Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/92 oldal   Bejegyzések száma: 916 
Uzsoraipari művek
  2008-11-30 23:06:22, vasárnap
 
  Uzsoraipari művek



A kormány gyorsított eljárásban olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely szigorú büntetést helyezne kilátásba az uzsorásoknak. Az uzsora szó különös, némileg vészjósló történelmi csengése távoli időket idéz. A tradicionális társadalmakban mindig is igen keményen büntették azokat, akik mások kiszolgáltatottságának cinikus kihasználásából az adott korszak normáihoz mérten "aránytalanul" nagy hasznot húztak. (A készülő törvény ennek az "aránytalanságnak" a megítélését a bírói gyakorlatra bízza.)

Lám csak, lám, ezek szerint lassan mégis újra felismerjük a ... mit is? Ne szépítsük! A tőkeviszony lételméleti logikája maga az aránytalanság! Hiszen a "legversenyképesebb" megoldás mégiscsak az volna, ha a napi munkaidő hossza 24 óra lenne, az ezért járó bér pedig nulla. Tegyük mindjárt hozzá, hogy a 21. század kora kapitalizmusának poklában ez majdnem meg is valósult, hisz a napi munkaidő 16 óra volt, és a bér a nullánál csupán egy árnyalattal volt több. De erre a vétkes "pazarlásra" is nyilván csak az késztette a tőke tulajdonosait, hogy tapasztalati úton viszonylag könnyen ellenőrizhetőnek bizonyult a "szomorú" tény: a 24 óra, nulla bér konstrukció rövid időn belül a munkaerőállatok és ezzel az egész kapitalizmus "kipusztulásához" vezetne. Korunk "szép új világát" szemlélve azonban szemernyi kételyünk sem lehet afelől, hogy a tőke törekvése ma ugyanolyan brutalitással elégítené ki örök vágyát, mint 150 évvel ezelőtt. Sőt ahol ezt megteheti, habozás nélkül megteszi ma is.

Ám a kormány kemény fellépésének gyanítható oka inkább az, hogy Magyarország ma egy iszonyú és pusztító "kísérlet" színtere. Iparszerűen működő tőkestruktúrák vannak felépülőben, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegek és az általuk megszült gyerekek fizikai testét szivattyúként használják azoknak az állami támogatásoknak a megszerzésére, amelyeknek eredeti célja, hogy a nemzet katasztrofális népesedési helyzetén javítsanak. A mai magyar társadalom csaknem negyven százaléka a roncstársadalomba süllyedt, és ezen belül ma már egymillió felett van az afrikai nyomor szintjére jutott páriatársadalom létszáma, amelynek anyagi megélhetése, fizikai teste (tehát népesedése és egészsége), de főként lelki, erkölcsi és szellemi állapota végzetesen és visszafordíthatatlanul leromlott. Az új "iparágak" éppen ezt használják ki. E kiszolgáltatott társadalom fizikai testét "gyerekgyárrá" alakítják át, ahol a gyerek egyetlenegy célt szolgál. Azt, hogy szüleik - létükre hivatkozva - hozzájussanak az állami segélyekhez, támogatásokhoz, amelyek csak ideiglenesek. Mivel a családi erőforrásokkal való gazdálkodás elemi feltételeit sem tanulhatták meg soha, így pillanatok alatt az új "iparág" helyi ügynökhálózatának kezébe kerülnek. A gyerekekre az állami pénzből épp csak annyi jut, amennyi a fizikai életben maradásukhoz kell, a szülőknek meg, miután a rendszer elérte "üzemi hőmérsékletét", csak annyi marad, hogy önmagukat a lét elviseléséhez szükséges önpusztító bódulatban tartsák. A nemzet mint közösség elemi népesedési feladatainak megoldására szánt közpénzek döntő hányada tehát az uzsorásmaffia strómanjainak, illetve végállomásként vélhetőleg "nagypolitikai" megbízóiknak jut.

Ezzel a végzetes kör bezárul. És hogy e kör még "kerekebb" legyen, ma már kibontakoznak e brutális rendszer "innovatív" önfejlesztő képességei is. Mivel a fogyatékos gyerek "előállítása" sokkal jövedelmezőbb megoldás (merthogy több állami pénz jár érte), már a magzati korban igyekszik a "gyártósor" elérni a "sajnálatos technológiai hibát". És ha valaki azt gondolná, hogy ez a horror már nem fokozható, az súlyosan téved. Mindezzel nem egyszerűen a pusztítás, a tudatos népirtás, hanem a "negatív lét" olyan terei vannak megnyílóban alattunk, amelyek az eddigi lepusztulási lejtőt pillanatok alatt "szabadeséssé" tehetik. Amint a készülő törvény bizonyítani látszik, a joggal kétségbeesett politikai elitcsoportok talán kezdik észlelni a közelgő tragédia valóságos dimenzióit, ám valószínűleg későn. Több évtized kitartó pusztító munkájára, cinikus, gátlástalan társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális és médiaelitek összehangolt tevékenységére volt szükség ahhoz, hogy eljussunk idáig. Oda például, hogy még csak véletlenül se legyen képes felfogni a magyar társadalom, hogy mi is történik vele. Hiszen nem tud, talán nem is akar már belenézni abba a "tükörbe", ahol a prognózist láthatná, hogy 1955 és 2030 között a születésszám évente 250 ezerről ötvenezerre csökken, míg a halálozások száma százezerről 150 ezerre nő.

És vajon mit is akar magától egy olyan emberi közösség, amely tétlenül szemléli, amint bekövetkezik az az állapot, hogy háromszor annyian halnak meg évente, mint amennyien születnek, és minden évben egy megyeszékhely "tűnik el a térképről". Nem is beszélve róla, hogy a legsúlyosabb rasszizmusnak számít, ha valaki egyáltalán említeni meri, hogy a születésszámnak nemcsak mennyisége, hanem minősége is van, pedig az eddigiekből talán kiderülhetett, hogy igenis van.

A törvény parlamenti vitája jó alkalom lehetne e diskurzustér kinyitására, de mindnyájan pontosan tudjuk - nem lesz az!

Bogár László, közgazdász
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fékezett habzású tüntetés
  2008-11-30 22:57:45, vasárnap
 
  2008-11-30


Fékezett habzású tüntetés
Álláspont



Együtt tüntettek szombaton a rendőrök, a smasszerek, az adóügyisek, a tűzoltók, a mentősök, tanárok, az óvónők, a dadusok, a nővérek és az orvosok. A közszolgálati dolgozók demonstrációján a vártnál is kevesebb rendőr vett részt, az egyik tüntető tűzoltó szerint azért nem jöttek nagyobb számban a rendőrök, mert "félnek". A 2006-os őszi eseményekben vállalt szerepük miatt - valljuk meg - nem sok keresnivalójuk van az ilyen, demokratikus érdekérvényesítő megmozdulásokon. Hiszen mind a mai napig nem akadt egy sem köztük, aki bocsánatot kért volna a törvénysértő, brutális rendőri attak miatt, aki segített volna leleplezni a valódi bűnösöket.

A rendvédelmi dolgozókat a smasszerek képviselték, ők vitték a vállukon a tűzoltókkal együtt a koporsóba zárt Törvényességet. Elgondolkodtató, hogy éppen a Zuschlag-félék cellakulcsait őrzőknek, a smasszereknek a nevéhez kötődött a tüntetésen a Törvényesség-temető performance.

Tagadhatatlan, felemás érzésekkel néztem a képsorokat a közszolgálati tüntetésről. A közszolgálati dolgozók 13. havi fizetésükért demonstráltak, amit a jövő évi költségvetési törvényben el akar venni tőlük a Gyurcsány-kormány mögött álló MSZP-SZDSZ-es alkalmi koalíció. A közszolgálati dolgozók szakszervezetei 2006-ban elegánsan távol tartották magukat a konvergenciaprogram miatt bejelentett megszorítások elleni tüntetésektől, kínosan ügyeltek arra is, nehogy véletlenül összekeverjék őket a kormányellenes tüntetőkkel, ha véletlenül ugyanarra az időpontra szerveztek megmozdulást. Sőt 2006 őszén is hallgattak, amikor Gyurcsány hazugságainak leleplezése miatt zavargások törtek ki a fővárosban. A rendvédelmi szakszervezetek egy hangyányit sem voltak szolidárisak a politikai tüntetőkkel, nem szólították fel kollégáikat a törvények betartására.

És most azzal kell szembesülniük ezeknek a szakszervezeteknek, hogy Gyurcsány nekik is hazudott. Őket is átverte. Nem kicsit. Nagyon. 2007. február 19-én, amikor ugyanúgy sztrájkkal fenyegetőztek a közszolgák, mint most, végül készségesen hittek a hazug kormányfő szavának, és szerződtek vele egy csalfa ígéretért cserébe. A kormányfő azt vállalta, hogy a közszolgálati dolgozók fizetésének reálértékét hosszabb távon megőrzik, úgy, hogy 2009-ben kompenzálják a korábban elmaradt béremeléseket. Jól át lettek dobva a palánkon. Nemhogy béremelés nem lesz, de befagyasztják a béreket, sőt még a 13. havi fizetésükre is keresztet vethetnek. Olyat, mint amilyet az egyik tüntető cipelt a Törvényességet rejtő koporsó előtt. A közszolgálati szakszervezeti vezetőknek illett volna nagyobb szolidaritást vállalniuk a 2006-os politikai tüntetések résztvevőivel, akik nem csupán a saját fizetésük megóvásáért mentek utcára, hanem a társadalmi bajaink gyökerét akarták kitépni, amikor a Gyurcsány-kormány lemondását követelték. Ám ezek a most aktív szakszervezetek is hallgattak, mint a bárány. Most sztrájkkal fenyegetőznek, ha nem kapnak több pénzt. Alapvetően most sem Gyurcsányék elfuserált kormányzati politikájával van bajuk, nekik teljesen mindegy, hogy a követelésük teljesítéséhez szükséges pénznek mi lesz a fedezete.

Nem csoda, hogy csak egy húszezres, "fékezett habzású" demonstrációt sikerült rendezniük. Mellényeket is osztogattak, nehogy véletlenül összekeverjék őket a hozzájuk csapódó kéretlen szimpatizánsoktól. Nem is kérték a társadalom egyéb - nem költségvetési pénzből élő - tagjainak támogását, nehogy véletlenül megharagudjon rájuk a kenyéradó gazda.

Torkos Matild

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bábel tornya
  2008-11-30 22:52:08, vasárnap
 
  2008-11-28


Bábel tornya




Magyarság a 21. században... És persze a megmaradás, a megmaradásunk kérdései. Erről zajlik most konferencia Budapesten, a köztársasági elnök úr védnökségével.

Régen volt már konferencia, mely ennyire fontos lett volna, s amely ennyire valós kérdéseket boncolgatott volna. Most, ezen írás keretei között megkísérlem elmondani, miért is olyan fontos ez, s talán néhány szemponttal gazdagítanom is sikerül a konferenciát.

Nagy hagyománya van a magyar szellemtörténetben a nemzethalál víziójának - s a cinikusok mindig el is mondják, hogy lám, évszázadok óta beszélünk önnön pusztulásunkról, és mégis itt vagyunk. Sok igazság van ebben a cinizmusban, vagy - jobb esetben - ebben a magyar szenvedéstörténetet sikertörténetnek láttató és érzékelő keserű optimizmusban.

De azért egy folyamatot mégiscsak érdemes figyelemmel kísérnünk, érdemes rajta eltöprengenünk.

Trianonnal kezdődött. Akkor azt mondták, magyarok, mondjatok le történelmi országotok területének jó kétharmadáról. Cserébe a határon kívülre rekedt hárommillió magyar autonómiát kap majd, önrendelkezési jogokat - lásd még: wilsoni elvek -, és nem lesz semmi baj. És mi lemondtunk. Nehezen, lázadozva, egy kísérletet téve, hogy visszaszerezzük, ami minket illet, de elbuktuk. És így érkeztünk oda a második stációhoz.

A második stációban azt mondták nekünk, hogy mondjunk le a nemzetünk határon kívül rekedt részéről. Arról a hárommillióról. Ne feszegessük, mi van velük, mert a szocialista internacionalizmus felülírja ezeket az avítt, ócska dolgokat. S ha lemondunk arról a hárommillióról, cserébe majd kapunk végre önálló államiságot. Ilyet-olyat, korlátozott szuverenitással, betagozódva a nagy szovjet paradigmába, de a maradék országban, a túloldalakra száműzött nemzet nélkül mégiscsak lesz saját államunk. És mi lemondtunk. Ehhez a lemondáshoz már kellett negyvenévnyi szocializmus és kádárizmus agymosása, kellett a gulyáskommunizmus eszet-lelket nyomorító iszonyata, kellett az oktatási rendszer minden hazugsága - de sikerült. Ez a folyamat, a nemzetről való lemondás folyamata 2004. december 5-én befejeződött. Egy gazember utolsó nagy erőpróbája is sikerült...

Itt állunk most. Lemondtunk történelmi hazánkról és a nemzetünkről.

De nehogy azt gondolja valaki, hogy vége van.

Itt a harmadik stáció.

Most kell lemondanunk az állami szuverenitásunkról. Mindehhez szintúgy van ideológia: globalizációnak hívják. (S az IMF-hitel feltételei még a látszatot is elvették, mely látszat szerint mi egy független állam vagyunk.)

Az önálló államiságról történő lemondás hosszabb folyamat lesz, és óvatosan fogják beadagolni. Szabadságnak és gazdasági szükségszerűségnek fogják nevezni, s a már a Kádár-köpőcsészében kitalált és véghezvitt agymosás még intenzívebb, még professzionálisabb módozataival lesz levezényelve.

S ott fogunk majd állni, húsz éven belül, s nem lesz önálló államunk sem.

S akkor jön a legutolsó stáció.

Nevezetesen, akkor majd meg leszünk kérve, hogy legyünk szívesek mondjunk le a nyelvünkről és a saját kultúránkról.

Ugyanis ezt a nemzetet már semmi más nem tartja egyben, csak a nyelv és kultúra. És nagyon egyszerűen, nagyon meggyőzően fogják elmagyarázni, hogy ebben a globalizált világban nincsen szükség önálló nyelvre, mert az csak az érvényesülés akadálya. S tényleg... Ötszáz angol szó birtoklásával ma már könnyedén elboldogulhatnak a bérrabszolgák szerte a nyugati világban. Vagyis a nyelvről és a kultúráról való lemondás mögött is lesz racionális érv és ideológia. Mert minden mögött van racionális érv és ideológia. Csak a Bábel tornya épüljön fel végre, valahogyan...

Bayer Zsolt

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami bűzlik
  2008-11-30 22:37:37, vasárnap
 
  Valami bűzlik

Wekler Családi Pincészet Pécsi Hárslevelű 2006 (szűztermés)

2008.11.30. 03:26 - Műtannin
Címkék: mecsek wekler hárslevelű 2006 kétpontos


Híresemberbor. Ilyen esetekben nehéz kikapcsolni a fejünkben zakatoló hírrádiót vagy hírtévét. Tudniilik a büdös életbe' le nem vettem volna ezt a palackot az áruházi polcról (ezerkettőért), ha nem tudom, ki az a dr. Wekler Ferenc.

Dr. Wekler nagyon különleges honatya, a szadeszes földesúr (vö.: kisgazda filozófus, fideszes szakszervezeti titkár, szocialista segédpüspök etc.), Mecseknádasd polgármestere, helyi atyaúristen, sokhektáros agrármájer, aki néhány évvel ezelőtt egy-két agrártámogatás látványosan pofátlan igénybevétele és a regionális fejlesztési tanács körüli pár tízmilliós botrányok folyományaképp kibukott az országos politika szűkebb elitjéből. Kínossá vált. Vállahatatlanná. (A magyar politikusi mezőnyben kínossá válni - azért ez teljesítmény. Torgyán dr. üdvözletét küldi.)

De nem kell félteni dr. Weklert. Sőt.

Letaglózóan büdös. Nem Wekler, nem (csak) az ügyei, hanem a bor. Dugósság, ugye, szóba sem jöhet, hiszen plasztikdugós a szentem. Erjedt lekvár, napon szétolvadt savanyúcukor, lábszag, ilyenek, ne is erőltessük.

Az íz nem ennyire szörnyű, de nem is jó, nem tudja feledtetni a rettenetes orrfacsarást: savhiány, fáradtság, bágyadtság, és a szokásos hársjegyek, csak leszedálva. Kár is elemezni, ilyen bort nem vesz még egyszer, aki belekóstolt. Két pont.

A Baranya Megye Fehérbora címen egy kicsit sem csodálkozok, ha a gazda egy kicsikét odahat, megválasztották volna ezt a bort kistérségi megbízottnak vagy polgármester-helyettesnek is, nyilván.



Drága képviselő úr, azt a 270 milliós telepítési támogatást meg aztán a 23 milliós saját hatáskörben megítélt mobil szennyvíztisztítót, meg a többi mutyit, lobbit, ügyeskedést kicsikét jobban is föl lehetett volna használni. A jobboldal flagship korrupciógyanús borászata, a Patrícius klasszisokkal jobb borokat készít. Ebben is vesztésre tetszenek állni.

http://alkoholista.blog.hu/2008/11/30/valami_buzlik_3?token=285cd65ac09633da3c8e8 522f0416fc3#more795647
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó hír: érzi a vesztét az MSZP
  2008-11-30 22:31:19, vasárnap
 
  Jó hír: érzi a vesztét az MSZP

A nagy lebőgés veszélye miatt nem akarnak közismert személyt az EP-kampány középpontjába, de még a listára sem.

Piszkosfred, v, 2008/11/30 - 22:17


Nem lesznek húzónevek a szocionisták európai parlamenti választási listáján és az sem valószínű, hogy El Qrálót tennék az élére - közölték névtelenül nyilatkozó vezetőik. A gyenge támogatottsággal bíró bűnbanda nem készül komolyabb kampányra sem.

"Nem úgy alakult a helyzet, miszerint a kormányfőnek uniós tisztséget kellene vállalnia" - név nélkül nyilatkozó vezető MSZP-s politikusbűnözők szerint. Állításuk szerint már fel sem merül, hogy El Qro vezesse a párt listáját a 2009 júniusában esedékes európai parlamenti választáson. Ebben a helyzetben pedig nem célszerű a lista élére írni Gyurcsány Ferenc nevét, mert az csak indokolatlan találgatásokra és nem utolsósorban a vártnál is nagyobb lebőgést eredményezne.

Felvetődött az is, hogy a tehetetlen, pipogya, a külügyminiszteri székben szerencsétlenkedő Göncz Kinga legyen a listavezető, de ez is lekerült a napirendről, mert most a qrmánygaleri hatalmának minden erővel történő fenntartása a lehető legtovábbi időig a cél, aminek "nem tenne jót egy minisztercsere" - mondták a sunyi, hatalomban ármánykodó banda elnökségi tagjai. Közölték, ma úgy tűnik, hogy húzónév sem lesz a listán, vagyis nem tesznek rá olyasvalakit, aki népszerű ugyan, viszont megválasztása esetén lehet, hogy nem is vállalná a képviselőséget, legfeljebb csak megélhetési okokból, mivel ne felejtsük: az EP-képviselői állás a legjobb, legzsírosabb, legjobban megfizetett munkakörök közé tartozik nemcsak itthon, hanem szinte egész Európában.

Elvileg elképzelhető, hogy Tabajdi Csaba lesz a listavezető, de nem az ismertsége miatt, hanem mert ő a delegációvezető - magyarázták a szoci bandavezérek. A listáról a párt a március 21-én és 22-én esedékes tisztújító kongresszusán fog dönteni, de a javaslatokat március 10-ig meg kell tenni.

Nagy kampánnyal sem készül nek az elvtársak az EP-választásokra - legalábbis most így nyilatkoztak a párt vezetői. Mint mondták, az uniós választásokon egész Európára jellemző, hogy sosem a kormánypártok nyernek és az első uniós választás óta kiderült: "politikailag semmi jelentősége nincs, hogy hány képviselőnk van az EP-ben". Egy elnökségi tag úgy fogalmazott: "Becsülettel végigcsináljuk a kampányt, de inkább úgy fogjuk fel, mint egy alkalmat a megszólalsára".

A marxista utódpártnak a jelenlegi erőviszonyok mellett nem sok esélyük lesz a jó szereplésre az EP-választáson. Egy november végén ismertetett Tárki-felmérés szerint ugyan az elmúlt egy évet tekintve most áll a legjobban az MSZP, de a támogatottsága a teljes lakosság körében így is mindössze 19 százalékos, míg a Fideszé 31 százalék. A közvéleménykutatás természetesen nem szól az egyre növekvő Jobbik támogatásáról, melynek jelen erőviszonyok alapján a 22-ből 2 hely már biztosnak látszik, de szerencsés esetben, a nemzeti szavazók összefogása és nagy létszámú részvétele esetén lehet akár még egy harmadik befutó is.

A nyilatkozó elnökségi tagok szerint felmerült az is, hogy megpályázza az európai parlamenti képviselői helyet a Gój motorosokat előszeretettel rágalmazó és ezért perrel fenyegetett Kökény Mihály, továbbá Baráth Etele és Szabó Zoltán is. Közülük Kökény Mihálynak lenne a nagyobb esélye a jelöltségre, ő ugyanis listáról került be az Országgyűlésbe, így kiesése esetén az MSZP jelölne a helyére képviselőt. Baráth és Szabó esetében - a kisebbségi kormányzás miatt - gondot okoz, hogy ők egyéni választókerületből jutottak be a Házba. Így ha Brüsszelbe távoznának, akkor a képviselői helyükre időközi választást írnának ki, a gyengélkedő MSZP-nek pedig nem lenne sok esélye a mandátum megtartására. "Ez a döntés így nemcsak a személyi kvalitásaikról szól majd, hanem mint mindig, sokkal inkább egy aljas, hatalmi és megélhetési sakkjátszma folyik, ahol a választópolgárok képviselete a legutolsó szempont" - mondták szocialista bandavezetők.

A szociktól még nem indult meg a hivatalos jelölési folyamat az országos tisztségekre, a tisztújító kongresszusra készülve, a jelölőbizottságnak március 10-ig kell ismertetnie a jelöltek névsorát, de a szabályok szerint még a kongresszuson is felmerülhetnek újabb nevek - mutattak rá a főkolomposok. Bár a jelölés valójában még meg sem indult, a galeri várakozásai szerint nem valószínű, hogy nagy személycserék lennének az elnökségben, az igazi verseny az elnökhelyettesi, az alelnöki posztokért indulhat, ha a tisztségek számát nem változtatják meg - mondták a jelenlegi qrmányt adó politikai maffia névtelenséget kérő tagjai.

Nem sok jót várhat az ország a parlamenti szalonellenzéktől sem az EP választásokon. Az atlantista amerikatalpnyalás érdekében például nem magyar, hanem cigányarcot választottak kampányarcnak fideszék. Ez a személy, bár nem tartozik a véresszájú, szélsőséges, uszító megélhetési cigányfajvédők közé és családja is egy híres és szakmailag megbecsült muzsikuscigány-nemzetség, Járóka Lívia helyett találhattak volna más, közismertebb és nagyobb tiszteletnek örvendő politikust, akár még a jelenlegi fideszes képviselőcsoportból is. Említsük csak Schmitt Pált, vagy Becsey Zsoltot.
De hogy mit kereshet például a magát kereszténydemokrata értékrendet valló és jobbközépnek minősítő fideszék listáján a II. számú díszzsidónak nevezett, házasságszédelgő, csapodár, fülbevalós Deutsch Tamás, arra bajosan lehet elfogadható választ adni.

A Jobbik viszont ezzel ellentétben nagy nevet tett meg EP-listavezetőjének Morvai Krisztina személyében, aki nagy népszerűségnek örvend a fideszeseken át a radikálisabbakig. Reméljük nem eredménytelenül.

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_11_30_jo-hir-erzi-a-vesztet-az-mszp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még nem látott képek a XX. szá
  2008-11-30 22:05:28, vasárnap
 
  Még nem látott képek a XX. századi Magyarországról

http://www.zoom.hu/BIGpicture_index.php?id=141
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdektelenség a romániai válas
  2008-11-30 21:16:01, vasárnap
 
  Érdektelenség a romániai választáson

Vasárnap, 2008. november 30. 20:42 - Frissítve: Vasárnap, 2008. november 30. 20:50
Zoom/MTI

Majdhogynem apátiába fordult a romániai parlamenti választás, amelyen az exitpoll-eredmények szerint a Szociáldemokrata Párt érte el a legjobb eredményt. Az RMDSZ vélhetően a parlamenti küszöb felett végzett.

Az INSOMAR közvélemény-kutató szerint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) 36,2 százalékos eredményével megnyerte a képviselői helyekért zajló romániai választást. Második helyen végzett a Traian Băsescu államfő mögött álló Demokrata-Liberális Párt (PDL) 30,3 százalékkal, harmadikként a jelenleg kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) 20,4 százalékkal.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pedig 6,7 százalékkal szerezte meg a negyedik helyet.
ReutersSzocdem szimpatizánsok a választás előtt
A szenátori helyekért zajló harcban a PSD 35,9, a PD-L 31,1, a PNL 19,9, az RMDSZ pedig 6,7 százalékot szerzett a kutatás szerint.

Hasonló előzetes eredményeket közölt a CCSB közvélemény-kutató is, amely szerint a szociáldemokraták 36,5 százalékot, a polgári demokraták pedig 30,6 százalékot kaptak. Ez az intézet 7,3 százalékot jósol az RMDSZ-nek.

A nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) feltehetően nem került be a parlamentbe, mert nem érte el az öt százalékos küszöböt.

A részvételi arányról urnazáráskor csak annyit tudni, hogy minden eddiginél kevesebben mentek el szavazni. Három órával korábban mindössze a szavazásra jogosultak 34,48 százaléka adta le a voksát. Az átlagnál magasabb volt a részvétel Teleormanban, Vranceában és Giurgiu megyében, alacsonyabb Temesben, Kovászna, Szeben és Brassó megyében. Vagyis a magyarlakta régiókban az országos átlagot is alulmúlta a részvétel.

A Transindex hírportálnak nyilatkozó Kiss Tamás szociológus szerint az 1989 óta amúgy is csökkenő választási részvételt tovább mérsékelhette, hogy sokan nem értik az új választási rendszert. Romániában ugyanis ettől az évtől a több mint 18 millió választópolgár egyéni jelöltekre szavaz, míg korábban pártlistás volt a szisztéma. Ugyancsak a részvétel ellen hathatott, hogy december elseje, vagyis a holnapi nap nemzeti ünnep és munkaszüneti nap Romániában.

A részvételi arány kritikusan alacsony voltát bizonyítja, hogy három órával az urnazárás előtt Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök rendkívüli televíziós felhívásában szólított fel a szavazásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közoktatás szétveréséről
  2008-11-30 21:06:48, vasárnap
 
  A közoktatás szétveréséről

Ugye az új szlogen a kompetencia alapú oktatás.

A definíció:

"KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSON a képességek, készségek fejlesztését, az alkalmazásképes tudást középpontba helyező oktatást értjük, amely lehetővé teszi, hogy a külön-külön fejlesztett kompetenciák szervesüljenek, és alkalmazásuk életszerű keretet, értelmet nyerjen a gyerekek számára."



Lássunk egy szép mondatot, mivel tömik a tanárok fejét:

http://www.zalai-iskola.hu/files/tamop_314_bs.ppt.

"A fejlesztés keretében a kompetencia alapú oktatás implementációja mellett saját innovációt is meg kell valósítani (a módszerek helyi igények szerinti adaptációja)"



A helyi tantervek kialakításának szépségét a gyermekek is érzik: nemrég egy általános iskola bontott csoportú német óráján (9 fő) sajtot ettek a gyermekek, lelkesen. ETTŐL lesz használhatóbb a nyelvi tudásuk és a kommunikációs képességük?



Az OM az NFT HEFOP 3.1.1-es pályázati rendszerében JÓÓÓ drágán előállít oktatási programcsomagokat, amelyeket az OM 1 ÉVig finanszíroz. Utána az iskoláknak maguknak kell kigazdálkodni a kb. 50000Ft/gyermek árú oktatási csomagot. Általános iskolában.

Néhány iskolában, ahol már letelt az 1 év, és így nem kapnak támogatást, a tanárok lelkesen fénymásolták a tananyagot a gyermekek számára év elején. Tehát a tankönyvek kora lejárt már az általános iskolában is.


Érdemes beleolvasni a programcsomagokba:

Szövegértés

Matematika





A jelenlegi iskolai alkalmazotti csapat (igazgató, gazdasági vezető, tanárok) mellett felépült párhuzamos rendszer, JÓÓ drágán:

"Projektmenedzser projektjelentések
Szakmai vezető ( PEJ )
Pénzügyi vezető
Adminisztrátor
Szakmai megvalósító nevelők"



A költségekről:

"Szakmai tevékenységek minimum 70%
Projekt menedzsment költségei max.12%
projekt végrehajtásával összefüggő (általános) költségek max. 4%
Eszköz max. 10 %
Taneszköz: 600.e-1,800.e-2,500.e
Egyéb taneszköz 400.e/iskola-kollégium
Helyettesítés max. 5%"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigány álláshirdetésre jelen
  2008-11-30 20:57:17, vasárnap
 
 




A cigány álláshirdetésre jelentkezik, mint favágó.

- Hát cigány, milyen referenciamunkát tudsz felmutatni, hogy elnyerd az állást?

- Há' dikmá, á káláhári erdőt!

- Cigány, a Kalahári az nem erdő, hanem sivatag!!!

- Mosmá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évforduló
  2008-11-30 20:14:51, vasárnap
 
  1959. november 30. Kivégzik Kristóf László volt csendőrnyomozó őrmestert, aki 1944-ben részt vett Ságvári Endre kommunista agitátor tűzharcot követő letartóztatásában, amelynek során az három hatósági személyt megsebesített, közülük Pétervári János rendőr őrmestert halálosan. Az intézkedésben részt vevő Palotás Ferenc csendőrnyomozót a ,,kádári konszolidáció" idején szintén kivégezték, a Ságvári életét kioltó lövést leadó Cselényi Antal rendőrnyomozónak azonban már korábban sikerült külföldre menekülnie. Kristóf Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 2006. március 6-án rehabilitálta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/92 oldal   Bejegyzések száma: 916 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 916 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 406
  • e Hónap: 14598
  • e Év: 147515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.