Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 423 
Az amerikai külügy háborúba sodorja Magyarországot
  2014-04-30 21:09:06, szerda
 
  Az amerikai külügy háborúba sodorja Magyarországot
2014.04.30 11:46


Mondhatni; kibújt a szög a zsákból: John Kerry amerikai külügyminiszter az USA globális vezető pozíciójáról vizionált, amit szerinte akkor fog elveszíteni Amerika, ha nem ragadják meg "az ukrán helyzet adta lehetőséget". Kerry szerint a NATO-nak vissza kell térnie eredeti céljához, ami Oroszország visszaszorítása volt, emellett az USA-nak arra kell törekednie, hogy Európát Washingtonhoz hozza közelebb és távol tartsa Moszkvától.

Kerry szavai az első magas politikai elismerése annak, hogy Washington Európa gyarmatosítását akarja és Moszkva közelébe, lehetőleg Moszkvához minél közelebb akarja tolni a NATO haderőt, hogy az orosz nagyhatalmat nyomás alatt tartsa. Mindeddig a diplomácia bárgyú álarca alatt zajlott a nagyhatalmak érdekszférája közti átmenet. Most Kerry elismerte, hogy a NATO fenyegetést jelent Oroszországra, Európát pedig egyszerű gyarmatnak tekinti, amit Oroszország visszaszorítására használna.

Mindezek után még mindig európai integrációról beszélünk, tagja vagyunk a NATO-nak és az Európai Uniónak? Felháborító, hogy az amerikai politika egyszerű eszköznek tekinti Európát és benne Magyarországot. Meg kell tenni a megfelelő intézkedéseket, mely az amerikai nagykövet számonkérésével kezdődik, majd nem megfelelő magyarázat - és bocsánatkérés - esetén haladéktalanul népszavazást kell tartanunk a NATO-ból kilépésről!

Washington bevallottan háborúra készül Oroszország ellen. Az a magyar kormány, ami Washingtonra mint szövetségesre és iránymutatóra tekint, háborúba sodorja a magyar népet.

Hazaárulók, kollaboránsok nem maradhatnak hatalmon hazánkban, most itt az alkalom, hogy a geopolitikai átrendeződés adta lehetőséget a hazaárulók eltávolítására megragadjuk. Magyarországnak végleg le kell számolnia az atlantizmussal, végre kell hajtani a teljes atlantista politikai elit elszámoltatását az állami vagyon elherdálásáért és hazánk teljes kiszolgáltatásáért, amit együtt, 25 év alatt vittek véghez, Washington szolgálatában.


http://www.hidfo.net/2014/04/30/az-amerikai-kulugy-haboruba-sodorna-magyarorszago t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyerték a választást, vége a beszerzési stopnak: közel eg
  2014-04-30 20:37:15, szerda
 
  2014-04-30. 18:49
Megnyerték a választást, vége a beszerzési stopnak: közel egymilliárdért vehet új autókat a TEK

Miután tavaly februárban a Miniszterelnökség nem járult hozzá ahhoz, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) mintegy 730 millió forintért vásároljon többek között új Audikat, most 960 millió forintért vehetnek gépjárműveket a Porsche Hungáriától - tudta meg a HVG. A TEK részéről azt közölték, hogy egy tavaly júniusban megadott engedély biztosítja számukra az új autók beszerzését.
Emlékezetes volt, amikor tavaly februárban Hajdu János TEK-főnök a nyilvánosságon keresztül üzente meg a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak, Lázár Jánosnak, hogy vizsgálja felül döntését, amellyel leállította a TEK eszközbeszerzését.
Lázár János azt követően vétózta meg az autóvásárlást, hogy a HVG beszámolt arról, a TEK a 728 millió forintos értékű gépjárműbeszerzés ügyében az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságához fordult 2013. február 11-én közbeszerzés nélküli lebonyolítást kérve. A TEK és a felügyeletét ellátó Belügyminisztérium a költekezés szükségességét azzal indokolta, hogy operatív akciók végrehajtása, illetve egyes védett - magyar és külföldi - személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges.
A terrorelhárítás azzal toldotta még meg az autók vásárlásának szükségességét, hogy létszáma több mint 200 fővel bővült. ,,A meglévő 9 bevetési egység mellé 5 új vidéki műveleti osztály (Debrecen, Békéscsaba, Pécs, Szombathely, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér helyszíneken) csatlakozott, így a vidéken élő emberek biztonságát tovább tudjuk növelni" - érveltek közleményükben. Tavaly egyébként a mintegy ezerfős TEK 13,4 milliárd forintból gazdálkodott. Az idei évre a szervezet költségvetési előirányzata 12,5 milliárd forint.
A Miniszterelnökség első embere tavalyi közleményében azzal magyarázta a hozzájárulás megtagadását, hogy a kormány irányítása alá tartozó fejezeteknél beszerzési tilalom volt érvényben az intézményi beruházás keretében a bútor-, személygépkocsi, informatikai eszköz és telefonbeszerzések vonatkozásában. Ez alól a Miniszterelnökséget vezető államtitkár adhat felmentést, ezt pedig a TEK nem kapta meg Lázártól.
A TEK-nek nem kellett sokáig bosszankodnia a történtek miatt, néhány hónappal később, valószínűleg Hajdu János lobbizásának köszönhetően engedélyezték a gépjárműbeszerzést számukra, és nem a februárban tervezett, hanem annál több mint 240 millió forinttal magasabb értékben. A HVG értesülését a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya részéről megerősítették, és közölték, tavaly június 25-én az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága hozzájárult a 960 millió forint keretösszegű beszerzéshez.
Az új autók - tették hozzá -, nem Audik lesznek, ugyanakkor rendőrségi források a lapot arról tájékoztatták, hogy Audik és Skodák is érkeznek a TEK-hez. A gépjárműveket egyébként megveszik, mégpedig saját költségvetésükből, hogy a jogszabályban meghatározott feladatokat elláthassák. Az eladó a Porsche Hungária, de az ezzel kapcsolatos kérdések elől kitért a terrorelhárítás. Azt viszont elárulták, hogy ,,a TEK régi járművei továbbra is üzemelnek".
Szeretik a csúcskategóriás autókat
Mint ismert, 2011-ben a terrorelhárítók úgy vettek listaár szerinti 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket, hogy a rendőrségen akkor új autók beszerzésére, a szűkös anyagi helyzetre hivatkozva nemigen költöttek. Akkor Pintér Sándor belügyminiszter például nem engedte azt sem, hogy a vezetők számára új gépkocsikat vegyenek. A TEK autóbeszerzését a kormány részéről azzal indokolták, hogy a luxusjárművek elengedhetetlenek a veszélyes bűnözők elleni harchoz.
A költekezés visszafogása, a megszorítások miatt a rendőrök rossz szemmel nézték, hogy a TEK munkatársai Audi Q7-sekkel közlekednek. Az egyik autó nem sokáig tartott ki, azt ugyanis 2011. április elején, gyakorlatozás közben a Zách utcai bázison összetörték.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127244/#ixzz30OcxDodH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó ügyvéd szerint a bírónő az igazság kimondásával megs
  2014-04-30 20:36:03, szerda
 
  Antimagyarizmus :: 2014-04-30. 18:10
A zsidó ügyvéd szerint a bírónő az igazság kimondásával megsértette a cigánybűnözők jogait - "sérelemdíj" jár nekik

Akár pert is indíthatnának a "roma kisebbséghez" tartozó személyek a Gyulai Törvényszék egy bírájának a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatására irányuló ügyben hozott ítélete miatt, amelynek indokolásában a "cigányságot egyértelműen sértő kitételek is szerepelnek" - véli "Magyar" György ügyvéd.
Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) szerint ugyanis akit "személyiségi jogában megsértenek, sérelemdíjat követelhet az őt ért nem vagyoni sérelemért". Erre akkor is lehetőség van, ha egy nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget illetnek súlyosan sértő vagy indokolatlanul bántó kifejezésekkel, és ebben az esetben az érintett közösség bármely tagja keresetet nyújthat be. A március 15-től hatályos Ptk. szerint ilyenkor a jogsértés tényén túl az esetleges további hátrány bekövetkeztét nem is kell bizonyítani.
Amint arról beszámoltunk, Mucsi Erika bírónő a verdiktben így fogalmaz: a "cigányság mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői".
Mucsi Erika azt is megállapította: "nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, ... az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására".
Zoom
"Mucsi Erika az ítélkezés során nem magánszemélyként, hanem hivatalos minőségében nyilatkozott, ezért nem ellene, hanem a bíróság ellen lehet pert indítani" - hangsúlyozta Magyar György. Egy ilyen eljárás az alapügytől teljesen függetlenül folyhatna, mert abban a "sértett közösség tagjai" félként nem szerepelhetnek. Emiatt rendes jogorvoslati eljárásban nem kaphatnak elégtételt, bár az egyesület feloszlatását célzó perben hozott döntés még nem jogerős, és másodfokon legalább az indokolást szinte bizonyosan módosítani fogják.
Magyar György hozzátette azonban, hogy a Ptk. szerint a jogsértés megtörténtétől számított harminc napon belül kell a keresetet benyújtani. Gyulán az ítélet március 24-én született, ezért úgy véli, a potenciális felperesek kifuthattak a határidőből. Jogértelmezés kérdése lehet ugyanakkor - fogalmazott -, hogy a harminc napot a verdikt szóbeli kihirdetésétől, illetve az írásba foglalt végleges szöveg kézbesítésétől kell-e számítani. Miután a "rasszista megnyilvánulásoktól sem mentes ítéletről" alig néhány napja számolt be a sajtó, az ügyvéd szerint felvetődhet az is, hogy a "roma közösséget ért sérelem" ténylegesen akkor következett be. Magyar György tehát úgy látja, hogy senki nem mehet biztosra, de egy próbát megérne a per kezdeményezése.

Nagyobb sikerrel kecsegtető lépésnek tartaná a zsidó ügyvéd, ha - akár ismeretlen tettes ellen - feljelentést tennének egyesülési joggal visszaélés, közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése miatt. Felvetődhet az is, hogy egy feloszlatott egyesület, a Magyar Gárda újjáélesztéséről lehet szó a Szebb Jövőért esetében. Aki annak vezetésében részt vesz, illetve a közbiztonság fenntartására irányuló tevékenységet szervez, bűncselekményt követ el. A tagokat ugyanezért szabálysértési eljárásban lehet felelősségre vonni.
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a Ptk. előkészítése során határozottan támadta azt a rendelkezést, amely lehetővé tette, hogy egy sértett közösség bármely tagja konkrét érintettség nélkül is sérelemdíjat követelhessen. Ezt a szólásszabadság indokolatlan korlátozásának tekintették, és tartanak attól, hogy a kollektív jogvédelem ilyen lehetősége a szubjektív sérelemérzet alapján történő perlés veszélyének tenné ki ezt az alapjogot - mondta Hegyi Szabolcs, a TASZ jogásza.
A gyulai esetről azonban a szervezet persze másként vélekedik, hiszen cigányokról van szó (az ő megfogalmazásukban: "egy bíró kapcsán - aki az állam képviseletében jár el - nem lehet szólásszabadságról beszélni, amikor ítéletet hirdet, nincs lehetősége saját véleményének kifejtésére, ezért a szólásszabadság korlátozása sem vetődhet fel"). Így a Ptk.-nak a TASZ álláspontja szerint általában valószínűleg alapjogot korlátozó rendelkezését egy hivatalos személy - tehát gyakorlatilag az állam - kisebbségeket sértő megnyilvánulása miatt akár alkalmazni is lehetne.
Hegyi Szabolcs úgy véli, talán szerencsés is lenne, ha a bíróságnak első alkalommal nem magánszemélyek vagy politikusok indokolatlanul bántó kijelentései miatt kellene eljárnia. Ebben az ügyben az egyébként vitatott szabályt ráadásul úgy alkalmazhatnák, hogy azzal nem sértenék meg a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos jogát - emelte ki a "jogvédő". A szervezet ezért vizsgálja a lehetőségét annak, hogy milyen további lépéseket lehet tenni, de döntés még nem született. Miután a határidő valóban sürget - és Hegyi szerint valószínűleg még nem járt le -, néhány napon belül kiderül, hogy a TASZ kíván-e élni valamilyen formában a Ptk. biztosította lehetőséggel.
(Nol korrigálva)
Frissítés: "Magyar" György a "magyar" ATV-ben:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w4gxiY8GOVU

Kapcsolódó: A Szebb Jövőért Egyesületet feloszlatni nem kívánó bírónőt készülnek meghurcolni a rajvédelem bajnokai

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127209/#ixzz30OcWweHY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A földosztás, majd az újraállamosítás után János bácsit rá a
  2014-04-30 20:29:25, szerda
 
  A földosztás, majd az újraállamosítás után János bácsit rá akarják
beszélni, lépjen be a termelő szövetkezetbe. Az öreg már hajlik rá,
mire az agitátor hozzáteszi:
- Néhány dolgot be kell ám adni a közösbe.
- No és mit?
- Be kell adni a lovakat.
- Ha be kell, hát beadjuk.
- A tehenet is be kell adni.
- Azt is beadjuk.
- A kecskét is be kell adni.
- A kecskét? Azt nem adom!
- Aztán miért?
- Mer az van!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Idézet
  2014-04-30 20:28:02, szerda
 
  az nem számít befagyasztásnak, hogy "megkértek minket", hogy a legújabb vitás kérdés lezárásig ne küldjünk számlát az uniónak, mert nem fogják kifizetni. az lenne a befagyasztás, ha elküldenénk a számlákat, és úgy nem fizetnék ki

Csepreghy Nándor 2014. április 28.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házipálesszel az alkoholizmus ellen
  2014-04-30 07:38:37, szerda
 
  2014.04.29. 08:04
Házipálesszel az alkoholizmus ellen


Hukk.

Aszongya a hírek, hogy ÉdesViktor meg a fiúk a dohány után az alkoholra is megalkották a stratégiát. Lehet van Lázár Jánosnak valami alkoholgyáros ismerőse is? - kapja föl a fejét az egyszeri szegényember, aki nem nagyon érti, hogy a picsába akarnak ezek zárjegy nélküli pálinkás demizsonnal alkoholizmus elleni háborút nyerni?

Hukk.

Merhogy az van, éppen hajbakapunk Brüsszellel az alanyi jogon járó, adómentes pálinkamámoron. Ez minekünk kulturális örökségünk, mert amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is, és a világ igazságtalansága, hogy a Nagymama lekvárja márkavédett termék, amíg Nagypapa pálinkáját csak az alkoholkeresztények szabadították ki a zárjegyrabiga alól éppen pár éve. Erre mit csinálnak ezek? Befagyasztják a pénzcsapokat és égén nem lesznek le térkövezve a bérfőzde parkolók.

Hukk.

Csoda, hogy nálunk csak az írek szomjasabbak? Nem csoda. De majd lehajrázzuk őket faszán, ha a kereskedők - és fogyasztók - számára kiderül, mit is jelent egészen pontosan a minisztérium homályosan megfogalmazott:

"az alkoholfogyasztás visszaszorítására a társadalmi-gazdasági élet ,,számos szektorában zajló, magas szinten koordinált tevékenységgel, a korszerű egészségfejlesztés, az egészséget támogató közpolitika eszköztárát együttesen használva" lehet és kell fellépni."

...kijelentése. Ha ugyanazt amit a dohánynál jelentett a hasonló mellébeszéd, akkor annak tudjuk mi a vége, és tudjukkik járnak jól. A dohányzás számottevően nem csökkent, de a legális profitot sikerült megemelni és a megfelelő helyekre csatornázni. Végül is a kieső jövedéki adó mellett ez legalább pozitív hozadék. Javaslom az alkoholstratégia címerállata legyen a házi lepárló előtt Magyarország alakút hányó felcsúti nertárs,

részeg2 másolata.jpg

himnusza a - dehogy a Pálinka dal, ne marháskodjunk - sÖrömtől az Alkohol dal.

"Az alkohol az életem, szeretem
Az alkohol az istenem, szeretem
Kóla, szörp! Mi az?
Inkább a piára szavazz
Pia nélkül nincs buli, ezt tudhatod
Ha pia van, akkor fasza a tudatod"

Hukk.

http://varanus.blog.hu/2014/04/29/hazipalesszel_az_alkoholizmus_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: kezdettől fogva Amerika áll az ukrajnai események há
  2014-04-30 07:33:50, szerda
 
  2014-04-30. 06:53
Putyin: kezdettől fogva Amerika áll az ukrajnai események hátterében

Nincs szükség orosz válaszlépésekre, de az Egyesült Államok és az Európai Unió büntetőintézkedéseinek következményei lehetnek a nyugati cégek részvételére az orosz energetikai projektekben - jelentette ki Vlagyimir Putyin Minszkben, az eurázsiai gazdasági tanács keddi ülését követő tájékoztatón.
Az orosz államfő azt mondta, ha a szankciók folytatódnak, Moszkvának el kell gondolkodnia azon, "ki és hogyan működik az orosz gazdaság kulcsfontosságú területein, beleértve az energetikát is". Hozzátette: az orosz vezetés "nem nagyon szeretne" válaszlépéseket tenni, és azt reméli, hogy erre nem is kerül sor.
Az Egyesült Államok és az Európai Unió az utóbbi két napban újabb büntetőintézkedéseket jelentett be arra hivatkozva, hogy Oroszország tovább mélyíti a kelet-ukrajnai válságot. Washington hét olyan orosz kormányzati tisztségviselőre vetett ki szankciókat, aki Putyin közvetlen környezetéhez tartozik, illetve 17 vállalatra. A EU bővített feketelistájára tíz orosz állampolgár és a délkelet-ukrajnai szeparatisták öt vezetője került fel.
Az orosz államfő véleménye szerint az újabb európai uniós szankciók oka az, hogy Európában "bűnösöket" keresnek, akik felelősek az Ukrajnában végbemenő folyamatokért. Kijelentette, hogy Oroszországnak semmi köze nincs ahhoz, ami Ukrajnában történik. "Ők okozták a bajt, de velünk akarják megfizettetni annak árát" - mondta.
Putyin azt állította, hogy az Egyesült Államok áll kezdettől fogva az ukrajnai események hátterében. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az Egyesült Államok az ukrán válság megoldásának élére állt.
Azt is visszautasította, hogy orosz "instruktorok", speciális egységek vagy katonai csapatok tartózkodnának Ukrajnában. A politikus az ukrán válság rendezését célzó négyoldalú, genfi megállapodás tiszteletben tartására szólított fel, és arra, hogy a kijevi hatóságok engedjék ki a börtönből azokat az embereket, akiknek szerinte az ukrán nép bizalmat szavazott és vezetőjéül választott.
Az orosz államfő reményét fejezte ki, hogy rendeződik az EBESZ Szlovjanszkban foglyul ejtett külföldi katonai megfigyelőivel kapcsolatos konfliktus, és a megfigyelők elhagyhatják fogva tartásuk helyét. Az elnök ezzel azt érzékeltette, hogy Moszkva hozzá kíván járulni a konfliktus megoldásához. Hozzátette, hogy nem ért egyet sem a megfigyelők odaküldésével, sem azzal, hogy foglyul ejtették őket, de szerinte a szembenállásban érintetteknek le kell vonniuk a következtetéseket a történtekből, és nem szabad "hasonló hibákat véteniük".
Putyin közölte, hogy Oroszország megérti európai partnereinek az aggodalmát. Elmondta, hogy hétfőn Gerhard Schröder volt német kancellár is közbenjárt nála az EBESZ katonai megfigyelőinek szabadon engedése érdekében, különös tekintettel arra, hogy közöttük német állampolgárok is vannak.
(MTI)

https://kuruc.info/r/4/127205/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Telefonálás a pokolból
  2014-04-29 21:16:12, kedd
 
  Telefonálás a pokolból


Orbán Viktor, Angela Merkel és II. Erzsébet találkoznak a pokolban. Merkel megkéri az ördögöt, hogy hazatelefonálhasson Németországba, mert tudni szeretné, mi történik az országban távozása után. Beszél is két percet, leteszi a kagylót, majd az ördög közli vele, hogy a számla kétmillió euró lesz, amit Merkel ki is fizet. Amikor ezt látja az angol királynő, ő is megkéri az ördögöt, hadd telefonáljon haza. Fel is hívja Angliát, beszél öt percet. Az ördög átad neki egy ötmillió fontról szóló számlát. Erre Orbánnak is kedve támad hazatelefonálni, beszél is fél órát, és amikor leteszi, az ördög azt mondja, 300 forint lesz. Miután látta, milyen drága volt a többieknek a telefonálás, Orbán nem bírja ki, és megkérdezi: Magyarországra ugyan miért ilyen olcsó a hívás. Mire az ördög: Nézd, Viktor, ezzel a rengeteg munkanélkülivel, világbajnok áfával, Európa-bajnok inflációval, minimálisra visszavett szociális ellátásokkal és munkanélküli-segéllyel, leépítendő húszezer közszolgával, csipszadó, telefonadó, bankkártyaadó és az ilyen, olyan, amolyan újabb és újabb adókkal, a büntetéspénzekre vadászó rendőrökkel és más hatóságokkal, a szigorodó adóellenőrzéssel, a rengeteg újabb és újabb megszorítással, a politikusok szűnni nem akaró hülyeségeivel és hazugságaival, a mélységes korrupcióval, az igazságszolgáltatás politikai elfoglalásával, a média korlátozásával, a felsőoktatás leépítésével, az országból elvándorló rengeteg magyarral... Magyarország nyilvánvalóan maga a pokol. Márpedig a pokolból a pokolba helyi tarifával lehet telefonálni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét zsidókat visznek el Budapesten!
  2014-04-29 21:08:49, kedd
 
 
Ismét zsidókat visznek el Budapesten!
2014, április 29 - 18:06

Egyenként távolították el a rendőrök a budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű építési területéről kedd délután azokat a demonstrálókat, akik a német megszállás áldozatainak emlékműve megépítése ellen tiltakoztak.

Az intézkedésre azt követően került sor, hogy az emlékmű kivitelezőjének kérésére a VIII. kerület jegyzője hétfőn birtokvédelmet rendelt el a területre. Suchman Tamás, a Horn-kormány volt minisztere úgy fogalmazott, hogy

őt a 70 évvel ezelőtt történtekre, a holokausztra emlékezteti a mostani rendőri intézkedés, az, hogy zsidókat távolítanak el egy helyről rendőri erőszakkal.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/ismet_zsidokat_visznek_el_budapesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszelbe vezető út
  2014-04-29 21:06:54, kedd
 
 



Brüsszelbe vezető út


Május 25-én tartják az EP választásokat. A választáson 8 párt indul, a Fidesz, az MSZP, a DK, az Együtt 2014, az LMP, a Jobbik, a Haza nem eladó mozgalom és a Seres Mária szövetségesei. Ami kirívónak mondható, hogy több párt is olyan jelölteket állított az élmezőnyben, akik már tagjai az országgyűlésnek és feltehetően ott is maradnak, így a kevésbé ismert (vagy kevésbé támogatott) jelöltek nagyobb eséllyel kerülnek be az EP-be.

A kormánypárt listáját Pelczné Gáll Ildikó vezeti, aki egyben a párt alelnöke is. Őt követi három "veterán" EP képviselő: Szájer József, Tőkés László és Deutsch Tamás. Érdekesség, hogy a listán szerepel a Via Nova Ifjúsági Csoport elnöke Gubík László. A Via Nova a szlovákiai Magyar Közösség Pártjával áll közelebbi viszonyban. Gubík arról lett ismert, hogy elvették a szlovák állampolgárságát mikor kérvényezte a magyar állampolgárságot és hónapokig "országtalannak" kezelték. Gubík sokáig kapcsolatban állt a Jobbikkal is, most mégis a Fidesz jelöltje.

Az MSZP listáját Szanyi Tibor vezeti, őt követi Ujhegyi István, Gúr Roland és Veres János. Feltehetően ők be is kerülnek az EP-be hacsak nem fog gyengébb teljesítményt nyújtani az MSZP mint 2009-ben. Az Együtt 2014 listáját Bajnai Gordon vezeti azonban ő kijelentette, hogy miképp a országgyűlésbe úgy Brüsszelbe se kíván menni, így ha lesz befutója az Együtt-nek akkor az a lista második helyezettje Jávor Benedek lesz.

A DK listáját egy országgyűlésbe bekerülő "nagyágyú" Gyurcsány Ferenc vezeti aki szintén nem Brüsszelbe képzeli el a további politikai szereplését. Amennyiben lesz DK-s képviselő az EP-be az Gyurcsány jobb keze Molnár Csaba lesz. Gyurcsány megszellőztette a sajtóban, hogy amennyiben nem lesz egy képviselője sem a DK-nak úgy az elnökséggel kapcsolatban "kinyílik a kérdés". A DK azonban nagyon bizakodó és a három helyet sem tartják elképzelhetetlennek. Ha bejönnének a számításaik akkor Molnár mellé még Brüsszelbe menne Neidermüller Péter és Kakuk György is.

A Jobbik listáját Morvai Krisztina vezeti, őt követi a szintén országgyűlési képviselő Balczó Zoltán. Harmadik helyen a másik "veterán" EP képviselő Kovács Béla áll. A listán szintén van még néhány országgyűlési képviselő köztük Staudt Gábor, Volner János és Z. Kárpát Dániel is. De a listán felfedezhetjük Gőbl Gábort is aki inkább a Moby Dickből ismerhetünk. Szabó Gábor pártigazgató pedig mint az országgyűlési választásokon itt is a lista utolsó helyén szerepel.

Az LMP listájának az első helyén Meszerics Tamás áll, míg a Haza nem eladó mozgalom első helyezettje Kásler Árpád aki úgy látszik nem adja fel a politikai karrier lehetőségét. A Seres Mária szövetségesei elsője pedig Tóth Tamás Mihály. A JESZ (Jólét és Szabadság, egykori MDF) vagy a MOMA (Bokros Lajos pártja) listáját visszadobták mivel nem tudták időben összegyűjteni a szüksége aláírásokat. A Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt pedig már az országgyűlési választások után bejelentette, hogy nem kíván indulni az EP választásokon.

Amennyiben az országgyűlési választásokhoz hasonló pártpreferenciák lesznek az EP választáson is akkor a Fidesz adhatja a legtöbb képviselőt Brüsszelnek. A második és a harmadik hely pedig az MSZP és a Jobbik között dől el. Az Együtt Bajnai és a DK Gyurcsány miatt nem zárhatja ki egy-egy képviselő lehetőségét sem, de ez leginkább a választások napján dől el, hogy önerőből a két szervezet képes annyi szavazatott összekaparni, hogy legalább papíron képviseljenek valamit Brüsszelben.

Várhatóan a baloldal még nagyobb vereségbe fog beleszaladni, mint az országgyűlési választáson, mint ahogy az is, hogy a Fidesz küldi majd a legtöbb képviselőt, ám vélhetően a Jobbik jobb eredményt fog elérni (legalábbis az alacsonyabb részvétel miatt esély mutatkozik rá), mint néhány hete. Hogy ez befolyásolja-e a magyar emberek életét? Nem. Ezekből tendenciákat lehet megállapítani, amiből le kell vonni a helyes következtetéseket.

Csengeri Áron - Kitartás.net (Nemzeti Választási Iroda - Origo nyomán)



http://kitartas.net/2014/04/27/brusszelbe-vezeto-ut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 423 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 126
  • e Hét: 459
  • e Hónap: 14651
  • e Év: 147568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.