Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 440 
Magyar Bálinti reform
  2010-01-31 18:53:29, vasárnap
 
  idézetek iskolai dolgozatokból..../1/b:

"Arany János 1817-tól 1822-ig született.
A Hunyadi László olyan ballada, amelyben a főhőst feldolgozzák.
Rákóczi Ferenc úgy halt meg, hogy belefulladt a Rodostóba.
Arany János velszi bárdokkal sújtott le a Habsburg-h ...tovább »ázra.
Leonardo da Vinci két olasz földbirtokos volt a középkorban.
Zrínyi Miklóst a bécsi kamara által feltüzelt vadkan ölte meg.
Petőfi egy szegény cselédlány és a magyar nép fia.
Petőfi mindent megtenne a nemzet érdekében, csakhogy ő is hősi halott
legyen.
Petőfi úgy rohant a csatába, hogy jobb kezében a vers, bal kezében
pedig a kard volt.
Kölcsey 1815. januárjától 1816. tavaszáig nem írt verset. Ebből az
időszakból 3 verse maradt ránk.
Zrínyinek csak fél szeme volt, ám ez nagyon zavarta a csatákban.
A katonák életüket és halálukat kockáztatták.
A hős holtan esett össze. Ezt később nagyon sajnálta, de akkor már nem
volt mit tenni.
A víz oxigénből és folyadékból áll.
A mocsári vész 1526-ban volt.
A Szent Jobb István király bal keze.
Janus Pannonius 15 éves korában elterjedt Európában.
Szemünk közepén van egy nyílás, amely mindenkinek fekete, mivel a
fejünk belül sötét.
A föníciaiak kereskedtek és iparkodtak.
A gesztenyesütögető néni kiáll a sarokra, és odacsalogatja az
embereket a szagával.
Arábiában a vizet cisztercitákban gyűjtik."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holocaustra emlékező mumusok a
  2010-01-31 18:51:17, vasárnap
 
  Holocaustra emlékező mumusok a magyar kapitalizmus szemétdombján

Aradi Pál | csütörtök, 2010. január 28.


http://hungary.indymedia.org/node/15669

Hogy miért nem illik e korosztályhoz a megemlékezés, és főleg, hogy miért politikai ficsúr az MSZP -s kancelláriaminiszter?
Emlékezzünk, no ne az 56 évvel ezelőtti eseményekre, hanem a későbbi időszak történéseire, amikor a Molnár Csaba félék nevelődtek.
1. Történés: Igen fiatalon egy kohászati üzem főosztályán kezdtem dolgozni, mondhatni munkásfellegvárban. Az még csak mellékes, hogy istenek között dolgoztam, de amikor küldetésem volt egy levél kapcsán az osztályvezetőhöz, akinek a férje a városi pártbizottság titkára volt, nagy meglepetésbe lett részem. A kommunista apparátcsik lakásán, komornyik, amolyan házvezetőnő nyitott ajtót. A szocializmus kellős közepén, amikor egy győztes vietnámi háborút ünnepeltük és a csillei fasiszta diktátor hatalomra jutásáért aggódtunk, no és egy kongresszus után voltunk amely kimondta, Tovább a lenini úton.
2. Később egy üzem csoportvezetőjeként, éppen az üzemvezetés irodájának ajtójában tébláboltam, amikor a felső vezető az osztályvezetőnek a következőket mondta: - Na idefigyelj, úgy vezényeld le az alapszervi titkár választást, hogy az, az én fiamra essék, megértetted? A még némi becsülettel rendelkező utasított meglepő arccal válaszolt: - No de, Te tudod a legjobban, hogy azt az ,,XX - et" kedveli a műszak. - Nem értetted! Ez egy bárgyú banda, Te pedig tedd a dolgod. Mondanom se kell, hogy a mindenki által utált vezető sarj, a tényleg bárgyú, a gimnáziumba bukdácsoló és kegyelemmel érettségizett, közutálatnak örvendő fiu lett az alapszervi titkár. Most ez az egyén a FIDESZ derék tagja.
3. Szintén megrázó történet. A 80 - as évek végén a, a rendszerváltás nagy ethosza időszakában, Miskolc-Budapest vonalon utaztam együtt egy idős, igen megtört falubéli asszonnyal. Najman Rózsika - nénivel, mert a falunkban mindeni így hívta. A hosszú úton volt időnk beszélgetni, és a téma a koncentrációs táborban átélt élményeire terelődött. Ezután már csak ő beszélt, mesélte a történetet, arról a szörnyűségről, amelyet átélt. A történet végén, megdicsért a történelem e korszakának ismeretéért, és adott egy időpontot, amikor látogassam meg. Alig vártam, a megadott dátumot és órát, emlékszem több órával előtte a háza előtt toporogtam. Behívott, leültetett egy asztalhoz, a szobája szürkületében, pedig odakint hétágra sütött a nap, amelyen hétágú gyertya égett. Ő is leült. Összekulcsolta a kezét, mormolt valamit héberül, és nézte a hétágú gyertyát, amelyen minden gyertya égett. Éreztem, a szombati nap, az óra, és a gyertya összefüggésben van a zsidó szokásokkal, és én nem véletlenül voltam ott. Az ima elmormolása után megfogta a kezemet, hideg vézna ujjait egyenként éreztem, s ebben benne rejlett valami aggodalom.
Majd halkan megszólalt. - Fiam, ami most történik a világban, az játék az ördöggel. Az ördög rettenetes kínokat adott, amit átéltem, és a hozzád hasonló felfogású fiatalokon van a sor, hogy a palackból most kibúvó ördögre, a veszélyre felhívjátok a figyelmet. Én, már 80 éves vagyok, nekem már mindegy, de nektek nem.
Mondanom se kell, nagyon megvoltam lepődve, és a szavak súlyát, alig ha hiszem, hogy ott, akkor felfogtam. Kérdeztem, szinte akaratlanul.
- Rózsika néni, miért nekem mondja ezt el? Rám nézett és mondta. - Hallottam, hogy nem vagy rang és tekintély tisztelő, és azt is hallottam, hogy lázadsz. Mindent, s mindenre rárontasz, ami számodra nem logikus, s ahogyan csinálod és ami kisejlik belőle, azt mondom, jól teszed. Ez a bürokratikus kádári hatalom a fasizmus építőjét nevelte ki, s Te fiam ezért vagy zavarodott, lázadó.
Majd bevonult a sötét szobájába, és egy kis idő után egy papír zacskót szorongatva a kezébe megint felém szólt.
- Itt, a kezembe, olyan ereklyét tartok, ami egy késői lázadás tárgyi emléke. Ezt akkor téptük ki egy holt német fasiszta tiszt nyakából, amikor a láger félholtan is fellázadt. Ez egy későn délután volt, reggelre az oroszok már beözönlöttek a táborba. Ott fiam, a témfergő élőholtak és hullák, hullák voltak, a hullamáglya füstje, és a központi épület, (A krematóriumot többek között a foglyok így is hívták) nagy kéménye, mint nagy felkiáltó jel, úgy állt. Már ekkor füst nem jött belőle. Amit most tesznek ezzel a rendszerváltással, én fiam érzem, valami igen nagy bajt fogtok átélni, amit csak az a típusú ember fog idejében megérteni, amilyen lázadó, Te vagy. És, most fogd ezt az ereklyét, őrizd meg, ha akarod, és emlékeztessen arra, amit a te Rózsika nénid most mondott.
Csak otthon láttam meg, hogy egy régi nyakkendőt adott nekem, amelyen ss jelek vannak, és, egyértelmű fasiszta nyakkendő.

No és, emlékezem.

Emlékezem azokra az elvtárs-kapitalistákra, a kisistenekre és a nagyistenekre, azok fiainak tetteire, arra, hogy miként jutottak hatalom közelbe. Emlékszem, mindenkire, aki a múltban a párt apparátcsikok, a fontos elvtársak kegyeltjeiként átmentették magukat abba a kapitalizmusba amelyről ők tudják a legjobban, hogy maga lehet bármikor a fasizmus.

N Rózsika néni szava emlékeztet arra, hogy a Molnár Csabák, a Lendvai Ildikók, a Kokó mumus Jánosok, és a többi szociálfasiszták, csak önmagukat sajnálják, a gyáva életüket féltik, amikor a fasizmus rémtetteire emlékeznek és közben az általuk teremtett kapitalizmusban tombol a szociálfasizmus, emberek fagynak meg, idősek házait árverezik el, fiatalok lakásai a semmittevés, és a diktatúra keltette rabság miatt már csak börtönrácsra várnak. E fasizmus teremtők, szinte ünnepi műsorként húzzák elő a történelem sötétkorszakának rémtetteit. Kancellária miniszterként ünnepeltetik magukat, ellenzéki pártot játszva éppen egy kisebbségi játszik a fasizmus ördögével és ebben az eufórikus helyzetben, ők mondják, emlékezzünk!
Ez maga a szellemi fasizmus, amely rabságba, el nem kerített szociális fasiszta lágerben tart, cigány, nyugdíjast, munkanélkülit és ezreket, becsapottakat. Te tetted ezt Molnár Csaba, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és a többiek ficsúrok bűnbandájaként.
Borzalmas a sok, sok, az emlékezésre, annak felelősségére kötelezett, ezen nációhoz (!!!) tartózó, történelmi felelőtlensége, az izraeli tőkésekéről nem is beszélve. Miközben itthon és Izraelben a legkeményebb tőkés magatartással szociális lágerek építői, és ezek szenvedőire nem gondolnak, ők mernek ájtatosan emlékezni és emlékeztetni.

Ez, bizony játék az ördöggel, az olyan ördögök fiainak játéka, mint Horn, Pozsgai, Antal, Szűrős és a többi szoldateszka, akik valóban a történelem mai ítélete szerint sem érdemlik meg, hogy nevük nagy betűvel kezdve íródjon le. Nem kisebb az 1956-1989 -s korszak csúcsvezetőjének, a ,,PÁRTUNK ÉS KORMÁNYUNK" szlogent harsogónak és vele fizetésért harsogóknak, a felelőssége, ha már tényleg emlékezünk és emlékeztetünk. Az elsőszámú vezető nevét csak némi iránta érzett sajnálatból és nem tiszteletből, nem írom ki!
Sajnálni csak a sorstársaimat tudom, a megannyi öngyikosságba kényszerültet, aki hitt, és csalódott, sőt áldozata lett a mai ficsúroknak.
Gondolkodom, vajon megérdemeltem e, a nyakkendőt, mint ereklyét, és vele az egyfajta bizalmat.
Vajon most nem túl óvatosan fogalmaztam, hiszen Rózsika néni kitüntetett azért, mert nem voltam, és nem vagyok király, gróf, pártitkár elvtárs, és fontos elvtárs, kis és nagytőkés, (Aki nem mind népet rabló szociálfasiszta, és köztörvényes?), egyszóval pénz, vagyon, rang, és tekintélytisztelő?

Remélem nem! De mind ezekkel az emlékekkel és a jelenlegi szociálfasiszta diktatúrában szerzett élményekkel emlékezem, emlékeztetek!
Akik fasizmusra emlékeznek, és mumust kiáltanak, ma maguk a mumusok és egyelőre szociálfasiszták!

Nos, kedves hatalmasok ott fent, a bal és jobb oldalon abban az egy párti Magyar Parlamentben, és az álságosságáért egyáltalán nem tisztelt kancellária miniszter és ficsúr úr, az emlékezés ma, bizony így egész.
Bizony, ha egy kis csöppnyi emberség is szorult önbe, önökbe az őseiből, őseikből, bár ez, alig ha hihető!

Aradi Pál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingatlanadó és igazságosság
  2010-01-31 18:39:36, vasárnap
 
  Ingatlanadó és igazságosság

2010-01-31 12:47 barikád.hu


Annak ellenére, hogy a luxusingatlanok megadóztatásának szándéka semmiképpen nem tekinthető az ördögtől valónak, az Alkotmánybíróság nagyon helyesen döntött, amikor visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a balliberális többségű országgyűlés által már törvénybe iktatott ingatlanadót. Az újabb sarc ugyanis - túl azon, hogy a 30 milliós értékhatár megállapítása több szempontból is önkényes módon történt volna - jelentős részben érintett teljességgel fizetésképtelen embereket.

Úgy tűnik a Bajnai-kormány nincs tisztában azzal, hogy az ingatlanvagyon és a pillanatnyi jövedelem között nincs közvetlen összefüggés. Például a Kádár rendszerben számos család épített értékes házat önkizsákmányolással. Éveken át feláldozták minden szabadidejüket, rokoni, baráti segítségre is szükségük volt, amit illett viszonozni, és mindezen túl, viselhették az adósság több évtizedig tartó terheit.

Azóta jó néhány egykori építkező az úgynevezett rendszerváltás veszteseinek számát gyarapította. Lehet, hogy ingatlanvagyonuk értékes, ám nagyon szerény körülmények között tengetik életüket. Az újabb adóteher pedig azt az egyetlen vagyontárgyukat veszélyeztette volna, amelyért egy életen át dolgoztak.

Egy ilyen adónem bevezetése előtt azt mindenképpen illene figyelembe venni, hogy az emberek jövedelmi viszonyai jelentős változásokon mehetnek át. Például egy dúsgazdag vállalkozó is tönkremehet, a magas jövedelemmel rendelkező alkalmazott munkanélkülivé válhat, vagy elhunyhat a legjobban kereső családtag, akinek munkája biztosította az értékes ingatlan megvásárlását, és még számos más példát is említhetnénk. Aztán örökléssel, kimondottan szegény emberek is birtokosaivá válhatnak egy jobb környéken található ingatlannak. Márpedig Budán egy 60-70 négyzetméteres lakás ára is könnyen meghaladhatja a 30 millió forintot.

Miután hazánkban az úgynevezett politikai elit tagjai már minden értékesebb vagyontárgyat elloptak, vagy idegenek kezére játszottak, a termőföld mellett a magyar emberek tulajdonában lévő ingatlanvagyon maradt az egyik utolsó, még eltulajdonítható nemzeti érték. A jövőben pedig annak sem lett volna akadálya, hogy akár a kutyaólak szintjére nyomják le az adóztatható ingatlanok értékhatárát.

Ennek a rablási folyamatnak a beindulását akadályozta meg az Alkotmánybíróság legújabb döntése. A hivalkodó és kirívó gazdagság megadóztatásáról azonban ezután is érdemes lenne elgondolkodni.

Varga Imre
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bokros örömmel vitatkozik Ung
  2010-01-31 18:37:51, vasárnap
 
  ohh hát ez FELTÉTLEN megéri a nagy nyilvánosságot :( : Bokros örömmel vitatkozik Ungárral

Bokros örömmel vitatkozik Ungárral
2010. január 31. 10:01

MNO - PL
Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) párt elnökségi tagja a február 13-i időpontot fogadta el a Bokros Lajossal, az MDF miniszterelnök-jelöltjével folytatandó nyilvános vitára - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.


**********************

Nekem már tele a hócipőm az egész MDF-el, mivel mást sem hallunk reggeltől estig tv-ben, rádióban, tele velük a Magyar Hírlap.
Ungár , meg ez a mocskos vitatkozhatnak erdőn-mezőn-réten-legelőn, de jó lenne eltünnének már a szemünk elől!!
Orbán Viktor mikor szólítja fel az embereket, ne szavazzanak ezekre, ahogyan tette ezt a Jobbikkal?

És a Jobbik médiából való letiltása ( még ha hallgatólagosan is!) nem jelent kirekesztést, recessziót? És hogyan érvényesül itt az információhoz jutás szabadsága?
Februárban orba-szájba közvetítik az Orbán-beszédet.
Javasolnám::: bojkottáljuk. Én biztosan ezt teszem, mert ugyanúgy nem vagyok kíváncsi Orbánra, mint Bokrosra, meg Ungárra.

Gyakran elgondokodom azon, hogy törvényben kellene szabályozni az egyes szavak jelentését:::
Miközben Mesterházy holokauszttagadásról beszél, senki nem tudja, mi a holokauszt.
Miközben Budaházyt börtönben tartják, senki sem tudja, mi a terrorizmus.
Miközben naponta szélsőségeseznek, fasisztáznak, megbélyegeznek embereket, sehol nincs meghatározva ezek miben léte.
Majd ha törvénybe lesz iktatva, ki a rasszista, akkor talán a bíró sem ítélkezhet saját szája íze szerint.
Most épp a VILÁGMOCSOK KORSZAKÁT ÉLJÜK. MINDENKI AZT HAZUDIK, AMIT AKAR: MIUTÁN SZADDAN HUSSZEINT KIVÉGEZTÉK, TONY BLAIR KIJELENTI, IRAK NEM IS RENDELKEZETT TÖMEGPUSZTÍTÓ FEGYVEREKKEL.És mit illetne ilyen alapon ez a Tony?
Aztán valóban terrorizmus volt-e az ikertornyok lerombolása?? De az emberek agyába beégették ezt a fogalmat. A következő Irán lesz, meg Jemen, mert Amerikának kell az olaj. 'A cél szentesíti az eszközt????'
MILYEN UNDORÍTÓ VILÁG!!!
A Dávidcsillagosék zseniális propaganda kampánnyal igyekeznek most köztudatba hozni hogy a párt ami nincs igenis létezik, mert a média hatalom így döntött!! Kétségtelen hogy szadeszes rokonaiktól tanultál eme újabb aljas trükköt, az sem kétséges hogy a média cirkuszért ki fizet.
Ami a hazugságok lenyeletését illeti az sajnos világjelenség - szintén a média felhasználásával. A hazug disznó Tony pl. ahelyett hogy börtönben ülne, cirkusz kivizsgálása folyamán szemrebbenés nélkül kijelentette hogy a nyugat "biztonsága érdekében"(sic) ma is büszke az iraki invázióra!!!! A kivizsgáló bizottság fele cionista és senki még csak meg sem kérdezte hogy miután Irak tök ártatlan és fegyvertelen volt, hogy merészel ilyen félrevezetéses hazugság áradatot terjeszteni még mindig?
A piszkos hazug Tony ellen tüntetőket meg ugyanúgy gumibottal jobb belátásra bírtak a rendőrök mint ahogy teszik azt nálunk a rebiszes bérencek.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utcai térfigyelő a cigányok
  2010-01-31 18:16:48, vasárnap
 
  Az utcai térfigyelő a cigányok társadalmi kirekesztettségét erősíti
2010. január 31. 15:33
HunHír.Hu

Hallottak már ekkora bődületes ökörséget? Nem nagyon. Az utcai térfigyelők miatt aggódnak egyes áljogvédők. Úgyis elég sok, a cigányok által elkövetett bűncselekményre derül fény. A kamera meg az arcot, adott esetben a barna arcot is rögzíti, és ez a toleránsok szerint nem jó. Miért nem bűnözhetnek védenceik mindenféle technikai megkötések nélkül? A TASZ erőteljesen tiltakozik az utcai térfigyelők ellen.

A megfigyelés az egyik legdinamikusabban fejlődő üzletág. Több százezren élnek ebből világszerte. A legtöbb kamera ugyan Dél-Afrikában, Kanadában és az Egyesült Államokban működik, de Magyarországon is gőzerővel folyik a térfigyelő rendszerek kiépítése. A biztonságtechnológia kontroll nélküli terjedése azonban jogsértésekhez vezethet - hívta fel a figyelmet Jóri András ombudsman, az idei adatvédelmi nap alkalmából megrendezett konferencián. Hüttl Tivadar, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) adatvédelmi programvezetője szerint a térfigyelés erősíti a hátrányos helyzetű csoportok diszkriminációját és a társadalmi kirekesztést.

Hunhír.Hu - index nyomán

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=26664

*******************

És ki nem sz@rja le!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pasadena nem Kolompárháza
  2010-01-31 18:04:44, vasárnap
 
  Pasadena nem Kolompárháza

From: mihalyim@gmail.com

Egy kis érdekesség Amerikából...



Ahol a bűnöző bűnöző, a szabad ember pedig valóban szabad.

Joe Horn texasi nyugdíjas egy szokásosan unalmasnak induló nap reggelén arra lett figyelmes, hogy két ismeretlen néger kulcs helyett feszítővasakkal nyitja ki a szomszéd ház bejárati ajtaját és a mellette levő ablakot.

Horn úr visszalépett a házába, kivett a fegyverszekrényéből egy régimódi hosszúcsövű puskát és mire a tornácára ért, addigra a két betörő már meg is pakolta a zsákját a szomszéd cuccaival és távozni készült a szomszéd udvarán keresztül.

Horn Jóska egyik kezében a telefonnal, a másik kezében a tekintélyt parancsoló fegyverrel arra kérte a néger betörőket, hogy ne menjenek sehova, mert ő már hívta a rendőröket, mindjárt ideérnek, és beszéljék meg együtt a látogatásuk célját. A segélyhívó ügyeletese valóban a vonalban volt, így az ügyeletes tisztán hallotta - és vette automatikusan magnóra - Horn úr minden szavát. Azt is, mikor kétszer mondta nekik, hogy lőni fog, ha nem engedelmeskednek, mert neki erre joga van, bizony, mert ez Pasadena és nem Kesznyéten.

Erre az egyik nagyon okos betörő ledobta a zsákot, átrohant Horn udvarába és meg akarta ütni a valószínűleg osztrák stüszivadász családból származó Horn Jóskát. Mikor a munkájában megzavart néger a tornác alsó lépcsőjére ért, Horn így szólt: "Még egy lépés, és meghalsz." A néger nem hitt neki, és meghalt.

Horn a füstölgő fegyverrel a másik hullajelölt felé fordult és arra kérte, hogy most már ne ugráljon, hanem fogadjon szót és várja be a rendőröket. Ez a néger sem hitt neki, így aztán ő meg a szomszéd füvén hunyt el. A felszólításokat és a beszélgetést a telefonban fülelő ügyeletes is hallotta a két nagy pukkanást, a szirénázva kiérkező rendőrök pedig pár perc múlva letakarták az agyonlőtt betörőket.



A kettőből kettőt, azaz kiváló céllövészeti eredményt felmutató Horn úr visszament a nappaliba, töltött magának egy korty whiskyt és tollba mondta a nyomozóknak, hogy mi történt. A rendőrök bólogattak, sajnálkoztak, hogy a magyar kollégáikkal ellentétben ők munkaidőben nem ihatnak, kezet ráztak, majd elmentek azzal, hogy a nyomozás végeztével értesítik az eredményről. Horn Jóskát nem tartóztatták le, még ideiglenes őrizetbe vétel sem történt és költöznie sem kell Monokra. Nem bizony, mert Pasadena nem Kesznyéten.



Horn úr tudta, hogy a texasi CD törvény (Castle Doctrine, Castle Law vagy más néven Defense of Habitation) értelmében törvényszerűen járt el, ellene a történtek miatt semmilyen jogcímen vádat emelni nem lehet. A CD törvény nem csak a ház tulajdonosát jogosítja fel a saját tulajdona fegyveres védelmére, hanem a szomszédét is ugyanazzal a törvényi erővel

védi: ennek értelmében Hornnak joga volt a szomszédjánál betörési céllal látogatást tett idegeneket akár a saját, akár a szomszéd területén lelőni.



A néger szervezetek rasszizmust kiáltottak, majd nagyon hamar elhallgattak, mikor kiderült, hogy a megvédett szomszéd család a Vietnamban rendületlen erővel épülő szocialista paradicsom áldásai elől futott Pasadenáig. Utána összetrombitálták a környék négereit egy antifasiszta, antirasszista, antináci, antisatöbbi tüntetésre, de ebből sem lett semmi, mert néhány száz morc külsejű, bakancsos, bőrmellényes Harley-Davidson motoros lekempingezett Joe Horn és a vietnámi házának környékén, akik degeszre ették és itták magukat a helyi lakók által számukra összehordott ingyen kajával és piával. A baseball ütőiket és a motorkerékpár láncaikat szórakozottan lóbáló, dudorodó zsebeiket néha megvakaró fehér fiatalemberek láttán az antifasiszta, antirasszista, antináci és az antisatöbbi néger fiatalemberek tisztes távolságból anyázva- kiabálva lassan felszívódtak.



A nyomozás egyébként teljes sikerrel járt: kiderítette, hogy Miguel Antonio Dejesus és Diego Ortiz, a két lelőtt kolumbiai néger betörő illegális módon szökött be és tartózkodott évek óta az USA-ban, mind a kettőjüknek az Egyenlítő hosszúságával megegyező priusza volt, akiket nem csak a hazájukban, de az USA több államában is régóta köröztek és munkából származó jövedelem helyett már hosszú ideje lopásokból, betörésekből, és rendszeres kábítószer- kereskedelemből töltötték fel a bukszájukat. A két hirtelen elhunyt néger tagja volt annak a Houston-i betörő és kábítós bandának, akik centekért adták tovább az orgazdáknak a rabolt ékszereket, műtárgyakat és egyéb értékeket.

Az illetékes megyei főügyész a nyomozást azzal zárta le, hogy Mr. Horn ügyében törvénysértés nem történt.



Az ügy végül is azzal a kellemetlen hatással járt a 62 éves nagypapa részére, hogy az eset óta fokozott ütemben hízik:

ugyanis ismeretlen okból kifolyólag a környék vendéglősei nem tartják jónak Horn pénzét, így bármelyik vendéglátóipari egységbe tér be, fizetéskor nem talál olyan pincért aki tudná, hogy mit fogyasztott, vagy elfogadná tőle a számla ellenértékét..

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Jégcsákány Trockijba: Hagyót s
  2010-01-31 17:42:27, vasárnap
 
  Jégcsákány Trockijba: Hagyót saját párttársai készítenék ki

2010-01-31 15:03 barikád.hu



A Hír Televízió információi szerint ultimátumot adott az MSZP vezetése Hagyó Miklósnak.

A volt főpolgármester-helyettesnek keddig kell döntenie arról, önként lép-e vissza a budapesti listáról, vagy a párt veszi le onnan.

Antal Attila korábbi BKV- vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre, továbbá Demszky Gábor főpolgármester már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyóra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra: amit tesz, az nem helyes.

mti - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit a Fidesz már bizonyított
  2010-01-31 17:35:55, vasárnap
 
  Varga Imre: Amit a Fidesz már bizonyított

2010-01-31 15:15 barikád.hu



Egyre többet hallani a Jobbik ellen érvelő fideszesek részéről, hogy a nemzeti radikális párt tapasztalatlan, még nem bizonyított, szemben a polgári szövetséggel, amely már megmutatta: képes a magyar érdeken alapuló felelős kormányzásra. Csakhogy a Fidesz négy éves, 1998-tól 2002-ig tartó kormányzásának tényei ennek éppen az ellenkezőjét tanúsítják.

Bár a Németh-, az Antall-, a Boross- és a Horn-kormány idején folyamatosan zajlott a nemzeti vagyon elherdálása, valamint egyes volt párt- és KISZ-vezetők mértéktelen gazdagodása, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt még csak kísérlet sem történt a nemzetgazdaságnak sokmilliárdos károkat okozó csalások, privatizációs visszaélések feltárására. Gyurcsány, Szilvásy, Bajnai, Veres és társaik gondtalanul élvezhették a nemzet kifosztásával szerzett vagyon által biztosított előjogokat, előkészítve a politikai hatalomba történő visszatérésüket.

Hasonló jóindulattal viszonyult a Fidesz által vezetett kormány a balliberális sajtóhoz, illetve médiához is. Az olyan gyűlölködő és piaci alapon életképtelen lapok, mint például a Magyar Narancs, a Hócipő vagy az Élet és Irodalom évről-évre lenyesték a maguk szeleteit a különféle állami támogatásokból. A kereskedelmi televíziók züllesztő, értékromboló tevékenységének korlátozására pedig még csak kísérletet sem tettek. Tény, hogy a Fidesz kormányzása alatt jelentős részben közpénzből fedezték a nemzeti oldal elleni uszítás költségeit.

Nem volt okuk a félelemre a Kádár-rendszer leginkább véres kezű kiszolgálóinak, haszonélvezőinek sem. Az ÁVH terrorlegényei, a pufajkások és a vérbírák Orbán Viktor alatt is jólétben élhettek, a kiemelt nyugdíjuknak köszönhetően, szemben az ötvenhatosok többségének nyomorúságos helyzetével. Pedig Lengyelország a példa arra, hogy adott lehetőség az önkényuralmi rendszerben kiváltságokat szerzők nyugdíjának a csökkentésére.

Aztán ott van a kommunisták foxi-maxinak becézett ideológiai iskolájának szakosított tagozata. A marxizmus-leninizmus iránti feltétlen elkötelezettségre nevelő intézmény bizonyítványát mind a mai napig diplomaként kell elismerni. Az egykori pártiskolák által kiadott irattal felsőfokú végzettséget igénylő tisztségeket, munkaköröket lehet betölteni. Sajnos Orbán Viktorék semmit nem tettek annak érdekében, hogy a demokratikus értékeket tagadó képzésben szerzett bizonyítványt végre a szemétkosárba tegyék, értéktelen papírfecnivé nyilvánítsák.

Természetesen a magyar munkaerő olcsóságának hasznát lefölöző, az elért nyereséget külföldön befektető multinacionális cégek is akadálytalanul folytathatták az Orbán-kormány alatt káros tevékenységüket, élvezve az állam által biztosított előnyöket, kedvezményeket. Épültek a plazák, a bevándorlóknak szánt luxus lakóparkok, a semmiféle magyar szellemi tevékenységet nem igénylő összeszerelő üzemek, miközben a hazai vállalkozások már akkor is súlyos finanszírozás hiánnyal küszködtek. Ám Orbánékban még csak fel sem merült annak a szándéka, hogy egy igazán erős és hatékony, kedvező hitelek tömeges nyújtására képes állami bank létrehozásával ellensúlyozzák a hazai cégeket, vállalkozásokat sújtó hátrányokat.

Az önmagát egyértelműen euroatlanti elkötelezettségű pártként definiáló Fidesz a kormányzati hatalom birtokában is élen járt az idegen érdekek kiszolgálásában. Bevitték hazánkat a NATO-ba hogy az amerikai érdekek szolgálatában magyar katonák áldozzák az életüket távoli országokban. A legsúlyosabb árulást azonban az EU-csatlakozással kapcsolatos tárgyalásokon követték el.

Orbánék alatt egyezett meg Magyarország az unióval arról, hogy a termőfölddel kapcsolatos kérdéseket a töke szabad áramlásáról szóló fejezetbe utalják. Ezzel az akkori magyar kormány hozzájárult ahhoz, hogy hazánk földjét mindenki által szabadon adható és vehető áruként kezeljék. Így megteremtették a feltételét a magyar föld külföldiek általi és spekulatív célú felvásárlásának. Az ezzel kapcsolatos, és valószínűleg a jövő évtől jelentkező súlyos gondokat eleve meg lehetett volna előzni a nemzeti érdek hatékonyabb képviseletével, amit a fideszes kormány nem tett meg.

Évek óta beszédtéma - különösen a gyászos emlékű 2004-es népszavazás miatt - a határon túli magyarok kettős állampolgárságának a kérdése. Ennek megadására azonban a Fidesz vezette kormány még csak kísérletet sem tett, beérte egy csupán jelképes gesztussal, a magyar összetartozást csak formálisan erősítő magyar igazolvánnyal.

Számos hiteltelen, balról jött ember is található a Fideszben, illetve a támogatói holdudvarban. Például Martonyi János, Orbán Viktor egykori külügyminisztere komoly szerepet játszott azoknak a törvényeknek a kidolgozásában, amik a 80-as évek végétől lehetővé tették a spontán privatizációt, a kommunista nomenklatúra hatalomátmentését. A Fidesz legaktívabb propagandistái közé tartozik az a Csintalan Sándor is, Aki a Horn-kormány alatt még az MSZP alelnöke volt, ám pártján belül alulmaradt a hatalomért folytatott kíméletlen küzdelemben. Megbosszulva a rajta esett sérelmeket, átállt a Fideszhez, és most a Hír tévéből osztja az észt, ám megnyilvánulásaiban ugyanaz a bolsevik bunkó maradt, aki korábban is volt. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Jobbikkal manapság folyton riogató Kövér László is az állampárt védőszárnyai alól kibújva kezdte el politikusi karrierjét. A Fidesz aktuális szegénységügyi mindentudókája, a Párizsból importált, kettős állampolgárságú Hegedűs Zsuzsa pedig a kilencvenes években még a Tégy a gyűlölet ellen! nevű magyarellenes SZDSZ-es hecckampány egyik vezéregyénisége volt.

Orbán Viktor, akire rajongói ugyanolyan áhítattal tekintenek, mint Gyurcsányra a nyugalmazott pártmunkás elvtársnők, már csak életkorából adódóan sem lehetett részese a kommunizmus bűneinek, Ám jó néhány cselekedetéről, döntéséről elmondható, hogy nem szolgálta Magyarország érdekeit. Továbbá a politikai vita területén is többször alul maradt baloldali ellenfeleivel szemben.

Emlékezünk arra, hogy a Soros ösztöndíjjal Angliában kiképzett Orbán Viktor egyike volt azoknak a képviselőknek, akik 90-ben a trianoni diktátumra történő emlékezés miatt kivonultak a magyar Országgyűlés ülésterméből. Még korábban, a közelmúltban elhunyt neves íróval, Fekete Gyulával vitatkozva kiállt az akkor még fideszes lapnak számító Magyar Narancs mellet. Mégpedig egy olyan cikk kapcsán, melyben a hazai népességfogyás miatt aggódó írót a szélsőliberális kiadvány ,,agyalágyulának" nevezte.

Később a magyarság megváltójának kikiáltott Orbán már tartózkodott a nyíltan nemzetellenes megnyilvánulásoktól, de a külföldi hatalmi központok (IMF, Világbank, NATO, EU) iránti elkötelezettséget és feltétlen hűséget soha nem tagadta meg. Ezek játékszabályai és feltételrendszere alapján igyekezett esetenként kedvezőbb pozíciót kiharcolni Magyarország számára.

Fellépése azonban több alkalommal is hiteltelennek bizonyult a nem feltétlenül fideszes elkötelezettségű állampolgárok számára. Az eredményt illetően még a verbális félidiótaként megnyilvánuló Medgyessy Péterrel szemben is alul maradt, míg a rutinosan hazudozó Gyurcsány Ferenc egyszerűen leiskolázta. A miniszterelnök-jelöltek 2006-os vitáján szánakozással nézhettük Orbán vergődését, akin MSZP-s ellenfele - igaz, a lehető legtisztességtelenebb eszközök alkalmazásával - kiütéses győzelmet aratott.

Mindezen tények ismerete persze nem jelenti azt, hogy egyenlőségjelet kell tenni a Fidesz és az MSZP közé. A szocialista párt irányítása zsákmányszerzésre, a nemzet vagyonának elrablására, a magyar érdekek kiárusítására berendezkedett köztörvényes bűnözők kezébe került. A Fidesz által követett, az igazságosságra, a törvényességre és a nemzeti érdekre is tekintettel lévő politikát össze sem lehet hasonlítani az MSZP nemzetrontó ámokfutásával.

Ugyanakkor a Fidesz vezetősége, értelmiségi holdudvara is szervesen beletartozik abba a ,,politikai elitbe", amely lepusztította és elszegényítette országunkat, csődhelyzetbe juttatta és idegen hatalmaknak szolgáltatta ki a magyar nemzetgazdaságot. Az Orbán-kormány alatt pedig csupán szünetelt országunk hanyatlása, de nem következett be a káros, a nemzet pusztulását eredményező folyamatok megváltoztatásához szükséges gyökeres fordulat, hiszen akkor még Orbán Viktor is kevesebbet ígért egy valódi rendszerváltozásnál.

Lehet, hogy az elmúlt nyolc év kártevéseit, a magyar gazdaság súlyos válságát felismerve a Fideszben is megszületett az elhatározás a változtatásra, a neoliberális dogmákkal való szakításra, ami nélkül nincs magyar felemelkedés. A nemzeti érdekű változáshoz azonban arra is szükség van, hogy egy olyan politikai erő ösztönözze ígéreteinek betartására a Fideszt, amely nem érintett a 80-as évek vége óta tartó időszak bűneiben és hibáiban, nem része semmiféle formában az alvilággal összefonódott politikai álelitnek. Ezért kell a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak minél nagyobb képviselőcsoporttal jelen lennie a választások után megalakuló magyar Országgyűlésben.

Varga Imre

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kakukk!
  2010-01-31 10:22:59, vasárnap
 
 
Az este összeröffentem a barátnőimmel egy kis "megbeszélésre".

Megígértem a férjemnek,hogy pontban éjféli 12-kor otthon leszek. De a buli túl jól sikerült,koktél,tánc,még több koktél és az idő elszaladt. Végül hajnali háromra értem haza, mondanom sem kell,hulla részegen...

Épp becsuktam magam mögött az ajtót mikor a kurva kakukkos óra rákezdte:
KAKUKK,,,KAKUKK,,,KAKUKK,

Mivel tudtam, hogy a férjem fel fog ébredni a zajra gyorsan én is rázendítettem.....
és kakukkoltam...még kilencszer.

"Megúsztam egy veszekedést" s-gondoltam, büszkeséggel eltöltve eme zseniális ötletért-szép nyugodtan lefeküdtem a férjem mellé.
Az utolsó gondolatom elalvás előtt az volt, hogy mennyire okos és fürge eszű vagyok,még a kritikus pillanatokban is feltalálom magam.


Másnap mikor a férjem reggeli közben megkérdezte, hánykor értem haza, lazán válaszoltam, hogy pontosan éjféli 12-kor,ahogy megígértem!
Nem szólt semmit,sőt,még kételkedni sem látszott.


Na, ezt megúsztam, CSODÁS!!!!...gondoltam...

...mikor megszólalt:
_Apropó,ki kéne cseréltetni a kakukkos órát!

-Igen? És miért szerelmem- kérdeztem remegve.

Mire ő:
-Hááát...az éjjel felébredtem mikor hármat kakukkolt
és a fene tudja hogy miért vagy hogyan,
de utána azt kiabálta,hogy "BASSZA MEG!!!"..

.aztán még négyet kakukkolt

és miután végig hányta a folyosót,
másik hármat kakukkolt,miközben majd megszakadt a röhögéstől.

Utána még egy kakukk,majd botladozás közben rálépett a macskára
és összetörte a telefonasztalt a nappaliban.

Az utolsó kakukkot már mellettem az ágyban adta ki magából,
aztán egy fingás kíséretében egyszerűen elaludt. Ennyi.

Mit szólsz hozzá, drágám
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egyetlen párt javára sem lépte
  2010-01-31 08:41:35, vasárnap
 
 
Egyetlen párt javára sem lépteti vissza jelöltjeit az MDF

A Magyar Demokrata Fórum az országgyűlési választásokon mind a 176 választókörzetben indít egyéni képviselőjelöltet. A választás két fordulója között az MDF nem szándékozik jelöltjeit egyetlen párt javára sem visszaléptetni, jelöltjei a második fordulóban is elindulnak - áll a párt elnökségének közleményében, amelyet pénteken este juttattak el a Független Hírügynökséghez.

2010. január 29. 22:01

********************************

A kérdés csupán az, lesz-e a második fordulóba bejutott jelöltjük? Vastagbőr-, netán Csurka-szindróma??



Az is meglepett, hogy Lendvai Ildikónak nincs lelkiismeret-furdalása 2004. december 5. végett. Miért? Lelkiismerete van?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 440 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.