Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 705 
Numa numa jeeee
  2008-06-30 22:50:18, hétfő
 
  Numa numa jeeee


A televízió kapcsolgatása közben (amely jó szokásom, amikor nem a Minimax megy a háttérben) az egyik zenei televízión éppen az oláh O-Zone banda ,,Dragostea Din Tei" című röhejes nótájának a videója ment.
Na, röhögtem magamban, a hülye románok is korcsosulnak, a ,,zenekar" tagjai mind nyomorék félbuzi, nem csak Hazánk pusztul ifjúság-ügyileg, ellenségeinknél is elfajzanak a fiatalok.
Aztán jött a meglepetés: a nyálas zene és köcsögvonaglás közben egyszer csak feltűnt egy nagy román zászló háttérként. Hoppá.
Értjük a tragédiát? Felfogjuk?
Egy gagyi diszkó nóta, amelyben igazi korcs fiatal kölykök vonaglanak, még ott is feltűnik a nacionalizmus.
Szeretném én látni azt a bármelyik magyarországi videoklippet, amelyben a mi nemzeti trikolórunk feltűnik. Hülyeség, semmi esélye. Oláhoknál még a buzik is nacionalisták.
Hát ez a szégyen. Nálunk erről szó sincs. És nem is lesz. Itt még a normálisak is nagy ívben köpnek a honszeretetre.
Valami itt alaposan el van rontva.


http://jobbradikal.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Ágnes: Szövegértés
  2008-06-30 22:46:48, hétfő
 
  Seszták Ágnes: Szövegértés
2008. június 30. 09:26


MNO
Seszták Ágnes: De nézzünk másik példát. Dagad a galgagyörki botrány. Már az alaphírben volt valami zavaró. A ,,szerelmi szál", miszerint a magyar asszony megrontotta a 16 éves cigány fiút. Hogy? Megrontotta, a 16 éves cigány fiút? Akik a hírt megírták, rájöttek, hogy a nagyközönség ezt nem veszi be. Na, másnap olvashattuk, hogy. P.-né pornószínésznő, pornózik, és nem is egyedül, partiban. Gyakorlott szövegértő nem nyúl szótárhoz, hanem csettint egyet, milyen egyszerűen és ,,nagyszerűen" lehet tönkretenni egy nőt a médiában. A legkézenfekvőbb megoldás, hogy k...va. Ezt persze szőrmentén, fülből fülbe, hiszen semmi bizonyíték nincs rá. A pornózik azért jobb, mert modernebb, és két másodpercbe kerül, hogy a legocsmányabb pozitúrába tekergő testek fejére rámásolják az inkriminált illetőét. Ha egyik sem jön össze, akkor sajnálkozni kell, hogy egy ilyen ígéret alkeszként végzi. Ami még bejön: ápolatlan, büdös, elhanyagolt vén banya. Heller Ágnes kivételével mindenki, aki elmúlt negyven és nem vad liberális.
(Magyar Nemzet, 2008. június 30.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki ezért ülni fog?
  2008-06-30 22:43:41, hétfő
 
  2008-06-29

Valaki ezért ülni fog?

Egy működő piacot, egy fiókkönyvtárat, egy művelődési házat és két belvárosi telket ad a főváros egy óbudai buszvégállomásért. Az ingatlancsere vélelmezhető értékaránytalansága miatt ellenzéki és kormánypárti politikusok szerint is felmerül a bűncselekmény gyanúja.



A kelenföldi városközpont (képünkön) jelentős részét megkapja a luxemburgi cég a Bogdáni úti buszvégállomásért (Fotó: Sárközy György)

Miért van ennyire kedvező alkuhelyzetben az Estivo Kft.? - tette fel a válasz nélkül maradó sokadik kérdést Wintermantel Zsolt (Fidesz) a Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtöki vitájában. A képviselők elhúzódó, olykor indulatos szócsatában tárgyalták a Bogdáni úti buszvégállomás és három fővárosi ingatlan cseréjét.

A számos kérdőjelet hagyó ingatlanügy a múlt század hetvenes éveinek végéig nyúlik vissza, amikor a Fővárosi Tanács határozatára az Expressz Ifjúsági és Diákutazási Iroda két helyrajzi számon szereplő telkét használták fel a végállomás megépítésére. Bár az irodát kártalanították, a telekkönyvben nem vezették át az ügyletet, Bogdáni úti ingatlana kezelői joga az Expresszé maradt. Telt-múlt az idő, mígnem 1998. december 31-én a részvénytársasággá alakult Express a két ingatlant tőkeemelés során az Estivo Kft.-be apportálta. Miután a főváros tudomást szerzett a mulasztásról, 2000-ben pert indított. A pert 2006-ban elvesztette, s kötelezték az ingatlanok átadására. A Legfelsőbb Bíróság 2007. júliusi ítélete után kezdődött egyeztetések során kiderült: az időközben egy luxemburgi offshore cég azonosíthatatlan tulajdonosaihoz került Estivo nem csak birtokai ellenértékét követeli, hanem 1996-tól használati díjat is igényel. A BKV több megoldási javaslatot megvizsgált. A legésszerűbb a végállomás áthelyezése lenne, s erre információink szerint az aquincumi Auchan nyitott volt. A BKV 1,4-1,6 milliárd forintos ráfordítással számolt, lapunk ugyanakkor arról értesült, ennél jóval kevesebbe kerülhetne a tranzakció, hiszen az üzletház számára garantálná a 6-os és a 86-os busszal érkező vásárlók sokaságát. Az Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesek által készített és az MDF támogatásával megszavazott megoldás teljes mértékben azonosul az Estivo törekvésével. A luxemburgi cég a kártalanításához a Tétényi úti üzletközpontot szemelte ki magának, ahol a piac, a Szabó Ervin Könyvtár egyik fiókja és a Budapesti Művelődési Központ is működik. A cserét az igazságügyi ingatlanszakértő értékbecslése támasztja alá, amely a Bogdáni úti terület értékét 526, az Etele útiét 552 millió forintra értékelte.

Az Estivo étvágya ezzel még nem elégült ki, az elmaradt használati díjért - 1996-tól számítva - 1,1 milliárd forintot követel. György István (Fidesz), a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke a közgyűlési vitában ezt jogosulatlannak tartotta, mivel az Estivo csak 1999-ben lett a terület birtokosa. Nézete szerint peres úton lenne érdemes eldönteni a kérdést, a városvezetőség azonban ódzkodik tőle, helyette a Ráday utca 10-12. alatt átadna két telket az Estivónak. Pedig a Bogdáni úti terület nyilvánvalóan kevésbé forgalomképes, mivel közlekedési övezeti besorolása csekély beépítést engedélyez, szemben a Tétényi úti üzletközpont és a belvárosi övezetben fekvő, öt szint felhúzására alkalmas telkekkel.

Valaki ezért börtönbe fog kerülni - mondta tehetetlenségében a szavazáskor egy ellenzéki képviselő. Egy hónappal korábban a városüzemeltetési bizottság vitájában hasonló kijelentésre ragadtatta magát egy SZDSZ-es politikus, aki szavazatakor odasúgta: nem akarja bilincsbe veretni a kezét. A Magyar Hírlap városházi forrásokból úgy értesült, elképzelhető, hogy az Estivo Kft. luxemburgi tulajdonosai mögött egy szocialista városatya érdekeltsége húzódik.

Zsidai Péter

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=149356
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Negyedprojekt: elvesztegetett
  2008-06-30 22:42:06, hétfő
 
  2008-06-29

Negyedprojekt: elvesztegetett milliárdok

A pénzügyminiszternek június 30-ig kell elszámolnia a kormányzati negyed projektjének előkészítésére fordított összeggel. A KDNP szerint a terület eladása több milliárdos vagyonvesztéssel járna.
Az idei költségvetésben eredetileg 8,2 milliárd forintot szántak az új hatalmi központ megépítésére, de a leállítása után az összeget 3,8 milliárd forintra módosították. Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szóvivője elmondta, hogy 211 millió forintot - többek között - tanácsadásra, ingatlan-értékbecslésre, szakértői és ügyvédi munkadíjakra, műszaki ellenőrzésre, szerzői jogdíjakra, tervdokumentáció elkészítésére fizettek ki. A hárommillió forinttal bejegyzett Kormányzati Negyed Projekt (KoNeP) Kft. törzstőkéjét májusban 90 millió forinttal megemelték. A KoNeP Kft. ügyvezetőjének, Görözdi Györgynek június 30-án jár le a megbízatási szerződése, utódját a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács fogja kijelölni. Száraz Gábor további részletekről nem számolt be, annyit azonban elmondott, hogy a rendelkezésre álló 3,8 milliárd forintot nem használták fel teljes mértékben. Ahogy azt lapunkban már korábban megírtuk, a győztes tervpályázatot elkészítő TEAM0708 Kft. hiába várja az általa elvégzett munka arányos járandóságát, kérdés, hogy a végső elszámolásban lesz-e változás ez ügyben.

A KDNP szerint a Gyurcsány-kormány újabb, több milliárdos vagyonvesztést készít elő. "Több mint 8,5 milliárd adóforint elköltése árán sikerült az MSZP-SZDSZ-koalíciónak három hektár eldózerolt területhez jutnia a belvárosban. Most a Gyurcsány-kormány ennek eladására készül" - áll a kereszténydemokraták közleményében. Álláspontjuk szerint az eddig elköltött milliárdokat nem lehet majd az esetleges vásárlótól behajtani. Ennek oka az a csaknem ötvenmilliárdos közösségi közlekedésfejlesztés, amely egy irodaépület felépítésének szükséges feltétele. "Vagy áron alul tud megszabadulni a kormány az ingatlantól, vagy a közlekedés fejlesztése marad el, ez utóbbi egész Budapest közlekedésére és lakói életminőségére katasztrofális hatással lenne - figyelmeztet a KDNP. - Ez a terület az egyetlen, ahol egybefüggő, nagyméretű zöldövezet létrehozása lehetséges. Felszólítjuk a kormányt és Budapest vezetését, hogy létesítsen ezen a területen közparkot."

BM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael nyalizik - 5 Hezbollah
  2008-06-30 22:41:01, hétfő
 
  Izrael nyalizik - 5 Hezbollah foglyot ad át
2008. június 30. hétfő

ImageOlmert szerint a zsidó állam tartozik ennyivel. Az izraeli kormány nagy többséggel jóváhagyta vasárnapi ülésén azt a fogolycsere-megállapodási tervezetet, amelynek értelmében Izrael szabadon enged öt libanoni elítéltet a Hezbollah libanoni fegyveres szervezet fogságában lévő két olyan izraeli katonáért, akikről Izrael egyébként úgy tudja, hogy már halottak - közölték kormányzati források.

A 25 kormánytag közül 22 a megállapodás mellett szavazott.

Az ülés elején Ehud Olmert miniszterelnök közölte: minden körülményt mérlegelve ő támogatja a fogolycserét, a zsidó állam tartozik ennyivel a katonák bizonytalanságban élő hozzátartozóinak, noha Izrael értesülései szerint a két katona 2006 júliusában történt elfogásukkor megsebesült, és nem sokkal később belehalt sérülésébe, emiatt az öt élő libanoni szabadon bocsátásával Izraelnek "nagy árat kell fizetnie" értük.

A Németország közvetítésével kidolgozott megállapodás értelmében Izrael a foglyokon kívül átadja még a Hezbollahnak öt olyan fegyverese holttestét, akiket Izraelben temettek el.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat és a titkosszolgálat ellenezte, hogy élő foglyokat adjanak át halottakért cserébe, bár kormányzati források szerint volt már erre példa, és a kormányra nagy nyomást gyakorolt a közvélemény.

A szabadon bocsátandó libanoni foglyok közül a legjelentősebb a Palesztinai Felszabadítási Fronthoz tartozó Szamir Kantar, akit 1980-ban ötszáznegyvenkét évi börtönre ítéltek, mert megölt egy izraeli rendőrt, egy polgári személyt, és annak a lányát.

A Hezbollah a libanoni-izraeli határon ejtette fogságába Eldad Regev és Ehud Goldvasszer katonákat. Részben ez az akció, másrészt az Észak-Izrael elleni rendszeres rakétatámadások váltották ki, hogy az izraeli hadsereg 2006. július 12-én háborút indított az Irán- és Szíria-barát síita szervezet ellen Libanonban.

stop
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsákutca
  2008-06-30 22:39:15, hétfő
 
  Zsákutca
2008. június 29. vasárnap

ImageAz általános magyar értelmezés szerint a közlekedési szabályokban szerepel ez a fogalom, mint egy jelzőtábla, ami arra figyelmeztet, hogy az adott utcában nincs átjárás a továbbhaladás érdekében, vissza kell fordulni.
Ez a fogalom a mai magyar politikában, mint politikai útirány, még egy közlekedési táblával van kiegészítve, nevezetesen egy egyirányú utcatáblával.

Tehát többnyire az önjelölt ,,pártlistás nem választott" vezető politikusaink lásd: SZDSZ olyan úton vezetik az országunkat, ami egy egyirányú zsákutca.

Itt példaként elég felhozni az Európai Uniós tagságunk Hazánkra gyakorolt hatásait, ami mögött sajnos minden parlamenti párt fölsorakozott.

Ezt nevezik politikai skizofréniának, aminek a lényegi sajátossága, hogy két táborra szakítsa az amúgy is megcsonkított Nemzetet.

Ezen fogalom, természetrajzához tartozik a jogszabályokkal körbebástyázott kezelhetetlen folyamatok gerjesztése, ami abban áll, hogy rosszul feltett kérdésekről tévesen megfogalmazott problémákról folyik a vita, amit a Magyar Országházban politikai munkának hívnak.

A parlamenti pártok munkájának ez a közéletre kiterjedő hatása, viszont az egyéni titkos boldogulásuk egy arcpirító vagyonosodási lehetőséget nyújt a ,,képviselők" számára.

Nincs a pártok között sem kivétel, mert akik voltak azok már lemorzsolódtak, kiszorultak, elhallgatattak jobb esetben, mert voltak drasztikusabb eljárások is, mint tudjuk.

Ennek a politikának a fent tarthatósága viszont megkövetel egy ellenségképet, mind a két vezető politikai oldal szemszögéből.

A két oldal körül létező pártokat magukba olvasztották, tisztelet a kivételeknek, akiknek viszont nincs jogilag megfogalmazható cselekvőképességük.

Ha mégis hallattatják magukat, akkor jön az erkölcsi és anyagi ellehetetlenítés különböző formái, ami abban jelenik meg, hogy az alapvető megélhetési lehetőségeik vállalkozásuk, vagy bárminemű pénzkereseti lehetőségük tönkretétele a családjukra és környezetükre kiterjedően.

Az egyik politikai erőnek természetes ellensége a nemzeti gondolkodás, mivel ők internacionalizmusból átvedlett globalisták, így számukra nincs nemzetben való gondolkodás. A másik oldal képviselői, akik nemzeti liberálisnak vallják magukat, de alapvetően ők is globalisták, mert a nemzeti politizálást csak a globalizmus ellenőrzése alatt tudják elképzelni, legalább is ez a kommunikálják, viszont a cselekedeteik még erre sem utalnak.

A közös jelszavaik demokrácia és jogállamiság, ami legalább annyira hamis ideológia, mint a volt kommunizmus.

A demokrácia, mint a ,,népfenség" nem értelmezhető, mert a népfenség hatalmának gyakorlása értelmezhetetlen, vajon ki felett uralkodik a nép ?

Ki parancsol, és ki engedelmeskedik?

Hol érhető tetten a nemzeti érdekek képviselete akkor, mikor kampánystratégiák és trükkök ezreivel agymosott szavazóbázisokra támaszkodik a politikai irányítás kedve szerint, óriási pénzeket mozgósítva, aminek a politikai következménye a pénzadók irányítása alá vont ország.

A demokrácia csak egy szójáték a nem gondolkodó emberek számára.
Három alappillére van a demokrácia értelmezésének:

SZABADSÁG, a kordonnal körbezárt országház és nemzeti ünnepeink,ahova a nép nem hivatalos.

TESTVÉRISÉG, 2004. december 5.-ei népszavazás és annak előkészítése, kampánya,amit politikusaink rendeztek a mi pénzünkből nagy gonddal a testvériség jegyében.

EGYENLŐSÉG fogalmáról pedig gondolom, meg van a véleménye mindenkinek, ha csak az igazságszolgáltatásra gondolunk, már tiszta képet kaphatunk.

Itt már átértünk a jogállamiság kérdésköréhez, ami szintén hivatkozási alap, csak az a baj, hogy még jelei sincsenek a jogállamiságnak.

Magyarországon az elmúlt ötven évben hazát árultak, akasztottak ártatlan embereket, jogtalanul tárgyalás nélkül kivégeztek anyákat, gyermekeket, tömegbe lövettek és ezt olyan magas szinten csinálták, hogy adott esetben még egy miniszterelnök, vagy miniszter sem volt kivétel, ha a nemzeti gondolkodás árnyéka rá vetődött.

A rendszerváltás után vajon hány tettes lepleződött le és kapta meg méltó büntetését, ugye költői maradt a kérdés, hát ennyit a jogállamiságról és a hamis ideológiákról.

A nemzetinek mondott oldalnak pont ez a rémképe vagy ellenségképe, hogy vigyázz, mert a másik oldal, az kommunista veszéllyel jár, ebből csak annyi igaz, hogy ők voltak a volt kommunisták, de ma már átálltak és ugyanazt az ,,urat" szolgálják mint ők.

A kommunizmusnak már nincs meg a háttérbázisa így nem is létezik, ma vadkapitalizmus van Magyarországon.

Ellenben a nemzeti érdekeink képviseletére soha nagyobb szüksége nem volt az országnak történelme folyamán, mint napjainkban.

Ezt jól tudják mind a két oldalon és ez a fő gondja a központi hatalomnak is, ami nem magyarországi székhelyű és ezért született meg a másik ellenségkép a nacionalizmus képében.
A Fidesz megfogalmazásában ,,beteges nacionalizmus"

Így vezetik országunkat, egy egyirányú zsákutcában a politikai váltógazdálkodás jegyében az álkommunisták, eredeti kommunista beidegződéssel és az álnemzetiek, akik pedig brüsszeli megfeleléskényszerben szenvednek.

Ebben a felsorolásban nem érdemes az SZDSZ, és az MSZP között különbséget tenni, mert ők együtt a nagyobbik rossz.

A kisebbik rossz a nemzetinek mondott oldal, de az útjelző táblát ők sem akarják eltávolítani.

Az egyirányú zsákutca táblákat csak egy radikális nemzeti gondolkodású és cselekedetű oldal tudja eltávolítani az országunk útjából.

Hazánk boldogulásának útján, nem kell egyik oldalhoz sem tartozni, de Magyarnak lenni kötelező!


Bozzay József

Újpest 2008-06-28

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2654&I temid=88
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diákmeló kifejezetten melegekn
  2008-06-30 22:33:26, hétfő
 
  Diákmeló kifejezetten melegeknek

2008.06.30. 08:00

Szeretném felhívni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium "Országos Esélyegyenlőségi Hálózat"-ának és Dr. Szabó Máté ombudsman figyelmét erre a súlyosan diszkriminatív álláshirdetésre, ami ráadásul még - jaj, de pikáns! - diákmunka is :



http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/pix/2008_junius/diakmunka.jpg

http://www.expressz.hu/allas/diakmunka/showAdvert9370187.html

És aki nem "kifejezetten" meleg srác? Csak félig-meddig? Hogy döntik el, hogy ki a kifejezetten meleg, hogy ki kapja meg ezt a kellemes diákmelót? Gondolom nem lehet egy kakukktojás sem a csapatban... Ránézés alapján döntenek, vagy lesznek feladatok, szerepjátékok, esetleg egy "Kifejezetten meleg" tesztsor, amit ki kell tölteni? Egy tökös heteró olvasót megkérnék, hogy ugyan menjen már el az állásinterjúra, és utána tegyen feljelentést, hogy a nemi orientációja miatt esett el a diákmunkától ....

Szerintetek, ha úgy jelenne meg egy hirdetés, hogy kifejezetten hetero, vagy kifejezetten fehér bőrű srácokat keresünk szórólapozásra, mennyi idő telne el, amíg körebsírná a médiát és a sajtót sírásra görbülő szájjal Gusztos Peti, a Társaság a Szabadságjogokért vagy Lévai Katalin?

ui: Szerintetek Berki Viktor mennyire lehet beszarva, hogy valami problémája lesz emiatt?



http://vastagbor.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmadával csökkenhet a segély
  2008-06-30 22:16:41, hétfő
 
  2008-06-30 14:13
Harmadával csökkenhet a segély összege

Harmadával csökkenhet a rendszeres szociális segély maximális összege az új számítási mód bevezetésével. A Világgazdaság értesülése szerint a kormány a minimálbér helyett a lét- vagy a nyugdíjminimumhoz kötné a segély plafonjának meghatározását.



Eszerint segélyként legfeljebb az öregségi nyugdíjminimum másfélszerese fizethető ki. Ez ma 45 ezer forintnak felel meg, míg a jelenlegi minimálbér 69 ezer forint. A fiatal munkanélküliek esetében a segély folyósítását képzési részvételhez kötnék.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óvakodjatok a hamis prófétáktó
  2008-06-30 22:11:11, hétfő
 
  Igen tisztelt szerkesztők!

Remélem, hogy a sokat hangoztatott esélyegyenlőség nevében számíthatok
segítségükre
és ez az írás is el fog jutni hasonlóan az önök kiadványaihoz, minden magyar
állampolgárhoz.
Szép napot kívánok önöknek.
Lévay Atilla
A Justitia Bizottság tagja
*********

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól!

Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok.
Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a
bojtorjánról fügét?
Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa, pedig rossz gyümölcsöt
terem.
Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa nem teremhet jó
gyümölcsöt.
Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre vetnek.
Tehát: gyümölcseikről ismeritek fel őket."
Máté 7,15-20

Eddigi történelme folyamán milyen gyümölcsöt termett ez a rettenetes múltú,
nevét emiatt többször is megváltoztató párt:

BÉKEPÁRT,
KOMMUNISTÁK MAGYARORSZÁGI PÁRTJA,
MAGYAR KOMMUNISTA PÁRT,
MAGYAR DOLGOZÓK PÁRTJA,
MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁS PÁRT,
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT,
SZABAD DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGE

Mibe került a Magyarságnak 1919-ben a ,,TANÁCSKÖZTÁRSASÁG",
Kun Béla, Szamuely Tibor, Linder Béla és társaik vérgőzös rémuralma;
a ,,FELSZABA-DÚLÁS" 1945-ben, Rákosi, Gero, Farkas, Révai, stb., regnálása;
'56 után Kádár, Apró, Dögei és 2004-től Horn, Medgyessy, Gyurcsány, Veres,
Szilvásy és bűntársaik országlása,
emberéletben, szenvedésben és anyagi kárban?

2006-ban csalással, hazugsággal nyerték meg a választást!

Gátlástalan, brutális eszközökkel bitorolják a hatalmat!

Korruptak és cinikusak, a végtelenségig, a pofánkba röhögve milliárdos
vagyonokat loptak össze maguknak
(,,jókor voltak, jó helyen") miközben tönkretették az országot!

Egy sem volt köztük, aki megálljt kiáltott volna!

Magyarországnak jelenleg nincs törvényes kormánya!

"A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált
a történelem.
Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási
hajlamuk,
kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz
nem kommunista ember számára.
A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs
arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret.
A kommunista eltorzult lélek, egészséges szellemű európai ember nem lehet
kommunista.
Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés
nélkül ki nem mondana,
ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy
kívánja."
Szolzsenyicin


Márai Sándor szavai most is igazak, mára (2008) talán véresebben igazak,
mint valaha.

,,A KOMMUNISTÁTÓL (NOMENKLATURÁTÓL)
MÉG NEHÉZ LESZ MEGSZABADULNI,
MERT SENKI SEM OLYAN VESZEDELMES,
MINT EGY BUKOTT ESZME HASZONÉLVEZŐJE,
AKI MÁR NEM AZ ESZMÉT VÉDI,
HANEM A ZSÁKMÁNYT."








------------------------------------

Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány a Szívcentrumban
  2008-06-30 22:09:22, hétfő
 
  Botrány a Szívcentrumban
2008. június 29. 08:24, vasárnap - Dr. Hanyecz Vince

Megelégelte az általa vezetett Pécsi Szívcentrum egyre romló gazdasági
helyzetét a neves szívsebész,
Papp Lajos, aki nyugdíjazását kérte és indulatos levélben támadjka a PTE
vezetését és egyben az egészségügyi kormányzatot.

A traumatológiai ellátás súlyos gondjai után most a szívbetegek gyógyulása
került veszélybe, miután az egész Dél-Dunántúlt ellátó pécsi Szívcentrumban
először befagyasztásra kerültek a tervezhető műtétek, majd az intézmény
vezetője,
Papp Lajos professzor a PTE gazdasági főigazgatójával,
Imhof Gáborral folytatott indulatos levélváltása során azt is bejelentette,
hogy a kialakult helyzet miatt a közeljövőben nyugdíjba vonul.

Betelt a pohár

A pécsi Szívcentrum hosszú évek óta jelentős hiányt tol maga előtt:
ezek eredete még az Orbán kormány idején keresendő, amikor a klinika
felépítésére szánt keretből 1,6 milliárd forintot más célra fordítottak.
Ennek pótlására az egyetem kölcsönt vett fel, amelyet a megállapodás
értelmében a kormány törlesztett volna.
Mindez így is volt a Fidesz kormány idején, később azonban ez elmaradt,
Szili Katalin ígérete ellenére is.

A pécsi klinikai hálózat eladósodottsága tovább növekedett az elmúlt évek
során, és miközben a kormány által kirendelt
kincstári biztosok próbálkoztak a PTE költségvetésének konszolidálásával,
újabb és újabb leépítések és megszorítások követték egymást.

Legutóbb a Szívcentrum tervezhető műtéteit fagyasztották be a
költségtúllépés miatt.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bár a sürgős, életmentő műtéteket
ezután is végrehajtják,
az előrejegyzett beavatkozásokat határozatlan időre elhalasztják.

Ez Papp egy korábbi nyilatkozata alapján orvosilag katasztrofális
következményekkel járhat,
ugyanis a várakozási idő alatt a betegek állapota drasztikusan romolhat.

A döntés után Imhof Gábor, a PTE gazdasági főigazgatója levélben kért
magyarázatot arra,
hogy a Szívcentrum miért lépi túl minden egyes hónapban a pénzügyi kereteit.
Mint a főigatgató elmondta, bár ebben a hónapban pár tíz millió forinttal
lépik csak túl a keretet a műtétek átütemezése miatt,
a korábbi időszakban ez ennél jóval nagyobb volt.

A főigazgató levele volt egyébként Papp Lajos számára az utolsó csepp a
pohárban,
kézhez vétele után ugyanis a professzor négy oldalas indulatos választ írt,
amelyet bár nem a nyilvánosságnak szánt,
nagyon hamar eljutott a mi szerkesztőségünkbe is.
Bár az írás nem tekinthető konkrét válasznak, miután Imhof eredeti kérdésére
nem válaszol,
annyi kiderül belőle, hogy a professzor szerint az eredendő bűn a már
említett kölcsön nem törlesztése volt a kormányzat részéről.

Mint írta, az intézmény tevékenységének köszönhetően az egész Dél-Dunántúlon
csökkenő halálozási mutatók jelentős nemzetgazdasági hasznot hajtott.

Mindez nem igazán hatotta meg Imhof Gábort, aki a Hírszerző kérdésére úgy
kommentálta Papp levelét,
hogy bár sokra tartja a sebészprofesszort és munkásságát, közgazdászként és
gazdasági főigazgatóként nem tekinthet el attól,
hogy a Szívgyógyászati Klinika kimutatásaiban folyamatosan negatív számok
szerepelnek.
A főigazgató hozzátette: megérti Papp aggodalmát,
miszerint a műtétek elhalasztása esetenként akár tragikus következménnyel is
járhat,
ám nem tud sokat kezdeni a gazdasági szükségszerűséggel.

Ha én egyszer kinyitom a számat

Papp szintén a kiszivárgott levélben jelentette be, hogy kezdeményezte
korkedvezményes nyugdíjazását,
amely után szabadon beszélhet, jelen pillanatban a PTE médiakódexe
értelmében ezt ugyanis nem teheti meg
(Az egyetem korábbi rektora, Lénárd László is erre hivatkozva hárította el
megkeresésünket.)

Egyelőre csak sejteni lehet, hogy pontosan miket oszt majd meg a neves
sebész a közvéleménnyel,
ám a levélben szereplő felsorolás alapján a mondanivaló igencsak ütős lesz.

Papp többek között Gábriel Róbert rektor vélt törvénytelenségeit,
és a szerinte betegek halálát okozó intézkedéseit hozza majd nyilvánosságra.

Ám itt nem áll meg: az egész egészségügyi kormányzatnak és egyben a
"jelenleg regnáló politikai hatalomnak" is be kíván olvasni.

Az igazság pillanata egy-két hónapon belül jöhet el:
ekkor zárul le Papp Lajos tájékoztatása alapján a nyugdíjazási eljárás.
A professzor leszögezte: addig nem mondhat többet ezekről a kérdésekről.

Ki privatizál mit?

Érdekes mellékszál az ügyben a Szívcentrum privatizációja, amelyet egy,
a Hírszerző birtokába került levél szerint maga Papp Lajos kezdeményezett.
Az eredetileg a PTE szenátorainak és professzorainak írt levélben Gábriel
Róbert rektor arról tájékoztatja a címzetteket,
hogy Papp Lajos a Szívgyógyászati Klinika "magánosított működtetésére" tett
javaslatot.

Egy hasonló tartalmú javaslatra Imhof Gábor is emlékszik.
Elmondása szerint a professzor egy alapítvány segítségével készíttetett el
egy tanulmányt,
hogy milyen módon tudna a Szívcentrum kitörni az adósságspirálból.
Ez tárta aztán az egyetem vezetése elé, és megállapodás született arról,
hogy a tervezetet megtárgyalják a PTE különböző döntéshozó testületei.

A levél alapján Gábriel ezek után szerzett tudomást arról,
hogy több olyan cég került létrehozásra, amelyek neve megegyezik az
egyetemhez tartozó intézményével:
ilyen például a 2008 március 12-én bejegyzett Pécsi Szívgyógyászati Klinika
Szolgáltató és Kereskedelmi Kft..

Miután a PTE vezetésének álláspontja szerint az elnevezések megtévesztőek,
jogi útra terelték az ügyet.
Imhof Gábor mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy bár egyáltalán nincs
ellenére az egészségügyi intézmények magánkézbe adása,
azt szerencsétlen megoldásnak tartja, hogy csak egyes klinikák kerüljenek
privatizálására,
a többi pedig egyetemi kezelésben maradjon, miután így nagy az esélye annak,
hogy épp a veszteséges ágazatok maradnak az egyetem nyakán, tovább rontva
annak anyagi helyzetét.
A kérdés persze merőben akadémikus a főigazgató szerint a jelenlegi
politikai klímában.

Magának az állítólagos privatizációnak meglehetősen pikánst ízt ad, hogy az
egy olyan személyhez lenne köthető,
aki orvosi munkássága mellett politikai szimpátiáit sem rejtette sohasem
véka alá.
Papp az elmúlt évek során gyakori szereplője volt a kormányellenes
jobboldali tüntetéseknek,
többek között Eperjes Károly, avagy Wittner Mária oldalán,
és első pillantásra mi sem állhat tőle távolabb, mint az egészségügy
privatizációja.

Más kérdés, hogy Papp Lajos szerint szó sincs arról,
hogy ő privatizálni kívánta volna a Szívgyógyászati Klinikát,
amelyet nemzeti kincsnek tart,
és a rektor által az egyetem nyilvánossága elé terjesztett információ hamis.

Kérdésünkre, hogy milyen érdek állhat egy ilyen hír elterjesztésében,
a szívsebész arra utalt, hogy az ő lejáratása lehet a cél,
további részleteket azonban ebben az ügyben is akkor árul el, amikor már
szabadon teheti.

Stemler Miklós

Forrás: Hírszerző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 705 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.