Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/88 oldal   Bejegyzések száma: 878 
a szar esete a palánkkal
  2013-12-31 11:58:29, kedd
 
  a szar esete a palánkkal

A szar rövid landolás után tűnődve megszólal:
- Ma is átdobtak..csak ma már lendületből..
Erre a palánk :
- Örülj neki hogy nem kenődtél fel rám..puhára estél
- ..De hát úgy lapultam..itt a fűben; miért kellett átdobni????
- Nem baj..;..legalább?? új ismeretségeket köthetsz..;..a másik oldalamon több szar van....és ez még nem is vicces
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
KÉSZÜL a TÜZIIÁTÉK SZILVESZTERRE :)
  2013-12-31 11:55:30, kedd
 
  KÉSZÜL A TÜZIIÁTÉK SZILVESZTERRE :)

http://www.napiszar.com/uploads/2013/12/31/a0a0c6f6fcf29b0453a85c1454aa1c4e_origi .jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a zsidóknál az előjáték?
  2013-12-31 11:48:14, kedd
 
  HÉBER EROTIKA
- Mi a zsidóknál az előjáték?
- Két óra alkudozás.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
"Vak gyűlölet" - egy lengyel történész kimondta az igazat a
  2013-12-31 11:43:24, kedd
 
  2013-04-09. 22:03
"Vak gyűlölet" - egy lengyel történész kimondta az igazat a zsidókról - a Wiesenthal "szellemi száműzetést" követel

A Simon Wiesenthal Központ a Lengyel Tudományos Akadémia elnökéhez intézett levelében tiltakozott Krzysztof Jasiewicz történész-politológus antiszemitának minősített kijelentései miatt.
Zoom
Krzysztof Jasiewicz
A történésznek a Focus Historia Ekstra magazinban megjelent interjúja kapcsán keltik megint a botrányt a zsidók. A Simon Wiesenthal Központ követelte, hogy a történészt függesszék fel állásából, és "ítéljék szellemi száműzetésre" - számolt be a levélről keddi számában a Gazeta Wyborcza napilap.
Jasiewicz - aki az akadémiai intézetben mindenekelőtt Lengyelország szovjet megszállásának 1939-41 közé eső szakaszával és a megszállt területek zsidó lakosságának történelmével foglalkozik - az interjúban kijelentette, hogy a zsidókat minden más európai etnikummal szemben vak gyűlölet és bosszúvágy fűti.
A történész védelmébe vette az 1941-es jedwabnei pogromot, amelyben a falu lengyel lakosai több mint 300 helyi zsidót öltek meg. Jasiewicz szerint a falusiak féltek zsidó "polgártársaiktól", és úgy gondolták, hogy a következő nemzedékek majd hálásak lesznek nekik tettükért. A történész fejtegetései abban a kijelentésben csúcsosodnak ki, hogy a zsidók a holokausztot több nemzedéken át maguknak dolgozták ki, és semmiféle tanulságot nem vontak le belőle.
Pawel Smolenski, a Focus Historia Ekstra főszerkesztője így magyarázkodott az interjú közlése miatt: "Megmutattuk, hogy az antiszemitizmus a történészek között sem tűnt el, és erről nem szabad hallgatni".
Eugeniusz Król, a tudományos akadémia politikai tanulmányi intézetének a vezetője az intézeti munkatársának kijelentéseit a Der Stürmer nevű nemzetiszocialista lap propagandájához hasonlította, és közölte, hogy az intézet meg fogja vitatni az ügyet.
(MTI korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/110479/#ixzz2p32YX0MX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogjátok már föl, hogy rezsicsökkentés van!
  2013-12-31 11:22:34, kedd
 
  Fogjátok már föl, hogy rezsicsökkentés van!

Akinek még mindig nem égett bele az agyába a rezsicsökkentés, azt januártól várják egy meghitt fórumon, ahol hús-vér fideszes politikusok személyesen búgják bele a fülébe ezt a csodálatos szót.

Január 20. és február 15. között 119 helyen 30 kormánypárti politikus tart fórumot a rezsicsökkentésről - jelentette be Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A fórumokon miniszterek, államtitkárok, európai parlamenti képviselők, polgármesterek és a párt elnökségének tagjai vesznek részt.

Kocsis Máté elmondta: azok az emberek, akik tavasszal támogatták a rezsicsökkentést, január elején levelet kapnak, amelyben meghívják őket az újabb fórumokra. Egyúttal arra kérik őket, hogy munkájukkal segítsék a Fideszt a kampány során, vagyis aktivistákat is toboroznak. 2014 a rezsiharc éve lesz, és a jövő tavaszi választások legnagyobb tétje az: sikerül-e megvédeni a rezsicsökkentést - mondta.

A rezsimunkacsoport már dolgozik azon, hogy mely szolgáltatásokat és milyen mértékben érintsen a következő rezsicsökkentés, amelyről várhatóan a januári frakcióülésen döntenek - tette hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel 100 ezren szavaznának külföldről 2014-ben
  2013-12-31 11:21:37, kedd
 
  Közel 100 ezren szavaznának külföldről 2014-ben

Az idén csaknem 94 ezer regisztrációs kérelem érkezett a Nemzeti Választási Irodához (NVI) a tavaszi országgyűlési választásokra a határon túl élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároktól. A regisztráció a levélben szavazáshoz szükséges.

Az NVI hivatalos oldalán közzétett - folyamatosan frissülő - tájékoztató szerint a legtöbben Romániából és Szerbiából kérték felvételüket a választási névjegyzékbe, előbbiek mintegy 43 ezren, utóbbiak pedig több mint 17 ezren.

Az érintettek augusztus 1-je óta kérhetik a választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztrációjukat postai úton, november 1-je óta pedig ezt már az interneten (ügyfélkapun vagy a választási iroda hivatalos honlapján, a www.nvi.hu-n) keresztül is kezdeményezhetik.

A tavaszi országgyűlési választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak. Ehhez előbb regisztrálniuk kell az NVI-nél, az iroda ez után levélben juttatja el a szavazási iratcsomagot - köztük a szavazólapot - a választópolgárhoz, aki a voksát levélben adhatja le.

A regisztráció tíz évig érvényes, és automatikusan meghosszabbodik, ha valaki részt vesz egy választáson, vagy ha az adatait frissíti, módosítja.

A köztársasági elnök a január 6. és március 16. közötti időszakban tűzheti ki a jövő évi országgyűlési választások idejét a jogszabályok értelmében. Az immár egyfordulós választásra a következő időpontok jöhetnek szóba: április 6., április 13., április 27., május 4., május 11., május 18. és május 25.

A választás kitűzésével veszi kezdetét a hivatalos választási kampány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az év bukásai
  2013-12-31 11:16:24, kedd
 
  2013.12.31.
Az év bukásai


Három listánk lesz az idén - illetve annyit tököltünk, hogy átnyúlik majd jövőre. Szilveszterre itt vannak a legnagyobb bukások, illetve vesztesek, kár, hogy nem lehet rajtuk túl nagyokat röhögni. Próbáltunk meríteni mindenhonnan, de hát valahogy a legtöbb muníciót derék kormányunk és még derekabb holdudvara adta.

Magyarország

Nagyjából az ezredforduló óta csúszunk a lejtőn lefelé, a nyolc év elkúrásai és korrekciós kísérletei után nagy volt a várakozás, hogy nem kis részben a gátlástalan populizmussal elért kétharmaddal olyat tesz Viktor, ami az országnak is jó. Hamar kiderült, hogy erről szó nincs, de az csak később lett világos hogy a fiúknak a beteg nép csak eszköz a saját céljaik eléréséhez. Nem arról van szó, hogy hatalom kell a lopáshoz, ez megvolt az elődöknél is, csak azok bénábban csinálták: náluk sok kiskirály nyúlt, míg most a felülről vezérelt, az állam minden részegységébe beépült rablóbirodalom működik. Ami friss: ezt pont leszarják az emberek. Égen-földön nincs olyan erő, mely megakadályozhatná az elmúlt 25 év legkártékonyabb maffiakormányát abban, hogy további négy évre bebetonozza magát, ami azért nagy szopó, mert miután a nullás évek ment a lecsóba, most egy újabb évtizedet baszunk el tokkal vonóval. Gyerekeink esélyeinek már reszeltek, ők érthető módon döntően a külföldben gondolkodnak, de ha ez így megy tovább, unokáinknak is kampó.

A normális jegybank

Márciusban beszabadult a félnótás pöttyös seggű a jegybankba, kiszórta a picsába, vagy ellehetetlenítette a szakembergárda közel felét, poziba ültette a még nála is nagyobb dilettánst, ész nélkül vágta a kamatot, de legalább mákja volt, a világméretű pénzpumpa miatt a fagyi még nem nyalt vissza. Adófizetői pénzből meglocsolta ingyen pénzzel a cégeket, eredménye még kérdéses, de ha kamatot kell jövőre emelni, akkor ez is nagy elkúrás.

Bajnai

Sajnáljuk, jól vezette volna az országot, de politikusként ritka nagyot taknyolt. A helyett, hogy őszintén osztotta volna a kormány szarságait és mondta volna korrekt építő szakértői javaslatait, nagyrészt védekezett az állandó lejáratások ellen. Amikor meg kampányolni kezdett, épp az egykulcsos adó kinyírására tett, ami túl szofisztikált kérdés a primitív választónak. Politikai kommunikációból megbukott, Gyurcsány is magasan veri, így teljesen esélytelen, mehet a süllyesztőbe, profibb alternatívát kérünk.

Trafikmutyi

A pitiánerség és a hozzá nem értés kicsiny sűrítménye volt a trafikmutyi, amit még a legvéresszájúbb fideszesek is gázosnak tartanak - hőn szeretett Heti Válaszunk az év blamázsának választotta. Azért blamázs inkább a foci válogatott teljesítménye volt, a trafik inkább afféle rablásféle. Lenyúltak egy komplett piacot, és újraosztották a cimboráknak - konkrétan a CBA felügyelőbizottsági tagjai, vidéki kiskirályok és még néhány elcseszett nímand között, az a pár hülye, aki komolyan gondolta, hogy ebből fog élni, megkapta a maradékot. Hiába ugatta mindenki, hogy nem fog működni, a legtöbb trafikból nem lehet majd megélni, szartak rá, most meg, amikor kiderült, hogy tényleg nem gyerebe a dolog, a benzinkutakról és hipermarketekből - ahol ment a szekér - kibaszarintják a trafikosokat.

Devizahitelesek

A legnagyobb hülyítés a rezsicsöki mellett, csak ez éppen a kormányon kívül még rövid távon sem jó senkinek. Több százezer ember lett behülyítve, hogy nem kell aggódni - és törleszteni - meg lesz oldva a probléma, a köcsög bankok majd kifizetnek mindent. Több százezer ember lett felidegesítve, mert az ő forinthitelükkel nem törődött senki - vagy épp semmilyen hitelük nem lévén nettó finanszírozóként jelentek meg a történetben. Eredmény: a Kúria szerint van olyan, hogy devizahitel, adós fizess. A kormány meg röhög a markába, hiszen már csak három hónapot kell kibekkelni semmittevéssel és mellébeszéléssel, és jön a választás.

Pénztárgépcsere

Az ötlet, ami néhány országban már bejött, és elvileg itthon is működhetne: valamennyi pénztárgéphasználat adatait össze kell futtatni, elemezni, azt meglátjuk mi lesz. Csak azt felejtették el a fiúk, hogy ezt a példaként említett országok nem fél év alatt rántották össze. De mi majd igen. Hogyne. Eredmény: az eredeti határidőhöz képest féléves csúszással se áll az átállás sehogy, mert nincsenek meg a gépek. A nagy pofával betervezett 95 milliárd forintból egy kanyi nem jött be, annyi határidő és határidő-módosítás volt, hogy ember nem ismeri ki magát a szabályokon. Fennállt annak lehetősége, hogy a töketlenkedés miatt patikák és benzinkutak fognak bezárni tömegével. Miért is nem volt jó a sokak által javasolt 2014 januári átállás? Sose tudjuk meg.

Márciusi hóhányás

A rendkívüli havazásra március közepén nem lehet felkészülni, ez egyértelmű. De amit a Belügymin. csinált, az eléggé szánalmas. Az egy dolog, hogy az autópálya-kezelő hagyta felmenni a sztrádára az autókat - tegye fel a kezét, aki tudja, kit rúgtak ki emiatt -, de amikor kilométer hosszan elakadtak a szerencsétlenek, a BM fél napos késéssel kezdett intézkedni. SMS-ben. Az eredmény szánalom, annyi pozitívuma volt a történetnek, hogy megmutatkozott a hétköznapi segíteni akarás: a környékbeli lakosok maguk kezdtek menteni és kaját hordani az ottragadtaknak. És a mémek. Azok még ma is ütnek.

A nem seggnyaló sajtó

Elképesztő hatékonysággal zajlott a média narancsosítása, már nagyítóval kell keresni a valós információkat közlő sajtótermékeket, alig maradt tér a mindent elöntő kormánypropaganda mellett. A közmédia gusztustalanabbul tájékoztat félre, mint a hírtévé és az echo együtt, a Napi Gazdaság sem kritizál, mióta megvette a Századvég és a tévékettőt is valszeg megkaparintotta a fideszes háttérhatalom. Legalább elindult a Poszt és a Forbes, de előbbi ki is purcant néhány hét után.

Sólyom

Az év vicce is lehetett volna, de néhány majom és több ezer álmodozó komolyan gondolta. Elsőre nyilvánvaló volt, hogy esélytelen az egész, kivéve, ha van olyan lúzer, aki arra élvez, hogy naponta milliárdokat bukjon. Döbbenetes volt a médiahájp, de aztán kiderült, nem akadt megfelelő palimadár, röhejes körülmények között, börtöntöltelékek gyűrűjében került méltó nyughelyére a szép magyar madár.

Vak komondor

A manifesztálódott hányadék. Egy faszi üti-veri volt nejét és részegen szétveri az élettársa koponyáját, majd azt hazudja, hogy a nő pofára esett. A tag, akiről kiderül, mit csinált, maga kreál blogot önnön fényezésére olyan átlátszó módon, hogy az fáj. Egy erőszakkal gyanúsított képviselőt kirúg a pártja, de nem hajlandó lemondani képviselői tisztségéről, hanem beül a Parlament üléstermébe, felmarkolja a tiszteletdíjat, az utazási költségeket és még polgármester is marad. Ez külön-külön is gusztustalan, együtt azonban már nem is önthető szavakba.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/12/31/az_ev_bukasai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cionista bosszú Volgográdban
  2013-12-31 10:45:09, kedd
 
  Cionista bosszú Volgográdban
2013.12.30 13:09


Tegnapi napon a pályaudvaron történt sok halálos áldozatot követelő robbantás, majd ma újabb. Mielőtt bárki "iszlámista" elkövetőket kiabálna, tisztázza le a fejében, kik pénzelik a szíriai terroristákat, vagy pénzelték a csecseneket az oroszok ellen. Mindenhol Soros vagy társai féle alapítványok, és más cionista szervezetek, illetve maga CIA áll. Éppen úgy, mint ahogy a Kína ellen fellázított újgurok mögött is maga a CIA működik.

Az öngyilkos merénylőket a mai napig mindenki az Al-Kaidához, vagy más iszlám terrorszervezethez köti. Most is öngyilkos merényletről szólnak a hírek. Csakhogy bármilyen önfeláldozónak tűnhet egy ilyen tett, az alapja a megtévesztés és az ostobaság. Éppen úgy, ahogy a Kárpát-medencei népeket is pár soviniszta barom egymásnak tudja ugrasztani, mert hülyét mindenütt találni, éppen úgy az egyszerű elmaradott népség között ilyen tettekre mindig találni jelentkezőt, akik hosszas bemagyarázás után hajlandóak elkövetni ezeket a terrorcselekményeket. Ártatlan nők és gyerekek gyilkolása tipikus cionista tett. Nincs mismásolás, bizonyíthatóan így dolgoznak évezredek óta. Nézzük csak meg az ószövetségnek nevezett terrorkönyvet, a zsidó "hősi" cselekedeteket. Újszülöttek és ártatlanok lemészárolása minden mennyiségben. Mert a cionista ilyen, és pont. Ha ilyen tettel találkozunk, akkor egyetlen jelszó létezik: keresd a cionistát.

Ilyen cselekmények elkövetésekor, nem az a lényeg, ki követte el, és milyen felindulásból, hanem az, hogy az elkövetéssel kinek milyen hosszútávú céljai lehetnek. Hosszútávú célja az orosz birodalom bomlasztásában pedig egyetlen banda kerül elő, a cionista és annak leányvállalatai, a MOSZAD és a CIA. Ebben az esetben szintén a jól bevált és minden esetben felhergelhető muszlim a kivitelező, és persze így őket lehet tolni maguk előtt, mint pajzsot. Mögötte pedig a cionista felbujtó rejtőzködik.

Egy a gond számukra, ezt nem csak mi látjuk, hanem látják a Kremlben is. A bosszú csak látszólagosan fog a terrorista szervezetek ellen irányulni. A cél egyre inkább a sárkány millió feje helyett áthelyeződik majd a szívére. Várható még további terrorcselekmény Oroszországban, és egyre durvábbakra is kell számolni. 2013-ban olyan szinten tarolta le az orosz külpolitika a cionistákat, hogy az egész évet végig csuklották miatta, még észhez térni is képtelenek. Egy maradt, a szokásos és jellemző, a terrorcselekmény, a megtorlás. Mert a cionista miinden esetben képtelen építeni. Csak megvárja míg valaki felépít valami, és utána beleköltözik és leéli. Amikor pedig a sorsa kezd rosszra fordulni, mikor rájönnek ki és mit művel, akkor jön a terror. Most elérte a cionterror Oroszországot, Moszkva belekóstolt abba, milyen ha félmunkát végez, és nem paterolja őket ki mindenestül. Egyszer már próbálkoztak ezzel, akkor is rettentő bosszút szült, annyira hogy évekre elcsendesedett a terrorizmus. Most újra megnyíltak a kapuk. Ha bárki arra számít, hogy Moszkva cserébe a cionista fészkekben fog pénzelni terrorista merényleteket, akkor téved. Ők nem ilyen alantas kisstílű játékot játszanak, ők kivégzik az egész nyugati beteg társaságot. Szépen lassan.

Ezek az áldozatok, akik most elhunytak hősi halottak. a győzelemért vívott háború hősi halottjai. Az oroszoknak megvan a sok száz éves tapasztalatuk abban, hogy a győzelemért milyen árakat kell fizetni. Kitört a pánik állítólag? Micsoda szokványos cionsajtós fogás, amivel a lezsibbadt agyú elkényelmesedett polgárokat meg lehet vezetni. Nem ismerik az oroszokat. Ők birodalmi nép, és akként is gondolkodnak. Az anyaföld szent és sérthetetlen, amiért minden korban meghozták a legkomolyabb áldozatokat. Önfeláldozó nép, amely tiszteli az új cárt, és tiszteli a birodalmat. Büszke a helytállásra, és kitartó. Hit és erő. Ez az alapja az új orosz birodalomnak, amelyet ilyen kicsinyes tettekkel nem lehet térdre kényszeríteni. A gyász elmúlik, de nem felejtenek. AZ orosz soha nem felejt. Ezt nagyon jó lesz megjegyezni a terroristákat pénzelő és felbujtó senkiháziaknak. Egy olyan birodalommal állnak szemben, amely saját területén eddig minden háborút megnyert, és a kiszemelt áldozat pedig soha nem tudott elmenekülni előlük, a föld kicsi lesz nekik hozzá. Ez az áldozat nem gyengíti, hanem erősíteni fogja a birodalmat. Mártírok születtek az új háborúban. Hősök születtek, amely erőt ad a népnek. Erőt, hogy még kitartóbban harcoljon, és győzelemre vigye az ügyet.



http://www.hidfo.net/2013/12/30/cionista-bosszu-volgogradban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ezek még karácsony előtt se voltak képesek leállni a szaros
  2013-12-31 10:29:11, kedd
 
  És nálatok mit tojott a pártjézuska?
2013.12.27. 17:23 Mária

.

Nálunk a pártok nem tettek ki magukért. Nem volt se Hitlermarist osztogató polgármester, se a fiatalokat az idősek ellen hergelő nyuggercsomag. Pénzosztás meg pláne nem volt. Ételosztás az volt, de senki nem állt sorba, mert kicsi a város, és a szegények nem akarták, hogy meglássák őket és ujjal mutogassanak rájuk a szomszédok.

A pártok a postaládákban se nyomultak, a Szenteste előtti napokban csak a két legnagyobb párt kampányolt. Jobban tették volna, ha ők se tették volna.

A nagyobbik kormánypárt egy 21x10 centis színes képeslap hátuljára nyomott naptárral egybeépített kampányplakáttal készült. Köszönöm szépen, ha levágom róla a mini kampányplakátot az öltönyben pózoló képviselőjelölttel meg a pártlogókkal, akkor megsemmisül ugyan az egyébként ízléses rajzocska az egyik oldalon, de lesz egy tahótlanított kártyanaptáram a másik oldalon. Nem mintha szükségem lenne rá, a Benu gyógyszertárban kaptam három kártyanaptárat is, úgy kellett kérni, mondjuk, nem adták maguktól, de kicsire nem adunk.

karacsony_szorolapok_kampany

A demóellenzék három pártja még ennyit se tudott kiizzadni magából. Nettó kampányanyagot szórtak a postaládákba, mondjuk azt nem is egyszeri alkalommal, hanem háromszoros dózisban. Úgy gondolták, jó ötlet a "Békés karácsonyt és boldog új évet" helyett a képviselőjelölt életrajzával, a Fidesz kudarcainak kivesézését ígérő weboldal címével és a bugyuta kampányszlogenekkel haragítani magukra az emberiséget a Karácsony előtti boldog hisztériában. Kár, hogy az "A változás elkezdődött" szlogenről mindig az jut az eszembe, hogy lehet, hogy a vörösök nem menstruálnak tovább, az "Add tovább!" parancsról meg az, hogy mert ha nem teszed, akkor szamár maradsz.

Leggyengébben a fideszes önkormányzati képviselőm teljesített a Szent Este előtti postaláda-ketrecharcban. Tőle csak egy 18x14 centis, egyszín-nyomásos fekete-fehér szöveges üzenetet kaptam. Offline txt e-mail spam LOL. A kartonlap egyik oldala üresen virított, de a kedves képviselő úr a nyomdában nem csak az elvárható színes karácsonyi rajzocskát, hanem a filléres tételnek számító méretre vágást is megspórolta. Az egyik oldalán üres, másik oldalán fekete betűs kartonlapot gondos fideszes kezek láthatóan papírvágó ollóval vágták méretre. A kartonlapon rosszul tördelt tömény bullshit, inkább nem is idéznék róla.

Ja, és a demóellenzék parlamenti képviselőjelöltje megosztotta egy színes karácsonyi képeslap hátulján a tepsis galuska receptjét is a kedves választókkal. Biztos nagyon finom, de ki cuppan rá a tepsis galuska receptjére a karácsony előtti hajrában? A mákosguba-torta receptjének szerintem mindenki jobban örült volna.

Ennyit tojott nálunk karácsony előtt a pártjézuska. Akarom mondani, ezek még karácsony előtt se voltak képesek leállni a szaros kampányukkal.

http://maria.blog.hu/2013/12/27/es_nalatok_mit_tojott_a_partjezuska
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az E-on büszke, hogy az ünnepek alatt nem kapcsol ki gázt és
  2013-12-31 10:02:55, kedd
 
  Ez a fajta siker kommunikáció, mikor is a szart is eladják csokiként, valahonnan ismerős.


*******************************



Az E-on büszke, hogy az ünnepek alatt nem kapcsol ki gázt és áramot
2013.12.17. 14:21 Mária

.

Háromhetes moratóriumként tálalták az öt munkanapnyi kikapcsolási haladékot a sajtóban. A szegények felé tett gesztus lenne, hogy az év végi ünnepek környékén szabadságra engedik a dolgozóikat?

Sajtószobájukban elhelyezett közleményükben ez áll:

"Az ünnepekre való tekintettel az E.ON csoport úgy döntött, hogy 2013. december 16-tól 2014. január 6-ig felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő érintett lakossági ügyfelek esetén.

Az E.ON a tartós számlafizetési gonddal küzdő családok helyzetének ünnepi időszak alatt történő segítése céljából a 60 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolások időszakos szüneteltetését rendeli el.

Ezzel az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kíván a vállalat csoport hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és szilveszter körüli ünnepi időszak minden érintett ügyfele számára békésen, melegben és a szükséges energiával biztosítottan telhessen."


Mit gondol erről az egyszeri olvasó? Naná, hogy azt, hogy milyen rendes ez a cég, a béke, a szeretet és a meghittség jegyében három hétre leállította a több, mint két hónapnyi díjhátralékkal rendelkező ügyfeleknél a kikapcsolást.

Mi lehet a rendkívüli, szívmelengetően emberbarát döntés mögött valójában? Szerintem az, hogy az E-onnál és alvállalkozóinál most veszik ki az alkalmazottak azt a pár napot, ami az évi rendes szabadságukból még megmaradt.

Ne értsen félre senki, én is úgy gondolom, hogy ha valaki megvásárol egy terméket, vagy igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor a szerződésben foglalt határidő előtt ki kell fizetnie az árát.

Amin kissé megütköztem, az nem maga a kikapcsolás bevett gyakorlata, hanem az, hogy az E-on abban az igyekezetében, hogy kimaxolja a karácsonyi áhitatban rejlő PR-lehetőségeket, elkezdte magát fényezni a szegények nyomorával.

Abban a három hétben ugyanis, amit az E-on nagylelkű haladékként, egyfajta nemes karácsonyi ajándékként kommunikál, amivel a maga módján szeretné meleg szobával és rotyogó fazekakkal feldobni a legszerencsétlenebb rétegek karácsonyát, mindössze öt olyan nap van, amikor a kikapcsolásokat végző alkalmazottak - akik talán nem is a cég, hanem alvállalkozók munkatársai - valószínűleg ténylegesen is dolgoznak:

1217_szabadnapok_2013_december


Miért tartom képmutatónak és visszatetszést keltőnek az E-on sajtóközleményét?

1. Önkéntes vállalásnak, nemes gesztusnak tünteti fel azt, hogy a szerelőik nem járják a kikapcsolási listára tett háztartásokat abban a pár napban, amikor a szabadságolások és az év végi pangás, műhelymunka, karbantartási feladatok miatt bizonyára egyébként se járnák.

2. Azt sugallják, hogy a kikapcsolási sorba feltett díjhátralékos családok számára a nemes gesztusnak köszönhetően nem küszködve, aggódva, nincstelenül, karácsonyfa, ajándékok és bőséges ünnepi vacsora nélkül, hanem békésen, melegben, sőt, mi több, rotyogó fazekak és telipakolt sütők édes illatától elzsongítva telik majd a karácsony, pontosan úgy, ahogy azt az idióta reklámok sugallják.

3. Akik a kikapcsolásra várnak, azoknak ez a pár napos haladék nem hogy nem ajándék, de még csak nem is gesztus. A kikapcsolás napjáról az értesítést ugyanis általában kb. egy hónappal korábban megkapják a fogyasztók. Az érintettek tehát egy ideje már tudják, hogy az ünnepekre marad a gáz és az áram, és azt is pontosan tudják, hogy mikor kopogtatnak majd náluk a kedves szakik januárban, hogy a nagy ünnepi összeborulás után mégiscsak elvigyék az órát.

4. Ennek függvényében nem kell nagy empátia ahhoz, hogy elképzeljük a kikapcsolás előtt álló háztartásokban a családok ünnepi hangulatát, bizonyára a rotyogó fazekak és a telipakolt sütők édes illata nélkül, amit kötve hiszem, hogy feldobna az E-on öncélú PR-gesztusa. Hiszen éppen a legnehezebb időszakban, a januári kemény fagyok és a februári zima előtt kapcsolják majd ki náluk a gázt vagy az áramot.

5. Azzal, hogy az E-on szabadságra engedi az év végi kajakóma alatt a dolgozóit, azzal nem a díjhátralékosokkal tesz jót, hanem a saját és alvállalkozói dolgozóit nem haragítja magára.

6. Küldhetné persze a szakikat kikapcsolni 23-án, 24-én, vagy akár 31-én is, de nyilván a saját jól felfogott érdekében nem teszi, mert a végén minden újság címlapján a cinikus és érzéketlen E-on-ról szóló híradások virítanának.

Na és melyik vezérigazgató szeretné azt olvasni a szeretet ünnepének környékén, hogy a cége nem engedte szabadságra a dolgozókat, mert sürgős volt neki, hogy az ünnepek alatt is kapcsolgassa lefele a villanyt meg az áramot az adósainál?


http://maria.blog.hu/2013/12/17/az_e-on_buszke_hogy_az_unnepek_alatt_nem_kapcsol_ ki_gazt_es_aramot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/88 oldal   Bejegyzések száma: 878 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.