Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/119 oldal   Bejegyzések száma: 1181 
Aliza Bin-Noun levele dr. Dávi
  2008-03-31 23:34:17, hétfő
 
  Aliza Bin-Noun levele dr. Dávid Ibolya pártelnök asszonyhoz
2008-03-31. 21:38:13

Dr. Dávid Ibolya
Elnök asszony
részére

Tisztelt Elnök Asszony,
Kedves Dávid Ibolya!

Döbbenettel és rettenettel olvastam Bayer Zsolt írását a Magyar Hírlap 2008. március 19-i számában, amely minden képzeletet felülmúlva lépte át azokat a határokat, amelyeket soha, de legkivált nem 1944-45 után, európai értelmiségi - már ha az illető publicista annak nevezhető - soha nem írhat le. Nem akarom részleteiben kommentálni az írást, amely zsigerileg és töményen antiszemita indíttatású és Izrael-ellenes, ugyanakkor verbális ostort vet a tisztes, humánus keresztény értelmiségiek felé is, akik között az Ön által is idézett néhai Antall József miniszterelnök úr és az ő ,,spirituális támogatója" Jelenits István is ott vannak. Durván megtámadva - vélhetően szándékosan félreidézett mondataival - Ungváry Rudolfot is, akinek neve, becsülete és irodalmi-publicisztikai presztízse Magyarországon megkérdőjelezhetetlen.

Ön a Magyar Demokrata Fórum elnökeként megfogalmazott levelében - amely személyes vallomásként is olvasható - kifejezést adott szenvedélyes egyet-nem-értésének, tiltakozásának, jogos felháborodásának, és rendkívül pontosan fogalmazva adta tudtára az olvasóknak, hogy Ön hogyan foglal állást ebben a rettenetes botrányban, nevezetesen hogy egy efféle - mondjuk ki nyíltan! - gusztustalan, förmedvényes iromány a magyar sajtó egyik országos napilapjában egyáltalán megjelenhetett. Remélem a jövőben a politikai élet többi szereplője is hangot fog adni tiltakozásának.

Természetesen mindannyian látjuk és érezzük, hogy nem véletlenül jelent meg ez az írás éppen ebben a lapban: sajnálatos módon a laptulajdonos, az általa is hirdetett ,,a hír szent, a vélemény szabad" jelszó égisze alatt a civilizált világban megkérdőjelezhetetlenül antiszemitizmusnak minősülő gondolatoknak ad helyet. Egy marginális kisebbség ,,ordas eszméit" hirdeti a sajtószabadság nevében.

Tisztelt Elnök Asszony! Fogadja, kérem, őszinte nagyrabecsülésemet - Izrael Állam Magyarországra akkreditált nagyköveteként, és Erdélyben született zsidóként és holokauszt-túlélő szülő gyermekeként is -, hogy leírta gondolatait.

Mi Izraelben - mindhárom monoteista vallás bölcsőjében - őszinte hittel és lélekkel szeretnénk békében együtt élni és érezni mindazokkal, akik e szent földön, Európában vagy a világ bármely részén élnek. Mint Ön is, aki ezt oly becsületre méltó szenvedéllyel és személyes, családi emlékeket is felidézve tárt a lap olvasói elé.

Kérem, fogadja őszinte elismerésemet!

Budapest, 2008. március 31.

Üdvözlettel,

Aliza Bin-Noun
Izrael Állam nagykövete


[Forrás: MN]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitartás, éljen Gyurcsányi!
  2008-03-31 23:31:11, hétfő
 
  Kitartás, éljen Gyurcsányi!

2008. március 31. 20:58Lajtabán - HunHír.Hu

A nemzeti oldal jobbik fele nem eshet megint abba a hibába, mint amelyet Medgyessy menesztésekor elkövetett. Fennhangon üdvözölte Gyurcsányt, aki aztán kibújt a burokból, és győzelemre vezette a szocialistákat. A nemzeti oldal jobbik felének az az érdeke, hogy Gyurcsány Ferenc végigvigye ezt a parlamenti ciklust, közben lenullázza szocialistáit, és ami a legfontosabb, a faji alapon szerveződő cionista törpepárt zsidó Horn Gáborral és a többi kajmánnal együtt eltűnhessen a politikai süllyesztőben. Ha Gyurcsány megy, az SZDSZ marad, tovább folytatódik a kiárusítás, a cionista előretörés, és az ország elzsidósítása.

A nemzeti oldal jobbik felének nem lehet megoldás az előrehozott választás, mert hiába aratna fölényes győzelmet a Fidesz, nemzeti radikális erő jelen pillanatban még nem tudna parlamentbe kerülni. Orbán Viktort meg berendelnék Izraelbe, és éppúgy megmondanák neki, hogy mit kell tennie, mint ahogyan más kormányfők esetében is ez megtörténik.

Gyurcsány merészet húzott, és bizony az orosz kapcsolattal veszített az izraeli cionisták kegyeiből. Ennek is köszönhető, hogy idáig fajultak a dolgok, de a magyar nemzetre nézve óriási következményekkel járna, ha megismétlődne a régi forgatókönyv, vagyis félidőben miniszterelnököt cserél a szocialista párt, aki aztán majd később azt is letagadja, hogy volt valaha náluk egy Gyurcsány Ferenc nevezetű politikus. A panelprolik visszatérnek, a szocionisták egymás nyakába borulnak, aztán a jobboldal megint mehet a lecsóba, mert a habozók eldöntötték a választási végeredményt. Fel kell fognia mindenkinek, hogy Magyarországra a legnagyobb veszélyt az idegen érdekeket kiszolgáló gyűlöletpárt jelenti, és nem állnak meg azok az érvelések, hogyha most lennének a választások, ők is kiszorulnának a parlamentből.

A nemzetközi nagytőke segítségével háttérbe nyomva a hatalmas pénzeket lenyúlt és kompromittálódott kajmán arcokat új emberekkel felépíthetnék úgy magukat, hogy 2010-ben parlamenti párt legyenek ismét, s akkor megint esélye lehetne az elzsidósodott szocialista párttal való együttműködésre.

A nemzeti oldal jobbik felének az a politikai helyzet kedvez, ahol kisebbségben kormányoz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, így semmi olyan törvényt nem tud átvinni, amely ellentétes a magyar érdekekkel, hiszen ellenzékből ezeket a Fidesz nem szavazhatja meg, mert akkor kilóg a lóláb, és mint a féreg rágta fa, úgy porlik szét ez a politikai formáció. Az SZDSZ teljesen a politikai perifériára kerül, de a régiek még akarják tartani a koncot, és kényelmesebb dolog felvenni a hatalmas fizetéseket a semmiért, s károgni a parlamentben, mint dolgozni és pártot építeni, mert az előbbit ennek a faji alapon szerveződött pártnak a nagy többsége nem nagyon kedveli.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=10550
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy mai Tiborc panaszai
  2008-03-31 23:19:22, hétfő
 
  Egy mai Tiborc panaszai
2008-03-31. 18:21

Mottó: ,, Ő cifra és márványos házakat építtet; és mi csaknem megfagyunk kunyhónk sövényfalai közt. - Aki száz meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerített. - Tűrj békességgel, ezt papolja az apáturunk is sokszor...de tömve volt magának a gyomra. - Ha szorongat a szegénység, a poklot nem féljük; a mennyország sem jön oly szép színben a szemünk elébe. - A természet a szegényt arra szánta, hogy szülessen, éljen, dolgozzon, éhezzen, sanyarogjon és meghaljon. Esmérni kell az élhetetlenek sorsát, minekelőtte meg tudhassuk szánni is. - Él még Bánk atyánk, fogom kiáltani."
(Katona József: Bánk bán)


Teremtő Istenem, hol van ma Bánk, hol akad bárki - egy jó király, egy miniszter, egy igazgató, egy hivatalnok, akármilyen vezető -, ki meghallgatja népem panaszát; s ha a fülén be is engedi, vajon adhat-e gyógyírt, nyújt-e orvoslást súlyos bánatunkra? Ki hitte volna néhány százada, hogy napjainkban keservesen visszasírjuk a jó merániakat, kik valóságos angyalok voltak, s szinte szeretettel fosztogattak bennünket a gyűlölködő galíciai söpredékhez képest. Derék ősöm Tiborc, pipafüst volt a te szenvedésed az én kínjaimhoz mérve. Hiszen te is sokak nevében szóltál, ám nekem egy egész nemzetet kell elkísérnem a sírba, s emlékét gyászolnom utolsó földi pillanatomig. Te még bízhattál, hihettél egy távoli szebb jövőben, én egy keresztre feszített ország betömött szájú dalnokaként szállok a hideg űrben, ahol nincs élet, se szabadság, hol a legparányibb reménységet is megfojtja a végtelen sötétség, a leírhatatlan, ördögi gonoszság.

Ez a förtelmes, globális világ mintha elvesztette volna igazságérzetét. Fütyül a fájdalmunkra, nem látja, hogy népünkkel valami szörnyű igazságtalanság történik. 40 évnyi barbár kommunizmus után megint a gazemberek kerültek hatalomra, ismét a szennyes múltú bűnözők uralkodnak rajtunk, s gyötrik, tiporják a becsületes, dolgos embereket. Minden korábbinál ravaszabb és alattomosabb módon rabolnak, mérgeznek, irtanak bennünket, egészen a végső elfogyásig. Semmi tisztesség, mákszemnyi könyörület és mértékletesség nincs bennük; még azzal se törődnek, ha tulajdon rabszolgáikat, jobbágyaikat megölik, akkor maguk is fölfordulnak.

Nem tanultak a történelemből. Arra csábítanak, hogy fogadjuk el ránk rótt sorsunkat, kegyetlen törvényeiket, teljes kisemmizettségünket; arra nevelnek, hogy vessük el saját érdekeinket, ősi kultúránkat, hagyományainkat, hogy önmagunkról, boldogulásunkról és nemzeti összefogásunkról lemondva kizárólag őket, az idegeneket, a másságos szívűeket szolgáljuk, és minden tőlünk telhetőt kövessünk el beteges világuralmuk beteljesedéséért. El kívánják hitetni velünk, hogy a rabság fölszabadulás, az erőszak demokrácia, az álcázott önkény jogállam, az átejtés tömegtájékoztatás, és sorvadásunk tulajdonképpen virágzás. Azt sugallják, hogy az adósságcsapda, a nyomasztó adóterhek, az anyagi megszorítások, az infláció és a munkanélküliség valójában a javunkra válik. Mit akarunk mi utolsó csatlósok, rebellis lázadók, antiszemita fasiszták; hát sose nyugszunk bele, hogy legyőzőink méltók az előkelő tisztségekre, s mi arra születtünk, hogy leborulva imádjuk nagyságukat? Noha mi százezreik életét mentettük meg, ők ,,hálából" példátlan bosszút állnak rajtunk, s azóta is őrlik, szaggatják, rombolják nemzetünket.

Börtönrácsok közt, akasztófákon lógva élünk, rettenetes veszélyben, s még azt sem lehet elkiáltanunk, hogy megöl minket a nyomorúság, hogy elég volt minden értelmetlen áldozatból, hogy ne nézzenek többé palimadárnak, s ne tartsanak ócska kísérleti nyúlnak. Már az is baj, ha levegőt veszünk, s fölsóhajtunk, hogy magyarok vagyunk, és meg akarunk maradni, lehetőleg önállóan cselekvő, független nemzetnek. Régi és új ,,testvéreink" nem értik meg, hogy ez a nyakunkba sózott ,,euróbéke", ez az ,,amerikai álom", ez az ,,ószövetségi humanizmus" százszor inkább kivérezteti fajtánkat, mint az összes eddigi háború.

Jaj nekünk szerencsétlen gúzsba kötötteknek, mert képmutatók, csalók, tolvajok, rablók, bérgyilkosok s élősdiek járnak csűrdöngölőt rajtunk, s egyben ellopják életterünket, elkergetik leghűségesebb fiainkat, letagadják múltunkat, szétzilálják jelenünket és fölfalják jövőnket. Jaj nekünk ártatlan veszteseknek, mert farkasmosolyban, hiénakacagásban, keselyűvijjogásban és patkánybűzben tengetjük céltalan napjainkat. Ellenségeinket, szadista hajcsárainkat legtöbbször nem is látjuk, mert a háttérbe húzódnak, álarcok, álruhák, ál-eszmék mögé bújnak; s a piszkos munkát, a közvetlen gaztetteket rendszerint ügynökeikkel, zsoldosaikkal, szekértolóikkal végeztetik el, némi konc, júdáspénz vagy pozíció fejében.

Feneketlen szakadékba zuhantunk, szénfekete éjszakába, hol étlen-szomjan, bilincsbe verve robotolunk, s mindenfelől ömlik ránk a hazugság, a kultúrmocsok, meg az agymosó propaganda. Csoda-e hát, ha lassan mi is magunk ellen fordulunk; öngyilkosságba, abortuszba, olcsó élvezetekbe, perverzitásokba, alkoholba, kábítószerekbe, szerencsejátékokba vagy lélekroncsoló szekták karmaiba menekülünk. Mocsárlakók lettünk, lápi árnyékok, hajléktalan és hazátlan koldusok, családból s nemzetből kitaszított bujdosók, egymást marcangoló, egymást eláruló, hitetlen bitangok.

Eladják mindenünket, kihúzzák alólunk a földet, kifordítanak önmagunkból, elszívják életerőnket, fölszürcsölik utolsó csepp vérünket. Birtokunkon idegenek dőzsölnek, pénzünkön luxusvillák, paloták épülnek, verejtékünk árán összekuporgatott filléreinket gondtalanul elmulatják, elutazgatják a huszadrangú ,,kiválasztottak", a tehetségtelen, munkakerülő aszfaltbetyárok. S ahelyett, hogy leráznánk testünkről a férgeket, dicsérjük, magasztaljuk, kitüntetjük, s a tenyerünkön hordozzuk őket, mintha vak végzetünk örökre fölénk helyezte volna e cápafogú, tigrisbajszú vámpírokat.

Hajdan dicsőséges, nagyra hivatott, erős, egészséges népünket mindenütt kisebbségbe szorították, bennszülötté alázták, kaszásverembe lökték a saját gyönyörű földjén. S mi zokszó nélkül, gyáván tűrjük ezt; vigyázunk, nehogy megsértsük a banditák méltóságát, a mészárosok emberi jogait, a rovásunkra hont foglaló hódítók kifinomult érzékenységét. Inkább lemondunk mindenről, föláldozzuk magunkat másokért, hozsánnázva keblünkre öleljük mohó zsarnokainkat; inkább sárba taposva hörgünk, s csizmájuk talpát nyalogatjuk, mintsem gerincesen fölegyenesedve átharapnánk a torkukat. Vesszen hát igazság, szabadság, alkotmányos rend, elemi jólét, hazaszeretet, magyar virtus; csak nehogy gyűlölködő megszállóink kiközösítsenek Európából, vagy ránk süssék dögunalmas bélyegeiket: azaz, hogy nacionalista, rasszista, irredenta, nyilas és terrorista nép vagyunk. Na és, hát miért szorongunk, meddig fojtjuk még el háborgó dühünket, mikor sújtunk le végre erre a kozmopolita csürhére?!

Ki van ez találva: az árulók itt hősök, a besúgók ellenállók, a szürkék ragyogó csillagok, az üldözők üldözöttek, a jöttmentek őshonosak, a hamisak hitelesek, a bűnözők ártatlanok. Csupa vezetőnek termett kiválóság, csupa feddhetetlen római jellem, csupa világhíresség, csupa szentté avatandó félisten. De kár, hogy egy sem a mi fajtánkból származik. Szégyelld magad, magyarság, ám tiszteld és becsüld őket, s igyekezz mindenben hozzájuk hasonulni egy fordított asszimilációval! Mert ők a szeretetet hirdetik, de senkit se kedvelnek; a jóságról fecsegnek, ám tetőtől-talpig gonoszok; megbocsátásról prédikálnak, bár sohase irgalmaznak; a szegénységet ajánlják, míg ők folyton gazdagodnak; a tisztaságot dicsérik, noha ganéjban hemperegnek; a becsületről papolnak, pedig ízig-vérig becstelenek; alázatra biztatnak, miközben dölyfösen a mellüket döngetik; minden kirívó ,,másságot" üdvözölnek, viszont a többség józan másságát elvetik. Lám ilyenek ők, az elénk tárt újkori példaképek, azonban húzzuk csak le róluk a leplet, s rögtön szemünkbe tűnik rusnya meztelenségük.

Téboly és halál dúl föl mindent, nemes szándék itt semmit sem tehet; az érző szíveket mind eltemetik, a hazafiak itt mind-mind rabok, a szennyes ár minden értéket tovavisz. Nincs nép, mely ennyi orcátlanságot, veszteséget szenvedett volna el. S tragédiánkról szólni sem lehet; a legtöbb tényt, adatot elferdítik, történelmünket elhallgatják vagy meghamisítják az ügyeletes ,,akadémikusok", s minden ellenünk elkövetett gazságért, összes vereségünkért, meggyalázásunkért bennünket kárhoztatnak. 50 éve magukat gyászünneplik, a mi halottainkat siratni sem szabad. Ők utcákat neveznek el magukról, valahány fajankójukról díjakat, alapítványokat kreálnak, dicsőítik az aljasságot, istenítik az árulást, falitáblákat s szobrokat avatnak; de a mi legszentebb őseinket, legkiválóbb fiainkat rendre bemocskolják, hitünket, jelképeinket, szokásainkat kigúnyolják, önbecsülésünket, öntudatunkat, tündöklő anyanyelvünket megrohasztják.

Őrjöngő haláltáncba keveredtünk, iszonyatos rémálomban élünk. Egy-két emberöltő alatt, békeidőben megtizedelnek, megharmadolnak, körmönfontan leradíroznak egy nagy múltú, jóravaló nemzetet, s nekünk önvédelemre se jogunk, se eszközünk (fegyverünk) nincsen. Mindezt oly titokban, oly néma csöndben teszik, hogy népünknek fogalma sincs, mi történik vele. Őrtüzeinket kioltják, látó művészeinket, éber kürtöseinket elnémítják, vagy kinyírják, mert a magyar fájdalomról harangozni, a magyar szellemet éltetni s magyarnak lenni Sírkert-Magyarországon szigorúan tilos. Mi vagyunk az alsóbbrendű faj; a kiváltságosok talpa alá születtünk, hogy a fejünkön járjanak, a szánkba vizeljenek, a bőrünket nyúzzák s csontig lerágják húsunkat. Szünet nélkül kioktatnak, pocskondiáznak és becsmérelnek bennünket, s cserébe mi éljenezhetjük őket, hajbókolhatunk előttük, hízeleghetünk és hálálkodhatunk nekik. Mert mi jelentéktelen senkik vagyunk, csak ők, csak ők, csak ők a fontosak.

Heródes, Néró, Haynau, ti hétpróbás hentesek, ti rettegett viperák! Nem voltatok éppen a világ jámborai, de itt és most semmire sem mennétek elavult, megfakult módszereitekkel. Nálunk köznevetség tárgyává válnátok, a legszerényebb pribékünk sem állna szóba veletek; kifutófiúk, kötélhordozók sem lehetnétek ebben a maffia-paradicsomban. Hírhedt nevetek, ordas emléketek lassan elhomályosul; ilyen cudar időkben nincs esélyetek, nem vagytok többé versenyképesek. Akkor vitathatatlanul ti voltatok a legelvetemültebbek, de ez a kor immár a hóhérok kora: bizony csapatokban hemzsegnek a nálatok fölkészültebb, szakképzettebb hóhérok. Egyre rafináltabb, okosabb, gátlástalanabb gyilkosok jönnek, az emberölés ma már tökélyre fejlesztett tudomány, valóságos szolgáltatóipar. Csak az igazán kegyetlenek és irgalmatlanok rúghatnak labdába, csupán a legpofátlanabb vérivóké a jövő. Lám tönkre lehet tenni, ki lehet irtani egy népet teljesen észrevétlenül; úgy, hogy örömmel, vidáman fogadja a halált, és senki se döbbenjen rá, miféle sátáni játékot űznek vele.

Föltámadunk-e, lesz-e még erőnk kitörni a sírból, s kezünkbe venni végre a sorsunkat? A mi hazánk ez, nem betolakodó, idegen törpéké! Forduljunk velük szembe, verjük szét őket, söpörjük el a ragadozók hatalmát! Tettekre van szükség, nincs idő pepecselésre, nincs több haladék! Ki kell lépnünk a romlás vermeiből, ki a leprások barlangjaiból, ki a fullasztó, fénytelen éjfélből! Vége a félelemnek és alázatnak, óvatosságnak itt már nincs helye! Félre a türelemmel, a megértéssel és szeretettel! Nincs megbocsátás, sem sajnálkozás, nincs többé szánalom! Rúgjuk orrba a gyilkost, rántsuk porba a hóhért, rontsunk puszta kézzel a szuronyokra! Felelniük kell, bűnhődniük kell, börtönbe velük akkor is, ha 150 éves nyomorékok! Mi nem állunk bosszút, nem akarunk kínzást, lincselést, csak valódi igazságot; mert e nélkül elzüllik minden, e nélkül törvénytelen és értelmetlen az életünk, s a halálunk is fölösleges.

Óh, Istenem, legalább Te hallgasd meg egy mai Tiborc panaszát, s add, hogy mások is hasznosítsák! Itt minden emberszívet kések szúrnak át, itt minden szempilla alatt megölt csecsemők alusznak, itt minden lélekben békétlen holtak kísértete kavarog. Fáj minden porcikám. Szinte felrobbanok a bútól, elhamvadok a láztól. Jéghegyek fagya dermeszt, vulkánok lávája éget, pokoli örvények készülnek elnyelni. Mégse csüggedek, nem reszketek és nem is hátrálok. Szeretnék gátat vetni a féktelen pusztulásnak. Őrzöm, ébresztem elárvult népemet, s emelt fővel várok a virradatra.

Siklósi András

http://kuruc.info/r/7/23147/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
exkluzív interjú Vona Gáborral
  2008-03-31 23:14:59, hétfő
 
  Czakó István: Mi nem a pénzünkkel érünk el sikereket (exkluzív interjú Vona Gáborral, a Jobbik elnökével)


2008.03.30.

Ma (március 29-én) volt a Magyar Gárda avatási ünnepsége, s ezt követően Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt és a Magyar Gárda Egyesület elnöke újságíró szüvetségünk számára exluzív interjút adott. Az elhangzottakat alábbiakban közlöm:

- Czakó István (CzI): Tisztelt Elnök Úr! Mondana valamit a Gárdával kapcsolatban, annak tükrében, hogy most zajlott le az ominózus per első tárgyalása a Gárda feloszlatásával kapcsolatban, amit Draskovics miniszter sürgetett? Milyen visszhangok jöttek vissza az első tárgyalás után?

- Vona Gábor (VG): Egy előre hozott időpontban történt meg március 12-én az első tárgyalási forduló, amely - a tárgyalás mögött álló erők szándéka ellenére - nem érte el azt a célt, amit neki szántak. Nem oszlatták fel a Magyar Gárda Egyesületet egy rögtön ítélő bíróság keretében (hála Istennek), úgyhogy újabb tárgyalási fordulót kellett elrendelni május 19-ére, s én azt gondolom, hogy ezzel már mi a magunk részéről egy győzelmet arattunk ezen a tárgyaláson, és biztos vagyok benne, hogy Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd úr révén biztos kezekben van a védelem. Ő ott egy olyan egy órás (bomba-erős) védelmi keresettel állt elő, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz mind az ügyészségnek, mind a bíróságnak az egyesülettel szemben megtámadnia, úgyhogy én optimista vagyok, bízom a Jóistenben, és bízom a Gárda tisztaságában!

- CzI: Valamit megtudhatunk a jövőbeli tervekről?

- VG: Most hét hónapja alakult a Magyar Gárda, és túl vagyunk három avatáson. Az elmúlt hét hónap folyamatos ellenszélben, gyűlölködés és elhatárolódások tengerében telt, de mégis megcsináltuk azt a három avatást, tudtunk gyarapodni. Én azt gondolom, hogy most egy kis időt kell adni magunknak ahhoz, hogy a jelenlegi állományunkat meg tudjuk szilárdítani. Sokkal több képzést szerettünk volna tartani, mint amennyit sikerült. Az állandó támadások és az állandó védekezés miatt - sajnos sokszor az időnket és energiánkat erre kellett fordítanunk, úgyhogy - én arra készülök, hogy az idén avatást már csak egyet tartanánk (októberben), de ez még egyelőre csak az én privát véleményem. Ezt még - természetesen - a többiekkel (a Gárda vezetőivel) egyeztetni kell, és a nyarat illetve a tavasz hátra lévő részét arra használnánk föl, hogy minél tartalmasabb, színesebb és hatékonyabb programokkal, tantervekkel, képzési tervekkel a Gárdát jó kondícióba tudjuk hozni.

- CzI: A pénzügyi lehetőségek hogy állnak a Gárdával kapcsolatban ill. a Jobbikat illetően is (hiszen ez eléggé kardinális kérdés)?

- VG: A pénz az a része a mi életünknek, amelyből egyrészt soha nem lenne elég, másrészt soha nem is lesz nekünk elég, tehát mi erre rendelkeztünk be. Évek óta kőből és vízből főzzük a levest, de megtanultunk az elmúlt évek, hónapok során ebből a kevésből jól gazdálkodni. A beszédemben is utaltam arra, hogy mi nem a pénzünkkel érünk el sikereket, hanem a szívünkkel, a lelkesedésünkkel, a hitünkkel. Ezek olyan dolgok, amik - lehet, hogy sokak számára megmosolyogni valóak vagy hihetetlenek, de úgy látszik, hogy az igazság és a valóság, a tények - bennünket igazolnak, mert egyre több ember van - ugye a mai nap is ezt bizonyította -, aki még ilyen körülmények között is (úgy, hogy neki kell megvásárolnia az egyenruhát, neki kell kifizetnie a buszköltséget és egyéb, minden más költséget is), még így is vállalja, hogy tesz ezért az országért, a családja, a munkája, a tanulmányai mellett, mert úgy érzi, hogy szüksége van rá a nemzetnek. S én azt gondolom, hogy amíg van ilyen erő és akarat az emberekben, addig túl tudunk lépni a pénzhiányon. Azt a keveset, amire meg szükségünk van, azt meg szerintem magyar vállalkozóktól - olyanoktól, akik bíznak ennek az országnak a talpra állásában -, olyanoktól talán támogatásként meg fogjuk kapni.

- CzI: Megjelent az UDK-tól egy olyan írás, ami elég furcsa volt - nem tudom, mennyire ismerős ez -, ami a FIDESZ és a JOBBIK kapcsolatát boncolgatta. Mi ennek a valóság tartalma, ill. mi erre az Önök válasza?

- VG: Én olvastam ezt a cikket, s talán az volna a legszerencsésebb, ha nem is kommentálnám, mert önmagáért beszél. De azt azért tudni kell, hogy az ÚDK tagjainak egy jelentős része a Jobbikból kilépett emberek, akik érthető módon úgy reagálnak, mint akik - ha elhagynak egy pártot (s ez gyakori eset), akkor - nehezményezve, kicsit fájdalommal gondolnak vissza korábbi pártjukra, s én ezt érzem e mögött az írás mögött. Egy sértettséget, csalódottságot, némi irigységet véltem kiérezni a sorok mögül, és ehhez a sértettséghez találtak egy összeesküvés-elméletet. Azt gondolom, hogy a mi tetteink bizonyítják azt, hogy kik vagyunk, s a Fidesz is éppen úgy elhatárolódott tőlünk (a Magyar Gárdától és a Jobbiktól is), mint ahogy a baloldali pártok, tehát ha nekem vagy a Jobbiknak vagy a Magyar Gárdának a Fidesszel való titkos megállapodás lenne a célunk, akkor elég rossz úton járnánk, hiszen a Fidesztől sem kapunk túl sok meleg és biztató szót a Magyar Gárda megalakulása óta.

- CzI: Az Ön véleménye szerint hogyan néz ki a mai politikai paletta a népszavazás és márc. 15-e különös vonatkozásában? - mert ezek meghatározó események voltak.

- VG: Úgy érzem, hogy most már az 1990-ben megalakult politikai status quo összeomlott. Még kifelé erősnek mutatja magát, még a hatalmát erőszakkal (lelki és fizikai fenyegetéssel) fenntartja, de belül már rohad! S az, hogy mikor omlik össze a külső szemlélők számára is látványosan, azt nem tudom, de ez már csak idő kérdése. Gondoljunk csak az SZDSZ körül zajló eseményekre, ahogy a rendszerváltozás egyik legnagyobb pártja a semmiben tűnik el (hozzá teszem zárójelben: hála Istennek), gondoljunk az MDF teljes elszürkülésére, gondoljunk az MSZP 10 %-os negatív csúcsára (itt is a "hála Istennek" zárójeles mondatomat meg kell ismételnem). S azért ne felejtsük el, hogy a FIDESZ ugyan a közvélemény kutatások szerint történelmi csúcsokat döntöget, de én úgy érzem, hogy e mögött a siker mögött is egyetlen egy dolog áll, az emberek Gyurcsány Ferenc és kormánya elleni dühe, de semmi más nem tartja össze ezt a nagy szövetséget, ezt az "új többséget". S azt gondolom, hogy ha az MSZP, SZDSZ és MDF eltűnik, akkor a FIDESZ-re is komoly és nehéz időszak várhat! Én azt gondolom, hogy itt rövid időn belül egészen át fog alakulni a politikai struktúra, s bízom benne - s ezért dolgozunk nap mint nap -, hogy ezen az átalakuláson, a magyar politika élet befolyásolásában, mi a magunk részéről minél nagyobb szerepet és szeletet tudunk megszerezni.

- CzI: Végül két személyes jellegű kérdést engedjen meg, amire természetesen csak annyi választ várok, amit elmondhat. Első kérdésem: Mondana-e valamit személyes életéről (család, munka)?

- VG: Mindkét ágról paraszti származású vagyok. Apai ágon Pélyről, a Tisza mellől, anyai ágon Heves megyéből, Domoszlóról valók az őseim. A bátyám volt az első, én a második diplomás a családban. Szakmám szerint történelem tanár vagyok, de az élet elsodort a pályáról, egyrészről a politika, másrészről a megélhetés miatt. Nagyon remélem, hogy egyszer majd taníthatok, vagy kutathatok, mert valahol még mindig érzek hivatást a történelem iránt. Feleségemmel - aki szintén történész végzettségű - 5. éve élünk boldog házasságban, és egyelőre egy fiunk van, Benedek, aki most 2 és fél éves.

- CzI: Második személyes jellegű kérdésem: Hosszú ideje figyelem, hogy komoly keresztény magatartást tanúsít. Mennyire érvényesül ez a Jobbikban, ugyanis minden megnyilvánulásában megemlíti az Isten segítségét, ami sok ember szemében nagyon pozitív érzelmeket vált ki, de - ismerve a Jobbikosokat - a pártot is hasonló felfogású emberek alkotják. Tudatos-e ez a magatartás?

- VG: A Jobbik Alapító nyilatkozatában, ha valaki elolvassa, láthatja, hogy ég a Jóistenhez fordulás igénye és vágya. Mivel egy pártról van szó, nem vizsgáljuk senki hitét, de egy biztos, számunkra az erkölcsi elveket nem kellett keresni, mert azokat Jézus Krisztus már kétezer éve megadta.

(Az interjú 2008.03.29-én készült, a Magyar Gárda avatási ünnepsége után.)

http://fusz.hu/node/8223
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy gárdista élményei március
  2008-03-31 23:13:29, hétfő
 
  Biró László: AZ ELSŐ EZRED (egy gárdista élményei március 29-éről)


2008.03.31.

2008. március 29., a Magyar Gárda újabb fényes, győzedelmes napja!

Ma, az újoncok eskütételével megduplázódott a Gárda létszáma. Mi, akik tavaly októberben tettünk esküt, már láttuk szinte vég nélkül hömpölyögni a gárdisták fegyelmezett sorait, most mégis hitetlenkedve, de büszkeségtől dagadozva néztük az egyenruhások tengerét! Igen, ez már erő! Olyan erő, amellyel már számolni kell, amely okosan, fegyelmezetten és felelősséggel teszi a dolgát. Amely gyarapodik, egyre erősebb lesz, és minél inkább támadják, annál elszántabb lesz. Tudjuk, érezzük, hogy helyes útra léptünk, és miközben a hatalom, és az egyre gyávább pártok veszettül támadnak, hazudoznak és ellökik segítő kezünket, addig bárhová megyünk, az emberek határtalan szeretete és hite kövezi ki Isten által elrendelt utunkat.

Vajon miféle érdekekért ,,küzdenek" ilyen halált megvető bátorsággal a magukat jobboldalinak nevező parlamenti pártok? Ha a nép Isten áldását kéri a Magyar Gárdára, ők miért kívánnak minket a pokolra?
Ideje lenne tisztázni ezeket a kérdéseket...

600 újonc. Köztük a seniorok, akik valódi '56-osokból verbuválódtak és szakaszuk szintén gyarapodni fog, hiszen a Politikai Foglyok Országos Szövetségének '56-os tagjai rövidesen valamennyien belépnek a Magyar Gárdába.
És egy szakasznyi kadét! Ifjú fiúk és lányok, akik csupán életkoruk miatt nem lehettek most gárdisták, de szívükben forró magyar vér folyik, lelkükben érzik, mi a feladatuk, és ha majd elrepül az a néhány év, büszkén fogják végleg felvenni az egyenruhát.
És jönnek rövidesen a külhoni magyarok, akik bár elhagyták szeretett hazájukat, érzik annak veszélyeztetettségét, és tenni akarnak a védelméért.

A dobok tompa dobbanásai szívverésként visszhangoznak a Hősök terén, miközben gyönyörű alakzatokban bevonulunk a több ezernyi néző lelkes éljenzése és tapsa közepette. Lógott az eső lába, de néhány perccel később ránk mosolygott minden élet eredete, a Nap. Ránk ragyogott és mi emelkedett lélekkel, a meghatottság könnycseppjével szemünk sarkában álltunk és éreztük ezeréves történelmünk súlyát, a jelen káoszának mérhetetlen terhét és a felelősséget, hiszen mi vagyunk azok, akik vállaltuk, méltóak leszünk dicső őseinkhez, megvédjük egyre fogyatkozó értékeinket és küzdünk a megmaradásért, Nemzetünk megmaradásáért.
Erről szóltak a remek szónokok, erről beszéltek. És halkan, a távolból hallottuk a mögöttünk álló hősök szavait is.
Igen, éreztük dicső eleink szellemét, és éreztük, hogy soha, de soha nem adjuk fel!

Persze, szó esett az iskolákban dúló példátlan erőszakról, a jogaikba beleőrült, kötelességükről megfeledkező diákok arcátlan viselkedéséről is.
Nos, addig nem lesz rend az iskolákban (sem), amíg az osztálytermek rendjére nem egy-egy gárdista fog majd vigyázni!
Tisztelt igazgató hölgyek és urak! Kérjék a Magyar Gárda segítségét, mert az idestova húsz esztendeje az oktatásban tobzódó liberalizmustól nem számíthatnak!

Sorakoztak a felszólalók, gyönyörű, kemény gondolataikra érzőn reagált a tömeg.
És miközben Vona Gábor arról beszélt, hogy nagy példaképünk, Pongrácz Gergely bátyánk mennyire örülne, ha most itt lehetne velünk és láthatná az első ezred gárdistát a Hősök terén, különös jelenés tűnt fel az égen. A szélszaggatta felhők az égen egy hatalmas ,,V" betűt formáztak, melyet megvilágított a lenyugvó Nap.
Igen, Gergő bátyánk, ,,Bajusz", megmutatta nekünk a győzelem jelét, fentről, Isten trónusa mellől! Jelzett, hogy velünk van!

És észre sem vettük a tojásdobáló provokátort, sem a fizetett ,,takarító (vörös) brigádot". Azt láttuk, hogy a téren már szinte csak a fényképezkedő gárdisták és érdeklődők álldogáltak, senki nem bántott senkit. Boldog összetartozásban, a szebb jövőbe vetett sziklaszilárd hittel szorongattuk egymás kezét. A bátor takarítókat észre sem vettük.
Hogy a most az elhallgatást választó médiumok mit hazudoztak ezután, már csak hazafelé tartva hallottuk. Mi tudjuk az igazat. És el is fogjuk mondani mindig és mindenkinek, hogy mindenki tudja: azok hazudnak nekik, akikben eddig megbíztak. Azok a parlamenti pártok tagadják meg az egyetlen Nemzetért küzdő alakulatot, akik állítólag a nemzetet képviselik. Azok bújnak hazugságok mögé, helyezkednek a nép háromnegyedének véleményével szembe, akiknek az lenne a dolguk, hogy személyes példamutatásként elsőként álljanak a Magyar Gárda soraiba.

Aztán mindenki elgondolkodhat azon, hogy nem lenne-e már ideje megvonni ezektől a bizalmat végleg...

Biró László gárdista, A FÚSZ tagja, Debrecen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyakó megint
  2008-03-31 23:12:55, hétfő
 
  Nyakó megint




,,A Magyar Köztársaság miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc, és a Magyar Szocialista Párt támogatja őt."


Ennyire telt a drága Nyakótól a mai sajtótájékoztatón, de ezt háromszor is elmondta egymás után. Mosolyognom kellett. Elképzeltem a szocikat ott benn a teremben, ahogy szalmaszálakkal sorsolták ki, hogy melyikőjük menjen ki a friss információkra kiéhezett újságírók elé. Persze ők már előre tudták, hogy Nyakó lesz az, mert a blamázst mindig bevállalja, csak szerepelhessen kicsikét, ezért feltűnően kijjebb húzták a legrövidebb szálat. És ő kihúzta. Azt is láttam lelki szemeim előtt, ahogy bemagoltatják vele a bevezetőben leírt mondatot, és neki húszszor el kellett mondania a markukba vihogó párttársai előtt. Persze rangidős kollégái figyelmeztethették, hogy ennél bővebbet véletlenül se mondjon, bármit kérdezzenek azok a fenevad riporterek, mert többet nem engedik mikrofon közelébe. Az ukázt a mi Nyakónk fegyelmezetten be is tartotta, ha a cipője méretét kérdezték volna, ő arra is csak a következőt válaszolná:

,,A Magyar Köztársaság miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc, és a Magyar Szocialista Párt támogatja őt."

Azért ez is már valami! Gratulálunk!


Törőcsik Attila

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokaknál tünet nélkül van jele
  2008-03-31 23:07:25, hétfő
 
  Súlyos ,,ÉRV"-ek derültek ki az országos szűrőprogram során

Sokaknál tünet nélkül van jelen az érszűkület

2008. 03. 31. 10.55 Hírextra
A tünetmentes betegek 15%-ánál diagnosztizálható az érszűkület, ami egyértelműen előrejelzi a gyakran egyidejűleg már meglévő, de még tünetmentes koszorúsér- vagy agyérbetegséget - derült ki az EReink Védelmében (ÉRV) program országos szűréseinek első vizsgálati eredményeiből.

A Magyar Hypertonia Társaság által, az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. támogatásával útjára indított program egyik fő célja a perifériás érbetegségben, közismert nevén érszűkületben szenvedő, még tünetmentes betegek felderítése, és kezelésük révén a magyarországi szív- és érrendszeri halálozás hatékony csökkentése.

Az érszűkület hazánkban összesen mintegy 400 ezer embert érint. Leginkább az alsó végtag verőereiben lép fel, és felismerését nagyban nehezíti, hogy sokáig nem okoz tüneteket. A betegség önmagában is veszélyes, és a betegeknek kétszer nagyobb az esélye a szívinfarktus vagy szélütés bekövetkezésére. Felismerés és kezelés nélkül a betegek közel egyharmada 5 éven belül meghal.

Az ÉRV program keretében 2007 májusa óta az ország 50 Hipertónia Centrumában olyan 50-75 éves férfiakat és nőket várnak szűrővizsgálatra, akik bármely okból a centrumokban vizsgálatra megjelentek. Az egyszerű és fájdalommentes műszeres vizsgálat, az ún. ,,boka/kar index mérés" során megmérik a vérnyomást a felkarokon és a lábakon. Az ebből kapott érték tünetmentes esetben is jelzi az érszűkület meglétét.

Sokaknál tünet nélkül van jelen az érszűkület

Az eddigi adatok szerint a több mint 13 ezer megvizsgált tünetmentes beteg mintegy 15%-ánál diagnosztizálható volt az érszűkület valamilyen formája. Az is kiderült, hogy az előfordulás gyakorisága a korral együtt nő, és a férfiak jellemzően nagyobb arányban érintettek mint a nők. Váratlan és megdöbbentő adat, hogy az 50 évesnél fiatalabbak között inkább a nők, és körükben majdnem minden tizedik megvizsgált magas vérnyomásos beteg érintett.

A megvizsgáltak 57%-a a hagyományos kockázatbecslés alapján kis vagy közepes rizikócsoportba tartozott, ám a két csoport tagjainak körében hasonló volt (9 vs. 11%) a betegség előfordulása. Ez azt mutatja, hogy a perifériás érbetegség egyértelmű, és eddig kellően még ki nem használt előrejelzője a gyakran már meglévő, de még tünetmentes koszorúsér- vagy agyérbetegségnek.

A kapott adatok szerint a tünetmentes betegség gyakorisága egyértelműen a magas korai és időskori halálozású régiókban a legmagasabb. Ezek alapján úgy tűnik, Magyarországon is igazolható a nemzetközi irodalomban már leírt összefüggés a felismerés és kezelés nélküli betegek életkilátásának drasztikus csökkenéséről.

Több mint ötezer (5177) személy adatainak feldolgozás után látható, hogy a tünetmentes perifériás érbetegség kialakulása során a dohányzás, a cukorbetegség, a magas testtömegindex és vérnyomás, valamint a már lezajlott szívinfarktus a kiemelendő rizikófaktorok. A dohányzás közel megháromszorozza, a már lezajlott szívinfarktus pedig megduplázza, de a magas vérnyomás (>140/90 Hgmm) és cukorbetegség is kb. másfélszeresére növeli a betegség kialakulásának esélyét.

A nagyközönségnek szóló, a programmal kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló www.ervprogram.hu címen elérhető honlap, valamint az ország bármely részéből helyi tarifával hívható (06) 40/918-020 számú információs vonal egyaránt megújult és kibővített tartalommal jelentkezik hamarosan.

Forrás: vital.hu
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Az előrehozott parlamenti vála
  2008-03-31 23:05:40, hétfő
 
  Az előrehozott parlamenti választások elé


2008.03.31.

Orbán Viktor szombaton az előrehozott parlamenti választásokat sürgette. Ugyanakkor kijelentette: a kovengercia-kötelezettség minden magyar kormányt terheli. Kóka János, az SZDSZ elnöke ma a parlamentben a koalíció felbomlását helyzete kilátásba. Ez az előrehozott parlamenti választást jelenti.

Az EU a tagállamoktól 6 000 milliárd eurót von el és 1 000 milliárd eurót oszt vissza. Ezt a megállapítást Lóránt Károly úr, az EU Parlament tanácsadója tette a Fixtv "Paragrafus" műsorának "Veled Európa,de nélküled EU!" c. sorozatának március 17-i adásában. Ezt senki nem cáfolta, mert cáfolhatatlan.

Az EU Megyarországtól évente 5 500 milliárd forintot vesz el és 1 000 milliárd forintot orszt vissza. Ezt a Külügyminisztérium, az MNB és a KSH adataival bizonyítottam. Senki nem cáfolta, mert cáfolhatatlan.

Az összes parlamenti párt az EU tagság és ezzel a gyarmatbirodalmi elnyomás fennmaradását támogatja, mert mindegyik - nevétől eltérően - liberális. Ezt ugyancsak Lóránt úr bizonyította a hivatkozott tv-műsorban. Senki sem cáfolta, mert cáfolhatatlan.

Következtetés:
Az előrehozott parlamenti választás csak akkor jelenti azt, hogy az ország megszabadul a szenvedhetetetlen igától, ha megszabadul a liberalizmustól, amely a globalizációval elvette szabadságunkat. Ez a parlament egyik pártjától sem várható. Lassan és hangsúlyosan mondom:

a FIDESZtől sem!

Az előrehozott parlamenti választás csak akkor éri el célját, ha a parlament kívüli erő egységre lépve megnyeri a választást.

Szeretettel kérem ismét
Csurka Istvánt
Kakuk Attilát,
Kovács Gézát,
Schuster Lórántot,
Vona Gábort,
az Igazságban megvilágosodott parlamenti képviselőket,
a településükért és nem településükből élő polgármestereket, önkormányzati
képviselőket
és minden Hazájáért tenni akaró magyart, hogy fogadják el a nemzet iránti alázattal felajánlott és a Szent Korona Szolgálatban teljesített nemzetközi eredménnyel is alátámasztott kérésemet: üljünk le mielőbb felmérni, hogy ki mit tud és akar tenni a nemzet érdekeinek egységes képviseletére, és levetve hígmagyarságunkat, mélymagyarrá válva mentsük meg Hazánkat a
liberalizáció nemzetgyilkolásától!

Kelt Szegeden, 2008. március 31-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája


http://fusz.hu/node/8233
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pilhál György: Már a lapot is
  2008-03-31 22:08:27, hétfő
 
  Pilhál György: Már a lapot is elküldték...
2008. március 31. 08:18


MNO

Pilhál György: A szamizdatos fővárosvezér látványosan lemondta az országos napilapot, amiért abban neki és pártjának nem tetsző írás jelent meg a minap. Nem sokkal később maga a párt is lemondta az újságot (a hírt a közismerten trágár ügyvivő-államtitkár jelentette be, aki egyébként tudósítani is szokott arról, mikor küldik el a miniszterelnököt a p...csába). Én is bejelentem, hogy lemondok a Szabad Demokraták Szövetségéről (nekik már úgyis mindegy), úgyhogy ezentúl nekem ne dobáljanak be semmiféle kampányfecnit arról, mennyire jól csinálja Horváth Ágnes a dolgát, meg hogy milyen snájdig az álküldötteket szponzoráló Kóka János. A szabad demokraták úgy csinálnak, mintha őket még tényezőnek néznék ebben az országban. (Bármelyik közvélemény-kutató intézet eredményeit nézzük, csak olyan kis zergekülönítménynek nevezhetjük a Kóka-csapatot.)

(Magyar Nemzet, 2008. március 31.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Huszonkét nap
  2008-03-31 22:04:57, hétfő
 
  Huszonkét nap
Zsebők Csaba
2008. március 31. 00:02


Magyar Nemzet
Mi jön március 9-e után? Hát március 10-e - elemezte a jövőt Gyurcsány Ferenc szocialista vezér és miniszterelnök a Fidesz-KDNP kezdeményezte népszavazás előtt. Kétségtelen, naptárreformot nem vezettek be, így a notesze nem csalta meg, de politikai jósként és stratégaként az MSZP első embere egyaránt megbukott. Persze látni lehetett, hogy a várható kudarcot előre relativizálni próbálja, ám a vereség jóval nagyobb lett, mint amire a kormánykoalíció vezetői és a balliberális megmondóemberek számítottak.

A kormányfő azonban még a referendum estéjén példátlan politikai érzéketlenségről és inkorrektségről tett tanúbizonyságot, áthárítva minden felelősséget a legnagyobb ellenzéki erőre, és előrevetítve az állampolgárok no meg az orvosok újabb kizsigerelését. Mindeközben a koalíciós együttműködésért felelős államtitkár, Horn Gábor a szabad demokrata taktikai érzéket tette jó időre idézőjelbe. Az egyes szocialista körökben a tárgyalási stílusa miatt addig is ellenszenvvel övezett SZDSZ-es ügyvivő igen nagyot hibázott, hiszen a Hír TV kamerája előtt nem csupán a kormányfőt küldte melegebb éghajlatra, hanem lényegében lebugrisozta az MSZP vezérkarát.

Így esett, hogy március 9-e után koalíciós szempontból példátlanul zaklatott 10-e következett. A szocialista frakcióban kitört a zendülés, a vérig sértett képviselők zöme Horn Gábor menesztését követelte. A hívei által addig szinte legyőzhetetlennek tartott miniszterelnök ereje azonban kevésnek bizonyult SZDSZ-es beosztottja felmentéséhez.

Ráadásul a következő három hétben a szocialista képviselők közül mind többen kezdték megkérdőjelezni az egészségbiztosítási törvény nevezetű szörnyszülöttet, amelynek párja szerte e világon nem akad. Nagyon jó ez a jogszabály, ,,csak" a magánbefektetőket nem szabadna beengedni a rendszerbe - mondogatta az elmúlt három-négy hónapban többször is Karsai József battonyai szocialista honatya, mire a kormánypárti padsorokból a legtöbben csak megmosolyogták, illetve leárulózták. És tessék, neki lett igaza, legalábbis immár ez az uralkodó MSZP-s irányvonal. Olyannyira, hogy a magántőkétől már elzárkózó szocialisták - történetük során gyakorlatilag először - a baloldali koalíció felbontását sem zárják ki, ha a makacskodó szabad demokraták nem engednek a ,,tb-törvény" ügyében. Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes, elnökségi tag pedig kijelenti, hogy magánbefektetőkről szó nem lehet, sőt még kisebbségi kormányzás, illetve új koalíciós felállás is elképzelhető.

A pénteki viharos és maratoni MSZP-elnökségi ülés után a szombati pártértekezleten Gyurcsánynak már nem volt más választása: kétezer szocialista előtt megtartott beszédében lényegében leváltotta Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, ezzel hadat üzenve a szabad demokratáknak, akik viszont egyelőre kiállnak az általuk delegált tárcavezető mellett.

Itt tartunk most; március 31-e van, még csak huszonkét nap telt el a népszavazás óta, de az Országgyűlés már eltörölte a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, minden bizonnyal jelentősen átalakítják az egészségbiztosítási törvényt, soha nem látott mélységekben van a két kormánypárt támogatottsága, az MSZP és az SZDSZ egymást sértegeti, a koalíciós válság egyre súlyosabb, Gyurcsány Ferencnek pedig mind a két széke inog. Már csak az a kérdés, hogy mikor távozik (legalább egyik posztjáról) a kormányfő-pártelnök.

Az egyetlen megoldás tehát, hogy előre hozott választásokat kell tartani - nyomatékosította tegnap Orbán Viktor a Fidesz huszadik születésnapi ünnepségén. A legnagyobb ellenzéki formáció most kétségtelenül tarolna, mérsékelt hangneme további eredményekkel járhat, ám a teljes sikert közelebb hozhatná egy árnyékkormány felállítása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/119 oldal   Bejegyzések száma: 1181 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.