Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/49 oldal   Bejegyzések száma: 488 
Ráküldené az alkotmányvédelmet a populistákra a német alkanc
  2016-01-31 21:46:47, vasárnap
 
 



A Mutti körül semmi nem stimmel...a férje a CIA-nak dolgozott, annak egy alintézményében évekig. Kicsit érdekes ugye?
-Der dubiose Rücktritt von Merkels Mann für die NSA
-Stasi-Vergangenheit: Merkel alias IM ERIKA?

Már csak azt lenne jó megtudni mit ír az idevonatkozó német törvény. Mert azt azért nehéz elhinni hogy Németországban az országhatár védelméhez fegyvert használni tilos. Sőt, nyilván ellenkezőleg, az ország határait akár fegyveres erő alkalmazásával is meg kell védeni.

Az nem kifogás hogy ezek menekültek. Ha azok akkor álljanak meg a belépőponton és kérjenek menedékjogot. A határ engedély nélküli átlépésével törvénytelen behatolóvá válnak.
Egyre többen szavaznának az AfD-re, de semmi gond, majd a demokrácia megvédése érdekében betiltják a szavazásokat, és bevezetik Mutti örökös uralmát.
Én Orbán helyében megüzenném a németeknek, hogy tartsanak nemzeti konzultációt Németországban a bevándorlásról. A know-how-ért fizethetnek nekünk


ott talán értelme is lenne, azért nem tartják.


***********


Ráküldené az alkotmányvédelmet a populistákra a német alkancellár, mert azok a migránsok közé akarnak lövetni

Czinkóczi Sándor
Külföld
ma 9:57

Sigmar Gabriel a szociáldemokrata alkancellár vasárnapi interjújában felháborodottan reagált az Alternatíva Németországért (AfD) nevű, jobboldali populista párt legutóbbi menekültellenes nyilatkozatára.

Az AfD elnöke, Frauke Petry ugyanis azt követelte, hogy a rendőrség akár éles lőszert is használhasson annak érdekében, hogy megállítsák a regisztráció nélkül érkező migránsokat a határon.

A nyilatkozat miatt Gabriel azt akarja, hogy a pártot zárják ki a közszolgálati adók műsoraiból.

Szerinte az AfD-nek nem a köztévében kellene szerepelnie, hanem az Alkotmányvédelmi Hivatal jelentéseiben.

Elmondta, hogy korábban világos szabály volt arra, hogy azok a pártok, amelyek az ország szabad és demokratikus berendezkedése ellen fordulnak, nem terjeszthetik a propagandájukat a közszolgálati médiában.

Ennek ellenére az AfD népszerűsége egyre csak növekszik Németországban. Az Emnid vasárnapi felmérése szerint 12 százalékon állnak, amivel ők a harmadik legnépszerűbb párt az országban.

Merkel pártszövetsége, a CDU/CSU tovább vesztett népszerűségéből, most 34 százalékon állnak. Simar Gabriel pártjára, a szociáldemokratákra pedig 24 százalék szavazna. (via FAZ)


http://444.hu/2016/01/31/rakuldene-az-alkotmanyvedelmet-a-populistakra-a-nemet-al kancellar-mert-azok-a-migransok-koze-akarnak-lovetni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz belengette a csodafegyvert: rezsicsökkentés
  2016-01-31 21:18:24, vasárnap
 
  NA DE FIJÚK? EKKORA A BAJ?


" A magyar családokat minden eszközzel megvédjük." - Akkor is ha nem akarják, ezt a fidesznyik védelmet, mert a manyup-pénz eltűnése óta tudjuk, mi ez a bizonyos "megvédjük" !

2014 közepétől mostanáig 110-ről 30 USD/barellre csökkent az olaj ára, ami a nemzetközi energia-árakat alapvetően meghatározza. Nyilván - éppen az adó-tartalom és a szolgáltatási költségek miatt ilyen arányú díjcsökkenés nem lett volna elvárható, de az biztos, hogy pártunk és kormányunk - miután átvették (államosították) a közmű-szolgáltatást, tisztességes nyereségre tudtak szert tenni. A 30 USD-s ár nagy valószínűség szerint nem tartható, s vissza fog menni 50 - 60 köré, de akkor is itt lett volna a lehetőség eddig is egy akár 10 %-os árcsökkentésre. Belengetik a további rezsicsökkentést, amit majd akkor fognak bedobni, mikor - a két "kilóra megveendő" ellenzéki szavazó segítségével - elfogadják az egyszemélyi teljhatalmat biztosító terrorhelyzetről szóló törvényt, s ezzel egy időben kitörlik Lajos bácsi és Erzsike néni szemét a havi 350 Ft.-os gázszámla-csökkentéssel.
Persze arról továbbra sincs szó, hogy ki zsebében lapulnak a bróker-százmilliárdok!

Két számjegyű is lehet! Hoppá! 11 forint? Két számjegyű.

********************


A Fidesz belengette a csodafegyvert: rezsicsökkentés


ma, 14:25

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár kétszámjegyű is lehet - mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus elmondta: a három éve kezdett rezsicsökkentést az árszabályozás után immár piaci eszközökkel kell folytatni, erre a maga részéről lát is lehetőséget. Mint mondta, egyelőre nem akar százalékokról beszélni, de akár kétszámjegyű is lehet a rezsicsökkentés.

Az áram esetében Paks II. a meghatározó - fűzte hozzá.

Az adatvédelmi biztos napokban kiadott állásfoglalásával kapcsolatban - mely szerint az alaptörvény módosítása közügy, tervezett módosítása nyilvános, az információs alapjogokat pedig terrorveszélyhelyzetben sem lehet rendelettel szabályozni - újságírói felvetésre Németh Szilárd azt mondta: fontos, hogy az adatvédelmi biztos teszi a dolgát, de az is, hogy a kormánypárt tegye a magáét.

"Látjuk a terrorveszély növekedését. (...) A magyar családokat minden eszközzel megvédjük. (...) Cselekedni kell. (...) A megelőzést fontosabbnak tartjuk, mint az utólagos siránkozást" - hangoztatta a kormánypárti politikus.





http://propeller.hu/itthon/3188714-fidesz-belengette-csodafegyvert-rezsicsokkente s?utm_source=mm-2016-01-31&utm_medium=email&utm_campaign=A%20Fidesz%20bel engette%20a%20csodafegyvert%3A%20rezsics%C3%B6kkent%C3%A9s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÍTÉLET - igAZSÁGSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL
  2016-01-31 21:10:11, vasárnap
 
  2016. január 30., szombat

ÍTÉLET - IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL


A vörösiszap-katasztrófa ügyében megszületett ítélet sok embernél kiverte a biztosítékot.
Miután a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. ajkai tározójából kiömlött zagy elöntött három települést és tíz ember halálát okozta, az emberek felelőst kerestek, de a jelenlegi ítélet ezt az igényüket nem elégíti ki.
A bíróság mind a tizenöt vádlottat felmentette, egyben megállapította, hogy a katasztrófa altalaj eredetű stabilitásvesztés miatt következett be, ez ellen pedig a vádlottak nemigen védekezhettek.
Lehet, hogy rossz a hasonlat, de ez valami olyasmi. mint amikor építesz egy házat az utcasorban fekvő telkedre, mely alatt ott húzódik egy barlang, melyet senki sem ismer, aztán egyszer a barlang beomlik és elnyeli a házad, meg még a szomszédaid házait is.
Te pedig ott állsz tanácstalanul, hiszen valakinek csak felelősnek illene lennie azért, hogy életed munkájának eredménye pillanatok alatt elenyészett.
Természetes emberi törekvés ez, az orvosok tudnának erről sokat mesélni, akik mindent megtettek a gyógyíthatatlan kórban elhúnyt betegért, a halál bekövetkezte után a feldúlt hozzátartozók mégis rajtuk akarnak bosszút állni a sors igazságtalanságaiért.
Keresik az okot, mely csakis emberi mulasztásban lelhető fel megnyugtató módon.
Utána jöhet a bosszú, - szemet szemért, ugye - és helyreáll a világ rendje.

A szerencsétlenség után a társadalom jelesre vizsgázott, gyűjtést indított az áldozatoknak, az emberek ezerféle módon fejezték ki szolidarításukat az áldozatokkal.
A hatalom is tette a dolgát - kihasználva a társadalmi hangulatot iparszerű, vad lopásba kezdett.
Először is bűnözőket kreált a MAL Zrt tulajdonosaiból és vezetőiből, majd egy laza csuklómozdulattal megfosztotta őket tulajdonuktól, majd vezetőszáron sétáltatta egyiküket-másikukat, hadd lássa a nép, hogy a kormány hatékony - a végén Poci eredményt és ítéletet is hirdetett.
Bizonyította, hogy éber tekintete előtt, mellyel a múltba és jövőbe is lát, a föld mélye sem akadály - azonnal ítélkezett is, mindenféle bürtokraták, bírők és szakértők közbejötte nélkül, mondhatnánk, statáriálisan.
A nép egy része elégedetten bólogatott - gyorsaság, hatékonyság, minőség - Vezérünk a legokosabb a világon!
Persze voltak (és vannak) tisztázatlannak tűnő elemei a történetnek, de kicsire nem adunk, nem kellenek ide független szakértők, magyar embernek magyar szakértő, magyar seggbe magayar lófaxt!
Ilyankor persze mindig akadnak emberek túlfejlett fantáziával, akik azt feszegetik, hogy az ominózus gátroppanás kinek állhatott érdekében, aztán találnak is feltételezhető érintetteket a bányaipar környékén, de ezeket el lehet intézni egy kézlegyintéssel: izgága fantaszták, diliházba az ilyenekkel.

Közben azért szó esett egy esetleges kisebb robbantásról, majd felépült egy harminc méter talpszélességű, hat méter magas, tetején hat méter széles új gát, melyhez a dolomitot Simicska unokatestvéreinek nevén üzemelő bányákból szállították, a költsége állítólag félmilliárd forint volt.
A kiömlő zagy a tároló tetején felgyülemlett esővíz volt, a maradék anyagot, a voltaképpeni vörösiszapot meg csak csákánnyal lehet megbontani, merthogy az annyira folyékony, mint amennyire Orbán tisztességes.
Azt se feledjük, hogy ekkor - 2010-ben - még nagyon éhes és éppenhogycsak milliárdos volt, hiszen éppencsak megkezdődött a Nagy Harácsolás.
A lakossági adakozásból összejött pénzekkel a mai napig nem számolt el senki, abból fizették az új gátakat, meg a közösségi intézményeket, ami dícséretes, csak a nép a pénzét nem Orbán vállalkozóinak szánta, hanem a károsultaknak, közvetlenül.
Na, addig álljanak féllábon, mire azt megkapják.
Ez az egész ügykezelés úgy undorító, ahogy van, ha valami tovább rombolta a társadalom bizalmát a politikában, akkor ez volt az.
Igaz, a választónak nem a bizalom a dolga, teljességgel elegendő, ha retteg, ha félti a munkahelyét, a családját.

A tisztázatlan ügy az elsőfokú ítélet után is tisztázatlan maradt, de nem ez az első és nem az utolsó.
Ha ebben a büdös életben lesz itt még egy tisztességes kormány és egy tisztességes ügyészség, akkor bőven lesz mit kivizsgálni.
Talán a Budapest Sportcsarnok leégésének ügyénél lehet kezdeni, és lehet folytatni bátran, a leesett létrától a rendőrautóban bekövetkezett hirtelen szívhalálig, Simon Gábor pénzétől a Testnevelési Egyetem leégett sportcsarnokáig.
Hajdan Hitler hatalomrajutása után leégett a Reichstag, nagy tűz volt.
Felénk inkább apró tüzek vannak, viszont nincs egy akkora kis hangyafaxnyi Dimitrovunk se, mint amekkora a Vezérünk, és ez azért nagy baj.
De a szerződésátruházási módszer valahonnan ismerős: vagy az aláírása kerül a papírra, vagy az agyveleje, mondta a Keresztapa annak, aki nem akarta semmissé tenni hatályos szerződését, de nem is volt több vita.
Nálunk már csak azért sem, mert másnap az önkéntes jogkövető váratlanul elhalálozott.

Szégyen ez az egész, és bár a köztudatba vörösiszap-katasztrófaként épült be, ez azért mégiscsak egy narancsiszap-katasztrófa.
Egyszer - a többi tisztázatlan üggyel együtt - a végére kell majd járni.
Lesz erre társadalmi igény?
Ferenczi Krisztina egyszerre remélte és félte ezt a pillanatot.
Ő is meghalt, még élhetettvolna...
Putyin önkényuralmának ellenfeleit stronciummal küldik a halálba, nálunk a narancslé is elég mérgező.
Meglátjuk...
Ha megéljük, persze...

http://www.pupublogja.hu/2016/01/itelet-igazsagszolgaltatas-nelkul.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az első Orbán-kormány feltöltötte, a másodiknál átszakadt, a
  2016-01-31 20:55:33, vasárnap
 
  2016. 01. 31. 20:15

Az első Orbán-kormány feltöltötte, a másodiknál átszakadt, a harmadik eltussolja

A vörösiszap-perben meghozott felmentő ítélet indokolásában a Veszprémi Törvényszék bírája egy nagyon fontos szempontra hívta fel a figyelmet, amikor azt bizonygatta, hogy miért nem felelős a katasztrófáért a tizenöt vádlott. S azt kell mondanunk, hogy bizonyos szempontból igaza van.


Mint ismert, a Veszprémi Törvényszék arra az álláspontra jutott, hogy a közveszély helyzet nem a gátszakadás pillanatában 2010. október 4-én alakult ki, hanem sokkal korábban, a X-es kazetta feltöltésekor, 1998. december 23-án.

A Törvényszék szakértői csoportjának véleménye szerint a Mal Zrt. zagytározójának tervezésekor egy egész sor hibát vétettek, és az altalaj ismeretének a hiánya miatt épülhetett meg Kolontár mellett a tározó. Ha elfogadjuk, hogy pusztán csak ez áll a katasztrófa hátterében, az is felvet számos kérdést.
Igazából erre utalt a bírónő is az indokolásában - ugyanis ezeket a terveket bizony jóváhagyták, sőt "felügyelték", ellenjegyezték az érintett hatóságok.

Az Ajkai Timföld Kft. 1998. április 15-én nyújtott be kérelmet a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőséghez, amely a szakhatósági állásfoglalások bekérését, illetve hiánypótlást követően a 30010-120/1998. számú határozatában környezetvédelmi működési engedélyt adott a Kft. részére az Ajkán végzett timföldgyártási és egyéb kiegészítő technológiák folytatására.

Azaz, az államapparátus figyelmetlenségből, felkészületlenségből, vagy jól megfontolt anyagi indokból, de a magánérdek felülírta a köz érdekét.

S hogy azóta csak rosszabb lett a helyzet, erre jó példa, hogy

még a tíz halálos áldozatot követelő vörösiszap-katasztrófa óta sem hoztak létre az Orbán-kormányok olyan pénzügyi garanciális alapot, amelyből finanszírozni lehetne a kárelhárítást. Ezzel szemben a rekultivációra elköltött milliárdok (akár Kolontár, akár az Illatos út esetében) a magyar költségvetést terhelik.

A Veszprémi Törvényszék álláspontja szerint Bakondi Zoltán már csak azért sem követhetett el mulasztást, mert 1998. december 23-án nem volt a Mal Zrt. alkalmazásában, ezzel szemben az akkori miniszterelnök személye megegyezett a mostaniéval. Orbán Viktor vezette akkor is az országot, ugyanazzal a furcsa fixa-ideállal, hogy a környezetvédelem egy ballib gondolat.

Persze a Mal Zrt. nemcsak a tulajdonosainak, de az államnak is jó bevétellel produkált, így senkinek sem állt az érdekében, hogy a különböző hatóságok (értsd: Katasztrófavédelem, vízügy, környezetvédelem) kukacoskodjanak. A magánérdek védelme 2016-ra odáig jutott, hogy most már egyedül csak a lakossági tiltakozás tudja megakadályozni a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek lakóterület közelébe telepítését (lásd: Csepel, Százhalombatta).

"Az Országgyűlés számára az a pillanat jött el, amikor nekünk, akiket azért választottak meg, hogy egy új korszakot kezdjünk, bizonyítanunk kell, hogy valóban új korszakot nyitottunk. Arról az előző korszakról beszélek, amelyben mindent a magánérdek írt felül, s amely a hatalommal való visszaélés rendszerére épült. A magyar választók ezt a rendszert megdöntötték áprilisban, és alapítottak helyette egy újat. A nemzeti együttműködés rendszerében az a világ nem jöhet vissza, amikor nem tudjuk a közérdeket érvényesíteni a magánérdekkel szemben.

Most kell tehát megmutatnunk, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy mi valóban a választók akaratát képviseljük. Ez az a perc, amikor be kell bizonyítanunk, hogy Magyarország immár elég erős és elszánt ahhoz, hogy a közérdeket érvényesítse a magánérdekkel szemben, és a magyar emberek oldalán álljon a hatalmasokkal szemben".

Részlet Orbán Viktor 2010. október 11-ei napirend előtti felszólalásából, amelyben az egy héttel korábbi katasztrófát értékelte.

Elszomorító, de a helyzet azóta csak rosszabb lett.


http://alfahir.hu/az_elso_orban_kormany_feltoltotte_a_masodiknal_atszakadt_a_harm adik_eltussolja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezúttal nem működnek a pedagógus-mozgalom megosztásának mód
  2016-01-31 20:42:16, vasárnap
 
 
Ezúttal nem működnek a pedagógus-mozgalom megosztásának módszerei - Nekimennek a kormánynak, ha sunnyog

Szerző: Szabó Kata | Megjelent a 2016. január 30.-i lapszámban

Elkerülhetetlen a sztrájk, ha a kormány megint a megosztására és az időhúzásra játszik.
- Balog miniszter tárgyal, de nincs képben az iskolák mindennapjairól.
- A diákok túlterheltségével egyelőre nem foglalkozik a kormány.



Hosszú idő óta először kénytelen meghallgatni a kormány a pedagógusok, diákok és szülők panaszait - a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból indult tiltakozás tömegmozgalommá dagadt, a problémát többé képtelenség szőnyeg alá söpörni. Így Balog Zoltán személyesen beszélgetett a miskolci városházán összegyűlt száznál is több tanárral. (Azóta kiderült, hogy a meglepetés erejével ható esemény az ,,Országjárás az oktatásról" elnevezésű sorozat első állomása volt.)

A helyszíni beszámolók szerint a miniszter csak kapkodta a fejét, nem volt képben és szinte rácsodálkozott a mindennapi problémákra, amiket mindenki megtapasztal, aki hétköznap betette a lábát már egy iskolába. Balog Miskolcon is önkritikát gyakorolt. És kezd belejönni, például az RTL Klub Házon kívül című műsorában azt mondta a kormányzati oktatáspolitika kapcsán: ,,túltoltuk a biciklit egy kicsit", a TV2 Mokkájában pedig elismerte, hogy az egész napos iskolát túl korán vezették be. A miniszter a miskolci fórumon azt ígérte a pedagógusoknak, hogy egyszerűsíteni fogják a tanárok minősítési rendszerét, illetve a következő három évben szüneteltetik a minősítésen már átesett pedagógusok tanfelügyeleti vizsgálatát. A diákok túlterheltségével kapcsolatos aggályokra azonban nem reagált. Holott ez a tiltakozók egyik legfontosabb üzenete - amivel rengeteg szülő és diák is egyetért. Balog azt is egyértelművé tette, hogy a KLIK működésében legfeljebb korrekciók várhatók, de nem engednek az állami fenntartói rendszer fő elemeiből a rengeteg működési probléma ellenére sem.

Mindenesetre nem jó ómen, hogy Balog Zoltán a KLIK ügyében nem tűnt annyira megengedőnek, mint a pedagógus-minősítés kérdésében, pedig ez okozza az egyik legnagyobb problémát jelenleg az oktatásban.

,,A KLIK-ről axiómaként beszélni szerintem nagy butaság. Az államnak, mint intézményfenntartónak és működtetőnek nagyon fontos szerepe van a kistelepüléseken, ahol nincs elég bevétel, ott bizony biztosítani kell, hogy égjen a villany, működjön a digitális tábla, legyen internet, ki legyenek fizetve a pedagógusok és az oktatást segítő munkatársak is. De ott, ahol egyébként ezt meg tudja tenni az önkormányzat is, békén kell hagyni őket, mert ezeket a településeket csak lehúzta a KLIK a gyengén teljesítőkhöz" - mondja Mendrey László.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint az elmúlt néhány hét forradalmi jellegű volt, a ,,hermanosok" levele megtörte a hallgatás falát, a pedagógusok öntudatra ébredtek és egyre többen vállalják a saját nevükkel a véleményüket.

,,Elhiszem, hogy ez az oktatásirányítás vezetőit meglepetésként érte, mert hozzászoktak, hogy gyakorlatilag mindent megtehetnek" - teszi hozzá. Úgy gondolja, a mostani lázongás azért is jelent minőségi változást, mert most a pedagógusok nem a kevés fizetés vagy a sok az adminisztráció miatt szólalnak meg, hanem azért, mert minden hazai és nemzetközi felmérésben nagyon rosszul teljesítünk, és ez már az ország jövőjéről szól.

,,Nem tudom megmondani, hogy a miniszter lépései őszinték-e vagy Balog Zoltán csak az eddig bevett gyakorlatot követi, azaz ismét a pedagógusok megosztására törekszik. Csak remélni tudom, hogy a Köznevelési Kerekasztalon, amelynek az összehívását múlt héten meghirdette, az ellenvéleménnyel rendelkező szereplők is részt vehetnek majd" - mondja Mendrey László.

Ám ha mégsem így lesz, az érdekvédő szerint elkerülhetetlen a sztrájk. ,,Ebben egészen biztos vagyok. És akkor nem egy-két órás munkabeszüntetés lesz, hanem komoly, széles körű sztrájkra kell készülni" - mondja Mendrey. De azt is hozzáteszi, hogy elsősorban nem ezt szeretnék, hanem érdemi tárgyalásokat, ahol hosszú távú strukturális átalakításokról lehet egyeztetni, nem csak apró engedményekről. A szakszervezeti vezető abban bízik, hogy már akár a jövő héten kiderülhet, mikor indulhatnak el a tárgyalások és azokra kiket hívnak el, a további lépéseket pedig ettől teszik függővé.

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/nekimennek_a_kormanynak_ha_sunnyog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A híres világcég buzi tulajdonosai a fartúrók gyereknevelése
  2016-01-31 20:35:34, vasárnap
 
  A híres világcég buzi tulajdonosai a fartúrók gyereknevelése mellett kampányolnak


2016. január 31. 18:48
Hunhír.info

A Dolce&Gabbana olasz divatház olyan pólókat és kézitáskákat dobott piacra, amelyeken meleg párok vannak gyerekekkel. Domenico Dolce és Stefano Gabbana egyébként vállaltan buzik. Valószínűleg nem véletlen az új termékek mintája, hiszen Olaszországban éppen most vitáznak egy törvényjavaslatról, amelyik lehetővé tenné az együtt élő pároknak, hogy bejegyeztessék élettársi kapcsolatukat.
Magyar Menedék - Badiny

Ez a törvény pedig nem kötné ki, hogy ezek a párok csak különböző neműek lehetnek, tehát a melegek is élhetnének ezzel a joggal.

A kézitáskákon és pólókon lévő alakok állítólag elsőre úgy tűnnek, mintha különböző neműek lennének, valójában azonban azonos neműek, és gyerekeket is feltettek a termékekre. pfúj....


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90847
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német politikus: Ha máshogy nem megy, lőni kell a határon
  2016-01-31 20:33:22, vasárnap
 
 
VÉGREEEE!!!!!



*************************

Német politikus: Ha máshogy nem megy, lőni kell a határon

2016. január 31. 13:26
Hunhír.info


A berlini AfD vezetője, a párt országos elnökhelyettese simán rálövetne az erőszakkal az országba betörő illegális bevándorlókra, akár férfiak, nők, vagy gyerekek. Németországban nagy port kavar, hogy Beatrix von Storch nem kegyelmezne a betolakodóknak.


Beatrix von Storch Facebook-bejegyzésében ismertette az elképzelést, miszerint a menedékjog nélkül Ausztriából érkező illegális bevándorlókat akár lövéssel is fel kell tartóztatni a határon. Mint írta, Ausztriában biztonságban vannak ezek az emberek, nincs okuk erőszakkal áttörniük a határon. Ha pedig valaki nem áll meg a felszólítás ellenére sem az osztrák-német határon, legyen az férfi, nő vagy gyermek, meg kell állítani, akár erőszakkal is. Hiszen megtámadják az országot, és a támadás ellen védekezni kell. Ilyen esetekben a törvényi rendelkezés is megengedi a hatósági fegyverhasználatot.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90837

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A minisztériumok részvételével, bűnszervezetben csalják el a
  2016-01-31 12:19:51, vasárnap
 
 
A minisztériumok részvételével, bűnszervezetben csalják el az uniós forrásokat

2016. január 28. Hírek

Fotó: LMP sajtó



Bűnszervezetben, a minisztériumok részvételével csalják el az LMP szerint Magyarországon az uniós forrásokat.

Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője a jelenkori magyar történelem legnagyobb volumenű bűncselekményeként beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján arról, hogy - mint mondta - az uniós pénzek nagy részét ellopják.
Hadházy Ákos elsősorban a Miniszterelnökséget és az Emberi Erőforrások Minisztériumát nevezte meg, mint amelyek már a pályázatokat is úgy írják ki a mintegy 12 ezermilliárd forintnyi uniós forrás nagy részének elosztására, hogy már megvannak a lebonyolító cégek.
A bűnszervezet másik “csápjaként" a politikus a résztvevő cégeket nevezte meg, amelyeknek “házalniuk" kell az önkormányzatoknál, szervezeteknél a projektekkel.
Hadházy Ákos az általa alibi közbeszerzéseknek nevezett folyamatokra példaként az Öveges-programot, vagy a Tiborcz István, a miniszterelnök vejének korábbi tulajdonában álló cég beruházásait hozta. Állítását egy hangfelvétel leiratával is nyomatékosította, amelyet sajtótájékoztatóján osztott ki.


A felvételen ismertetése szerint Ács Rezső szekszárdi polgármester és jelenlegi tanácsadója, Máté Péter korábbi fideszes képviselő beszélget egy 2012-es városi frakcióülésen, amelyen - akkor még fideszes képviselőként - Hadházy Ákos is jelen volt.
Mint Hadházy Ákos kifejtette, a beszélgetés során Ács Rezső elmondja a “bűnszervezet" lényegét:
úgy osztják el az uniós támogatásokat, hogy megjelenik egy cég, azt mondja, mindent elintéz a papírmunkától a pályázat elnyeréséig, cserébe azt kéri, ő lehessen a kivitelező, ha pedig nem kell az ajánlat, megy a következő városba.
A beszélgetés során - amely felvételének eredetét a politikus nem árulta el, és amelynek csak internetes elérhetőségét és leiratát adta meg - egy szekszárdi óvodabővítési beruházásról is szó esik.
Ennek költsége mintegy 66 millió forint lett volna, ám végül 130 millióért építtette meg az önkormányzat - mondta a politikus.
Hadházy Ákos elmondta: a hasonló ügyeket pártja hetente ismerteti a jövőben, állítása szerint neki jelenleg mintegy fél évre való témája van.


http://lehetmas.hu/hirek/206370/miniszteriumok-reszvetelevel-bunszervezetben-csal jak-el-az-unios-forrasokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már tarthatatlan a magyar bérszint: nálunk a legalacsonyabba
  2016-01-31 11:56:45, vasárnap
 
  Már tarthatatlan a magyar bérszint: nálunk a legalacsonyabbak a fizetések


Hancz Gábor

2016.01.30. 07:42
Egyre több területen alakul ki nagy munkaerőhiány, aminek egyik oka a ,,munkabérhiány": az itthoni fizetések rendkívül alacsonyak, nemcsak Ausztriához vagy Németországhoz, hanem csaknem mindegyik volt szocialista országhoz képest.


A magyar béreknek ezer euróval, azaz nagyjából 310 ezer forinttal szabadna csak elmaradniuk a nyugatiaktól, hogy meg lehessen állítani az elvándorlást - lapunk kérdésére ezt állította Dalányi László, a Manpower-Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A szakember a számot azzal indokolta, hogy ennyivel kerül többe, ha valaki a Lajtán túl lakik (és dolgozik), mintha ugyanezt hazánkban teszi. A bérkülönbség azonban ennél jóval nagyobb.

Az Európai Unió statisztikai szervezete, az Eurostat 2014-es adatai szerint Ausztriában évi 27.843, Németországban pedig 27.782 euró volt az átlagkereset, ami havi 2320, illetve 2315 eurós - vagyis 310 forintos árfolyammal számolva csaknem 720 ezer forintos - összeget jelent. A magyar átlag ezzel szemben mindössze évi 6385, azaz havi 532 eurót (tehát mintegy 165 ezer forintot) tett ki abban az esetben, ha valaki nem tudott érvényesíteni gyermekek utáni adókedvezményt. Ennél is nagyobb baj, hogy a hazai bérek már a kelet-európaiaktól is elmaradtak. Címoldali hírgrafikánkból látható, hogy a dolgozók Litvánia, Románia és Bulgária kivételével mindegyik volt szocialista országban többet keresnek, mint nálunk. Ha az éves összeget havira és forintra számoljuk át, kiderül, hogy a lett átlagfizetés 178 ezer, a lengyel 197 ezer, a szlovák 206 ezer, a horvát 220 ezer, a cseh 225 ezer, az észt 258 ezer, a szlovén pedig 308 ezer forint körül volt tavalyelőtt. Emiatt lehet, hogy míg néhány éve még Szlovákiából jöttek át sokan dolgozni Magyarországra, például a győri Audi- vagy az esztergomi Suzuki-gyárba, addig mostanra fordulni látszik az irány, és - ahogy arról január 21-i számunkban írtunk - északi szomszédunktól toboroznak magyar munkásokat ottani üzemekbe.



Javuló alkupozícióban

Dalányi László, a Manpower-Group Magyarország ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy részben az alacsony magyar bérek következményeként mára sok területen - az építőipartól az egészségügyön át a járműgyártásig - rendkívüli mértékű munkaerőhiány alakult ki, s így a dolgozók jobb alkupozícióban vannak. A szakember megjegyezte, hogy például az informatikusok tavaly 20 százalék körüli béremelést értek el Magyarországon átlagosan, de az ilyen lépések egyre kevésbé kerülhetők el más területeken is. Nem véletlen, hogy az Auchan tavaly év közben 10 százalékkal növelte alkalmazottai fizetését, hogy meg tudja tartani őket.

Nincs elég szakmunkás

Az ő szavaival egybecseng az, amit Paár Attila, a győri West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója mondott a Kisalföldnek. ,,Azoknál a tevékenységeknél, amelyek gépesítettek - tipikusan ilyen az útépítés -, nincs gond, de óriási a baj a kézi erőt igénylő szakipari munkáknál. Nagy a hiány ács-állványozóból, kőművesből, hideg-meleg burkolóból, gipszkartonozóból, hogy csak néhányat említsek. Mi is azonnal fel tudnánk venni száz jó szakmunkást" - fejtette ki.

Az ügyvezető szerint ennek nem csak a ,,munkabérhiány" az oka, javítana a helyzeten, ha a szakmunkásképzést tovább erősítenék. Kőfaragóképzés például már jó ideje nincs az országban, így az ilyen szakmával rendelkezők olyan kevesen vannak, hogy maguk határozzák meg, mennyiért hajlandók elvégezni egy munkát.

Paár Attila úgy látja, e kényszer hatására tavaly más területen is megkezdődtek a nagyobb ütemű béremelések, alvállalkozóiknál például 20-30 százalékkal nőtt a bérköltség. ,,A folyamat erősödni fog, mert a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok kibővítése miatt sokkal több lakásra lesz igény, amit valakiknek fel kell építeni" - adott előrejelzést az üzletember.
Az építőipart is sújtja a munkaerőhiány, óriási a baj a kézi erőt igénylő szakipari munkáknál. Emiatt tavaly egyes cégek már nagyobb béremelésre kényszerültek.
Az építőipart is sújtja a munkaerőhiány, óriási a baj a kézi erőt igénylő szakipari munkáknál. Emiatt tavaly egyes cégek már nagyobb béremelésre kényszerültek.

Rejtélyes lemaradás

A munkaerőhiány egyik legnagyobb érintettje - főleg térségünkben - az autóipar. A győri ipari parkban működő, beszállítóként dugattyúkat, karosszériaelemeket és műanyag alkatrészeket gyártó Erbslöh Hungária Kft. gazdasági vezetője, dr. Antreter Ferenc szerint a helyzet az utóbbi két évben lett sokkal rosszabb. A szakember számára - mint azt a Kisalföldnek elmondta - rejtély, hogy az elmúlt nyolc-kilenc esztendőben miért maradtak le a magyar fizetések. Márpedig hogy így történt, számára is világos, német anyacégük ugyanis tavaly többek között ezt is felmérte hazánkra, valamint Szlovákiára, Cseh- és Lengyelországra vonatkozóan.
Ahogy sok más cég, úgy az Erbslöh Hungária Kft. is a szokásosnál nagyobb béremelést adott dolgozóinak tavaly, a törzsgárdajuttatásait pedig még jelentősebb mértékben növelte. Emellett igyekeznek a dolgozókra más téren is odafigyelni, és családias légkört fenntartani, mert sokaknak a pénzen túl ez is számít.
A kérdés csak az, mikor jön el a magyarországi cégek többségénél az a pillanat, amikor felismerik, hogy ha nem zárkóztatják fel a béreket legalább a szlovák, lengyel, cseh szintre, akkor nem lesz, aki megfelelő színvonalon elvégzi a munkát. Egyelőre még nem tartunk itt: a Korn Ferry Hay Group decemberi, több mint 500 hazai cég válaszai alapján készült felmérése szerint az érintett vállalkozások 2,9 százalékos béremelésre készülnek idén, ami a várható inflációnál ugyan magasabb, de áttörésnek nem nevezhető.


http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/mar_tarthatatlan_a_magyar_berszint_nalunk_a_l egalacsonyabbak_a_fizetesek/2461401/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-01-31 11:08:16, vasárnap
 
  Álhír:
A kormány mai ülésén egyhangú döntés született arról, hogy 2015-ben drasztikusan javultak a magyar gazdaság mutatói, jelentősen csökkent az államadósság, nőtt a GDP, a munkanélküliség még sohasem volt ilyen alacsony, a forint csúcsra erősödött, minden eddiginél több pénz jutott az egészségügyre és az oktatásra.
A döntésről levélben tájékoztatták a Központi Statisztikai Hivatal vezetőit, ezek után meg is szüntették a házi őrizetüket.
Az ülést követően a szóvivők maguk elé nézve, hangosan ismételgetve az előírt szöveget hagyták el a termet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/49 oldal   Bejegyzések száma: 488 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 14675
  • e Év: 147592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.