Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 345 
Betiltották a csehek a Benes-d
  2009-08-31 22:48:51, hétfő
 
  Betiltották a csehek a Benes-dekrétumok ellen és a kitelepítettek kárpótlásáért küzdő szudétanémet szövetséget


2009. augusztus 31. 20:06:34


A cseh belügyminisztérium betiltotta a szudétanémet szövetség működését - számolnak be a cseh lapok. A cseh állam takarékossági okokból 5-10 külképviseletének bezárását tervezi. Keddtől csak azokban a szlovák vendéglőkben lehet dohányozni, ahol megoldott a dohányzó és a nem dohányzó vendégek teljes elkülönítése - cikkezik a Pravda.sk.

Lidovky.cz, Ihned.cz, Idnes.cz

A cseh belügyminisztérium betiltotta a szudétanémet szövetség csehországi működését. A szövetség a Benes-dekrétumok visszavonását, az üldözöttek vagyoni kártalanítását, a hazához való jogok megadását szeretné elérni. A II. világháborút követően a kollektív felelősség nevében Csehszlovákia területéről mintegy hárommillió németajkú embert telepítettek ki. Kárpótlásukért Németországban és Ausztriában is küzdenek szervezetek. A betiltásról a szövetség bizottsága tájékoztatta a közvéleményt. A belügyminisztérium döntését úgy indokolta, hogy a szövetség működése alkotmány- és törvényellenes. A minisztérium az indoklásban az alkotmánybíróság 1995-ös döntésére hivatkozik, miszerint a határozatok a maguk idejében legálisak és legitimek voltak, a jelenben nincs mód a visszavonásukra. Az indoklás a német-cseh deklarációt is említi, melyben a két állam ígéretet tett arra, hogy kapcsolatukat nem terhelik a múltban gyökerező vitás kérdésekkel. A szudétanémet szövetség bizottságának tagjai, Jan Sinágl, Tomás Pecina és Wolfgang Habermann szerint a döntés az 1989 előtti diktatórikus időket idézi. Csehország uniós tagállamként nem engedhetne meg magának ilyen lépést.

Ihned.cz

A cseh külügyminisztérium takarékossági okokból 5-10 nagykövetség, konzulátus bezárását tervezi. A hírt vasárnap jelentette be Jan Kohout külügyminiszter az állami televízióban - írja az Ihned.cz. A miniszter azt, hogy pontosan mely országokat érintik a tervezett bezárások, még nem tudta megmondani, mert jelenleg is folynak a tárgyalások. Az idén a cseh diplomácia költségvetése elérte a 7,35 milliárd koronát, ami közel egymilliárddal több ez előző évinél. Az állam többek között a cseh uniós elnökség és a 2010-es kínai világkiállítás kapcsán felmerült pluszkiadások miatt emelte meg az idei költségvetési keretet, de az év elején a cseh diplomácia már 240 millió koronával volt kénytelen csökkenteni kiadásait. A Cseh Köztársaság az elmúlt évek során bezárta uruguayi, szingapúri nagykövetségét, bonni, milánói, katowicei konzulátusait. Ez körülbelül 120 millió korona megtakarítást jelentett.

Pravda.sk

Szlovákiában szeptember elsejétől lép életbe a nem dohányzók védelme érdekében megalkotott jogszabály, amely megtiltja a vendéglőkben a dohányzást, vagy csak elkülönített helyiségben engedélyezi azt. A szállodák és éttermek szövetségének elnöke szerint a vendéglők túlnyomó többsége eddig nem végeztette el a szabályozás által előírt átalakításokat, nem alakított ki külön dohányzó és nemdohányzó helyiségeket. A tulajdonosoknak vagy nem volt pénzük az átépítésre, vagy annyira előnytelenül változott volna meg az étterem belső tere, hogy ezért nem vállalkoztak az átalakításra, így csak nemdohányzó étteremként működhetnek tovább. A vendéglősök érthetően nem örülnek az új rendelkezésnek, folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak, a szabályszegőket 331 eurótól 3319 euróig terjedő bírsággal sújthatják. Szlovákiában egyelőre csak azokra a vendéglátó-ipari egységekre vonatkozik a szabályozás, ahol étkezni is lehet.

(MNO)

Forrás: kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Betiltottak_a_csehe k_a_Benes_dekretumok_ellen_es_a_kitelepitettek_karpotlasaert_kuzdo_szudetanemet_s zovetseget_59996
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán elhallgatja az ország né
  2009-08-31 22:46:48, hétfő
 
  Orbán elhallgatja az ország népe elöl a keserű valóságot!


2009. augusztus 31. 22:51:43

Orbán elhallgatja az ország népe elöl a keserű valóságot! A magyar nemzeti EP képviselet növelésével a saját hatalmát gyarapíthatja csak, de esze ágában sincs felhívni a figyelmet a Lisszaboni szerződés árnyoldalaira! Ő eldöntötte, hogy a néppárt alelnökeként, egy erős nemzeti EP képviselettel, akár a néppárt elnöke is lehet, előkelő helyet szerezve a Bilderberg rangsorában!


A Lisszaboni szerződés miben hagy intézkedési lehetőséget egy, a végletekig eladósított, kifosztott, nagyrészt idegenek tulajdonában lévő országban működő kormánynak?

Orbán ezt 2002-ben is látta előre, ezért nem akart szavazat újraszámlálást (csak a naív Budaházy), ezért nem óvta meg az MSZP csalással, félrevezetéssel megnyert választását 2006-ban, és ezért nem akart kormányt buktatni, amikor legalább fejenkénti 200 év börtönre elegendő bizonyíték áll rendelkezésre neki és Demeteréknek! Orbán nem kivár, hanem csitít, tompítja az események élét!

Orbán azután fog kormányt alakítani, amikor októberben az utolsó ellenálló ország is aláírja a halálos ítéletét, a Lisszaboni szerződést! A politikai vezetés által kirobbantott polgárháború jó indok lesz az előretörő nemzeti oldal egyesített EU haderővel történő letaposására!

Így lehet 2/3-os többsége! Erre kapott ígéretet Martonyi Athénban, és ezért merte Orbán Ficot is kiröhögni (pedig Fico már az oroszok felé kacsintgat)! Orbán tudja jól, hogy egy egyesített Európában a szlovák EP képviseletet saját képviselőcsoportjával és a néppárt támogatásával lenyomhatja, mint a bélyeget!

Orbán kivár! Kivárja, hogy egész Európát fordíthassa nemzete ellen! Közben már előre sopánkodik, hogy újabb IMF hitelt kell majd felvenni! Miért nem hívja elővásárlási jognak a 2011-es földmoratórium megszűnéséhez, az utolsó nemzeti kincseink elkótyavetyéléséhez?

Az új világrend megnevezés időnként kicsúszik Orbán száján (a Bilderberg világkormány elképzeléseit előrevetítve), de kíváncsi leszek az átvert FIDESZ fanok, és szimpatizánsok arcára, amikor a Lisszaboni szerződés aláírása után Izrael megtámadja Iránt, majd egy, vagy több 9/11 mintájú iszlám fanatikus által elkövetett (ál)terrorcselekmény miatt az egyesült EU haderő is belép az Irán elleni háborúba (mert a közös NATO-izraeli hadgyakorlatok lólába már most is kilóg)!

A német sajtó, és a BND már eldöntötte, hogyha Magyarországon balhé lesz, majd megregulázzák a renitens magyart!
Orbán lesz az, aki rendet teremt, és tálcán kínálja fel népét és az országot az EU kemény magjának, valamint a háború elől menekülő izraelieknek!

Sajnos az EU háborúba léptetése ugyanúgy eltervezett folyamat, mint az ország szétrombolása, beolvasztása!

Megkezdődött a felkészülés az ország lakossága ellen. A média nagy valószínűséggel úgy fogja beállítani az előálló polgárháborús helyzetet, mintha váratlanul robbant volna ki, de ha nem tévedek, már azt is kitervelték, kik, hogyan, és mikor fogják kirobbantani! A forgatókönyv már régen elkészülhetett, és az is, hogy erre hogyan kell reagálni a sajtóban, televíziókban, rádiókban. Az is, hogy milyen tömegbefolyásoló eszközöket kell alkalmazni a jogszerűség látszatának fenntartása érdekében!

A hálátlan feladat elvégzésével Orbánt bízhatták meg Bilderbergék (aminek a datálható időpontja az ötpárti zsidó menekültek befogadásáról szóló nyilatkozat kiadása lehet 2007-ben, de ekkortól kezdett erősebb lenni a FIDESZ, és ekkor kezdtek a bíróságok is jobban nyomozgatni). Ennek eredményeként az MSZP egyre jobban ellehetetlenítette magát, hogy a FIDESZ teret nyerhessen (kisebb és jelentéktelenebb halaiból is beáldozott a látszat kedvéért, bár a főgonosz sértetlen, igaz családja már Németországban várja apucit, a nagyit, és a pereputty még Mo.-on tartózkodó többi részét)!GYF, miután elvégezte dolgát, hirtelen önként lemondott! Ezt tették azért, mert Orbán sokkal nagyobb támogatottságával könnyebb elhitetni, hogy demokratikus lépésről van szó (ne feledkezzünk meg arról, hogy a demokrácia köntösébe bújtatott Európa gyanútlan lakossága még nem tűrné el az ilyen mérvű jogtiprást)!

Az ádáz politikai küzdelemnek, a megrendezett műbalhénak az MSZP-SZDSZ és a FIDESZ között azért van jelentősége, mert az MSZP-SZDSZ szavazókat a FIDESZ oldalán szerették volna landoltatni, ami részben sikerült is. Az EP választások vasárnap estéjén Orbán savanyú ábrázata azt jelezte, tudja mennyire megnehezíti a dolgát a három Jobbikos EP képviselő, akik nem fogják sem a trónját építgetni az EP-ben, sem a szájukat befogni, mint ahogy tették ezt a korábbi hangjasincs csak bólogat EP képviselőink.

Most kell igazán figyelni a Jobbiknak, mert Rózsa Flores Eduárdo féle meggyilkolt, beszélni már nem tudó terroristák nálunk is gyorsan akadhatnak bűnbaknak!

Az álgárdisták, és a Magyarok Nyilai (ilyen hülye nevet csak egy eszement bolsevik találhat ki) mögött húzódó letartóztatások már a közvélemény befolyásolását célozzák meg!

A Izrael-Irán háborúval azonban meg kell várniuk a Lisszaboni szerződés aláírását, és megünneplését!
Ha logikusan kapcsoljuk össze az eseményeket, a polgárháború kirobbantása is ez időszak utánra tehető, de semmiképp nem várhatják meg a választásokat! Nincs értelme! Az EU önmerényletei a Lisszaboni szerződés aláírása után egységes hadiállapotot teremtenek. Ekkor már könnyebb lesz elszállásolni az egyezményben vállalt 500 ezer izraeli menekültet, kimentve a kimentésre érdemesítetteket, majd hagyni Izrael lerombolását egy újabb, valódi 6 milliós holokauszt reményében! A Bilderberg nagy valószínűséggel beáldozza Izrael háborús veszteségként előre elkönyvelt lakosságát! Ha más nem, ez ki fogja kényszeríteni az USA hadbalépését! Az 5,9 milliárdos létszámleépítés kezdetét veheti.

Jelen helyzetben minnél több embert tájékoztatni kell a várható eseményekről, vállalva még a későbbi vaklármának minősítést is, mert szándékaik nyílvánosságra kerülése esetén nem valószínű, hogy meg merik valósítani!

Forrás: email



http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Orban_elhallgatja_a z_orszag_nepe_elol_a_keseru_valosagot_59999
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelbe vezetnek a szálak
  2009-08-31 22:38:54, hétfő
 
  2009.08.25.

Izraelbe vezetnek a szálak

K. Árpád Izraelben tartózkodott másfél évig és ő a cigánygyilkosság fő gyanúsítottja.

Alig lehetett érteni a szavát, nem kötekedett soha, és nem hangoztatott szélsőséges nézeteket - így jellemzik a romagyilkosságok fő gyanúsítottját, a 42 éves K. Árpádot régi ismerősei, akik meghökkenve fogadták a letartóztatás hírét. A korábban aktívan zenélő hangtechnikus másfél évig egy izraeli kibucban élt, egy csendes Debrecen melletti faluban lakott párjával és újszülött gyermekével, a kilencvenes évek közepén pedig antirasszista pólóban verte a dobot.

Múlt pénteken hajnalban is évek óta megszokott hangtechnikusi munkáját végezte K. Árpád a Debrecen belvárosában található Perényi1 nevű klubban, amikor a helyet elözönlötték a rendőrség terrorelhárító osztagának állig felfegyverkezett emberei. Elmúlt két óra, a klubban nagyjából negyven-ötven vendég lehetett - idézte fel az egyik honlapnak az egyik pultos, aki szerint a rendőrök épp akkor érkeztek, amikor kezdett megjönni a hangulat, "a táncrészen is elég sokan voltak". A klub munkatársának elmondásából kiderül, hogy a rendőrök a lányokat kiengedték, majd mindenkit megkértek, hogy igazolja magát, K. Árpádot és három másik - a szórakozóhelyen jegykezelőként, illetve kidobóként dolgozó férfit - pedig őrizetbe vettek. A pultos annak nem volt szemtanúja, hogy négy kollégája hogyan reagált a rendőrségi akcióra, csak annyit látott később, hogy az egyiküket földre fektetve őrizték, K. Árpádot pedig arccal a falnak nyomták. Mint néhány órával később kiderült, ezt a négy férfit gyanúsítják azzal, hogy elkövették a rendőrség szerint egymással összefüggő, romák ellen elkövetett támadásokat, amelyekben összesen hat ember - köztük egy négyéves kisfiú - vesztette életét. A gyanúsítottak között van K. Árpád öccse, K. István is, a további két őrizetbe vett férfi egyikének P. Zs. a monogramja, a másikat Cs. István néven emlegetik a hatóságok.

(Forrás: origo.hu)


http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2009/augusztus/21/19.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Norris, avagy Chuck Vikt
  2009-08-31 22:31:45, hétfő
 
  Orbán Norris, avagy Chuck Viktor

2009. augusztus 31., hétfő - 18:44



- Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!

- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!

- Orbán Viktor rá tudja beszélni Chuck Norrist, hogy legyen öngyilkos!

- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!

- Amikor Orbán Viktor ezerforintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!

- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!

- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!

- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!

- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!

- Orbán Viktort nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!

- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört. Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!

- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!

- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!

- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!

- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!

- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!

- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!

- Amikor Chuck Norris meg akar küzdeni Orbán Viktorral, Chuck Norris 5 perc alatt morális válságba kerül anélkül, hogy Orbán Viktor bármit is tenne.

- Chuck Norris nem legitim. Orbán Viktor legitim!

- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orban Viktor a miniszterelnök!


http://szebbjovo.jobbikdebrecen.hu/node/490
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb botrány az NBH körül
  2009-08-31 22:29:03, hétfő
 
  Újabb botrány az NBH körül
2009-08-31

Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH). A világhálóra korábban felkerült egy dokumentum, amely a cigánygyilkosságokról tartalmaz adatokat. Ebben az áll, hogy az egyik feltételezett elkövető már korábban is a titkosszolgálatok látókörébe került, de amikor fegyvereket kezdett vásárolni, megszüntették a titkos adatgyűjtést. A dokumentum szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándor leköszönő főigazgatót, majd felteszi a kérdést, kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a gyilkosságsorozat.

A szakértők egyetértenek abban, hogy ha nem is hiteles, mindenképpen ilyen információkon alapul az a dokumentum, amely vélhetően a Nemzetbiztonsági Hivatalt jól ismerő bennfentes szivárogtatott ki.

A feljegyzésből kiderül: az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelte a titkosszolgálat, de amikor fegyvereket kezdett vásárolni, megszüntették az adatgyűjtést. A szerző felteszi a kérdést: kinek állhatott érdekében a gyilkosságsorozat. Gulyás József, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja szerint mélyponton van a titkosszolgálat.

,,A Nemzetbiztonsági Hivatalnál a botrányok, illetve a szakszerűtlenségre utaló, hát +történetek+ elértek egy olyan kritikus szintet, amikor a miniszterelnöknek ezzel kiemelten kéne foglalkoznia. Én azt gondolom, hogy a válságkezelő kormány fejének ideje ezen a területen körül néznie, hogy kire bízza a terület politikai és szakmai irányítását" - közölte Gulyás József a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja (SZDSZ).

A szocialista Tóth Károly szerint, ha volt is szivárogtatás, azt mindenképpen ki kell vizsgálni. Szerinte feltétlenül be kell tartani a hivatali utat.

,,Ha rendellenességre utaló jel van, akkor el kell végezni először a szolgálatnak, utána az irányító miniszternek, és utána a kormány, a nemzetbiztonsági kabinetnek, illetve a nemzetbiztonsági bizottságnak vannak feladatai. Fordítva sehova nem jutunk" - mondta el Tóth Károly, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja (MSZP)

A Fidesz egyelőre értékeli a helyzetet, és azután nyilatkoznak. A dokumentum ügyét szeptember elején tárgyalja a Nemzetbiztonsági Bizottság.

________________________________________________

A Nemzetbiztonsági Iroda közleménye

Nem dokumentum, hanem a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) belső információiból, valamint a cikk szerzőjének ezekből levont következtetéseiből álló kompiláció - összeállítás - jelent meg a múlt hétvégén a romagyilkosságokkal kapcsolatban a sajtóban - áll a Nemzetbiztonsági Iroda hétfői közleményében, amely szerint a szakminiszter kész a jövő héten ismertetni, hogy milyen szerepük volt a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a romagyilkosságok felderítésében.

"Aki nemzetbiztonsági információt kiad, manipulál, ilyen adattal bármilyen módon üzérkedik, annak szembe kell néznie a megfelelő jogkövetkezményekkel" - hangsúlyozza a közlemény.

A miniszter utasítására külön értékelik, hogy milyen szerepük volt a szolgálatoknak ezen ügy felderítésében, és tekintetbe veszik ennek során azt, hogy az azóta letartóztatott feltételezett elkövetők egyike szélsőséges szervezetben vett részt és ezért korábban huzamosabb ideig az NBH látókörében volt - tette hozzá a közlemény, amely külön hangsúlyozta, hogy "az adott ügyben a szolgálatok a legszorosabban együttműködtek a rendőrséggel, amelynek átadtak minden rendelkezésére álló adatot".

"A Nemzetbiztonsági Hivatal ebben az ügyben külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtést addig folytatott, ameddig annak törvényi feltételei fennálltak" - fogalmazott a közlemény, amely szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a romagyilkosságok ügyében - ugyancsak a nemzetbiztonsági törvénynek megfelelő módon - "erői és eszközei maximális összpontosításával hozzájárult a feltételezett elkövetők elfogásához".
Forrás: Echo Tv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e szocdem-komcsi koalíció
  2009-08-31 22:27:42, hétfő
 
  2009-08-31. 16:12


Lesz-e szocdem-komcsi koalíció Németországban

A Focus hosszabb cikkben elemzi a tartományi választások után felvetődő legfontosabb kérdést: az SPD összeáll-e Berlinben a posztkommunistákkal? A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung részletesen elemzi az Opel válságának okait.
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (Faz.net)
A konzervatív német napilapban Georg Meck Az Opel nem ezt érdemli című cikkében elemzi az autógyár egyre átláthatatlanabbá váló odüsszeiájának okait. Sok rosszat el lehet mondani az Opelről: megroggyant imázs, hatalmas veszteség, alkalmatlan menedzserek. Ami azonban hónapok óta állítólagos mentőakció címén zajlik, azt senki sem érdemli meg: sem a márka, sem a munkások, s amúgy a publikum sem - írják.
Már a cím is félrevezető, amellyel a darabot előadják - ,,ajánlattevők versenye" -, ami normális esetben azt jelenti, hogy többen ugyanazt szeretnék: vásárolni. Azonban egyetlen befektetőnek nevezett érdeklődő sem kíván valódi pénzzel fizetni. Ami az osztrák, orosz, belga és kezdetben az olasz és kínai befektetőket érdekelte: a modern gyárak, a jó mérnökök, az új piacok megszerzése - és az adófizetők pénzének megkaparintása. A vállalkozás kockázatát az állam viseli.
Rüsselsheimben és Berlinben éppen ezért azt beszélik, már nem érdekes, hogy valaki hoz-e pénzt vagy sem. 1,5 milliárd euró hitelt már engedélyezett a német kormány. Azonban kérdés, miért kell az államnak mesterségesen életben tartania egy autógyárat.
Lassan egy éve tart az Opel-versenyfutás, s mint minden ilyen esetben, a történetnek van egy-két nyertese. Először is Karl-Theodor zu Guttenberg, a fiatal gazdasági miniszter, aki ,,hosszú távú koncepció" refrénjével belopta magát a németek szívébe.
Jól jártak a tanácsadók, a jogászok és a reklámstratégák, akik a harctér szélén csinos napidíjakat számolnak fel maguknak. S nem szabad elfeledni Dudenhöffert és társait, az úgynevezett autóipari szakértőket, akik irodáikban magyarázzák az ágazat világhelyzetét, különös tekintettel a GM-re. Csak éppen a válság okaiban nem változott semmi. Az emberek még mindig inkább vesznek Volkswagent, Toyotát vagy éppen Peugeot-t, mint Opelt. A cég megmarad egy támogatott vállalatnak.
Az az elképzelés, hogy Rüsselsheim elszakadhat a gyűlölt amerikai anyavállalattól, szintén illúziónak bizonyult. Jogilag az Opel önálló, s létezik egy saját kassza is, ami sajnos állandóan üres. De továbbra is a General Motors van döntési helyzetben. 35 százalékot a GM közvetlenül birtokol, 65 százalékot ugyan áttételesen, de erre szintén jelentős befolyással bír. S mindezek felett ott trónol az amerikai állam, a GM átmeneti tulajdonosa.
Focus (Focus.de)
A müncheni hírmagazinban Iris Mayer A világos irányvonal egy kígyó című cikkében elemzi a tartományi választások utáni szociáldemokrata dilemmát. Az SPD Baloldali Párthoz fűződő viszonya skizofrén - írják. Kezdetben az elutasítás volt a jellemző a viszonyukra, majd jött a koalíció a keleti tartományokban. Állítólag ez országos szinten semmit sem jelent, s e magyarázatot még el is kellene hinni.
Az SPD türingiai logikáját követve a harmadiknak van joga meghatározni a miniszterelnököt, így a Saar-vidéken Oskar Lafontaine-t kellene hatalomba segíteni. 1994-ben Reinhard Höppner a szászország-anhalti választások után kijelentette: nem fognak együttműködni a PDS-szel. A választások után vörös-zöld kormányával mégis a posztkommunisták külső támogatásából élt.
Négy évvel később Harald Ringstorff Mecklenburg-Elő-Pomerániában megalakította az első vörös-vörös koalíciót, amit 2002-ben Berlin követett. Azóta a posztkommunistákkal fenntartott koalíció az ország keleti felében szalonképesnek számít. 2007-ben a csapásirányt Kurt Beck határozta meg, amikor kijelentette: nyugaton semmi esetre sem lépnek koalícióra a Baloldali Párttal. A 2008. januári hesseni választások után Beck már másként látta. Az új irány: minden tartományi szervezet azt csinál, amit akar. Hivatalosan ez a logika szövetségi szinten nem érvényes.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidesz-Maszop egyetértés a tó
  2009-08-31 22:24:50, hétfő
 
  2009-08-31. 20:44


Zsidesz-Maszop egyetértés a tót nyelvdekrétum kapcsán: "meg kell fékezni a magyar szélsőségeseket"

Az ősz és az alkoholista politikus találkozott. Mindketten tagjai a Parlament külügyi és határon túli magyarok bizottságának, így elkerülhetetlen volt a találkozás. Aztán magukra zárták az ajtót és beszélgettek. Hogy miről azt senki sem tudja, mert az ő beszámolóiknak senki nem hisz, a tévékamrák meg nem lehettek jelen.
Végül azt nyilatkozták: a politikai szándék megvan a magyar és a szlovák kormányfő közötti budapesti találkozóra, zajlik az előkészítés, és az eseményre Magyarországon fog sor kerülni. Annyit ért ez nekünk, magyaroknak, mint halottnak a csók. Igaz, sokan, határon belül és kívül egyaránt, halottnak hisznek minket. Legyen az ő bajuk, meglepődnek majd Nagypéntek után!
Balázs Péter azt mondta: a találkozónak nem lenne értelme, ha a miniszterelnökök nem beszélnének Sólyom László Szlovákiából való kitiltásáról és a szlovák államnyelvtörvényről. Mint mondta, ha megvan a készség a találkozóra, akkor azt is el kell fogadni, melyik fél milyen témát vet fel. Újságírói kérdésre megjegyezte: ha a szükséges feltételek fennállnak, a találkozót meg fogják tartani. Jézusom, és ezek a mindent elsöpörni kívánó magyarellenes tót terror után is még csak itt tartanak? Hogy fognak a lényeges kérdésről beszélni meg, meglesznek-e a szükség feltételek ahhoz, hogy beszéljenek? Bizony, és ez a langyos ősz hajú cionista ma Magyarország külügyminisztere. Sebaj, gondolhatná egy narancslelkű Zsidesz-szavazó, már csak 9 hónap és jön Likud Viktor, ő majd mindent rendbe tesz. Csalódnia kell.
Németh Zsolt, a Zsidesz alkoholista, atlantista ,,határon túli magyar-szakértője" még ennél is tovább megy a magyar politikai infantilizmus rögös útján. Kijelentette: minden hazai ,,szélsőséges" megnyilvánulás a tótok malmára hajtja a vizet. Mint például a tót nagykövetség nagyon is lélekemelő megmolotovozása. A két politikus egyvalamiben egyetértett: egyikőjük sem fog részt venni a dunaszerdahelyi tüntetésen, máshol lesz dolguk.
Végezetül, pedig egymásra rátromfolva próbálták megvédeni a tótokat a magyar szélsőségesektől. Balázs szerint egyet tehet a budapesti cionkormány, megfékezi a hazai ,,szélsőségeseket" - értsd, a tenni vágyó magyarokat -, és elejét veszi annak, hogy Dunaszerdahelyen ,,provokáljanak", ,,eltérítsék a demonstrációt eredeti célkitűzésétől". Erre tromfolt rá Németh Zsolt, amikor hozzátette: ,,fel kell szólítani a magyar rendvédelmi szerveket is, hogy akadályozzák meg a magyarországi provokációk elkövetését. " Magyarán: az ávósok nyugodtan adják át a tótoknak a magyar ellenállás közismertebb tagjainak az adatait, hogy szegények tudjanak védekezni ellenünk.
Összegezve: a zárt ülés utáni sajtótájékoztatón több szó esett a magyar radikálisok megfékezéséről, mint a tulajdonképpeni problémáról: a tót nyelvdekrétumról és a felvidéki magyarellenes terrorról. Mert egy jelenlegi és egy jövőbeni kormánytag, mély egyetértésben így találta jónak.
Ide kapcsolódó hír, hogy a Felvidék hazaáruló és a tótokkal nyugodt szívvel lebratyizó politikai szervezete által rendezett dunaszerdahelyi nagygyűlésen nem látják szívesen a félreérthető jelképeket. Idézzük: ,,a rendezvény nem mások ellen, hanem jogaink védelmében valósul meg. A rendezvény iránt jelentős nemzetközi médiaérdeklődés mutatkozik, ezért a szervezők tisztelettel arra kérnek mindenkit, járuljon hozzá a rendezvény méltóságteljes lebonyolításához. Mivel nem lehet kizárni provokációkat, szigorú beléptetési rendszert alkalmaznak. Nemzeti színű szalagokat, kokárdákat, zászlókat, MKP, Csemadok stb. zászlókat, a községek neveit tartalmazó feliratokat szívesen vesznek. EU-zászlót, EU-szimbólumokat fekete szalaggal úgyszintén. Egyéb, félreérthető jelképek használatát kérik mellőzni." Ennyi erővel nyíltan is kimondhatták volna: Árpád-sávos zászlók, Nagy-Magyarországot ábrázoló transzparensek, gárdista egyenruhák kizárva.
Az egyetlen határozott tiltakozó akciót a Jobbik vezette a félpályás útlezárásaival.
Itt tartunk most! Mikor jár már le Nagypéntek?


(MNO nyomán Geyer)


http://kuruc.info/r/26/45954/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kolompárék emigrálnak
  2009-08-31 22:22:38, hétfő
 
  Kolompárék emigrálnak
2009-08-31 06:43:39

Azt mondta a hét végén Kolompár Orbán, a messze földön tisztakezűségéről ismert cigányvezető: a romák nem bíznak abban, hogy az előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottak elfogásával minden elkövető rendőrkézre került, sőt azóta is láttak fekete terepjárókat a cigánytelepek környékén. Pompás. Maguk a cigányok sem hiszik, hogy a valódi elkövetőket fogták el. Vagy lassan már az egész ország fekete terepjáróval jár, alattomban és véresen, ahogyan Hasfelmetsző Jack suhant baljós hírhedt kocsiján a whitechapeli éjszakában?


Mondok én valamit az állítólag rettegő cigányoknak. A cápa, ugyebár, emberre veszélyes állat, legalábbis a közfelfogás szerint. Miután azonban ma már a világon mindenről van statisztika, pontosan tudjuk, hogy évente tizenötször több ember hal meg a véletlenül fejre pottyant kókuszdiók, mint a cápaharapás miatt. Vagyis a kókuszdió tizenötször veszélyesebb, mint a cápa. A magyarországi cigányokra nézve a késeléses rokoni pervatvar, a baseballütő gyakori használata vagy a lopás közben a kerítésből kapott áramütés legalább tizenötször, de lehet, hogy százszor veszélyesebb, mint a rejtélyes fegyveresek, akiknek az elfogása után, lám, maguk a cigányok sem hiszik, hogy vége volna a gyilkosságsorozatnak.


A szegény cigányok, akik a hírek szerint százával vándorolnának ki Kanadába, egyszer már előadták az "üldöznek bennünket, irány a nagyvilág" című színjátékot. A Jane's Intelligence Digest aztán megírta, hogy az orosz titkosszolgálat nyakig benne volt a zámolyi romák strasbourgi kirándulásában. Valaki most is nyakig van benne, hogy ki, egyszer talán kiderül. Mindenesetre egy percig se higgyük, hogy a legendás agytröszt - Gyurcsány, Szilvásy, Draskovics - tétlenül töltötte az elmúlt hónapokat.


Ha a magyarországi cigányok beváltják fenyegetésüket, és százával-ezrével hagyják el az országot, valahogy csak megleszünk nélkülük, mi, itthon maradottak. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk túlélni a veszteséget. Elment tőlünk Rákóczi és Kossuth, el Mindszenty és Márai, azt is kibírta a nemzet. Igaz, ők nem hagytak hátra rendezetlen bírósági ügyeket, mint Kolompár Orbán. Ha esetleg az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is szedi a sátorfáját, hogy az emberi jogi szempontból kifogástalan Kanadára cserélje mostani hazáját, megteheti, de előbb szíveskedjen elszámolni az elsíbolt milliókkal. Különben marad a gyanú, hogy Kolompár Orbánba a tizenkét éves oldalági nőrokona iránt feltűnő érdeklődést mutató, ugyancsak szenvedélyes utazó, Krasznai József lánglelke költözött.


Az is kiderült a hét végén, hogy a cigányok tengerentúli exodusa állítólag érzékenyen érintheti a magyar-kanadai kapcsolatokat. Kanada esetleg visszaállítja a vízumkényszert, mert nem óhajt cigányokat fogadni hazánkból. Végképp nem értjük a dolgot. Csak néhány napja, hogy tizenhárom budapesti külképviselet - köztük a kanadai - közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról és szolidaritásáról a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösségeket az idei Budapest Pride fesztivál alkalmából. A kanadai nagykövetség csak a homovonulást vette észre a Kárpát-medencében. Hát vegye most észre a határukon bebocsátást kérő cigányokat is, szeresse és dédelgesse az "üldözötteket" életük végezetéig. Nemcsak a melegeket kell szeretni a biztos távolból, a cigányokat is testközelből, így lesz kerek a világ.


Nekünk pedig marad a remény, hogy akad a kivándorló romák között egy-két homoszexuális is, s akkor dupla boldogság ömlik el a szabadságszerető kanadaiak szívén. Végtére is, miért ne szerezzünk örömet egymásnak?

Szentesi Zöldi László
magyarhirlap.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország cigányútra megy
  2009-08-31 22:20:52, hétfő
 
  Az ország cigányútra megy


Megkezdődött a melegfesztivál Budapesten. Megkezdődött a zsidó nyári fesztivál is.

Mit tesz isten, éppen egyszerre tartják a kettőt, igaz, a zsidó fesztivál szeptember 6-áig tart, a melegek viszont 5-én ejtik meg a "hagyományos" felvonulásukat.

Az egész baloldal örömmel vegyes rettegésben tölti a hetet. Egyfelől itt van már a Kánaán, hiszen a jól fejlett Budapesten, a lezárt közutak és a tanévkezdet hétköznapi gondjait felülírhatja a jogos büszkeség: a zsidók és a melegek egyformán otthon érzik magukat fővárosunkban. Ilyenkor csak a kákán is csomót kereső gonosz szélsőjobb csürhe elégedetlenkedik.

Másfelől itt nyomul ez a gonosz szélsőjobb csürhe. Ezek miatt nem sülhet itt el semmi sem jól. Ezek valami demonstrációt tartanak a Szlovák Köztársaság nagykövetsége előtt, mert északi szomszédaink, az MSZP és az egész baloldal régi szövetségesei valami nyelvtörvényt léptetnek életbe. De kit érdekel holmi nyelvtörvény, amikor itt van az igazi baj: az antiszemitizmus meg a homofóbia?

A homofób, antiszemita magyarok biztosan barátságtalanul viselkednek majd a végtelenül korszerű és liberális melegekkel szemben, egyesek képesek a gyermekeik érdekeire hivatkozva fanyalogni. Meg a zsidókat sem szeretik eléggé, még a középiskolai atlaszban sem szerepelnek a XVIII. században épített barokk zsinagógák, viszont 109-szer is lerajzolták az ezeréves magyar határokat. Hát mit képzelnek ezek a sunyi szélsőjobboldali történelemtanárok?

Halvány reménysugár az MSZP egén, hogy legalább a cigányság emelgeti a fejét. Szegény, amúgy éjjel-nappal dolgozó cigányok maguk kényszerülnek védeni otthonaikat, miközben kivándorlásukat szervezik. Hát csoda, ha reggelenként nem marad erejük, "az éjszakai őrködésben elfáradt romák másnap nem tudnak dolgozni, emiatt veszélybe kerül a megélhetésük"?

Ez utóbbi idézet egyébként Kolompár Orbán szocialista cigányvezető szíves közlése. Márványba vésendő mondat, felülmúlhatatlan politikai bravúr. Valamirevaló népvezér így védi övéit. Kár, hogy a magyar kormányban nincsen hasonló tehetség.

Jó hírrel is szolgálhatunk azoknak, akik aggódnak a szociálliberális Magyarországért.

A legfrissebb becslések szerint az elmúlt hónapokban világra jöttek fele roma. Igen, újszölöttjeinknek cirka 50 százaléka cigány.

Meg van mentve a haza. Ugyanis tíz év múlva az iskolarendszer is a vasút sorsára juthat, és mint tudjuk, az az igazi fejlesztés, amit a kormány a közösségi közlekedésért tesz. A kitűzött cél, visszahozni a nagy reformkort, napról napra közelebb kerül.

Mint emlékezetes, a reformkorban is csak egy, végül kettő vasútvonal volt Magyarországon. Ha minden jól megy, az MSZP-SZDSZ-MDF politika erejéből még erre is futja.

Csak hagyjuk őket nyugodtan dolgozni.


http://gondola.hu/cikkek/66795
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ékes: sajtónyomásra határolódi
  2009-08-30 22:09:36, vasárnap
 
  Ékes: sajtónyomásra határolódik el tőlem a Fidesz
2009. augusztus 29. 17:40
HunHír.Hu

A szeptember 5-ére tervezett fővárosi köcsögvonaglás betiltását kéri a budapesti rendőrfőkapitánytól Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő és több civil szervezet. A képviselő a budapesti rendőrfőkapitányhoz intézett levelében azt írta: a "melegfelvonulás" alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen az emberekben, és veszélyezteti a kiskorúak fejlődését. A Fidesz elhatárolódott a képviselő nyilatkozatától.

Ékes Ilona a Megbeszéljükben azt mondta: még nem olvasta a sajtóhíreket, ezért a Fidesz elhatárolódásáról nem tud, ha így van, akkor szerinte sajtónyomásra határolódnak el tőle, és megérti a párt döntését. Ékes Ilona szerint a homoszexualitásról Magyarországon eddig nem történt korrekt párbeszéd. A meleg elleneseknek azt kívánja, inkább családi napra menjenek és foglalkozzanak a gyerekeikkel.

A Magyarországi Melegek és Leszbikusok Szövetsége szerint nem engedhető meg, hogy egy párt a szólás és a gyülekezés jogának korlátozására szólítsa fel a rendőrséget. A szövetség szóvivője szerint mindenképpen lesz melegfelvonulás a fővárosban. (Mind meg lesztek egyszer b..va, csak nem úgy, ahogy ti csináljátok. Otthon, zárt körben mindent lehet, de nem az utcán. Elég volt a devianciából, magamutogató köcsögök! Mert ez a történet nem a buzikról meg egyebekről szól, hanem a gyarmatosítók újabb erőfitogtatásáról)

HunHír.Hu kommentár:

Kedves Ilona! Pontosítsunk. Azért is, mert ez a pontosítás rávilágít egy fideszes illetve egy nemzeti radikális kommunikációjára. A cionista zsidók kezében lévő sajtó nyomására...


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=22539
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 345 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 14675
  • e Év: 147592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.