Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 258 
Március 30. a Föld Napja a zsidók által megszállt Palesztiná
  2012-03-31 18:40:05, szombat
 
  Március 30. a Föld Napja a zsidók által megszállt Palesztinában

Március 30 a Föld Napja Palesztinában. Ezen a napon az 1976-os év eseményeire emlékeznek, amikor az izraeli hatóságok nagy mennyiségű földet foglaltak le palesztin tulajdonosaiktól, majd a földrablás elleni tiltakozásként kibontakozó országos tömegmegmozdulások során több tucatnyi tüntetőt lőttek le.

Ezen a napon Palesztina teljes területéről tömegek vonulnak Jeruzsálem felé, hogy tiltakozzanak a Jeruzsálemben és egész Palesztinában a zsidók illegális teleplétesítéseinek részeként még ma is zajló területrablás, az elszigetelés és az etnikai tisztogatás ellen. Ciszjordánia és Gáza valamennyi területéről indulnak felvonulások, valamint Jordániában, Egyiptomban, Szíriában, de Európában és Észak-Amerikában is több helyen megemlékeznek a történtekről. A Föld számos országában tartott felvonulások célja, hogy felhívják a figyelmet Jeruzsálem zsidó megszállására, és a palesztin nép Jeruzsálemből való kizárására.

Az ENSZ több szerződése és határozata is elismeri Jeruzsálemet, mint a jövőbeni Palesztina fővárosát. A zsidó hatóságok 1967-ben szerezték meg a város felett az irányítást. Korábban Jeruzsálem a palesztin nép egyik fő vallási, kulturális és gazdasági központja volt, mintegy 270 ezer palesztin lakossal a város keleti részén.

A Jeruzsálemben ma is jelen lévő palesztin lakosság az izraeli hatóságok által elnyomottan élnek, kitéve a zsidó telepesek agresszivitásának, akikkel a cionista hatóságok biztosítani akarják, hogy Jeruzsálem teljes egészében zsidó irányítás alá kerüljön, kiszorítván a palesztin őslakosságot, eltörölve ezzel minden reményt arra, hogy a város jövőben Palesztina fővárosa legyen. Ez az elnyomás több különböző formában nyilvánul meg:

Elkülönítés

Fadwa Khader, jeruzsálemi lakos, és a nemzetközi Jeruzsálem megemlékezések egy szervezője még emlékszik azokra az időkre, mikor Jeruzsálem a legnagyobb jelentőségű hely volt Palesztinában. Most az apartheid-fal és a katonai ellenőrzőpontok megakadályozzák a többségi palesztin lakosságot abban, hogy bármilyen oknál fogva Jeruzsálembe utazzanak. A város státusza mint a palesztin élet központja lassan feledésbe merül a Ciszjordániától való elszigeteltség miatt. De az anyagi valóság nem tudja kitörölni Jeruzsálemet a palesztin nép szívéből. Hogy ez érthető legyen, elég csak egy pillantást vetni a palesztin otthonokban, üzletekben és az utcákon lévő Al Aksa mecset képekre.

Cionista fennhatóság alatt

Mivel az izraeli hatóságok elsődleges célja, hogy a lehető leggyorsabban csökkentsék a jeruzsálemi palesztin lakosság számát, minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy megvonják a palesztin lakosok tartózkodási jogát, még azokét is, akik a városban születtek és egész életüket ott töltötték. Ha egy palesztin lakos korábban már élt Ciszjordániában, vagy bárhol külföldön - akárcsak ideiglenesen is -, azt kockáztatja, hogy megvonják a tartózkodási jogát és soha többet nem engedik Jeruzsálem területére, még a családja meglátogatására sem.

Egy név nélkül nyilatkozó palesztin lakos elmondta, hogy Jordániában élt, de ő még megtartotta a jeruzsálemi azonosítókat. Viszont a gyermekei, akik már Jordániában születtek, nem kaphatták meg a tartózkodási engedélyt Jeruzsálembe. "A családom történelme ebben a városban van [...] de a munkahelyek hiánya, a palesztin jövő reménytelensége ebben a városban arra kényszerített, hogy máshol keressek boldogulást. [...] Most visszatértem, és a gyermekeim nem mozoghatnak szabadon a városban, mert nincsenek nyilvántartva a saját apjuk szülővárosában. Izrael nem ismeri el őket mint jeruzsálemi születésű gyermeket, de mi itt maradunk, még ha ez azt is jelenti, hogy a feleségem és gyermekeim azonosítók és bármiféle jogok nélkül élnek. [...] Ez a mi ellenállásunk a cionizmussal szemben."

Ennek a politikának megvolt az eredménye, és a palesztin lakosság száma Jeruzsálemben folyamatosan csökken. A még ott élők pedig nem mernek máshová utazni, mert félnek, hogy elveszítik lakhatási jogukat és otthonaikat.

A még ott élőkre nehezedő nyomás

A nyilatkozó jeruzsálemi palesztin lakos Izrael egy másik módszerét is említette Jeruzsálem gyarmatosítására és a végleges etnikai tisztogatásra: a palesztin lakosokra nehezedő nyomást, hogy elhagyják a várost. Ez a főként palesztinok által lakott keleti városrészekben a legalapvetőbb szolgáltatások megtagadásában is megnyilvánul.

A lakosok itt ugyanazt az adót fizetik, mint a zsidók a nyugati városrészekben. Ennek ellenére az önkormányzat nem nyújt megfelelő szolgáltatásokat a palesztin városrészek számára. Nyugat-Jeruzsálem területének 90%-án kövezett utak, járdák vannak, és van szennyvízelvezető, a szemétszállítók pedig minden nap jönnek. A szomszédságukban már csak háromnaponta jelennek meg. Februárban a Wadi Hilweh Információs Központ már bejelentette, hogy az önkormányzat egy szeméttelepet létesít a palesztin városrész kapujában.

A palesztin lakos megjegyzi: ezeknek az intézkedéseknek kettős természete van. Egyrészt, hogy nyomorúságossá és elviselhetetlenné tegyék a hétköznapjait azoknak a palesztinoknak, akik továbbra is itt akarnak élni. Másodszor, hogy a nemzetközi színtéren azt a képet mutathassák, hogy a palesztinok nem törődnek a saját környezetükkel, és mocsokban élnek.

A palesztin lakosokra folyamatos nyomást gyakorolnak a környékre költöztetett zsidó szélsőségesek, a palesztin családok kilakoltatása, és a palesztin otthonok lerombolása. Sejk Jarrah szomszédságában és Silwan területén is ezt a stratégiát alkalmazták. Az izraeli hatóságok és a cionisták tevékenységének célja, hogy erőszakkal zsidókat telepítsenek Kelet-Jeruzsálembe a palesztin otthonok elvételével, és a kilakoltatott palesztinok helyén zsidó telepeket létesítsenek. Ezenkívül az otthonok lebontása már önmagában is folyamatos fenyegetettséget jelent a helyi lakosoknak.

A nemzetközileg tartott felvonulások felhívják a figyelmet ezekre a tényekre, és felszólítanak a cionista izraeli teleplétesítés politikájának befejezésére, a tartózkodási jogok korlátozása, a megszállás, és az etnikai tisztogatás azonnali leállítására Jeruzsálemben és az egész megszállt Palesztina területén.

"Békében és szabadságban akarunk élni, szabadnak akarjuk érezni magunkat. El tudják képzelni, mennyi szenvedést okoz és mennyi áldozatot követel ez a rémálom? [...] Soha nem jöhet létre valós palesztin állam, amíg az izraeliek birtokolják a földet és a vizet, ellenőrzik a határokat, és elkülönítik egymástól a palesztinok által lakott településeket. [...] De nem adjuk fel. Hiszünk a mozgalom erejében. A nemzetközi palesztin szolidaritás mozgalom a mi hangunk Palesztinán kívül, ami képviseli, hogy szabadok akarunk lenni, és véget akarunk vetni a megszállásnak."

Molnár István - Jövőnk.info
2012. március 30.

http://jovonk.info/2012/03/30/marcius-30-fold-napja-zsidok-altal-megszallt-palesz tinaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A japán igazságügyi miniszter: A japán nép a halálbüntetés m
  2012-03-31 18:36:00, szombat
 
  A japán igazságügyi miniszter: A japán nép a halálbüntetés mellett foglal állást


Japánban az elmúlt két évben először hajtottak végre halálbüntetést. Egyszerre három gyilkost végeztek ki. Mindegyiküket felakasztották.

Toshio Ogawa japán igazságügy-miniszter kijelentette, hogy ,,a japán nép a halálbüntetés mellett foglal állást, és mellette szavaztak az esküdtszék tagjai is."

Ezt megelőzően Japánban 2010 júliusában hajtották végre a halálbüntetést. Az elmúlt 19 esztendő alatt 2011-es év volt az egyetlen, amikor senkit sem végeztek ki.

A halálbüntetést Japánban, rendszerint, olyan emberekkel szemben alkalmazzák, akik több mint egy embert öltek meg. Most Japánban a halálra ítéltek celláiban 132 embert tartanak fogva: ez a legmagasabb mutató a második világháború óta.

ruvr.ru
2012. március 29.


http://jovonk.info/2012/03/29/japan-igazsagugyi-miniszter-japan-nep-halalbuntetes -mellett-foglal-allast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitler szüleinek sírját felszámolták
  2012-03-31 18:19:33, szombat
 
  Hitler szüleinek sírját felszámolták


Az osztrák Leonding városban a neonácik zarándoklása miatt megsemmisítették Adolf Hitler szülői sírját - jelenti az ORF tévétársaság, Kurt Pittertschatscher atyára hivatkozva. A sírkövet szerdán, március 28-án távolították el, Alois és Clara földi maradványait nem exhumálták.

Robert Eiter, az antifasiszta mozgalom képviselője elmondta, hogy a sírhoz egyre több Hitler-tisztelő zarándokolt el és ezek a Harmadik Birodalom különböző jelképeit hagyták a síron.

A helybeli lakosok, antifasiszta szervezet, valamint a Mauthausen Komitee jogvédő szervezet indítványozta a Hitler-sír felszámolását.

ruvr.ru

Jövőnk.info megjegyzés: Zsidók, egyszerűen idióták vagytok! Kisszerű materializmusotok miatt azt hiszitek, hogy egy eszmét vagy szellemiséget tárgyak vagy kézzelfogható dolgok elpusztításával meg lehet semmisíteni. Nagyot tévedtek! Azzal, hogy létrehoztátok a holokauszt-vallást, a Führernek és nemzetiszocializmusnak is örök emléket állítottatok. Féltek, rettegtek, mítoszokat hoztok létre, közben még jól meg is éltek mindebből - ennyit tudtok!
2012. március 30.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spanyolországé a következő "életmentő" hitel - de előbb a fe
  2012-03-31 18:11:27, szombat
 
  Spanyolországé a következő "életmentő" hitel - de előbb a felvezetés

A spanyol kormány az általános munkabeszüntetést és az országos, a megszorítások elleni tiltakozásokat követően bejelentette a megszorításokat. Az újabb 27 milliárd eurós népnyúzást a már megszokott "kiadáscsökkentés" címen hozták nyilvánosságra.

A kiadások csökkenni fognak, de ne aggódjunk, nemsokára jön az újabb hitel is! Mielőtt az újabb hitelt folyósítják, pedig éppen lesz idő tömeges leépítésekre, és a bérek elértéktelenítésére. A kormány már be is jelentette az állami alkalmazottak béreinek befagyasztását...

Hogy a még talpon lévő hazai vállalkozásokat is csődbe juttassák, bejelentették a vállalkozások adóterheinek növelését. Ennek ellenére szükség lesz az újabb hitelre, de csak hogy a befektetőket megnyugtassák: a gyarmatvidéken rendelkezésre fog állni a kellő számú, olcsó munkaerő.

Ismerős forgatókönyv?

A rég bevált logika szerint a kormány átvállalja majd a tartományok adósságait, emiatt nem fog teljesülni a hiánycél, Brüsszel pedig büntetéseket helyezhet kilátásba, hogy pénz híján újabb hitelre legyen szükség. Ez csak idő kérdése.

Ezt az újabb hitelt pedig közvetlenül a tagállamok, így az Orbán-kormány által befizetett pénzből is fogják fizetni. Ne legyenek illúzióink afelől, hogy így lesz. Mint mindig, Brüsszel pénzügyi manőverei közvetlenül a mi pénztárcánkat csapolják meg, mindegy, hogy Görögország, Spanyolország, vagy Észak-Írország kőműveseinek túlköltekezése az ürügy.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. március 31.

http://jovonk.info/2012/03/31/spanyolorszage-kovetkezo-eletmento-hitel-de-elobb-f elvezetes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pálgium - avagy megint előbújt a demokrácia álságossága
  2012-03-31 18:07:42, szombat
 
 
Pálgium - avagy megint előbújt a demokrácia álságossága


A kisdoktori körüli csetepaté csupán egy demokratikus bábszínházi előadás. A nép sorsát abszolút nem befolyásolja, sőt inkább eltereli a figyelmet a súlyos gondokról. Viszont több dologban ismét rámutat a demokrácia álságos, hazug voltára.

1. Nyilvánvaló, hogy azok, akik kirobbantották az ügyet, előbb is tudtak róla. Saját érdekeik miatt hozták éppen most nyilvánosságra. Nem elképzelhetetlen, hogy a Zsideszen belüli harc eredménye ez, hisz köztudott, Schmitt Orbán bábja. A párt több "fajsúlyos" embere finoman szólva sem szimpatizál vele.

2. Ha senki más nem is, Schmitt mindenképp tudott a saját plágiumáról. Mégis elvállalta az államfői megbízatást. Demokrata politikusra valló magatartás. Valószínűleg nem ismeri a mondást: A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ezek szerint nemcsak nyelvtanóráról hiányzott...

3. A demokráciában összekacsintással minden összehozható. A formai hibákon, az egy hónap alatt elkészült doktorin túl figyelemreméltó, kik voltak azok, akik a doktori bírálatkor az eljárásban részt vettek:

bíráló_bizottság2.jpg

Azaz 1992-ben a doktori bírálatkor az eljárásban részt vevő hat emberből kettő közvetlen beosztottja volt Schmittnek, másik kettő pedig közvetetten.

Demokratikus bohózat, demokratikus bohócokkal.
(vastagbőr, hír24 nyomán - Cs. Vendel)

Kitartás mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál nem mond le és új doktorit ír
  2012-03-31 18:05:11, szombat
 
 

Schmitt Pál nem mond le és új doktorit ír

- izzadságszagú magyarázkodás egy lakájinterjú keretében



A legjobb tudása és szándéka szerint, egyszerű hallgatóként, becsületesen, a korabeli szabályoknak minden ponton megfelelve írta meg kisdoktori dolgozatát, konzulensei, opponensei azonban - jóhiszeműen - elmulasztották figyelmeztetni a formai elvárásokra - ismételte meg az államfő a Magyar Televíziónak adott péntek esti exkluzív interjújában.



A "doktor úr" naivan ismételgette: nem kívánta senki szellemi termékét eltulajdonítani, a lelkiismerete tiszta, dolgozatában mindenkit rendben feltüntetett, és úgy érezte, ezzel eleget tett kötelezettségeinek. Úgy értékelte, bolgár kollégája dolgozata közkincs, amelyet felhasználva gazdagítani tudja a magyar sportkultúrát. Az államfő azt mondta, nagyon rosszul esett neki, hogy az egyetemi bizottság a távollétében döntött a doktori címe megvonásáról, és be fogja bizonyítani mindenkinek, hogy képes egy új doktori elkészítésére.

Indexkép

videó


Az "álamfő" azután nyilatkozott a közszolgálati televíziónak, hogy csütörtökön a Semmelweis Egyetem szenátusa elvette kisdoktori címét. Az indoklás szerint az értekezés nem felel meg a szakmai és etikai kritériumoknak. A testület 33 igen szavazattal, négy ellenében döntött a tudományos fokozat visszavonásáról. Tulassay Tivadar, a SOTE rektora azt mondta: a szenátus megállapította, hogy az egykori kisdoktori értekezés nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul - magyarul lopás.

Vona: Schmitt Pál Gyurcsány nyomdokain

Az államfői tisztség becsületét és méltóságát tiporta sárba Schmitt Pál mai magyarázkodásával - írta közleményében Vona Gábor. Mint írják, "a Jobbikot hidegzuhanyként érte a köztársasági elnök megátalkodottsága, hiszen az egyetlen erkölcsös és felelős döntés, a lemondás fel sem merült benne, de még a bűnbánat legapróbb jeleit sem lehetett tapasztalni nyilatkozatában".

Szerintük Orbán Viktor kiengedte Schmitt Pál szellemét a palackból, amellyel már láthatóan nem tud mit kezdeni. "Az elnök hivatalban maradása egyértelműen Orbán Viktor szégyene. Schmitt Pálnak sportemberként joga van megvédeni saját, de nincs joga tönkretenni az ország becsületét."
Vona szerint Schmitt Pál ugyanazt az utat járja, mint Medgyessy Péter (D-209) és Gyurcsány Ferenc, akik hozzá hasonlóan ragaszkodtak hivatalukhoz az ügynökmúlt, illetve az őszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése után. A Jobbik sajnálatosnak tartja azt is, hogy az izzadságszagú magyarázkodásra egy lakájinterjú keretében került sor.

A Jobbik álláspontja szerint Schmitt Pálnak le kell mondania államfői tisztségéről, utódját pedig közvetlenül a népnek kell megválasztania!

Budapesti KDNP: Schmittnek nyugdíjba kellett volna vonulnia

Ebből az erkölcsi válságból az ellenzékkel együtt kell kimászni - mondta Szalma Botond, a fővárosi KDNP vezetője az ATV-ben. A budapesti KDNP vezetője néhány nappal ezelőtt olyan közleményt adott ki, hogy azoknak kell lemondaniuk, akik megpróbálták eltussolni Schmitt Pál plágiumügyét.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Schmitt Pál helyében már nem lenne államfő. Szerinte Schmitt Pálnak ebben a helyzetben nyugdíjba kellett volna vonulnia, és az unokáival kellett volna törődnie.

Prof. Dr. Klaus Heinemann reakciója: a jelentés nevetséges, nonszensz

Prof. Dr. Klaus Heinemann, akinek a munkájából 17 oldal szó szerinti fordításban szerepel Schmitt Pál doktori disszertációjában, péntek délután reagált a Schmitt-doktorit vizsgáló tényfeltáró bizottság véleményére. A doktori tanács és az egyetemi szenátus tegnapi döntéseiről levele írásakor még nem értesült.

"Hadd illusztráljam a véleményem az alábbi összehasonlítással. Ha egy német egyetem bizottsága, melynek zu Guttenberg volt német honvédelmi miniszter plagizált PhD-disszertációjának következményeiről kellett volna döntenie, ugyanazzal érvelt volna, mint a Schmitt dolgozat tényfeltáró bizottsága, az eredmény az lett volna, hogy különdíjat kapnak kiváló kabarétréfájukért, és máig rajtuk kacag mindenki.
A pontos forrásmegjelölésnek épp az a lényege, hogy az olvasó - ideértve az opponenseket is - kétséget kizáróan lássa, hogy a dolgozat mennyiben jelent tudományos előrelépést. Ami a Schmitt ügyet illeti: miként gondolhatták, hogy a doktori bizottság tagjai tudnak egy két évvel korábban egy kanadai folyóiratban megjelent cikkről vagy egy csak Lausanne-ben hozzáférhető kéziratról?

Biztos vagyok benne, hogy a magyar doktoranduszokra, amikor benyújtják a disszertációjukat, ahogy más egyetemeken is, az a szabály vonatkozik, hogy az idézeteket pontosan jelölik. Csak remélni tudom, hogy az egyetem visszautasítja ezt a jelentést, és annak nyilvánítja, ami: nevetséges nonszensznek. Ha nem, az hosszú időre tönkreteheti az egyetem tudományos hírnevét, és sérti az összes diákot, akik a dolgozataikban betartják a tudományos etika általánosan elfogadott szabályait."

(MTI - Index - HVG)

http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Niggerek erőszakoltak meg két budapesti lányt, az egyikük el
  2012-03-31 18:03:25, szombat
 
  Niggerek erőszakoltak meg két budapesti lányt, az egyikük elhunyt


A rendőrség feltételezése szerint a niggerek kábítószert keverhettek annak a két 17 éves lánynak az italába, akiket egy budapesti, belvárosi hotelben meg is erőszakolhattak múlt hét csütörtökön, egyikük két napja életét vesztette, jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Horváth Katalin Fanni elmondta, halált okozó testi sértés miatt nyomoznak az ügyben, amelynek két afrikai származású gyanúsítottja van. Egyiküket, egy 28 éves néger még hétfőn elfogták, előzetes letartóztatásban van. Társa, egy 36 éves néger a héten önként adta fel magát, ő jelenleg őrizetben van.

A másik 17 éves lányt orvosi felügyelet alatt tartják, őt a történtek feldolgozásában pszichológus is segíti.

A BRFK a VII. kerületi toxikológiai intézettől kapta a bejelentést, hogy életveszélyes állapotban szállítottak be egy fiatal lányt. Eleinte felmerült az alkoholmérgezés gyanúja, de később kábítószert találtak a szervezetében. A lány olyan súlyos állapotban volt, hogy már a helyszínen, a szállodában újra kellett éleszteni, majd gépi lélegeztetésre szorult, és végül szerdán meghalt. A szóvivő azt mondta, adataik szerint nem injekcióval juttatták az áldozat szervezetébe a drogot, így azt feltételezik, hogy az ópiátszármazékot az italukba keverhették.

A két lány a belvárosban szórakozott, amikor megismerkedett a két négerrel. Több szórakozóhelyen megfordultak, sok alkoholt fogyasztottak, majd egy belvárosi szállodában két szobát béreltek ki. A barátnő másnap eszméletlen állapotban talált rá a 17 éves lányra, és értesítette a mentőket. Mindkét lány esetében erőszakos közösülésre utaló nyomokat találtak, ezt igazságügyi orvos szakértő segítségével vizsgálják. Ugyancsak szakértő vizsgálja a 17 éves lány halálának pontos okát.

A két nigger érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett, ám egyiküké épp a napokban járt volna le. Az egyik gyanúsított korábban már büntetve volt kábítószerrel visszaélés miatt.
(Index nyomán)

http://www.szentkoronaradio.com/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivéreztet minket az IMF
  2012-03-28 20:23:14, szerda
 
  Kivéreztet minket az IMF



Biztosnak látszik, hogy csúszik az IMF-megállapodás, bármennyire is igyekszik a magyar kormány. A hiba ezúttal az IMF készülékében van, amely immár egyre egyértelműbb módon a kivéreztetésünkre játszik.

Több olyan tényező is napvilágot látott a nemzetközi és magyar sajtóban, illetve elemzők részéről, amelyek alapján egyre biztosabban látszik, az IMF húzza az időt, igyekszik lassítani a tárgyalásokat (amelyeket érdemben még el sem tudtunk kezdeni). A lassítás oka a változó körülmények, miszerint újabb recesszió felé közelít az eurózóna, amely természetesen a magyar makrogazdasági adatokat is lefelé fogja rántani. Ebből pedig egyenesen következik, hogy az év eleji pozitív hangulat miatt tárgyalási pozícióiban megerősödött magyar kormány pár hónap múlva ismét gyengébb kártyákkal kénytelen leülni az IMF asztalához.

Fellegi

Felesleges körök...

Minél rosszabb, annál jobb?

Az IMF időhúzásával a nemzetközi pénzvilág magatartásának egyik legtipikusabb, egyben legrosszabb oldalát mutatja be. A rövid távú érdekek, a pozíciók és minél nagyobb befolyás megszerzése a lehető legkisebb áron sokak szerint ma az IMF egyik működési alapelve.

Megint más vélemények szerint tárgyalásokat a magyar fél rontotta el azzal, hogy a török kártyát húzta elő. Eszerint valójában mi húzzuk az időt, a tárgyalások lebegtetésével a piaci bizalmat ,,tárazzuk be", vagyis szinte előre élvezzük a Valutalap nyújtotta védőháló biztonságát. Ennek azonban ellentmond az, hogy a piac előbb beárazta magának a megállapodást - lásd a forint erősödése és az országkockázati felár csökkenése, majd mikor egyértelművé vált, hogy az IMF komolyan vehető indoklás nélkül utasítja vissza a valódi tárgyalások megkezdését, ismét gyengültek hazánk pozíciói.

A Valutalap cinkelt lapjaira utal maga az időkényszer is, mivel minél jobban elhúzódnak a tárgyalások, annál nagyobb nyomás nehezedik a magyar kormányra. Vagyis ha továbbra is a piacról akarjuk az államadósságot finanszírozni (magyarán újabb kötvényeket kibocsátani) akkor a gazdasági kabinet lépéskényszerbe kerül, kénytelen lesz kilépni a kötvénypiacra.

IMFKötvénykibocsátás előre?

Ez a lépés azonban súlyos kockázattal járhat. Ha most az állam valóban kötvény bocsát ki - bár lenne kereslet (lévén, hogy a befektetői tőke számára még mindig népszerűek a feltörekvő, nagy hozammal járó piacok) - azt csak 8-9 százalékon tudná értékesíteni, ami hosszabb távon ismét felveti a magyar államadósság fenntarthatatlanságát, ráadásul elemzők szerint egy sikeres kibocsátás esetén a Valutaalap is eltávolodhat a megállapodástól. Természetesen a lebegtetett tárgyalások rontják a helyzetünket, tehát az ördögi kör bezárult, a Valutaalap tökéletes csapdát dolgozott ki.

Fellegi Tamás és delegációjának ide-oda rángatása persze egyéb, járulékos haszonnal is jár az IMF számára. A világszerte renitensként, a banktőke megadóztatójaként ismert (még ha ez így csak nagyon is korlátozottan igaz) Orbán-kormány megalázásával, sarokba kényszerítésével ugyanis elveheti a régió többi országának kedvét a további tőkeellenes intézkedésektől, amelyek a válság idején amúgy is nagy népszerűségnek örvendenek.

A játék tehát továbbra is arra megy ki: kinek van nagyobb szüksége a másikra. A nemzetközi bankszektor hazai leányait féltő és a dominó-effektustól tartó IMF-nek ránk, vagy a piaci bizalom visszaszerzéséért ácsingózó magyar kormánynak a Valutaalapra.

Orbánék esélyeit azonban tovább csökkenti, hogy egy magyar csőd meglebegtetésének szinte felmérhetetlen súlyú kockázatait képtelenek lennének kezelni, mivel ehhez sem gazdasági, sem politikai tőkéjük nincs már meg, egyben nagyon valószínűtlen, hogy mernék, vagy képesek lennének kihasználni az ezzel járó zsarolási potenciált.

Bazsó Bálint

Barikád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
120 éve született Mindszenty bíboros
  2012-03-28 20:22:17, szerda
 
 
120 éve született Mindszenty bíboros



Az 1892. március 29-én született Mindszenty Józsefről nemrég összefoglaló, méltató írást adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Kar. Ebben nem csak a bíboros egyházbeli és történelmi szerepét, áldozatvállalását emeli ki, de boldoggá avatásának előkészületeit is. A püspöki kar levelében először az esztergomi bíborosról kifejti: ,,Mindenki elismeri, hogy bátor, szókimondó, sőt - mint VI. Pál pápa mondta róla halála után - rettenthetetlen volt. Nagyon szerette Egyházát és hazáját. Védte népét, védte a hitet, az emberséget egy olyan korban, amikor elemi történelmi erők pusztították az országot és a világot. A földi hatalmak mércéjével mérve gyenge volt, de az igazság ereje sugárzott belőle. Ezért féltek tőle. Alakja, tisztelete ma is lelkünk mélyét érinti. Boldoggá avatási ügye Rómában folyik évek óta. 2006-ban Püspöki Karunk is belépett a perbe: mi magunk is hivatalosan kérjük boldoggá és szentté avatását. Azért tesszük ezt, mert szentnek tartjuk őt".






Mindszenty József pályafutása 1915-ben indult, amikor a szombathelyi székesegyházban pappá szentelték. 1919-ben Zalaegerszegen lett plébános, majd 1944-ben XII. Pius pápa püspökké nevezte ki. Főpásztori hivatalát 1944. március 29-én foglalta el, jelmondata a ,,Devictus vincit" azaz ,,Legyőzetve győz" lett. Az egyházban is komoly nyomot hagyó törekvései, munkássága mellett még ekkor a politika porondjára lépett azzal, hogy felszólalt a zsidóságot ért üldöztetések és jogtiprások ellen. A dunántúli püspökök híres protestáló levelét, mely kezdeményezésére született, személyesen adta át Szálasi Ferenc miniszterelnök helyettesének. Két hét múltán paptársaival együtt letartóztatták és Sopronkőhidára vitték börtönbe, később házi őrizetbe került. S bár 45 áprilisában visszatért veszprémi helyére, ez év szeptember 8-án a pápa esztergomi érsekké nevezte ki, négy hónap múlva pedig bíborossá tették. A kommunista hatalommal viszonylag hamar összetűzésbe került, Mindszenty már a diktatúra elharapódzása elején kiállt az egyetemes értékek és a haza, a jog, az egyház védelméért. Szerepvállalása miatt 1948. december 25-én letartóztatták, a hírhedt Andrássy út 60-ba vitték, ahol kínzással kicsikarták tőle vallomását, melynek alapján egy koncepciós per során életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, de egészségi állapota és nyugati nyomásra házi őrizetre enyhítették az ítéletet. Büntetését Felsőpetényben töltötte.



Innen 1956. október 30-án szabadult, a forradalom egyik emblematikus alakjává vált, amikor rádióbeszédet mondott, melyben továbbra is hazája szabadságáért és az egyházért emelt szót. A forradalom leverése után a budapesti amerikai nagykövetségen kapott menedéket. Innen a Vatikán és a Magyar Köztársaság közös egyezménye alapján 1971. szeptember 28-án távozott külföldre, először Vatikánba, később a bécsi Pázmáneumba ment, hogy ott éljen. Érdekes és hősiességét elismerő momentum volt, hogy amikor az otthoni kényszer házi őrizet után kijutott nyugatra, a pápa, VI. Pál a saját mellkeresztjét és gyűrűjét adományozta neki. Mindszenty a bécsi lakhelyéről indította utazásait a világ azon országaiba, ahol magyarok éltek, és a Pázmáneumban fogadta látogatóit. Élete utolsó évének fontos fejleményeiről ezt olvashatjuk a virtuális lexikonban: ,,Koncepciós perének 25. évfordulóján, 1974. február 5-én VI. Pál pápa megüresedettnek nyilvánította az esztergomi érseki széket azzal az indokkal, hogy a magyar prímás lemondott. Mindszenty hat pontból álló kommünikét adott ki, s ebben a világ közvéleménye számára világosan megindokolta, miért nem mondhat le a magyar prímás ezekben a drámai időkben. (Lemondatása Kádárék követelése volt, s ennek fejében szabadon engedték a kommunista börtönökbe zárt egyházi személyeket.) A Szentszék általi megaláztatás ellenére folytatta pasztorációs útjait".



Mindszenty József súlyos betegségei miatt kórházba vonult, ahol műtétre is sor került, amelynek során 1975. május 6-án elhunyt. Végakaratának megfelelően Mariazellben temették el, sírhelye a magyar katolikusok számára zarándokhely volt. 1991-ben földi maradványait hazahozták és az esztergomi Bazilikában helyezték örök nyugalomra.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar már idézett levelében külön kiemelik, hogy Mindszenty bíborosról szokás néha úgy is beszélni - ismét csak politikai szintre szállítva le alakját -, hogy élesen szembeállítják őt a katolikus Világegyház és a magyarországi egyház többi vezetőjével. Pedig ő elsősorban hívő ember volt. Látta a többi püspökök, papok, szerzetesek, világiak szenvedését és helytállását. Tudott szeretettel és megértéssel szólni azokról is, akiket megtört az üldözés. Szent Péter utóda iránt pedig mindig engedelmes volt. Akkor is, amikor ez lelkileg nehezére esett. A levélben sorra veszik, a 120 éves évforduló kapcsán tartott egyházi ünnepségeket, így beszámolnak arról, hogy március 31-én 10:30-kor hálaadó szentmise lesz a szombathelyi székesegyházban, ahol a főcelebráns Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz, koncelebrál Veres András szombathelyi püspök és a Püspöki Kar tagjai. Május 5-én10:30-kor az esztergomi Bazilikában szentmisét és országos könyörgő imádságot tartanak Mindszenty bíboros boldoggá avatásáért. A felkért szónok: Carlo Caffarra bolognai bíboros érsek lesz, koncelebrálnak a Püspöki Kar tagjai. Az emlékezés részeként még ebben az évben Bécsben kiállítást rendeznek Mindszenty József bíboros életéről.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Eltőzsdézte" a nyugdíjpénzt a kormány
  2012-03-26 22:03:28, hétfő
 
  "Eltőzsdézte" a nyugdíjpénzt a kormány

2012. március 26., hétfő, 11:36 • Utolsó frissítés: 9 órája
Szerző: Máriás Leonárd

Címkék: magánnyugdíjpénztár; Selmeczi Gabriella; magánnyugdíjpénztári tagdíj; magánnyugdíjpénztári vagyon; nyugdíjvagyon;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm •hozzászólásokHozzászólások (#37)
Twitter

A kormány a magán-nyugdíjpénztári tőke átcsatornázásakor azt ígérte a pénztártagoknak, hogy megmenti a nyugdíjvagyont. Tavaly mégis ő kezelte azt a legrosszabbul, és a pénztárakhoz képest messze a legnagyobb veszteséget ért el az államosított megtakarításokon. Vagyis 2011-ben nem a kasszák "tőzsdézték el" az emberek megtakarításait, hanem éppen az állam.

Kevesebb mint egy hetük van a magánnyugdíjpénztár-tagoknak, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy kitartanak pénztáruk mellett. Az állami kapu március 31-ig van nyitva. A döntés nem könnyű, hiszen a kormány a tavalyi nyugdíjállamosításhoz hasonlóan ismét zsarolással felérő, negatív ösztönzőket vetett be. Megszüntette a pénztári tagdíjat (ami ellehetetlenítheti a kasszák működését, vagy jelentős önkéntes hozzájárulással terhelheti a tagokat), és a mai napig nem tisztázta, hogy csökkentett, 75 vagy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak-e azok, akik a pénztárukat választják.

A tét nem kicsi: a 100 ezer pénztártagnak fejenként átlagosan 2,4 millió forintról, összesen 244 milliárdról kell eldöntenie, hogy - leszámítva a reálhozamot - az államnak adja, vagy inkább megtartja. A pénz biztosan jól jönne a kormánynak, a gond csak az, hogy most azokat a makacs pénztártagokat kellene meggyőznie, akik már tavaly sem hitték el, hogy megtakarításaik nagyobb biztonságban vannak az államnál.

A kormány azt ígérte a kasszatagoknak, hogy megmenti a nyugdíjvagyont, a tavalyi tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy ő kezelte a legrosszabbul. Ezt bizonyítja a magánnyugdíjpénztárak tavalyi eredményeinek és az államhoz került nyugdíjvagyon 2011-es alakulásának összehasonlítása. Az átláthatóság, a kormányzati ígéretek értékelése és az esetleges visszalépési döntések megkönnyítése érdekében a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest - az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján közzétett adatok alapján - kiszámolta, mekkora volt az állami nyugdíjvagyon-kezelés elért hozama. Alábbiakban az ő számításaikat közöljük és ez alapján elvégezzük az összehasonlítást a magánnyugdíjpénztárak hozamaival.

Magánnyugdíjpénztárak hozamai portfóliók szerint, százalékban
Fotó: Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest

Vegyes volt a pénztárak teljesítménye

A magánnyugdíjpénztáraknak, ha az egész szektor összesített teljesítményét vesszük, rossz évük volt tavaly: nettó átlaghozamuk a PSZÁF adatai szerint -2,87 százalék volt. Ez nem azt jelenti, hogy minden pénztártagnak csökkent a megtakarítása, ez ugyanis erősen függött attól, hogy ki melyik kasszánál volt, és a három befektetési kosár (portfólió) közül melyiket választotta. Aki például a legalacsonyabb kockázatú konzervatív portfóliót (amelyben a pénztár szinte kizárólag állampapírokba fekteti a pénzt) választotta, kivétel nélkül pozitív hozamot ért el. A legjobb teljesítmény 7,5 százalék volt, emellett több pénztár is 6-7 százalékkal gyarapította tagjai megtakarítását.

De még a valamivel kockázatosabb kiegyensúlyozott portfóliók (melyekben már egyharmad részben hazai és nemzetközi részvények is vannak) döntő többségében is pozitív hozamot lehetett elérni (a legmagasabb hozam 8,5 százalék volt). A legtöbb kockázatos eszközt, például részvényt tartalmazó úgynevezett növekedési portfóliók nagy része viszont veszteséggel zárt. A legnagyobb veszteséget ebben a mezőnyben az OTP produkálta, -7,9 százalékos hozammal, de más pénztárnál ezzel a portfólióval is el lehetett érni kiugróan jó, 9 százalékos teljesítményt, ami egyébként a szektor legmagasabb tavalyi hozama volt.
Kampány a pénztárak ellen

A kormány 2010 őszén vágott bele a magán-nyugdíjpénztári rendszer lerombolásába azzal a jelszóval, hogy ezzel megmenti az emberek nyugdíját. A pénztárak elleni kampányt Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja vezette. A nyugdíjak biztonságáért aggódva számos alkalommal felhívta a pénztártagok figyelmét, hogy a magán-nyugdíjpénztári befektetések nincsenek jó kezekben, folyamatosan veszteségeket szenvednek el.



"Ezért felhívjuk minden felelősen gondolkodó állampolgár figyelmét arra, hogy fontolja meg, hogy január 31-ig visszajön-e a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe, vagy pedig tovább hagyja, hogy nyugdíjforintjai tőzsdére kerüljenek, és kockázatos befektetéseknek legyenek kitéve" - mondta egy alkalommal. De megesett az is, hogy egyenesen életveszélyesnek nevezte a magán-nyugdíjpénztári rendszert.



,,Értjük, hogy komoly érdeket sértünk, de nekünk 10 millió magyar állampolgár érdekét kell képviselnünk" - üzente 2010 novemberében a pénztáraknak. Máskor egészen meghökkentő számításokkal állt elő, és előfordult olyan is, hogy egy félreértett tanulmány alapján támadta be a kasszákat. A nyugdíjvédelmi harcba 2010 végén még az Állami Számvevőszék is beszállt, és azzal segítette a tagok ,,felelős" döntését, hogy megállapította: a magánpénztári rendszer nem átlátható, kiszámíthatatlan, és emiatt a tagok megközelítőleg sem tudják kikalkulálni, mekkora járadékra számíthatnak, amikor nyugdíjba vonulnak.

Elpárolgott 200 milliárd forint

Az államhoz került nyugdíjvagyon már első ránézésre is sokkal rosszabbul alakult, mint a pénztárak által kezelt vagyon. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap összesen 2946 milliárd forint értékű eszközt vett át a pénztáraktól tavaly június elején (főleg állampapírokat, befektetési jegyeket és részvényeket, május 31-i értéken). Ebből automatikusan megsemmisült 1387 milliárd forint értékű állampapír, mivel ezek az állam tartozását testesítették meg. A maradék vagyonból júliusban visszautaltak 216 milliárd forint reálhozamot a pénztáraknak, amit azok kifizettek a kilépett tagoknak.

Így azt mondhatjuk, hogy 2011 közepén 1342 milliárd forinttal kezdett el működni az állami alap (vagy inkább tőzsdézni, hiszen ezek már főleg részvények vagy befektetési jegyek voltak). Az év végéig ebből több részletben összesen 459 milliárd forintot befizetett az állam számlájára (a 2011-es költségvetésbe egyébként 529 milliárd ilyen befizetést terveztek). Ennek alapján a december végi állománynak 883 milliárdot kellett volna érnie. Ezzel szemben az Államadósság Kezelő Központ honlapján található kimutatás a megmaradt portfólió értékére csak 684 milliárdot közöl. A különbség nem kevesebb mint 199 milliárd forint, ami feltehetően árfolyamveszteség. (Csak összehasonlításul: idén megközelítőleg ennyi pénzt költünk például arra, hogy működjenek a bíróságok, a börtönök és a tűzoltóságok, illetve közel ennyi megy el a munkanélküliek szociális juttatásaira).

Az állam a legrosszabb vagyonkezelő

A kétszázmilliárdos veszteség egy 1342 milliárdos vagyonon kevesebb mint egy év alatt látványos bukás, mégsem lenne korrekt, ha ennek alapján állapítanánk meg az állam teljesítményét. Inkább az egész, 2946 milliárd forintos vagyonra vetítve érdemes megadni egy hozamot, hiszen az állam erről az összegről hozott döntéseket.

Ha figyelembe vesszük az Államdósság Kezelő Központhoz került vagyonon elért veszteséget, a megsemmisült állampapírokat, a reálhozamok kifizetését és a költségvetési befizetéseket, a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest számításai szerint az állam éves szinten -10 százalékos "hozamot" ért el az államosított nyugdíjvagyonon. Vagyis az állam a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a magánnyugdíjpénztárakhoz képest, hiszen ez több mint 7 százalékponttal alulmúlja a szektor teljesítményét, és 19 százalékponttal a legjobb pénztári hozamot.

Kattintson a nagyobb méretért! Jelmagyarázat: K - Klasszikus, B - Kiegyensúlyozott, N - Növekedési portfólió
Fotó: Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest

Van néhány tétel, ami ezt a 200 milliárdos veszteséget részben ellensúlyozza. Ilyen például az, hogy nem kellett új állampapírt kibocsátani azokra az összegekre, amiket a magán-nyugdíjpénztári vagyon átvételekor egyből bevontak, illetve a nyugdíjvagyonból történt költségvetési befizetésekre. Emellett a KFI modellje jegybanki kamattal számolta azt a hozamot, amit a magánnyugdíjpéztárak a befektetett vagyonon minimum elértek volna. Ennek célja az egyszerűsítés volt, ami még jóindulatú is az állammal szemben, hiszen a jegybanki alapkamat magasabb (vagyis: az államnak magasabb hozamot feltételezünk), mintha az összes kibocsátott állampapír átlagos hozama alapján született volna a számítás.

Mindenki viseli a következményeket

Az állam és a pénztárak eredményének megítéléséhez fontos figyelembe venni azt a különbséget, hogy az állam által elért veszteség szétterül majd az egész lakosságon, míg a pénztáraké nem, hiszen utóbbiaknál mindenki maga viseli a saját portfólióján elért veszteséget. Az államhoz visszalépett tagok jövőbeli nyugdíjának fedezete végeredményben az a nyugdíjvagyon lenne, ami a nyugdíjállamosítással átkerült az államhoz. A magánnyugdíjpénztárak bevezetésékor ugyanis azt a szabályt hozták, hogy a kasszatagok 75 százalékos állami nyugdíjat kapnak majd, amikor nyugdíjba mennek, és ezen felül a pénztáruktól számíthattak járadékra. A vagyon átvételével az állam vállalta, hogy 75 százalék helyett teljes állami nyugdíjat fog fizetni az átlépőknek.

A kormány gyakorlatilag azt üzente: aki odaadja neki a pénzt, mert neki most kell, annak megígéri, hogy cserébe a 20-30-40 év múlva hatalmon levő kormány többet fog elvenni neki a többiektől, mint akkor kellett volna, ha a magán-nyugdíjpénztári rendszer fennmarad. Abból, hogy a nyugdíjvagyont elpazarolja az állam, az következik, hogy ezt a jövőben többletadók formájában vagy alacsonyabb nyugdíjak formájában valamelyik akkori társadalmi csoporttól be kell majd szednie.

Ha a pénztártagok maradnak vagy visszalépnek, ez a döntés lényegében nem arról szól, hogy ki kezelje a felhalmozott vagyonukat, hanem arról, mi legyen a későbbi nyugdíjuk fedezete. Ez vagy a pénztáruknál felhalmozott vagyon lehet, vagy az abba vetett bizalmuk, hogy a pár évtized múlva működő állam képes és hajlandó lesz-e erőszakkal elvenni mindenki mástól az ő nyugdíjuk fedezetét. A pénztáraknál maradt tagok jobban bíztak a kasszáknál felhalmozott megtakarításukban, mint az államban, és ezt a döntésüket csak megerősíti az állam összes magánnyugdíjpénztárnál rosszabb, -10 százalékos hozameredménye.


http://hvg.hu/gazdasag/20120326_magannyugdijpenztarak_allam_vagyonkezeles#utm_sou rce=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_03_26&utm_ content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 258 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 14675
  • e Év: 147592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.