Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 350 
Lovas István - Sajtófigyelő
  2007-03-31 23:17:36, szombat
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2007-03-29. 14:27:30

LA STAMPA lastampa.it

Magyarország: a kormány továbbra is tangában: visszavonul a manöken-szóvivő - "Sznob, aki megveti a szegényeket" címen az olasz lap budapesti cikkében hosszan ír a Kiss Józsefné Demcsák-esetről és azzal zárul, hogy a dialektikus marxizmus halála által hagyott űrt "arcátlanul" az anyagi bőség töltötte ki, ami azzal a következménnyel jár, hogy az uralkodó osztály és a nép között jelentősre nőtt a távolság.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE iht.com

A szélsőjobb terpeszkedik Franciaország fölött címmel a globális, párizsi szerkesztésű amerikai lap arról ír, hogy a francia elnökválasztási kampányt az a téma uralja, amely hosszú időn át a szélsőjobb monopóliuma volt, vagyis hogy miként lehet valaki a legjobb francia. Nicolas Sarkozy, a konzervatív jelölt "bevándorlási és nemzeti azonosság" minisztériumát kívánja létrehozni, amely azt követeli meg az újonnan bevándoroltaktól, hogy a republikánus állam világi értékeit tegyék magukévá. Ségolene Royal, a szocialisták jelöltje pedig azt várja el minden franciától, hogy tanulja meg a Marseillaise-t, a francia himnuszt, és tűzze ki vitrinébe a francia zászlót a francia nemzeti ünnepen. Le Pen elégedetten nevetgél, mert a két jelölt ellopta és így érvényesítette azt az üzenetét, hogy "Franciaország a franciáké". Sarkozy javaslata ugyanakkor - írja a lap - a náci megszállás alatti Vichy-korszak rossz emlékeit idézi fel. A nemzeti azonosság minisztériumát a zsidó ügyek általános komisszári hivatalához hasonlítotják. Politikailag konzervatív zsidók, akik Sarkozyre akartak szavazni, amiért Izrael rendíthetetlen támogatója, elfordulnak tőle és Bayroura, a centrista jelöltre szándékoznak adni szavazatukat. Royal pedig még felhívta a franciákat, hogy mindegyiküknek legyen otthonában francia trikolórja. "Más országokban a zászlót a nemzeti ünnepen az ablakba helyezik", mondta és felhívta támogatóit arra is, hogy vegyék vissza a jobboldaltól a nemzet jelképeit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wabrosch Katalin levele Edolph
  2007-03-31 22:55:56, szombat
 
  Wabrosch Katalin levele Edolphus Towns - nak
2007-03-28. 21:32:44



Dear Mr. Edolphus Towns


Megértem, ha Ön egy kisebbségeket sújtó, mélyen antidemokratikus és ocsmány jelenség miatt, mint az antiszemitizmus, morálisan aggódik.

Kevésbé, sőt, egyáltalán nem értem meg azonban, ha Ön ilyeneket valótlanul és elégséges ok nélkül állít egy népről, jelen esetben a magyar népről.

A bûn, ezt Ön, mint baptista éppen olyan jól tudja mint mi, kiirtathatatlanul van jelen ebben az evilági nyomorúságban, mindenhol, New Yorkban is, Brooklynban is. Nem látjuk semmi bizonyítékát annak, például a zsidók ellen inzultust elkövetettek bírósági ítéleteinek számában, hogy Magyarországon nagyobb lenne az antiszemitizmus, mint New Yorkban.

Ön meggyőződhetett volna személyesen is az antiszemitizmus állásáról Magyarországon. Téves állításai miatt azonban a bizonyosságig menő a valószínûsége, hogy Ön soha országunkban nem járt. És mivel magyarul sem beszél, kijelentéseit nyilván mások - nemcsak hogy téves, hanem rosszindulatú és manipulatív - információira alapozta.

Ön ellenőrizetlen és rosszindulatú információk hatására hagyta magát egy magyar belpolitikai ügyben eszközként felhasználni, a két többségi párt - egy kívülálló számára átláthatatlan - hatalmi harcában. Az antiszemitizmus itt kettős fegyverként került fölhasználásra; egyrészt az MSZP bûneit elfedő rágalmazásként, másrészt a posztkommunisták és a magyarországi zsidóság bírálhatatlanságának biztosítására.

Ön ezt nem értheti. Mégis kénytelen lesz tudomásul venni, hogy ha egy közszereplő, vagy politikus történetesen zsidó, neki is el kell tudni fogadnia a bírálatot bûneiért, mulasztásaiért, alkalmatlanságáért.

És ez nem antiszemitizmus!

A rágalmazóan téves állítások becsmérlő hazugságként jelennek meg a tényeket ismerő emberek előtt. Ezt Önnek, mint morális és vallásos embernek tudnia illik.

Az emberek nem gondolhatják, hogy ez nem tudatos rosszindulat, hanem félretájékoztatás és hamis információk következménye. Önnek, mint közéleti szereplőnek a sajtó információit is ellenőriznie kéne, de Ön erre már csak a magyar nyelv ismeretének igen valószínû hiánya miatt is, sajnos képtelen.

Becsülendőnek tartjuk, ha - mint Brooklyn képviselője - a kongresszusban, sok elfoglaltsága mellett mégis állást foglal egy idegen kontinens -- az Ön számára föltehetően ismeretlen - exotikus kis népének ügyében.

Ebből a kis népből kerül ki a mai Európa legszámosabb kisebbsége, akaratlanul is az (amerikai) indiánok, és a nyelvüket elhagyni kényszerülő feketék sorsára emlékeztetve minket. Ez a sors elsősorban Amerika és Wilson elnök bûne, és a nemzetek demokratikus önrendelkezési joga megtagadásának egyenes következménye.

Mikor szólalt föl Ön az elnyomott, asszimilált magyar (nemzetiségû) kisebbségek nevében?

Ön egyoldalúságával, talán akaratlanul is, két előítéletet is megerősít; a tényektől magát függetlenítő amerikai nagyhatalmi arroganciát és az amerikai politika Izrael-centrikusságát.

A függelékben tételesen állást foglaltunk az Ön kijelentéseit illetően, amelyeket sajnos csak töredékesen, a sajtó útján (Népszabadság, MTI) ismerünk.

Reméljük, hogy a kapott új és ellenőrizhető információk után, nem tartja fönn a magyarországi antiszemitizmus mértékéröl mondott, amúgy valótlan vádját.

Ha mindezek után mégis a valótlansághoz ragaszkodik, akkor Önt csakis egy tudatosan hazug embernek tarthatjuk, aki a magyarországi belpolitikai viszonyokba kíván -- érthetetlen okokból, manipulatív módon és az ismert amerikai arroganciával - beavatkozni.

Nürnberg, 2007-03-27

Tisztelettel
Katalin Wabrosch
Tetzelgasse 27
90403 Nürnberg


The Honorable Edolphus Towns
UNITED STATES SENATE
Washington, D.C.
March 28, 2007

Dear Sir;

I fullly understand if and when you feel moral revulsion at the manifestation of anti-Semitism.

However, I do not understand if you make such horrendous allegation lightly, nay, without sufficient ground, such as the one you made with regard to Hungarians.

As a Baptist, you should know very well that sin is omnipresent, and it cannot be eradicated.

It is present in your district as well. You could have checked into the veracity of allegations of the worst forms of anti-Semitism in Hungary, including incitation to attacks on Hungarian Jews, before you sprang into action.

If you had done it, you would have come to the conclusion that these forms of anti-Semitism simply do not exist in Hungary. You have been manipulated by your sources, and you have simply fallen into the trap of currying favor with a part of your electorate in showing that you are ready to defend the victims of anti-Semitic attacks.

In doing so, you have, at the same time, caused great harm to another part of your constituency that hauls from Hungary. Whose name and reputation you sullied with your baseless allegations.

You should know that the incumbent government of Hungary, the successor of the erstwhile Communists, constricts democracy, destroys the country's economy, and sides with Vladimir Putin, the autocratic Russian President, instead of the European Union (see the most recent articles on Hungary in The New York Times and The International Herald Tribune by Judy Dempsey).

The governing ex-Communists answered charges in the past by calling their critics "anti-Soviet" with the backing of the repressive state machinery. Today, they use the same tactics by branding their opponents "anti-Semites."

They know that this accusation is never checked, but accepted at face value, and diligently disseminated by innocent journalists.

If you continue to attack a great nation that rose up against their Soviet occupiers in 1956 with the vilest accusations, you can no longer be considered an honest man, and will certainly increase the depth of animosity shown by much of the world against the government and the policies of the United States.

Very truly yours, Katalin Wabrosch

Elhatártalanodók


Népszabadság • Nagy N. Péter • 2007. március 26.

A fekete bőrû, baptista Edolphus Towns, New York állam képviselője aggodalmát fejezte ki, amiért Magyarországon jelentősen elszaporodtak a neonáci jelenségek. Levelet írt a magyar nagykövetnek, amit azzal zárt, hogy a múlt századi rémtettek fényében szeretné vele megvitatni, hogyan kezeli a magyar kormány az antiszemitizmus jelenségét. Persze, hogy túlzás...


Mielőtt azonban még bárki az amerikai politikus feltételezhető túlérzékenységét okolná, tegye fel a kérdést: honnan tudná Edolphus Towns, hogy a "múlt századi rémtettek fényében" Magyarországon már különös érzékenységgel reagálnak mindenre, ami ezekre emlékeztet?

Hivatkozhat-e például bárki arra, hogy a hosszú távon meghatározó erejû Fidesz nyilvánvaló ellenállással fogadja, ha a környezetében árpádsávos zászlók tûnnek fel, ha képviselői olyan emelvényeken szónokolnak, ahol kevéssel előttük mocskosan zsidóztak, ha a híveiknek ajánlott lapban nyilas irodalmat propagálnak, hogy egyáltalán jelét adná annak, hogy tisztában van az ország múltjából adódó felelősséggel.

Ennek inkább az ellenkezőjét mutatja: Orbán Viktor és Navracsics Tibor mindannyiszor azt követeli, mutassa be, aki őket antiszemitizmussal vádolja, hogy mikor voltak azok, miközben senki nem a direkt zsidóellenességet vagy rasszizmust veti a szemükre, hanem azt kérdezi, amit a New York-i képviselő is: létezik-e a különös érzékenység.

Vagy csak a múlt iránti közönnyel súlyosbított politikai játék. Az, amit néhány napja Navracsics Tibor is ûzött. Nyilasmosdatónak neveztek egy fideszes politikust baloldaliak - köztük Szigeti Péter, akit később az OVB elnökévé választottak -, majd őket emiatt elmarasztalta a bíróság, amiből Navracsics azt szemezte ki, hogy súlyos bûn lenácizni valakit. Na, ez az, amit nem is tett senki. Igaz, bírósági ítéletre hivatkozva csúsztathatott.

Simonyi András és Edolphus Towns a héten találkozik. Nem biztos, hogy e kissé túlzóan nyilatkozó ember tehet róla, ha már most borítékolható: sok mindent képtelen lesz megérteni.

[Forrás: Wabrosch Katalin]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kókáék földügylete: feljelenté
  2007-03-30 21:28:56, péntek
 
 
Kókáék földügylete: feljelentést tett Dorkota
MNO 2007. március 30. 15:38


Feljelentést tett hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen Dorkota
Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, mivel álláspontja szerint jóval
értéke alatt jutott hozzá négy magánszemély azokhoz a földterületekhez,
amelyen a Hankook gumigyár épül Dunaújvárosban.

Ezt a politikus pénteken Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be.

"Néhány dörzsölt kormányközi üzletember" milliárdos haszonra tett szert,
miközben a város önkormányzatát kisemmizték - vélekedett az ellenzéki
képviselő.

Dorkota Lajos elmondta: a földterületek magánszemélyeknek történt eladásakor
a Hankook
mint vevő már jelen volt, és 300 millió forinttal rövidítették meg az
önkormányzatot.

A vételár fedezete a Kóka János gazdasági miniszter által biztosított állami
támogatás volt - fűzte hozzá.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Laokón, a mi emberünk
  2007-03-30 21:14:45, péntek
 
 
Laokón, a mi emberünk
Pelle János 2007. március 30. 12:10


Kóka Jánost, a Gyurcsány-kormány gazdasági miniszterét a FIDESZ szóvivője a
"milliárdos, új arisztokraták" közé sorolta.

Támadására az szolgáltatott alapot, hogy tisztázatlan hátterű, Cipruson
bejegyzett off-shore cégek,
akik mögött feltehetősen magyar, feltehetően a miniszter üzleti köréhez
kötődő társaságok lapulnak,
nyilvánvaló kormányzati támogatással majd hárommilliárdos haszonra tettek
szert azáltal,
hogy a Dataplex nevű informatikai céget a Magyar Telekom megvásárolta tőlük.

Az ügy hátterét, előzményeit a Heti Válasz című lap február 22-i számában
megjelent cikk tárta fel,
és a szerző, Bódis András állításait eddig senki sem cáfolta.

Az orvosi végzettséggel fényes üzleti karriert befutó, alig néhány éve
politizálni kezdő
Kóka János pályafutása sok szempontból hasonlít főnökéhez és pártfogójához,
Gyurcsány Ferencéhez.

Igaz, azzal a lényeges különbséggel, hogy míg főnöke az MSZP "üzleti
holdudvarában" szerezte a vagyonát,
addig Kóka az SZDSZ "ügyes embere" volt.

A FIDESZ állítása szerint a hozzájuk hasonló üzletemberek csapata szerzett
pozíciókat a kormányzó pártok körül. Ezek az üzleti körök, illetve az őket
képviselő emberek térítették el a "jó iránytól" az 1989-90-es
rendszerváltásban felszínre törő demokratizálási törekvéseket, miattuk nem
sikerült kevesebb
megrázkódtatással átélni a kilencvenes éveket, s tartunk ott gazdasági és
társadalmi téren, ahol tartunk,
vagyis válságról-válságra bukdácsolunk, a kilábalás érezhető jele nélkül.

Nem szorul magyarázatra, hogy a jobboldalnak ezt a vádját a háromszor is
kormányra jutott baloldali koalíció visszautasítja.
Képviselői úgy vélik, hogy a jelenlegi fájdalmas megszorításokért, az EU
által ránk kényszerített
konvergencia-programért a társadalom "rossz reflexei", a lakosság túlzott
fogyasztásban megnyilvánuló hedonizmusa, a az 1998 és 2002 között kormányzó
FIDESZ elhibázott gazdasági döntései, és az ellenzék folyamatos aknamunkája
a felelős.
Az elmúlt öt évében elkövetett kormányzati hibák csak ezek után következő
okai a jelenlegi
kritikus helyzetnek, mely egyébként sem olyan vészes, de a jobboldal túloz,
hogy az elégedetlenség tüzénél megsüthesse a maga politikai pecsenyéjét.

Külső szemlélőnek nehéz véleményt alkotnia arról, hogy kinek van igaza ebben
a jövőnket is meghatározó kérdésben.
Az "új arisztokrácia" gazdasági tranzakcióiról - különösen, ha azok
valamilyen módon összefüggtek
a pártok finanszírozásával, mint a "Postabank-ügy", a "Tocsik-ügy", vagy a
"Kulcsár-ügy" - ,
a hosszabb ideig tartó rendőrségi és ügyészi vizsgálatoknak, valamint a
bírósági tárgyalásoknak
sem sikerült semmi olyasmit felderítenie, mely egyértelművé tenné a
politikai és gazdasági körök kriminális összefonódását.
Milyen alapon lehetne ezek után bizonyítani, hogy Kóka és üzlettársai a
Sulinet- és
Dataplex-ügyletekkel az állami költségvetés milliárdjaiból, érdemi
ellenszolgáltatás nélkül
(illetve aránytalanul kis munkával) gazdagodtak meg?

Az informatikai üzletek világa rendkívül szövevényes, s ha az ember
megpróbál "utána járni" a dolgoknak, mindenütt falakba ütközik.
Közben az internet jelentősége rohamosan növekszik, az üzletben, a
társadalomban és a kommunikációban egyaránt.
Az, aki kézben tartja, uralja a világhálót, behozhatatlan előnyre tesz szert
későn ébredő
versenytársaival szemben, s ebben az univerzumban, ha valaki befolyást
gyakorolhat a jogszabály-és törvényalkotásra, versenyelőnyhöz juttathatja a
"szívéhez közel álló" cégeket.

Hadd említsem most a saját példámat.
Nem vagyok informatikus, még üzletember sem, csak egyszerű felhasználó.
Csak annyit akartam megtudni az egyik legnagyobb internet, telefon és
kábeltévé szolgáltatótól, hogy mikor építenek ki végre korszerű kábeleket a
társasházban, ahol lakom.
Az üvegszálas, csillagpontos vezeték ugyanis lehetővé tenné, hogy egyetlen
hálózaton keresztül,
kevesebb pénzért kapcsolódjak a világhoz.
Ezáltal nem három, hanem csak egy cégtől függnék, ami mindenképpen javítaná
"üzleti pozícióimat".
De semmi érdemlegeset nem sikerült megtudnom a szolgáltatótól, ahogy a
kerületi önkormányzattól sem, legföljebb annyit, hogy "folyik a hálózat
korszerűsítése".
Közben üzleti ajánlatokkal ostromolnak a rivális informatikai cégek,
kedvezményeket ígérnek, nyilvánvalóan többet tudva a hálózat
korszerűsítéséről, mint amennyit elárulnak nekem.
Hogyan foglaljak állást az Elender, a Sulinet vagy Datanet homályos
üzleteivel kapcsolatban,
ha még azt sem tudom, hogy melyik internet-szolgáltatót érdemes választanom
lakóhelyem jelenlegi kaotikus viszonyai között?

Folyik a "kormányzati rendszer korszerűsítése" is, mégpedig gőzerővel, de az
egészből csak annyit látni,
mint amennyit a trójaiak a kígyóból, mely az éj sötétjében kiúszott a
tengerpartra,
és összeroppantotta főpapjukat, Laokont és két fiát.
Azok, akik távolról tanúi voltak a kísérteties, éjjeli jelenetnek, nem
tudták mire vélni:
ki gondolta volna, hogy a Poszeidon haragját megtestesítő szörnyeteg
kapcsolatba hozható a falóval,
melyet az elvonuló görögök a parton hagytak?
Nem azért óvta-e a főpap a trójaiakat a falótól, mert a saját, aljas érdekei
ezt diktálták?
Innen nézve a kígyó csak az isteni igazságszolgáltatást és a társadalmi
haladást testesítette meg,
bárhogy kapálóznak is ellene egyesek.

A vezetékek mindent befonnak.
Napjaink magyar társadalma lényegében két, egymástól élesen elkülönülő
részre szakadt:
azokra, akiknek az otthonában van korlátlan internet-hozzáférés, melyen
keresztül képesek tájékozódni,
üzleti tranzakciókat végezni, kapcsolatot tartani és véleményt nyilvánítani,
és azokra,
akik ezzel nem rendelkeznek, kiszolgáltatottan várják a sorsukat, s
legföljebb a kocsmában hőbörögnek. Utóbbiaknak esélyük sincs arra, hogy
normális állást találjanak, de még a gyereküknek sem,
hogy megírja a leckéjét, azon a szinten, amit az iskola elvár tőle.

Kóka János, az "informatikai csodadoktor" feltehetőleg az SZDSZ elnöke lesz.
Olyan politikai bázis és gazdasági erő sorakozott fel mögötte, hogy a hét
végén, a liberális párt kongresszusán várhatóan többséget szerez.
Nehezen várható el az SZDSZ küldötteinek többségétől, hogy az elveiket
részesítsék előnyben
az érdekeikkel szemben.
Azok, akik Kókára esküsznek, meg sem hallják a vádakat, mellyel a gazdasági
minisztert illette az ellenzék. Többségük valószínűleg el sem olvasta,
illetve eleve rágalomnak tartja a Heti Válasz februári leleplezését.
Vagyis egyelőre Kókával kapcsolatban is érvényesül a média által gerjesztett
"teflon-hatás"
ami Gyurcsányt is védi: elkövethetett bármit, a kritika lepereg róla,
meggyőződéses híveinek
nem változik róla a véleménye.

A globalizáció falova réges-régen a falainkon belül van, a Laokon nevet egy
nemzetközi piacon tevékenykedő informatikai cég vette fel.
Azt pedig, hogy a milliárdos gazdasági miniszterünk, akiből most
feltehetőleg pártelnök lesz,
kit szolgál, a saját érdekein kívül, valószínűleg ő maga sem tudja pontosan,
de nem is érdekli, hiszen ő nem az "elvek embere".

http://www.gondola.hu/cikkek/53635
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaszás Attila esete - egészség
  2007-03-30 21:06:45, péntek
 
  Kaszás Attila esete - egészség(ügy)ünk keresztmetszete

csütörtök, 2007. március 29. hetivalasz

A 47 évesen eszméletét veszítő, végül agyvérzésbe belehalt férfiban (t.i. Kaszás Attilában) nemcsak a nagyszerű színészt látta a közvélemény. A család drámájában sokan a magukéra ismerhettek. - írja a hetivalasz.hu a színész halála okán megfogalmazott vezető cikkében.

A magyar társadalom egyik legnagyobb szorongása a korai halálozás, a középkorú férfiak - és egyre inkább a nők - elvesztése. Alig van olyan ember, akinek a környezetében ne lenne ötvenévesnél fiatalabb, maga után árvákat, özvegyet hagyó ember. Egy középkorú magyar számára kétszer magasabb a kockázat, hogy infarktust, s négyszer nagyobb a veszély, hogy agyvérzést kapjon, mint nyugat-európai társainak.

Kaszás Attila tragédiája felvetette a kérdést: súlyosbíthatta-e állapotát az egészségügy válsága. A fő stroke-centrumot, a Lipótmezői kórházat most számolják fel, az Amerikai úton menesztették a világhírű főigazgatót, a személycsere megrázta az idegsebészet dolgozóit is. A betegek mindenütt zavart látnak, egy veszélyes bőrelváltozás eltávolítására két hónapos a várakozási idő, az április másodikára kiírt szemműtétről nincs ember, aki megmondaná, hol végzik el.

A szókimondásáról ismert Csókay András szombathelyi agysebész azt mondta, a művész minden segítséget megkapott, de ugyanezt a magyar egészségügy nem tudná mindenkinek nyújtani. Laikusok számára elborzasztó példát hozott. Egy nagy katasztrófánál a haldoklókra és a könnyű esetekre nem jut orvos, a segítséget először mindig a közepesen súlyos esetek kapják - mivel ezzel a kegyetlennek látszó módszerrel lehet a legtöbb életet megmenteni. Szerinte a magyar egészségügy az esetek nagy részében ugyanezen az elven működik.

Az agysebészt ízléstelenséggel vádolta meg a Népszabadság publicistája, és sorra nyilatkoztak a szakma - még hivatalban lévő - tekintélyei az ügyben. Noha az agyvérzéses betegek ellátásában uralkodó nehézségekről ez alkalommal tapintatosan hallgattak - így arról is hogy 2000 óta ismét növekszik a halálozási arány -, abban egyetértettek: a művész a leggondosabb ellátást kapta, ám az agyi verőér megrepedése olyan súlyos volt, hogy életét így sem lehetett megmenteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Best of Árpád-sáv
  2007-03-30 16:34:20, péntek
 
  http://youtube.com/watch?v=KhkgUcsUHiQ  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civilakadémia
  2007-03-30 16:32:24, péntek
 
  Civilakadémia

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány illetve Hende Csaba megbízásából Civilakadémiát szerveztünk a Polgárok Házában.

Április 5.-én este 18 órakor lesz az első előadás! Tőkéczki László történész és Koltay Gábor filmrendező fog előadni arról, miért fontos történelmünk ismerete?

Nagyon várunk, feltétlen gyere és "hozz Magaddal még egy embert!"

Fiataloknak is érdekes, sőt, náluk még egy nagyon jelentős szempont is fontos a részvételükben.
Kérlek, a kerületedben, a baráti körödben, a polgári körödben segíts terjeszteni, meg mindenütt, ahol csak tudod.

legrady@polgarokhaza.hu
M: 06 30 577 2002
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az RTL Klub aljassága az elhun
  2007-03-30 16:30:51, péntek
 
 
Az RTL Klub aljassága az elhunyt Kaszás Attilával
Felháborítónak tartom az RTL Klub eljárását!

Elment közülünk egy nagyszerű, magyarérzelmű fiatal színész, Kaszás Attila. A bulvároldalak hasábjain csak most, halálának hírével jelent meg először a Blikk és más gagyilapok címlapján Kaszás Attila. A legelvetemültebb lépésre ismét az RTL Klub volt képes: A színész halálának hírét a következő képpen kommentálták: "Az egykori Csehszlovákia területén született Kaszás Attila.....stb.stb.".

Mintha Kaszás Attila nem felvidéki magyar lett volna, hanem cseh vagy szlovák, esetleg csehszlovák. Aljas és felháborító eljárás ez az RTL Klubtól! Egész életében büszke volt Kaszás Attila felvidéki magyar származására, és az RTL Klub bunkó, kegyeletsértő módon lecsehszlovákozza őt.

Sajnos a honi médiafronton magyarellenességet tekintve nincs új a nap alatt...

Skodacsek András, egy negyedrészben felvidéki származású magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A ripacspolitika alkonya
  2007-03-29 19:12:44, csütörtök
 
  A ripacspolitika alkonya
Molnár Géza Pál 2007. március 29. 00:00



A társadalmi ideiglenesség állapota háromszáz évig is eltarthat.
Állítólag egy francia felvilágosodott írta ezt annak idején.

Ha igaz, akkor elképzelhető, hogy a különben a világ más tájain is gyakorolt
ripacspolitika még évszázadokig rátelepszik Közép-Európára is, holott e
tájon már mintha kezdene bealkonyulni neki.

A térség e tekintetben változatos képet mutat. Akad hely, ahonnan épp
távozni készül egy valamikor
sikeres, ám mára bágyadttá vált nagyripacs, másutt friss kisripacsokat
keresnek éppen.

A demokráciába a színes ripacspolitika is bőven belefér.
Sokan szavaznak rá büszke örömmel, és ez így van rendjén.
Minden állampolgár voksa azonos értékű.
Az akadémikusé és a háziasszonyé, az operaénekesé és a stricié ugyanakkorát
nyom a latban.
Ennélfogva jelentős tömegtámogatást kap az igényes ripacspolitika is.
Három-négy százalék szinte bizonyos, a többit más úton kell összegyűjteni.

Szerencsés - más nézőpontból viszont kifejezetten szerencsétlen -
csillagálláskor a szellemdús ripacspolitika húsz-harminc százalékos
támogatást is elérhet.
Ehhez azonban már tudományos módszerek alkalmazása, tömegek borsos
korrumpálása és számos más feltétel is szükségeltetik.

A tudományos módszerek a különféle derűs manipulációkhoz kellenek.
Ilyen a démonizálás, a bálványépítés, a figyelemelterelés, a szellemi és
ízlésterror és más vidámságok.

A démonizáláskor egy népi politikusból igyekeznek kiábrándítani magát a
népet.
Általában évekig tart, makacs sulykolással, ármányos rágalmazással, zengő
becsületsértéssel.
Ha médiafölény áll a démonizálás mellett, néhány esztendő múltán a
társadalom felében az első számú közellenség a tudományosan - és néha
művészien - megrajzolt politikai démon lesz.

A bálványépítés hasonló, de ellentétes irányú művelet.
Makacs sulykolással dicsérnek egy népbarátnak látszó populistát.
Idővel ő lesz "atyánk" - noha földicsérői más esetekben bőszen harcolnak
minden feudális csökevény ellen.

A figyelemeltereléshez átfogó stratégia is, üde helyzetfelismerés is kell.
Követelmény, hogy a lényeges fejleményekről ne essék szó, a lényegtelenek
körül azonban szikrázzanak az indulatok.
Borítsa köd például egy-egy ország eladósodottságát, népességfogyását,
vagyonvesztését, reflektorfény világítsa meg viszont a félremagyarázható
jelképeket, a szerencsétlenül kicsúszott
- esetleg világhálós naplóba beírt - mondatokat.

A szellemi és ízlésterrorhoz elsöprő médiafölény szükséges.
Cél: a valódi értékek, a tényleges teljesítmények gondos elhallgatása,
ugyanekkor a kétes indíttatású közepes produkciók és figurák szemkápráztató
dicsfénybe állítása.
Adódik, hogy a közepesnél is gyengébb alkotások és alkotók is
magasztaltatnak.

Ez utóbbi már alighanem a ripacspolitika alkonyának jele.

Ilyenkor már a tömeg megkenése - például soron kívüli nyugdíjfizetéssel a
közvagyon eladásából vagy hitelfölvételből - sem segít.
A tikkadó ripacspolitika megindul a lejtőn, támogatottsága egy százalékra
- a szerencsésebb csillagállás esetében tíz százalék körülire - hull.

Izzad, erőlködik a különben tehetséges ripacs, mind nagyobbakat ígér - vagy
éppen önmagát ünnepeltetve távozik -, új kisripacsokat hív színpadra, s
velük szerepel.
A ripacspolitikára azonban egyre sűrűbben borul rá az alkony homálya.

Már erőlködéssel is meg-megzökkennek a folyamatok, már csak izomból megy az,
amiben nagy lendület volt egykoron.
A hatalom tákolmánya még áll, de senki nem figyel rá.
Már a félelem is eltompult.

És a valaha dicső, lelkesítő, tömegeket mozgató ripacspolitika lassan de
biztosan elsodródik ahhoz az állapothoz, amitől talán a legjobban fél, ezért
nem akar vele szembenézni.

Unalmas.













JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A köpönyeg forog, vagy a helyz
  2007-03-29 19:10:27, csütörtök
 
 
A köpönyeg forog, vagy a helyzet változik?
MKDSZ Surján László 2007.03.28

Antall Józsefnek az volt az alapelve, hogy a határon túli kérdésekkel
kapcsolatos politikát a határon túl kell kialakítani, s a magyar kormánynak
csak végre kell azt hajtani, már amennyire az lehetséges.
Próbáljuk meg ezt az elvet alkalmazni a határon túliaknak adandó magyar
állampolgársággal kapcsolatban is.
A kilencvenes évek elején érdemben nem merült fel a kérdés, legalábbis a
határon túli magyarság legitim, azaz választott vezetői nem vetették fel,
sőt inkább féltek tőle, mint egy olyan eszköztől, amely felgyorsítaná a
szülőföld elhagyását.

Tíz évvel később változott a helyzet. Magyarország trianoni határai részben
schengeni határrá válhatnak a közeljövőben, s ez - főleg azokban az
országokban, amelyeknek hamarosan nincs esélye taggá lenni - félelemmel
töltötte el az érintetteket: megnehezedik majd az anyaországgal való
kapcsolattartás.
Ez lett az egyik fő mozgatója annak az igénynek, hogy a határon túliak
kaphassanak magyar állampolgárságot.
Ha ugyanis a kisebbségi létből az anyaországba való átlátogatás is
megnehezül, végképp nem érdemes otthon maradni.

Ez méltánylandó szempont, de a regnáló szocialista - liberális koalíció nem
látszott nyitottnak a megoldásra, annak ellenére, hogy a Szabaddemokraták
Szövetsége - egyetlenként a magyar parlamenti pártok közül - már a
rendszerváltás hajnalán megfogalmazta, sőt programjába vette az
állampolgárság megadását a határon túliak számára.

Ez a kérdés azonban nem igazán népszavazáson eldöntendő ügy.
Nem olyan könnyű áttekinteni a külpolitikai hatásokat, és a nemzetközi jogi
összefüggéseket.
Nem könnyű, de nem is lehetetlen.
A népszavazás ügyét az lehetetlenítette el, hogy a kormány, amelynek nem is
kellett, sőt nem is lehetett volna kampányolnia, hamis adatokkal megzavarta
az embereket, azt állítva, hogy a magyar egészségügy és nyugdíjrendszer
összeomlása fenyeget.
Félelmet keltettek tehát, s az amúgy is nehezen élő anyaországi magyarok nem
álltak a határon túliak mellé.
Az ellenzéki pártok nem lelkesedtek a népszavazásért, de amikor kiderült,
hogy lesz, értelemszerűen az állampolgárság megadása mellett érveltek.

Teljes mértékben egyetértek azzal, amit a honlapunkon is közreadott nyílt
levél szerzői mondanak.
Ez az új népszavazási kezdeményezés ismét megosztja majd a nemzetet, s félő,
hogy a félelemkeltés most is megteszi a magáét.
A legjobb megoldás az lenne, ha a parlament nem várna a népszavazásra, hanem
megadná a határon túli magyaroknak azt, amit Románia megad a Moldovában
élőknek.
Miért ne?
Joga van rá, s nem kockáztat semmit.
Biztos vagyok abban, hogy egy ilyen javaslat nem fog megbukni az ellenzék
ellenállásán.
Sőt.
De a Magyarok Világszövetsége téved, ha a népszavazás kikényszerítésében az
ellenzéki pártok aktivitására számít.
Magyar egyházi vezetőkkel beszélgetve a kérdésről, már három éve is azt a
megfogalmazást hallottam,
hogy ez a népszavazás kezdeményezés katasztrofális hiba volt, de ha már sor
kerül rá, akkor az igennek mindenképp győznie kell.
Mint tudjuk: nem győzött.
Ma ugyanazok vezetik az országot és ugyanolyan készek a hamis érvek
sulykolására, mint akkor.
Hihetjük-e, hogy az őszödi beszéd okozta megrázkódtatás fényében a többség
már nem fog hinni a kormánynak? Hihetjük, de épp annyi esély van arra, hogy
az őszödi kiábrándulás után épp ez a vita kelti majd fel az emberekben azt a
hamis képzetet, hogy mégis ez a szocialista-liberális kormányzat védi az ő
érdekeiket.

A kérdés a Fidesznek különösen kínos: Mikola István hozzá nem értő és naiv
kijelentése még
ott cseng az emberek fülében, és nem válik az ügy javára.
A ma érvényes törvények szerint ugyanis a választójognak az állampolgárság
szükséges, de elégséges feltétele.
Az is barokkos túlzás, hogy a határon túliakat mind a polgári szövetség
támogatói körébe soroljuk.
Ha a többségük a mi nézeteinket osztja is, ennek hangoztatása megnehezíti a
baloldali kormányok és a határon túliak értelmes munkakapcsolatát.

Ha el akarjuk kerülni a korábbi megrázkódtatás megismétlését, akkor egy
kétszakaszos kampányra kell felkészülnünk.
Most az kérjük híveinktől, hogy ne támogassák a népszavazási kezdeményezést.
Van esély arra, hogy nem lesz népszavazás.
Ha mégis lesz, akkor ismét minden erővel küzdenünk kell azért, hogy az igen
győzelemre jusson.
Mindezt most a folyamat elején nyíltan ki kell mondanunk, mert különben
érthetetlen lesz magatartásunk a második fázisban.
Azt is ki kell mondani már most, az eredmény ismerete nélkül, hogy az NEM
ismételten a népszavazás kezdeményezőinek a felelőssége.

A nyílt beszéd azt is világossá kell tegye, hogy miben értünk egyet a
Magyarok Világszövetségével és miben nem. Egyek vagyunk a célban: kapjon
magyar állampolgárságot, aki ezt igényli, és akitől illetve családjától a
trianoni szerződés során erőnek erejével vették azt el.
Nem helyeseljük viszont, hogy népszavazás legyen a kérdésről.
A parlament kötelességének tartjuk, hogy teljesítse a határon túliaknak
jogos igényét.
Végül azt is ki kell nyíltan mondani, hogy e látszólag ellentmondásos
állásfoglalásra nem elsősorban a Magyarok Világszövetsége késztet minket,
hanem az a hazug és gátlástalan, sajnálatosan nemzetietlen és érzéktelen
politika, amely Gyurcsány Ferencet és híveit jellemzi.

Surján László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 350 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.