Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 371 
A világhatalom célja, hogy ne
  2011-05-31 22:24:58, kedd
 
  A világhatalom célja, hogy ne legyen lakása a magyar rabszolgának
2011. május 31. 09:53:34

Lakás nélküli, mobilizálható 5-8 millió rabszolga szolgálja majd a lakóparkos három-négy milliót.

A kormány devizahiteles mentőcsomagja csak egy szűk rétegnek jelent érdemi megoldást. Mindezek mellett nem foglalkozik olyan családokkal, akik nagy számmal közüzemi tartozásaik miatt veszíthetik el lakásukat - áll a Policy Agenda elemzésében.

Az eladósodottsággal küzdő, és emiatt a lakhatásukat elveszítők problémahalmazából a politika gyakran csak a devizalapú jelzáloghitellel rendelkezők csoportját emeli ki, és számukra igyekszik megoldást kínálni. Ugyanakkor látszik, hogy a gazdasági válság okozta társadalmi sokk azokra is hatással volt, akik nem svájci frankban, vagy euróban adósodtak el, hanem akár forintalapú hitelük, vagy közüzemi tartozásaik miatt került veszélybe a lakásuk.

Hunhír.info kommentár:

A szándék egyértelmű. Lakás nélküli, mobilizálható 5-8 millió rabszolga szolgálja majd a lakóparkos három-négy milliót.

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=8340 9&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétesik az EU?
  2011-05-31 22:22:53, kedd
 
  Szétesik az EU?

2011. május 31. 12:48:07
Igen: rálépett a szétesés útjára.

Hasonlítsuk csak össze az Európai Uniót és az azt körülvevő borongó légkört azzal az optimizmussal, amely körülvette, amikor 2004 májusában hazánk is csatlakozott a minden bizonnyal utolsó bővülési hullám hátán.

Mindez már tavalyi hó. Az EU-t sorozatos válságok rázzák meg és népszerűsége egyre csökken. 500 millió polgára legszívesebben egyetlen új tagot se látna sorai között, és a csatlakozási pályára lökött Horvátországban határozott többség ellenzi az ország belépését.

Az integráció nem hogy előre haladna, hanem visszafelé megy. Brüsszel most dolgozza ki annak módozatait, hogy miként lehet a schengeni rendszert megregulázni. Értsd: miként lehet ,,ideiglenesen" visszaállítani a határellenőrzést. Arról persze senki nem beszél Brüsszelben, hogy ha volt és van népszerű eredménye az uniós integrációnak, akkor az a határokon való akadály nélküli áthajtás, illetve a fölöttük való átrepülés.

Az integráció második legnépszerűbb, kézzel fogható eredményét a polgárok abban látták, hogy nem kellett saját valutájukat veszteséggel átváltani más ország pénzére. Ennek a törekvésnek eredményeként született az euróövezet.

Ma ugyanez már több terhet jelent, mint előnyt, ahogyan a gazdagabb, nettó befizető országok állampolgárainak a pénztárcájából újabb és újabb összegeket vesznek ki, hogy finanszírozzák azokat az országokat, amelyek - mint a megmentő államok adófizetői látják - nyáron zenéltek, mint a tücskök, míg ők hangyaszorgalommal dolgoztak.

Az uniós polgárok azt sem nézik jó szemmel, hogy míg nekik a nadrágszíjat kell meghúzni újabb és újabb lyukkal, addig az uniós funkcionáriusok és az Európai Parlament képviselői egyre több pénzt követelnek saját maguknak.

Jellemző, hogy Európának éppen a legliberálisabb országában, Hollandiában ért el nagy sikereket egy ,,szélsőjobboldali", EU-ellenes párt, Gert Wilder Szabadság Pártja, amely kívülről támogatja a hágai kormányt. De az unióellenes pártok máshol is egyre-másra aratják a sikereket a választásokon. Legutóbb Finnországban, és a felmérések szerint Franciaországban Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnökének amúgy is igen nagy népszerűsége tovább nő.

Itt már nem jobb-baloldali szembenállásról van szó, hanem az integráció híveinek és ellenfeleinek egyre markánsabb harcáról.

Mi az utóbbiak táborát erősítjük, a nemzeti önrendelkezés erősítésének jegyében.

Ordosz műhely

barikad.hu

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért is uralni akarják Európa
  2011-05-31 22:18:04, kedd
 
  Ezért is uralni akarják Európa Éléskamráját
2011. május 31. 10:24:26

Miközben már néhány forintos élelmiszerár-emelkedés is komoly ellenérzéseket válthat ki a kereskedők körében, melyek néha tüntetésekhez vezetnek, a gazdasági szakértők szerint elkerülhetetlenné vált, hogy 2030-ra megduplázódnak az élelmiszerárak a világban.

A következő húsz évben újabb országok szegényedhetnek el, átértékelődhet a piac, az élelmiszer alapanyagok ára pedig a duplájra nőhet, melynek egyik legfőbb oka a klímaváltozás - írja a BBC internetes oldala az Oxfam nagy-britanniai központú nemzetközi segélyszervezet jelentése hivatkozva.

A jelentés négy nagy földrajzi területet nevez meg, amelyeket komoly veszély fenyeget, s ahol már ma is jelentős erőfeszítéseket tesz az állam a lakosság ellátásának érdekében. Ezek Guatemala, India, Azerbajdzsán és Észak-Afrika. Utóbbi területén nyolcmillió ember éhezik, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás pedig főként a gyerekeket és a nőket érinti.

A szervezet felhívta a figyelmet az aránytalanságokra is, miszerint a világon minden hét emberből legalább egy éhezik, holott Földünk képes lenne élelemmel ellátni minden lakóját.

hirado.hu

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=83411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gavallér János: Beteg ám a ros
  2011-05-31 22:12:38, kedd
 
  Gavallér János: Beteg ám a rosseb
Dátum: 2011. May 28. Saturday, 08:02 Szerző: akac

Jegyzet
"Az embernek nem pénzre, hanem élelemre, vízre és szeretetre van szüksége, és ha embernek nézik, képessé válik bármilyen csodára."

Válasz Bayer Zsolt: Beteg ország című cikkére
http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/beteg_orszag.html




A jól bevált forgatókönyv szerint, ha valamit sokáig sokszor ismételünk, az valóságként realizálódik. Igen előszeretettel alkalmazzák ezt az úgynevezett ,,önbeteljesítő jóslat" ként emlegetett, valójában szellemi képalkotás által előidézett realizált hipnózist.

Szóval, Bayer Zsolt többször, kihangsúlyozva avval zsarolja meg az olvasót, hogy fogadjon el minden megszorító intézkedést, hisz Magyarország - a mi hazánk és megjegyzem az ő hazája is - beteg.
Nem, kedves Bayer Zsolt, Magyarország nem beteg! Magyarországon, mint gazdatesten, sok az élősködő féreg, ezektől természetesen meg kell szabadítani, tisztítani gyönyörű hazánkat.

A magyar ember, kedves Bayer Zsolt, nem fél semmitől, a kihívásokat meg éppenséggel kedveli, hisz bizonyíthatja kivételes rátermettségét. A magyar ember bízik önmagában. Éljenek bár az országban megszámlálhatatlanul az ügyeskedők, a kiskapun közlekedők és lepseszájú akarnokok, ez az ország a tiszta lelkű és becsületes emberek országa marad. Éljenek itt, bármilyen nemzetiségű emberek, mi segíteni fogunk nekik, megtalálni önmagukat, EMBER-IDENTITÁST gerjesztünk szívükben, de senkitől sem fogadjuk el, hogy a kétségbeesésbe kergessen bennünket, csupán gyengeségének, tehetetlenségének álcázása gyanánt.

A magyar ember senkinek sem akar megfelelni, csak önmagának! De senkivel sem akar együttműködni, aki felsőbbrendűnek, okosabbnak, kiváltságosabbnak képzeli önmagát másoknál, és beképzeltségében becsmérli embertársait!

Magyarország megcsonkítva és a háttérhatalmak által megkötözve, látszatra gyengélkedik, de ,,egy faékkel, egy rozsdás ácskapoccsal és szaros gumicsizmában" is különb a betolakodó globálnyik új arisztokratáktól! Mert a magyar ember másokért él, megveti a haszonleső világot, harmóniára vágyik a mindenséggel és szerencsére békés. Tehát nincs szüksége semmiféle műtétre, ellenben a haszonlesőket ki fogja utálni országából.

Kedves Bayer Zsolt - Magyarország a közös hazánk-, az ellentétek szítása közös ellenségünk erősítése, az oszd meg és uralkodj elv egy elavult blabla, mi sohasem fogunk meghalni, pár száz, vagy ezer évre térdre rogyunk, de mindig eljön a hajnal, a virradat, amikor az ember, ember lehet. Ez a mi küldetésünk.

Az embernek nem pénzre, hanem élelemre, vízre és szeretetre van szüksége, és ha embernek nézik, képessé válik bármilyen csodára.

2011. 05. 27.

Nemzeti Hírháló


Kép: http://negymadar.blog.hu/

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4361
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős mérce etikailag (is) az
  2011-05-31 21:00:48, kedd
 
  Kettős mérce etikailag (is) az IMF-nél


2011. 05. 31. kedd. - 08:32
A Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) kétfajta etikai szabályzat van érvényben, egy az alkalmazottak, egy másik pedig a 24 ügyvezető igazgató számára, nyilván a zsidók és nem zsidók eltérő fegyelmezése, utóbbiak sakkban tartása céljából.

A 2400 főnyi alkalmazottal kapcsolatos előírások az elmúlt években szigorodtak, ám az igazgatókra vonatkozó inkább javaslatok mint szabályok 2003 óta nem változtak. Az alkalmazottak esetében például forró vonalat létesítettek a zaklatások bejelentésére, és a kivizsgált esetekről, amelyek miatt az elkövetőket akár el is bocsáthatják a szervezettől, az éves jelentésében is beszámol a szervezet.

Az alkalmazottak ügyében egy etikai tanácsadó jár el, aki azonban az igazgatók viselt dolgaiban már nem illetékes. Az igazgatók és a vezérigazgató ügyeiben csak maga az igazgatótanács rendelkezhet. Ennek ötfős etikai tanácsa bizalmasan működik és a potenciális vétkesek ellen az egyetlen rendelkezésére álló eszköze az írásos figyelmeztetés, vagy az, hogy levélben értesíti az érintett igazgatót delegáló országot vagy ország-csoportot. Tehát gyakorlatilag önmaguk felett ítélkeznek, ami több, mint az elfogultság melegágya. Ez maga az elfogultság - mintegy - előírás szerinti kötelezettsége...

Katrina Campbell, a Global Comliance etikai szakértője 2007-ben megállapította, hogy az igazgatótanács számára nem dolgoztak ki megfelelő eljárásokat a saját tagjai és a vezérigazgató megrendszabályozására. Ez utóbbira pedig, aki egyszerre a tanács elnöke és a személyzet vezetője is, nem tudni, hogy az alkalmazotti, avagy az igazgatói etikai kódex vonatkozik-e. (Szerintem igazából egyik sem, az egész eljárás megtörténte vagy elmaradása attól függ, hogy van-e ellene olyan bizonyíték, amelyet már sehogyan sem lehet elsumákolni.)

Megválasztásakor, 2007-ben Dominique Strauss-Kahn munkaszerződésében az alkalmazotti etikai szabályzat került, ám amikor kiderült, hogy intim viszonyt folytatott az egyik beosztottjával, mégis az igazgatótanáccsal volt köteles elszámolni. Az IMF 2008-ban egy külső jogi irodát, a Morgan, Lewis & Bockiust bízta meg az akkori Strauss-Kahn-ügy kivizsgálásával. A The New York Times szerint a céget a valutaalap azóta több más esetben is felkérte, gondolom nem ingyen és nem a jogászokat megillető minimális összegért.

Az alkalmazottak esetében 2010-ben 30 panasz érkezett az etikai normák megsértésével kapcsolatban. Tíz esetben fegyelmi eljárás indult, amelyek eredményeképpen az IMF legkevesebb egy elbocsátást kezdeményezett. Az alsóbb szintekre vonatkozó előírásokat a közelmúltban azzal egészítették ki, hogy a főnök és beosztott közötti szoros személyes kapcsolat összeférhetetlenséget eredményezhet, ezért azt jelenteni kell. Az igazgatókra nem vonatkozik hasonló rendelkezés.

Az igazgatótanács 1998-ben megalakult etikai bizottsága egy belső jelentés szerint 2007-ig kizárólag a saját eljárási ügyeiről tanácskozott. Mivel a testület munkája bizalmas, a Valutaalap nem közölte, hogy azóta összeült-e egyáltalán a bizottság. Bizonyára összeült, vacsorázni, beszélgetni, esetleg elmesélni az életükben előforduló kisebb-nagyobb kalandokat.

(MTI nyomán Kováts B. Ernő - Kitartás.hu)
.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/kettos-merce-etikailag-az-imf-nel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját bűnbandája égette szénné
  2011-05-31 06:52:05, kedd
 
  Saját bűnbandája égette szénné a magyargyűlölő zsidó pedofilt
2011. május 30. 18:56
Hunhír.info

Visszavonul a francia pártpolitizálástól Daniel Cohn-Bendit: a francia-német Zöld-párti politikus ezt hétfőn a Le Nouvel Observateur című politikai hetilap internetes oldalán jelentette be. Számomra a pártpolitizálás véget ért. Európai szinten folytatom, és kész" - mondta a francia lapnak az Európai Parlament zöld frakciójának 66 esztendős társelnöke. Na ettől a a pedofil ratyitóll mentse meg a Jó Isten Európát.

Az ügy előzménye, hogy a francia Europe Ecologie elnevezésű párt alapítójaként Cohn-Bendit programja csak 26,5 százalékos támogatottságot kapott a Zöldek hétvégi belső szavazásán, míg a jelenlegi főtitkár, Cécile Duflot elképzeléseire 50,6 százalék szavazott. Ezzel szinte bizonyossá vált, hogy a jövő hétvégi pártkongresszuson a tagság megerősíti Duflot-t pártvezetői tisztségében.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=41545
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint becsapták a népet!
  2011-05-31 06:48:18, kedd
 
  Megint becsapták a népet!

Posted on 2011/05/31

Megállapodott a kormány és a Bankszövetség! De hogyan? Ez a megállapodás csak elodázza a valóságos összeomlást. Mert mi is történt valójában?

A bankok felelőtlen hitelkihelyezésük, kapzsiságuk során becsapták a hitelfelvevőket, és tehették ezt úgy, hogy mohóságuknak és felelőtlenségüknek semmilyen következményét nem vállalják. Holott nyilvánvaló, hogy az extra haszon reményében adták a hiteleket. Ráadásul csak nevében volt devizaalapú, mert a hitelfelvevő egy fillér értékű devizát nem kapott kézhez, csak a bankok abban tartották számon a hitelt. Nyilvánvalóan látszik ma már, hogy éppen azért, mert bíztak a devizák drágulásában, és ezáltal abban, hogy növelhetik a törlesztő-részleteket!

Ilyen is csak Magyarországon történhet meg, hogy egy bank a hibás döntésének, felelőtlenségének következményét a legcsekélyebb mértékben sem viseli, hanem azt átháríthatja a hitelfelvevőre. A kormány pedig ismét cserben hagyta a népét. Ahelyett, hogy megvédené őket a haramiák támadásától, inkább a gazembereket védi. Mit kellene tennie? ...

Először is ki kellene jelentenie, hogy azokat a hitelszerződések, amik fedezete a lakás, semmisek. Senkitől nem lehet elvenni a lakhatását, lakását. Másodsorban azt, hogy a bankok is felelősek a rossz szerződésekért, tehát annak következményét vállalniuk kell. Le kell nyelniük ezt a békát! Különösen akkor lenne szükség erre a szigorú intézkedésre, amikor ennyire magas a munkanélküliség, és ennyire bizonytalan mindenkinek az állása. Amiért kizárólag az állam, a kormány a felelős! A kormány tagjait személyes felelősség terheli az ország helyzetéért, s nem mutogathatnak az elődökre, mert ennek tudatában vállalták a hivatalukat! A kormány nem teljesíti kötelességét azzal, hogy nem biztosítja az állampolgároknak a munkalehetőséget!

Meg kell teremteni a személyes felelősség szigorú rendszerét azok esetében, akik kiemelkedő pozíciókat vállalnak, hiszen a lehetőségeik is kiemelkedők, lásd, saját szakállukra herdálták el a közvagyont! A magyar nép tekintélyes vagyont bízott az elmúlt húsz év kormányaira, amit azok elloptak, eltékozoltak, s ezért személyes felelősség terheli az összes valamikori kormánytagot!

Ügyes húzás volt, amit Orbánék tettek azzal, hogy megállapodtak a bankszövetséggel. Ugyanis ezzel sikerült kivetniük a nyakukból a devizahitelesek gondját, s rátolták a következő kormányra. Bizonyára érzik, hogy 2014-ben már nem ők fognak kormányozni.

Akárhogy nézzük is azt, ami történt, a probléma csak drasztikus döntéssel lenne megoldható, amit az Orbán-kormány nem mert megtenni!

Itt tartunk most. Megint népvakítás történt, mert egy pillanatig se higgyük, hogy a megállapodás vége, lejárta után a bankok nem fogják visszamenőlegesen is behajtani az ügyfeleinken az elmaradt extrahasznot!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/05/31/megint-becsaptak-a-nepet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GÁZA NYITVa
  2011-05-30 21:05:18, hétfő
 
 
GÁZA NYITVA

Mottó:
A szemforgatás magasiskolája, avagy a palesztinok ,,szabadon" elhagyhatják a Gáza-övezetet


A palesztinok ősi földjén néhány éve hatalmas szénhidrogén-mezőt találtak. Eddig volt blokád, most az egyiptomi társadalmi változások után van szabad elvonulás. Izrael nem küld majd katonákat a Vörös tenger habjai közé. Pontosan tudják, hogy a palesztinok ősi földje mit rejt. Ők maradnak az elrabolt területen.
Most válik igazán világossá, hogy az egyébként valóban szükséges társadalmi változások, amelyek megtörténtek az arab világban, teljesen másról szóltak, mint azt mutatni akarták az amúgy világszerte izraeli vezénylet alatt firkáló fősodratú bértollnokok. Kell a szénhidrogén. Köztudott tény, hogy Gáza földje alatt akkora szénhidrogén mezőt találtak, hogy egész Izrael szinte az idők végezetéig energetikailag abszolút függetlenné válhat. Folyik is a nyáluk utána, hogy ezt megszerezzék.
Valójában Tel Avivból átszóltak az Államokba, azok küldtek ügynököket jó vastag bukszával, és fellázították az arabokat saját vezetésük ellen. Szegény jó burnuszosok meg bedőltek. Az arab országokból a fegyverek hangjára elmenekült annyi vendégmunkás, hogy pontosan elég befogadó hely lesz a menekülő palesztinok számára, csak ne maradjanak a földjükön.
Ugyanez történt a Észak-Afrikai országban. Gyakorlatilag egész népcsoportok keltek vándorútra. Önként. Semmi nem elég?! Hová akarják majd kergetni Ramallah népét?
A gazdasági folyamatoknak álcázott, és önvédelmi biztonsági intézkedéseknek beállított gaztettek mögött semmi más nem húzódik meg, mint egy vegytiszta Izrael kialakításának szándéka. Tehát rasszisták. Gazdasági alapon szított fajgyűlölet vezeti őket.
Ám valójában a végletekig kiélezett etnikai konfliktusok mögé bújva, terroristának kikiáltva tizenéves palesztin gyerekeket, csúzlira rakétával, rakétára fehérfoszforral válaszolnak. Egészen megdöbbentő a párhuzam Drezda bombázásával!
Emlékeztetőül itt csak annyit szükséges felidézni, hogy a német várost úgy tették a földdel egyenlővé, ahogy máshol még soha. Szénport szórtak repülőről Drezdára. Az első hullám után az emberek észbe kaptak, és elkezdték összesöpörni a szénport. A következő hullámban érkező repülőkről ezeket a védelmi erőket legéppuskázták. A harmadik hullámban csapást mérő repülők a szénporra gyújtóbombát dobtak. Ezzel addig soha nem látott tűzvihart keltettek.
Most ugyanaz történik Gázában, csak fordított sorrendben, mások által elkövetve, noha akkor is tudjuk kiknek a parancsára történt.
Hosszú lesz a sora a menekülteknek, s az új Közel-Keleti háború indító oka az lesz, hogy akár külső erő bevonásával, akár saját erejük bevetésével, vagy éppen testvérháborút szítva a szerencsétlenek között nyernek még újabb leigázható területet. Gósen-ig? Esetleg vissza akarják adni Egyiptomnak, amit kölcsön kértek a kivonulás előtt? Mert hogy akkor is egy egész birodalom legalább harmadának csalással, tolvajlással történt a térdre kényszerítése. Aki nem hiszi, olvassa el a kivonulásról szóló Ó-Szövetségi részeket! Ott megbizonyosodhat a mellékletek alapján, az ókori mértékegységekből kiindulva, hogy mennyi aranyat, ezüstöt, rezet, nemes textilt, és fát, lábas jószágot vittek magukkal. Mai értelemmel alig felfogható az a gazdagság, amivel feltőkésítették magukat - hogy finoman mondjuk a lopást, ami kitartott Kánaán földjéig. Addigra kihaltak a negyven év alatt a kiáramlásban résztvevők, és az utódoknak azt mondtak, amit akartak. Így születnek a azok a mítoszok, amik máig kőbe vésve még a keresztények gondolatvilágát is.
Most Gáza, holnap más terület, és a hódításnak nem szakad vége. Gyakorlatilag uralmuk a térségben erősen felülreprezentált a népesség megoszlását tekintve. Máig ez a helyzet, és igazi terroristák módjára ezen csak vér árán képesek megpróbálni a változtatást.
Isten irgalmazzon Izrael földjének, ha egyszer szólásra emelkedik valamelyik falusi imaházban egy muszlim pap, aki majd ugyanezt elmondja testvéreinek. Ugye hogy meg fog fordulni minden karaván, amelyik Gázától elfele bandukolt? És nem bandukolni fognak, de rohanni, mint a szél, s annyian lesznek, amihez nem lesz elég gépfegyver az ősi földjüket elhódítóknak.
Igaz, kő kövön nem fog maradni, de inkább a pusztaság, mint a véres rabság. A hódítók 1948 előtt keveset jártak azon a tájon a sokszor negyven év után. Nem emlékezhetnek rá, nem tudhatják, milyen az arabok haragos tömege. Amit ők látnak, az Gáza kislétszámú népessége, akiken eddig szadista hajlamaikat kiélhették.
Gáza népe hamarosan visszatér hazájába. Nem lesznek egyedül. Velük tart majd sok arab testvérük, de legfőképpen az igazság. Ennek az igazságnak és a már nem üres kezű tömegnek tragikusan elsöprő lesz az ereje.
Na, akkor kezdődik igazán a világ piacainak valódi újrafelosztásáért a harc az Államokbeli maradék hatmillió szavazási mérlegnyelv uszítására. Ha pedig az USA enged annak az uszításnak, maga is el fog tűnni a térképről, csak addigra nem marad elég olaja a gépesített haderőinek földrészek közötti mozgatására. Akik közülük idegen földön állomásoznak majd akkor, csupán rövid ideig tudják tartani támaszpontjaikat. Csak fejenként egy skulót hagyjanak meg maguknak, mert nem lesz kegyelem az élősdi globalista erőket kiszolgáló és táplálóknak. Sehol.
Ilyen kegyetlen a természet törvénye. Kivétel nélkül úgy vág vissza leigázóinak, hogy belefeketednek. Azt a háborút majd kevesen élik túl ép elmével, jó egészségben. Az emberiség történetének legnagyobb katasztrófáját nem a pénz fogalmának eltűnése, nem a harcok elesettjeinek létszáma, és nem a harcok nyomában keletkező elsöprő járványok, meg az éhség fogja jelenteni. A katasztrófát egy pszichológiai deffenzív degenerációs folyamat ellenállhatatlan hatása jelenti. Szellemi, lelki és maximálisan fizikai leépülés veszi kezdetét. Aki teheti, visszamegy a barlangokba túlélni. És kicsit sem fogja érdekelni őket, hogy mennyi hullott el a hódítókból.
Az élet él, és élni akar. Még mindig nem késő felébredni, és józan számvetésre kényszeríteni a világ gazdasági háttérhordáját. Kicsi az esély, de még van.


Ferencváros, 2011. május 28.

Lengyel Károly


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tavalyihoz képest is rosszab
  2011-05-30 20:50:16, hétfő
 
  2011-05-30. 17:41
A tavalyihoz képest is rosszabbul élünk

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága mai ülésén meghallgatta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, akik beszámoltak a magyar kormány egyéves gazdasági teljesítményéről.
Fellegi Tamás méltatta a különböző állami intézmények összevonását, amely véleménye szerint növelte a gyorsaságot és a hatékonyságot. Az uniós pályázatok esetében megkezdték az eljárásrend egyszerűsítését, a különböző állami cégek menedzsmentjében radikális létszámcsökkentést hajtottak végre, egyszerűsítették a közbeszerzési folyamatokat. Megkezdődött a magántőke bevonásával készült beruházások, vagyis a PPP-konstrukciók áttekintése is, ennek során bizonyossá vált, hogy az eddigi gyakorlat szerint minden kockázatot az állam vállalt, míg a magánszféra kockázat nélkül többszörös hasznot zsebelt be. A miniszter az Új Széchenyi Tervtől várja a hazai kis- és középvállalkozások fellendülését, és nagy sikerként aposztrofálta a MOL 21 százalékos tulajdonrész-visszavásárlását az orosz Szurgutnyeftől, mivel az olaj ára és a MOL árfolyama minden létező piaci előrejelzése szerint jelentősen emelkedni fog, így a magyar állam hosszú távú értéknövekedéssel számolhat.
Az MSZP-s Szekeres Imre szerint a kormány kapkod és látszat politizál, a MOL részvények visszavásárlásával nem fog csökkenni az ország energiafüggősége, az összevonások pedig csak azt a célt szolgálták, hogy az összes állami kifizető cég egy helyen legyen. Szekeres szerint szakmai vegyesbolt jött létre, melyet a Fideszes Ékes József úgy kommentált, ha ez így van, akkor az előző kormányok úgy kezelték a gazdaságot, mint egy szatócsüzletet.
A jobbikos Lenhardt Balázs szerint Fellegi Tamás tanáremberhez méltóan professzionálisan csomagolta be a semmit, amit a kormány az állami vagyon visszaszerzése terén fel tud mutatni. A képviselő szerint a stratégiai ágazatoknál valóban aktív állami jelenlétre lenne szükség, nem csak az elmúlt nyolc, hanem két évtized rombolása miatt. Lenhardt az egész privatizációs folyamat felülvizsgálatának szükségességét hangsúlyozta, mondván a közszolgáltatásainkat privatizáló cégek is bizonyos feltételeket vállaltak, és rengetegszer láttuk, hogy ezeket nem teljesítették. Átfogó, bíróságot igénybe vevő eljárás helyett jogi maszatolás van, nincsenek érdemi lépések, miközben számos esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn - kifogásolta a képviselő, aki felvetette, hogy vajon kinek az érdekét szolgálja az évi 3 ezer milliárd forintos IMF-hitel felvétele és kamatainak továbbfizetése. Lenhardt kitért a Szajol-Püspökladány közötti vasútfelújításra is, emlékeztetve arra, hogy az irreálisan magas 100 milliárdos beruházást - a sokkal kedvezőbb ajánlatot adó versenytársak kizárása után - a közismerten Orbán Viktor közeli barátjának számító, a Fidesz pénzeit kezelő Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép nyerte. A jobbikos képviselő feltette a kérdést, hogy ennyi pénzből hány kis- és középvállalkozást lehetne talpra állapítani.
Lenhardt Balázs szerint jellemző a nemlétező elszámoltatásra, hogy a volt pénzügyminiszter Veres János bent ülhet a bizottságban és kérdéseket tehet fel ahelyett, hogy egészen más természetű közintézmény, mondjuk egy PPP-konstrukcióban épült fegyház vendégszeretetét élvezné. Veres ezt követően kritikával illette az ülést vezető Nyikos Lászlót, hogy nem utasította rendre a szerinte személyeskedő jobbikos politikust. Veres János kijelentette továbbá, hogy semmilyen papírt nem találtak, amely bizonyítaná bűnösségét.
Fellegi Tamást rövid szünet után Matolcsy György váltotta. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy míg egy éve csődközeli helyzetben voltunk, az új kormánynak köszönhetően Magyarország pénzügyei konszolidáltak, a külső pénzpiaci bizalom helyreállt. Matolcsy elmondta, 2011 első negyedévében 2010 első negyedévéhez képest nőtt a foglalkoztatottság, amely jelzi, hogy kedvező folyamatok vannak a gazdaságban. A magánnyugdíjpénztárak államosítása egy tarthatatlan és erkölcstelen rendszernek vetett véget - állította a miniszter, aki szerint tartható a 10 év alatt ígért egymillió új munkahely.
Szekeres Imre szerint a Fidesz fordított Robin Hoodként azoktól vesz el, akiknek semmije sincs, és azoknak adnak, akiknek van.
Lenhardt Balázs Borókai Gábor Heti Válaszban megjelent írását idézte, amelyben a hetilap főszerkesztője megállapítja: nemcsak az elmúlt öt évhez, a tavalyihoz képest is rosszabbul élünk. A jobbikos képviselő úgy vélte, az elmúlt negyedév 2,3 százalékos GDP javulását csak az exportnövekedésnek köszönhetjük, a gazdaság duális szerkezete megmaradt, a hazai kkv-szféra pedig haláltáncát járja. Lenhardt szerint a belső kereslet további csökkenése a Jobbik azon félelmét igazolta, miszerint a legtehetősebbeknek adott adókedvezmények nem fognak megjelenni a piacon, a legszegényebbektől elvett pénzek viszont fájóan hiányozni fognak. A képviselő elmondta, a rokkantnyugdíjasok munkába való visszavezetése nem jelent megoldást, mert nincs munkaerőpiac, ami fel tudná őket szívni, a Széll Kálmán Tervvel pedig a kormány a korábbi balliberális kormányok megszorító politikáját folytatja.
(Barikád)


http://kuruc.info/r/2/79859/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készenlétben állnak az izraeli
  2011-05-30 20:43:03, hétfő
 
  A Jobbik a devizahitelesek csomagjáról: "Készenlétben állnak az izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok"
2011.05.30 |


Orbán-Matolcsy csomag: kiviláglik belőle, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak.

Z.Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Fogyasztóvédelmi bizottság tagja mai sajtótájékoztatóján reagált az Orbán-Matolcsy ,,megoldáscsomagra", melyet a devizahitelesek számára hoztak létre. A Jobbik véleménye szerint ez viszont se nem megoldási se nem csomag, inkább az orosz rulettre emlékeztet. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: kiviláglik belőle az, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak. A politikus megjegyezte: a fent említett intézkedési terv nem oldja meg a hitelesek problémáit; való igaz, hogy egy bizonyos rétegnek bizonyos könnyítéseket lehetővé tesz, de aztán ezt kamatostul fogja visszaszedni egy pár év múlva. A bevezetett kvótarendszer révén legalizált uzsora kezdődik el Magyarországon, melynek értelmében legálisan lehet majd az ingatlanvagyonból kitakarítani a magyar lakosságnak azon részét, mely jórészt önhibáján kívül került abba a helyzetbe.

A nemzeti radikális képviselő rávilágított arra, hogy a bejelentett tervezet egyáltalán nem tér ki arra, hogy az állítólagos nemzeti eszközkezelőt milyen forrásból akarják biztosítani, ki fogja fizetni azt, hogy az adósok ingatlanvagyonát valaki felvásárolja és a hitelesek bérlőként milyen feltételek mellett maradhatnak lakásaikban. Z. Kárpát Dániel szerint nyilvánvaló, hogy nem fognak szociálisan csökkentett bérleti díjakat kapni, hanem ,,kőkemény piaci feltételek mellett" olyan díjak fizetésére lennének kötelezettek, amelyekre nem lesznek képesek. Látható az, hogy a gazdagok kormánya ismét a gazdagoknak kedvez.

A politikus kiemelte: a tervezet nem említi a kereskedelmi bankok folytatólagos visszaéléseit, nem érinti a végrehajtók különböző tevékenységeit, valamint a jövőre nézve is érintetlenül hagyja azt a felállást, hogy a kereskedelmi bankok diktálnak, a mindenkori kormány pedig ezt végrehajtja.

Készenlétben az izraeli tőke

Lenhardt Balázs, a Jobbik Gazdasági Kabinetjének elnöke szerint az Orbán-Matolcsy féle csomag megint nem oldja meg, pusztán elodázza a problémát, amit az úgynevezett devizahitelek okoztak. Az árfolyamkülönbségek tovább halmozódnak a gyűjtőszámlán, amit öt év múlva kamatostul meg kell fizetni! Az ún. devizaalapú hitel esetében, valójában nem történt devizahitelezés, hiszen itt forintban adták ki a hitelt és forintban is kell törleszteni, sőt meg is van tiltva az adott pénznemben való törlesztés. Ez egy óriási átverés, melyet a hazánkban működő kereskedelmi bankok azért valósítottak meg kormányzati támogatással, hogy minél több bőrt le tudjanak húzni a magyar lakosságról. Lenhardt Balázs közölte: 2001-ben az első Orbán-kormány volt, aki megszavazta a hitelintézetekről szóló törvény módosítását, miszerint a bank a különböző szerződéses feltételeket egyoldalúan módosíthatja, ami a polgári jogban példátlan eset!

A politikus kiemelte: a Jobbik megoldási javaslata a kezdetektől az, hogy forintosítani kell az összes devizaalapú hitelt, mégpedig azon az árfolyamon, amin az adós felvette. A már kifizetett megemelt törlesztőrészleteket pedig a tőkeösszegből le kell vonni! A Magyar Nemzeti Bank nemzetellenes tevékenysége döntően befolyásolja, hogy a forint alapkamat magasan van, ezért tudták az embereket ebbe a csőbe behúzni. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: július elsején lejár a kilakoltatási moratórium, a sok esetben izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok készenlétben állnak, hogy százezrek elveszítsék a lakásukat, ők pedig potom pénzért megszerezzék azokat.

barikad.hu

http://jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/a_jobbik_a_devizahitelesek_csom agj%C3%A1r%C3%B3l_quotk%C3%A9szenl%C3%A9tben_%C3%A1llnak_az_izraeli_%C3%A9rdekelt s%C3%A9g%C5%B1_ingatlant%C3%A1rsas%C3%A1gok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 371 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 14707
  • e Év: 147624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.