Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
Elengedtük Orbán Viktort
  2015-02-28 19:38:46, szombat
 
  2015. feb 28.
Elengedtük Orbán Viktort


írta: Edgar Swan

Orbán Viktor megtartotta idei országromboló beszédét. Az uniós pénzből összebarkácsolt Várkert-bazárban, magyar zászlók sorfala előtt. Az új szlogen "Magyarország erősködik" igazán találó.

Szűk közönség előtt zajlott a felolvasás, szendergő kaszinósok és szorongó alattvalók biztonságos gyűrűjében.

A miniszterek elnöke szokásához híven kinyilatkoztatott, igét hirdetett, azonosította önmagát az ország lakosaival, hülyeségeket beszélt, de hát az volt neki leírva a papírra. Így jár az, aki ismeretlen táskás emberekkel, középszerű jogászokkal, kivénhedt focistákkal, elvtelen életművészekkel és gyáva gerinctelenekkel veszi körül magát. A zavar nem most keletkezett, de egyre feltűnőbb. Orbán képtelen tudomásul venni, hogy nem ő az ország, nem irányíthat minden gondolatot, nem nyilakozhat mindenki nevében. A kormány képtelen kézben tartani a szétszéledő nyájat. Nem lehet mindenkit hülyének nézni, tartósan pedig főleg nem. A hazugság az hazugság, a korrupció korrupció, a lopás lopás, a hazaárulás hazaárulás. Akkor is, ha megpróbálja valaki természetesnek beállítani, majd eltagadni, végül másra kenni.

,,Elengedtük ellenben a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorításokat, a multikulturális társadalom téveszméjét és a liberális társadalompolitikát is.

Vállaltuk a sok méltatlan támadást, és elengedtük a politikai korrektség dogmáját is. A magyar ember természeténél foga politikailag inkorrekt, vagyis még nem vesztette el a józan eszét" - mondta Orbán Viktor.

Három mondatban összefoglalta országlásának elmúlt éveit. Bizony, a már elkövetett és a jövőben elkövetni szándékozott bűnök mellett el kell számolni azzal az erkölcsi rombolással is, ami talán a legnagyobb kárt okozza az országban. Elmagyarázom egy példával, mire gondolok.

Néhány napja a Buda-Cash ügy egyik áldozatáról írtam. Az Igazgyöngy alapítvány számlája is hozzáférhetetlen lett, kétségessé vált egy komoly munkahelyteremtő-projekt megvalósíthatósága. Mélyszegénységben élő családok megélhetéséről van szó. Jött egy megrázó hozzászólás. Idézem.

"Törvény előtti egyenlőség.
Julinéni nyögdíja nem hátrébb való, mint a kedves putrilakókat kupálók soros, vagy norvégpénze."

EZZEL kell elszámolnia Orbánnak, az egész kormánynak, a holdudvarnak, tanácsadóknak, mindenkinek. Nem a hozzászóló személye érdekes. Nem az értelmi képességei, nem az emberi mivoltának sekélyessége, nem a gyávaságból és gyengeségből fakadó sötét indulatok, nem is az önálló gondolkodás hiánya. Ebben a két mondatban benne van a kormány minden bűne. Ez nem hozzászólás, ez vádbeszéd. Olyan vádbeszéd, ami alapján bármely, egészséges erkölcsű, európai gondolkodású, szabad, demokratikus ország lakói képesek ítéletet mondani a hatalommal visszaélő csürhe felett.

Nem, mintha Juli néni nyugdíja nem lenne nagyon fontos, mert az. De ez a sötét gyűlölet a kormány kommunikációjának állandó eleme. A gyűlöletkeltés minden és mindenki ellen, aki nem feltétlen, kritikátlan kiszolgálója a jelenlegi hatalomnak. A harcba hívó, ellenséget kereső kommunikácó része. Bárki lehet ellenség, ebben az egyetlen hozzászólásban mindjárt van négy is. A putrilakók, a rajtuk segíteni akaró alapítvány, Soros György és a Norvég alap. A kormány, Orbán és személy, arc és név szerint azonosítható tettestársai tulajdon hatalmuk kiépítése és megtartása érdekében az emberek egy részében meglévő aljas ösztönöket hívja elő. Tudatosan, előre megfontolt, megtervezett, kidolgozott módon. Orbán kormányának lételeme a harc, az ellenség kijelölése, a mozgósítás. Gondolkodó, belső tartással és értékrenddel bíró, tanult emberek helyett ösztönlényeket akar a kormány. Nyájat, amely irányítható, ugyanakkor kiszámítható és a végletekig kizsákmányolható úgy, hogy a nyáj egyes tagjai tudatában sincsenek annak, hogy cserélhető, eldobható, feláldozható eszközök. Az összetartó erő a közös ellenség, a torzan értelmezett nacionalizmus és a szép jövő soha be nem teljesülő ígérete.

A kormánypropaganda állandó eleme a demokrácia, a liberalizmus eszméjének kiforgatása és gyűlöletet keltő ellenséggé formálása. A szegénység szégyen, a zsidók, cigányok, idegenek, külföldiek, melegek egy rémisztő multikulturális-nemzetrontó-munkahelyeket a magyaroktól elzsákmányoló-élősködő-veszélyes masszává olvadnak a "politikusok" szavai nyomán. Az idősek, sérültek, munkanélküliek hasznavehetetlen, kártékony csoporttá alázva a társadalom peremére szorultak. Minden üldözendő, ami külföldi és mindenki, aki nem igaz magyar. Hogy ki az igaz magyar, azt a kormány mondja meg a köztévében, közrádióban, közsajtóban, bérújságírók szavaiban, miniszterek, szóvivők, államtitkárok nyilatkozataiban. Valójában csak az igaz magyar, aki hűséges híve, alázatos szolgája, gondolkodás nélküli parancsvégrehajtója a hatalomnak.

A gondolkodás hiánya nagyon fontos eleme a totális hatalomgyakorlásnak, ezzel gyűlt meg a kormány baja mostanában. Minden időben és minden országban vannak, voltak és lesznek olyanok, akik bármit, annak az ellenkezőjét és ezek keverékét is kételkedés és kérdezés nélkül elhiszik a propagandának. Olyanok is vannak, akik jobb meggyőződésük ellenére állnak be a nyájba. Pénzért, hatalomért, egy jobb állásért, percnyi hírnévért, vagy egyszerű félelemből. Mindenki, aki ezen a körön kívül esik, az ellenség. Orbán Viktor, a kormány, az egész rendszer haszonélvezőinek ellensége.

Ezt harsogja a kormánypropaganda, maga a miniszterek elnöke is ezt hirdette ki az országrontó beszédében. Harcba hívta a népét, harcba küldi az ország lakóit. Egymás ellen. Mindenki ellen. Mert fél, mert gyáva és mert egyre gyengébb. Márpedig bukni nem szabad, mert az egyenes út a bíróságra. Nem csak Orbánnak, nagyon sokaknak. Tehát a hatalmat meg kell tartani, bármi áron. Meg kell győzni a híveket, hogy az a Putyin, akit Orbán a keblére ölelt, jó ember, akit Gyurcsány ölelt a keblére, az meg rossz ember, rossz Putyin volt. Mert kell Paks II., kell az onnan szétcsatornázható és senki által nem ellenőrizhető pénz. Rengeteg pénz.

Új jelszavak kerültek elő. Polgárság. Keményen dolgozó emberek. Ide, ebbe a körbe kell tódulni a nyájnak. Aki nem hajlandó erre, az ellenség. Azok a szocik. A balosok. Liberálisok. Ellenség, akiket le kell tiporni, el kell hallgattatni, elüldözni, kitagadni. Előkerült a fenyegetés is. Ha nem a jelenlegi kormány marad, akkor jönnek a szocik és mindent romba döntenek. Harsogja ezt Orbán, a romokon állva.

,,Ha nem leszünk észnél, azok fognak korrupcióval vádolni, akik szétlopták az országot"- ordítja a miniszterek elnöke. Bizony, el fog jönni az az idő. Én, te, sokan vagyunk, akik nem loptuk szét az országot. Igen, korrupcióval vádoljuk azokat, akik korrupcióban bűnösök. Tudom, hogy a bukás súlyos következményekkel fog járni azok számára, akik most minden eszközt megragadva igyekeznek menteni önmagukat, a hatalmukat és a vagyonukat. Mert igazán nagyot bukni magasról lehet. Ha eljtunk a választásokig, a kormány szemrebbenés nélkül feküdne össze akár a Jobbikkal, akár az MSZP-vel, ha érdeke úgy kívánja. Ideológia is lenne hozzá, mert az mindig, mindenhez van.

Omladozik a rendszer. Fogyatkozik a nyáj, ébredezik az öntudat. A keményen dolgozó emberek nem akarnak háborúzni, hanem normális, nyugodt, kiszámítható és élhető országot akarnak. Már nem félnek a "szociktól", mert látják: a múlt rendszer nem építhető vissza. A jelenlegi rendszer pedig hazug, korrupt, öncélú, zsarnoki, romboló és kártékony élősködővé vált.

Már nem a keményen dolgozó emberek félnek.



Ez áll ma, 2015. 02. 28.-án Orbán Viktor hivatalos facebook oldalán. Csatába hívja a népét.

" Ha polgári Magyarországot akartok, márpedig azt akarunk, akkor ideje ismét harcolni érte. Harcolni pedig csak együtt lehet, és nem egymás ellenében. Mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló."

Igen, egységben az erő. De nem egy a tábor és számtalan a zászló.


http://orditok.blog.hu/2015/02/28/elengedtuk_orban_viktort
Igen, polgári Magyarországot akarunk. Szabad, demokratikus, békés, fejlődő polgári Magyarországot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyes vélemények szerint körülbelül ötven év múlva érhetjük
  2015-02-28 19:37:45, szombat
 
  Egyes vélemények szerint körülbelül ötven év múlva érhetjük el az uniós országok akkor éppen aktuális életszínvonalának , élet minőségének átlagát. Pedig, ha az ellopott vagyonunk a valódi piacon cserélt volna gazdát, már régen Ausztria előtt lehetnék, az említett mutatók alapján. Ezért sem hihető, hogy rendszerváltásunk sikeres lett volna. Szörnyű felelőtlenség. Kifosztottak bennünket. Következmények nélkül.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska futja az ámokot
  2015-02-28 19:33:45, szombat
 
  2015.02.26.
Simicska futja az ámokot

Szárnyathy Géza

Azt hiszem, most lett elegem a gecizésből. Köszönjük, megértettük, hogy Simicska Lajos egy paraszt és ezzel párhuzamosan rohadt mód be van most pipulva. Azt meg leszarom, hogy otthon, a szomszéd kerítésének bontásán morfondírozva betűrendben sorolja vagy tematizálja az édesanyákra és tököm tudja kikre vonatkozó szavakat.

A mostani Célpont stábos akció elég volt ahhoz, hogy a honi oknyomozó újságírás nagyjai szegénységi bizonyítványt állítsanak ki magukról. Az egészet nyilván úgy élték meg, mint valami sajtószabadságharcot, vagy mit, csak hát kár, hogy az egész nem a sajtószabadságról meg oknyomiról szól, hanem a miniszterelnök seggének nyalásáról. Márpedig mi, a Célpont munkatársai ragaszkodunk ahhoz, hogy Orbán Viktor baromságait istenítsük. Lehet ezt, sokan vannak úgy, hogy végül valamilyen személy vagy csoport kiszolgálásában találják meg egzisztenciájuk biztosítását, de ezt minek reklámozni?

Eldöntötték, hogy nem Simicskát, hanem Orbánt szolgálják ki a továbbiakban, de miért kell erre büszkének lenni, és miért kellett ehhez a nagymama nappaliját kölcsönkérni? Nagy faszaság a hatalomnak beinteni egy gigászit, ez olyan forradalmi, meg tudomisén, kicsit petőfis is, de itt nem az Iszlám Állam vagy a Szovjetunió orra előtt mutatták fel a középső ujjukat, hanem egy hózentrógeres faszi előtt. Aki most amúgy civilben azért küzd, hogy valami hidat vagy utat hadd építhessen már meg.

A bátrak elképesztően nevetségesek lettek, és még egy utolsót odaszartak a küszöbre azzal is, hogy Simó újabb őrjöngését is felvették. Micsoda oknyomozás a munkáltatóval folytatott beszélgetést felvenni és kiadni, tényleg. Persze az életben nem szeretnék ilyen tag alatt melózni. Aki simán elküld a kurva anyámba, aki azzal fenyeget, hogy bebasz vagy kibasz - gondolom, ez attól függ, hogy Budáról megy Pestre vagy fordítva - aki most úgy gondolja, hogy megmondja a tutit. Ha ez lett volna a kis célpontosok kifogása, szó sem érhette volna a ház elejét. Elvégre a munkahelyi terror blogban is elmenne egy-két Simicska-szeánsz.

Jobb lenne, ha Simicska végiggondolná, mit is akar kezdeni birodalma maradványaival, és sürgősen elkezdene európai, na jó, kelet-európai ember módjára társalogni legalább az alkalmazottaival. Mert ez a sűrű anyázás, ami itt az utóbbi hetekben volt, egyre unalmasabb és nem túl eredményes. A tasmán ördög hasonmásversenyen egész jó eredményt érhetne el, de vélhetően nem ez élete fő célja.

Ezzel a stílussal nem fog tudni hiteles arculatot teremteni. Mondjuk az is sokat elmond, hogy annak idején az isten irgalmazzon néktek megjegyzés csapta le a biztosítékot, most meg a geci simán elmegy töltelékszóként.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/02/26/simicska_futja_az_amokot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Google ledönti Trianont!
  2015-02-28 19:05:13, szombat
 
  A Google ledönti Trianont!


Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert - szemben a környező országok vezető politikusaival - a piacból élnek és nem idióták.

Aki magyar nyelvi beállítással a Google Térképre kattint mostanában, érdekes dolgot tapasztal: a környező országok magyarlakta települései az egész Kárpát-medencében magyarul jelennek meg. Nincs többé Rimavská Sobota, Târgu Mureș és Стара Моравиц& ;#1072;, csak Rimaszombat, Marosvásárhely és Bácskossuthfalva. A földrajzi nevek még a legtöbb helyen hiányoznak, de ne legyünk hamariak!

gogle.jpg

Az újításról a Közbeszéd blog számolt be kedden, hozzátéve: a Google nyelvi beállításoktól függően már eddig is egyre több tartalmat jelenített meg a felhasználó nyelvén, a levelező rendszer, a naptár és a dokumentumkezelő határoktól függetlenül "tudott" magyarul, és a környező országok nagyobb városaira is rá lehetett keresni magyar nyelven, de a legapróbb falvakat is felölelő teljes fordítás így is váratlan, ám annál kellemesebb meglepetés.

Főleg miután a kétnyelvűségért folytatott harc az egész Kárpát-medencében a múlt század végi viszonyokat tükrözi. A szomszédos államok az összes létező EU-irányelvre fittyet hányva hanyagolják, rosszabb esetben üldözik a jelentős magyar lakossággal bíró régiók kétnyelvűségét, amely megjelenik az ügyintézésben, a helységnévtáblákban, az oktatás és kultúra legkülönbözőbb szintjein.

Hogy Kárpát-medencei lakótársaink, a szlovákok, ukránok, románok és szerbek miért viszketnek annyira a nemzetiségi anyanyelvhasználat jogának biztosításától, az a történelmi frusztrációk ismeretében érthető. Annál kevésbé a magyar hozzáállás, amikor az ember egy 80 százalékos magyar többségű városban beül egy magyar tulajdonú pizzázóba, és amikor a magyar pincértől magyar nyelvű étlapot kér, úgy néznek rá, mintha azt kérdezte volna, a tenger gyümölcseiben van-e grillezett cajun garnéla.

Szóval amit a szomszédos országok politikusai elszabotáltak, mi, magyarok pedig - leszámítva néhány lelkes fiatal civilt és aktivistát - eddig nagyvonalúan leszartunk, azt most egy multi saját költségen megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert a piacból élnek és nem idióták. A multikulturalizmusnak ugyanis nem csak identitásőrző szerepe, hanem konkrét gazdasági haszna is van, amit egyik oldalról sem használunk ki. A szomszédok szeparatizmust látnak benne, a külhoni magyarok pedig a bélyeget, ami ezért rájuk ragadhat.

Hogy van-e kiút ebből a bizalmatlansággal mérgezett, kollektív gazdasági önsorsrontásból, az majd kiderül. A Google mindenesetre most elkönyvelhet magának egy +1-et.

http://jobbegyenes.blog.hu/2015/02/26/a_google_ledonti_trianont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forintosítás átverés
  2015-02-28 18:59:36, szombat
 
  A forintosítás átverés

2015/02/22 Nifadmin


A közmédiában dől reggeltől estig a propaganda. Minket irigyelnek minden országban a devizahitelesek, mert a mi jóravaló kormányunk, az bezzeg megoldotta! Mit is?

2000-ben leadta az első Orbán-kormány a pénzkibocsátási jogunkat. Szinte azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn. A 88/2001-es számú törvénnyel ugyancsak ők tették lehetővé a devizahitelezést! Tökélyre azonban már az őket követő szocialista kommunisták vitték.

A Barikád hetilap legfrissebb számában interjú készült nemcsak Ángyán professzorral (a maffia kormányzati szerepéről), hanem Léhmann György ügyvéddel is, aki a banki elszámoltatást és a forintosítást csalási tevékenységnek nevezte a minősített csalók részéről.

Közérthetően: aki 2007 februárjában felvett ötmillió forint svájci frank alapú kölcsönt, annak ellenére, hogy 2015 februárjáig átlag 50 ezer forintot törlesztetett havonta 4 millió 800 ezer forint értékben, a csalássorozat miatt 7 millió forinttal tartozik! Az ötmillió forint hitel fejében!

Májusban ütni fog az igazság órája, és bebizonyosodik a kész átverés show újabb tétele. A végtörlesztéssel 117 fideszes képviselő szabadult meg a devizahiteltől, és jól jártak fejenként legkevesebb 16 millió forinttal a fazonra igazított törvénynek köszönhetően, de ismét tarthatják további milliókért a markukat.

Léhmann György szerint az MNB jobban tenné, ha a saját feladatát végezné, és fogadatlan prókátorként nem beszélne butaságokat az adósok megtévesztésére.

Sajnos a bankok mellé állt a kormány és nem a devizahitelesek mellé. A megtévesztő propaganda azonban tovább dübörög még egy darabig. Léhmann György szerint az autóhitelesek és a szabad felhasználású kölcsönszerződések adósai mindenképpen jól jártak azzal, hogy a kormányzat velük nem foglalkozott.

SVPSZ


https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/02/22/a-forintositas-atveres/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BudaCash és a Fidesz
  2015-02-28 18:50:31, szombat
 
 
A BudaCash és a Fidesz

2015. február 27. 09:07 - Pápa Levente
A pofám leszakad

Eddig nem akartam megszólalni az üggyel kapcsolatban, direkt vártam egy-két napot, hogy meglássuk, a hatóságok hogyan végzik munkájukat az elmúlt évtized valószínűleg legnagyobb brókerbotrányával kapcsolatban. Mindig adjuk meg az esélyt. Csak valószínűleg a legnagyobb, mert igazából semmi kézzelfogható állítást nem tudunk tenni az ügyben. Ez az, ami végül megszólaltatott. Sok ,,városi legenda" terjed, hogy miért vonták vissza a működési engedélyét a BudaCash brókercégnek és a hozzájuk tartozó DRB bankcsoportnak. Most nem kívánok a legendákkal foglalkozni, várjuk meg, mit hoz a jövő ez ügyben. Egyelőre szorítkozzunk a tényekre.

lof_6091.jpg

kép: Laufer László, nol.hu

Bankok és befektetési vállalatok időről-időre csődbe mennek, ami - bármennyire is fájdalmas és igazságtalan - teljesen normális. Ez a gazdaság és a pénzpiacok ciklusainak következménye, az egyébként nagyon hatékony piacgazdaságok egy sajnálatosan káros velejárója. Pontosan ezért vesz részt az állam, mint szabályozó hatóság, a pénzpiacok működésében: hogy ezeket a károkat megelőzze, vagy végső esetben minimalizálja. Tehát nem önmagában a csődesemény az, ami felháborító.

Vártam pár napot, hogy megvárjam a híreket. De azok csak nem jöttek. Illetve, ami jött, az meg bicskanyitogató volt. Főleg a tegnapiak.

Először is nem tudok semmit. De az még hagyján, hogy én nem tudok semmit, de az a közel 120.000 károsult Ügyfél (magánszemély, vállalat, alapítvány, önkormányzat) sem tud semmit, akiknek a pénzük bent hever a BudaCashnél vagy a négy DRB banknál. Az MNB (mint felügyeleti szerv) nem mond semmit a sorokban álló vagy otthon rettegő embereknek, hogy mi fog történni a pénzükkel. Semmit. Négy napja. Bankszünnap, korlátozott pénzfelvételi lehetőség, még jobban korlátozott pénzfelvételi lehetőség, de semmit arról, hogy mi fog történni, mire lehet számítani, mi az ilyenkor végrehajtandó eljárás. Olyan ez, mint amikor késik a vonat, mindenki a peronon vár, de senki nem mondja be a hangosbemondóba, hogy mikor jön meg a vonat, megjön-e egyáltalán, vagy mindenki menjen haza. Ennek a felelőssége egyértelműen a szabályozó hatóságé, a jegybanké. Az emberek informálását sokkal tudatosabban és hatékonyabban kellene végrehajtani.
Sajnos több karitatív szervezet, alapítvány és önkormányzat sem tud hozzájutni a pénzéhez. Az elmúlt napokban olvashattunk ezen a téren megrendítő erejű, elkeseredett írásokat. Pár hónapja a Széchenyi bank is csődbe ment, ott is fel kellett használni a betétbiztosító (OBA) pénzét. Azonban óriási és égbekiáltóan igazságtalan különbség látható a Fideszes hivatalok működése között a két esetben: miközben a Széchenyi bank Fideszes oligarcha haverjait a betétbiztosításon felül (!) kárpótolta az állam közpénzekből milliárdos tételben, addig most karitatív és oktatási alapítványok, önkormányzatok sem jutnak hozzá a pénzükhöz. A Fidesz őket nem segíti. Még undorítóbb a helyzet, ha hozzávesszük, hogy közben Matolcsy luxusjegybankja összesen már kb. 300 milliárd forint értékben vett magának csecse-becséket: szép luxusüdülőt, drága irodaházakat, kórházakat, festményeket, szupi csodazongorát, meg épül magánétterem a jegybankban, sőt ,,okos irodákat" nyitnak éppen Buenos Airesben és Bejrútban. Erre telik 300 milliárd közpénzből, építeni a Matolcsy birodalmat. Meg arra is telik, hogy a jegybanki vezetőket kitömjék havi 3-5 millió forinttal. De arra már nincsen, hogy azokat a reménytelen helyzetbe hozott alapítványi vezetőket, akik hátrányos helyzetű gyerekek felemelkedéséért güriznek napi 12 órában, azokat pár tízmillió forintból megmentsék. Pedig ez is része lehetne a híres-hírhedt jegybanki ,,társadalmi felelősségvállalási programnak". Ja, hogy ez igazából egy luxusvásárlási program?
Szintén tegnap jött a hír, hogy vasárnap éjjel-hétfő hajnalban sokan mozogtak a BudaCash épületénél. Jöttek-mentek a nagy fekete kocsik, meg a zsákok, táskák, dobozok. Pont pár órával a razzia előtt. Ekkora hihetetlen szerencsés véletlent! Több minden magyarázhatja ezt a véletlent, most az a verzió terjed, hogy önfeljelentés volt, de lehet, hogy nem. Ha mégis önfeljelentés volt, akkor is az állítás szerint már évtizedek óta működtek szabálytalanul, azt hogyan tudták titokban tartani mindenki előtt? Hogyhogy nem indul belső vizsgálat az MNB-ben, a NAV-nál, a belügynél és a rendőrségen, hogy megnyugtatóan rendezzük, hogy kik voltak benne az állítólagos gigantikus csalásban?
Már azt hittem, nem jöhet újabb hír ez ügyben, amikor hirtelen jött szentéletű Rogán Antal, és kirobbantotta az ,,újabb baloldali brókerbotrányt". Jesszus. A Fidesz 2010 óta notóriusan minden törvényt, jogszabályt, alkotmányt megváltoztatott. Mindent. Ha rajtuk múlt volna, átírták volna az ENSZ alapokmányát és az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is. Ezek után arra hivatkoznak, hogy egy 2009-ben (!) hozott jogszabály alapján csak 5 évente kell ellenőrizni a brókercégeket? Tényleg a pofám leszakad. Közel 5 év kormányzás után, amikor egyértelműen a Fidesz-kormány a felelős a pénz- és tőkepiacok szabályzásáért és felügyeletéért, van képük ezt állítani. Pedig 2010-ben ők váltották le a PSZÁF korábbi vezetőjét, és telerakták embereikkel a felügyeletet. Pedig 2013-ban, miután Matolcsy elvtárs átvette a jegybankot, ők hozták meg a PSZÁF és az MNB összevonásáról szóló törvényt, ami alapjaiban szabta újra a felügyeleti jogokat (pl. a szanálási joggal). Amikor nem egészen egy hónapja azt állította a jegybank, hogy minden rendben van a brókercégekkel a svájci frank hirtelen erősödése után. Mert a jegybank megvizsgálta őket.

Persze estére kiderült, hogy Rogán Antal újfent hazudott. Ugyanis elérhető az a BudaCash-t megbüntető korábbi PSZÁF vizsgálati határozat, amit már a Fidesz által kinevezett Szász Károly szignózott 2010 szeptemberében. A tények makacs dolgok.

Egy olyan országban, amit mi akarunk felépíteni, ilyenkor

belső vizsgálat indulna a Belügyminisztériumban, a NAV-nál, a rendőrségen és az MNB-n belül, hogy kiderüljön, kik voltak benne
azok a közszereplők akik hazudtak, visszavonulnának
a jegybank és/vagy az állam segítene azokon a közfeladatot ellátó szereplőkön, akik bajba kerültek.

Az Orbán rezsimben semmi sem fog történni. Nem követelek én semmit ezektől. Nem kérek én semmit ezektől. Mert az egész rendszer az övék. Orbáné, Matolcsyé, Rogáné. Menthetetlen, javíthatatlan. Velük nincs együttműködés. Ezek lopnak.

De tőletek, akik ezt a cikket olvassátok, tőletek kérek valamit. Ti tudjátok csak lebontani ezt a rákos fertőt, ami elburjánzott idehaza. Azt kérem tőletek, hogy senki ne szavazzon ezekre. Úgy tudnak elmúlni.


http://papalevente.blog.hu/2015/02/27/a_budacash_es_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
175 alkalommal támadták meg a mentősöket - Nem mennek többet
  2015-02-28 18:45:27, szombat
 
  175 alkalommal támadták meg a mentősöket - Nem mennek többet cigányokhoz

Megtiltotta a bolgár egészségügyi miniszter, hogy a mentősök olyan területekre menjenek riasztás esetén, ahol korábban a helyi cigányság bántalmazta őket. A tárcavezető döntése hatalmas botrányt váltott ki Bulgáriában, a miniszter végül bocsánatot kért kijelentéseiért, és leült tárgyalni a romák képviselőivel.

225-ször támadtak tavaly mentősökre - ebből 175 esetért a bolgár kormány szerint a cigány kisebbség a felelős. Válaszul az egészségügyi miniszter arra utasította a mentőszolgálatot, hogy ne menjenek olyan helyekre, ahol korábban megtámadták őket. ,,Sosem tagadnám meg, hogy bármely más címre elmenjek, ha sürgősségi hívás van, de oda, ahol megtámadtak, soha többé nem megyek és senki sem kényszeríthet rá, hogy megtegyem" - mondta egy mentőorvos.

A mentősöknek a támadások miatt sokszor a rendőrök segítségét kell kérniük. ,,Sokszor hívtuk a rendőrséget, amikor megtámadtak, üvöltöztek vagy szétverték a mentőautónkat, kiszúrták a kerekeit a cigányok" - mondta egy másik mentőorvos.

A helyi cigány közösség szerint a mentősök általában időben érkeznek és nem szabadna néhány ember viselkedése miatt az egész közösséget megbélyegezni. ,,Azt mondanám, hogy nem minden cigány viselkedik így, vannak agresszív romák, de az orvosok is sokszor tehetnek erről" - mondta egy cigány nő.

A bolgár parlamenti ellenzék az ügy miatt lemondatná az egészségügyi minisztert. ,,Az az ember, aki hazudott a parlamentben, a gyűlölet nyelvén beszélt és xenofóbként adta elő magát, nem maradhat miniszter egy európai Bulgáriában" - mondta Lyutvi Mestan, a Jogok és Szabadság Mozgalom elnöke.

A tárcavezető viszont állítja, a támadásokról szóló adataik megfelelnek a valóságnak. ,,Ha Mestan hazugsággal vádol, akkor az egész bolgár orvostársadalmat is hazugsággal vádolja" - mondta Petar Moskov egészségügyi miniszter.

A miniszter később bocsánatot kért a kijelentéseiért és találkozott a roma vezetőkkel. A tárgyalás óta újabb mentőtámadásról nem volt hír. Egyébként Bulgáriában él az unió hatmilliós roma lakosságának legnagyobb része. Több mint 40 százalékuk nem fizet társadalombiztosítást.

(2015. 01. 30)


http://deres.tv/20150130/175-alkalommal-tamadtak-meg-mentosoket-nem-mennek-tobbet -ciganyokhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MTI vezetése cenzúrázza a Jobbik tapolcai jelöltjét
  2015-02-28 18:39:06, szombat
 
  2015. 02. 28. 18:32

Az MTI vezetése cenzúrázza a Jobbik tapolcai jelöltjét

A Jobbik megelégelte az MTI vezetőségének sorozatos cenzúráját, ezért médiahatósági eljárást kezdeményez ellene a tapolcai időközi választáson induló jobbikos jelölttel, Rig Lajossal kapcsolatos hírek elhallgatása miatt - olvasható a nemzeti párt közleményében.

A távirati iroda közszolgálati kötelezettségével is ellentétes gyakorlatot követve nem biztosít egyenlő esélyeket az időközi választáson induló képviselőjelölteknek. Amíg például a fideszes jelölt ajánlásainak leadásáról komoly tudósításban számolt be az MTI, addig Rig Lajos jobbikos jelölt ugyanilyen tartalmú, központilag is meghirdetett sajtótájékoztatójáról nem tartotta fontosnak a közvélemény tájékoztatását, ahogy a Jobbik jelöltjének többi sajtóeseményéről sem: az aláírásgyűjtés hétfői kezdete óta egyetlen megnyilvánulását nem tudósította.

Fideszes logikával persze érthető a kettős mérce és a kommunista rezsimekben divatos cenzúra, hiszen a tapolcai körzetben a jobbikos jelölt a fő esélyes, a kormánypárti jelölt első számú kihívója. Miután a sajtóban is kiszivárgott, hogy a Fidesz az újabb súlyos választási kudarc elkerülése végett nem fog válogatni az eszközökben, mindent bevet a legfőbb ellenfelével, a Jobbikkal szemben. Már látható, hogy a Kubatov Gábor-féle nemtelen kampánymódszerek mellett a közszolgálati médiát is felhasználják, s ha tehetnék, ki is retusálnák Rig Lajos nevét a szavazólapokról - fogalmazta meg aggályait a Jobbik vezetése.


http://alfahir.hu/az_mti_vezetese_cenzurazza_a_jobbik_tapolcai_jeloltjet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogi kiskaput talált a NAV: adósok tömege kerülhet kilátásta
  2015-02-28 18:35:05, szombat
 
  Jogi kiskaput talált a NAV: adósok tömege kerülhet kilátástalan helyzetbe

Jogi kiskaput talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ami alapján a végrehajtási törvényt megkerülve, adósainak már nem csak bérük 33 százalékát tiltathatják le. 2015 februárjától a letiltással párhuzamosan az adósok bankszámláját is inkasszálhatják, melyre bérük érkezik.

A hatályos végrehajtási törvény szerint munkabérnek a 33 százalékát, kivételes esetekben is csak legfeljebb 50 százalékát lehet levonni. Végrehajtástól pedig minden esetben mentes a munkabérnek azon része, mely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének, ez jelenleg valamivel több mint 29 ezer forint.

Az Omega Hírek értesülései szerint a NAV február elsejétől él a dupla behajtás eszközével. Egyfelől levonatja a munkáltatóval az adós bérének 33 százalékát, a végrehajtási törvény szerint. E mellett, akik esetében úgy ítélik meg, hogy az adóhatósághoz így befolyt összeg nem csökkenti kellő mértékben az adós tartozását, annak bankjánál is inkasszót kérnek a lakossági folyószámlára. Az öregségi nyugdíjminimumot zároltatják, az e feletti összeget pedig levonják. Azzal az adóhatóság is tisztában van, hogy munkabérnek csak az egyharmadát vihetnék el, ugyanakkor arra hivatkoznak, hogy a munkabér csak az utalás pillanatáig számít munkabérnek, amint az az ügyfél folyószámlájára kerül, máris pénzösszegnek minősül.

A portál olvasójának még egyéni vállalkozóként - bár rendszeresen fizetett adót - egymillió forint hátraléka gyűlt össze. Részletfizetési lehetőséget kért és veszteségesen működő vállalkozását is felfüggesztette, hogy ne növelje tovább tartozását. Kérelmeit azonban a NAV rendre elutasította és egy összegben követelte a késedelmi kamatokkal tetézett 1 milliós tartozást. A lap informátora két éve alkalmazotti státuszban dolgozik, minimálbért keres, melyet a NAV végrehajtás alá volt. Így két éve vonják fizetésének 33 százalékát. Február hónap első napjaiban döbbenten tapasztalta, hogy levonás után fennmaradó bére helyett kereken nulla forint van a bankszámláján. Bement a bankjába, ahol közölték, hogy a NAV inkasszót kért a lakossági folyószámlájára. Eleinte arra gondolt, hogy csakis valami tévedés történhetett, hiszen minden hónapban vonják a bérét. Kiderült, hogy a NAV esetében a kettős adóbehajtás módszerét alkalmazza februártól, vagyis vonják a fizetését és a bankszámláját is csapolják. Az öregségi nyugdíjminimumot, közel 30 ezer forintot ugyan a számláján hagytak, de azt zárolták, így ehhez a pénzhez is csak az inkasszó feloldása után, 30 nap múlva juthat hozzá.

Az Omega Hírek információja szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több esetben alkalmazza a bemutatott jogi kiskaput. Ez által, dolgozó, minimálbérből élő emberek tömegét taszíthatják a teljes kilátástalanságba, csak azért, mert egyszer az életükben elcsúsztak az adófizetéssel.

Forrás: Omega Hírek


http://pestisracok.hu/jogi-kiskaput-talalt-nav-adosok-tomege-kerulhet-kilatastala n-helyzetbe/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zűrös nőügy miatt lőhették le Nyemcovot
  2015-02-28 18:31:53, szombat
 
 
Zűrös nőügy miatt lőhették le Nyemcovot


Féltékenység is állhat Borisz Nyemcov neves orosz ellenzéki politikus megölésének hátterében - számolt be szombaton a hatalomhoz közeli egyik orosz kereskedelmi hírtelevízió, a LifeNews a gyilkosság lehetséges indítékairól.

Az orosz rendfenntartó szervek egy név nélkül nyilatkozó magas rangú illetékese a LifeNews médiavállalat azonos nevű tévéjének elmondta, hogy a nyomozás során nem zárják ki a "hétköznapi konfliktus" lehetőségét sem. Arra utalt, hogy a péntekről szombatra virradó éjjel megölt politikus a gyilkosság időpontjában egy fiatal ukrán nővel sétált a Kreml mellett vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij (Nagy Moszkva-folyó) hídon, amikor ismeretlenek egy fehér színű gépkocsiból több lövést adtak le rá. Nyemcov a helyszínen meghalt. A rendőrségi illetékes hozzátette, úgy tudják, hogy a hölgy nemrég Svájcban járt, ahol abortuszon esett át. Nyemcovtól esett teherbe.
Az FSZB szerint valószínű, hogy féltékenység áll a háttérben

A LifeNews híradása szerint Anna Durickaja modellről van szó, aki az egyetlen tanúja a gyilkosságnak. A Kreml-párti tévé részletes beszámolót közölt a megölt orosz ellenzéki vezető magánéletéről is. Az 55 éves Nyemcov többször volt nős és négy gyermeket hagyott maga után. A politikus magánéletét visszafogottabban, de ugyancsak tárgyalta a Rosszija 24 állami hírtelevízió is, amely a nagyszabású oroszországi ellenzéki tüntetések egyik főszervezőjét az egyik összeállításban erőszakos embernek tüntette fel.

A féltékenység okán megrendelt gyilkosságról szóló feltételezést valószínűnek tartja Nyikolaj Kovaljov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) volt vezetője, orosz törvényhozási képviselő. Kovaljov az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélte, hogy az orosz Szolidaritás mozgalom és az RPR Parnasz párt társelnökének megölését a hatóságok nagy valószínűséggel ki fogják deríteni. Ezt azzal indokolta, hogy igen ritka, amikor egy bérgyilkosságnak van tanúja. Hasonló esetekben megölik a tanút, vagy olyan pillanatot választanak ki a gyilkosságra, amikor az áldozat egyedül van. Kovaljov szerint mindez alátámasztja, hogy Nyemcov megölésének hátterében maga a tanú, az ukrán modell állhatott.
,,Sok pénzt kapott külföldről"

A LifeNews orosz kereskedelmi tévé szerint a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a neves ellenzékit anyagi okokból ölték-e meg. Az Ukrajnával szemben ellenségesnek tartott tévé kommentárja szerint a politikus "sok pénzt kapott külföldről". Az üggyel foglalkozó orosz nyomozócsoport egyik név nélkül nyilatkozó tagja elmondta, hogy Borisz Nyemcov gyakran utazott Ukrajnába és aktív kapcsolatot tartott fenn a - mint mondta - "háború párti erőkkel, amelyeknek az a célja, hogy megdöntsék a hatalmat Oroszországban". Pénzt adhattak neki az oroszországi belpolitikai helyzet elbizonytalanítására, az orosz társadalom egységének megbontására. Mivel azonban ennek az ellenkezője ment végbe, az orosz társadalom megszilárdult, megértették, hogy eredményt nem várhatnak Nyemcovtól, "nagyon is valószínű, hogy a politikustól a 'szponzorai' akartak megszabadulni".

A gyilkosság politikai indítékairól a nyomozócsoport tagja a LifeNews tévének kifejtette: Nyemcov megölése provokáció, vagyis az ellenzék így akar csapást mérni az orosz hatalomra.


http://alfahir.hu/zuros_nougy_miatt_lohettek_le_nyemcovot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 255
  • e Hét: 588
  • e Hónap: 14780
  • e Év: 147697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.