Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/61 oldal   Bejegyzések száma: 606 
Az EU egy kalap szar. Kiábránd
  2008-04-30 23:52:39, szerda
 
  Az EU egy kalap szar. Kiábrándultam ebből az egészből.

kedd, 2008. április 29.

Az Európai Parlamentben (EP) működő titkos multinacionális irodára derült fény címmel adott ki közleményt tegnap délután Jens-Peter Bonde európai parlamenti képviselő hivatala. A jelentés szerint több vezető multinacionális vállalat lobbiirodát működtetett az Európai Parlamentben, a parlament telefonszámával és címével. A titkos lobbista tevékenység irányításában EP-tagok vettek részt. Frakcióvezetőjük semmit nem tudott tevékenységükről.

A parlamenti tagokat személyesen választották ki, hogy üzleti érdekeket szolgáljanak Alejo Vidal-Quadras Roca spanyol képviselő irányításával. A listán megadott egyetlen magyar képviselő a szocialista Herczog Edit, az MSZP országos választmányának tagja. Több cég vett részt a rejtett iroda tevékenységében, egyebek között a Gaz de France, az Unilever, a Telefónica, a BAT, a Thalys, az Ericsson és a Microsoft.

A ,,vállalkozást" az Európai Parlament volt elnöke, Pat Cox hozta létre. Cox jelenleg üzleti tanácsadó, és aktívan kampányol azért, hogy az írek igennel voksoljanak a június 12-i népszavazáson a lisszaboni szerződésnek nevezett uniós alkotmányra.

A botrányt az elnökök konferenciáján robbantották ki Strasbourgban, ahol e héten ülésezett az EP. Monica Frassoni, a zöldek frakcióvezetője tájékoztatta kollégáit, akik úgy döntöttek, hogy a kvesztorok kollégiumát kérjék fel a lobbitevékenység megszüntetésére.

Lovas István (Brüsszel)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idegengyűlölet tetőfoka
  2008-04-30 23:29:04, szerda
 
  Dél-Afrikát idéző fajgyűlölet az Ígéret Földjén

A rabbik kisöpörnék az arabokat Izrael nagyobb városaiból

Kitekintő - Páll Zoltán
2008. április 29., kedd





Befolyásos izraeli rabbik az arabok foglalkoztatásának a betiltására, illetve a kevert negyedekből való kiűzésükre szólítottak fel. A Haifai Egyetem legújabb kutatásai szerint 2008-ra a rasszizmus a zsidó államban soha nem látott méreteket öltött.

A zsidó vallási vezetők vasárnap, Ramla városában megrendezett “Izrael és a népek" konferenciáján a meghívottak a zsidóság és a többi nép kapcsolatáról osztották meg véleményüket. Az egyik legbefolyásosabb vallásos cionista rabbi, Zalman Melamed szerint azonnal be kellene tiltani arab alkalmazottak foglalkoztatását Izraelben, mivel az egyet jelent a terrorizmus támogatásával. Ugyanakkor szükségesnek tartja az állampolgárság kiterjesztését a világ zsidóságának egészére, hogy az Ígéret Földjét “Izrael fiai lakják be, amint azt az Úr atyánknak, Ábrahámnak megígérte."

Kattintson és nézegessen békésebb képeket Izraelből és Palesztínából!

A konferencia egy másik résztvevője, a közel-keleti országban szintén befolyásos Dov Le'or rabbinak az a véleménye, hogy Izrael nagy hibát követett el akkor, amikor az 1967-es háború után nem űzte el a nagyobb városok - mint Haifa, Jaffa, Akka, Lod és Ramla arab lakosságát. Ő arra szólított fel, hogy ezeken a településeken űzzék el a palesztinokat a kevert negyedekből, megteremtve ezzel teljes szegregációjukat.

A vallási vezetők közül volt olyan, aki még ennél is tovább ment. Sámuel Élijáhú szerint a zsidóknak verni kéne az arabokat, “minél nagyobb fájdalmat okozni nekik, mígnem a földre borulva könyörögnek az irgalomért."

A konferencia szervezőit és résztvevőit emberjogi szervezetek feljelentették az izraeli legfelsőbb bíróságnál. Beadványukra válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Az idegengyűlölet tetőfoka

A Haifa Egyetem szociológiai intézetének kutatója, Számi Szammúha tanulmányaiban riasztó adatokat hozott nyilvánosságra az Izraelben tomboló rasszizmusról. A zsidók 65%-a elutasítja az arabokkal való együttélést. Ezzel szemben az 1948-as határokon belül élő palesztinok 67% nem talál kivetnivalót abban, hogy kevert kevert negyedekben éljen. A zsidók 65% potenciális veszélyt lát az arabokban az államra nézve, mivel azok meg akarják változtatni Izrael zsidó jellegét és inkább a demokratikus karakter kialakítását támogatnák.

Egy másik intézmény, a Társaság az Állampolgári Jogokért Izraelben adatai szerint idén 100%-kal nőtt az idegengyűlölet az izraeliek körében. A számkivetettség azonban nem csupán az arabokat sújtja. Az oroszországi és az etióp zsidókat ugyanúgy másodrendű állampolgároknak tekintik.

Az arabokat és más, kisebbségi zsidó csoportokat sújtó rasszizmus már évek óta az izraeli társadalmi vita egyik központi kérdése. A megszállt területeken például vannak olyan útszakaszaok, ahová arab származásúak nem hajthatnak fel autójukkal. Az arabok életkörülménye általában sokkal rosszabb, mint a zsidóké, még az állampolgársággal rendelkezők is megkülönböztetéssel néznek szembe a hivatalos szervek részéről.

Az idegengyűlölet már hosszú évtizedek óta központi kérdése a zsidó államban folyó társadalmi vitának. Sulamit Aloni volt oktatási miniszter az egyik fő zászlóvivője annak a törekvésnek, hogy Izrael mondjon le zsidó jellegéről, és garantáljon egyenlő jogokat és lehetőségeket a területén élőknek. A politikusasszony gyakran hangoztatott véleménye az, hogy “amíg Izrael zsidó államként határozza meg magát, addig nem lehet demokratikus."


http://www.kitekinto.hu/iszlam/2008/04/29/del-afrikat_idez_fajgylolet_az_igeret_f oldjen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány megköszönte Medgyess
  2008-04-30 23:22:23, szerda
 
  Gyurcsány megköszönte Medgyessy munkáját

[origo]MTI2008. 04. 30., 20:36Utolsó módosítás: 2008. 04. 30., 22:06


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök május 31-i hatállyal kezdeményezi Medgyessy Péter utazó nagyköveti megbízásának visszavonását - tudatta közleményben a kormányszóvivői iroda.
Ajánlat

* Medgyessy: Gyurcsánynak le kéne mondania

Gyurcsány Ferenc hivatalában fogadta Medgyessy Péter utazó nagykövetet. A miniszterelnök - megköszönve elődjének Magyarország nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért végzett eddigi tevékenységét - május 31-i hatállyal kezdeményezi Medgyessy Péter utazó nagyköveti megbízásának visszavonását.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a távirati iroda a megbízatás visszavonásának okával kapcsolatos érdeklődésére nem kommentálta a közleményt.

A kormány 2004. október 6-án döntött Medgyessy Péter utazó nagyköveti kinevezéséről; akkori bejelentés szerint feladata az lett, hogy a gazdasági élet nemzetközi szereplőivel, valamint tudományos és szakmai szervezetekkel tartsa a kapcsolatot.

Megbízása visszavonásának kiváltó oka nem ismert, az viszont tény, hogy Medgyessy Péter az elmúlt időszakban több alkalommal is nyilvánosan kritizálta a kormány működését és Gyurcsány Ferenc személyét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyenesei miniszterjelölt regná
  2008-04-30 23:03:41, szerda
 
  Gyenesei miniszterjelölt regnálása alatt történt csalás után nyomoznak - Több 10 millió forintos kár


2008. április 30.
közélet, kultúra, környezet, gazdaság, haszonTöbb 10 millió forintos kárt okozott a gyanú szerint egy Somogy megyei önkormányzati cég Gyenesei István, jelenlegi önkormányzati miniszterjelölt elnöksége idején. A papíron független képviselő 2006 őszéig állt a testület élén. A céget a mostani vezetés jelentette fel. Az ügyben nyomozás indult, várhatóan a papíron független képviselőt is beidézi az ügyészség.


A Somogy megyei önkormányzat tulajdonában lévő cégek gazdálkodását 2003 és 2007 között vizsgálták a szakértők. A Somogyi Média Kft.-nél több súlyos szabálytalanságot is találtak. A gyanú szerint a kétes ügyletekkel több tízmilliós kárt okoztak az önkormányzatnak.

Miután közpénzekről van szó és egy önkormányzati tulajdonú cégről, nem volt más lehetőség, kötelességem volt hivatalból további vizsgálatra az igazságszolgáltatás megfelelő szerveinek ezt az anyagot továbbítani - mondta el Gelencsér Attila, a Somogy megyei Önkormányzat fideszes elnöke.

A cég vezetése állítólag olyan szerződéseket is aláírt, melyekhez nem volt felhatalmazása, a kft. több dolgozójánál pedig összeférhetetlenséget állapítottak meg. Az önkormányzat elnöke rendőrségi illetve ügyészségi feljelentést tett az előző ciklusban történt törvénytelen ügyletek miatt.

A Kaposvári Városi Ügyészség számvitel rendjének megsértése miatt nyomozást rendelt el melynek lefolytatásával a Vám és Pénzügyőrség Somogy megyei kirendeltségét bízta meg - nyilatkozta Dr. Egerváriné Dr. Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Gyenesei: Jó gazda gondosságával jártam el

A tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat elnöke az érintett időszakban az a Gyenesei István volt, aki most az önkormányzati miniszteri bársonyszék várományosa. A papíron független képviselő nem nyilatkozott, mindössze egy e-mailt küldött a Hír Televízió szerkesztőségébe. Ebben azt írja: nem érzi magát felelősnek a cégnél feltárt hiányosságokban, szerinte minden esetben a jó gazda gondosságával járt el. Az ügyészségi vizsgálattal kapcsolatban várhatóan Gyeneseit is meghallgatják majd.
(hírtv)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öld a magyart román!
  2008-04-30 22:59:05, szerda
 
  Öld a magyart román!

A Háárec című héber lap a székelyföldi autonómiatörekvésekről szóló beszámolót közölt, amelyre az izraeli olvasók közül néhányan magyarellenes tartalmú levelet írtak az újság szerkesztőségébe. Az egyik magyargyűlölő judeonácinak a villámpostai levélcímét is tudjuk.

A Háárec című izraeli héber nyelvű napilap nemrégiben az angol sajtóból átvett részletes, magyar nyelvű transzparenssel is illusztrált beszámolót közölt a Koszovó függetlenségét ünneplő sepsiszentgyörgyi magyarok autonómiatüntetéséről.

A Háárec szerkesztőségébe címzett olvasói levelek közül szó szerinti fordításban közlünk kettőt, amelyből megtudhatjuk, hogy mennyire kedvelnek bennünket az izraeliek. A Ráánáná városban (Tel-Aviv mellett) élő Hájjim Zeévi egymás kölcsönös öldöklésére buzdítja a magyarokat és a románokat.

"Erdély esete valóban hasonlít a koszovói helyzethez. Az ott élő két nép nemzedékek óta gyűlöli egymást. A Ceausescu-rendszer utolsó esztendeiben etnikai tisztogatást, egyszerűbben szólva, népirtást követtek el a magyarok soraiban.
Mindenesetre, a világ urai által meghúzott politikai határok nem tükrözik az etnikai határokat.
U.i.: A második világháború alatt a magyarok és a románok a német nácikkal karöltve gyilkolták a zsidókat. A magam részéről ezért sok sikert kívánok mindkét félnek a gyilkolászás terén..." Hájjim (haimzeevi@yahoo.com)

"A románok bezzeg nem olyan balekok, mint az izraeliek. A románok fogják az összes magyart és habozás nélkül átszórják őket a határon." Roni (Haifa)

Hering József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horn Gyulának igaza lett
  2008-04-30 22:57:19, szerda
 
  Horn Gyulának igaza lett

Index | 2008. április 30., szerda 10:12

Horn Gyula aranyköpésével búcsúztatjuk a koalíciót elhagyó SZDSZ-t.

A 2006-os országgyűlési választás előtt három nappal egy angyalföldi lakossági fórumon Horn Gyula így szólt Szanyi Tiborhoz: A szocialista párt az egyetlen az országban, aminek nincs szövetségese.

Szanyi köpni-nyelni nem tudott, majd mentsvárként eszébe jut egy kurtán megfogalmazott kérdés: Hogy mondtuk ezt?

Horn Gyula kicsit bővebben is kifejtette, mire gondolt, de Szanyinak ezután sem lett világos. Magához ragadta a mikrofont, belesóhajtott egy mélyet, miközben nem jött ki hang a torkán, bármennyire is szerette volna.

Horn erre rátromfolt: Egyedül vagyunk, Tibor! Egyedül! Te meg én. Meg a nézők.

A nézők közben úgy nevettek, mintha Szanyi-Horn lenne a Markos-Nádas.

A szerdai a koalíció utolsó napja. Lám, Horn Gyula már akkor megmondta, hogy az MSZP egyedül van. Mától kezdve tényleg.

Videó: index.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távlattalanság
  2008-04-30 22:54:31, szerda
 
  Távlattalanság

Szerető Szabolcs | 2008. április 30.

Tizenhét éve foglalkozom újságírással, a kezdetektől a belpolitika a fő területem. Pártok, kormány, parlament. Álmomból felébredve is el tudtam volna mondani az aktuális kormánynévsort, beleértve minimum a politikai államtitkárokat is. Ennek most vége. Ha egyáltalán, csak óriási erőfeszítéssel lennék képes felsorolni a hétfőn meghirdetett harmadik Gyurcsány-kormány tagjait. Fura hivatalnevek, érdektelen figurák; mire megjegyezném, az is lehet, már változott a felállás.
Empátiával olvasom a politikai elemzők dolgozatait arról, hogy miért pont úgy alakította át kisebbségbe szorult kormányát a miniszterelnök, ahogy, és ki erősödött, ki gyengült ezzel. De bárhogy is erőlködöm, egyszerűen nem érdekel, mi áll például Lamperth Mónika bukása mögött, s annak latolgatása sem izgat, hogy most akkor a kabinet szakértői vagy éppen ellenkezőleg, a politikai karaktere erősödött-e. Szörnyű leírni, de még Baja Ferenc és a ma lemondott Ujhelyi István államtitkár pozíciójának módosulása sem hoz lázba a nagy szocialista hatalmi erőtérben.
Nem az váltja ki belőlem ezt a szokatlan reakciót, hogy a patronázs, a kliensrendszer építgetése az ördögtől való lenne. Dehogy. Antall Józseftől kezdve mindegyik szabadon választott miniszterelnök személyes vagy szűkebb csoportérdekekre tekintettel sakkozott a figurákkal, minden kormányátalakítás hatalmi játszma is. Csakhogy ezúttal semmi nincs, ami ezen túlmutatna. Nincs távlat, nincs vízió, nincs hit, nincs ország iránt érzett felelősség - a retorika fel-feltörő pátosza, az újabb tervek és programok ezeket már nem pótolhatják -, csak a hatalmi mandátum meghosszabbításának szándéka bármilyen eszközökkel, bármilyen áron. Amikor a kormányzást magasztos célok kitűzése, nagyívű tervek kidolgozása és végrehajtása helyett kizárólag a csupasz túlélési ösztön mozgatja, vitatható megállapításai ellenére is megértem az ilyen kifakadásokat.
Tényleg, ki hiszi el, hogy mondjuk Szűcs Erika a jobb kormányzás záloga? Hogy Szabó Pállal a haza fényre derül? Fodor Gábor minisztersége legalább egy modern zöldpolitika elvi lehetőségével kecsegtetett, Szabó Imrétől a középszerű ügyintézés a legtöbb, ami elvárható (manapság ez sem kevés, Gráf József ezzel tarol). Nem érdekelnek a megerősödött Bajnai Gordon ambíciói vagy Gyurcsány Ferenc tervei vele, az már annál inkább, hogyan hasznosulnak az ország javára az uniós források. Minden jel szerint ennek a pénznek az elosztása is csak a hatalmi játszma eszköze. Ebből azonban nem lesz felzárkózás, nem lesz új reformkor. Molnár Lajos és Horváth Ágnes után nem volt nehéz elfogadhatóbb minisztert találni - ezen felül Székely Tamás legfőbb erénye, hogy nem Kökény Mihály -, most a konszolidáció ígérete is előrelépés ezen a "reform" sújtotta területen. Igen ám, de hosszabb távon az egészségügyön valóban csak egy nagyszabású, átgondolt cselekvési terv segíthet, ilyen pedig nem várható egy kisebbségi kormány politikailag súlytalan miniszterétől, akinek először a parlamentben kétszer is megszavazott egészségbiztosítási rendszer hulláját kell valahogy eltakarítania.
A magyar élet akármelyik szeletére nézünk, nagy horderejű ügyekben kellene dönteni, valamerre elindulni. Felkészülni a nemzetközi környezet esetleges kellemetlen változásaira. Tragikus a foglalkoztatási helyzet, lebénult a gazdaság, recseg-ropog a nyugdíjrendszer, százezreket érint a gyermekszegénység. Eközben most egy ideig a fél kormányzati apparátus megint a hatáskörét keresi, a személyzet meg a névtáblákat cseréli. Ha az úgynevezett SZDSZ úgy akarja, sokáig elvergődhet a kisebbségi kormány. De megy-e ezáltal előrébb az ország? Hatalmi játszmák, tűzoltás, harc a gój motorosokkal.

Ez szánalmas lesz, Klára!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tanácsos jól megjegyezni!!!
  2008-04-30 22:52:34, szerda
 
  tanácsos jól megjegyezni!!!


Navracsics Tibor úgy gondolja és bízik is abban, hogy pártjának az SZDSZ-szel sikerül korrekt munkakapcsolatot kialakítani. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője az MTV Este című műsorában kedd este kijelentette, ehhez az SZDSZ-nek el kell döntenie, hogy mit akar.

Tanácsos megjegyezni a fenti kijelentést mely egészen nyíltan közli a narancsos haddal hogy igazunk volt azoknak, akik pár hónapja fidesz-szadesz koalíciót emlegettünk amit természetesen mindenki "lehetetlen nonsensenek" ítélt akkor meg. A "korrekt" navracsicsos kapcsolat a bevezetése a választási együttműködésnek. Összejön hát ami összetartozik és a szadesz keblére öleli ifjú gárdáját ismételten és visszafogadja a cionista atyai házba. Valamelyik nap azt kérdeztem mire megy ki a szadeszes kiugrási nagycirkusz. A válasz nyilvánvalóan a fenti értesítésben keresendő illetve található.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hányinger a köbön
  2008-04-30 22:51:00, szerda
 
  Az izraeli jobboldal emblematikus figurája, Benjamin Netanjahu díszvendég lesz a Fidesz jövő hétvégi kongresszusán - írja e heti számában a Heti Válasz. A Fidesz és Netanjahu Likud pártjának közeledését évek óta gyanakodva figyelő magyar radikális jobboldal őrjöng.

Igen tiszteletlen firkász, nem csak a "radikális jobboldal" de minden még épelméjű magyar embert azonnali gutaütést kap a rasszista cionista vendégnek még gondolatától is.
Orbánék véglegesen elvesztették maradék józan eszüket is és tudatosan ássák sírunkat amiért jól megfizeti őket a "természetes ideológiai partner" cionista bűnbanda. Ha ezt a látogatást hozzátesszük a szadeszes összepaktáláshoz, már nem lehet kétségünk afelől, hogy hova fogunk kilyukadni 2010-ben. Izraeliek által nyiltan uralt bábkormányra számíthatunk teljes bizonyossággal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A munka becsület-e
  2008-04-30 22:49:44, szerda
 
  A munka becsület-e
2008-04-30 06:37:04

Először akkor hökkent meg az ember, amikor - még valamikor a múlt század nyolcvanas éveiben - a Politikai Bizottság egyik tagja, KB-titkár (később államelnök, bár akkor még nem úgy nevezték), leginkább persze csak "elvtárs", azt találta mondani, hogy vissza kell adni a munka becsületét. Vissza? Hova, kinek? Elvették? Ki vette el, s mit csinált vele? De hiszen "becsület és dicsőség dolga" vagy mifene!
Vissza kell adni. A becsületét.

Egyébként akkoriban sokan kezdték ezt sejteni. Hogy valami nagy baj van a munka becsületével. Meg ugyanakkor a látszatával. Dolgos munka folyt ebben az országban, mégis minden lefele ment. Elsősorban az, ami a munkával volt összefüggésben. Munkakedv, munkaeredmények, munkasikerek, munkamorál... ilyenek. Egy ország építette a szocializmust, de az nemhogy nem akart épülni, de egyenesen kimondva még az is omlófélben volt, ami addig úgy-ahogy állni látszott (s nem csak az idő - állni látszék, s a szekér sem haladt). Mindenkinek volt munkája, csak dolga nem. Egy dologtalan (rosszul dolgozó) ország szaladt a vesztébe. Illetve ez így nem pontos. Vezették a vesztébe!

Ismerős helyzet. Több mint két évtized s egy rendszerváltás (vállrántás) után most ott vagyunk - álljunk meg egy futó pillanatra a munka "ünnepe" előtt! -, hogy egy újság (komoly) hasábjain nehéz komoly hangon szólni a munkáról. Mert minden komolytalanná vált, ami vele kapcsolatos. Komolytalanok az eredményeink, komolytalanok a kilátásaink, komolytalanok a vezetőink, komolytalan minden - csak a helyzetünk komoly. Sőt komor.
Egy országos színjáték akaratlan nézőközönsége vagyunk, tehetségtelen bohócok csetlenek-botlanak a porondon, akiknek legfőbb mutatványa az, hogy mekkorát tudnak hazudni. Aki a legnagyobbat, az helyet cserélhet a miniszterelnökkel, de mégsem, hiszen a miniszterelnöknél nagyobbat hazudni (ma még - de ki sejti, mit hoz a holnap) senki sem tud. Három minisztere helyére hetet cserél be, most büszke párt igazán a szabad demokrata, lám, egyetlen embere kettőt ér, osztódással szaporodik (meg a barázda, a homlokunkon). A miniszterelnök munkáról nemigen beszél, tudja-e, mi az, valami olyasmi, mint a feszített tükrű medence (jaj, medencéről ne!), helyette részvényt ígér (őszinte részvényem!), résztulajdont minden magyarnak; ha jól forog, dolgozni már nem is kell neki. Ez a szociális pimaszgazdaság. De azért (tudjuk) most is lesz majd virsli és sör, sátor és ünnepi beszéd, hiszen ez egy szocialista ünnep.

Csak aki munkás, az süti le a szemét.
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/61 oldal   Bejegyzések száma: 606 
2008.03 2008. április 2008.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 606 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.