszítés árán lehetne csak eltüntetni. "Az ügyek jelentős részében a magyar külterületi birtokviszonyok, telekhatárok, geodéziai felmérések pontossága, a különféle hozzájárulások és engedélyek összhangja, érvényességi idejük, átruházási lehetőségeik, az eltérő regionális eljárások közti különbségek, a fellebbezési eljárások időigénye akadályozta a végrehajtást. A hatóságokat terhelő, több esetben kezelhetetlen mennyiségű feladat, egyes eljárások eredménytelensége miatt vált logikussá egy kezdő időpont kijelölése" - írják. Az NFM-nél abban bíznak, hogy a régi táblák szép lassan kikopnak majd.

Máshol maradt a szigor

A települések lámpáira, villanyoszlopaira szerelt kandelábertáblákat - az útszéli óriásplakátokkal szemben - azonban a kihelyezés időpontjától függetlenül le kellett szerelni tavaly augusztus óta, és a 12 négyzetméternél nagyobb út menti táblákat sem kíméli a mostani enyhítés. (Korábbi cikkünk erről a piacról és az ESMA plakátcég küzdelmeiről itt olvasható.)

A óriásplakát-piac egy jelentős része Fidesz-közeli üzletemberekhez kötődő cégek kezében van, amelyek egyébként sem kandeláberreklámokkal, sem 12 négyzetméternél nagyobb táblákkal nem foglalkoznak.

A Publimont nevű cég Simicska Lajos és üzlettársa, Nyerges Zsolt érdekeltsége. Ez az a cég, amelynél a kormányváltás óta az állami vállalatok nagy része a leginkább szereti elkölteni a hirdetésre szánt pénzét, sokmilliárdos nagyságrendben (erről bővebben itt olvashat). A társaság 2011-ben egymilliárd forintos nyereséget ért el, melyet mindjárt ki is fizetett osztalékként a tulajdonosoknak.

Egy másik szereplő, az Euro AWK szintén azon kevés cég közé tartozik, amelyek felületeire a kormányváltás óta is kerültek ki nagyobb állami hirdetők plakátjai. Résztulajdonosa Fonyó Károly, aki 2011-ben a Metropol című ingyenes napilap tulajdonosa is lett. A tavalyi első félévben a Publimont és az Euro AWK vitte el a közterületi reklámpiacon elköltött állami pénz 80 százalékát.

Simicskáéké a piac jó része

Egy közterületi reklámpiacon dolgozó szakembertől kapott adatok alapján a közterületi reklámpiacon 14-15 milliárd forint forgalmú Epamedia a piacvezető. Ez a cég megközelítőleg a teljes piac 35 százalékát birtokolja. A második legnagyobb a Publimont (25%), a harmadik az Euro-AWK (10%). A maradékon osztoznak a többiek. Ezen adatokkal egybevágóan a Kreatív egy éve az Outdoor Media Audit Kft. felmérésére hivatkozva azt írta: 2012 áprilisában az Epamedia felületek szerinti országos részesedése 35 százalék volt, a Publimonté 26 százalék, az Euro-AWK-é 10 százalék.

A közterületi reklámpiacot megnyirbáló, 2010 végén beterjesztett törvényt Fellegi Tamás akkori fejlesztési miniszter nyújtotta be, de a Kreatív értesülése szerint főként Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár bábáskodott körülötte. Schváb Zoltán a kinevezése előtt a Közgép építési, tervezési és vasúti igazgatói pozícióját töltötte be - az állami tendereken a kormányváltás óta taroló építőipari vállalatról tavaly április óta tudható, hogy Simicska Lajos tulajdonában van.

http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20130528-kozteruleti-reklamok-az-oriasplakatok nal-engedekeny-lett-a-kormany.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: “A közmunkabér nem egy vastag fizetés, nagyon
  2013-05-31 17:48:43, péntek
 
  Készítette: Ibolya Kádár
Döbrögi: “A közmunkabér nem egy vastag fizetés, nagyon nehéz abból megélni, ha egyáltalán lehetséges"Döbrögi tegnap az InfoRádió Aréna című műsorában fröcsögte önnön nagyságát. Véget nem érő ömlengései során-nyugodtan kijelenthetjük-semmi értelmeset nem vartyogott. Magyarán tehát ő maga is belegondol néha, hogy havi 47 ezer forintból megélni nem lehet-legfeljebb csak éhendögleni.
Viszont érzékeltette: nem is a pénz a lényeg őszerinte, hanem az, hogy dolgozzon a magyar.
Tesz is mindkét ügyben!
Kiajánlja a magyarokat néhány-a rabszolgákat foglalkoztatni hajlandó multinak meg nyalonc földbirtokosainak, no meg a stadionépitőknek-oszt' jónapot. Dögöljenek éhen, vagy fagyjanak meg-de munkát azt tud nekik adni!
Pénz meg minek?
Egy kifosztásra szánt népet nem kell megfizetni!
Születésnapja alkalmából nagyon sajnálom hogy nem rohadt bele a rohadt anyjába!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így kell ezt: Almádiban a szülők kérésére az igazgató kitilt
  2013-05-31 17:47:08, péntek
 
  2013-05-31. 14:13
Így kell ezt: Almádiban a szülők kérésére az igazgató kitiltotta Hellert az iskolából

A tervek szerint a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban tartott volna etikáról előadást angol nyelven Heller Ágnes, végül a program meghiúsult, az intézmény vezetője nem engedélyezte azt.

A gimnázium az első megyei állomás lett volna - legalábbis a szervezők terve szerint. Nóvánvaztörcsör Ágnes először Veszprémben beszélt angol nyelven az etikáról (pontosabban az etika zsidó értelmezéséről - a szerk.), majd Várpalotára látogatott, ahol a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában az Etikáról és erkölcsről címmel fejtette ki magasröptű gondolatait.
Az almádi gimnázium bátor igazgatója azonban elmondta: megkeresték a szervezők, és ő saját hatáskörében döntött arról, hogy nem adnak helyt a rendezvénynek. Gránásiné Bácsi Tünde hozzátette: a tervezett rendezvénnyel kapcsolatban érkeztek hozzá szülői vélemények, ezek hatására hozta meg döntését, hogy ne tartsák meg az angol nyelvű órát.
Elképzelhető, hogy hamarosan beindul a zsidó hisztériagépezet, de valószínűleg csak vasárnap, mert lassan kezdődik a sabbat...
(Kuruc.info - Veol nyomán)
Kapcsolódó:
- Üzenet Helleréknek az ELTE-n: "Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek! Üdvözlettel: a magyar hallgatók"
- Heller Ágnes is kap holokárpótlást - derült ki a Gaudit mocskoló kerekasztal-beszélgetésből
- "Te büdös zsidó féreg, menj Izraelbe!" - Percenként kapott egy olvasói visszajelzést Heller Ági

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112981/#ixzz2UsyXXnGb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/60 oldal   Bejegyzések száma: 599 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.