Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 558 
Egy átlagos családnak körülbelül százezer forinttal nőttek m
  2013-06-30 22:18:05, vasárnap
 
  Egy átlagos családnak körülbelül százezer forinttal nőttek meg azok a kiadásai, amelyeket ilyen vagy olyan módon az állami költségvetésbe kell befizetnie. Miközben a reálbérek folyamatosan csökkennek, az elmúlt évben 3,5 százalékkal csökkentek, és az adóterhelés többszöröse annak, mint a kormányváltás idején volt.
Nézzük sorban:
• az áfát növelték 27 százalékra,
• az egyszerűsített vállalkozói adót 37 százalékra,
• emelték a jövedéki adót,
• emelték a cégautóadót,
• emelték az illetékeket, a bírságokat.
• Emelték a környezetvédelmi termékdíjat,
• az egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot,
• emelték a munkavállalói nyugdíjjárulékot,
• és a szociális hozzájárulási adót vezették be a társadalombiztosítási járulék helyett.
És mi az a nyolc új adó, amely közvetlenül az emberekre rakódott rá?
• Ez a chipsadó,
• ez a sárgacsekk-adó,
• a telefonadó, x2
• a tranzakciós illeték x2
• a biztosítási adó,
• a baleseti adó,
• a közműadó,
• a bankadó áthárított része,
• az ágazati különadók áthárított hatásai.
Itthon pedig kivetették a kommunális adónak nevezett ingatlanadót.
Bevezették a fizetőparkolást és még egy kicsit mutyiztak is vele.

• a szociális gázár-támogatást megszüntették még a ciklus elején, ez mindjárt 20 százalékos emelkedést jelentett a családok nagy részének, és ahhoz képest még 17 százalékkal emelkedett a gáz ára, ez 37, ebből fognak most önök 10-et visszaadni, ha vissza tudnak adni, ebből adódóan még mindig 27 százalékkal több a családok megélhetési költségre fordított összege.

Kit néztek ti hülyének?!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maradt-e bármi oka Magyarországnak arra, hogy az EU tagja ma
  2013-06-30 22:10:19, vasárnap
 
  Maradt-e bármi oka Magyarországnak arra, hogy az EU tagja maradjon?

https://www.youtube.com/watch?v=Lwyrdh_bfw0

"Maradt-e bármi oka Magyarországnak arra, hogy az EU tagja maradjon?" - kérdezte Morvai Krisztina az Európai Bizottság tagjaitól, miután ma az EU pénzügyminiszterei 145 milliárd forintnyi kohéziós pénzt vettek el Magyarországtól. A képviselőnő rámutatott, hogy a földmoratórium lejárta után a nyugati befektetők szereznék meg a magyar termőföldet, miközben kohéziós pénzeinket elveszik, hazánkat pedig minden vonalon gyarmatosítják. Rákérdezett, hogy vajon az uniós főbürokraták hallottak-e már 1956-ról és a magyar szabadságszeretetről. Andor László, magyar uniós biztos (akit a Bajnai-kormány nevezett ki) higgadtságra intette Morvait és mindazokat az egyre növekvő magyar tömegeket, akik pontosan a higgadt mérlegelés után teszik fel a címben szereplő kérdést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdokat vesz el az oktatástól a kormány
  2013-06-30 22:09:08, vasárnap
 
 
Milliárdokat vesz el az oktatástól a kormány
2013. június 29., szombat 19:42 Kiss Melinda - Napi gazdaság

Az első Varga-csomagban bejelentett zárolások miatt hatmilliárd forintot kell visszatartania a nemzetgazdasági tárcának a Nemzeti Foglalkoztatási Alap költségvetéséből. A szaktárca szerint ezt főleg a szak- és felnőttképzési alaprész terhére teljesítik majd.

Az általános kormányzati takarékosság jegyében még az előző Varga-csomagban meghirdetett takarékossági intézkedések között rendeltek el minden tárca, és az elkülönített alapok számára zárolásokat. Az elsősorban munkaadói befizetésekből feltöltött Nemzeti Foglalkoztatási Alap (lánykori nevén Munkaerőpiaci Alap) költségvetését a tavaly év végén elfogadott költségvetési törvény eleve deficitesre tervezte, bevételi előirányzatát 319 140,6 milliárd, kiadási oldalát 345 140,6 milliárd, hiányát pedig 26 milliárd forintban szabva meg. Az alap az előző kormányok idején egyébként rendre szufficites volt, bár a többletet előszeretettel vitték el a kabinetek az év végi zárolások büdzséjavító céljaira.

A 6 milliárdos zárolás egyenlegjavító intézkedéseit az NGM a kiadási előirányzatok közül az egyenlegtartási és kockázatkezelési keret, illetve a képzési alaprész szakképzési és felnőttképzési támogatásai rovására tervezi megvalósítani - derült ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Szél Bernadett írásbeli kérdésére adott, a parlament honlapján olvasható válaszából. A tervezett intézkedések eredményeképp az egyenlegtartási keret 2,919 milliárdos keretét 2 milliárddal, míg a képzési alaprészt 4 milliárd forinttal kurtítják meg.

A szakképzési alaprész esetében az első félvére 21 milliárd forintnyi kötelezettségvállalást engedélyez a törvény, a zárolást pedig a második félévre a szakképzési hozzájárulás befizetések teljesülése függvényében rendelkezésre álló 6,5 milliárd forint terhére valósítják meg. Ez jó eséllyel azt jelenti, hogy a második félévben alig indítható majd nemzeti költségvetésből finanszírozott, foglalkoztathatóságot javító képzési program.

Ugyan az államtitkár válasza szerint a kormány számára "természetesen" továbbra is kiemelt fontosságú a munkahelyteremtés és a foglalkoztatási szempontok a gazdaság- és területfejlesztés, valamint a gazdaságélénkítés során, és hogy a tervezett megszorítás a foglalkoztatáspolitika kitűzött céljainak elérését nem befolyásolja, a példaként említett két program viszonylag kevéssé vigasz az épp a munkanélküliek táborát gyarapítók, vagy a felnőttképzésben tevékenykedők számára.

Az írásos válaszban ugyanis az államtitkár az Út a szakmaválasztáshoz (hátrányos helyzetű fiataloknak), illetve a Nyári diákmunka elősegítése - önkormányzatoknál - elnevezésű, gyakorlatilag csak uniós forrásból finanszírozott programokat említi jó példaként a foglalkoztatáspolitikai célok teljesülésére. Az előbbi csak hosszabb távon hozhat pozitív hatást, míg az utóbbi létjogosultságát megkérdőjelezheti az iskolaszövetkezetek által kínált diákmunka lehetőségek elég széles köre, illetve az, hogy az önkormányzatok közmunka keretében is elláthatnak számos olyan munkakört, amire diákmunkás alkalmazásához támogatás kapható. Bár a fiatalok foglalkoztathatóságának javítását, illetve a munkatapasztalat szerzés támogatása össztársadalmi szinten mindenképp hasznos, azonban

Ugyanakkor Czomba Sándor Hegyalja fesztiválon tartott sajtótájékoztatója szerint a diákmunka programra mégis jelentős az érdeklődés, mivel néhány nap alatt több mint 10 ezer jelentkezőt regisztráltak. A július elsejétől augusztus végéig tartó, másfél milliárd forint értékű program az önkormányzatokon keresztül támogatja a nappali tagozatos 16 és 25 éves fiatalok négy-, hat- vagy nyolcórás nyári foglalkoztatását, úgy, hogy a helyhatóság havonta száz százalékos bérköltség-támogatást kap az alkalmazott diák után, maximum 100 ezer forint összeghatárig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lett volna ha Chamberlain marad
  2013-06-30 21:18:46, vasárnap
 
 
Mi lett volna ha Chamberlain marad

Bizonyára sokan nem is hallottak Neville Chamberlainról, aki Winston Churchill előtt töltötte be a miniszterelnöki posztot Angliában . Szárnysegédje colonel Ramsey jól ismerte a kor ideologiájának bukkanóit, amikor A névtelen háború című könyvét megírta . Ezt a Ramseyt letartóztatták a parlament épületében, és négy hosszú évig börtönben tartották, majd mintha mi sem történt volna, visszakisérték székéhez a Lordok Háza patinás épületébe . Közben végetért egy korszak, ami akár másként is alakulhatott volna, ha a szovjet kommunisták helyett, nemzeti szocialistákkal kötnek szövetséget az angolok .

Chamberlain egyébként részletesen tanulmányozta a német rendszert, ami rövid idő alatt rendbehozta a weimari köztársaság és a tőzsde okozta károkat, és pár év alatt megszüntette a munkanélküliséget hazájában . A nyugat alapját képező Bankrendszer persze nem engedte neki ezt az elkalandozást, mivel háttérben egy olyan rendszer létrehozásán fáradoztak, amelynek gyümölcse mostanában fog beérni, s amiről már 1948-ban George Orwell könyvet is írt, 1984 címmel . A Nagy Testvér birodalma csak ezek után épült ki teljesen, mert előtte le kellett győzni a térség nemzeteinek ellenállását . Sikerült egymásra uszítani Európa kisebb nemzeteit az 1920-as trianoni béketárgyalások adta helyzet igazságtalanságával, amit később sajátos módszereivel a német kancellár módosított egy kicsit .

Párizst néhány hét alatt bevették a német seregek, akiknek szinte ellent sem állt a dicsőséges francia hadsereg, mert valljuk be, szívesen látták liberális vezetőik távozását ott is . Legközelebbi szomszédunk, akiket néhány éve még Magyarország Felvidékének tudhattunk, a legnagyobb jóakarattal dörgölődzött a führerhez, nehogy az ebül szerzett országot visszajuttassák jogos tulajdonosához . Ekkor még jelentős magyar lakosság örvendezett az 1938-as Anschluss-t követően, amikor a Szudétákat visszavették, és a Felvidék egy részét nemzetiségek szerinti többség szerint ujraértelmezték . Tiso Szlovékiája ezért már a legelső puskalövés után nekiugrott Lengyelországnak, a német csapatokkal egy időben .

Mégis ! A párizsi békekötésekkor ezt nem vetették a szemükre, csak mitőlünk vettek el még egy falucskát Jugoszlávia érdekében . Maradjon csak a kevert népesség, ami hosszú távon konfliktusokat termel . Most, amikor az Európai Egyesült Államokat összehozták, szó sincs benne Európa nemzeteiről, csak állampolgárokról beszélnek, aminek valamilyen oknál fogva izraeli tagjai is vannak, ami a földtörvény értelmében okozhat problémát hazánknak, mivel ők nem számítanak idegennek . Ahelyett, hogy kávéházat vennének Bécsben, idejönnek hozzánk, és kivásárolják alólunk földjeinket, mert tehetik...

Nincsennek véletlenek a politikában, hiszen kilencvenkilenc évvel ezelőtt sem véletlenül vette célba a Monarchia trónörökösét Gavrilo Princip, a Fekete Kéz szabadkőműves páholyának a tagja . Ekkor sültek el a Nagy Háború első lövései . A következményekről kár lenne sokat beszélni, de Magyarország szétdarabolását, és Németország nemzeti szocialista kormányát is ennek az eseménynek köszönhetjük . Európa keresztes háborút folytatott két Európán kívüli hatalom, istentelen katonái ellen . Az egyik a kommunista Szovjetúnió volt, a másik a világ zsidósága, akik hadat üzentek a hitleri Németországnak még a führer megválasztásának napján .

Sokan érdeklődéssel figyelték ezt az újfajta államformát, ami az olasz fasizmussal együtt alternatívát mutatott a világnak . Az 1936-os TIME magazinban Hitler Adolfot választották meg az év emberének ! Az olimpia éve mindenesetre betekintést engedett a náci Németország működésébe . Három évvel később kitört a második világháború, miután az igazságtalanul elvett német területeket visszacsatolta magához Hitler . Amerikát csak később sikerült bevonni a harcokba, amikor Japán megtámadta a Pearl Harbour-i flottát . Ezt is úgy intézték, mint a Lusitania gőzős megtorpedóztatását 1916-ban a médiától takarva, amit megmanipulálhattak a részvétel kedvéért .

A végeredmény ismert mindenki számára, hiszen a Bretton-Woods-i intézményrendszer már 1944 óta működik . Mára önállósodott a globalizmus láthatatlan kormánya . Az IMF, a WTO, és a World Bank meghatározó szerepet játszik egyes kormányok szabályozásában . Ezeket az intézményeket olyanok irányítják, akik titkos társaságok nagy gyűlésein értekeznek az irány mikéntjéről . Az ,,ELIT" 300 képviselője irányítja e bolygó vérkeringését, amihez a magánbankárok adják a szükséges összeget kamatra .

Ma már a választások demokratikus feltételei szerint, két párt közül választhat mindenki, ami az egypártrendszernek sikeres utódja lett, mivel a megválasztott politikusokat nem lehet számonkérni tetteikért, csak négyévente az urnák előtt . Mindkét bábúnak a magzagjait ugyanazok a kezek mozgatják, akik eddig még láthatatlanok maradtak . Válsághelyzet válsághelyzetet követ egyre rövidebb intervallumonként, ami bizonytalanságot okoz mindenkiben, főleg akkor, amikor a biztosnak látszó munkahelyeket felszámolják, és igyekeznek a mukanélkülieket segélyből eltartani ahelyett, hogy munkát teremtenének nekik .

Megszüntek a határok, ami jó is lehetne, ha valaki szeret utazni, de repülőjegyre már csak a gazdagabbaknak tellik . Idővel ez is összeomlik majd, mert annak a maréknyi milliomosnak nem érdemes fenntartani világméretű repülőtársaságokat, hiszen a magánrepülőgépek elviszik őket mindenhová ezentúl is . Mussolinit megbuktatták amikor az amerikaiak partraszálltak Sziciliában, Románia átállt, és lassan felmorzsolták a Német-Római Birodalom ellenállását, miután megszállták keleti régióit a szovjetek . Már a Jalta-i béketárgyalásoknak nevezett disznóság idején döntöttek a háborúskodó felek jövőjéről . Tehát nem csak a Szovjetúnió felelős a 45 éves megszállásért, hanem az USA is legalább annyira . 1956-ban sem jöttek megsegíteni bennünket, nem kockáztathatták a korábbi felállás megsértését .

Neville Chamberlain nem gondolhatta, hogy leváltják 1940-ben, így hiába próbált új utakra térni, nem sikerült neki, mert a mögötte felsorakozó bankárok nem engedték . A parlamenti demokrácia intézménye pontosan ezért hamis, mert mint láthatjuk mai helyzetünket, hogy amikor végre megválasztunk magunknak kétharmaddal egy pártot, annak mindenben keresztbe tesznek az EU bürokratái, akiket nem választanak, csak kineveznek feladataikra . Diktatúra ez a javából, mint ahogy a kádári szocializmus egypártrendszere is az volt . Azt a látszatot keltik, hogy ez más, de aki mindkettőt megtapasztalta első kézből, azzal nem tudják elfogadtatni a liberalizmus szabadságelméletét, ami nem különbözik sokban a kommunizmus borzalmaitól még akkor sem, ha nem lőnek közvetlenül a választóikra az államvédelmi alakulatok .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káder a lejtőn
  2013-06-30 20:57:04, vasárnap
 
  Káder a lejtőn
2013.06.28. 17:52 timargabor


Sokáig, majdnem egy évig - konkrétan a negyedik alkotmánymódosítás aláírásáig - volt egy olyan illúziónk, hogy bár az új köztársasági elnök a Fidesz keménymagjából jött, hátha mégis a hivatalhoz lesz hű, és nem a párthoz. Akkor még akár egy érdemi közjogi dilemmát is elismertünk, amikor lemondtunk róla, mint összenemzeti elnökről. De akinek még maradt volna némi illúziója, ma az is elröppenhetett. Akkor a törvény betűjéhez ragaszkodott a sugallt véleményével szemben, és írt alá a Fidesz érdekében. Most a saját véleményét tette érvvé és döntött hasonlóan.

A nagybirtokrendszer - és ne legyünk naívak: a Fidesz-közeli nagybirtokrendszer - elé zöld utat mutató földtörvény múlt heti botrányos szavazásának sztorija ismert. A szavazás közben a Jobbik képviselőcsoportja az elnöki pulpitust fizikailag elfoglalva, ott a saját, erősen kritikus üzeneteiket transzparenseken bemutatva keltettek zavart. És bár a Jobbik korábban már név szerinti szavazást kért - ami a Házszabály értelmében ilyenkor kötelező - erre mégsem került sor. Sajtóértesülések szerint egyenesen a fideszes agytröszt döntött így, véleményük szerint a Jobbik akciójával visszavonta a név szerinti szavazásra vonatkozó igényét. (A poszt szempontjából mellékes, egyébként pedig önmagában is erősen necces, hogy a tiltakozásban részt vevő képviselőket a szavazásból is kizárták, szakértőiket azóta sem engedik a Parlamentbe.) Így aztán Orbán, Kövér és Wittner különösebb feltűnés nélkül kimaradhatott a szavazásból, nyilván a géppé formált frakció nagy örömére.

A Jobbik és az LMP azt kérte Áder köztársasági elnöktől, hogy közjogi érvénytelenség - a kért, de meg nem tartott név szerinti szavazás elmaradása - miatt ne írja alá a törvényt. Áder ma mégis aláírt. Ez persze önmagában nem ért volna egy posztot itt, hiszen őt már elkönyveltük fideszes pártpolitikusnak. Ámde indokolt is, és ez ismét valami olyan, ami miatt a lejtő a címbe került:

Meggyőződésem: nem hivatkozhatnak házszabálysértésre azok, akik erőszakos fellépéssel akadályozták, hogy az elnök levezesse az Országgyűlés ülését. Nem hivatkozhatnak jogsértésre azok, akik a házszabályt semmibe véve saját maguk akadályozták meg azt, hogy az általuk kezdeményezett névszerinti szavazást a levezető elnök elrendelje. Nem hivatkozhatnak házszabálysértésre azok, aki minden eszközzel - így szavazókártyája elvételével is - megpróbálták a levezető elnököt megakadályozni abban, hogy az ülést tovább vezesse (...) Mert nem mindegy, milyen példát közvetítünk: rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból.

Áder a negyedik módosítás aláírásakor a jog betű szerinti értelmezésére támaszkodott, még akkor is, ha, mint mondta, megértette az ellenző hangokat is. Most ellenben a betű szerinti értelmezést (név szerint kellett volna szavazni) szorította háttérbe a személyes véleménye (és a Fidesz álláspontja) miatt. Ez minősített következetlenség ezen a poszton, Nyuszi több ezer hektárhoz jutó rokonai, barátai és üzletfelei pedig megköszönhetik ezt neki. Neki is.

Még annyit, hogy lehetetlen nem megérteni a Jobbik és az LMP Parlamentben transzparensező képviselőit. Ahol a közmédia olyan szinten állampárt-vezérelt, hogy ilyen szintű üzenetek még véletlenül sem kerülhetnek be a rendszerkritikus pártok felől, amíg a kereskedelmi média csak a kiselefántok születéséről és véres balesetekről, bűnügyekről tudósít, ez szinte az egyetlen módja az ingerküszöb átvitelének. Elnök úr, ne mondja már, hogy ezt nem tudja.

http://kard.blog.hu/2013/06/28/kader_a_lejton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nyugat elvesztette a szíriai háborút
  2013-06-30 20:54:10, vasárnap
 
  A Nyugat elvesztette a szíriai háborút


Erre a következtetésre jutott számos katonai elemző. Kijelentésüket nem a szíriai harcok állására alapozzák, hanem arra, hogy lemondott trónjáról a katari emír. Egészségi állapotára az emír nem hivatkozhat, mivel 1997-ben műtötték meg, és azóta, habár dialízisre kell járnia, állapota stabil. Hamad bin Khalifa Al-Thani, Katar emírje, fiának adja át a hatalmat.

A szíriai háborúnak a két legnagyobb anyagi támogatója Katar és Szaud-Arábia volt, ám a két ország közötti kapcsolat a szíriai háború ideje alatt sokat romlott, mivel Katar olyan vallási és politikai vezetőket támogatott, amelyek a szaudiak számára nem voltak elfogadhatóak. Rontott a helyzeten az is, hogy a különböző politikai ellenzéki csoportok főhadiszállásukat nem Szaud-Arábiában, hanem Katarban rendezték be. Ennek persze oka van. Az USA legnagyobb főhadiszállása a Közel-Keleten Katar. 13 000 amerikai katona állomásozik itt, köztük az egyik legnagyobb közel-keleti légierő a 609-es légibázison. Éppen ezért az ellenzékiek jobban dörgölőznek az USA közelségéhez. Az egész arab világ felfordulását voltaképpen ez a két állam indította el, mint felbujtók, és csak Szíria esetében eddig legkevesebb 3 milliárd dollárba került, aminek jó részét Szaud-Arábia állta. Ennek ellenére az ellenzék mégis jobban húz Katarhoz, és emiatt a kapcsolatok sokat romlottak a két ország között.


Az emír távozásával több magas rangú személy is távozik hivatalából. Ez szintén arra utaló jel, hogy a jelenlegi vezetés meghátrál, és kifelé egy új politikai arculatot akar mutatni. De van egy sokkal súlyosabb hatása is az emír távozásának. Az az ország, amelyben egyáltalán nincsenek parlamenti választások, nincs ellenzék, sem szakszervezetek, és a demokrácia egyetlen eleme sem lelhető fel nyomokban sem, mégis az USA nagy demokratikus kegyeltje, úgynevezett "avantgard demokrácia". Ráadásul ez az állam támogatja a demokratikus átalakulásokat? Így saját kardjukba kell dőlniük. A saját portájukon belül ugyanis kénytelenek igazodni azokhoz az elvekhez, melyeknek élharcosai, a demokráciához. Már megjelentek a különböző ellenzéki erők, amelyeket ugyan tiltanak, de a háttérben már kezdik hallatni a hangjukat. Amennyiben nem akarják saját országukat romba dönteni, kénytelenek lesznek engedni a demokratikus folyamatoknak. Aki másnak vermet ás, ugye.

Ezeknek a politikai folyamatoknak a hátterében minden katonai szakértő szerint a szíriai kudarc áll. Egyre többen nyíltan beszélnek a szíriai kudarcról, amit már az USA fegyverszállításai sem tudnak komolyan befolyásolni, csak abban az esetben, ha igen komoly fegyverzetet és hozzá való kezelő személyzetet adnának át. Az pedig nyílt háború lenne, és sokkal komolyabb ellenlépéseket provokálhatnak ki vele, tehát várható az újabb kudarc.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/06/30/nyugat-elvesztette-sziriai-haborut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem valósult meg a kormány ígérete - az nyert, aki nem szoru
  2013-06-30 20:47:08, vasárnap
 
  2013. június 30., vasárnap 18:20 Hőnyi Gyula
Nem valósult meg a kormány ígérete - az nyert, aki nem szorul rá a dohányprofitra

Egyetlen csoportot sem szeretett volna kedvezőbb helyzetbe hozni a kormány a másik, vagy a társadalom rovására a dohánykoncesszió kiosztásakor - legalábbis a kabinet kommunikációja szerint. Végül semmi sem teljesült az eredeti célok közül. Zömmel nem családi vállalkozások nyerték a trafikkoncessziókat. Összefoglaltuk.

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

A magyar dohányfogyasztási kultúrában jelen vannak az alacsonyabb adótartalmú, ám a társadalom széles körében fogyasztott dohányok, és vannak más, elsősorban multinacionális vállalkozások által előállított dohánytermékek − mondta 2011 júliusában Lázár János, akkori Fidesz-frakcióvezető azzal kapcsolatban, hogy a kormány tervezi a cigarettaadók átalakítását. Szavai szerint a kormány célja a piac teljes átalakítása. A formálódó trafiktörvénnyel kapcsolatban ezt mondta: "A vita lényege az volt, hogy mi egyetlenegy csoportot sem szerettünk volna kedvező helyzetbe hozni a másik vagy éppen a társadalom rovására. Nem akartuk, hogy üzleti érdekek vagy lobbiérdekek érvényesüljenek egy-egy adópolitikai döntés kapcsán" − ezért abban állapodott meg a Fidesz a nemzetgazdasági tárcával (első körben Matolcsy György alá hajtották volna a piacot, végül Németh Lászlóné fejlesztési miniszterhez került − a szerk.), hogy áttekintik a teljes újraszabályozás lehetőségét.
Kapcsolódó cikkek
A következő év januárjában kikristályososdott trafiktörvény alapelvei miatt nemcsak az újonnan létrejött − erősen kormánypárti − Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége által összefogott ipart sikerült megnyerni, hanem a kiskereskedelmet is. A kereskedők például örültek, hogy megszabadulnak egy olyan terméktől, amely állításuk szerint nem volt nyereséges (a termék kiskerpozíciója erős, úgynevezett mágnes, hiszen az üzletbe érkezők a cigaretta mellé vásárolnak mást is, ami nyereséget hoz), továbbá a közvélemény is támogatta az ügyet. Lázár például azzal a szöveggel "adta el" a jogszabálytervezetet, hogy a monopólium kialakításánál elsősorban a gyermekek cigarettához jutási esélyeit csökkentik.

Emellett a magyar családi vállalkozásokat is akarták segíteni (végül a CBA-hoz, a Tescóhoz és a Coop-boltokhoz kapcsolódó vállalkozások sokasága kapott engedélyt, egyikre sem jellemző a családiasság, míg a nemzetköziség és a nagyvállalati rendszer igen − a szerk.), amivel Lázár gyakorlatilag már saját fél évvel korábbi megnyilvánulását cáfolta. A terv az volt, hogy a monopolizálás után a koncesszió kiosztásakor előnyben részesülnek a gyesről visszatérő, dolgozni akarók, a szegényebb családok, a mozgásukban korlátozott vállalkozók és a családi vállalkozások. Sőt azok is előnyt kapnak − így az indoklás −, akik eddig is cigarettaértékesítéssel foglalkoztak. (Ez 1700 trafikot jelent, főleg a városokban. A jogszabály 7000 koncesszió kiadását engedélyezi, vagyis "simán" belefért volna, hogy a létező trafikok megmaradjanak és azon felül létesüljenek újak.)
Védik az új trafikosokat
Nagyjából 1800 koncesszió nem kelt el, és a nyertesek többsége (feltérképezve a cég hátterét) nem családi vállalkozás, nincs rászorulva a bolt hozta profitra, a kormányzat és a Fidesz-frakció mégis erősen védi az "új trafikosokat".

A tervekből semmi sem lett, pedig ahogy puhult a törvény, úgy jelentkeztek be a szakmai szervezetek, hogy segítsék a jogalkotást. Lázár tavaly tavaszi kijelentései viszont sokat sejtetők voltak: "Sok multinacionális vállalat − köztük több dohányipari cég − sportot űz abból, hogy szembehelyezkedik a kormányzati törekvésekkel." A trafiktörvényről pedig azt mondta, hogy a javaslattal nem jutna előnyhöz a magyar dohányipar, legfeljebb a hátrányából faraghatna le. A politikus szerint az előterjesztés az osztrák megoldáson alapul, a multinacionális tulajdonú dohányipari vállalatok pedig ugyanúgy véleményezték a kormánypárti képviselők jegyezte javaslatot, mint a magyar tulajdonúak, javaslataik döntő része be is épült a szövegbe. Lázár szerint a javaslat "mindenféle sajtócikkben írtak ellenére" versenysemleges, és nincs összefüggés például az elárusítóhelyek korlátozása és a feketepiac mérete között.

Az igazi botrány akkor pattant ki, amikor a törvény szellemiségével ellentétben elkezdték az üzletek termékkínálatának bővítését. Bevették a szerencsejáték-termékeket, majd később a szeszes italt. Pillanatnyilag egy dohánybolt értékesíthet jégkrémet, égetett szeszes italt, üdítőt, hírlapot. Ráadásul a kormányzat maga alá hajtotta a cigaretta fogyasztói árképzését is és a terméken levő árrést 3-4 százalékról 10 százalékra emelte.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_valosult_meg_a_kormany_igerete_az_nyert_ak i_nem_szorul_ra_a_dohanyprofitra.557973.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrányszagú a trafikhelyiségek bérlete is
  2013-06-30 20:41:51, vasárnap
 
  2013. június 30., vasárnap 11:38 Szepesi Anita

Botrányszagú a trafikhelyiségek bérlete is

Több érdekes esetet hozott a trafiknyitási hullám az üzlehelyiség-piacon. Nemegyszer a bérleti szerződés aláírásánál egy telefonhívás hatására lépett vissza a bérbeadó, vagy a szerződés aláírását követően egyszerűen belekényszerítették a bérlőt az ingatlan megvásárlásába, egy másik ajánlatra hivatkozva. A benzinkutakon és tömegközlekedési csomópontokban elszállhatnak a bérleti díjak.

A Napi Gazdaság hétvégi számának cikke

A teljesen leült üzlethelyiség-piacot a trafiknyitási hullám nem igazán dobta fel, leginkább mert nagyon kis alapterületű helyiségek után indult meg a hajsza és mindössze pár hétig tartott. Így ha trendfordulót nem is, de érdekes eseteket hozott a kiélezett időszak. Nemegyszer fordult elő, hogy a bérleti szerződés aláírásánál egy telefonhívás hatására lépett vissza a bérbeadó, vagy a hétvégi megegyezést követő hétfői aláírásra már másnak adta el a korábban kiadni szándékozott boltot. Megtörtént az is, hogy a határozatlan idejű bérleti szerződés aláírását követően egyszerűen belekényszerítették a bérlőt az ingatlan megvásárlásába, egy másik koncessziótulajdonos vételi ajánlatára hivatkozva.
Kapcsolódó cikkek


A látszólagos túlkínálat ellenére egyes kerületekben egymás kezéből kapkodták a helyiségeket a jövendőbeli trafikosok, az elvárt paraméterek miatt ugyanis kiderült, mégiscsak van szűkre szabott szegmense is az üzlethelyiség-piacnak. A kínálat 3-4 hónap múlva várhatóan rohamosan bővül, ennyi idő kell azon kisboltoknak a csődbemeneteléhez, amelyek fő bevételi forrása a dohányárusításból származott, vagy legalábbis amelyeket a vevőik nagy része emiatt ejtett útba. A tönkremenetel nem csak a cigaretta árusításától elesőket fenyegeti. Mivel a koncesszió kerületre vagy településre szól, a forgalmasnak ítélt helyeken komoly zsúfoltság várható, az egymásra nyitó nemzeti dohányboltok mellett viszont ellátatlan területek is jócskán maradnak majd.

A budai belvárosban 10 ezer forintos négyzetméterenkénti bérleti díjról lehetett hallani, a benzinkutaknál nyíló árusító helyeknél pedig 75−200 ezer forintos havidíjról számolt be lapunknak Koroknai Szabolcs, a CBRE kiskereskedelmi divíziójának vezető tanácsadója. A Budapest−vidék viszonylatban mintegy másfélszeres a különbség a sávon belül. A nagy forgalom azonban nem a benzinkutaknál, hanem a tömegközlekedési csomópontokban várható, ahol Budapesten akár 100 euróra is felmehet a 10−20 négyzetméteres helyiségek négyzetméterenkénti bérleti díja − tette hozzá a szakértő, aki egy év múlva komoly fluktuációra számít.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/botranyszagu_a_trafikhelyisegek_berlete_is.557 971.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán meseországa
  2013-06-30 20:38:05, vasárnap
 
  Orbán meseországa

2013. június 29., szombat 20:00

Orbán Viktor ismét beintett Brüsszelnek. Orbán Viktor szerint mi vagyunk a legjobbak (bárcsak így lenne!). Orbán Viktor szerint a nyugati országok sikertelenek, miközben mi sikeresek vagyunk. Mondja ezt olyan országokról, ahol az egy főre eső GDP még mindig többszöröse Magyarországénak, a minimálbéresek többet keresnek, mint hazánkban a diplomás átlagbérrel rendelkező emberek, és a lakosság jó részének nem kell azon törnie a fejét, hogy a hónap végéig miből fog kijönni.

2549254_12597e6958aaa4e85834ddd4c8badd50_wm.jpg

Sajnos a miniszterelnök meseországban él. Egy olyan országban, ahol mindenki boldog, nincsenek napi gondok, és Magyarország tényleg jobban teljesít. A valóság ennél jóval árnyaltabb, csak kicsit jobban körül kellett volna nézni, amikor gumicsizmában járta az országot. Merthogy néhány adatot leszámítva, egyáltalán nem teljesítünk jobban, sőt! Kezdjük a pozitívummal: Kilenc év után sikerült kikerülni a túlzottdeficit-eljárás alól, de már ez is nyögvenyelősen ment. 2008 óta a költségvetési hiány 4 százalék környékén volt, majd 2010 után három év kellett ahhoz, hogy nagy nehezen, 4-ről 3 százalék alá tudja a kormány szorítani. Mindehhez sok-sok megszorító csomagra volt szükség (kettő Széll Kálmán-terv, három Matolcsy-csomag, kettő Varga-csomag és még sok egyéb, kisebb kiigazító intézkedés). Nos, ennyit a pozitívumokról. Na de miben teljesítünk akkor jobban? Miben vagyunk sikeresebbek a szerencsétlen nyugat-európai országokhoz képest?

Gazdasági növekedés? Tavaly az egyik legrosszabbul teljesítő ország voltunk, recesszióval. Idén épp hogy csak növekedünk, de ez is csak a mezőgazdaságnak és az tavalyi időjárásnak köszönhető.

Adózás? Hiába vált teljessé idén az egykulcsos adó, az adóelvonás idén 2 százalékkal emelkedik. (Ez az adat még a Varga-csomagok előtt volt helytálló, azóta még nagyobb lehet.)

Nyugdíjak? Lehet, hogy az alacsony infláció okán, a nyugdíjak reálértéke jelentősen növekszik az elmúlt évekhez képest (tavaly korrekcióra volt szükség a magas infláció miatt), de ne felejtsük el, hogy közben 3000 milliárd forint magánnyugdíj tűnt el a rendszerből. Ez komoly gondokat fog okozni a jövőben.

Életszínvonal? A KSH felmérése alapján, Magyarországon egyre nagyobb a szegénység. Ez mindent elmond.

Foglalkoztatás? A kormányváltás óta látszólag nőtt a foglalkoztatás - a közmunkának és a statisztikai trükközésnek köszönhetően -, de a munkanélküliség egyáltalán nem csökkent. Ráadásul a fiatalok körében (15-24 éves kor között) rekord magas szintre ugrott a munkanélküliség! Ebben a korosztályban minden harmadik aktív munkanélküli.

Versenyképesség? Nincs olyan versenyképességgel foglalkozó szervezet, ahol ne estünk volna hátra az elmúlt években.

Oktatás? Az egyetemek lassan a működési költségeket sem tudják finanszírozni a pénzelvonás miatt, az ösztöndíjak kifizetése sok helyen akadozik, az államilag támogatott helyek száma jelentősen visszaesett, a jelentkezők és felvett hallgatók száma erőteljesen csökkent 2010 óta. A közoktatásban hasonló káosz van kialakulóban. Most éppen a tankönyvek előrehozott kifizetése miatt.

Államadósság? Tény, hogy 2010 óta nem nőtt az államadósság, de a GDP-hez viszonyítva.- a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosításának ellenére - még mindig 80 százalék fölött van

Demokrácia? Inkább demokráciadeficit. Hosszan lehetne sorolni a demokráciaellenes intézkedéseket. Nem véletlen, hogy benne van a pakliban: az unió megfigyelőket küld a 2014-es választásokra. Nincs olyan független szervezet Magyarországon és külföldön, amely ne mondaná azt, hogy hazánkban 2010 óta jelentősen szűkült a demokrácia.

Korrupció? Mutyi mutyi hátán, hétről-hétre újabb történek lepleződnek le. A kormányzati korrupció legismertebb esete a trafikmutyi, és ezt - a felmérések alapján - még a Fidesz-szavazók is elismerik!

És a legfontosabb kérdés: elégedettek-e a magyarok? Egyáltalán nem. A többség szerint rossz irányba mennek a dolgok, nem hisznek a felemelkedésben, és többen szeretnének kormányváltást, mint 2014 után Fidesz-kormányzást.

Nos, ez lenne Európa legsikeresebb országa. Na de akkor milyenek lehetnek a nyugatiak?

http://egyenlito.blog.hu/2013/06/29/orban_meseorszaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó megbízásra gyilkolták a cigányokat Magyarországon!
  2013-06-30 20:33:55, vasárnap
 
  http://www.youtube.com/watch?v=G1UvC2jS1Zw

Mára már a napnál is világosabb,hogy a Magyarországon folyó zsidó térhódítás áldozatává váltak a cigányok Kislétán,a bírósági eljárás során kiderült,hogy a zsidók bérelték és pénzelték politikai hátsószándékkal a több tagból álló több roma ellen elkövetett emberöléseket.A cél a Magyarok és a cigányok közti ellentétek fokozása és a Magyarság nácinak való kikiáltása!Ezzel is kivonni a politikából és a szavahihetőségből,minden Magyart,hogy szabadon lophassanak és élősködhessenek rajtunk.

Ehhez semmi kétség nem fért bennem .Aki nyitott szemmel jár az rögtön felismeri milyen stratégiai módszereket használnak a zsidók céljaik eléréséért.Azt hiszik,hogy a pénzükkel hatalmat tudnak gyakorolni mindenki felett ,de nagyon tévednek.Semmiféle kiválasztottságot nem kaptak sehonnan se ,csak ez egy jó politikai húzás volta múltban.Ők az a lélek mag ,amelyik parazita módon élősködik a többi nemzeten.Háborúskodó,gyűlölköd­ő,mohó,hataloméhes,alantas népség,mert szembe mosolyog és közben kirabol.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 558 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 406
  • e Hónap: 14598
  • e Év: 147515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.