Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 541 
Supreme Court
  2009-04-30 22:07:07, csütörtök
 
  Supreme Court

Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság betiltotta a szemét szavak használatát a televízióban és a kormánynak joga van kemény büntetéseket kiszabni azokra, akik ezt nem tartják be.
A Legfelsőbb Bírósag - Supreme Court of the USA
Az Atlas cseh honlapon olvastam.

Javaslom az szdsz és a liberális szemét televíziók a magyarságot tervszerűen romboló irányítói és a mai magyar népköztársaság posztbolsi mindenható gazemberei figyelmébe.

Amikor erre 1991-ben figyelmeztettem, amikor először hazajöttem az USA-ból és láttam a médiából áramló szemetet, mert már akkor is kemény eljárások voltak folyamatban az USA-ban ezzel kapcsolatban, akkor Magyarországon kinevettek, mert az anyaországiak mindent jobban tudnak. Még akkor is kinevettem, amikor rájöttem, hogy a szinkronokban az angol szavakat magyarra páratlanul durván fordítják, úgy, ahogyan az az angol szövegekben nem fordult elő...

Geönczeöl Gyula

Američané zakázali sprostá slova v televizi
14:25 | Dnes npy

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Japánok szerint az USA és a zs
  2009-04-30 22:06:30, csütörtök
 
  Japánok szerint az USA és a zsidóság egy

A Helsingin Sanomat nevű finn napilapnak a Vendégünk Tollából című rovatában Ian Buruma, az egyesült államokbeli Bard College Egyetem professzora azon csodálkozik, hogy a zsidóellenesség a Távol-Keleten is fölütötte a fejét. Példaként Malájzia korábbi miniszterelnökének, Mahathir Mohamadnak a kijelentését idézi, aki szerint "A zsidók jogot formálnak maguknak arra, hogy a világot a kezükben tartsák; s más népeket küldenek harcba a zsidóság érdekeiért meghalni" valamint, hogy Kínában egy olyan könyvet (a cikk szerzője a szóban forgó munkát nem nevezi meg) árulnak nagy sikerrel, mely arról szól, hogy "a zsidók a nemzetközi pénzrendszer manipulálásával a(z egész) világ vezetésére törekszenek", s ezt a könyvet állítólag a legmagasabb szintű kínai vezetők is olvassák.

A szerző az előbbi esetet, az "elferdült iszlamista gondolkodásmóddal" még könnyen magyarázhatónak véli, de azt már nehezebb diónak tartja megérteni, hogy hogyan lesz Japán és Kína zsidóellenes, hiszen e két ország esetét nem lehet a nyugati keresztényvilágból vett módon azzal magyarázni, hogy "a zsidók az ő (ti. Japán és Kína) szent embereiket (is) megölték volna".

Buruma körülményes fejtegetése szerint arról van szó, hogy Japánban "Amerikát és a zsidóságot egy kalap alá veszik"; hogy Japán már az 1800-as évek óta szenvedett az amerikai befolyástól, hogy Amerika kényszerítette Japánt határainak a Nyugat számára történő megnyitására, s hogy Amerikáról akkoriban Japán-szerte azt tartották, hogy "egy gyökértelen ország, mely pusztán a gazdasági nyereségvágyon alapszik". Ez viszont kiválóan "illett a pénzéhes, gyökértelen és kozmopolita zsidóról szóló korabeli sztereotípiák sorába" - fogalmaz Buruma, majd így folytatja: "Japán 1905-ben csak azután győzte le Oroszországot, hogy a New Yorkban működő zsidó bankár, Jacob Schiff adósleveleket bocsátott forgalomba. A Ción bölcseinek könyve tehát megerősítette azt, amit a japánok már korábban is gyanítottak: a zsidók valóban a kezükben tartják a világgazdaság irányítását".

A szerző szerint a zsidóellenesség kínai megjelenését Japánnal szemben az teszi különössé, hogy a kínaiakról a Távol-Keleten általában hasonló véleménnyel vannak, mint másfelé a zsidóságról: "fennmaradásukat ők is az egymás iránti erős kapcsolataiknak köszönhetik, annak, hogy az üzleti életben való részvételük a megszállások idején társadalmon kívüliséget jelentett számukra, s hogy a pénzcsinálás tekintetében őket is szuperembereknek tekintették (...)".

Mi volna a Távol-Kelet zsidóellenességére a recept? Buruma szerint (szószerinti fordításban): "Most már jobb tudásra volna szükségük (ti. a kínaiaknak és a japánoknak)".

Forrás: Helsingin Sanomat, 2009. április 18.

K.K., Finnország
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik veszélyesnek ítéli Be
  2009-04-30 22:05:40, csütörtök
 
  A Jobbik veszélyesnek ítéli Bencze József politikai fenyegetőzését

Az EP-választásokon Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára a Jobbik listájának 4. helyén fog szerepelni. A megállapodás szerint a szakszervezeti vezető megőrzi függetlenségét, nem lesz tagja a pártnak a jövőben sem, együttműködésünk az EP-választásokra szól, melynek alapja a rendbe és a közbiztonságba vetett közös hit.

Képviselőjelöltté válását követően Szima Judit mentelmi joga az országgyűlési képviselők mentelmi jogával azonos. Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitányra is vonatkoznak a hatályos magyar jogszabályok, így tartózkodnia kell egy képviselőjelölt fenyegetésétől, függetlenül attól, hogy ez a képviselőjelölt a rendőrség egyik szakszervezetének a vezetője.

Dr. Bencze József a munkavállalói érdekvédelemre - mint munkáltató - alaptalanul hivatkozik, hiszen a munkavállalói érdekek védelme nem az ő hatásköre, hanem a szakszervezeteké. Az országos rendőrfőkapitánynak minden olyan politikai tartalmú megnyilvánulástól tartózkodnia kell, pártok feletti közszolgához és hivatásos állományú rendőrhöz méltóan, amely alkalmas lehet egy független, de pártlistán induló jelölt megfélemlítésére.

Dr. Bencze József már kezdeményezett Szima Judit ellen büntetőeljárást bujtogatás miatt, de ezt a hajlandóságát fel kell függesztenie arra az időszakra, amikor Szima Judit nem minősül hivatásos állományú rendőrnek, hanem státuszából adódóan az OVB nyilvántartásba vett EP képviselőjelöltje. A Jobbik értetlenségének és felháborodásának ad hangot, hogy az a dr. Bencze József, aki a jogszabályok betartására és betartatására hivatott rendőrség vezetője, ilyen nyíltan a politikai megfélemlítéssel egyenértékű nyilatkozatot engedjen meg magának a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti választásán induló, független jelöltje ellen.

Balczó Zoltán,
a Jobbik alelnöke

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leblokkolták a szervert, az eu
  2009-04-30 22:05:09, csütörtök
 
  Leblokkolták a szervert, az eunyet.hu nem elérhető

Kedves Barátaim!

Ma megállapodtunk a Magyarok Szövestségével a Társadalmi Szerződés megkötéséről, telefonon. A beszélgetés után mintegy fél órával leblokkolták a szerveremet, vagyis megszűntek az eddigi e-mail címeim és az eunyet, valamint az szksz honlap.

Már kaptam segítséget, így valószínűleg reggelre - egy másik szerveren - a honlapok valamilyen szinten működnek.

Szeretettel kérek mindenkit, hogy e-mail címemet változtassa át a következőre: drhalaszjozsef45@gmail.com.

A Társadalmi Szerződést és az azzal kapcsolatos felhívásomat itt fogom közzétenni. Ehhez kérem Kovács János szíves segítségét.

Kelt Szegeden, 2009. április 30.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vízágyúkat szállító járművek B
  2009-04-30 22:04:37, csütörtök
 
  Vízágyúkat szállító járművek Budapest felé
A Nemzeti Hírháló

tudósítói jelentették, hogy ma, a kora délutáni órákban az M3-as, és az M5-ös autópályák fővárosba vezető szakaszain vízágyúkat szállító járműveket láttak Budapest felé haladni. Minden valószínűség szerint távolabbi nagyvárosokból (Miskolc, Szeged) koncentrálják az adófizetők pénzén vásárolt méregdrága tömegoszlató eszközöket a végletekig elkeseredett, tönkretett, adófizetők ellen, esetlegeges, agdanski, a gdyniai, vagy a varsói összecsapásokhoz hasonló tömegmegmozdulások megfékezésére. Az ítéletvégrehajtókból, minősített hazaárulókból összetákolt erőszak-kormány szűköl a félelemtől. Önállóan már nemhogy cselekvésre, de még helyzetének, az ország állapotának valós megítélésére is teljességgel képtelen. Nemzetközi pénzoligarchák, különböző titkosszolgálatok - a legsötétebb erők - karmaiban vergődnek tehetetlenül. Napjaik meg vannak számlálva! Minden apró cselekedet, mely megrövidíti haláltusájukat, ma igazán hazafias tettnek számít! Legyen az Magyarok Vására, lakossági felvilágosító kampány, cserekereskedelem elindítása.... bármi. Találja meg minden magyar ember ebben a helyzetben sürgősen a saját feladatát!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
általános sztrájk május 8-án!
  2009-04-30 22:03:19, csütörtök
 
  LIGA szakszervezetek demonstrációja május 1-én 11 ó Alkotmány u. - és általános sztrájk május 8-án!

Május 8-ra országos sztrájkot hirdetett a Liga
2009. április 24. 15:40 MNO

Általános, országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek 2009. május 8-ra. A felhíváshoz máris csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezet, a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet - olvasható a szervezet pénteki közleményében.

A pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén Bajnai Gordon ismertette programját, amely a legutóbbi Kossuth téri szakszervezeti demonstráció ellenére semmit sem változott - olvasható a Liga közleményében. A találkozón kiderült az is, a miniszterelnök nem látja lehetőségét a programon való változtatásnak. Ezért a Liga Szakszervezetek a május 1-i demonstrációt követően május 8-ra országos sztrájkot hirdetett.

A Liga várja minden munkavállaló és szakszervezet csatlakozását, mert aki most hallgat, otthon marad, az támogatja a gyes és a gyed megnyirbálását, a gázár- és lakástámogatás megvonását, a 13. havi közszférás bér és nyugdíj megszüntetését, a nyugdíjkorhatár pár éven belüli 65 évre való emelését, a munkaadók és tőkések terheinek csökkentését, az áfa - így a bolti árak - növekedését.

Ez a program nem teremt új munkahelyeket, nem indítja be a gazdaságot - teszik hozzá. A Liga Szakszervezetek nemcsak kritizálja a jelenlegi terveket, hanem neves közgazdászok bevonásával valós alternatívát is kínál. (OS)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés és összecsapások Vars
  2009-04-30 22:02:15, csütörtök
 
  Tüntetés és összecsapások Varsóban
Varsó-Budapest, 2009. április 30.

Varsóban szerdán több ezer hajógyári munkás és vasutas tüntetett a gdanski és gdyniai hajóüzemek bezárása és az elbocsátások ellen - adta hírül a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala lengyel forrásra hivatkozva csütörtökön.

A kormány neoliberális politikája ellen tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Többen megsérültek - tudatták lengyel forrásból.

A varsói tüntetésen történtekről képriportban számoltak be a csütörtök reggeli lengyel lapok. A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal csütörtökön szolidaritásáról biztosította a lengyel dolgozók harcát munkahelyeik és megélhetésük védelmében.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ egyik legnagyobb szin
  2009-04-30 22:01:35, csütörtök
 
  A világ egyik legnagyobb szinesfémérc lelőhelyének, a recski ércbánya privatizációja van folyamatban
az illetékes Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt /MNV Zrt/ által, mindössze 4,6 milliárd Ft-ért azaz néhány villamos kombínó kocsi áráért.

Figyeljünk oda, mert e hatalmas nemzeti vagyonunk mindannyiunk "közös osztatlan" tulajdona! A témára vonatkozóan a http://www.gyongyos.info/gazdasagi- hirek/recski-ercbanya-8.html internetes honlapon 2OO9. O3- hóban már tettem hozzászólást, de ezt Önök is megtehetik, de a http// www.heol.hu/heves honlapon is vannak információk.

Meglepett, hogy a környékbeliek mennyire közömbösek e fontos ügy iránt. Ők az egészben csak a munkalehetőséget látják, amátrai környezeti, mezőgazdasági, turisztikai kockázatokat nem. Ez a megfelelő tájékoztatás hiányából is adódhat.

A recski lelőhelyen a Magyar Bányászati Hivatal adatai szerint összesen 724 millió tonna kitermelhető rézérc vagyon van 48,9 mil- lió tonna ólom-cinkérc telep mellett. Ebből publikus adatok szerint gazdaságosan kitermelhető 36 millió tonna, amely a további kutatásoktól függően vélhetően bővülhet. Hogy valami elképzelésünk legyen a kinyerhető fémek értékéről, közlöm azok f. év februári árait Ft-ra átszámolva: réz 73255O Ft, arany 7,114 mil- liárd Ft, ezüst 1O1,2 millió Ft tonnánként. Így az eladási árban csupán 1 tonna arany esetleges nem figyelembevétele bőven meghaladhatja a tervezett 4,6 milliárdot.

Jelenleg magánemberként adófizető állampolgári kötelességtudatból is, levelezésben állok az államilag illetékes MNV Zrt-vel. Ebben többek között a tervezett 4,6 milliárd Ft árat nagyságrendi becsléseim szerint irreálisnak, sőt szinte megalázónak, az eddigi tájékoztatást pedig szakmailag zártkörünek tartottam. A Zrt-től érkezett levéválasz egyebek mellett előbbiekre vonatkozóan nem nyugtatott meg, így a további aggályaimat azzal írásban közölni fogom.

2OO9.O4.28.
dr. Bódi Dezső okl. vas- és fémkohómérnök

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki mit tagad?
  2009-04-30 21:19:18, csütörtök
 
 


Vámos György: Ki mit tagad?
2009-04-27 Magyar Hírlap

Magyarország nagy bajban van. Igaz, ezek a bajok várhatók voltak, mert a sikertelenül eltelt húsz év, az azt megelőző bolsevik agymosás olyan helyzetet teremtett, hogy mára már szinte semmilyen társadalmi bajunkat nem tudjuk orvosolni. Ehhez persze hozzájárul az elmúlt hét év országromboló kormányzása és a különböző valós vagy vélt hisztériakeltés. Amely hisztériakeltésnek egyik legfontosabb eleme: ki mit tagad?

Vannak, akik a holokausztot tagadják, vannak, akik a kommunizmus bűneit, vannak, akik az 1956-os forradalmat, és vannak, akik az egyéb más népirtásokat. Természetes, hogy mindenkinek más fáj. Valójában a sajtót - pontosabban a nyomasztó többségben lévő baloldali médiumokat - csak a holokauszttagadás ingerli. Ez egyértelműen azzal magyarázható, hogy kimondatlanul is sokan vannak a médiában olyanok, akiket személy szerint is érint a zsidóság szisztematikus elpusztítása. A számok mindmáig ismeretlenek, miként a többi népirtásnál is. Az utóbbi években, kihasználva a politikai túlsúly adta lehetőséget, megjelent a nyílt nácizás, de ugyanakkor a nyílt antiszemitázás is. Divattá vált mindkettő esetében, hogy a szocliberális oldal egyes képviselői külföldön azonnal "beárulják" - és ezzel egyszersmind elárulják - az országot, ahelyett hogy a problémákat kibeszélendő itthon, közösen kezdeményeztek volna össznemzeti párbeszédet.

Ügyeletes megmondók
Én már tíz évvel ezelőtt megpróbáltam erről a témáról nyilvánosan beszélni. De a velem együtt gondolkodókon kívül senki nem kívánt polémiába bocsátkozni. Az én magyarázatom erre csupán annyi: nem kívánnak szembesülni a számukra szomorú valósággal, hogy bár valóban vannak nálunk holokauszttagadók, de olyan kis számban, hogy egy országnak, amely annyi megoldatlan problémával küzd, nem ezzel kellene foglalkozni. Sokkal inkább azzal, hogy állampolgárai jelentős számban élnek az emberi létnormák alatt. Hogy lehet egy országban bármiről is beszélni, ahol csak vezényszóra szólalnak meg az "indokzsidók", akiket a "titokzsidók" irányítanak, szocliberális köntösbe bújva. Gusztosok és Gusztos-apukák mindenfajta következmény nélkül nácizhatnak, feltüntetve magukat ügyeletes megmondónak. Havas Szófia pedig egyszerűen kijelentheti, neki '56 ellenforradalom volt, mert a házról házra járó "nyilas forradalmárok" a zsidóságot üldözték. Nos, mindjárt szögezzük le: akiket ő ma félelemkeltésre használ mint üldözött zsidókat, azok a nép szemében mocskos ávósok voltak, és a nép, amely '56-ban felkelt, tőlük és nem a zsidóságtól akart szabadulni. Külön tragédiája azonban a hazai zsidóságnak, hogy mind a mai napig nem tud kibújni, vagy talán nem is akar, abból a rémképből, hogy ők a baloldal egyértelmű szekértolói.

Kettős mérce
Nézzünk egy konkrét példát. A holokauszt szó - jelentése: égő áldozat - 1990 előtt Magyarországon nem volt használatos. Mint ahogy nem volt divat zsidónak sem lenni. A Kádár-rendszer magát a jelenséget és a feldolgozatlan társadalmi trauma problémáját is a szőnyeg alá söpörte, elvétve történt csak egy-egy halvány kísérlet annak akár pró vagy kontra megközelítésben való tárgyalására. '90 után azonban ez megszűnt tabutéma lenni, és sokkal nagyobb teret kapott, mint a kommunizmus áldozatai.
Amíg a mai baloldali politikai és társadalmi életben szép számmal vannak olyanok, akik maguk és családjaik is a kommunizmus haszonélvezői voltak, addig a jobboldali politikai és szellemi elitben nem találni olyat, aki maga vagy akinek akár egyetlen családtagja felelős lenne a magyar zsidóság kiirtásáért. Időnként olyan érzetem támad, hogy Magyarországon csak zsidók éltek, akiket mind kiirtottak, majd Magyarország újjáéledt, ahol a magyar zsidók mind kommunisták lettek, alakítottak egy saját Magyarországot, néhány nemzetiséggel együtt élnek az országban, és a maguk védelmére meg akarják alkotni a holokauszttagadás törvényét.

Áldozat mindkét oldalon
Nos, valóban vannak holokauszttagadók, akiknek gondolatvilágát semmilyen módon nem lehet megváltoztatni, de kérdem én: a Gusztosokat, a Hegyi Gyulákat, a Havas Szófiákat vagy akár a Zoltaikat meg lehet? Mit is jelent valójában az a rövidítés, hogy Mazsihisz? Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Egyáltalán mi az, hogy magyarországi zsidók? Először, azt hiszem, ezt kellene tisztázni. Kik kérték fel őket, hogy így nevezzék meg magukat? Elvégre ha valaki zsidó és Magyarországon él, itt született, magyarnak vallja magát, akkor az egy magyar zsidó, habár én ezt sem tudom elfogadni jó részüktől, mert akkor nem kellene "titokzsidóként" viselkedniük. Akkor be kellene vallaniuk a kisebbséghez való tartozásukat. Ezt a javaslatot azonban épp a Mazsihisz vezetésével vetették el eddig mindannyiszor. A legutóbbi népszámláláskor tizenkétezren vallották magukat zsidónak. Ez a szám vagy valós, vagy nem. Ilyenkor az "indokzsidók" megszólalnak, zsidóságukat nem vállalva tiltakoznak a médiában, avval a süket mesével: honnan lehet tudni valakiről, hogy zsidó? A Mazsihisznek körülbelül kétezren fizetnek hitközségi adót, és ma a túlélők száma már csak körülbelül nyolcezer fő. De ha - mint ahogy Mészáros Tamás írja - a nácik köztünk vannak, akik természetesen holokauszttagadók, akkor a kommunizmus rémtetteit tagadók, 1956 forradalmi minősítését tagadók, az egyéb népirtásokat elhallgatók is köztünk vannak - így a törvényt mindnyájukkal szemben kell megalkotni. A parlamentben persze ott ülnek azok, akik elbagatellizálják Recsk, Kistarcsa, Hortobágy vagy a gulág tényét, és lekicsinylik e táborok megszenvedőinek fájdalmát - pedig azok egész életére ugyanúgy rányomta a bélyegét a sok-sok kín. Persze nem szabad elhallgatni, hogy e táborokban szenvedők között magyar zsidók is voltak, azonban a bolsevik hatalom nyilvánosan ezt nem szereti emlegetni. A doni hadsereg áldozatait annyira gyűlölik a szoclib megmondók, hogy inkább a velük együtt elpusztult magyar zsidó munkaszolgálatosokról sem beszélnek. Többek között az én anyai nagyapámról sem.

Hozzátok szólok!
Gusztos, Havas Szófia meg a többiek, mondom nektek: ideje lenne befogni a szátokat, vagy az igazat mondani - ami nektek az eddigi tevékenységetek ismeretében nehezen menne. Igen, volt magyar zsidók Dunába lövése is, de nem több tízezer, mint ahogy propagandacélra felhasználjátok a valótlan számokat. Mivel a magyar állampolgárok regisztrálva voltak '45 előtt is, szeretném megtudni végre már - megjegyzem, a Mazsihisznak ez is a feladata lenne -, hogy név szerint kiket lőttek a Dunába. Szeretném azt is végre megtudni, hogy a budapesti gettóban név szerint kik haltak meg, kik váltak az őrület ottani áldozataivá. Mint ahogy szeretném megtudni azt is, hogy 1956-ban kik voltak a magyar zsidó áldozatok, akiket megöltek, vagy a forradalom leverését követő megtorlásokban felakasztottak. Mert a forradalom oldalán harcoltak magyar zsidók is! De erről ti, szocliberálisok végképp hallgattok. És ezt rajtam kívül senki nem meri megkérdezni tőletek, mert azonnal arra hivatkoztok, hogy valószínűleg antiszemita felindulásból kíváncsiskodnak. De szeretnék feltenni egy nagyon fontos kérdést: egy "holokauszttagadó" országba miért jönnek izraeli turisták, miért építenek izraeliek (persze mások is) lakóparkokat, ha itt nácik élnek közöttünk? Az izraeli és a más országból érkező zsidó származású befektetők miért teszik pénzüket egy olyan ország gazdaságába, ahol tagadják a holokausztot?

Feltehetem azt a kérdést is, hogy az ÁVH rémtetteire és azok eltussolására miért nem akartok törvényt alkotni? De mindjárt meg is válaszolom: azért, mert az ávós gyerekek pártja saját szüleikkel szemben az igazságot mind a mai napig nem akarja feltárni. Szégyen és gyalázat, hogy játékaitokhoz megpróbáltok egy egész országot manipulálni, ti, akik megtagadjátok a kommunizmus bűneit, bagatellizáljátok a kitelepítéseket, eltüntetitek a tartótisztek listáit, meghamisítjátok a magyar történelmet. És ti, Wittner Mária, Pákh Tibor és mások, ti mit szóltok ehhez? Hogyan viselitek ezt el? Köpni tudnék helyettetek is. Tényleg, mi lenne Havas Szófiával, ha '56 forradalmának tagadása miatt leülné azt az időt, amit ti börtönben töltöttetek?

Ha tetszik az érintetteknek, ha nem, vissza lesz állítva a választások után a magyar nemzet becsülete. Ki kell hogy derüljön, ki mit és miért tett, mit akart leplezni az újkori történelmi játékkal. És nem fogjuk megkérdezni, tetszik-e nektek, Gusztos és társai, vagy sem. Felelni kell minden vétkesnek a Számonkérő Nagytábor előtt - a kiárusított országért, a kirabolt nemzetért, és természetesen nem engedhetjük meg, hogy távozzanak a hatalmas vagyonokkal, a pénzzel, amelyet bűn teremtett, és amely bűn elkendőzésére eszközként most a holokauszttagadást használják fel.
Ti, akikhez szóltam, jegyezzétek meg jól: a "lopott holmi visszajár"!

Vámos György, az Echo Tv műsorvezetője

Hóhér, Vigyázz!!!


http://www.youtube.com/watch?v=_5Y0Wn1d8vE

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kisantant kísértete járja b
  2009-04-30 21:17:54, csütörtök
 
 
Ágoston András: A kisantant kísértete járja be az Európai Uniót

Gasparovic szlovák köztársasági elnököt nyugtalanítja, hogy Európában növekszik szélsőséges megnyilvánulások száma, s ezért felszólítja az Európai Unió tagállamait, hogy tegyenek közös törvényes intézkedéseket a jelenség megfékezésére.

Ez mai hír bizony nem váratlan fordulat. Legfeljebb azokat vághatja mellbe, akik úgy gondolják, hogy az utódállamokban tart az idill, illetve érvényes a rendszerváltás után kialakult konszenzus Magyarország és az utódállamok között. Ennek a több mint tizenöt éve érvényes képletnek az elemei a következők:

- megyünk mindannyian Európába;
- konfliktusainkkal nem gördítünk akadályokat a közös törekvéseink elé;
- a magyar kisebbségek autonómiatörekvéseit, immár európaiakként mellőzzük;
- az utódállamok tolerálják a kisebbségi egypártok létét, sőt, mintegy ütközőzónaként használva őket lehetővé tesszük számukra a "kormányzati felelősségvállalást", s ezzel együtt hozzájuttatjuk őket a privatizációs asztalról lehulló morzsákhoz, esetenként kisebb zsíros falatokhoz is;
- ennek megfelelően az anyaország és a kisebbségek "kapcsolattartásába" belefér a helyi hatalmi elitek által felállított bizalmi minimum, melynek lényege, hogy a hatalomba beengedett kisebbségi egypárt mellőzi az autonómiatörekvéseket;
- a budapesti támogatásoknak kettős funkciót adunk: segítik a szóban forgó tevékenységet és erősítik a hatalomba került egypártokat;
- s végül, Magyarország megelégszik az autonómiakövetelések támogatásával, s nem törekszik azok képviseletére.

A fenti elemekre épülő politikai idill több mint tizenöt évig tartott. Egészen addig, amíg Magyarország és Románia meg Szlovákia be nem került az Európai Unióba. Ekkor gyökeres változások kezdődtek. Korszakváltásra került sor. Ennek elemei is kitapinthatók:

- a "kormányzati felelősségvállalásra" a helyi többségi eliteknek nincs többé szüksége;
- az egypártokat kizárják a hatalomból, s a bizalmi minimum tartalma kibővül: a magyar pártoknak az autonómiakövetelések mellőzésén túlmenően vállalniuk kell a politikai másodhegedűs szerepét;
- az egypártok ütközőzóna szerepe megszűnik, s különböző eszközökkel megkezdődik a kisebbségi közösségek politikai szubjektivitásának felőrlése, s a szerzett jogaik megnyirbálása;
- az utódállamokban megkezdődik a magyar szavazóbázis átigazolása, s a közigazgatásban kilátástalan helyzetbe került kisebbségi középvezetők rámenős átigazolása;
- a nemzetközi politikai színtéren visszatér a kisantant szellemiség a politikába, s a magyar-magyar összefogás megakadályozása céljából a magatehetetlen magyar diplomácia ellen sorjáznak egyre súlyosabb támadások;
- végül, feltehetően az Orbán-projektum sikerének megelőzésére Szlovákia az EU politikai színterén nacionalizmus-törvény meghozatalát kezdeményezi.

Itt tartunk most. Természetesen Szerbia is beáll a sorba, és saját eredeti eszközeivel igyekszik felzárkózni az elvbarátokhoz. Eljött az ideje, hogy a Kárpát-medencében élő magyar közösségek, Magyarország és a határon túli magyarok egyaránt, összefogva fejtsenek ki demokratikus, határozott ellenállást. Addig, míg nem késő.

Úgy tűnik, hogy ezen az úton, Orbán Viktort követve, a magyar diplomácia is megtette az első lépést. Balázs Péter külügyminiszter azt mondja, ki kell mondani az igazat. Ez az, erre várunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 541 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.